Всички категории

8-те Най-Добри Апарати за Измерване на Кръвно Налягане

Планирате ли да започнете да използвате апарат за измерване на кръвно налягане?


Ако отговорът е “да”, вие сте на път да станете част от голяма група хора.

Лекарите в наши дни препоръчват на все повече и повече пациенти да си следят кръвното налягане като начин за превенция на по-сериозни заболявания.

Може би се питате защо?

Когато сте в лекарския кабинет измереното от личния лекар кръвно налягане е моментното, което не винаги е индикатор за постоянно поддържаното.

Когато измервате кръвното си вкъщи имате възможност да го правите много по-често и винаги когато се почувствате зле.

Това ви позволява да следите кръвното си налягане и да си направите сметка за средното, което поддържате и след това да го съобщите на лекаря си когато го посетите.

Най-добрият начин да сте сигурни дали имате високо кръвно налягане е да го измервате по няколко пъти на ден в продължение на няколко месеца.
За това обаче ще ви трябва апарат за кръвно, а на пазара има много, измежду които можете да избирате.

Добрата новина е, че много от тях струват около 100 – 150 лева.

Също така нямате нужда от рецепта, за да си купите.
Апарат за кръвно налягане можете да си купите от местната аптека, от магазини за техника или онлайн.

Можете да изберете апарат, който се носи на бицепса или китката.

Какви видове апарати за кръвно налягане разпознаваме?

Апаратите за кръвно налягане за домашно ползване обикновено са с маншет за ръка или за китка.

Когато стеснявате избора на апарат вземете предвид работата, функциите, цената, както и други неща като цвят, размер и дизайн.

Апарати за бицепсТези апарати надуват автоматично маншета и показват измереното кръвно налягане.

Повечето имат индикатори за рискови категории, в които попада по-високо отчетеното кръвно.

Някои модели дори позволяват измерванията да се свалят на компютър като правят по-лесно споделянето им с личния лекар.

Предимства: Някои модели имат памет за до няколко потребителя, като позволяват на повече от един човек да измерва и следи кръвното си налягане.

Недостатъци: При апаратите за кръвно налягане за ръка е много важно маншетът да е с правилния размер.
Ако е прекалено широк или стегнат измерванията могат да бъдат неточни.

Апарати за киткаТези апарати са по-удобни и са напълно автоматични, но могат да бъдат по-неточни от моделите за бицепс.

Предимства: Компактни, леки и лесно преносими.

Недостатъци: Измерванията на кръвното налягане от китката са изключително чувствителни на позицията на тялото.
Китката трябва да е позиционирана на нивото на сърцето за най-точно измерване.

Друг недостатък е, че не са подходящи за хора над 45 години, тъй като кръвоносните съдове на китката се променят с времето. Именно тези промени могат да доведат до неточности.

Как да изберете най-подходящия апарат за измерване на кръвно налягане?

Изберете си хубав модел, който има всички функции, от които се нуждаете.

Например някои модели ви позволяват да съхранявате измерванията на повече от един потребител.

Всички апарати за измерване на кръвно налягане, които ще ви предложим в края на ръководството измерват възможно най-прецизно, но има и други фактори, които трябва да вземете предвид.

Следвайте тези съвети, за да изберете най-подходящия апарат за вас:

Размер на маншетаУверете се, че маншетът на избраният от вас апарат е достатъчно голям, за да обхване обиколката на ръката ви, независимо дали е към китката или над лакътя.

Маншет с грешен размер може да доведе до неточни измервания.
Повечето от моделите за бицепс, които ще ви предложим ние имат по два маншета в комплекта с различни размери.

Моделите за китка също пасват на повечето хора.

Цена

Препоръчваме ви да се спрете на модел, който не е сред най-евтините, за да сте сигурни, че измерва достатъчно точно.

Разгледайте предложенията в онлайн магазините и се спрете на модели, които отговарят на вашия бюджет.
Обикновено за около 100 лева можете да намерите сравнително добър апарат.

Необходимо време за измерване

Според модела, времето за измерване на кръвното налягане може да бъде от 20 секунди до над минута, като апаратите за китка обикновено отчитат по-бързо.

Колко време е необходимо на един апарат за измерване е важно, защото ако не ви се чака и като цяло процесът не ви допада, вероятно ще искате да приключи възможно най-бързо.

Памет при апаратите за кръвноНякои апарати имат вградена памет и запаметяват данните от предходни измервания на дадения потребител, като според размера на паметта, могат да се запаметяват до шестима души.

Възможността за запаметяване на измерванията е много полезна, особено ако апаратът се използва от повече хора в домакинството.

Така бързо и лесно всеки може да направи справка за последните си измервания. При различните модели запаметените измервания варират на брой, но могат да достигнат до 60 на човек.

Апарат с каква памет ще изберете зависи изцяло от вашите лични предпочитания и нужди.

Осредняване на измерванията

Някои апарати за кръвно налягане имат функция за осредняване на измерванията, което означава, че можете да видите средни стойности на кръвното си за последните си няколко измервания.

Разбира се, това може да става по различни начини, например да ви се покаже в графика, като осреднени цифри или като данни за по-дълги периоди от време.

Предимства: Тази функция може да бъде много полезна ако следите кръвното си за дълго време и искате да споделите средните му стойности с лекар, или пък имате допълнителни рискови фактори като диабет.

Недостатъци: Можете да осредните и обобщите измерванията си и ръчно, без да плащате допълнително за апарат с подобна функция.

Просто ви трябват малко повече технически познания, например при използване на Ексел.

Дата и час на измерванията

Някои апарати с памет показват датата и часа за всяко запаметено измерване.

Това може да ви помогне да следите кръвното си налягане през определени периоди и часове от денонощието.

Свързване към телефон или таблетНякои апарати за кръвно налягане могат да се свържат безжично към телефон или таблет, обикновено посредством блутут.

Това е отлична функция ако искате да преглеждате и следите измерванията си по електронен път в движение, особено ако ползвате и други приложения и аксесоари за здравословен начин на живот.

Въпреки това подобна функция по никакъв начин не е от изключителна важност, а освен това ще трябва да си платите допълнително за апарат, който я поддържа.

Големи бутони и цифри

Размерът на бутоните и цифрите на екрана на апарата е различен, но ако той ще се ползва от по-възрастен човек, препоръчваме да изберете модел с по-големи.

Това е добра идея за хора, които имат проблеми със зрението или просто не искат да си търсят очилата всеки път, когато си измерват кръвното налягане.

Изберете според функциите, от които имате нужда

Апаратите за измерване на кръвно налягане могат да имат още допълнителни функции.

Ето някои, измежду които можете да избирате: Детектор за нарушаване на сърдения ритъм, индикатор за рискови категории, памет за повече от един потребител, различни по размер маншети, възможност за сваляне на измерванията, екран с големи цифри, функция за осредняване на данните.

Време е да ви представим и някои от най-добрите апарати за кръвно налягане, които можете да откриете на пазара…

1. Omron HEM-7600T-E


Апаратът за измерване на кръвно е изключително удобен, тъй като се поставя лесно и няма кабели или тръби, които да затрудняват поставянето му. След като отчете данните, той се синхронизира с вашия телефон и така имате възможност да следите стойностите си регулярно.

Можете да инсталирате специално приложение на смартфона си и така ще имате достъп до данните си по всяко време. Този апарат за кръвно също така може да следи и индикира, ако е налице нередовен сърдечен ритъм.
Купи сега

2. Sendo Advance 3


Апаратът за кръвно притежава специална функция HIRA, която индикира и категоризира отклонения в сърдечния ритъм. Апаратът разполага с хипоалергенен маншет, който осигурява комфорт по време на измерването.

Този апарат за кръвно налягане може да отчита 4 нива на риск, в зависимост от опасността – така ще бъдете известени, ако е необходимо да предприемете някакви действия. Също така апаратът разполага със система, която индикира, ако е поставен по неподходящ начин.
Купи сега

3. Medisana MTS 51152


Този апарат за кръвно налягане работи изключително прецизно и ефективно. Той притежава голям дисплей, който показва стойностите с достатъчно голям шрифт – така апаратът е удобен за използване от възрастни хора.

Дисплеят на апарата показва систоличното, диастоличното налягане както и сърдечния пулс. Също така е изключително удобен за пренасяне и съхранение. Апаратът за измерване на кръвно може да запамети до 60 измервания на кръвното налягане, като по този начин можете лесно и надеждно да следите състоянието си.
Купи сега

4. Beurer BC 28


Апаратът за измерване на кръвно налягане се поставя на китката и по този начин измерва пулса и кръвното налягане.

Също така апаратът притежава аларма, която се задейства при наличието на сърдечна аритмия. Той може да покаже средни стойности на базата на последните три измервания на кръвното налягане. Разполага с голям дисплей, който е удобен за използване от възрастни хора. Също така изписва съобщение, ако апаратът се използва по неподходящ начин.
Купи сега

5. OMRON M3 Comfort Мodel 2020


Апаратът за измерване на кръвно е напълно автоматичен. Той работи прецизно и измерва кръвното налягане и пулса. Също така апаратът притежава светлинен индикатор, който сигнализира, ако кръвното налягане е по-високо от нормалното.

Този апарат е напълно автоматичен и притежава две нови функции – откриване и предупреждение при наличието на неравномерен сърдечен ритъм и сигнализация при движение на тялото по време на измерване – така бързо може да се избегнат грешки при употребата на апарата. Той е изключително лесен и удобен за използване и дори има специален сигнал, ако е поставен неправилно.
Купи сега

6. OEM


Този апарат за измерване на кръвното налягане е напълно автоматичен и е необходимо само да го поставите на ръката си и да натиснете един бутон. Измерването на кръвното и пулса отнема около минута.

Апаратът има вградена памет, която да съхранява стойностите на двама човека. Също така той притежава интелигентен цветен дисплей, който отчита стойностите в съответните цветове – нормалните стойности в зелено, високи – в жълто и в червено хипертония.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. RANCORE RBP97W


Апаратът за кръвно налягане е предназначен за поставяне на китката. Той може да запаметява данни до 99 измервания на двама човека – така ще можете да следите регулярно състоянието си.

Този апарат може да измерва както кръвното налягане, така и пулса. Той работи на батерия и може да се изключва автоматично след една минута неактивност.
Купи сега

8. AlphaGoMed


Апаратът за измерване на кръвно налягане е автоматичен. Той е изключително лесен за употреба и може да се използва от възрастни хора. Той измерва систолно и диастолно налягане, както и пулса. Апаратът притежава и индикатор за класификация на кръвното налягане.

Той може да запамети до 180 измервания ( за двама човека по 90 измервания) и има функцията да се изключва автоматично след две минути неактивност, за да пести батерия.
Купи сега

4/5 - (119 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Стайко пише

  Кажете за nissei

  1. Емил пише

   В последваща редакция на ръководството, ще им обърнем внимание.

 2. Dimitar пише

  Трябва да си обновите информацията, има много нови модели и технологии 🙂

  1. Емил пише

   Благодарим ви за коментара, свързахме се с вас по e-mail, за да ни дадете насоки за новит модели и технологии при измерването на кръвно налягане. Имаме желание да подобрим нашето ръководство и да дадем по-пълна и точна информация на нашите читатели.

   Поздрави,
   Емил

 3. Хатие пише

  Имам 3 броя апарат за кръвно за китка,не съм доволна аз съм възрастна жена трябва ми апарат за китка,къде да намеря апарат за китка точно да мери кръвното

 4. ЕЛЕНА пише

  Най големия недостатък на апаратите за кръвно налягане са маншетите.Ние възрастните трябва да мерим налягането си за да дозираме лекарствата защото често ми се променя кръвното налягане.но от това често замерване се изтрива подлепващото на маншета и апарата става не нужен.Гледам че предлагат допълнително маншет за апарат но този маншон дали е стандартен за всички апарати за кръвно не знам. Така поне ще спестим пари за закупуване на нов апарат. ако са стандартни за всички апарати И поради тази причина търся апарат за кръвно не с текстилен маншон а кожен и по твърд мисля че ще бъде по здрав и по дълго ще се ползва.

 5. Лидия Василева пише

  Кой модел от апаратите за кръвно налягане на Омрон има функция да мери екстраситолите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!