Всички категории

8-те Най-Добри Детски Възглавници

Не е лъжа, че сънят заема важна роля за здравето – все пак ⅓ от деня си прекарваме в сън…

Добрият и здравословен сън ни помага да бъдем продуктивни и свежи, да не изпитваме умора, а да се чувстваме добре.

Понякога качеството на съня е повлияно от редица фактори, за които рядко се замисляме.

Добрата възглавница е изключително важна за здравия сън…

Може и да не ви се вярва, но възглавницата е определяща за развитието на човека от най-ранна детска възраст.

За повечето хора е достатъчно възглавницата да е мека и пухкава, но за подрастващите е важно тя да бъде съобразена с техните нужди, ръст, възраст и т.н.

Както при възрастните, така и при децата неподходящата възглавница може да причини неудобства, непълноценен сън и болезнени схващания.

Детските възглавници заемат важно място в процеса на израстване…

За да бъде детският сън здравословен и релаксиращ, то е необходимо да помислите за позицията на тялото на вашето дете – много често тя зависи от типа възглавница.

Ако детето ви спи по неправилен начин, то може да получи схващания и болки във врата и гърба още от ранна възраст.

Добрата възглавница е важна и за правилното развитие на гръбначния стълб – тя може да предотврати изкривяването на гръбнака и последващи проблеми…

Нека не забравяме, че както възрастните, така и децата имат нужда от здрав сън, за да бъдат пълноценни и свежи.

В това ръководство ще ви представим някои основни насоки в избора на детски възглавници и ще ви запознаем с някои от най-добрите предложения на българския пазар.

Защо е важно да изберете подходяща детска възглавница?

Както вече споменахме, възглавницата е определяща за правилното развитие на гръбнака и костите при децата.

В най-ранните години от живота си детето трябва да спи по гръб на леглото и да не използва възглавница.

Това, разбира се, е идеалният вариант – по този начин се облекчава напрежението и гръбначният стълб може да се развива пълноценно.

За децата от 2 до 10-годишна възраст родителите трябва да изберат подходяща възглавница, като за целта специалистите препоръчват децата също да участват в процеса.

В повечето случаи специалните детски възглавници могат да се регулират в зависимост от височината и възрастта на детето.

Например може да се регулира височината и широчината на самата възглавница, нейната твърдост и т.н. Какво по-хубаво?

За какво е добре да помислите преди да закупите детска възглавница?

Възглавницата определя позицията на главата по време на сън и отговаря за правилното позициониране на шийните прешлени.

Според експертите здравословната поза за сън изглежда по следния начин: главата и гръбнатък трябва да образуват права линия към таза , а в същото време раменете трябва да бъдат под прав ъгъл спрямо шийните прешлени.

По този начин се предотвратяват изкривявания на гръбнака и раменете, създават се условия за добра стойка на тялото.

Не забравяйте, че физическото развитие на децата се променя с всеки изминал ден. Ето защо е важно да обръщате внимание на начина, по който вашето дете спи.

Ако детето ви има оплаквания за болки в гърба и раменете, можете да се консултирате със специалист, за да знаете дали проблемът е от възглавницата.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на детска възглавница?

Има няколко неща, които е добре да обмислите преди да закупите детска възглавница. Те ще определят не само комфорта, но и здравето и сигурността на вашето дете…

Височина на възглавницата

Вече многократно споменахме, че височината на възглавницата е от особено значение за правилната позиция на тялото по време на сън.

Неправилната височина води до неестествена стойка на главата – прекалено високата възглавница може да държи главата под ъгъл, който да причини редица неудобства.

Неподходящата височина на възглавницата може да доведе до болка, напрежение или смущения в дишането.

Каква трябва да бъде височината на възглавницата? Това зависи от ширината на раменете, формата на главата и извивката на гръбначния стълб на вашето дете.

Добре е да имате предвид, че децата се въртят много и често променят позицията на тялото си. Ето защо е добре да изберете възглавница, която да поддържа гръбнака изправен както в легнало, така и в странично положение.

Форма на възглавницата

Формата на възглавницата също има значение за добрия сън. Възглавниците, притежаващи неутрална ергономична форма, могат да поддържат различни пози за сън.

По тази причина този тип възглавници са много по-подходящи за по-малки деца, които все още сменят постоянно позициите на тялото, докато открият комфортната точка.

Тези възглавници могат без проблем да се използват за игра или гушкане от малчуганите.

По-големите деца спят по-спокойно и за тях вече са необходими възглавници със специални ергономични форми.

По тази причина е добре детето да участва в избора на възглавница – все пак то ще усети и ще прецени подходящата за него възглавница.

Големина на възглавницата

Добрата възглавница трябва да създава достатъчно пространство между главата и леглото. Това пространство е необходимо, за да не изпада главата от възглавницата при движение.

В противен случай главата може да изпадне от възглавницата и да се изкривят врата и гръбнака, а това да доведе до болки, неудобство и неправилна стойка.

В същото време е добре да не взимате прекалено голяма възглавница, която да заема цялото пространство в леглото. Все пак детето трябва да има възможност да намества възглавницата си свободно според своите нужди.

Материал

През нощта децата отделят много слюнка и пот, хигиенните им навици все още се изграждат и в повечето случаи използват възглавницата си за игра или пък за да седнат върху нея.

Също така във възглавницата могат да се развият бактерии и акари, които пък могат да причинят известен дискомфорт.

По тази причина е добре да изберете възглавница, която да притежава антиалергична дишаща пяна и калъфка, направена от издръжлива материя. Важно е калъфката да може да се пере многократно и на високи градуси, за да бъде почистена качествено.

Твърдост/мекота

Детската възглавница трябва да бъде достатъчно твърда, за да поддържа главата и шията в правилна позиция. В същото време тя не трябва да бъде и прекалено твърда, а достатъчно удобна за спане.

На пръв поглед меките пухкави възглавнички от пух изглеждат много по-удачен вариант, но те могат да бъдат доста опасни за подрастващите.

При използването на меки възглавници главата “пропада” надолу, а това може да предизвика неправилно дишане, а в някои случаи и задушаване.

Затова е добре да изберете възглавница с пълнеж, който да бъде комфортен, но и да не бъде прекалено мек. Според специалистите най-удачният вариант е дунапренът.

Качество

Качеството на детската възглавница зависи от материалите, от които е изработена възглавницата, както и технологията за нейната направа.

Разбира се, възглавниците с по-високо качество имат “дълъг” живот и предоставят несравним комфорт. Обикновено те са изработени от дишащи материи, имат антибактериални свойства и са хипоалергенни.

Цена

Качествените детски възглавници обаче могат да струват много повече от възглавниците с по-ниско качество. Важно е да имате това предвид при избора на детска възглавница, тъй като цената може да надвишава бюджета, който сте си определили.

В такъв случай е добре да съобразите размера на вашите средства и да откриете възглавница с добро качество и достъпна цена.

 

Открихте ли перфектния модел възглавница за вашето дете?

Тук сме селектирали някои от най-отличителните предложения на българския пазар, които определено си заслужават…

1. Ортопедична детска възглавница Tempur Original Junior


Тази детска възглавница предлага несравним комфорт! Тя спомага за правилно позициониране на гръбнака в различните пози за сън (легнало положение или настрани).

Възглавницата е изработена от материали, които се оформят според естествените извивки на тялото. Така мускулите на тялото се отпускат и детето може да си почине активно.
Купи сега

2. Детска възглавничка от мемори пяна и бамбук


Възглавницата е изработена от бамбукови влакна и пенополиуретан, които осигуряват мекота и свежест по време на сън.

Възглавницата има калъф с цип, който позволява лесното сваляне и почистване. От друга страна мемори пяната приема формата на главата на детето, като по този начин позволява свободното движение на главата.
Купи сега

3. Луксозна детска възглавничка MyCey


Възглавничката притежава различни предимства, като сред тях са антибактериално действие, дишащи и хипоалергенни материали.

Калъфката на възглавничката има цип, което пък позволява лесното и бързо почистване на цялата възглавница.
Купи сега

4. Детска възглавничка Sevi Baby


Тази детска възглавничка е съчетание от памучна калъфка и пълнеж от силиконови нишки. Тя придава комфорт и спокойствие по време на сън.

Материалите, от които е изработена, са висококачествени и изключително нежни на допир. Почиства се бързо и лесно.
Купи сега

5. Детска възглавница Candide AirPlus


Тази възглавница е предназначена за бебета от 0 до 2 години. Възглавницата представлява наклонена равнина, като по този начин придържа главата на бебето леко приповдигната.

Нейният дизайн предотвратява повръщането и улеснява дишането на детето. Тя е направена от приятна дишаща материя.
Купи сега

6. Детска възглавница за сън Verthora VertheКid


Възглавницата може да се използва от деца между 0 и 4-годишна възраст. Тя предоставя терапевтична опора в зоната на шията, като по този начин намалява натоварването и напрежението.

Възглавницата допринася за правилната позиция на гръбначния стълб и за спокойния и здрав сън на детето.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Детска възглавница с алое вера


Тази възглавница притежава пълнеж от синтетични фибри.

Уникалното за нейната същност е, че е обработена с алое вера – растение, което има успокояващо и освежаващо действие.
Купи сега

8. Детска възглавница Vitamed


Възглавничката е създадена от материи, които имат антиалергични свойства. Тя е изключително мека и пухкава на допир.

Нейното най-голямо предимство е, че формата ѝ се запазва дори и след множество пранета.
Купи сега

3/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!