Всички категории

6-те Най-Добри Лежанки и Уреди за Коремни Преси

Много хора, които искат да поддържат добра форма вкъщи избират да си вземат уред за коремни преси.


Но намирането на най-подходящия може да бъде сложна задача тъй като това зависи най-вече от личните предпочитания и нужди. Можете да започнете отговаряйки си на следните няколко въпроса:

  • Какъв бюджет сте определили за подобен уред?
  • До колко сте активни физически и какви резултати очаквате?
  • Какъв е вашият ръст?
  • От какво точно се нуждаете – специализиран уред за коремни преси или по-скоро мултифункционална пейка/лежанка, която да използвате и за други упражнения?

Това са само малка част от въпросите, с които можете да започнете.  Отговаряйки си на тях ще можете да стесните възможностите за избор и да намерите уред, който ще ви върши достатъчно добра работа.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно като информация, което трябва да знаете за уредите за коремни преси.

Така в крайна сметка ще можете да направите по-точен избор и цялостно една по-информирана покупка. В края ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите уреди за коремни преси на пазара.

Видове уреди за коремни преси

Регулируеми

Този тип уреди имат възможност за регулиране наклона на облегалката в различни позиции. Обикновено повечето регулируеми уреди за коремни преси имат 6 – 8 степени, но най-добрите са с по 10 – 12 степени.

Разликата в наклона между различните степени обикновено е от 10 до 50 градуса.

Основното предимство на тези уреди е, че ви позволяват да нагласите наклона така, че да постигнете максимален ефект от тренировката си.

В дългосрочен план също са добра инвестиция, защото с развитието на коремните мускули ще можете да увеличавате наклона си и съответно да увеличавате натоварването. Регулируемите уреди за коремни преси са идеалния избор ако основната ви цел е да постигнете по-здрави и силни коремни мускули.

Нерегулируеми

Както подсказва името тези уреди за коремни преси са фиксирани. Съответно ще трябва да тренирате на един и същ наклон през цялото време. Обикновено този тип уреди са по-евтини, което е за сметка на тяхната гъвкавост.

МултифункционалниКогато търсите уред за коремни преси ще забележите, че на пазара има и мултифункционални предложения.

Те представляват пейки или лежанки, които имат множество възможности за регулиране на наклона в предната и задната си част. С подобен уред можете да тренирате всички основни мускулни групи, а не само корем. Недостатъкът им е, че нямат толкова много степени за регулиране на обратния наклон.

Мултифункционалните лежанки могат да се използват дори за вдигане на тежести. Може би се питате как е възможно това. Благодарение на възможностите за наклон и обратен наклон можете да ги регулирате както за трениране на корем, така и на други мускулни групи.

Когато пък искате да вдигате тежести от лег – било то дъмбели или лост, просто нагласяте лежанката и започвате тренировката.

Тези лежанки имат издръжлива стоманена конструкция и могат да издържат на голяма тежест.

Професионални

Професионалните уреди за коремни преси са тези, които се виждат по големите обществени фитнеси и спортни зали. Те имат много здрава конструкция, максимално много възможности за всякакво регулиране, подобрена стабилност и са изключително удобни.

Разбира се, това са и най-скъпият вид уреди за коремни преси, но ако искате най-доброто за домашната си тренировка – можете да ги разгледате.

Основни характеристики на уредите за коремни преси

Размери

Повечето уреди за коремни преси са направени за хора със среден ръст. Ако обаче сте по-високи от средното, то задължително потърсете модел, който е по-дълъг.

Защото ако изберете по-къса лежанка за коремни преси рискувате да изпитвате дискомфорт докато тренирате и дори да си удряте главата в пода при пълно спускане.

МатериалиНай-добрите и качествени уреди за коремни преси са изработени от здрава стомана и издържат тежест до 150 килограма.

Това е повече от достатъчно за повечето хора. Ако искате да използвате лежанката за коремни преси и за вдигане на тежести, то тогава задължително изберете модел, който издържа повече килограми. Колкото по-издръжлив и здрав е един уред за коремни преси, обикновено толкова по-скъп е той.

Омекотяване

Омекотяването е важен фактор, който е пряко свързан с комфорта по време на тренировка. Ако омекотяването на избрания уред не е достатъчно вероятно ще ви бъде неудобно докато тренирате и има риск да си нараните гърба. Обикновено омекотяване с дебелина над 5 сантиметра е напълно достатъчно.

Степени

Препоръчително е да не избирате нерегулируем уред за коремни преси. Рано или късно ще развиете достатъчно коремната си мускулатура и ще имате нужда от по-голямо натоварване, което подобен уред не може да ви осигури. Затова най-добре изберете регулируем модел като абсолютният минимум е четири степени, но колкото повече са те – толкова по-добре.

Често срещани проблеми

Клатене

Клатенето при повечето уреди за коремни преси е неизбежно, но е важно да не е прекалено силно. То може да е следствие от няколко основни причини.

Първата и най-често срещата е, че сте поставили уреда на неравна повърхност. Бързо и лесно решение е да сложите дебела гумена подложка под самия уред, която да обере неравностите.

Втората причина е лошо или неправилно сглобен уред. Проверете дали всички части са на мястото си и дали болтовете са затегнати добре – не трябва да има никакви луфтове.

И третата причина е самият дизайн на уреда. Ако той не е направен добре може да има луфтове и клатене. Също така може и самият уред да не е достатъчно тежък и масивен и да се поддава под напрежението на теглото на трениращия, но това отново е проблем с дизайна.

СглобяванеОбикновено не се изискват кой знае какви познания или умения за да се сглоби един уред за коремни преси. Често обаче се случва в комплекта да липсва някой болт, шайба или гайка – затова бъдете внимателни и наблюдателни. Също така си пригответе основни инструменти за процеса на сглобяване, например права и кръстата отвертка, клещи, гаечни ключове и т.н.

И един съвет – затегнете добре всички болтове едва когато сте сигурни, че са по местата си и цялата конструкция е готова.

Цена

Цените на уредите за коремни преси варират значително и зависят от редица фактори.

Професионален модел, който издържа на голямо натоварване очаквано ще струва много повече от лек и базов модел за домашна употреба.

Здравината, комфорта при употреба, степените на регулиране и всичко останало също оказват влияние на цената.

Обикновено можете да очаквате, че ще получите това, за което си плащате. Ако имате ограничен бюджет – не очаквайте кой знае колко от избраният уред за коремни преси.

Но с бюджет от около 200 лева можете да намерите нещо сравнително качествено и удобно за ползване.

Най-добрите уреди за коремни преси

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите уреди за коремни преси. Просто изберете този модел, който най-добре отговаря на вашите изисквания и бюджет.

1. Мултифункционална лежанка Kondition HEB-6300Лежанката е мултифункционална и може да се ползва за всякакви тренировки и упражнения, включително и коремни преси. Подходяща е за начинаещи, напреднали и експерти. Моделът е регулируем. Има конструкция от стомана.

Максималното поддържано тегло е 110 килограма. Самата лежанка тежи 12 килограма.
Купи сега

2. Лежанка за коремни преси Kfit KFL-210Специализирана лежанка за коремни преси, която е подходяща за начинаещи, напреднали и експерти. Моделът е регулируем и е изработен от метал и пластмаса.

Максималното поддържано тегло е 110 килограма. Теглото на самия уред е 10 килограма.
Купи сега

3. Пейка с обратен наклон Marbo Sport MS-L110Преносима лежанка за коремни преси подходяща за начинаещи и напреднали. Поддържа максимално тегло от 250 килограма, което я прави идеален избор и за хората, които искат освен коремни преси да вдигат и тежести на нея.

Теглото на лежанката е 17.8 килограма.
Купи сега

4. Пейка за корем Impulse – фиксиранаФиксирана професионална пейка за коремни преси, която може да се използва от начинаещи, напреднали и експерти. Изключително солидна и издръжлива конструкция.

Може да се използва и за вдигане на тежести. Моделът тежи 35 килограма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Пейка за коремни мускули Impulse – подвижнаПрофесионален уред за коремни преси, който е напълно подвижен и регулируем. Подходящ е за начинаещи, напреднали и експерти. Има изключително здрава и издръжлива конструкция. Може да се използва и за трениране с тежести.

Външна част направена от висококачествени материали, които дават върховен комфорт по време на тренировка. Лежанката тежи 42.5 килограма.
Купи сега

6. Коремен тренажор KonditionУредът ефективно тренира мускулите на гърба, ръцете, бедрата, корема, краката и задните части. Този уред регулурием и може да се използва от начинаещи и напреднали.

Има конструкция от стомана. Максималното поддържано тегло е 100 килограма.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!