Всички категории

9-те Най-Добри Аудио Системи

Най-добрите аудио системи звучат невероятно, лесни са за използване и ще ви носят удоволствие от слушането на музика дълги години.


За съжаление изборът на аудио система може да бъде доста труден – пазарът е залят от модели, всеки от които с обещаващи характеристики и твърдения от производителят, че е най-добрият.

В това ръководство обаче ще ви помогнем да направите наистина правилен и информиран избор.

В зависимост от това за какво искате да използвате домашната си аудио системата – стандартните и микро моделите могат да ви предложат от слушаше на радио и CD плеър чак до съвременни технологии като слушане през безжична блутут свързаност и дори онлайн стрийминг услуги.

Някои системи дори ще ви позволят да прехвърлите в цифров формат своята музикална колекция и благодарение на голямата им памет – можете да съхранявате стотици песни на тях.

Прочетете краткото ни ръководство за избор на подходяща аудио система.

В него ще намерите информация за видовете системи, какви екстри предлагат те, в какви ценови диапазони са различните класове и как с оптимален бюджет да направите слушането на музика в домашни условия по-приятно преживяване.

Видове аудио системи


Аудио системите обикновено се разделят на два основни вида – първият е с отделни основен блок (на който са разположени контролите, дисплеят и т.н.) и колони, а при втория всичко е вградено в един блок.

Двата вида системи имат своите предимства и предлагат различни неща в зависимост от потребителските нужди. Когато разглеждате аудио системи с отделни колони – уверете се, че цената не е само за усилвател/ресийвър/основен блок, защото понякога има и такива оферти, т.е. колоните не са включени.

Аудио системи с отделни колони

Ако искате по-качествен звук и по-голяма гъвкавост за разполагане на системата – този модел е по-удачен.

Така в даден момент дори имате възможността да надградите звука като смените колоните с по-качествени. Освен това ако колоните се повредят или станат прекалено стари – можете да сложите нови без нужда от цялостна подмяна на системата.

Аудио системите с отделни колони могат да бъдат малко по-сложни за първоначално разполагане, но след като го направите веднъж – едва ли ще ви се налага да повтаряте упражнението скоро.

Имате по-голяма гъвкавост откъм позициониране на колоните и основния блок като дори не е нужно да бъдат на заедно на едно място – всичко зависи от личните ви предпочитания и мястото, с което разполагате.

Но най-голямото предимство на тези системи е именно възможността за смяна на колоните при нужда без да е необходима покупката на нова аудио система, т.е. можете да сложите нови колони и да си ползвате стария основен блок, в който се намира и усилвателят.

Ако пък сте претенциозни откъм звучене и в даден момент решите, че избраната система не ви удовлетворява вече – лесно можете да купите по-качествени колони и да ги закачите на мястото на старите.

Също така ако имате ограничено място – тези аудио системи ви дават много повече възможности за разполагане на отделните компоненти.

Аудио системи с вградени колони


Тези системи са семпли и направени за максимално лесна употреба – всичките компоненти са вградени в един блок.

Така не трябва да се занимавате с прокарване и свързване на кабели, разполагане на колони и т.н. Просто поставяте системата на избраното място, включвате я и започвате да слушате.

Хубавото е, че повечето от тези модели са малки и компактни, т.е. няма да ви заемат прекалено много място.

Те изглеждат наистина добре в минималистично обзаведени домове и жилища, в които няма възможност за прокарване и скриване на кабели.

На тези аудио системи им липсва гъвкавостта на другия вид, но пък основното им предимство е лесният и бърз монтаж.

Въпреки че нямате опцията да смените колоните при повреда или желание, тези компактни системи имат по-малко кабели и за да започнете да слушате обикновено само ще трябва да ги включите в контакта.

Повечето модели имат съвременен дизайн и тънки профили, както и възможност за монтаж на стена.

Основни характеристики и екстри


Една аудио система може да има много и различни функции и екстри.

Ние ще се спрем на основните, за да прецените какво точно искате за себе си.

CD плеър

В днешно време системите, които поддържат компакт диск стават все по-малко, но за щастие има повече от достатъчно модели с тази функция.

Вътрешна памет

На нея можете да записвате музика, радио и подкасти. Ако имате богата музикална колекция на компакт дискове обърнете внимание на паметта на системата – ако е достатъчно ще можете да прехвърлите в цифров формат всичките си любими албуми.

Обикновено аудио система с 4GB вградена памет може да съхрани около 600 песни, които след това можете да прехвърлите на своя компютър, лаптоп, таблет и смартфон.

USB порт

Този порт ви дава възможността да включите флашка с музика и да слушате директно от нея. Някои модели дори позволяват да записвате музика и радио от системата на флашката.

Освен това от USB порта можете да зареждате други устройства като смартфони и таблети или пък да включите външни устройства за стрийминг.

Някои системи поддържат дори външни твърди дискове през USB.

AUX вход

Подобно на USB портът, 3.5-милиметровият AUX вход означава, че благодарение на стерео кабел ще можете да свържете към системата друго устройство, от което да пускате музика.

Bluetooth / NFCПозволява ви да свържете напълно безжично друго устройство към системата. Съвременни опции, които ви позволяват още по-бързо и лесно да пускате музика от други устройства.

Wi-Fi

Някои модели аудио системи имат и безжична свързаност към интернет и могат да стриймват музика, радиа и подкасти от интернет.

Повечето поддържат и онлайн услуги като Spotify, BBC iPlayer, TuneIn Radio, Google Play Music и други. Може да ви се струва малко странно аудио системата ви да се свързва към интернет и например Spotify, но след първоначалната настройка ще привикнете бързо към подобна екстра.

Радио

Повечето системи разполагат с вграден FM/AM радио тунер. Всъщност около 70% от системите на пазара поддържат доброто старо радио, докато едва 30% от тях имат достъп до интернет радиа.

Като цяло можете да приемете, че системите с радио тунер са по-евтини от модели с вградена безжична интернет свързаност и интернет радио.

Изход за слушалкиВече не всички аудио системи имат изход за включване на слушалки, но ако това е важно за вас – задължително проверете избраните модели.

Ако дадена система няма физически изход, но има Bluetooth – в такъв случай е важно да знаете, че ще имате възможност да свържете към нея Bluetooth слушалки.

Свързване на аудио система към телевизор

Повечето хора свързват аудио системите с музика и радио, но някои предпочитат да ги свържат и към телевизор за да обогатят звука.

Ако системата ви има AUX вход можете лесно да вземете сигнал от телевизора посредством стерео кабел.

В случай, че системата ви е с отделни колони – уверете се, че сте ги разположили достатъчно добре, че да се възползвате от пълния капацитет на озвучаването.

Също така проверете левия и десния канал – гледайте да не сте ги обърнали.

Най-добрите аудио системи

Някои модели аудио системи могат да бъдат излишно скъпи без да предоставят каквото и да било качество за цената си – нашата е цел да ви помогнем с избора, за да не съжалявате след това.

Когато се купува аудио система, ако не може да се чуе на място в магазин, единственият начин да разберете дали сте сгрешили с покупката или не, е когато свържете системата вкъщи.

За да намалим до минимум възможността за грешки при избора на не особено евтина техника като тази, нека ви представим някои от най-добрите аудио системи, които към момента можете да намерите на пазара.

Просто изберете вида и модела според бюджета и предпочитанията си.

1. Аудио система Sony SHAKE-X30


Този модел е с две тонколони и обща мощност от 1200 вата. Възпроизвежда форматите CD, DVD, AAC, VCD, Xvid и MPEG4. Има аналогови вход и изход, композитен изход, USB, HDMI, Bluetooth и вход за микрофон.

Вградено FM радио. Системата е с режими за изравняване силата на звука, за увеличаване на високите честоти и увеличаване на басите.

В комплекта има и дистанционно управление. Сред поддържаните звукови формати са ClearAudio+, Dolby Digital и S-Force.
Купи сега

2. Аудио микросистема Philips FX25/12


Тази микросистема е с две тонколоно и с обща мощност от 300 вата.

Възпроизвежда CD и MP3. Вградено FM радио. Свързване посредством чинчове (RCA), 3.5-милиметров стерео кабел, NFC и Bluetooth. Функции за подсилване на звука и подсилване динамиката на басите.

Вграден USB порт и аларма. В комплекта има включено и дистанционно управление.
Купи сега

3. Аудио система Panasonic SC-UA3E-K


Този модел представлява мини система с две тонколони с обща мощност от 300 вата. Възпроизвежда форматите MP3 и CD. Има вградено FM радио.

Свързването към външни източници става посредством оптичен вход, USB, Bluetooth и AUX.

Системата има караоке функция, повишаване на басите и автоматично изключване. В комплекта е включено и дистанционно.
Купи сега

4. Аудио система High Power Sony MHC-M60D


Изключително силна аудио система с две тонколони и мощност от 2050 вата. Възпроизвежда CD, DVD и AAC. Има вградено FM радио.

За свързване на други източници могат да се използват AUX, HDMI и USB портове. Има два входа за микрофон.

Сред функциите са изравняване силата на звука, режими за футбол и парти, подсилване на басите. Поддържаните аудио формати са Clear Audio+, Dolbi Digital, S-Force Surround и други. Осветление на колоната, настройки за силата на микрофона и ехо, функция за промяна на гласа.

Включено дистанционно в комплекта.
Купи сега

5. Аудио система Sharp All-in-one Hi-Fi XL-BB20D


Този модел има две вградени тонколони с обща мощност от 100 вата.

Възпроизвежда CD и MP3. Има вградено FM, DAB и DAB+ радио. Свързването на външни източници става посредством USB, AUX и Bluetooth.

Вграден красив LCD дисплей.
Купи сега

6. Аудио система Panasonic SC-PM250EG-K


Компактна аудио система с елегантен и минималистичен дизайн.

Две тонколони с обща мощност от 20 вата. Възпроизвежда MP3 формат и има вградено радио.

Свързване посредством USB и Bluetooth. Разполага с функции за дигитално увеличаване на звука и подобряване качеството на звука през Bluetooth.

В комплекта има включено дистанционно управление.
Купи сега

7. Аудио система LG CM2460


Този модел е с две тонколони и обща мощност от 100 вата.

Възпроизвежда форматите FLAC, MP3, CD, DivX, WMA. Има вградено FM радио с RDS. Можете да свързвате външни устройства посредством USB и Bluetooth. Системата разполага с изход за слушалки. Поддържа Dolbi Digital и звукова виртуализация.

В комплекта има включено дистанционно.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Микросистема Blaupunkt MS40BT


Аудио системата е с две тонколони с мощност от 50 вата всяка или обща музикална мощност от 100 вата.

Възпроизвежда форматите CD и MP3. Има вградено FM радио. Свързването към други източници става посредством USB и Bluetooth. Има изход за слушалки и AUX. Моделът разполага с различни еквалайзери за подобряване звученето. Вграден таймер за включване и изключване.

Дистанционно управление.
Купи сега

9. Аудио система Sony MHCV11


Тази аудио система е с три говорителя с обща звукова мощност от 470 вата. Възпроизвежданите формати са VCD, CD, DVD и MP3.

Вградено FM радио. Свързаност посредством USB порт, NFC, Bluetooth и аналогов аудио вход и изход.

Два входа за микрофон. Вградена функция за подсилване на басите. Включено дистанционно управление в комплекта.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!