Всички категории

6-те Най-Добри Стандартни Кухни

Искате да придадете класическо и стилно излъчване на вашата кухня?

Стандартните кухни са перфектния избор за вас!

Компактни, елегантни и пълноценни за организация – те, още познати като едноредови, несъмнено ще ви впечатлят.

Отличаващи се с изключителна практичност, този тип предложения са идеален избор за аранжирането на по-малки кухненски помещения, кухненски боксове или интериори с минималистичен стил.

Все по-често потребителите по цял свят избират такъв тип кухненско разположение на мебелировката в дома си и това не ни учудва…

Едноредовите кухни гарантират комфорт, сигурност и стил в дома и обещават пълноценна ефективност без да заемат почти никакво пространство. Какво по-хубаво от това?

Ако планирате да оформяте кухненски интериор в новия си дом или пък желаете да освежите обстановката в стария и сте избрали да заложите на стандартна кухня, тук сте на правилното място!

В това ръководство ще споделим с вас всичко най-важно, което трябва да имате предвид при покупката на едноредова кухня.

А по-долу сме ви представили и някои от най-надеждните и качествени предложения на пазара, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво представляват стандартните кухни и кои са най-големите им предимства в домашния интериор?

Едностенно разположение на кухненската мебелировка е отличен избор за всеки дом – бил той малък или голям.

Ситуирани в обща равнина, отделните мебелни части могат да бъдат аранжирани най-разнообразно, изцяло според вашите предпочитания и нужди.

Стилни, комфортни и елегантни – стандартните кухни определено ще ви впечатлят.

Но кои са основните им предимства и защо е добре да ги изберете? Нека ви разкажем малко по-подробно…

Минималистичен и универсален стил

Стандартните кухни са изключително фини и компактни, с което перфектно допълват интериора без да го натоварват.

Универсалността им ги прави идеален избор за ситуиране във всякакви домашни пространства – малки стаи, кухненски боксове към хол или дори големи помещения, в които кухнята не е основен акцент.

Тъй като не заемат повече място от една стена, те са особено удобни ако не сте любители готвачи и не изисквате прекалено голяма кухня, в която да развивате потенциала си.

Това, обаче, не означава, че не са комфортни за любителите на кулинарията. Дори напротив. Компактността им ги прави много леки и удобни при готвене.

Разбира се, има хора, които за готвенето и съхранението на принадлежностите си изискват много пространство. Уви, за тях този тип кухни действително могат да се окажат една идея по-ограничаващи.

И все пак, съотношението ефективност – интериорен комфорт при стандартните предложения е отличително и заслужава внимание…

Изключителна практичност

Както намекнахме по-горе, освен ако не планирате да прекарвате ежедневието си в кухнята (всъщност дори и да го планирате), едноредовите кухни се открояват с изключително удобство.

В тях всичко ви е под ръка, което прави оперирането с такава кухня бързо, леко и приятно. Действително, в такъв тип кухня рядко може да настъпи безпорядък, защото всичко е ситуирано в една плоскост.

В това отношение, освен за употреба, този тип кухни са наистина практични и при монтиране, оформяне и декориране.

Това ги прави страхотен избор, особено ако това е първата ви кухня или пък сте перфекционисти и желаете всичко да е изпипано до последния детайл.

По-добра организация

Звучи шеговито, но е факт… по-малко пространство – по-малко хаос.

Както намекнахме и по-горе, в такъв тип кухня ще можете да разположите всичко, което ви е нужно много бързо и лесно. 

Позиционирани в определеното за тях пространство, всички ваши приспособления ще бъдат прилежно прибрани, без да имат възможност да се разпилеят.

А и нека си признаем, методично подредени в компактната конструкция, много от нещата няма да пречат на интериорната ви среда, с което ще създадат допълнително чувство за пространство и ред.

Олекотен бюджет

Едностенните кухни са класически, не се открояват с ексцентричен стил или голяма база – това ги прави и наистина достъпни в ценови план.

Впрочем, и тук, както във всяка една сфера, може да откриете много луксозни и скъпи предложения, но широкоразпространени са и някои по-изгодни варианти, които често не отстъпват по качество пред останалите.

Генерално, обаче, стандартните модели се предлагат в отличен ценови клас, а останалата част от изборът зависи от вас, възможностите и изискванията ви.

Кои са основните елементи от кухнята, за които трябва да бъдете внимателни при закупуването й?

След като сте преценили, че това е вашия тип кухня, трябва да съсредоточите вниманието си и върху някои детайли.

Макар и значително по-компактни, стандартните кухни също са съставени от много, отделни модули.

Тях съответно може да закупите и поотделно, но добро решение е да ги вземете в цял, завършен комплект.

Какво, обаче, е важно да търсите в една стандартна кухня, за да е пълноценна за вас? Нека ви разясним…

Плот

Плотът е може би най-важната част от една кухня и трябва да бъдете много прецизни при избирането му.

Върху него се извършва цялостната готварска дейност, а практичността на изработката му е от съществено значение за вашия комфорт.

Най-основно значение за удобството ви има материалът, от който е изработен плота.

Ламинатните плотове за кухня, например, са най-популярни, тъй като се открояват с устойчивост и разнообразен стил.

Покритията им могат да имитират дървени, каменни и кварцови покрития, с което да пасват на широк спектър от интериори. В допълнение, този тип плотове са най-изгодни в ценови план и издържат на високи температури, удари и надрасквания.

Гранитните и мраморните плотове, пък, изглеждат най-луксозно и се открояват с изключително високо качество.

Най-често те са в най-високия ценови диапазон, но това е напълно нормално като имате предвид отличителния им стил. Както се досещате, този тип плотове пасват най-добре на интериори с модерен и изискан дизайн.

Дървените плотове, пък, са може би най-красиви и уникални и носят специална нотка елегантност със себе си.

Те са здрави и придават на атмосферата около тях по-традиционно, винтидж излъчване. Уви, обаче, те не са напълно устойчиви както предходнте две предложения, което изисква по-специалната им и редовна поддръжка.

Шкафове

Шкафовете, с които разполага стандартната ви кухня, имат също ключова роля в нейната практичност.

Както се досещате, това че кухненското ви обзавеждане ще е една идея по-минималистично, категорично не означава, че не трябва да ви предоставя комфорт при подредбата на всички кухненски приспособления.

В това отношение е добре да прецените броя, размера и дори формата на шкафчетата, които са ви нужни.

Също така трябва да обърнете внимание и на механизма и плътността на вратичките на шкафовете, на подсигуреността на ръбовете им и, разбира се, на материала, от който са изработени.

Най-често шкафчетата са дървени, но в някои по-смели кухненски дизайни забелязваме стъклени и метални детайли, които е добре да обмислите допълнително преди покупката.

Рафтове

Какво е една добра кухненска организация без рафтове?

На първо място е добре да решите дали желаете да имате кухненски рафтове само вътре в шкафовете или желаете да ситуирате такива и извън тях.

Оптимален вариант за вътрешно разположение на шкафовете е да имате поне 2, 3 рафта за по-прецизна подредба.

Уютен интериорен избор според последните тенденции, обаче, са и външните рафтове, върху които може да аранжирате бурканчета с подправки, съдове от първа необходимост и т.н.

Корпуси и възможности за вграждане

След като разгледахме спецификите на най-основната мебелна част в кухнята, обаче, е добре да обърнем внимание и на някои други важни елементи за крайната кухненска визия.

Корпусът за ситуиране на мивка и смесител, например, е изключително важен за практичността на кухнята акцент.

Неговото разположение трябва да е внимателно съобразено с възможностите за водоподаване в дома ви.

Освен това е добре да обърнете внимание и на размерите и формата на корпуса, за да сте сигурни, че няма да се налага допълнителна намеса и реконструкция от страна на специалисти.

Аналогично е добре да вземете предвид и корпусите за включване на електрически уреди.

Печка, съдомиялна, та дори хладилник – това са все уреди, които могат да бъдат ситуирани извън стандартната ви кухня, но и компактно могат да се вградят в нея.

В това отношение е важно отново да съобразите размерите, формата и изискванията за захранване на уредите, когато закупувате мебелния комплект.

Обърнете внимание и на възможността за позициониране на абсорбатор.

Особено, ако кухнята ви няма достатъчно добри условия за вентилация, абсорбаторът е надеждно решение, от което със сигурност имате нужда.

Именно затова насочете наблюденията си и по отношение на ситуирането на такъв тип система в кухнята ви като най-често абсорбатори се инсталират в един от горните кухненски шкафове.

Какво друго трябва да имате предвид при закупуването на стандартна кухня?

Стандартнтие кухни са специфични с това, че основната им цел е да гарантират много повече комфорт от двуредовите, Г-образните и П-образните варианти.

Именно затова изборът ви трябва да е изключително внимателен и да вземете под внимание няколко основни неща…

Размер и позициониране

Изборът на размер на кухнята е много относителна задача, която зависи от личните ви нужди и спецификите на домашния ви интериор.

На първо място вземете предвид условията на помещението, в което ще позиционирате кухнята си.

Макар и по-компактна, тя все пак заема пространство, което трябва да оптимизирате правилно.

Преценете дали ще ситуирате мебелировката в социално място с много движение или по-скоро в специално приспособена и строго “работна” среда?

Ако кухнята ви е ситуирана в трапезария е добре да прецените в центъра на някоя стена или прилепена към ъгъл смятате да бъде тя.

Ако, пък, сте заложили на кухненски бокс също е важно да решите – изнесен на терасата ли ще е той, в коридора или пък ще е част от всекидневната.

И в двата случая, обаче, трябва да прецените спецификите на помещението и разбира се характерностите на останалата мебелировка.

След това трябва да оцените приоритетите на семейството си…

Колко души ще използват кухнята и колко често ще се готви в нея? Имате ли домашен любимец или малко дете вкъщи?

Накратко казано – определено трябва да се замислите в подбирането на модел и размер кухня, отговарящ на семейните ви нужди.

И не на последно по значение място – вземете под внимание възможностите за съхранение!

Тук просто си отговорете на три основни върпоса – какво, как и къде желаете да съхранявате..

Както споменахме едно от големите предимства на стандартните кухни е, че в тях рядко възниква хаос. Такъв, обаче, неминуемо може да се случи, ако желаете да съхранявате в нея повече неща, отколкото размерът й може да поеме.

Стил

Всяка кухня има свой собствен чар, носещ чувство за уют, щастие и спокойствие.

Уви, обаче, е много важно да съобразите покупката си и с цялостния дизайн на вашия дом. В противен случай хармонията може да не е пълноценна.

Кухните с традиционен стил, например, са универсален избор за всеки дом. Те обединяват в себе си широк плот, комфортна подредба на отделните елементи и изработка в основно светли и тъмни дървесни тонове.

Напоследък популярност придобиват и вградените стандартни кухни, при които шкафовете и плоскостта са поставени в обща рамка. По този начин, съответно, кухнята е много по-минималистична и незабележима и гарантира прецизен стил в дома.

Кухните в стил “Прованс”, пък, са страхотен избор за домовете с по-винтидж дизайн. Те са изработени най-често от масивно дърво, съдържат много детайли  и се открояват с по-остри форми и наситени тонове.

А ако домът ви е жив облик на иновативното и луксозното – модерните кухни са идеалното решение за вас. Те са с бляскав завършек, изчистени форми и изискани дизайни и механизми. Както сигурно се досещате, обаче, и цената им е доста по-висока.

Цвят

Подбирането на идеален цвят за вашия интериор кухня определено може да освежи и обгърне обстановката около вас.

За по-малки стаи, например, специалистите препоръчват констрастните стилове. Ако помещението е в тъмни нюанси, кухнята да е светла, и обратното – ако стените са светли, кухнята да е тъмна

За по-големи пространства, обаче, отличен избор е комбинирането на тоновете. Ако интериора е светъл, светлата кухня ще придаде още повече свобода на помещението. Ако интериора е тъмен, тъмната кухня ще довърши цялостния стил с лекота.

Разбира се, може да заложите и на яркоцветни кухни – червени, жълти, зелени и т.н. Тези модели често са фино гланцирани, с което ще създадат акцент в помещението. А и ще ви издадем малка тайна – ярките тонове ще стимулират апетита ви значително!

Как да организирате стандартната си кухня най-добре?

След като сте избрали перфектната кухня за вашия дом, обаче, идва и нелеката задача да я обгрижвате качествено…

Особено стандартните кухни, които са значително по-компактни и фино конструирани, изискват много повече внимание от ваша страна!

Аранжирайте обстановката около себе си с много старание и разбира се, поддържайте пълноценна чистота, за да избегнете нежелани рискове.

Правило номер 1: Осигурете си максимално лесен достъп до най-необходимите неща

Всеки има приспособления, които използва ежедневно, и които е някак нелогично да постави далеч от него или много навътре в шкафовете.

Именно това да ги позиционирате на удобно за вас място, ще направи процесът ви на готвене максимално лесен и приятен. Гарантираме!

Освен това, какво по-логично от това да ситуирате нещата от първа необходимост при готвене близо до печката, кафето и чайовете до съответната машина и памучната кърпа до мивката… нали така?

Правило номер 2: Организирайте съдържанието на кухненските си шкафове

Подправки при подправки, прибори при прибори. Тематичното разположение на приспособленията ви несъмнено ще направи работата ви в кухнята много по-приятна.

Така ще избегнете и възможността от настъпване на хаос или разбутване, защото просто ще знаете кое къде се намира.

А и дори да не сте сигурни за нещо ще го търсите там, където са сходните с него неща – бързо и лесно!

Правило номер 3: Разделете шкафовете и рафтовете си на секции

С всяка стъпка навлизаме все по-детайлно в процеса по организация на кухнята, но няма как – редът е комфорт.

След като сте разположили нещата в кухнята според тяхната тематика, е време да ги подредите максимално удобно за вас.

За целта в употреба ще ви влязат стъклени бурканчета, бутилки и кутии, но пък крайният резултат е ясен – всичко ще е на мястото си и ще е съхранено максимално сигурно там.

 

Е, след като ви запознахме с всичко най-важно за стандартните кухни, вярваме, че сте напълно готови да направите най-добрия избор за вас!

Тук сме подбрали някои от най-отличителните предложения на пазара в момента…

1. Kring “Roma”Удобство и елегантност – тази стандартна кухня несъмнено ще спечели вниманието ви. Моделът е изработен от ПДЧ-плоскости с ABS-ръбове и разполага с фина, изчистена конструкция. Кухнята е снабдена с издължен, високоустойчив плот, 7 шкафа и корпуси за позициониране на електрически уреди, мивка и смесител.
Купи сега

2. Irim “Kira”Практичността винаги е на първо място, а този модел кухня определено ще ви я достави и то със стил. Предложението е изработено от ПДЧ-повърхности с ABS-ръбове и разполага с елегантна конструкция, съставена от горни и долни шкафове и корпуси за вграждане.
Купи сега

3. Sani “Таво”Тази стандартна кухня се отличава с луксозния си дизайн с гланцирано покритие. Той е изработен от фин, ПДЧ-материал и е съставен от 2 части – горни и долни шкафове с удобен и практичен механизъм и удароустойчив плот.
Купи сега

4. Genarom “Moreno Grafit”Ако търсите издължена и луксозна стандартна кухня, този модел е перфектен за вас. Предложението е изработено от ПДЧ и е с лъскав завършек, горни и долни шкафове и корпуси за електроуреди и мивка.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Irim “Vitalia”Тази нежна и елегантна кухня с класически дизайн със сигурност ще бъде страхотно допълнение към интериора на всеки дом. Моделът е съставен от 7 части в топли дъбови нюанси с матово покритие.
Купи сега

6. Мебелна фабрика НОВ ДОМ-Ямбол “Лъки”Тази кухня би била компактно и практично решение за обзавеждане на всяка кухня или кухненски бокс. Моделът е изработен от ПДЧ и се състои от горни, долни шкафове с устойчив механизъм и термоплот, с възможност за вграждане на мивка.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!