Всички категории

7-те Най-Добри Стайни Влагомери / Термометри

Рядко хората се замислят колко важна е атмосферата в техните домове и често забравят да наблюдават и поддържат оптималната температура и влага в пространството около тях.

Търсите перфектното решение за вашия дом? Подходящият стаен влагомер / термометър ще ви осигури нужното удобство.

Въпреки че този тип устройства са често пренебрегвани, истината е, че никога не е късно да превърнете вашия дом в едно по-приятно място.

При покупката на вътрешен термометър ще можете да проверявате по удобен и лесен начин температурата в стаята, в която се намирате.

Дори повечето модели включват и вграден влагомер / хидрометър, който проследява нивото на влажност в пространството – нещо важно както за вашето лично здраве, така и за състоянието на стените и мебелите ви и развитието на растенията ви.

Стайните термометри/влагомери могат да бъдат фиксирани към стената за удобство, което ги прави почти незабележим полезен елемент в домашната обстановка.

Сега те са във всяка къща, стая, на улицата, вградени в оборудването и не изненадват никого с позитивите си.

Ако ви е интересно да научите още за стайните термометри и влагомери, това ръководство е изцяло създадено за вас.

А при по-голям интерес, в края на материала сме приготвили и някои от най-добрите модели, с които можете да се сдобиете още сега.

Кои са основните предимства на стайните термометри?

Температурата е една от най-често измерваните величини.

Независимо дали се касае за телесна, стайна, на външната околна среда или на уреди и повърхности, тя трябва да бъде прецизно измерена и по възможност по максимално бърз и лесен начин.

Стайният термометър е проектиран да измерва температурата в помещения от всякакъв тип.

Може да се използва в дневни, детски градини и училища, офиси, складове и различни индустрии.

В зависимост от помещението, в което се измерва температурното ниво, градуираната скала може да има различни показания.

Това зависи от широка съвкупност от характеристики, приспособими в отделни условия.

Но защо да закупите термометър за дома си? Ето и някои от най-основните предимстава, които ще получите при избора на перфектният за вас модел…

Функционалност

На първо място бихме поставили функционалността, защото това е един доста важен фактор, що се отнася до подобна покупка.

С тези термометри винаги ще имате актуален поглед върху вътрешния климат, така че да можете да го приспособите според личните си нужди.

Подобряването на атмосферата в дома дава на тялото нова енергия, по този начин несъмнено ще започнете да се чувствате по-заредени и отпочинали.

Освен прецизната температура, идеалната влажност също е отговорна за качеството на вътрешния климат.

Именно затова голяма част от термометрите имат за задача да отчитат и влажността в помещението.

Това, пък, както вече споменахме, има важна роля не само за вашето здраве, но и за цялостното отлично състояние на дома ви.

А на фона на богатата им практичност, термометрите са доста малки и удобни, което ви позволява да ги вземате навсякъде с вас и да ги поставяте в офиса, кухнята или хола, например.

Също така сте свободни да ги монтирате върху различни повърхности, дори метални.

Накратко – тези компактни, полезни устройства, несъмнено ще се превърнат във ваш ценен помощник в много отношения!

Бюджетност

Цените на подобни термометри/влагомери, са напълно приемливи и постижими за всеки семеен бюджет.

Те са едни от най-евтините за продукти с високо качество, отговарящи на високите съвременни стандарти.

Много от устройствата имат маркировка CE, която показва, че отговарят на европейските директиви за качество и безопасност.

Инвестицията определено си заслужава и ще ви даде много повече, отколкото сте очаквали от един обикновен стаен термометър.

Изберете подходящ термометър, който ще ви осигури температурна точност, която ще отговаря на вашите нужди и цена, която да можете да си позволите.

ДизайнСъвременните производители са помислили и за тази подробност, така че не се притеснявайте за това.

Повечето модели са доста стилни и изчистени, за да бъдат подходящи за всяко пространство. Има различни форми и разновидности, подходящи за всеки вкус.

Благодарение на това, термометърът не само ще изпълни основната си функция, но и ще се превърне в пълноценна част от интериора ви. Уау!

Бързи, лесни и точни

Изключително лесни за използване, благодарение на елементарните си настройки, с които би се справил всеки потребител безпроблемно.

Стайните термометри/влагомери са универсален вариант за дома.

Няма да са ви нужни никакви специални умения или знания, за да ги настроите да работят правилно, а същевременно те ще показват бързо температурата и влажността в пространството около вас с отлична точност.

Използването на такива устройства, ще ви дава реална представа за това дали имате нужда от допълнителна вентилация в помещението.

Какво по-хубаво и практично от това?

А ако заложите на модел за външна употреба, той дори може да ви дава предупреждения и известия, когато климатът е опасен, за да можете да се спасите от бури, опасни снеговалежи или ураганни ветрове.

Какви видове стайни термометри разпознаваме?


От създаването на първия термометър, същността на устройството е значително трансформирана и модернизирана.

И ако първият стаен термометър е бил просто обикновен уред за измерване на температурата и се състои от тяло и алкохолна скала, то последователите му стават доста по-взискателни.

Повечето термометри имат скали, означени в градуси, в които се измерва температурата.

Най-често срещаните скали са по Фаренхайт, по Целзий и по Келвин.

Съществува богато разнообразие от предложения, криещи както много предимства, така и ключови недостатъци.

Изрично е да споделяме колко важно е да разберете как работят различните термометри, за да може да прецените точно кой е най-подходящ за вашите нужди…

Електронни термометри/влагомери

Електронно-дигиталните модели често дават показания с по-малка точност, но пък са по-привлекателни на външен вид и много по-лесни за разчитане.

Тези модели са конструктивно малко по-големи, което ги прави удобни за употреба във всякакви условия.

Електронните предложения са многофункционални устройства, които най-често включват широка гама от добавени специфики – календар, влагомер и т.н.

Управлението им, пък, за сметка на това, е много улеснено и се извършва автоматично според зададените настройки.

Този тип предложения са отлични помощници в постигането на по-благоприятна среда у дома, като резултатите от тях, макар и не напълно прецизни, ще ви дадат ясна представа от какво се нуждае атмосферата около вас.

Механични термометри/влагомериОсновен елемент в биметалните(механични) термометри е метална лента, изработена от два или повече метални слоя с различен коефициент на линейно разширение.

Промяната на температурата води до деформация (огъване) на неподвижно закрепената в единия си край лента, което прецизно посочва условията в стаята.

Хубавото на този тип предложения е, че не се нуждаят от захранване с батерия и са лесни за окачване.

Повечето модели са с аналогови дисплеи и са подходящи за всякакви помещения.

Добри помощници са и в откриването на вентилационни проблеми, тъй като имат доста по-фин процес на оценяване на атмосферата.

Недостатък на механичните варианти, пък, по-скоро е външния им вид, защото не биха се вписали много добре във всеки интериор.

Спиртни термометри/влагомериВсеки е виждал поне по един такъв термометър в живота си, а и някои хора все още ги използват вкъщи.

Това са термометри с течност на спиртна основа в стъклена тръбичка, които действително отчитат най-точно домашната температура.

Преди време течността е била най-често живак, но от 2009 година има забрана за използването й в ЕС.

Живакът в живачните термометри и различни негови съставки са сериозен проблем за общественото здравеопазване по света и имат редица вредни последствия върху здравето.

Именно затова, на пазара излизат аналоговите термометри със стъклена тръбичка.

Те са най-често срещаният, най-евтиният и най-популярният тип термометър през последните години

Те са проектирани за измерване на температурата както в ° F, така и в ° C, не се нуждаят много поддръжка, могат да имат различна точност, диапазон и разделителна способност. Универсален вариант.

Какво още трябва да имате предвид при покупката на стаен термометър?

След като сте преценили какъв вид термометър/влагомер желаете, е време да се съобразите и с още няколко ключови фактори в избора.

Макар и често пренебрегвани, не бива да пропускате тези условия. В противен случай има риск да останете разочаровани от новозакупеното си устройство.

ОбхватРазличните типове термометри са предназначени за измерване на различни типове среди с различна температура.

Изборът на подходящия термометър за дадена задача е от съществено значение за получаване на точни показания на измерваните условия.

Именно затова водещ фактор при избор на термометър е обхвата му на измерване.

Например термометрите за измерване на вътрешна температура, обикновено са със скали на измерване от -10 или 0°С, което ги прави неефективни за измерване на външна температура през студените зимни дни.

И обратното, моделите с прекалено широк диапазон и твърде подробна информация, могат да се окажат доста специфични при анализа на обикновената, домашна среда.

Дизайн

Дизайнът на термометъра има много и разнообразни специфики, които са ключови са доброто му вписване в обстановката около вас.

Като започнем от размера и конструкцията на устройството и продължим малко по-задълбочено към начина му на изразяване на температурните резултати и т.н.

Тук идва и момента да ви напомним, че е важно да съобразите детайли дори и като дисплея на термометъра.

Този фактор има изключително значение за комфорта ви при разчитане на данните.

Най-често снабдени със специален дисплей са електронните предложения. Сред тях срещаме вариатни с LCD покритие в различни размери.

Голяма част от модерните модели също имат и подсветка, която ви гарантира още по-голямо удобство в употребата на устройството.

ЗахранванеНякои термометри работят автномно, други с батерии, а други с постоянно електрическо захранване.

Автономните варианти са тези със стъклени тръбички и специфична скала на измерване.

Те са лесни за употреба, не се развалят и могат да ви бъдат от полза дълги години.

Електронните предложения с батерии също са удобна опция, която може да използвате във всякакви условия.

Тук, обаче, явен дискомфорт е фактът, че батерията може да пада сравнително често, което ще ви струва доста.

А ако имате нужда от устройство за постоянна употреба в работна среда, например, ви съветваме да закупите вариант с електрическо захранване.

Този тип модели са по-малко мобилни от останалите, но пък, ще ви бъдат на разположения постоянно, стига да са ситуирани в близост до контакт.

Допълнителни функции

Както по-горе намекнахме, има множество модели термометри, които също предлагат показания за влажност, прогноза за времето и барометрично налягане.

Някои също така предоставят предупреждения и известия за екстремни климатични условия като екстремни горещини или снеговалежи.

Други дори отчитат т.нар. UV-индекс, сигнализиращ да се пазите от слънчева светлина, когато лъчите са изключително вредни.

Качество и цена

Както споменахме и по-рано, от вас зависи какво точно търсите, от какво имате нужда и какво сте готови да вложите.

Това е лична преценка и сами трябва да определите, качеството, а от него в повечето случаи зависи и цената, която трябва да платите.

Разбира се, ние бихме ви посъветвали да заложите на по-качествен и надежден модел, който да ви е на разположение дълго време.

Как да ситуирате и използвате стайния си термометър възможно най-добре?

Ако досега не сте се замисляли за това… да, този аспект също има голямо значение и е от изключителна важност да сте много внимателни точно в това отношение.

След закупуването на устройството е нужно да определите мястото, където ще го поставите, така че оптимално правилно да показва температурата и влажността в помещението.

Разположете правилно!Дръжте стайните термометри далеч от прозорците и вентилационните отвори, за да получите точно отчитане на околната температура в стаята.

Попринцип дигиталните стайни термометри от висок клас имат аларми, които ви уведомяват, когато температурата е паднала от зададен диапазон.

И все пак, за да избегнете дискомфорт и неточни резултати, бъдете по-наблюдателни и прецизни още при инсталирането на устройството в дома си.

Уверете се и, че термометърът ви е разположен на разстояние от камини, отвори за сушилня или климатици, тъй като те също могат да доведат до неточно отчитане.

Избягвайте екстремните условия!

Бихме ви посъветвали да инсталирате термометъра си на сенчесто място, далеч от пряка слънчева светлина.

Въпреки че повечето сензори работят както в наистина горещи, така и в много студени, влажни или студени условия, все пак е добре да ги инсталирате на сигурно място.

 

Надяваме се, че сме ви били полезни!

Ако нашето ръководство ви е било интересно и сме успели да ви помогнем в избора, можете да разгледате и специалните ни предложения за термометри и влагомери за вас.

1. Термометър и влагомер MladTehnikТози дигитален термометър е подходящ както за вътрешно, така и за външно ползване.

Обхватът на вътрешната температура варира от -10°C до 50°C, а на външната -50°C до 90°C.

Удобен и лесен за използване, с компактни размери и леко тегло, което ви позволява да го местите на различни места.
Купи сега

2. Термометър и влагомер TFA


Това е механичен влагомер, с пластмасов корпус със сребрист метален пръстен.

Той не се нуждае от батерия, което го прави много удобен за използване, освен това е с аналогов дисплей с маркирани зони на комфорт.

Подходящ е за домашни условия и можете да го поставите във всяка стая, в която желаете безпроблемно.

Благодарение на този влагомер, вие ще добиете реална представа за това дали имате нужда от вентилация.

Многофункционален – позволява ви да измервате както вътрешни, така и външни температури.
Купи сега

3. Термометър и влагомер Hama THТози хидрометър е в страхотен изчистен дизайн, подходящ за всеки интериор.

Малък и компактен размери, за да имате свобода в поставянето му на различни избрани от вас места.

Дава ви възможност за измерване на температурата, влажноста, а и освен това на дисплея му бихте могли да следите дори фазите на луната.

Подходящ е за външно и вътрешно ползване, като идва с функции като часовник и аларма.
Купи сега

4. Термометър и влагомер ThermoProТози цифров хигрометър е идеален за създаването на здравословна жизнена среда във вашия дом.

Освен за измерването на температурата, той ще се погрижи и за измерването на влажността, в помещението, в което сте го поставили.

Малки, компактни и удобни, за поставяне на избраните места и с 2,7-инчов LCD дисплей.

Можете да го монтирате върху различни повърхности, но всъщност това не е задължително, защото при желание, можете да го поставите дори върху някоя мебел.

Получавате функция с ръчно нулиране, лесни настройки и индикатор за зона на комфорт.
Купи сега

5. Термометър и влагомер TFA-45-2027Ако търсите аналогов влагомер – това е един доста подходящ модел, който би ви свършил идеална работа в това отношение.

Този тип влагомери измерват чрез хигроскопични свойства на калибрирани синтетични влакна.

Те са с цветни зони, които ще ви осигурят здравословен климат, с голям циферблат и горен месингов хромиран пръстен и пластмасов пръстен.

Не се нуждаят от захранване с батерия, подходящи са за окачване и биха ви дали реална представа за нуждата от вентилация.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Термометър и влагомер MTMМногофункционален, настолен часовник с термометър, календар и влагомер.

С него лесно и безпроблемно ще измервате температурата и влажността на вашият дом, офис или друго помещение.

С компактни размери, пристига със стойка и възможност за прикрепване към стена.

Имате възможност да нагласяте аларми, да запаметявате минимална или максимална температура и влажност, а освен това батерията е включена в комплекта.
Купи сега

7. Термометър и влагомер Medisana HG100Модерен и изчистен модел в бял цвят, подходящ за всеки интериор.

С него можете да измервате както стайната температура, така и влажността, за да си осигурите една благоприятна среда.

Разполагате с индикатор за комфортна зона, функция за аларма и запис на максимална и минимална температура на влажност.

Можете да избирате температурата между целзий и фаренхайт, с удобни и компактни размери.

Подходящ е за монтиране на стена, чрез магнити или в изправено положение, захранването е на батерии.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!