Всички категории

10-те Най-Добри Абсорбатори За Кухня

Кухнята е мястото, в което най-вече се създава домашният уют.

Именно затова нейната хигиена, разположението й и цялостното й оборудване са отговорна задача, към която трябва да се отнесете с много внимание и любов.

В този смисъл е добре прецизно да помислите и покупката на един от ключовите уреди във всяка модерна кухня, а именно абсорбаторът…


Ако в кухнята ви има печка, котлони или скара, които възнамерявате да използвате често, тогава абсорбаторът е един от уредите, които не трябва да забравяте в обзавеждането.

Димът, миризмите и частиците от готвенето могат да се окажат опасни както за комфорта ви в кухненското пространство, така и за вашето здраве. 

Именно затова е важно да си гарантирате присъствието на филтрираща или поглъщаща система, която да се справи с тези неприятни рискове.

Абсорбаторът, още познат като “аспиратор”, ще изкара всички тези неща от помещението и ще ви гарантира сигурност и уют с лекота!

Наясно сме, че разнообразието от абсорбатори на пазара е широко и може би се чувствате затруднени в избора на най-добрия за вас…

А може би дори все още генерално не сте решили дали имате реална нужда от този практичен кухненски уред?

Ние сме тук, за да ви улесним! В това ръководство ще ви представим всичко най-важно, което трябва да имате предвид относно абсорбаторите за кухня и покупката им.

А по-долу, специално за вас, сме представили и някои от най-отличителните модели в областта, които със сигурност ще привлекат вниманието ви!

Кои са основните предимства на абсорбаторите и защо да изберете един за своя дом?

Абсорбаторите са практични устройства, must-have в модерната кухня, които имат за цел да осигурят надеждна вентилация в дома по време на готвене.

Те имат множество полезни качества за домашния ви комфорт и можете да ги инсталирате както в самостоятелно обособена кухня, така и като част от кухненски бокс.

Като всеки друг уред в дома, обаче, абсорбаторите също са много сериозна инвестиция и покупката им изисква внимателно обмисляне.

Е, ако все още сте на кръстопът дали да закупите абсорбатор, е важно да сте наясно с това какво е най-доброто, което той може да ви предложи…

Само така ще бъдете напълно убедени, че правите пълноценен избор за вашата кухня!

Вентилация на въздуха

Разбира се, на първо място няма как да не споменем и основната задача на абсорбаторите за кухня – вентилирането на въздуха.

Специално приспособени за справяне със сериозни въздушни замърсявания, абсорбаторите са снабдени с филтри, които имат за цел да “отнемат” ароматите и остатъчните частици при готвенето, обособявайки чиста и спокойна среда.

Вентилацията, която абсорбаторите предлагат, можем да разгледаме като полезна на две равнища:

 • от една страна те редуцират наситените ухания от готвенето
 • от друга – отнемат топлината в помещението, която се отделя по време на процеса

Така те буквално гарантират значително по-спокойна и сигурна среда за кулинарните ви преживявания, запазвайки атмосферата около вас напълно безопасна и приятна.

Пълноценна хигиена

Освен очевидният им плюс да отнемат наситени ухания от въздуха и да се грижат за по-приятната обстановка около вас, абсорбаторите недвусмислено обещават и по-добра хигиена във вашата кухня.

Чрез извличането на изпаренията от готвенето, те не им позволяват да се абсорбират в други части от помещението ви – стени, мебели, пердета и т.н.

Посредством това се минимизира и риска от развиване на мухъл, омазнявания и друг тип наситени замърсявания.

Всички знаем колко рискови не само за комфорта, но и за здравето ни могат да бъдат нехигиеничните условия на живот.

А особено пренесени в кухнята, където се приготвя нашата храна, те могат да бъдат дори сериозно животозастрашаващи.

За щастие, абсорбаторите до голяма степен редуцират рисковете в това отношение.

Тук е важно, обаче, да отбележим, че наличието на абсорбатор не изключва изцяло нуждата от редовно проветряване на помещението и прецизно почистване.

Практичност и комфорт

Освен ползите в здравословен план, абсорбаторите се открояват и с изключителната си практичност във всякакви условия.

Широкоприспособими са и могат да се ситуират с лекота както в голямо кухненско пространство, така и в кухненски бокс.

Ключово предимство на абсорбаторите, което ги прави и особено предпочитани през последните години, е и фактът, че са приложими във всеки сезон.

Всички знаем неприятното чувство да проветряваш дома си за по-дълго време през най-студените снежни месеци…

Благодарение на абсорбаторите, обаче, максимално ще избегнете този дискомфорт. Те ще изведат наситените ухания извън дома ви без да се налага да отваряте прозорец, запазвайки уюта в атмосферата около вас с лекота!

Много удобни за инсталация и употреба, абсорбаторите отлично ще допълнят интериора ви,  а благодарение на ниския им работен шум има шанс дори да забравите, че са в помещението.

И като говорим за практичност – повечето модели в днешно време са специално проектирани и с вградени халогенни или LED-светлини. А какво по-хубаво от това да виждате кулинарните си изкушения още по-добре по време на готвене, нали така?

Интериорен стил

Не е задължително абсорбаторът да бъде акцент в дома ви. Както по-горе намекнахме, предимство на този тип уреди е тяхната универсалност и интериорна приспособимост към всеки стил.

Уви, ако обаче желаете да създадете уютен кухненски интериор, широкото разнообразие от все по-уникални модели абсорбатори на пазара (които все по-рядко изглеждат като абсорбатори) със сигурност ще грабне вниманието ви.

Именно затова, няма как да не споменем, че при малко по-добро обмисляне и капка креативност, абсорбаторът има и още един плюс – допринася за внасянето на свежест в интериора.

Какви видове абсорбатори разпознаваме?

Както вече споменахме, на пръв поглед пазарът на абсорбатори може да изглежда пренаситен – има множество, различни видове.

За тези от вас, които искат да заменят стария си абсорбатор с нов, вероятно ще е нужен доста подобен вариант, който да пасва на мястото на предходния.

В случай, че реновирате кухнята си или я изграждате изцяло, пък, имате възможността да изберете измежду богатата гама от предложения в областта.

Но какви видове абсорбатори съществуват, кои са техните плюсове и минуси и как да направите най-добрия избор? Предстои да разберете…

Абсорбатори за вграждане под шкаф


Абсорбаторите, които стоят под кухненските шкафове са едни от най-често срещаните. Те са много достъпни и изборът им се вписва в почти всеки кухненски дизайн.

Както подсказва името, абсорбаторите от този вид се монтират под шкафа, над печката или котлоните, като обхващат цялата основа, върху която се готви и по този начин улавят всичката топлина, дим, пара и миризми.

Абсорбаторите за под шкаф са сравнително лесни за монтаж и струват по-малко от други видове абсорбатори.

Сред тях можете да намерите модели, които са стилни и “бутикови”, и други, чиито дизайн са просто функционални, без да привличат много внимание към себе си.

Някои абсорбатори за под шкаф ще имат и въздуховоди, които отвеждат димът и частиците извън кухнята, докато при други въздухът просто се филтрира и се връща в кухнята. Моделите с въздуховоди са по-ефективни, но са и по-скъпи и малко по-трудни за монтиране.

Абсорбатори за вграждане в шкаф


Абсорбаторите за вграждане в шкаф са лесни за монтиране в специални места по ваш дизайн и желание. Стига да имате нужната помощ и ресурси, вграждането на абсорбатора не би трябвало да представлява проблем.

Ако искате кухня, която да е естетически изпипана, този тип абсорбатори са добър вариант. Те са с висока адаптивност и придават доста подреден и изпипан вид на кухнята.

Впрочем, този тип абсорбатори, подобно на предходните, са отличен и гъвкав избор, като цената им е много приемлива. Все пак, обаче, очаквайте да платите малко повече заради вграждането и монтажа им в мебелния ви сет.

Тези модели са предназначени дори и за най-малките кухненски пространства, тъй като визуално не заемат никакво място. Точно затова са и най-практични при оборудването на стандартните едностенни кухни.

Абсорбатори за вграждане в стена


Някои абсорбатори могат да се монтират и на места, където няма шкафове около тях. Това е удобно, интересно и пасва най-добре на кухните с голям, просторен интериор.

Този тип абсорбатори понякога биват наричани “комини за стена”, тъй като формата им напомня за комин.

Те са по-широки в долната си част като по този начин покриват цялата площ за готвене на печката. По-нагоре, пък, са тесни и фини, отвеждайки уханията, пушека и изпаренията далеч от дома.

Обикновено тези абсорбатори струват повече от предходните два вида, но пък и внасят в дома допълнителна доза уют. Не мислите ли?

Островни абсорбатори


Островните абсорбатори си приличат по дизайн и външен вид с абсорбаторите за стена, но са направени за монтиране в пространства, където няма стена. При тях, вместо абсорбаторът да отвежда с въздуховоди в стената, това се случва към тавана.

С други думи, както и името им ни насочва, те стоят над печката като остров – нещо много модерно през последните години.

Този тип абсорбатори са по-скъпи, но много от тях са направени да изглеждат много красиво и елегантно.

Така, че ако сте били смели и сте ситуирали кухненската печка в центъра на кухнята – тези модели са най-логичният избор за вас.

Абсорбатори за плот


Абсорбаторите за плот обикновено са най-малко ефективният вид, който обаче е доста удобен за по-малки кухни. 

Предназначени са за тези от вас, които искат да вградят своя абсорбатор в плота и той да не се вижда изобщо когато не се ползва.

За целта към тези модели се свързват въздуховоди, които отиват към пода. Оттам се изкарва дима и частиците надолу, което разбираемо е по-трудно (защото обикновено те отиват нагоре). Това е и причината този тип модели да се броят като по-неефективни.

Уви, тези предложения често са избирани от хора, които нямат бюджет, или просто не планират да използват уреда често.

Компактни и практични – абсорбаторите за плот са оптимален вариант, който със сигурност ще ви допадне в интериорен план.

Какво трябва да имате предвид при покупката на абсорбатор?

Всеки потребител ще има различни нужди, опции и приоритети, когато избира най-добрия за себе си абсорбатор.

Тук, обаче, сме систематизирали най-важните фактори, които да имате предвид по време на търсене.

Цена


Най-простите абсорбатори ще ви струват около 200 лева с включен монтаж, докато най-модерните могат да ви струват няколко хиляди лева без монтажа.

Някои от факторите, които вляят на цената са предвидими.

По-големите абсорбатори обикновено струват повече. Тези с повече функции са по-скъпи. По-модерните и добре изглеждащи модели също са ъв висок ценови диапазон.

Островните и стенните абсорбатори, както споменахме по-горе, например, са сред най-скъпите видове. Тези за монтаж под шкаф, обаче, са най-достъпният вариант.

Много абсорбатори обвързват собствениците си след покупка с допълнителни разходи за сложен монтаж, най-вече тези с въздуховоди, които отвеждат димът, парата и миризмите навън. Уви, обаче,  често по-високата цена на монтажа гарантира и по-добро качество на инсталацията.

И все пак, тук ви съветваме специално да прецените нуждите си, финансовите си възможности и предложенията на пазара. Само така ще знаете коя покупка би била рентабилна за вас и коя по-скоро ще се окаже излишен разход.

Размер


За повечето видове абсорбатори размерът трябва да се определя директно от площта на кухненския плот или площта на печката, на която се готви.

Не е задължително изискване размерът на абсорбатора да съвпада с площта на печката, но обикновено това е най-удачният вариант. Така ще бъдете сигурни, че всяка една частица, отделена във въздуха при готвене, ще бъде поета и няма да се носи свободно из кухнята.

Имайте предвид, че и въздуховодите, които се монтират към някои модели изискват допълнително пространство. Именно затова се уверете, че сте измерили добре мястото, където искате да монтирате абсорбатора и че той ще се побере пълноценно там.

Мощност


Колкото по-мощен е един абсорбатор, толкова по-ефективно ще върши работа.

Ако готвите често и най-вече варите или пържите, определено трябва да се насочите към абсорбатор с въздуховоди и добра мощност. Производителите изписват мощността на своите продукти, така че не би трябвало да изпитате затруднения при намирането й.

Ако изберете модел, който не е достатъчно мощен, рискувате абсорбаторът да не може да изтласка въздуха достатъчно добре по въздуховодите навън и част от него да се върне обратно в кухнята.

Тук основното правило е колкото повече мощност – толкова по-добре.

Моделите без въздуховоди няма да имат същата мощност като другите, тъй като при тях няма нужда въздухът да се изкарва навън. Достатъчно е просто да мине през филтъра и да се върне обратно в помещението.

Също така е важно да се споменем, че по-малките абсорбатори аналогично също са с по-ниска мощност от по-големите. Именно затова избирайте внимателно!

Дизайн


Някои по-евтини абсорбатори няма да допринесат особено много за по-добрия естетически вид на вашата кухня. Но ако искате такъв, който да изглежда наистина добре – можете да намерите.

Ако естетическият вид на кухнята не ви вълнува особено и искате просто нещо, което да върши работа и да не се набива на очи, можете да намерите ужасно много модели, които да покриват тези критерии.

В случай, че предпочитате точно обратното – отново има много производители, които правят наистина красиви и елегантни откъм дизайн абсорбатори.

Много островни или стенни абсорбатори, например, имат отличен дизайн, който вашите гости със сигурност ще забележат.

Абсорбаторите за вграждане пък ви гарантират гъвкавост, прибран и компактен стил – нещо доста търсено през последните години.

Шум

Повечето по-евтини абсорбатори са шумни, поне на най-висока скорост. Новите и най-модерни модели, обаче, се открояват с доста фин процес на работа.

Факт е, че повечето потребители се оплакват именно от високия шум при повечето модели. Уви, важно е да отбележим, че дори и най-тихите предложения в областта не са напълно безшумни – няма как.

Ако имате възможност да посетите физически магазин за техника, можете да чуете колко точно шуми всеки от избраните от вас модели и да изберете по-добре.

Ако това не е по възможностите ви, просто потърсете потребителски мнения за избраните модели онлайн. Може да се ориентирате удобно и спрямо описаните децибели (dB) на работен шум в характеристиките им.

Вентилация


Абсорбаторите в това отношение биват два вида – с въздуховоди и с филтри.

Моделите с въздуховоди са много по-ефективни от тези с филтър, но са по-сложни за монтиране и ще ви струват по-специфични като за начало.

Те заемат и значително повече пространство, което можем да откроим като основен техен недостатък.

Уви, обаче, качеството им на работа е ненадминато и ако имате възможност, подберете такъв модел.

Има хора, обаче, които живеят в сгради, където е забранено да се монтират абсорбатори с въздуховоди и единственият вариант при тях е модел с филтри.

Не ни разбирайте погрешно, тези предложения също са много практични, не по-малко от тези с въздуховоди.

При тях дори производителите се усъвършенстват през годините, създавайки здравословни предложения с нишки от активен въглен, например.

Уви, ако заложите на такъв модел е важно да знаете, че при него поддръжката е по-специална и трябва да сте много прецизни и редовни в нея.

Скорост на вентилаторите

Повечето абсорбатори имат няколко скорости на въртете на вентилаторите.

Това ви позволява да увеличите скоростта, когато готвите по-сериозно. Аналогично, може да я държите на минимално ниско ниво, ако не искате абсорбаторът да стане прекалено шумен и просто приготвяте нещо малко, което не отделя много миризми и дим.

Определено е добре да имате поне няколко опции за скорост на вентилаторите, като повечето потребители са доволни и на моделите с 2-3 степени на действие.

Монтаж


Повечето абсорбатори, особено тези с въздуховоди, изискват по-сложен монтаж, който обикновено включва наемането на професионалист.

Някои от по-простите модели са по-лесни за монтиране и вероятно всеки сръчен човек би могъл да се справи и сам. Все пак, обаче, ако не сте сигурни какво правите, най-добре се обърнете към външна помощ.

В някои случаи е по-оправдано да платите малко повече, но монтажът да стане както трябва.

И все пак преди покупката, независимо какъв модел ще изберете, е добре да сте запознати със сложността на монтажа.

Колкото по-сложен е той, толкова повече ще платите за професионални услуги, и съответно трябва да включите тази калкулация в бюджета си.

Функции

На пазара се предлагат все по-нови, модерни, отличителни и функционални абсорбатори.

За щастие, това всичко е с цел да ви улесни и да направи още по-универсално действието на уреда.

Добре е преди покупката внимателно да прецените от какви функции се нуждаете и с какви сте склонни да направите компромис.

Само така ще откриете най-практичния, удобен и пасващ идеално на ежедневието ви модел!

 • Осветление. Повечето абсорбатори имат вградени лампи. Уви, тук при покупката е важно да обмислете къде точно искате да са разположени те, с каква сила да светят, какъв тип да бъдат и други фактори, свързани с тях.
 • Интелигентен дисплей. По-голямата част от абсорбаторите на пазара са с механичен контролен панел с копчета. Това е универсален и практичен избор, който обаче има много впечатляващ заместител – тъчскрийн управлението. Чрез него с лекота може да управлявате дейността на абсорбатора си, а и да си признаем – ще внесе в кухнята ви капка технологичен нюх.
 • Топлинни сензори. Те служат за автоматичното включване на абсорбатора и внимателната настройка на нивото на вентилаторите. Задействат се, когато усетят по-голяма топлина. С такава функция са снабдени повечето нови модели като практичността й се корени в това, че прави уреда една идея по-интелигентен и удобен при готвене.
 • Автоматично изключване. Постоянната работа на абсорбатора е крайно непрепоръчителна. На всеки се случва, обаче, да забрави някой уред включен. Е, функцията за автоматично изключване ще свали тази грижа от съзнанието ви, тъй като уреда сам ще може прекъсне работата си.
 • Индикатор за филтъра. Моделите без въздуховоди, както споменахме по-горе, изискват много редовна поддръжка и почистване. Но важен въпрос е кога е време за това… Някои от модерните предложения на пазара за целта са снабдени със светлинен индикатор, който да ви напомня, че трябва да се погрижите за филтъра в даден момент.

 

Вече знаете защо покупката на абсорбатор за кухнята е страхотна идея и как да подберете най-правилния за вас!

Но, уви, без достатъчно време и опит, перфектния избор, идеално пасващ на вашите нужди и бюджет, може да се окаже доста сложно…

За ваш късмет тук сме подбрали и представили някои от най-добрите абсорбатори на пазара в момента!

Който и от тях да изберете, можете да бъдете сигурни, че ще направите отличен избор.

1. Абсорбатор DeluxТози модел абсорбатор за вграждане действително ще внесе в обстановката около вас комфорт, практичност и уют. Моделът е с универсален стил, 2 мотора, 3 нива на мощност, абсорбируемост 520 м3/ч. и механичен контролен панел. Предложението е лесно приложимо към всеки интериор, нивото му на шум е 59 dB, а конструкцията му стабилна и висококачествена.### DESCRIPTION
Купи сега

2. Абсорбатор Whirpool AKR 037 G BLАко сте в търсене на перфектния баланс между качество и стил, то този абсорбатор определено няма да ви разочарова. Предложението е с декоративен дизайн за вграждане, 3 нива на мощност, абсорбируемост 647 м3/ч. и отлична енергийна ефективност. Моделът разполага с механичен контролен панел, халогенно осветление и ниско ниво на шум – 59 dB.
Купи сега

3. Абсорбатор Rohnson R2004Универсален, компактен и ефективен – този абсорбатор несъмнено ще внесе уют и сигурност в кухнята ви. Моделът е с 3 степени на мощност, 2 двигателя, абсорбируемост 226 м3/ч. и комфортен механичен контролен панел. Той се отличава и със здрава, стабилна конструкция, халогенно осветление и ниво на шума 65 dB.
Купи сега

4. Абсорбатор Heinner DCH-650GXОткрояващ се дизайн, висока ефективност и прецизно качество – ако търсите абсорбатора за вграждане на мечтите си, то този ще спечели вниманието ви с лекота. Моделът е в актуален иноксов стил и разполага с абсорбируемост 610 м3/ч., 3 нива на мощност, ниво на шум 68 dB и интелигентен механичен контролен корпус. Предложението ще допринесе значително за по-луксозното излъчване на кухнята ви – гарантирано!
Купи сега

5. Абсорбатор Samsung NK36M5060SS/URТози абсорбатор за вграждане с минималистичен стил и отлична ефективност несъмнено ще привлече интереса ви. Моделът е с изчистен, елегантен дизайн, интелигентен контролен панел с тъчскрийн, абсорбируемост 531 м3/ч. и достъпна енергийна консумация. Той също така разполага с вградено LED-осветление, лесен за поддръжка алуминиев филтър и ниво на шума 70 dB.
Купи сега

6. Абсорбатор Hansa OKC624SHТърсите луксозен абсорбатор, който да изпълни обстановката около вас с нежност и стил? Този модел е идеален за вас! Предложението е с елегантна конструкция за вграждане, 3 нива на мощност, абсорбируемост 244 м3/ч. и механичен контролен панел. Абсорбаторът също така е изработен от фини, топлоустойчиви материали, снабден е с халогенно осветление и е с ниво на шума 64 dB.
Купи сега

7. Абсорбатор Electrolux EFP60460OXТози впечатляващ телескопичен абсорбатор за вграждане със сигурност ще изпълни дома ви с комфорт. Моделът разполага с нежен, класически стил, абсорбируемост 603 м3/ч., 3 нива на мощност и практичен контролен панел. Той също така е снабден с филтър с активен въглен, LED-осветление и ниво на шум 67 dB.
Купи сега

8. Абсорбатор Bosch DHL585BТози абсорбатор за вграждане е изключително практичен и с лекота би се вписал във всеки тип кухненски интериор. Моделът е с абсорбируемост 575 м3/ч., 3 нива на мощност, шум 67 dB и механичен контролен панел. Откъм дизайн, пък, предложението е изчистено и елегантно и разполага с вградено LED-осветление.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Абсорбатор Whirlpool AKR 749 WHГъвкав за инсталация и употреба, този модел абсорбатор е универсален и класически избор за всеки дом. Той разполага с оптимална абсорбируемост от 371 м3/ч., 3 нива на мощност, механичен контролен панел и почти безшумен режим на работа – 47 dB. Снабден с халогенно осветление и алуминиев филтър, този абсорбатор със сигурност ще бъде изключително практичен за вас.
Купи сега

10. Абсорбатор Teka TL 6310Класика, стил и лек, луксозен привкус – този абсорбатор за вграждане обединява всички тези положителни качества, гарнирайки ги с висока ефективност и изключителна достъпност в ценови план. Предложението е с отлична абсорбируемост – 336 м3/ч. , телескопичен дизайн, механичен контролен панел и ниво на шум 65 dB.
Купи сега

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Нуждая ли се от абсорбатор, когато кухнята (или кухненският ми бокс) е ситуирана в близост до прозорец?

На първо място е много важно да се прави ясно разграничение между присъствието на абсорбатор и прозорец в пространството около кухнята. Наличието на вентилационен уред в никакъв случай не отхвърля нуждата от прозорец, тъй като няма по-добро рутинно проветряване от това с чист, свеж въздух. Абсорбаторът, обаче, е доста ценен помощник за извличане на натрапчиви ухания в много ситуации. Действието му е много по-бързо, точно и директно от това на естественото проветряване. Друг плюс е и фактът, че абсорбатор можете да използвате напълно безопасно дори когато навън вали дъжд или сняг, духа силен вятър или пък е много студено.

Та, тук отговорът може да се разгледа от много страни, но в най-общи линии – да, препоръчително е да се снабдите с абсорбатор, дори и кухненската ви мебелировка да е разположена в близост до прозорец!

Опасни ли са абсорбаторите за човешкото здраве?

Не. Както вече знаете от ръководството по-горе, задачата на абсорбаторите е именно да се грижат за човешкия комфорт и здраве, извличайки наситените ухания, водещи до замърсявания, от дома. Качествените и ефективни модели с надеждна филтрираща система могат да ви донесат само позитиви.

Колко време преди готвене е добре да включа абсорбатора?

Нямате нужда от предварителна подготовка в това отношение. Най-удобният за вас и надежден за сигурността ви вариант е просто да включите уреда непосредствено преди да започнете да готвите.

Колко време след готвене е добре да изключа абсорбатора?

Добре е да оставите абсорбатора да действа дори и след приключване на готвенето. Така ще сте сигурни, че той е уловил всички остатъчни ухания и изпарения от кулинарните ви приключения, и че си е свършил работата докрай. Относно продължителността на този процес се чувствайте свободни да прецените ситуацията спрямо това какво и как сте готвили. Препоръчително е да оставите уреда да работи поне още 10-15 минути до час. Важно е, обаче, да не го оставяте да работи постоянно – това освен енергийно неефективно, създава и риск от изсушаване на въздуха в помещението.

3.5/5 - (38 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Красимира пише

  Можете ли да ни кажете къде се предлагат аспиратори със заден отвор

 2. Irina пише

  Аспиратор на тека или фабер да избера?

 3. Hristina пише

  Има доста абсорбатори на промоция в Зора, Практикер, Техномаркет и Технополис

 4. Iwailo пише

  Мнения за аспиратори / абсорбатори за пълно вграждане?

  Виждам, че се предлагат от gorenje, faber, teka, теси

  Трябва ми на 50 см широчина / ширина.

 5. Силвия пише

  Някой има ли аспиратор теси или аег? Подходящи са за вентилация на малка кухня?

  Трябва ми ретро модел. В емаг само намирам.

 6. Тодор пише

  Търся аспиратор /не абсорбатор/, който да е със сменяеми филтри, както торбичките на прахосмукачките, като се напълнят се сменят, т.е. филтрите да не се мият. Абсорбаторите връщат въздуха обратно в кухнята, а аспираторите го изкарват през стената в атмосферата.

 7. ican пише

  За целите в кухнята нещата са ясни, но интеиесът ми е от друго естество. Обитавам стая от 16 кв.м. и пуша по 40 цигари дневно. При хубаво време прозорците не се затварят, но търся решение за зимните месеци. Ясно,че мощен островен абсорбатор /аспиратор/ с въздухоотвод ще е полезен, но с цигарения дим ще изчезне и затопления въздух. Не намирам никъде информация ефектизни ли са използваните филтри срещу цигарения дим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!