Всички категории

8-те Най-Добри Бебешки Люлки / Шезлонги

Повечето родители държат невръстните си деца в обятията си докато ги успокояват или приспиват.


Понякога обаче се налага малка почивка, която може да стане възможна само ако има някой друг наоколо или бебето е вече спокойно или заспало.  

Само в подобни редки моменти можете да оцените истински почивката и времето за себе си. Но има и още един вариант, който е много надежден и доказано работи – използването на бебешка люлка или шезлонг.

Повечето родители гледат на бебешките люлки и шезлонги като на истински “спасители” и много от тях се питат как са издържали до преди тях. Истината е, че бебетата обичат да бъдат постоянно обгрижвани, а бебешката люлка  може да замени именно някои от тези грижи.

Повярвайте, че ще се наслаждавате на бебешката люлка точно толкова колкото и вашето бебе.

Проблемът е, че на пазара има хиляди модели бебешки люлки и избирането на определена може да бъде наистина сложна задача.

Също така няма как да знаете точно каква люлка ще върши най-добра работа за вашето бебе, модел с какви екстри да изберете, както и с какъв дизайн, размери и не на последно място – цена да бъде.

В това ръководство ще ви представим полезна информация, която да ви помогне в избора на бебешка люлка.

Ако нямате времето или желанието да се запознавате с информацията – в края ще намерите конкретни предложения, от които можете да си изберете най-подходящото според своите предпочитания и бюджет.

Какво представляват бебешките люлки


На пазара има множество бебешки продукти и много лесно можете да се объркате и съответно да купите нещо, което няма да ви върши работа.

Има различни видове бебешки люлки, но ние ще се спрем на свободностоящите, които са най-подходящи за успокояване и приспиване на бебе.

Обикновено максималното поддържано тегло от тези люлки е около 15 килограма, а някои модели имат допълнителни екстри като вибрация, мелодии, звуци и играчки.

Можете да срещнете и люлки с въртяща се седалка, различни скорости на люлеене и дори в различни посоки.

Задължително ли е да се използва бебешка люлка

Разбира се, че не. Но е добре да знаете, че подобна вещ може да ви бъде от голяма полза. Някои бебета просто привикват към родителската грижа и не могат да заспят докато не бъдат взети на ръце.

Хубавото при бебешките люлки е, че те създават сходно чувство в тях и дори могат да добавят допълнителен комфорт благодарение на някои екстри като например вибрации.

Какво да търсите в една добра бебешка люлка


На пазара има хиляди бебешки люлки като основната им цел е да помагат за успокояването и приспиването на бебето. Въпреки това различните модели имат различни екстри. Именно тези екстри са определящи за това дали бебето ще е спокойно докато е в люлката си.

Седалка и колан

Най-добрите детски люлки трябва да имат удобна седалка, в която бебето да се чувства комфортно – все пак ще седи там през по-голямата част от времето.

Седалката трябва да е добре подплатена и да създава чувство за мекота и топлина, както и да е лесна за почистване.

Също така обърнете внимание и на колана.

Той трябва да е три или пет точков. Така ще сте сигурни, че бебето ще си стои на мястото здраво и сигурно.

Поддръжка на главата и шията

За едно бебе поддръжката на главичката и шията са много важни, независимо от възрастта му. Все пак едно бебе няма как да ви каже дали му е неудобно.

Най-много да е кисело и да плаче, а вие без да знаете – да го върнете именно в неудобната люлка.

Някои люлки са прекалено високи, докато други са прекалено ниски.  Ако подари някаква причина не можете да се навеждате прекалено ниско – изберете по-висока люлка. Но пък ако се притеснявате заради риск от падане – по-добре вземете ниска люлка.

ПреносимостНякои бебешки люлки могат да бъдат преносими, а други не. Преносимата люлка се различава с лекота, компактни размери, възможност за сгъване и лесно разглобяване.

Ако ще пътувате често с бебето е по-добре да изберете преносима люлка, за да си помагате в успокояването и приспиването му дори когато сте далеч от вкъщи.

Захранжане

Захранването е от огромно значение що се отнася до бебешките люлки.

Те могат да се захранват от електрическата мрежа, батерии или и двете.

Проблемът при моделите с батерии е, че трябва да купувате или презареждате батериите, което може да не е толкова удобно за някои хора, но пък е отличен избор ако ви трябва преносима люлка.

Моделите, които се захранват от електрическата мрежа са по-удобни, но пък ви ограничават защото винаги трябва да имате контакт наоколо.

Сглобяване

Колкото по-лесна за сглобяване е една люлка – толкова по-добре за вас, особено ако искате преносим модел.

СедалкаАко се питате как трябва да е изглежда една наистина добра и удобна седалка на люлка – следвайте следните указания.

Подплата

За да се чувства удобно и приятно бебето в люлката, седалката трябва да е добре подплатена. Отвън ще изглежда дебела, трябва да е мека и приятна на допир и да е изработена качествено. Също така се уверете, че тя предоставя предостатъчно място.

Някои родители смятат, че бебетата им не харесват люлките си, но вероятно проблемът се крие в неудобната седалка.

Тапицерия

Тъй като бебешките люлки са предназначени за бебета – тапицерията им трябва да е мека и нежна към бебешката кожа и да поддържа телесната топлина.

Това означава, че бебето ви ще се чувства изключително комфортно когато седи в люлката и винаги ще иска в нея.

Почистване

Ако седалката на бебешката люлка се премахва от основата й ще можете да я почиствате по-лесно и дори да я пуснете в пералнята при необходимост.  Но дори и да няма такава функционалност, препоръчваме ви да потърсите люлка, чиято тапицерия е лесна за почистване.

Наклон на седалката

За още по-голям комфорт на бебето можете да се спрете на модел, който има възможност за регулиране наклона на седалката.

Люлеене


Скорост на люлеене

Всяко бебе реагира по различен начин на люлеенето. Това е и основната причина да предпочетете модел с регулиране скоростта на люлеене.

Някои бебета просто обожават бързото и енергично люлеене, докато пък други се наслаждават истински на лекото полюшване.

Посока на люлеене

Някои модели бебешки люлки се люшкат напред-назад, някои настрани,  а трети могат във всяка посока. Ако не сте забелязали какви са предпочитанията на вашето бебе, вероятно няма да сгрешите ако се спрете на люлка, която може да се люлее във всички посоки.

Вграден таймер

Таймерът в люлката й позволява да спре автоматично люлеенето след известно време. Също така той може да е полезен ориентир за родителите да разберат от колко време бебето е в люлката и дали е време за ставане.

Допълнителни екстри

Когато бебето не спи ще има нужда от допълнително забавление. За щастие повечето бебешки люлки имат вградени и такива екстри.

Според модела може да има възможност за пускане на музика и звуци, да има висящи играчки и дори вибрация.

Ако искате бебето ви да се задържа за по-дълго време в люлката, дори и когато не спи – то тогава е по-добре да се спрете на модел с възможно най-много добавени екстри за забавление.

Основа


Второто най-важно нещо в бебешката люлка след седалката е основата й. Тя трябва да е здрава и издръжлива.

Основата на бебешките люлки може да е изработена от подсилена пластмаса, изцяло от метал или от комбинация – метал и пластмаса. Идеята е да изберете здрава и издръжлива люлка за вашето бебе – затова най-добре е да се спрете на изцяло метална основа.

Това обаче не значи, че подсилената пластмаса не предлага здравина, дори напротив.

Някои по-качествени люлки изработени от пластмаса се представят почти толкова добре колкото металните.

Безопасност

Не трябва да допускате никакви компромиси когато става въпрос за безопасността на вашето бебе.

Закопчаване с колан

Седалката в люлката трябва да има и колан, който да бъде три или пет точков. Коланът с пет точки ще задържа към седалката както горната, така и долната част на бебето. Коланът с три точки ще придържа бебето към седалката около бедрата и слабините.

Първият вариант е по-сигурен за едно бебе, а вторият е подходящ за малко по-големи деца.

Също така проверете дали коланът е достатъчно здрав и удобен.

Максимално поддържано тегло

Всяка бебешка люлка има препоръчително и максимално поддържано тегло. Второто съответно не трябва да се надвишава, за да бъде люлката безопасна за използване.

Допълнителни съвети за безопасност


 • Никога не оставяйте бебето си в люлката без наблюдение.
 • Винаги спазвайте препоръките на производителя за максималното поддържано тегло и възрастов лимит на люлката.
 • Колкото и да ви се иска да си починете, не прекалявайте като оставяте бебето дълго време в люлката.
 • Когато детето е достатъчно голямо, за да излиза само от люлката се уверете, че сте я разположили на безопасно място.
 • Никога не заменяйте бебешката кошара за люлка – използвайте и двете при нужда. Бебешките люлки са подходящи за кратка дрямка, но не и за нощен или по-дълъг сън.
 • Употреба

  Избраната от вас бебешка люлка не трябва да е сложна за използване. Все пак да се грижите за бебе е достатъчно ангажиращо, едва ли ви трябва да се затормозявате допълнително и с това как да използвате бебешката люлка.

  Също така тя трябва да е лесна за сглобяване, особено ако е преносима.

  Най-добрите бебешки люлки

  След като ви представихме всичко по-важно за бебешките люлки би трябвало да имате готовност да изберете най-подходящата.

  В случай, че все още изпитвате известно колебание или объркване, не се притеснявайте защото сме готови да ви помогнем и с избора.

  Представяме ви някои от най-добрите бебешки люлки, които към момента можете да намерите на пазара.

  Просто изберете най-добрата според личните ви предпочитания и бюджет.

  1. Детска люлка 2 в 1 Wunderkid Stars


  Моделът е две в едно и осигурява на вашето бебе безопасно и комфортно място за почивка, сън и хранене. Препоръчва се за деца с тегло до 12 килограма.

  Столчето се отделя от люлката и е изработено от висококачествени и издръжливи материали. Поставката има премахваща се въртележка и допълнителни играчки. Люлката разполага с нощна лампа и пет скорости на люлеене.

  Вграден таймер, който може да се настройва на 15, 30 и 60 минути.

  Музикална система с 16 приспивни мелодии, звуци от природата и животински звуци. Дистанционно управление за улеснено програмиране и смяна на функциите. Възглавничка за глава и пет точков предпазен колан. Калъф на седалката, който може да се сваля и пере.

  Люлката работи както на батерии, така и на електричество.
  Купи сега

  2. Люлка-шезлонг Graco Swing N Bounce Woodland Walk


  Тази люлка-шезлонг е подходяща от раждането на детето до навършването му на девет месеца или девет килограма (което настъпи първо).

  Тя предлага удобство за бебето докато спи или почива. Люлката разполага с шест скорости и две позиции на наклон.

  Вградена функция за музика. Голяма седалка за повишен комфорт.

  Вграден таймер с възможност за нагласяне на времето. Сгъваема рамка за по-лесна преносимост и съхранение.
  Купи сега

  3. Електрическа люлка Ingenuity by Bright Starts SmartSize Rowan


  Моделът е подходящ за новородени до навършване на девет месеца или достигане на девет килограма (което настъпи по-напред). Захранва се от електрическата мрежа и има възможност за свързване към смартфон.

  Седалката се върти на 360 градуса и е изработена от луксозен текстил. Люлката има успокояващи светлини и компактни размери.

  Облегалката й се регулира. Вибрира като има четири режима на вибрация. Налични шест скорости на люлеене и 12 мелодии и звуци от природата. Звукът се регулира, за да не е прекалено силен или слаб.

  Вграден таймер за автоматично изключване на люлката.
  Купи сега

  4. Шезлонг-люлка Nature’s Way Bounce&Sway Tiny Love


  Иновативна люлка-шезлонг за бебета с две посоки на движения. Тя осигурява перфектна комбинация между успокояващо хоризонтално люлеене и забавни вертикални подскоци.

  Така детето ви ще се чувства спокойно и в естествена среда. Възможност за избиране между 19 мелодии в три различни категории – забавни, успокояващи или бял шум.

  До 25 минути непрекъсната музика. Функция за нежна вибрация за успокояване и приспиване на бебето.

  Лесна за поставяне и почистване мека подложка и подсилена сигурност благодарение на пет точков колан. Работи с три батерии LR14, които не са включени в комплекта. Максималното поддържано тегло е девет килограма.
  Купи сега

  5. Бебешка люлка/Стол за хранене LORELLI Ventura


  Моделът е комбинация между бебешка люлка и столче за хранене. Разполага с микрокомпютърна технология за контрол. Режим за тихо люлеене на бебето за по-бързо заспиване.

  Четири позиции на наклон на облегалката като се използва като столче за хранене и две позиции при използване като люлка. Възможност за регулиране на височината на шест различни позиции.

  Премахваща се двойна табла и регулируема поставка за крачета. Музикален панел с 12 мелодии и регулиране силата на звука. Таймер с интервали от 8, 15 и 30 минути.

  Пет различни скорости на люлеене и регулируем пет точков колан за максимална безопасност. Люлката е подходяща за деца до 9 килограма и до 15 килограма ако се използва само като столче за хранене.

  Захранва се с четири батерии тип АА.
  Купи сега

  6. Бебешка електрическа люлка Cangaroo Woodsy


  Люлката може да се използва както с батерии, така и с адаптера за връзка към електрическата мрежа. Разполага с пет скорости на люлеене и автоматичен таймер с три времеви интервала.

  Музикален панел с 12 вградени мелодии и пет звука от природата. Регулиране на облегалката в две позиции.

  Вградена електрическа арка с три играчки. Функция за въртене на седалката наляво и надясно.

  Дистанционно управление включено в комплекта.
  Купи сега

  🔒 Този продукт е заключен! 🔒

  Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

  Loading...

  7. Музикален шезлонг Chipolino Сиеста


  Шезлонгът е с музикален панел и вибрация, предназначен за новородени бебета до шест месеца и тегло не повече от девет килограма. Може да се използва само за бебета, които не могат без чужда помощ да седят, не могат да се преобръщат или да се изтласкват с ръце и с колене.

  Има отделна възглавничка за главата на детето. По желание може да се включи режим с лека вибрация и различни мелодии за забавление на детето. Силата на звука може да се регулира.

  Допълнителен аксесоар към шезлонга е арката с играчки.
  Купи сега

  8. Бебешки шезлонг Babymoov Graphik


  В този шезлонг можете спокойно да приспивате вашето бебе, да го люлеете за успокоение или да го използвате като бебешко столче. Изработен е от меки материали и има възможност за регулиране на облегалката в пет различни позиции.

  Подходящ за новородени докато не достигнат тегло от девет килограма. Включена удобна възглавничка, която може да се сваля и дръжки за лесно пренасяне на цялостната конструкция.

  Предпазен колан с три точки на захващане за допълнителна безопасност.
  Купи сега

  2.8/5 - (5 votes)
  АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

  Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

  Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

  Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

  Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

  Подобни

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!