Всички категории

6-те Най-Добри Бездимни Скари

Искате да печете апетитни ястия до съвършенство в удобството на вашата кухня?

Звучи хубаво, но често се налага да се въздържаме от това удоволствие, именно заради неприятния дим, който доставя дискомфорт на всички наоколо.

За разлика от миналото, днес можете да се насладите на най-новите технологични скари, които са бездимни, и които ще можете да използвате на закрито без да създавате хаос и да оставяте натрапчив мирис.

Бездимните скари имат за цел да осигурят специален автентичен грил вкус за тези, които са сертифицирани любители на печеното месо.

Те всъщност не се отличават откъм кулинарни постижения от класическите модели. Разликата е, че просто имат вградени вентилатори, които премахват дима от готвенето и го правят много по-приспособимо дори и в домашна обстановка.

Излагането на дим от дървени въглища, газ или пелети може да предизвика астма и други респираторни здравни проблеми, което прави печенето на обикновена скара в затворено пространство опасно за здравето. Освен това няма дори да коментираме колко неприятно е стените и дрехите ви да са напоени с пушек.

За щастие вече можете да предотвратите тази опасност, като се оставите в “ръцете” на най-модерните технологии, които мислят за вашето удобство. Най-общо казано бездимните скари са създадени, за да направят преживяването ви още по-приятно, безопасно и чисто – какво по-хубаво от това?

Ако сте любопитни да научите повече за тези модерни уреди, продължавайте да четете нашето ръководство, за да ви разкрием всички важни особености.

Също така, при повече интерес ще имате и възможността да разгледате най-водещите модели на пазара до този момент.

Кои са основните предимства от използването на бездимна скара?

Когато избираме подобен тип уреди е напълно нормално да се питаме какви ползи биха могли да ни донесат те. Все пак целта на всеки е да се улесни по един или друг начин.

С помощта на тези скари определено ще успеете да постигнете тази цел, а и да създадете по-голям комфорт на хората, които са решили да споделят този момент с вас.

В това ръководство ще ви изброим едни от най-основните ползи, които смятаме че биха ви влезли в употреба…

Здраве

На първо място, естествено ще поставим вашето здравословно състояние. То е важно за нас и искаме да сме сигурни, че ще се погрижите подобаващо за него.

В сравнение със скара на дървени въглища, електрическата скара може да предотврати замърсяването на готвенето от сажди и излишен въглерод. Както ви намекнахме и в началото.

Освен това, повечето модели разполагат с тави за оттичане, които намаляват количеството мазнини и калории, които консумирате ( това е особено полезно за хората, които спазват хранителни режими).

Няма нужда да се притеснявате, че ще запалите нещо, когато сте на открито, защото без открит пламък или горещи въглища шансът е минимален. Избирайки най-добрия бездимен грил, можете да готвите по-здравословно и по-безопасно.

ПрактичностОсновното предимство на електрическите скари е, че могат да се използват както на закрито, така и на открито. Това прави готвенето по-лесно и удобно.

Подходящи са дори за апартаменти и малки помещения. Можете да ги пренасяте навсякъде с вас, за да приготвяте чудни ястия, без да смущавате никого.

Не сте възпрепятствани от нищо и няма да ви се налага да се съобразявате какво времето навън. Това означава, че е възможно да си организирате скара-парти през цялата година.

И последно… можете да избирате от различни практични размери бездимни скари, които се предлагат на пазара. Има преносими, които можете да съхранявате дори в шкаф.

Минимално почистване

Сигурни сме, че най-неприятната част за всички остава почистването. Е, кажете край на неприятното и дълго почистване на скарите, с което сте свикнали!

Повърхността се чисти лесно, само за няколко секунди и с няколко движения вече имате идеално почистена скара. Повечето модели са с вградена подвижна тава за събиране на излишните мазнини, за да не правят бъркотия във вашата кухня.

Тавата е позиционирана точно под самата скара, за да улови всичко, което се отделя от храната. Освен това някои са подходящи за миене в съдомиялна, а частите се разглобяват много лесно, за да можете да ги измиете поотделно.

Лесна употреба

Температурата на скарата на дървени въглища е трудна за точно регулиране и нерядко се случва храната да изгаря или да остава сурова.

Това е доста неприятно чувство, но за съжаление трудно може да се избегне. Дори най-умелите представители с дългогодишен опит пред барбекюто получават неудовлетворяващи резултати.

Ние ще ви успокоим, като ви кажем, че производителите са помислили и за това. Все пак никой не се радва на пропиляна храна.

Повечето от по-новите бездимни скари се нагряват до добра, постоянна температура по цялата повърхност на скарата. Това означава равномерно готвене отвътре и отвън.

Най-неопитните ще се справят умело като истински професионалисти и ще изненадат гостите с перфектно изпечени меса и хрупкави зеленчуци.

За какво трябва да помислите преди да закупите бездимна скара?

След като чухте невероятните ползи на тези уреди, сигурно се замисляте да направите тази покупка. Уви, преди това да се случи това ще трябва да се запознаете с някои особености.

Обикновено няма нищо сложно в избора, но определено закупуването на такъв тип уред е отговорна инвестиция, към която трябва да се отнесете с внимание!

За да е възможно да подберете наистина най-добрия модел за вас, като за начало, е добре да си отговорите на няколко прости въпроса…

Какво е възможно да приготвяте на скарата?

Бъдете спокойни, че в това отношение няма да сте ощетени. Можете да приготвяте безпроблемно всякакъв вид месни изделия, зеленчуци, тестени храни, риба, сандвичи и др.

И освен, че ще ги приготвяте с лекота, както намекнахме по-рано, ще получавате и резултати, които само сте си мечтали досега.

Само имайте предвид, обаче, че ще е нужно да поставите вода в специално обозначената тавичка. Количеството се определя от модела на скарата, а за него ще научите в даденото ръководство.

За да работи перфектно бездимната технология, тя разчита на поставянето на вода в тавичката. След като спазите това условие успехите няма да закъснеят.

Преценете внимателно какви са вашите готварски цели и заложете на модел, който идеално ще пасва на тях.

Къде е подходящо да използвате скарата?

Тези открития са истинско произведение на изкуството. Барбекюто в изискания апартамент вече е възможно!

Вероятно разбрахте, че вие избирате къде ще приготвяте храната си. Навсякъде и по всяко време. Без да създавате конфликти с претенциозните съседи, без да се съобразявате с метеорологичните условия и с току-що изпраното пране на простора.

Ако водещият проблем досега в това начинание е бил този, сега дори няма да се сещате. Действайте смело, без наложени ограничения.

Разбира се, при избора обмислете добре къде точно планирате да разположите и използвате скарата, за да можете да си осигурите максимално приятни и безопасни условия.

Какъв е вашият бюджет?

Както при всички домакински уреди, така и тук има по-скъпи и по-евтини варианти. На първо място се съобразете с личния си бюджет и нужди, за да определите по-точно какъв модел би бил полезен за вас.

Ако се чудите дали инвестицията си заслужава – определено. Убежденията са излишни, защото още след първото ползване ще разберете какви са разликите и удобствата, които ще получите.

Тези, които не смятат да използват скарата ежедневно, могат да се задоволят с по-обикновен модел, който също ще свърши работа.

За най-запалените ентусиасти обаче – тези, които трудно се отделят от скарата, бихме препоръчали по-мощен и функционален модел.

Все пак по-оборудваните уреди са по-здрави и устойчиви във времето, за да издържат дори на ежедневна употреба.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на бездимна скара?

Тук остава да изброим най-важните критерии, на които трябва да наблегнете, за да се сдобиете с така желаната успешна покупка.

Придобиването на кухненски уред винаги трябва да е добре обмислено и съобразено с вашите нужди. Подобни продукти се използват с години и затова е нужно да сте внимателни с качеството, на което залагате.

Пространство

Повечето вътрешни скари не изискват много място за готвене, особено в сравнение с видовете на открито.

Все пак трябва да измерите размера, който можете да поставите в кухнята си, както и броя на хората, за които ще готвите, за да можете да видите размерите въз основа на вашите предпочитания.

За щастие на пазара има огромно разнообразие, от което може да избирате. Обикновено за точно този тип скари, компактните модели са по-удобни. Но ако това не удовлетворява вашите нужди, потърсете най-подходящия вариант.

Във всички случаи ще получите скара, която можете да използвате през цялата година, което е много по-удобно, отколкото да чакате приятно време, за да се забавлявате със семейството и приятелите си.

Контрол на температурата и мощностАко искате да готвите и да получите перфектния вкус след това, важно е да определите колко висока температура ви е нужна за даден продукт.

Повечето обикновени скари са достатъчно мощни за готвене на месо и използват мощност до 1500 вата.

Ако изберете скара, която ще готви при ниска температура, това ще развали крайния вкус и ще създаде лоша текстура на месото. Както споменахме, по-новите модели имат специални технологии, които ще ви помогнат в това отношение.

Има и такива с мощност около 700 вата, но и с 2500 вата, например, съветваме ви да изберете компромисно решение между двете. Разбира се, ако имате нужда, винаги можете да се насочите и към по-мощен уред.

Материал

Повечето скари са изработени от неръждаема стомана, алуминий, като са оборудвани с керамично, незалепващо покритие.

Това ги прави здрави и доста устойчиви във времето. Материалите са специално подбрани според модела, за да може топлината да е разпределена равномерно.

А керамичното и незалепващо покритие ще ви гарантира само успешни опити, като повърхността е устойчива на надраскване, много лесна за почистване и можете да използвате метални кухненски прибори безпроблемно.

Контактни срещу безконтактни моделиЯсно е, че получавате доста по-голямо предимство, когато разполагате с преносима бездимна скара. Това ви позволява да я вземете навсякъде с вас и да я поставяте където ви е удобно.

С тях няма да ви се налага да се съобразявате с това дали има къде да я включите. Естествено, те са малко по-скъпият вариант, но удобството си струва.

Контактните модели също са доста добри. Единственият минус тук е, че трябва да се съобразявате с мястото, на което отивате. Също така пренасянето е малко по-трудно.

За сметка на това, те пък са по-бюджетни и ако смятате да ги използвате само вкъщи, отново са отлично решение.

Подвижни плочи

Наличието на подвижни плочи ще ви осигури спокойствие, когато става въпрос за почистване. Това е много по-добро решение, ако сте склонни да готвите месо, което е с по-мазна текстура.

Когато избирате модел, търсете това качество, за да се улесните максимално. Имайте предвид, че повечето скари притежават плочи, но все пак винаги има някои изключения.

Функции

Идеята е да потърсите функции, които да отговарят на вашите изисквания. Ние решихме да ви споделим най-полезните, които си струват и е важно да търсите.

Има модели с регулируем термостат, автоматични програми за определяне на времето за приготвяне, система против хлъзгане и защита.

Разбира се, съществуват и други, но тези са най-основните и напълно достатъчни, за да приготвяте перфектни гриловани ястия по безопасен начин.

КачествоТо зависи главно от компонентите, които изброихме досега. Ако изберете модел, изработен от качествени материали, с добра мощност и полезни функции, значи гарантирате качеството на покупката.

Не пропускайте нито един аспект и не правете компромиси. В противен случай може да останете разочаровани, а едва ли целите точно това.

Дизайн

Всички модели са със страхотен, изтънчен дизайн, за да паснат на вашата кухня, в която мислите да ги поставите.

Някои са по-компактни, а други по-обемни. Това е заради различните търсения. Обмислете внимателно къде ще поставите скарата и изберете подходящото решение.

По отношение на цветовете, обикновено уредите са в комбинация черно и сиво. Семпло и изчистено попадение, за да са в пълна хармония с останалия интериор на дома ви.

Как да използвате най-добре бездимната си скара?

Добър въпрос! След като вече сте по-компетентни в избора и закупите идеалния модел за вас, остава да се насладите на скарата си. Но как?

От нас ще получите най-важните съвети, за да сме сигурни че ще се справите отлично в новото си начинание и в същото време ще сте в безопасност.

Съвети при готвене

За разлика от скарите на въглища, тук няма да ви се налага да палите огън. Просто я включете и изчакайте да загрее достатъчно.

Най-основното, което трябва да знаете е как да работите с различните продукти, за да получавате съвършени резултати.

Ако сте решили да приготвяте зеленчуци, например, хубаво е да настроите скарата на по-ниска температура. Тя ще е напълно достатъчна, за да ги изпечете идеално.

За любителите на морската храна, бихме препоръчали средна температура. По този начин ще предотвратите твърде бързото приготвяне на рибата и изгарянето.

Когато приготвяте месо, можете да увеличите температурата, за да сте сигурни, че няма да остане сурово. Естествено не прекалявайте с твърде високи градуси и винаги предварително размразявайте месото. В противен случай вътрешността ще остане сурова, а повърхността ще изгори.

Съвети за безопасност

Безопасността е много важна, особено когато става въпрос за подобен тип уреди. Съществуват рискове както за вас, така и за заобикалящата ви среда.

И все пак бездимните скари придобиха голяма популярност като най-добри методи за скара на закрито. Но това съвсем не означава, че сте напълно застраховани.

Ето и някои практични съвети, които бихте могли да използвате за ваша по-голяма сигурност:

  • Никога не оставяйте скарата без надзор!
  • Изключете и извадете бездимната скара от контакта след употреба и преди почистване!
  • Винаги проверявайте захранващия кабел, щепсела и нагревателния елемент (ако има такива), преди да включите уреда!
  • Никога не потапяйте кабела или нагревателните елементи във вода или други течности!
  • Използвайте скарата в добре проветрени помещения или близо до прозорец във вашата кухня!

 

Ще се радваме, ако сме били достатъчно изчерпателни, за да ви
помогнем максимално в избора.

Време е да се потопите в света на най-добрите предложения бездимни скари на българския пазар, от които да изберете перфектния за вас модел с лекота…

1. Електрическа скара HAUSBERG HB-536HAUSBERG е подходяща както за вътрешно, така и за външно ползване. Притежава технология, която намалява дима с до 90%! С керамично покритие, което я прави здрава и устойчива на надраскване. Разпределението на топлината е равномерно по цялата повърхност, а практичната тава успешно събира остатъчните мазнини. Лесно почистване, като имате възможността да миете някои от компонентите в съдомиялна машина. С алуминиева повърхност и мощност 1250 W.
Купи сега

2. Електрическо керамично барбекю JATA GR 557 AТова барбекю е идеалното съчетание от висока мощност и компактност. С плоча от керамично покритие, против залепване и надраскване. Единствен модел с нагревателен елемент, разположен по цялата повърхност. Терморегулатор от 0°С до 190°С и висок борд против преливане. Алуминиев корпус и части, подходящи за миене в съдомиялна. Комплектът съдържа студени при допир ръкохватки и е с мощност от цели 2500 вата.
Купи сега

3. Електрическа скара Tefal OptiGrill Elite GC750D30Ако искате да се вживявате като истински професионалист, определено този модел ще ви свърши отлична работа. С патентованата интелигентна технология OptiGrill, автоматично адаптира идеални параметри при готвене. Съдържа цели 12 автоматични програми, за да получавате перфектни резултати всеки път. С функции като премахващи се плочи и регулируем термостат. Мощността е 2000 вата, а освен всичко получавате и книжка с рецепти, за да експериментирате неограничено.
Купи сега

4. Електрическа скара Clatronic MG 3519Многофункционален модел, с който може да приготвяте разнообразни храни от сандвичи до най-изисканото месо и морски изделия. Скарата е двустранна, като има възможност да се готви без мазнина и е с незалепващо покритие. С корпус от неръждаема стомана, бързо загряване, термоизолирани дръжки и индикаторна лампа. Електрическата скара е с компанти размери и мощност 700 вата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Електрическа скара Star-Light EGAТази скара ви предлага регулируем термостат, които ще ви помогне да настроите оптималната температура за дадено ястие. Притежава и тава за оттичане, която е подвижна, за да събира излишната мазнина и да улесни бъдещото чистене. Моделът се отличава със стъкления си капак, който има за цел да намали дима, помага в процеса на запичането на продуктите, предотвратява от разпръскването на мазнини и дава възможност да виждате по-добре приготвените храни. С мощност от цели 2200 вата и полезни функции като система против хлъзгане.

Купи сега

6. Електрическа скара sapir sp 1015 aС този уред получавате цели две зони за печене – грил и равна повърхност. Той предлага и терморегулатор от 80 до 250°C за настройка на мощността и незалепващо покритие за лесно почистване. С този грил успешно ще приготвяте храната си по по-здравословен начин, защото покритието позволява печене с минимално количество мазнина, а подвижната тавичка гарантира по-лесно чистене. Многофункционалният модел е подходящ за приготвянето на ястия от закуска до вечеря и е с мощност 2000 вата.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!