Всички категории

7-те Най-Добри Безжични Клавиатури

Понякога честото стоенето до компютъра без достатъчна дистанция, би могло да навреди сериозно на очите ви, а и със сигурност е доста неудобно.

За щастие, в момента имате възможността да се възползвате от едно по-практично решение, което ще ви отърве от тези досадни проблеми.

Сигурно вече се досещате, че става въпрос за безжичните клавиатури.

Те включват със себе си практични функции, модерен дизайн, елегантност и най-вече пълноценно удобство.

Повечето потребители продължават да се примиряват с обикновените клавиатури, които получават в комплект с компютъра, който са закупили. Това не е изключен и лош вариант, но пък може да е леко ограничаващо.

Жичните клавиатури са неудобни, с малко функции или просто казано – твърде обикновени. За разлика от тях, по-новите и нашумели модели ви дават огромна свобода.

Безжичните клавиатури се управляват много по-лесно и имате възможността да ги поставите там, където ви е най-удобно. И тук може би възниква въпросът: Мога ли да управлявам дадено устройство, дори от леглото си? Да! Всички модели имат достатъчно голям обхват, за да ви осигурят точно такова блаженство…

Ако търсите подобно устройство, с което да получите още по-голям комфорт в ежедневието – продължавайте да четете нашето ръководство. В него ще имате възможността да научите повече за тези невероятни клавиатури.

По-надолу можете да откриете и най-добрите предложения на пазара, които подбрахме специално за вас…

Какво представлява безжичната клавиатура и кои са основните предимства от закупуването ѝ?

Независимо за какъв вид устройство става въпрос, на първо място трябва да сте запознати какво точно представлява то.

След като научите най-важните характеристики, идва ред и на по-интересната част… А именно да разберете какво получавате в замяна и с какво ще сте облагодетелствани за напред. Все пак, дори и най-малката инвестиция трябва да си заслужава.

Същност

Безжичната клавиатура е абсолютно същата като нормалната компютърна клавиатура, с изключение на една основна разлика: тя прехвърля данни за писане към компютъра чрез инфрачервени лъчи.

Лъч информация се изпраща от клавиатурата, докато пишете, към приемник, който е включен в компютъра. Това позволява безжично изживяване, което елиминира потенциала за друг заплетен кабел зад компютъра ви.

Също така е обичайно много потребители да купуват безжична мишка, която да допълва безжичната клавиатура. В такъв случай два проводника вече са елиминирани от безпорядъка зад бюрото ви.

Безжичната технология също така ви позволява да поставите устройството си в позиция, която версията с кабел може да не достигне.

Въпреки това, приемникът на инфрачервената клавиатура трябва да бъде поставен на място, което е лесно достъпно от инфрачервения лъч.

Това разстояние може да варира от модел до модел, така че проверете спецификациите, преди да закупите безжична клавиатура.

Ако тя не е насочена в общата посока на приемника или ако линията на видимост между безжичната клавиатура и приемника е блокирана, тогава сигналът няма да се предава към компютъра.

Това може да създаде проблем за потребителя, ако някой върви между клавиатурата и приемника или ако устройството не е наклонено правилно.

Предимства

Безжичната клавиатура определено ще ви изненада със своите позитиви, които ще ви донесе. След нея едва ли бихте се възвърнали към ползването на обикновен модел

Да започнем от това, че на първо място са изключително практични. Вече разбрахте, че можете да ги поставяте на подходящи за вас места, но това съвсем не е всичко…

Има опции за закупуване на сгъваеми клавиатури, за да ги носите навсякъде с вас. Направени са от по-меки материали (като гума) и могат лесно да се поберат в най-малкия калъф или чанта.

Независимо дали избирате сгъваем безжичен модел или стандартен – и двете опции могат лесно да се използват в движение и са чудесно допълнение към вашия комплект аксесоари за лаптоп, ако ви харесва да работите на различни места.

Безжичната клавиатура също ще заема много по-малко място на бюрото ви и ще ви позволи да я поддържате организирана с по-малко усилия: няма повече прашни заплетени кабели, разлято кафе и опасност от пожар.

Ако сте запален геймър, наличието на специализирана клавиатура за игри може значително да подобри вашето изживяване.

Можете да го свържете към вашия лаптоп или мобилно устройство и да се насладите на пълна гама от цифрово движение.

Игралните клавиатури обикновено са оборудвани с игрови контролери и тъчпадове, за да ви помогнат да се ориентирате по-добре във виртуалния свят.

Тези, които се интересуват от различни стилистични опции, могат да избират между по-нестандартни предложения за безжична клавиатура – ​​например клавиатури, изработени от други материали, като бамбук.

Ползите за здравето също не са изключени. Тъй като с ограничаването на пряката светлина от монитора директно към вашите очи, ще ви подпомогне за в бъдеще да не ви се налага да носите очила, например.

Ще завършим с това, че повечето модели са универсални, което означава, че могат да работят с всички видове и марки. И по-точно – можете да използвате безжичната си алтернатива с вашия смартфон или таблет.

Е… сигурни сме, че вече се очаровахте от многобройните предимства, които предлагат клавиатурите. Затова ще продължим с ръководството, за да ви помогнем максимално с покупката.

Какви видове безжични клавиатури разпознаваме?

Обикновено намирането на перфектния модел не е сложна задача, но все пак е нужно да сте внимателни с всеки един аспект. Основно се различават по отношение на технологията, интегрирана в тях.

Съществуват различни видове, които са подходящи за разнообразните търсения. На първо място трябва да определите вашите нужди и предпочитания и след това по-лесно ще се ориентирате към кой вид да се насочите.

Bluetooth клавиатури

Това е най-използваният метод за свързване на безжични клавиатури с компютър. Тази технология обаче е ефективна само на кратко разстояние, но има висока скорост на трансфер.

Тези видове клавиатури не се нуждаят от директна връзка с видимост и са идеални за използване на работното място.

Те ви осигуряват надеждна връзка, която не се влияе от претрупване на бюрото. Bluetooth безжичните клавиатури се предлагат във всички стилове и са с ергономичен дизайн.

Инфрачервени клавиатури

Използват се светлинни вълни, за да бъде възможно комуникирането между различните устройства. Инфрачервената светлина е проста светлина, която има дълга дължина на вълната, която не може да види с просто око.

Тази технология е често срещан метод за предаване, използван в безжични устройства като климатици и дистанционни управления за телевизор.

Той позволява много бърз достъп и висока скорост на трансфер на данни, но рядко се използва на компютърни клавиатури. Причината за това е, че изисква директна връзка с видимост.

Така че, имайте предвид, че ако обект премине между вас и вашия компютър, ще загубите връзката си.

Радиочестотни клавиатури

Те са проектирани специално за използване на дълги разстояния. Използват метод за излъчване, който е същият като Wi-Fi стандарта в безжичните мрежи.

Този метод позволява комуникация с компютъра. Той осигурява безжично предаване и дава на клавиатурата по-добър обхват от Bluetooth клавиатурите.

Някои клавиатури, които използват RF технология, могат да работят от разстояние до 100 фута. Те обаче могат да бъдат и по-скъпи в сравнение с Bluetooth клавиатурите.

Проекционни клавиатури

Подобно на обикновените инфрачервени клавиатури, прожекционните клавиатури използват светлина за комуникация с компютъра.

Трябва обаче да знаете, че прожекционните клавиатури нямат друг физически компонент, освен малък проектор.

Проекторът предава изображение на вашата клавиатура върху всяка плоска повърхност и използва прекъсванията в светлинния лъч, за да разбере кои клавиши натискате.

Прожекционните клавиатури са идеални за хора, които пътуват редовно, тъй като има малко физическо присъствие и ви предоставя клавиатура в пълен размер.

Какво трябва да вземете предвид при закупуване на безжична клавиатура?

Преди да продължите напред и да се сдобиете с първата си безжична клавиатура, трябва да внимателно да прочетете критериите за пазаруване.

Не избързвайте, защото именно тези фактори ще ви позволят да получите най-добрата безжична клавиатура на пазара. И най-вече ще ви накарат да се почувствате удовлетворени от чудесната инвестиция, която сте предприели.

Тип

Когато става въпрос за типа безжични клавиатури, разпознаваме два основни вида: механични и мембранни.

Мембранните клавиатури са доста често и предпочитано решение на купувачите. Те са с по-тих режим на работа и тънък дизайн, но им липсва физическа обратна връзка.

От друга страна, механичните клавиатури изглеждат по-надеждни. Те имат добра физическа обратна връзка и се използват по-лесно, когато става въпрос за писане.

Подобен тип модели, дори могат да бъдат малко по-шумни, но имат подвижни клавиши, което ги прави чудесни за геймърите. Механичните клавиатури обикновено са по-скъпи от мембранните.

Дизайн

Ако трябва да сме най-обективни, ергономията на безжичната клавиатура има огромно значение, тъй като ви помага да поддържате стойката си. Бихме ви препоръчали да търсите именно такъв модел и със сигурност няма да сгрешите.

Има обаче различни видове ергономични дизайни, от които можете да избирате. Има такива с плосък дизайн на клавиатурата, които биха могли да натоварят китките ви. Така че, ако избирате този модел за работа, може би няма да се окаже най-подходящият избор.

Плоските клавиатури са полезни за преносимост, но не и за писане. От друга страна, наклонената клавиатура гарантира, че китките ви ще са изправени. Този вид е най-ергономичният за закупуване.

Функции

След като разбрахте какъв тип клавиатура търсите, е време да започнете да мислите за допълнителните функции и подробности. Всяка една от тях е практична в по-голямата си част и определено ще ви улесни в ежедневието ви.

Съществуват много, но нека преминем към тези, които ще направят изживяването ви с компютъра много по-приятно и забавно.

Някои безжични клавиатури имат вградени тъчпадове. Те са най-полезни за настройки на преносим лаптоп или таблет, но също така са чудесни за смарт телевизори или медийни центрове.

Най-общо казано – това ви позволява да не поддържате мишката постоянно свързана, а да управлявате само чрез клавиатурата.

Можете да потърсите и подсветки, които ще добавят забавно, футуристично докосване към клавиатурата ви (и ще ви помогнат да пишете в тъмното).

И още нещо, клавиатурите с RBG могат да бъдат персонализирани, за да съответстват на цвета на цялата ви компютърна система или цветовата схема на вашата стая. Невероятно нали?

Някои клавиатури имат адаптивни макро клавиши. Тези клавиши са чудесни за изпълнение на сложни команди по време на игра, но са полезни и като общи клавишни комбинации, докато пишете, програмирате или сърфирате в мрежата.

Захранване

Повечето евтини безжични клавиатури използват AA или AAA алкални батерии. Те обикновено издържат месеци или дори години, преди да се нуждаят от подмяна, а и са лесно достъпни.

Тяхната работа, обаче, приключва, когато най-малко го очаквате. Алкалните батерии също крият лек риск от корозия, която може да повреди клавиатурата.

Акумулаторните безжични клавиатури обикновено са модели от по-висок клас, тъй като функции като RGB подсветка надвишават мощностите на алкалните батерии.

Очевидният плюс е, че можете да получите своя изискан RGB и да преминете към безжична връзка. Също така няма нужда да купувате батерии и обикновено можете да зареждате клавиатурата, докато работите.

В дългосрочен план големият минус е, че повечето акумулаторни батерии на клавиатурите не са обслужвани. Това означава, че ако батерията се изтощи, ще трябва да купите нова клавиатура.

МатериалВ повечето случаи, външната част на клавиатурата е изградена от пластмаса, която натискате, докато вътрешната част на клавиатурата е изработена от пластмаса и гума, което я прави еластична.

Под вътрешната част обикновено има верига, която е изработена от стомана или алуминий. Както ви казахме по-рано, обаче, вече се изработват и модели от по-меки материали, за да бъдат сгъваеми и компактни.

Размер

По отношение на размера, не би трябвало да имате никакви притеснения. На пазара има огромно разнообразие, от което може да се възползвате.

Имайте предвид, че всички модели са създадени именно, за да са максимално удобни, което означава, че и размерът им е съобразен.

БутониСъс сигурност досега не сте се замисляли за този аспект, но той също играе роля. За да пишете уверено и спокойно, потърсете бутони, които са със висока стабилност.

Този тип, намаляват шума, като същевременно засилват чувствеността, така че да да усещате, но не и да чувате всяко натискане на клавиша.

А за да бъде то плавно и естествено – обърнете внимание и на формата на самите бутони. Това ще ви донесе допълнително удобство.

Клавишите със сферична форма съответстват на формата на върховете на пръстите ви, а кръглите им ръбове осигуряват задоволителна обратна връзка – независимо къде натискате клавиша.

Това е може би е най-подходящия и често предпочитан вариант, който може да изберете за вас. Естествено съществуват и други, които също биха могли да се подходящи за различните потребители.

БюджетностИ не на последно място, идва ред и на бюджета. Хубаво е да помислите предварително и да определите с точност какво бихте могли да отделите.

Обикновено безжичните клавиатури не са от най-скъпите устройства, напротив – те са достъпни и се намират в много от домовете и офисите по света.

Подобна инвествиция би ви донесла само позитиви, а освен това определено ще успеете да спестите от честата подмяна на некачествените обикновени клавиатури.

 

Ще се радваме, ако нашето ръководство е било интересно и полезно за вас.

Ако е така, заповядайте да разгледате и специалните ни предложения, с които няма да сгрешите.

1. Клавиатура Ajazz STK 61 PuddingФункционална клавиатура с лесна, безжична блутут връзка. Страхотен модел в елегантен бял цвят и RGB осветление със 17 ефекта. Възможна е и връзка с USB кабел, който е включен в кутията. С оптичен превключвател, мощна батерия и компактни размери, за да се възползвате навсякъде и по всяко време.
Купи сега

2. Клавиатура Gaming Redragon DeimosГейминг клавиатура, подходяща за запалените фенове на игрите. Тя е механична, с RGB осветление и е възможно както безжично, така и кабелно свързване с USB. Модерен дизайн, компактни размери и в черен цвят, подходящ за всеки интериор.
Купи сега

3. Клавиатура Logitech Pop Keys HeartbreakerМеханична клавиатура с безжична блутут технология и страхотни функции за по-лесна и забавна употреба. Тя е със невероятен дизайн и в приятен розов цвят, подходящ за нежните представители. Възможно е свързване с USB кабел, а размерът и теглото са изключително удобни и практични за работа.
Купи сега

4. Мини Клавиатура Rii TekАко търсите многофункционално и компактно устройство – това е точното решение за вас. Клавиатурата разполага с 92 бутона , които включват и контрол в/у различни компютърни игри. Клавиатурата се базира на свързаност чрез bluetooth и е съвместима с Playstation 3, HTPC, Smart TV, TV box, Windows 2000, Windows XP, WIndows Vista, Windows CE, Windows 7, Windows 8 и много други. Разполага с функции sleep и wake-up pentru за пестене на батерията. Безжичност с обхват до 10 метра. Съдържанието на пакета е Mini Wireless Keyboard приемник/ USB адаптер и Mini USB кабел за зареждане.
Купи сега

5. Клавиатура Gaming ASUS ROG FalchionБезжична – механична клавиатура във формат 65%, предназначена да промени вашия гейминг свят. Тя има интерактивен сензорен панел и иновативен капак с две функции и подсветка RGB Aura Sync wireless. С двойно свързване и живот на батерията до цели 450 часа. С устойчиви клавиши, които предлагат уникално първокласно усещане. Клавиатурата разполага с прозрачен поликарбонатен капак, за да осигурява превъзходна защита. Страхотен дизайн и компактни размери, които ще ви осигурят нужното удобство.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Комплект безжични клавиатура и мишка Jedel WS630Подходящи са за вашия Smart телевизор, компютър и лаптоп. С компактен USB приемник и нископрофилни бутони. Мултимедийни клавиши за лесно управление на музика, видео и интернет. Клавиатурата е кирилизирана по БДС. С удобна безжична технология и компактни размери и на двете устройства.
Купи сега

7. Клавиатура Apple Magic Keyboard с numpadВисококачествен Apple модел, с елегантен и тънък дизайн, подходящ за всеки вкус и домашен или офис интериор. Брой на бутони – 92, безжична технология и сребрист цвят. Модерна и компактна клавиатура, изработена по съвършен начин, за да бъде достатъчно здрава и издръжлива във времето.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!