Всички категории

6-те Най-Добри Фризерни Ракли

Имате нужда от нов фризер и се колебаете какъв да изберете?

Не знаете каква е разликата между фризер – ракла и обикновен такъв? Или пък изобщо не сте чували, че съществуват вариации?

Не се тревожете, попаднали сте на правилното място!

Няма как да не сте виждали фризери – ракла в хранителните магазини, когато сте си купували сладолед. Но може би малко от вас знаят, че такъв уред е не по-малко подходящ за употреба в едно домакинство! Защо? Останете с нас, за да разберете…

Фризерът – ракла е най-достъпният модел фризер с изключително голямо предимство, а именно, че всеки сантиметър от него е на разположение като място за съхранение.

Благодарение на вградената си и ефективна изолация на страничните стени, повечето фризери – ракли поддържат добра температурата на замръзване. В резултат на това те изразходват по-малко енергия.

В сравнение с вертикалния модел, фризерът – ракла обикновено има и значително по-дълъг живот.

В дизайнерски план, фризерите-ракла са по-широки и по-къси от другите видове хладилници, като някои модели от висок клас фризери са оборудвани дори с вътрешно LED осветление, за да осветят помещението за съхранение равномерно и ярко.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за фризерите – ракла.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара в момента.

Какви са предимствата на фризерите – ракла?

Предимствата на този тип фризери са многобройни и са гарантирано повече, отколкото недостатъците.

Важно е да се запознаете с функциите, които ще са на ваше разположение, ако решите да закупите фризер – ракла. Нека обърнем внимание на най-важните от тях..

Голяма събираемост

Най-очевидното предимство на фризера е допълнителното място за съхранение, което може да осигури за вашите замразени храни.

Фризерите – ракла обикновено предлагат по-обширно място за съхранение, отколкото изправените такива.

Наличието на няколко кубически сантиметра пространство, посветено само на замразени храни, предлага няколко предимства, като например:

Възможността да се възползвате от продажбите на храни с отстъпка, като закупувате по-големи количества.

Пазаруването на хранителни стоки по-рядко, спестявайки време и гориво.

Ще харчите по-малко пари за ядене навън, защото винаги ще имате богато разнообразие във фризера си.

Домашният фризер – ракла е предназначен основно за съхранение на замразени храни в големи количества.

Той ви дава достатъчно място, за да се възползвате от възможността да съхранявате сезонни плодове и конфитюри и да замразявате големи парчета месо заедно с ежедневните потребителски и готови за консумация храни.

Икономичност

Закупуването на фризер – ракла ще изисква да си подготвите известна сума предварително, но всъщност може да ви помогне да спестите в дългосрочен план.

Тъй като топлият въздух се издига, много малко от студения въздух се измъква, когато отворите фризера – ракла, което помага за намаляване на сметките за електричество.

Горната врата на вратата на фризера – ракла непрекъснато се изтегля от гравитацията, като държи уплътнението плътно и предотвратява изтичането на студения въздух навън.

В случай на спиране на тока, фризерът – ракла може да поддържа храната студена до 72 часа след загуба на мощността!

Тези фризери тип ракла имат вградена изолация на страничната стена, за да ги държат хладни за дълги периоди от време, така че да консумират минимална енергия.

Този тип фризер се отваря отгоре, което означава, че студеният въздух се задържа добре, поради факта, че пада надолу, а не нагоре. Следователно тази машина е по-евтина за работа, тъй като по-малко студен въздух се губи при отваряне на вратата на фризера.

Лесна подредба

Фризерите – ракла се доставят с подвижни кошници, които са полезни за съхранение на по-малки продукти и за разделяне на различни видове храни.

Също така е възможно да се закупят допълнителни кошници, което също да подобри организацията.

Поради голямата вместимост, в този тип фризери може да съберете големи и малки продукти и да ги подредите по възможно най-функционалния за вас начин.

А най-хубавото е, че винаги може да разместите продуктите, тъй като става изключително бързо и няма да се притеснявате, че ще ги размразите при преподредбата.

Какво да имате предвид, когато купувате фризер – ракла?

Фризерът – ракла е голяма покупка и като такава трябва да ѝ се отдели нужното внимание и проучване.

Когато купувате уред за домакинството, който вероятно ще се употребява често, трябва да сте изключително прецизни и да прецените нуждите си правилно…

Капацитет

Фризерите – ракли са идеални за съхранение на обемисти хранителни продукти, които просто няма да се поберат в основния ви фризер, благодарение на голямото им използваемо пространство.

Капацитетът на фризера – ракла се измерва в кубични сантиметра и фризерите обикновено попадат в една от следните три категории:

Малките фризери – ракли (до 30 см3) са чудесни за двойки или двойки с малко дете.

Семейства с много деца в училищна възраст може да помислят за среден размер фризер – ракла (30 до 50 см3).

Големите семейства и тези, които се нуждаят от съхранение на много месо и други замразени продукти, трябва да търсят голям фризер – ракла (над 50 см3).

Размер

Размерът на фризера е един от най-важните съображения за много купувачи. Преди да започнете да разглеждате опциите си, трябва да имате представа къде ще поставите този уред и с какво място всъщност разполагате.

Известен факт е, че фризерите се предлагат в четири различни размера, а именно компактни, големи, средни и малки. Като на всеки от тях съответства и различен капацитет.

Както вече споменахме, трябва да вземете предвид нуждите на домакинството, да се съобразите с пространството и тогава да разгледате моделите.

Помислете и в какво помещение ще го съхранявате и съответно каква е температурата там.

Някои модели могат да работят в по-студена среда, така че можете безопасно да ги съхранявате във вашия гараж или друга постройка.

Ако знаете къде искате да живее вашият нов фризер, имайте предвид колко топло и студено може да стане това пространство, преди да решите да го оставите там.

От смразяващите -15 градуса, чак до 43 градуса, повечето фризери работят в различен температурен диапазон. Вариантите са много, затова бъдете внимателни!

Разход на електричество

Както знаете, фризерите трябва да работят постоянно (поне всеки път, когато има храна в тях), за да си вършат работата. Това означава, че ще използват енергия почти 24 часа в денонощието.

Следователно изборът на енергийно ефективен фризер може да направи забележима разлика в общите ви енергийни разходи всеки месец.

Тъй като храната се подрежда на слоеве във фризерите – ракла, разнообразните хранителни продукти се охлаждат от процеса на изолация.

По този начин фризерът не се нуждае от толкова електричество, колкото вертикалният фризер. Това от своя страна спестява много разходи за електроенергия.

Честота на използване

Има много фактори, които влияят при определянето на количеството употреба на фризера.

Колко често пазарувате, колко хора ще използват фризера и как изглеждат хранителните ви навици, са само някои от тези фактори.

Ловците, например, ще се нуждаят от достатъчно място, за да поддържат големи количества месо замразени.

Семействата, които харесват замразената си пица, ще трябва да се уверят, че фризерът им побира достатъчно от нея.

Обърнете внимание на ежедневните навици на вашето домакинство, които ще повлияят на начина, по който редовно ще се използва фризера ви.

Но помислете и колко храна трябва да очаквате да ви е необходима във времената, в които ще се използва най-много – например веднага след пътуване или през празниците.

Ако смисълът на закупуването на самостоятелен фризер е да се освободи допълнително място за всекидневни покупки, които не се побират сега, е удачно да изберете размера и модела, които ще отговорят на най-високото ви ниво на нужда, така че в крайна сметка да не купите такъв, който пак не е достатъчен, когато най-много се нуждаете от него.

Ниво на шум

Всеки фризер ще издава някакъв шум, но някои модели са много по-тихи от други.

Ако вашият фризер ще бъде държан в помещение, в което прекарвате много време, трябва да вземете предвид нивата на шум на различните модели, които проверявате.

Фризерите с ръчно размразяване обикновено са по-тихи от тези, които могат да се саморазмразяват. За да добиете представа дали фризерът е необичайно силен или има репутацията на тих, трябва да проверите потребителски рецензии за различните модели.

Работа при спиране на тока

Ефективността на работа без ток се отнася до това колко дълго фризерът ще държи продуктите студени по време на прекъсване на електрозахранването.

За повечето потребители това не е проблем, който ще се появява твърде често, но наличието на подходящия фризер може да ви спести доста главоболия в случай на спиране на тока.

Фризер с добра работа и без ток може да ви спаси от замърсена, миризлива храна и неприятната задача да го почиствате.

Фризерите – ракли имат най-добрата репутация за работа без електроенергия.

Ако смятате, че има голяма вероятност вашето домакинство да се сблъска с редовни прекъсвания на захранването, най-добрият залог е фризерът – ракла.

Ръчно размразняване или саморазмразяване

Всеки път, когато вашият фризер натрупа доста лед по краищата, ефективността му ще намалява все повече, освен ако не го размразявате.

Ръчното размразяване не е много приятно – това означава временно премахване на всички продукти, изчакване колкото и време да отнеме на леда да се разтопи и след това почистване на фризера, преди да го включите отново. А храната междувременно ще се разтопи и има вероятност дори да се развали.

Саморазмразяващите се фризери ви спестяват неприятностите. Те обикновено струват повече, по-силни са, отколкото моделите с ръчно размразяване, но предлагат по-голямо удобство и подобрена енергийна ефективност.

Допълнителни функции

Някои фризери се предлагат с допълнителни функции, които потребителите могат да оценят.

Ключалки на фризера: Ако се притеснявате за това, че децата ви имат достъп до фризера или могат да оставят вратата отворена, може да си струва да помислите за фризер с ключалка.

Меко замразяване: Ядете ли много сладолед? Мразите как винаги е много твърд и труден за гребане, когато току-що го извадите от фризера? Функцията за меко замразяване е решението. Това е раздел, специално за сладолед, който поддържа точната температура.

Термостат за набиране: Термостатът за набиране ви помага да сте наясно колко студен е вашият фризер и по-лесно да контролирате температурата, на която искате да бъде.

Как да поддръжате пълноценно своя фризер-ракла?

Фризерите изискват редовна поддръжка, точно както всички други уреди във вашия дом. Ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че фризерът ви ще работи години наред и продължава да бъде максимално ефективен.

Почиствайте кондензаторните бобини

Кондензаторните бобини се почистват най-добре с прахосмукачка. Когато прахът се натрупва върху тях, кондензаторът трябва да работи много по-усилено, за да поддържа подходящата температура.

Това води до по-големи сметки за електричество и по-кратък живот на претоварения ви фризер.

За да избегнете тези проблеми, почиствайте с прахосмукачка кондензаторните бобини на всеки три месеца или ежемесечно, ако имате домашни любимци.

Ще намерите намотките отзад или отдолу на устройството. Не забравяйте да изключите фризера от контакта преди да използвате прахосмукачката!

Размразявайте фризера си редовно

Важно е да размразявате фризера си всеки път, когато вътрешните му стени имат 2 – 3 см лед по тях. Това ще гарантира, че фризерът ви работи възможно най-ефективно.

Преместете вашите замразени храни в друг фризер или използвайте охладители, докато размразявате фризера си, така че продуктите да не се развалят.

Проверявайте гуменото уплътнение на вратата

Гуменото уплътнение на вратата помага на фризер да поддържа постоянна температура, без да се налага да работи прекалено много, за да го постигне.

Проверете уплътнението за наличие на пукнатини или повреди, които биха могли да попречат на добро прилягане на вратата.

След това поставете една банкнота във вратата и вижте дали можете лесно да я извадите. Ако можете, то определено е време да смените уплътнението.

Ако уплътнението все още е добро, просто го почистете бързо, за да премахнете всички замърсявания или лепкавост, които могат да попречат на правилното му прилягане.

Почиствайте го външно

Защитете покритието на вашия фризер, като редовно избърсвате външността и почиствате всякакви разливания, когато се случат. Това малко усилие може значително да удължи живота на боята и да ви спести допълнителна работа.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за фризери – ракла на пазара в момента…

1. Фризерна ракла WhirlpoolТози продукт се предлага с голяма вместимост от цели 311 литра. С него гарантирано ще спестявате енергия, а освен това може да го заключвате. Независимо дали сте голямо или малко домакинство, този фризер ще се превърне в най-верния ви помощник.
Купи сега

2. Фризерна ракла HeinnerТази фризерна ракла има вместимост от 198 литра. Подходяща е за по-малко домакинство, но без проблем ще събере всички продукти, от които ще се нуждаете. Не заема много място и е изключително компактен вариант.
Купи сега

3. Фризерна ракла BekoФризерна ракла Beko ще побере цели 284 литра продукти, с които спокойно да разпределите храната си за дълго време. Има многобройни допълнителни функции, които не са за пренебрегване, като бързо замразяване и вътрешно осветление. Удобство в най-висшата му форма!
Купи сега

4. Фризерна ракла Star-LightВ тази фризерна ракла ще съберете 249 литра продукти, въпреки че външно не изглежда толкова голяма. Това я прави изключително компактна и лесно може да ѝ се намери място. Тежи само 37 кг и е лесна за пренасяне.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Фризерна ракла IndesitФризер – ракла с 204 литра вместимост. Предлага функциите супер замразяване и бързо размразяване, с които гарантирано ще сте винаги готови с храната, дори да започнете да я приготвяте в последния момент. Освен това работи изключително тихо и почти няма да чувате шум.
Купи сега

6. Фризерна ракла ZanussiТози фризер – ракла е бъдещият най-добър приятел за голямото домакинство, благодарение на това, че има цели 371 литра вместимост. Забравете за честото ходене до магазина! Този фризер ще побере покупките ви за дълго време, без да се притеснявате дали ще са свежи и добре замразени.
Купи сега

4/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!