Всички категории

9-те Най-Добри Бои за Обувки

За разлика от миналото, в наши дни кожените обувки се различават по своя дизайн, вид кожа – естествен или изкуствен, качество на изработка и т.н…

И въпреки, че съществуват най-различни типове кожени обувки, едно нещо със сигурност ги обединява – тяхната поддръжка.

Грижата за обувките определено удължава живота им дори и в случаите, когато са изработени от по-некачествени материали.

Освен редовно почистване, грижата за обувките включва и използването на някои продукти…

Основен продукт за грижа за кожените обувки е боята за обувки. Боята може да освежи обувките, но и да ги предпази от някои вреди.

В това ръководство ще ви запознаем с ползите от използването на боя за обувки, спецификите в избора на най-добрия продукт и начините за пълноценна употреба.

В допълнение ще ви представим и някои от най-отличителните предложения за бои за обувки на българския пазар към този момент…

Какво представлява боята за обувки?

Боята за обувки не е иновативен продукт на новото хилядолетие, напротив – за първи път е използвана в началото на 20. век.

От тогава до сега обаче има известни промени в съдържанието на боята за обувки – в миналото са се използвали естествени съставки, сред които са били животинската лой и восъкът.

В наши дни повечето бои за обувки също съдържат восък и естествените вещества ланолин и гума арабика, но в съставът им се включват различни видове химикали – нафта, багрила…

Друга основна промяна е и процесът на производство на боята за обувки – в съвременния свят боята за обувки се произвежда много по-бързо чрез иновативни техники и съставки…

Модерният процес на производство и широката гама съставки предполагат по-доброто качество на боята. А това пък води до по-качествена грижа за кожените обувки.

Какви са основните предимства от използването на боя за обувки?

Има няколко ключови ползи от употребата на боята за обувки, на които сме сигурни, че ще е трудно да устоите…

Свеж външен вид

Боята видимо освежава външния вид на кожените обувки, но това не е единственото ѝ предимство.

Залагайки на боя с текстура и нюанс, които идеално да допълват вашите обувки, с лекота можете да направите дори и най-стария и изтъркан чифт да изглежда като нов.

Устойчивост и сигурност

Боята за обувки предпазва обувките от водата и всякакви други външни фактори, които могат да доведат до увреждане на обувката или риск за комфорта и сигурността ви.

Продуктите за грижа за обувките, в това число и боята за обувки, имат способността да предпазват обувките от вода.

Това се дължи на наличието на ланолин в боята. Ланолинът е масло, което се произвежда в кожата на овците и което придава водоустойчивост на обувките. Чрез тази ценна съставка кожата на обувките запазва качеството си за по-дълго време.

Блясък и чистота

Полирането с боя за обувки поддържа обувките чисти и блестящи.

С течение на времето кожата на обувките става една идея по-захабена. Редовното използване на боя за обувки поддържа цвета на обувките чист и наситен, а кожата запазва своя характерен блясък.

Боята за обувки освен това гланцира кожата на обувките и създава един по-добър и свеж вид.

Какви видове бои за обувки разпознаваме?

Има два основни вида боя за обувки – крем и вакса. Основната разлика между двата типа е покритието, което осигурява всеки тип.

Без значение дали ще изберете кремообразната боя, или пък ваксата, то определено трябва да съобразите цвета на обувките със цвета на боята. По този начин ще запазите оригиналния вид на своите обувки.

Кремообразна боя

Тя е популярен и сигурен избор. Осигурява на обувката по-малко блясък, но пък се абсорбира от кожата и я овлажнява много добре.

Този вариант е бюджетен и често предпочитан, но трябва да имате предвид, че кремообразната боя може да повлияе на цвета на кожата.

Вакса

От другата страна е ваксата. Тя може да придаде блясък на обувката, да покрие някои надрасквания и да предпази кожата от други фактори.

Уви, ваксите са една идея по-скъп вариант, който е и малко по-специфичен за нанасяне, така че трябва да имате предвид това преди да се заемете с полиране на вашите обувки с вакса.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на боя за обувки?

Изборът на подходяща боя за обувки е важен, защото тя би повлияла на кожата на вашите обувки.

Цвят

Изберете боя, която съответства на цвета на вашите обувки!

Вече споменахме, че цветът на боята има огромно значение за грижата за кожените обувки.

Ако изберете боя с неподходящ цвят, то тогава ще повредите естествения цвят на своите обувки. Употребата на боя с несъответстващ цвят може да доведе до потъмняване на кожата на обувките или пък до появата на петна.

Вид

Видът на боята също е от значение, тъй като при неправилен избор или употреба може да се наложи да се сбогувате с любимите си обувки.

За да направите правилния избор, е необходимо да помислите за вашите нужди и ефекта, който искате да постигнете.

Материал на обувките

Обърнете внимание на материалите, от които са изработени обувките ви.

Някои марки обувки изискват употребата на специфични бои за обувки – в такъв случай трябва да се доверите напълно на препоръчаните продукти от фирмата производител.

Това се случва, когато обувките са изработени от материали, които имат нужда от определена грижа и конкретни условия за съхранение.

Също така е добре да обърнете внимание и на видовете материали, от които са изработени обувките – дали обувките са изработени само от кожа, или има елементи от различна материя – например велур, текстил и т.н.

Ако обувките имат апликации от други материи, то тогава трябва да бъдете по-прецизни с обработката на обувките. Потърсете препарати, които са предназначени за други материи.

Съветваме ви да бъдете внимателни – при почистването на отделните части се постарайте да не засегнете материите с различните препарати.

Качеството на обувките

Както вече намекнахме, отношение към грижата за обувките имат и самите обувки. Важно е да съобразите дали са изработени чрез качествена технология и от качествени материали.

Обувките, направени по некачествен и евтин начин, имат по-кратък живот и цялостта им се нарушава сравнително по-бързо. В такъв случай боята може да не бъде ефективно решение на проблема…

От друга страна, качествените обувки се нуждаят от внимателна грижа. Не пестете средства за добри продукти за обувки – така със сигурност ще запазите своя любим чифт обувки за по-дълго време!

Качество на боята

Не веднъж сме казвали, че качеството на продукта е едно от най-важните неща, за които трябва да помислите.

Обикновено некачествените продукти за обувки се различават от качествените по това, че след употребата им няма никакъв ефект. Възможно е дори да бъде увредена кожата на обувките.

Боите за обувки с доказано качество са по-скъпи, но вероятността да повредят обувките е много по-малка. Всъщност качествените бои максимално се стараят да “удължат” живота на кожените обувки и да ги поддържат чисти и спретнати.

Допълнителни аксесоари

Боята за обувки обаче не е единственото нещо, от което ще се нуждаете

Добрата грижа за обувките включва и други помощни средства, сред които са и следните неща:

1. Кърпа за полиране, чрез която да осигурите изящен блясък на вашите обувки. Можете да се доверите и на стара мека тениска – ефектът ще бъде същият.

2. Чист парцал, с който да съберете остатъка от боята, който не се е абсорбирал от кожата.

3. Четка за лъскане с конски косъм, която допълнително подобрява полирането на кожата. Конските косми са нежни към кожата, не предизвикват надрасквания или други вреди.

4. Четка за почистване на ръбове – с нея ще можете да бъдете по-прецизни и да нанесете боята за обувки дори и върху най-недостъпните места.

5. Чаша с вода може да допълни процедурата с още повече блясък.

Как да боядисате обувките си по най-добрия начин?

Грижата за обувките не е сложна процедура – всеки има своя начин за почистване и полиране на обувките.

След като изяснихме необходимите материали, с които да обработвате обувките си, е време да обърнем внимание и на самия процес.

Ще ви представим примерна рутина, изразена чрез няколко стъпки:

Стъпка 1: Премахнете връзките.

Ако обувките ви имат връзки, то е добре да ги премахнете, за да не ги изцапате с боя и за да можете да достигнете до всяка част от обувката.

Стъпка 2: Напълнете обувката с хартия.

Напълнете предната част на обувката с хартия – по този начин кожата ще бъде опъната и няма да има гънки, които да затрудняват работата ви.

Стъпка 3: Почистете обувката.

Това е следващата важна част от целия процес. За да почистите добре обувката от прах и мръсотия, използвайте суха четка – можете да използвате малката четка за почистване на ръбове.

Ако е необходимо, можете да използвате и вода, за да почистите и труднодостъпните места. В такъв случай изчакайте обувката да изсъхне, преди да преминете към следващата стъпка.

За финал можете да използвате и чист парцал, за да отстраните всякаква останала мръсотия.

Стъпка 4: Полирайте обувките с боя.

За начало сложете малко количество боя върху кърпата за полиране. С помощта на кърпата започнете да нанасяте боята върху обувката.

Съветваме ви да използвате кръгови движения – чрез тях се създава триене, което помага на боята да се разнесе равномерно.

Добавете още боя, ако е необходимо. Резултатът, който трябва да постигнете, е матов блясък.

Стъпка 5: Не забравяйте за четката за ръбове!

С нейна помощ нанесете боя по пренебрегваните зони като ръба и петата.

Стъпка 6: Използвайте четката с конски косъм.

Полирайте обувката с четката с конски косъм – за целта е необходимо да приложите бързи движения отстрани на обувката. В резултат ще започне да се появява хубав блясък.

Стъпка 7: Избършете с парцал.

Използвайте чист парцал, за да съберете излишната боя. След това изчакайте 10-на минути, преди да преминете към следващата стъпка.

Стъпка 8: Блясък “Плюнка”!

За да завършите полирането, капнете 1 капка вода върху обувката, а след това втрийте малко боя с помощта на кърпата за полиране, като използвате въртеливи движения.

Повторете този процес по цялата обувка. На финала използвайте сухата част от кърпата, за да избършете обувката.

Стъпка 9: Завържете връзките отново.

След като изпълните цялата рутина, оставете обувките да изсъхнат за около 20-на минути. Уверете се, че обувките са напълно сухи и завържете връзките. Готови сте!

 

Заинтригувахме ли ви?

Използването на боята за обувки не е сложно, но има важни неща, които не бива да се пропускат. Те със сигурност могат да създадат един по-добър външен вид на обувките.

След като разгледахме всички подробности около боята за обувки, то е време да ви представим и списък с най-добрите бои за обувки на българския пазар. Надяваме се, че така ще улесним вашия избор…

1. Комплект боя за кожа, Furniture Clinic Leather Tuch Up Kit, бял цвят


Комплектът е създаден, за да възстановява малки щети по кожата. Може да се използва за малки участъци, където цветът е повреден или където трябва да се прикрият следи от поправка. Комплектът съдържа един основен цвят и няколко допълнителни цвята, чрез които да се постигне точният нюанс.
Купи сега

2. Крем боя за обувки, Wetter Schutz Salamander Professional, тъмносин цвят


Крем боята представлява висококачествен продукт за обувки, които са направени от гладка кожа. Боята освежава цвета, като същевременно подхранва кожата и я защитава от различните фактори, които обикновено нанасят щети върху нея. Крем боята запазва кожата на обувките еластична и мека.
Купи сега

3. Крем боя за обувки, Furniture Clinic, светлосив цвят


Боята за обувки бързо и лесно възстановява цвета и блясъка на обувките. Формулата на боята е безопасна за употреба, като по никакъв начин не наранява или уврежда кожата. Крем боята за обувки е изключително лесна за употреба – нанася се с помощта на апликатор, който е в комплект с боята.
Купи сега

4. Крем боя за обувки, Sitil, кафяв цвят


Формулата на боята е създадена на основата на естествен пчелен восък, който има способността да освежава кожата и да ѝ придава блясък. Абсорбира се бързо от кожата и не отделя токсични миризми. С боята има и специална гъбичка за бързо и лесно нанасяне. Гъбичката не уврежда и не надрасква кожата; спомага за равномерното нанасяне на боята.
Купи сега

5. Крем боя за обувки с тампон, Silver, черен цвят


Боята за обувки е предназначена за всеки тип кожа. Към нея има и тампон, с който боята се нанася бързо и лесно. Боята за обувки почиства, освежава и възстановява цвета на обувките, като в допълнение създава уникален блясък. За използването на тази боя не са необходими други материали.
Купи сега

6. Безцветна боя за обувки Collonil Carbon Lab


Безцветната боя за обувки е подходяща за обработка на всякакъв цвят кожени обувки. Това е чудесен продукт, който можете да използвате за всичките си кожени обувки. Боята осигурява надеждна грижа за кожата на обувките, като освежава и придава блясък на кожата.
Купи сега

7. Безцветен крем за обувки Collonil, Waterstop Colors


Безцветният крем за обувки е идеалното средство за обработката на различни по цвят кожени обувки. Така не се налага да купувате различни по цвят бои – можете да използвате един единствен продукт. Кремът освежава цвета на кожата и създава блясък, който прави обувките като чисто нови.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Крем за обувки Collonil, Черен


Крем боята за обувки освежава и възстановява черния цвят на кожените обувки. За да обработвате обувките по най-добрия начин, използвайте четка или кърпа, с които да нанесете боята.
Купи сега

9. Лак за обувки Collonil 1909 Creme De Luxe, Кафяв


Този лак за обувки осигурява несравнима грижа за кожата на обувките. Той възстановява цвета на кожата, подхранва кожата и запазва доброто състояние на кожата на обувките за по-дълго време.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!