Всички категории

8-те Най-Добри Активни Тонколони

Независимо дали музиката за вас е професия или просто начин за разпускане и забавление, тонколоните несъмнено ще бъдат пълноценно допълнение към всекидневието ви.

И ако сте в търсене на най-практичния вариант, комбиниращ в себе си удобство, иновативност и перфектно качество на работа, то ние значително можем да ви помогнем в избора…

Активните тонколони са модерни и изключително впечатляващи. Макар и сравнително нови в пазарната мрежа, те се отличават със страхотни характеристики и с лекота ще спечелят доверието ви…

Обичате музиката? Е, позволете й да изпълни ежедневието ви със свежест по най-добрия начин!

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на активни тонколони.

Също така, сме ви представили и някои от най-отличителните предложения в областта, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Какво представляват активните тонколони и защо да ги изберете?

Активните тонколони са сравнително модерно изобретение в озвучителните среди. Те се отличават с перфектно качество на предаване на звука и богата функционалност.

Най-характерната им черта, и това, което ги отличава от „пасивните тонколони“, е фактът, че разполагат с вграден усилвател.

Точно това тяхно предимство спестява цялата суматоха около свързването на кабели и допълнителни устройства към тях, което ги прави много удобен избор.

Употребата на активните тонколони също е изключително лесна – достатъчно е да ги включите и да им подадете звуков сигнал от някакъв източник. От там нататък, страхотният звук, произведен от всички компактно комплектовани в конструкцията им елементи, е напълно гарантиран.

И след като ви запознахме най-общо с този тип озвучители, нека ви представим и някои от най-големите им предимства…

Практичност

Фактът, че активните тонколони разполагат с вградени в същността си усилватели, ги прави много практични за пренос и употреба.

Както споменахме, благодарение на тях, вие ще забравите целия хаос около свързването на допълнителни устройства (кабели,усилватели и т.н.) и ще можете бързо и с лекота да се наслаждавате на перфектен звук във всеки един момент и във всякакви условия.

Дори и в дизайнерски план, активните тонколони се отличават с изключителна практичност. Те най-често са снабдени с допълнителни колелца, рамки или дръжки, за по-голям комфорт при транспортирането им.

Сигурност

Това може би е най-важното преимущество на активните тонколони.

Умната конструкция на този тип устройства, минимизира почти напълно шансовете за повреда и изгаряне на състава от конструкцията им.

Дори, повечето модерни активни тонколони, са допълнително оборудвани с вградени защитни датчици, които ще ви осигурят още повече безопасност по време на употребата им.

Перфектно качество на звука

Факт – поради компактната им и концентрирана конструкция, активните тонколони се отличават и с много добър и наситен звук.

Това ги прави универсален избор, подходящ както за тези от вас, занимаващи се с професия, изискваща такъв тип озвучаване (организатори на партита, треньори в танцово студио, музиканти), така и за ентусиастите, които просто са привърженици на по-силната и отчетлива музика.

Функционалност

И естествено, няма как да не отбележим, че активните тонколони ще ви впечатлят и с високата си функционалност. Те са модерно устроени и най-често се отличават с множество съвременни функции за свързване и интуитивност в дизайнерски план.

Какво трябва да имате предвид при избора на активна тонколона?

От най-голямо значение за вас е да подберете активна тонколона, перфектно приспособима към вашия вкус и начина ви на живот. Именно затова, трябва да заложите на предложение, комбиниращо в себе си удобство, практичност и прецизно качество на работа.

В този смисъл ви съветваме да бъдете много внимателни в избора си и да заложите на модела, чиито дизайнерски и технически характеристики най-добре отговарят на вашите изисквания.

Вид

Според вида си, активните тонколони биват два основни типа – стоящи и букшелф.

Стоящите тонколони са най-широкоразпространеният и популярен вариант, който може да срещнете на съвременния пазар. Те се предлагат в богата гама от форми и дизайни и се отличават с перфектно качество на звука, характеризиращо се с по-силен, ярък бас и по-мащабно звучене. Те, обаче, имат един ключов недостатък – доста обемни и тежки са, което съответно ги прави една идея по-непрактични за ситуиране в домашния интериор.

Точно затова, ако желаете активни тонколони с добро качество на звука, но и практична конструкция, ви препоръчваме да заложите на букшелф моделите. Те най-често са с хоризонтално разположение, което ги прави подходящи за ситуиране в абсолютно всякакви условия. Компактността им, обаче, не означава, че са по-малко ефективни, дори напротив. Този тип колони се отличават с много прецизно звучене. Уви, не се характеризират с мощен бас или прекалена наситеност на тоновете, но пък са практични, компактни и в дизайнерски план – доста симпатични.

Размер

Размерът на тонколоната също е важна характеристика, която трябва да вземете предвид при избора си. В това отношение ви съветваме да се съобразите най-вече с това къде планирате да разположите устройството и с каква цел смятате да го използвате.

Ако, например, сте в търсене на активна тонколона за изцяло домашна употреба, ви препоръчваме да заложите на по-компактен вариант. Той ще ви доставя достатъчно приятни емоции без, обаче, да заема прекалено много място в интериорен план.

Ако, обаче, желаете да аранжирате танцова или музикална зала или планирате да използвате тонколоната най-вече с професионална цел, ви съветваме да бъдете смели и да подберете по-обемен и мощен вариант. Така качеството на озвучаването в пространството около вас ще бъде достатъчно прецизно и удовлетворяващо.

Мощност

Това е много ключова техническа характеристика, която трябва да имате предвид при покупката на активни тонколони. Съобразете избора си в това отношение най-вече с вашите лични предпочитания и условията, в които планирате да използвате устройството.

Съществуват два вида мощности, когато говорим за озвучителни системи – реална и пикова.

Реалната мощност, още позната под абривиатурата RMS, е тази, на чието равнище колоната може да функционира дълго време без абсолютно никакъв проблем. Съответно колкото по-висока е реалната мощност на тонколоната – толкова по-силна и наситена музика може да слушате на нея за по-продължителен период.

Пиковата мощност, пък, както сигурно се досещате от наименованието й, е максималната мощност на звукоотделяне, до която тонколоната може да достигне без това да крие риск за качеството й на работа. За да запазите тонколоните си в добро състояние, обаче, ви съветваме да не задържате устройството на пикова мощност за дълъг период от време.

Честотен обхват

Друга много ключова за качеството на работа на тонколоната техническа характеристика е нейният честотен обхват.

Според честотата на звука, който излъчват, активните тонколони се разделят на няколко основни вида – субуфери, мидбаси, средночестотни и високочестотни.

Свръхнискочестотните тонколони (субуфери), например, се характеризират с честотен обхват в диапазона 20Hz – 200Hz и възпроизвеждат най-плътните, ниски басови тоналности.

Нискочестотните тонколони (мидбаси), пък, работят в обхвата между 30Hz-2000Hz и възпроизвеждат ниските, плътни басови тонове и част от средните честоти.

Средночестотните тонколони, пък, са най-широко разпространеният и практичен вариант. Те възпроизвеждат честоти в диапазона 300Hz-5000Hz, където всъщност попадат повечето музикални инструментали и вокали.

А ако сте в търсене на тонколони с  много прецизен и детайлен звук, то ви съветваме да подберете високочестотни модели (туитъри). Те работят в обхвата от 2500Hz до и над 25kHz и макар не чак толкова мощни, колкото останалите, със сигурност ще ви впечатлят с качеството си.

Чувствителност

Чувствителността на тонколоните също е много важна техническа характеристика, която не трябва да пренебрегвате при избора си. Тя се измерва в децибели и има отношение към ефективността на устройствата.

За да си осигурите наистина максимално пълноценно озвучаване във всеки един момент, ви съветваме да заложите на най-оптималния вариант, а именно модел с умерено висока чувствителност (около 85 dB).

Активна тонколона с какви функции да подберете?

Всички ние живеем в модерен, технологичен свят…

Именно затова, ви препоръчваме старателно да подберете активна тонколона с богата функционалност, перфектно отговаряща на личните ви нужди и предпочитания.

USB

Тази на пръв поглед класическа функция, с която са оборудвани повечето активни тонколони, всъщност крие изключителна практичност в същността си.

USB портовете на тонколоната са много важни, тъй като могат да се използват в две ключови насоки:

  • за свързване на мобилно устройство към озвучителя;
  • за зареждане на аудио файлове от самостоятелна флаш памет.

Bluetooth

Тук вече започваме да навлизаме в същността на технологичния напредък.

Наличието на Bluetooth връзка с тонколоната несъмнено ще ви улесни в работата ви с нея. Благодарение на този безжичен метод за свързване, с лекота ще може да възпроизвеждате аудио медийни файлове от почти всяко външно устройство.

Несъмнено практичен избор, единствения недостатък на който е, че все пак има ограничение в разстоянието на изпращане на сигнала. Това означава, че за качествена работа, се изисква максимална дистанция около 10 м. между тонколоната и външния източник.

Wi-Fi

Ако планирате да възпроизвеждате безжично музика на тонколоната си от устройство на по-отдалечено от 10 м. разстояние, обаче, ви препоръчваме да заложите на предложение с функция за Wi-Fi връзка.

Така, с помощта на интернет, вие бързо и лесно ще можете да споделяте музика към тонколоната от външно устройство, в абсолютно всеки един момент.

Режим „Диско“ или „Караоке“

Независимо дали ще използвате просто за забавление или пък като част от вашата работа, тонколона с парти режим несъмнено ще изпълни атмосферата около вас със свежест и положителна енергия.

Колоните, разполагащи с такъв тип фунция, най-често притежават удобен интерфейс с дисплей, LED-светлини и акумулаторно захранване (за комфорт при употреба и пренасяне).

 

Време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за активни тонколони на пазара в момента…

1. A+ LatinoТази изключително модерна активна тонколона със сигурност ще ви осигури безценни мигове на забавление. Тя е със стилен дизайн, изработен от метал и пластмаса, и е в компактни размери – 33 х 29 х 52 см. Моделът се отличава с богата фукнционалност, разполагаща с MP3 Player, Bluetooth, USB и режим „Караоке“. Той е и допълнително оборудван с микрофон, дистанционно и радио тунер, за още по-голям комфорт по време на употреба.
Купи сега

2. JRHТази активна аудио система несъмнено ще ви впечатли със стилната си конструкция и перфектното си качество на работа. Тонколоната разполага с функция Mega Bass, режим „Караоке”, Bluetooth, USB и радио тунер и се отличава с изключително практичен дизайн в размери 45 х 41 х 50 см.
Купи сега

3. AKAIТази висококачествена активна тонколона с иновативен, елегантен и многофункционален дизайн определено ще ви плени. Моделът разполага с USB, Bluetooth, Wi-Fi връзка, наситен „Mega Bass“ звук и стабилна конструкция в размери 51 х 40 х 136 см.
Купи сега

4. MBAТова е активна караоке тонколона, която гарантирано ще ви осигури моменти изпълнени с вълнение и забавление с лекота. Моделът е със свеж дизайн, оборудван с LED-светлини, микрофони и дистанционно за по-удобно управление. Също така, той разполага и с USB, Bluetooth, MP3 Player и висока мощност и чувствителност на звука.
Купи сега

5. HiFiТази активна тонколона се отличава с практичен и изключително функционален и стилен дизайн. Моделът разполага с прецизно качество на звука, Bluetooth, USB и радио тунер. А за да ви осигури наистина пълноценни музикални мигове, той е и допълнително оборудван с микрофон и модерна конструкция с LED-светлини.
Купи сега

6. BlaupunktАко желаете да изпълните атмосферата около себе си с настроение и свежест, то гарантирано тази активна тонколона е за вас. Моделът се отличава с богата гама от функции – Bluetooth, USB, радио тунер, MP3 player и режим „Караоке“, фино комбинирани с практична и стилна конструкция, оборудвана с LED-светлини и вграден еквалайзер.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. JBL Charge4Компактна, функционална и висококачествена – тази преносима активна бас тонколона несъмнено ще ви впечатли. Моделът е с водоустойчива пластмасова конструкция в размери 22 х 9.3 х 9.5 см. и е снабден с Bluetooth и USB. Също така, разполага с устойчива батерия и впечатляваща портативност, която я прави перфектен избор за употреба в абсолютно всякакви условия.
Купи сега

8. Mühler Max3Тази активна тонколона се отличава с много модерен, стилен и практичен дизайн в размери 25 х 22 х 40 см. и гарантирано ще привлече вниманието на феновете на караокето сред вас. Тя разполага с USB, Bluetooth и четец за карти и притежава стабилна конструкция, допълнително оборудвана с LED-светлини, микрофон и дистанционно управление.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!