Всички категории

8-те Най-Добри Прегради за Легло

Всеки родител се сблъсква с моментът, в който детето е достатъчно голямо за кошара и е време да започне да спи в собствено креватче. 


Най-логичното е да вземете детско креватче, но те са неоправдано скъпи и ще се ползват сравнително кратко време. Затова по-добре е да изберете обикновено легло за всякаква възраст и да монтирате прегради.

Така детето ви ще може да се върти безопасно в широкото легло, а вие ще спите спокойно защото няма да падне.

Най-добрите прегради за легло предлагат абсолютна безопасност и защита за вашето дете.

Така се елиминира рискът детето да падне от високото легло защото при прекомерно въртене то ще достигне преградата, която има защитна мрежа или омекотени релси.

На пазара има изключително много модели прегради, с чиято помощ ще обезопасите леглото и ще го превърнете в истинско детско креватче докато детето не порасне достатъчно, че да се махнат.

В това ръководство ще ви представим всичко необходимо за преградите за легло – така ще можете да направите информирана и възможно най-правилна покупка.

В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите прегради на пазара.

Защо ви трябва преграда за легло


Преградата за легло ще даде спокойствие на вас като родител защото ще поддържа детето ви в безопасност докато спи. Повече от нормално е всеки родител да бъде загрижен за своето дете и неговата безопасност. Не е необичайно, че детето ще се върти в леглото докато спи – особено когато то е по-широко.

Но понеже то е свикнало да спи в кошара, преминаването към обикновено легло вероятно ще е причина за множество падания в началото.

Падането от леглото е най-малкото неприятно и стряскащо, но също така може да бъде и опасно.

Децата трябва да спят и почиват спокойно, а не ужасени от мисълта, че могат да паднат от леглото си за пореден път. Именно поради тази причина е препоръчително да използвате прегради за легло. Основните предимства са:

Безопасност и защита

Не се надявайте, че детето ви ще свикне бързо с обикновено легло и няма да пада много. Малките деца не могат да разберат както един възрастен би какво е опасно и вредно и какво не. Освен това те имат неспокоен сън и обичат да се движат по голямото легло.

И това не важи само когато спят, а дори когато са будни.

Падането от леглото е стряскащо както за всяко дете, така и за неговите родители. Преградите ще помогнат за обезопасяването на леглото и така няма да има риск от падания. Те могат да се сложат от една или от двете страни. Това означава, че имате свободата да ги сложите както и където пожелаете.

Преградите ограничават психологически малките деца

Когато детето види преградите или се докосне в тях докато спи – то подсъзнателно осъзнава, че не трябва да е там и се връща в средата на леглото.

Следователно детето винаги остава в безопасност и така след време свиква с разположението на тялото спрямо леглото.

Когато пък детето е будно и реши да играе в леглото – каквото и да прави винаги ще има прегради с мрежа или омекотяване, които да го поемат при падане. Дори когато свикне с преградите то може да ги използва докато пада на леглото за да се задържи и да остане изправено. Също така ще знае подсъзнателно коя е безопасната зона, в която може спокойно да играе на леглото си.

Гарантирано по-добър сън Вие като родители ще спите много по-дълбоко и спокойно като знаете, че вашето дете е в пълна безопасност докато е в леглото си. Същото се отнася и за него, тъй като няма да трябва да се притеснява, че ще падне за пореден път и ще се нарани или стресне.

Видове прегради за легло

Фиксирани преградиТези прегради имат статичен панел, който трябва да се постави под матрака от двете страни. Могат да се използват при много малки и по-пораснали деца.

Особено подходящи са за малко по-големите. Ако не искате да гледате детско легло, което ви напомня за затвор – то тогава този тип прегради едва ли ще ви допаднат.

Сменяеми и регулируеми прегради

Този тип прегради са най-предпочитани. Те са леки и преносими, освен това се монтират лесно. Повечето от тях се регулират и са взаимно сменяеми. Това означава, че можете да ги разменяте както поискате и да ги местите от страна на страна.

Обикновено когато даден потребител иска най-добрите прегради за детско легло попада на модели от този вид. Ако и вие търсите това – то изберете прегради, които могат да се регулират, сменят и дори модифицират при нужда. Освен това заради това, че са леки и преносими можете да ги вземете със себе си ако ще пътувате семейно.

Ако детето е още малко и се грижите за него през нощта най-добре е да вземете сваляеми прегради. Просто ги спускате и вече можете да вземете и оставите детето без да се налага да се протягате над тях.

Големи прегради

Тези прегради са отлични за разделяне на големи легла, на които спят повече хора, както и за тяхното обезопасяване.  Също така могат да се използват и за единични обикновени легла, на които ще спи малко дете. Големите прегради са отличен вариант ако искате детето ви да бъде максимално обезопасено.

Детето ви няма да може да се промъкне и да излезе от леглото си когато е затворено.

Преносими, меки и надуваеми преградиМеките прегради за легло обикновено са изработени от пяна и приличат на голяма и дълга възглавница. На пазара се предлагат единични и в комплект от два броя за двете страни на леглото. Ако искате по-голяма защита за детето си – то тогава подобни прегради са отличен избор.

Поставянето им става бързо и лесно. Те се слагат под чаршафите. Освен, че предпазват от падане, те карат леглото да изглежда още по-добре.

За хора с ограничен бюджет едва ли има по-добър вид прегради от тези. Могат да се разкачват и се перат в пералня. В долната си част имат покритие против хлъзгане, което им помага да останат прикрепени към матрака на леглото.

По-качествените прегради от този вид идват и с дългогодишна гаранция от производителя.

Какво да вземете предвид при избора на прегради за легло

Размери

Дължината и цялостните размери на преградите за легло трябва да са добре съобразени. Те зависят изцяло от размерите на леглото и по-точно матракът. Основно преградите се делят на фиксирани, спускащи се и меки.

Спускащите се прегради образуват малка стена или клетка. Максималната им височина достига до 50 – 60 сантиметра и могат да се сложат както на голяма спалня, така и на единично легло. Меките прегради са високи до 20 – 25 сантиметра, което е достатъчно да предпази детето ви от падане.

Материали

Когато избирате прегради за легло е добре да вземете предвид и материалите, от които са изработени. Преди всичко се уверете, че не са използвани никакви токсични химикали или алергени.

Рамката на преградите трябва да бъде изработена от неръждаема стомана, метал, найлон и мрежа. Металните прегради са изключително здрави и издръжливи.

Мрежата пък позволява да наглеждате детето и спомага за отличната проветривост на леглото. Преградите от по-солидни материали са по-стабилни и едва ли някое дете би могло да ги събори или премине през тях.

Захващане за леглотоНе избирайте преградите по това как изглеждат на показаните снимки. Винаги проверявайте как се захващат за леглото защото понякога нещата са по-различни отколкото предполагаме.

Ако търсите преносими или меки прегради, то това не важи за тях, тъй като те винаги се поставят по един и същи начин.

Вместо това проверете дали долната им част има покритие, което няма да позволява хлъзгане.

Повечето такива прегради могат да паснат на всяко легло, независимо от размерите му. Освен това те са напълно достатъчни за да защитят детето ви докато спи и си играе. Няма да има място за притеснение от падания.

Възможности за движение

Стандартните прегради са като малка стена на леглото. Но не е приятно както за детето, така и за родителите тази стена да е постоянно там.

Именно заради това можете да изберете подвижни прегради – обикновено те се вдигат и спускат.

Така следващият път когато искате да вземете или оставите детето в леглото, да полегнете до него за да го приспите и т.н. няма да изпитвате дискомфорт от преградите. Само не забравяйте да вдигнете преградите след това.

Гаранция

Може и да не възнамерявате да използвате преградите за легло дълго време, тъй като детето ви бързо ще порасне. Въпреки това по-дългата гаранция е за предпочитане. Никога не се знае дали преградите няма да ви потрябват отново след време.

Освен това по-дългата гаранция от производителя вдъхва повече доверие в крайните клиенти за един по-добър и качествен продукт. Затова може би е добре да потърсите прегради с по-дълга гаранция, но отново – това зависи изцяло от вашето виждане по въпроса.

Допълнителни екстри

Все пак преградите ще се използват за детско легло, което означава, че е добре да са хипоалергенни, без вредни химикали, а защо не и преносими и перящи се. Това са все допълнителни екстри, които са добре дошли за всеки.

Ако детето ви има астма или алергии, то задължително изберете прегради без каквито и да било вредни материали, химикали или алергени.

Меките прегради е добре да се перат, защото рано или късно детето ще ги изцапа и ще ви се наложи да ги почистите.

Често задавани въпроси

Ако се търси преносимост, то кои прегради за легло са най-подходящи?

Всички видове прегради имат модели, които са достатъчно леки и преносими. Въпреки това най-добрият вариант си остават меките прегради. Те могат лесно да се сгънат и сложат в багажа.

Има меки прегради, които са направени специално за да бъдат максимално лесни за пренасяне. Някои от тях дори се сгъват и образуват торба, в която могат да се сложат и допълнителни неща. Но какви прегради ще изберете дори когато се търси преносимост зависи изцяло от предпочитанията и бюджета ви.

Движещите се прегради представляват ли риск за детето?

Отговорът на този въпрос е твърдо не. Всички прегради за легло са направени с цел безопасност – дори и подвижните. Обикновено те се вдигат и спускат, но при вдигнато положение имат контра и детето няма как да ги спусне или да се нарани на тях. Дори и да играе в леглото или нарочно да се опитва да свали преградата – няма да успее. Преградите за легло са идеалният обезопасяващ елемент, особено за малки деца.

Как да разбера прегради с какви размери ми трябват?

Пълноразмерните прегради покриват всички страни на леглото. Те предоставят максимална защита и няма риск детето да падне откъдето и да било. Има и прегради, чийто размер е на половината на леглото – те могат да се поставят отново от всяка една страна на леглото където има нужда.  Обикновено се използват за детски креватчета или когато детето няма нужда от чак толкова голяма защита.

Особено голяма популярност добиват меките и преносими прегради, които не трябва да се прикрепят към нищо. Независимо от размерите и матрака на детското легло, това си остана най-добрият вариант за прегради. Всички модели прегради, които ще ви представим в края на ръководството са съвместими с всички видове матраци.

Кога трябва да използвам прегради на детското легло?В момента, в който детето стане прекалено голямо за кошара и започнете да го слагате в креватче или голямо легло.  Обикновено добър показател, че е настъпил моментът за това е когато детето започне да се катери по кошарата и се опитва да излезе от нея или достигне височина от около 80 сантиметра.

Кога вече е дошъл моментът за премахването на преградите ще прецените изцяло вие като родител.

Обикновено това става когато детето вече свикне с това да спи в средата на леглото, не се върти прекалено и няма риск от падане.

Често обаче се случва деца на възраст над 3 години все още да имат прегради на леглата, така че не бързайте да ги махате ако детето ви не е готово за това. Всичко зависи изцяло от това как то спи и се позиционира по леглото.

Най-добрите прегради за легло

На пазара има много и различни марки и модели прегради за легло. За ваше улеснение сме подбрали някои от най-добрите. Просто изберете преградите, които отговарят най-точно на вашите предпочитания и бюджет.

Можете да бъдете сигурни, че няма да съжалявате за избора си и че детето ви ще спи в пълна безопасност.

1. Защитна преграда за легло Juju Safe GuardПреградата се препоръчва за деца от 2 до 5 години, които вече могат да се катерят сами по леглото. Тя се поставя в края на леглото и се застопорява с тежестта на матрака.

Има покритие от мек материал, който е прозрачен и ви позволява да наблюдавате детето. Моделът е компактен и може лесно да се пренася при пътуване.

Преградата има издръжлива метална рамка и механизъм за сгъване със самозаключване. Почиства се лесно само с кърпа или гъба и малко топла вода.
Купи сега

2. LORELLI CLASSIC Преграда за легло NIGHT GUARD BLUE BEARПреградата ще защитава добре детето ви докато спи. Осигурява по-голямо спокойствие за родителите. Има компактни размери и се поставя лесно на леглото.

Възможност за регулиране в две позиции. Размерите й са 120 на 40 сантиметра.
Купи сега

3. Преграда за легло CangarooМного практична преграда за легло, която се побира дори в пътна чанта – това я прави отличен избор при пътуване и за семейни почивки.

Изключително лесна за поставяне като крачетата й се слагат под матрака. Размерите на модела са 130 х 43.5 сантиметра.
Купи сега

4. BREVI Преграда за легло 90 см.Преградата представлява два удобни ремъка с регулиране на дължината, които се захващат за рамките на леглото. Подходяща е за всякакви легла.

Подпъхва се лесно под матрака и не е необходима да се маха когато се оправя леглото защото се завърта на 180 градуса.

Размерите й са 97.5 на 47.5 сантиметра.
Купи сега

5. Защитна преграда за легло Lionelo EvaЗащитна преграда за детско легло изработена от метал и полиестер. Има съвременен детски дизайн в бежов цвят.

Поставя се от двете страни на леглото. Размерите на модела са 150 сантиметра дължина, 35 сантиметра ширина и 40 сантиметра височина.
Купи сега

6. Защитна бариера за бебешко легло WunderkidС тази преграда можете да гарантирате спокойствие по време на сън за вашето дете, както и за себе си. Тя има размери от 150 х 58 сантиметра и се закрепва бързо и лесно към леглото като се подпъхва между основата му и матрака.

Изработена е от здрави и устойчиви материали, които осигуряват максимална сигурност.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Преносима преграда за легло Safety1stТози модел е лек и удобен за пренасяне, което го прави идеален дори за семейни почивки и при пътуване. Монтира се изключително лесно към всяко легло.

Преградата може да се сгъва и разгъва като размерите й са 42 сантиметра височина, 71 сантиметра дължина и 10 сантиметра ширина.
Купи сега

8. CAM Преграда за легло DOLCENANNA POPУдобна преграда за детско легло със забавни принтове, която ще гарантира безопасността на вашето дете по време на сън. Монтира се за леглото и предпазва от падане.

Възможност за сваляне надолу – така няма нужда да я махате когато искате да оправите леглото. Дължината й е 150 сантиметра.
Купи сега

4/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Тонка Торосян пише

    Здравейте, моля, информирайте ме от къде да закупя меки и преносими прегради!
    Благодаря предварително!
    Тонка Торосян, гр.Шумен

  2. Елена пише

    Здравейте, нямам подматрачна рамка, как да поставя преграда?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!