Всички категории

8-те Най-Добри Гейминг Монитори

Има ли сред вас любители на гейминга? Е, в такъв случай със сигурност знаете колко ключова е картината за цялостното гейминг преживяване.

Много обикновени монитори могат да ви свършат напълно прилична работа.

За да се насладите на гейминг света максимално обаче, със сигурност си заслужава да се снабдите със специализиран гейминг монитор!

Има много начини да произведете картината от компютъра си на определен екран. Можете да използвате какво ли не – от обикновен телевизор до уникални суперекрани.

Компютърните игри обаче са едни от най-претенциозните програми. Именно затова те се оказват особено взискателни към характеристиките на устройствата, с помощта на които можете да се потопите в техния свят.

В крайна сметка за много от обикновените монитори може да се окаже непосилно да се справят с възпроизвеждането на някоя от последните компютърни игри. Е, гейминг мониторите обаче се произвеждат именно за да се справят с подобно натоварване.

В много от случаите те дори се оказват ключови за по-доброто представяне на играча.

Как обаче да изберете възможно най-добрия гейминг монитор, без да се охарчвате прекалено? За какво трябва да следите? Кое си заслужава и кое не?

Отговорите на всички тези въпроси ще откриете в това ръководство. В него сме се постарали да съберем цялата ключова информация за гейминг мониторите и техните особености.

Когато се запознаете с нея, ще имате възможността да се ориентирате по-добре в многообразието от предложения и да изберете точния за себе си модел.

А за да ви улесним максимално, в края на статията дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални продукта в областта…

Какво прави гейминг мониторите по-добри от всички останали монитори?

Основната функция на всички монитори изобщо е да възпроизвеждат картината от вашия компютър върху екрана си. Както е с всичко останало – някои модели се справят по-добре, докато други изостават.

Какво тогава прави гейминг мониторите толкова специални? Отговорът всъщност е изключително прост.

Гейминг мониторите са проектирани специално, за да бъдат максимално ефективни при визуализирането на компютърни игри.

Тези устройства разполагат със значително по-висока честота на опресняване, както и много по-късо време за реакция. Именно затова гейминг мониторите могат да възпроизвеждат игри осезаемо по-плавно от обикновените модели.

Това, разбира се, не прави гейминг мониторите по-добри поначало. Ако сте любители на компютърните игри обаче, определено си заслужава да се възползвате от техните възможности.

Гейминг мониторите предлагат на геймърите невероятно предимство във всяка игра. Особено когато играете компетитивни игри, дали разполагате с добър монитор, може да се окаже ключово за вашата победа.

Възможността да следите движенията на противника в реално време, ще ви позволи да реагирате максимално бързо.

От друга страна, забавянето може да ви струва не само битката, но и играта

Ако не сте чак толкова запалени и играете по-релаксиращи игри, може би няма да направите кой знае каква разлика. Добрият и устремен към победата геймър обаче със сигурност се нуждае от подходящите средства, за да си я завоюва.

За да постигнат тази страхотна честота обаче, на гейминг мониторите всъщност обикновено им се налага да жертват малко от резолюцията. Детайлните статични картини биват заменени от не чак толкова детайлно, но пък за сметка на това страхотно движение на динамичните.

В крайна сметка гейминг мониторите са създадени именно за да бъдат максимално ефективни в процеса на игра.

За какво трябва да помислите преди покупката на гейминг монитор?

Вече сте наясно къде се спотайва основната разлика между гейминг мониторите и обикновените монитори. Ако сте истински геймър, със сигурност сме предизвикали любопитството ви.

Трябва да знаете обаче, че преди изобщо да се насочите към магазина (физически или онлайн), има няколко ключови съображения, за които трябва да се погрижите. Те ще ви помогнат да стесните обхвата на търсенето си и да се насочите към онези модели, които са най-подходящи за вас.

Вашите собствени нужди

Всеки човек си има своите предпочитания. Ако искате да се сдобиете с възможно най-подходящия гейминг монитор, определено се налага да сте наясно с тях.

Някои хора предпочитат големите екрани, докато за други е по-удобно да разделят картината си между няколко монитора. В същото време възприятието ни на цветовете също може да бъде различно. Тъкмо затова понякога малките промени в цветовата гама могат да имат огромно значение.

Контрастът, сенките, всичко това може да окаже огромно значение. Тъкмо затова е от ключово да умеете да подбирате внимателно.

Най-доброто, на което можете да се доверите в случая, е собствената ви преценка.

В същото време обаче, е добре да помислите за пространството, с което разполагате.

Ако знаете точно къде искате да поставите бъдещия си монитор, всичко би трябвало да е наред. Ще можете да прецените точно какви размери можете да си позволите, дали се нуждаете от определен тип стойка и пр.

В случай че тепърва ви предстои да изберете място за монитора си обаче, бъдете изключително внимателни. Жалко би било, ако се снабдите със страхотен монитор, от който няма как да се възползвате, защото няма къде да го поставите.

Бъдете съобразителни и при всички положения ще останете доволни от направения избор.

Вашите гейминг навици

Тъй като си говорим за гейминг монитори, това е може би най-важното съображение, което трябва да направите. От основно значение е да сте наясно със собствените си гейминг навици, ако искате да изберете възможно най-подходящия гейминг монитор.

Трябва внимателно да помислите за това точно какви игри играете или бихте имали намерение да играете. Също толкова важно е да си отговорите на въпроса точно колко време прекарвате в гейминг света.

Изключително важно е да съобразите избора си на монитор с изискванията на игрите, които играете. Повечето игри обикновено се представят оптимално от едно ниво на характеристики нагоре.

Това важи не само за възможностите на вашата компютърна система, а също и за потенциала на вашия монитор.

Така например някои игри претендират за минимална опреснителна честота и максимално време за реакция. Ако вашият монитор не покрива съответните условия, просто ще се лишите от пълноценното си гейминг преживяване.

Има голяма вероятност играта да засича, а в някои случаи дори и да не стартира. В крайна сметка може да се окаже, че играта ви носи много повече нерви, отколкото наслада и удовлетворение.

Имайте предвид, че високата честота е от ключово значение за почти всички компетитивни игри в реално време. Някои игри обаче нямат подобни изисквания към вас, тъй като залагат повече на мисълта и наблюдателността, а не на реакциите.

Въпреки че високата резолюция далеч не е най-важното, има голяма вероятност тя да се окаже определяща в някои случаи. Ако определена игра залага на детайлите, със сигурност по-високата резолюция, по-добрите цветове и по-наситения контраст ще се окажат ключови.

Играете ли игри само от време на време, и то преди всичко за да се разтоварите обаче, може би разликата в представянето няма да ви направи кой знае какво впечатление.

Въпреки това със сигурност си заслужава да се погрижите за максималното качество на цялостното си преживяване.

Вашия бюджет

Таванът на средствата, които сте готови да отделите за една покупка, винаги е ключово съображение. Ситуацията с гейминг мониторите далеч не е по-различна.

Ценовите разлики между различните модели могат да бъдат наистина значителни. Можете да откриете модели, които струват няколко стотин лв., но в същото време може да попаднете и на такива, които надхвърлят хиляда лв.

Тъкмо затова предварителното определяне на бюджета от ваша страна е основополагащо.

Сигурни сме, че си давате сметка за това, но сумата, която сте готови да отделите, при всички положения ще ви насочва по време на търсенето. Ако искате да се вместите в нея, ще ви се наложи внимателно да прецените какво можете да си позволите, както и от какво ще се наложи да се лишите.

Ние обаче ви препоръчваме по-скоро да мислите за онова, от което имате нужда. Когато сте наясно със своите необходимости, ще успеете да съобразите на кое наистина държите. Всичко останало, което излишно повишава цената на даден продукт, ще се окаже просто излишно.

Така например за между 400 и 700 лв. можете да се сдобиете с някои наистина прилични устройства. Те обикновено биха ви предложили 27 инча, 144 Hz и 1440 p.

Ако искате да спестите няколко стотин лева обаче, ще ви се наложи да се лишите от нещо. Така или иначе най-много да паднете на около 24-инчов размер и резолюция от 1080 p при 144 Hz честота.

Естествено, най-големите и високопроизводителни устройства ще ви излязат най-солено. В повечето случаи цените на гейминг мониторите от най-висок клас надхвърлят 1500 лв., дори 2000 лв.

Естествено, кеф цена няма, както се казва. Въпреки това обаче колкото по-внимателно прецените собствения си бюджет, толкова по-лесно ще ви бъде да направите най-добрия избор.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате гейминг монитор?

Първоначалните съображения са направени. Имайте предвид обаче, че проучването ви тепърва предстои.

Гейминг мониторите си имат куп характериситки и особености, на които определено си заслужава да отделите подобаващо внимание. Ако искате да направите най-добрия възможен избор, със сигурност трябва да се запознаете подробно с тях.

Размер

Ако разполагате с достатъчно пространство и бюджет, по-големият екран винаги е по-добрият избор. Рядко ще съжалите, че сте се сдобили с прекалено голям монитор, но има сериозна вероятност да се разкайвате, ако разполагате с твърде малък.

Размерът на даден модел можете да откриете в описанието на продукта. Той се свежда до дължината на целия монитор по диагонал и в повечето случаи се измерва в инчове.

Почти всички монитори разполагат с еднакво съотношение между височина и ширина. Тъкмо затова сравнението между различните модели се осъществява доста лесно.

Затруднението произтича от широките и ултрашироките модели, които излизат извън стандартните съотношения.

Ако сте наясно със съотношението на страните, съвсем спокойно можете да изчислите ширината и височината на дисплея. Колкото по-далече сте от съотношението 1:1, толкова по-широк ще бъде екранът.

Имайте предвид, че ако стоите прекалено близо до монитора си, известна част от него може да се окаже в периферното ви зрение.

Не забравяйте също, че размерът на даден монитор далеч не се свежда само до неговия диагонал. За да се вмести устройството в пространството, което сте му определили, трябва да съобразите внимателно и размерът и формата на неговата стойка.

Размерът на един монитор е една от ключовите му характеристики. Той може да се окаже също толкова определящ и за останалите особености на новата ви придобивка. Това е така, понеже в много от случаите те са пряко свързани с него.

При всички положения е задължително да съобразите съотношението на екрана с онова, което любимите ви игри поддържат.

Повечето игри изискват от екрана ви стандартното съотношение 16:9. Имайте предвид, че ако трябва да ги адаптирате към широкоекранен модел със съотношение 21:9, 24:10 или 32:9, може доста да се поизмъчите.

Препоръчваме ви да си търсите монитор с такива размери, които отговарят на собствените ви потребности.

Тип екран

В много от случаите хората предпочитат да се обърнат към телевизор, който да адаптират като екран за своя компютър. В повечето случаи те са значително по-големи и могат да предложат някои наистина страхотни визуални условия.

Имайте предвид обаче, че телевизионният екран е специално проектиран за гледане от по-голямо разстояние. За сметка на това обикновено стоим доста по-близо до екрана, когато сме пред компютъра си.

Докато играем игри, сме съвсем склонни да се прилепяме възможно най-плътно до монитора си. Освен това, както вече знаете, гейминг мониторите са специално проектирани, за да обслужват потребностите на един геймър.

На пазара в момента се предлагат два основни типа гейминг монитори – това са плоските и извитите монитори. Със сигурност и двата ще ви свършат напълно прилична работа. Въпреки това обаче различните хора обикновено предпочитат един от двата типа модели.

Ще се фокусираме върху извитите монитори, тъй като те са тези с повечето особености.

Извитите монитори са може би най-добрия начин да направите един дисплей наистина широк, без да ви се налага да се отдалечавате прекалено далече от него. Възможността да виждате целия си екран, без да се налага да въртите главата си постоянно, определено не е за пренебрегване.

Ако надхвърлите 27 инча, извивката на екрана става в общи линии задължителна. За сметка на това обаче малките извити екрани почти не си заслужават.

Размерът на кривата обикновено се означава с “R” – това е радиусът на дъгата в милиметри. По-големите числа в общи линии означават по-тесни ъгли. Така 1800R се оказва по-плитко от 2000R.

Твърде голямата крива може да се окаже разсейваща. Твърде малката обаче няма да открои извития модел от плоския.

Широкоекранните модели пък обикновено се проектират със съотношение 21:9. Те са по-широки и по-ниски от повечето стандартни монитори. По-големите екрани без извивка при стандартното съотношение 16:9 ще бъдат значително по-високи.

Технически характеристики

Техническите характеристики на един гейминг монитор се свеждат до няколко ключови фактора. Това са преди всичко: технологията на екрана, резолюцията и честотата на опресняване.

Между технологията на повечето съвременни модели няма кой знае какви съществени различия. Най-евтините варианти ви предлагат в общи линии две възможности: VA (вертикално подравняване) и IPS (превключване на равнината).

Някои производители определят продуктите си като “високоскоростни” IPS монитори. Имайте предвид обаче, че това определение се появява, за да се разграничат подобни модели от остарялото схващане, че пикселите на IPS моделите реагират по-бавно.

Така или иначе ви съветваме да не обръщате прекалено внимание на това. Останалите спецификации на тези устройства са много по-определящи.

Вече ви обърнахме внимание, че в гейминг света резолюцията рядко е най-важният фактор. Въпреки това по-добрата резолюция винаги е за предпочитане. Тя ще ви предложи повече детайлност и по-пълноценно гейминг преживяване.

Имайте предвид обаче, че при определен размер на екрана няма как да си позволите да паднете под определена резолюция. Всичко останало просто ще се окаже неудовлетворително и жалко.

За 24-инчовите екрани това е разделителна способност от порядъка на 1920 х 1080 пиксела. 27 до 32 инча изискват поне 2560 х 1440 пиксела, 34 до 39 инча – 3440 х 1440 пиксела, а 43 до 49 инча – 3840 х 2160 пиксела.

Честотата на опресняване си остава може би най-ключовият фактор при избора на един гейминг монитор. Тя се отнася до количеството пъти, които екранът може да се опресни в рамките на една секунда.

Естествено, колкото по-висока е честотата, толкова по-плавно ще се движи играта, което е добре за вас.

Честоти от порядъка на 300 Hz или 360 Hz са в общи линии настоящият таван. Подобни показатели се използват в електронните спортове на монитори с размери под 27 инча. Повечето геймъри би трябвало да се чувства идеално със 120 Hz до 240 Hz.

Съвместимост

Естествено, вашият монитор трябва преди всичко да може спокойно да се свърже с вашата компютърна система. Имайте предвид обаче, че допълнителните възможности за връзка далеч не са за пренебрегване.

В съвременният свят разнообразието от входове се свежда преди всичко до USB и HDMI варианти. Всеки от тях си има различно приложение и благодарение на съответния вход можете да свържете допълнителни устройства към монитора си.

Често гейминг мониторите се използват и като екрани за визуализация на игри за PlayStation или Xbox конзоли. Това е така, тъй като именно те могат да ви предложат 4K резолюция при честота от 120 Hz.

Не е само това. Гейминг мониторите ви предлагат също възможност за опресняване с променлива скорост, както и автоматичен режим с ниска латентност. Разбира се, ще трябва да си подберете подходящия модел, ако искате да се възползвате от всичко това.

Ако искате да се възползвате от тези възможности, определено е необходимо и самата HDMI връзка да смогва на тяхното темпо. Благодарение на съвременните HDMI 2.1 входове ще имате възможност да проектирате играта в конзолата си директно на гейминг екрана си при оптималните гейминг условия.

Не е лоша идея да помислите също и за възможността да си осигурите визуална система от повече от един монитор. В много гейминг ситуации те могат да се окажат особено полезни, въпреки че често един достатъчно голям екран ще ви свърши сходна работа.

Така или иначе в този случай се погрижете вашият монитор да бъде съвместим с подобна система. Оглеждайте се за моделите с тънки рамки или набор от извити дисплеи, които да се съгласуват подобаващо помежду си.

И не забравяйте – два 27-инчови дисплея са по-добри от един 49-инчов.

Дизайн

Двата основни типа гейминг монитори на пазара в момента (плоски и извити) ще ви предложат някои наистина страхотни дизайни. Подобно на целия гейминг свят и те самите се стремят максимално бързо да ни пренесат напред през времето със своите форми, цветове и други особености.

Каквото и да правите, се погрижете да се снабдите с такъв модел, който да бъде привлекателен за вас самите. Така или иначе вероятно ще се взирате в него за доста дълги периоди от време.

Ако има нещо по монитора, което не ви допада, то ще продължава да ви дразни до край. Само си представете: дори и най-невероятната игра може да изглежда абсурдно, проектирана върху кофти монитор.

Може да помислите за модели, които поддържат координация на осветлението между различните устройства. Така цялата атмосфера във вашата гейминг зона ще пулсира в еднакви цветове и ще допринесе за силата на вашето преживяване.

Отвъд естетиката обаче има още няколко ключови въпроса, свързани с дизайна на един монитор, за които си заслужава да помислите. Важно е да обърнете внимание не само на самия екран, но също и на стойката, върху която е позициониран.

От една страна, тя също трябва да изглежда добре и да се вписва в атмосферата на бюрото ви. От друга обаче, желателно е да се снабдите с такава стойка, която ви осигурява разумно управление на кабелите.

Благодарение на него ще можете да включите всички кабели към монитора си организирано и прилежно. Всички кабели ще бъдат под контрол, а няма да се заплитат свободно на бюрото ви.

Препоръчваме ви също да се насочите към стойките, които ви позволяват да регулирате височината и наклона им. Да държите екрана си на подходящата височина и наклонен под подходящия ъгъл също е ключово.

Възможно е също да имате нужда от въртяща се стойка за портретна ориентация на екрана или комбинация от няколко монитора.

Качество

Гейминг мониторите поначало представляват по-висок клас специализирани монитори. Именно затова повечето модели обикновено се славят с високото си качество и страхотните гейминг условия, които предоставят на своите потребители.

Естествено е обаче някои монитори да се представят по-добре от други. Имайте предвид, че онези устройства, които ви предлагат най-невероятни характеристики, в повечето случаи ще вървят и ръка за ръка с най-високите цени.

Малките детайли понякога могат да наклонят везните.

Несъгласуването между размер и резолюция например може да доведе до наистина разочароващи резултати. В същото време вниманието към цветовете, контрастите и сенките може да промени цялостното ви преживяване.

Вече ви споменахме, че в голяма част от игрите цветовете и детайлите далеч не са ключови. Имайте предвид обаче, че по-детайлната и ясна картина в много от случаите също може да допринесе за победата ви над противника.

Да видите нещо, което останалите не успяват, може да има ключово значение.

Така или иначе, ако искате да се снабдите с наистина най-висококачествения продукт, има няколко ключови съветника, към които можете да се обърнете.

От една страна, както вече споменахме, високото качество обикновено върви ръка за ръка с високата цена. В същото време обаче можете да проверите както производителя, така и гаранционния срок на даден продукт.

Asus, Acer, Lenovo, Dell, HP и много други неслучайно са сред най-популярните имена на пазара. От един момент нататък самото име започва да гарантира високо качество.

В същото време колкото по-дълъг е гаранционният срок на даден продукт, толкова по-сигурен трябва да е неговият производител, че продуктът ще се представя на ниво.

Подбирайте разумно и със сигурност ще останете доволни от избора си!

Как да почиствате гейминг монитора си възможно най-добре?

Е, вече сте наясно с всичко, което трябва да знаете за гейминг мониторите. Сега сме сигурни, че ще успеете да изберете точния за себе си модел измежду многообразието на пазара.

Имайте предвид обаче, че занемареният монитор в много отношения може да означава лошо представяне. За да се наслаждавате на перфектната картина от своя екран, ви съветваме да го поддържате редовно.

Тъкмо затова искаме да ви дадем няколко ключови насоки, свързани с почистването на един гейминг монитор.

Внимавайте какви почистващи препарати използвате!

Вашият монитор е изключително крехък. Тъкмо затова трябва да избягвате всичко, което може да му навреди.

Това означава да забравите за пръскането на вода в комбинация с какъвто и да е перилен препарат. Не нанасяйте почистващи препарати за прозорци, сапуни, восък или каквото и да е, съдържащо алкохол, разтворител или амоняк.

Използването на абразивни тампони, хартиени или платнени кърпи може сериозно да надраска екрана ви.

Използвайте само препоръчаните от производителя средства за почистване!

В повечето случаи това означава да се ограничите с използването на мека кърпа с микрофибър и дестилирана вода.

Всички останали видове вода могат да съдържат минерали, които ще оставят следи върху повърхността на екрана ви. В същото време други кърпи могат да го надраскат.

Как точно да почистите монитора си?

Ако искате да си осигурите перфектни резултати, ви съветваме да следвате следната последователност от действия.

Преди да започнете почистването, изключете както компютъра, така и монитора си, след което ги отделете от захранващите кабели. Трябва да изчакате мониторът ви да се охлади, преди да започнете процедурата.

Можете да използвате сгъстен въздух, за да премахнете прахта от екрана. По-лесно обаче вероятно би ви било с чиста микрофибърна кърпа.

С нейна помощ лесно ще премахнете прахта и пръстовите отпечатъци от монитора си. По време на процедурата не натискайте екрана си прекалено.

За оптимално почистване накиснете микрофибърната кърпа в малко количество дестилирана вода. Ако има определено упорито петно, евентуално може да използвате и смес от 50% дестилирана вода и 50% бял оцет.

Уверете се, че сте изстискали излишната течност, преди да използвате кърпичката. В противен случай при натиск течността ще потече надолу по монитора ви и може да го увреди.

Когато приключите, отново почистете монитора със суха микрофибърна кърпа. Оставете го да изсъхне съвсем и след това отново го свържете към захранващия кабел.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за гейминг мониторите и тяхната поддръжка, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Huawei Mateview GT


Huawei Mateview GT е един невероятен гейминг монитор, който ще ви осигури незабравими преживявания във виртуалния свят. Устройството е с VA LED технология и размери от порядъка на 34 инча при аспект на изображението от 21:9. Извитият дизайн 1500R 2 ще допринесе максимално за оптималните условия, при които наблюдавате картината. В същото време можете да наклоните стойката на монитора, за да отговаря на индивидуалните ви потребности идеално. При резолюция от 1440 пиксела и честота на опресняване от порядъка на 165 Hz всяка игра ще се визуализира в перфектния си вид. А вниманието към цветовете, контраста и функцията за управление на тъмна зона ще се превърнат в най-добрите ви съюзници по време на игра.
Купи сега

2. BenQ ZOWIE


Представяме ви един значително по-достъпен гейминг монитор, който обаче в никакъв случай не изостава на своите конкуренти. 24 инча Full HD картина са напълно достатъчни, за да направят преживяването ви в игралния свят максимално красиво. Скоростта на опресняване на устройството възлиза на 144 Hz. Технологията Black eQualizer пък увеличава видимостта в тъмните зони и може да ви спаси по време на игра. Мониторът ви осигурява цели 20 опции за контрол на цветовата гама и контрастите, така че да оптимизирате картината си. Можете да оптимизирате не само условията за игра, но и позицията на екрана за максималния си комфорт.
Купи сега

3. DELL S2522HG


Този монитор е произведение на DELL и ви осигурява 24,5 инча с IPS технология. На ваше разположение е предоставено сериозно разнообразие от различни входове. Устройството ви предлага невероятни гейминг условия при Full HD резолюция и почти професионална честота на опресняване от цели 240 Hz. Оборудван с множество различни технологии, този монитор ще ви осигури невероятни преживявания във виртуалния цвят. Картината може да се адаптира спрямо собствени ви предпочитания, а разнообразието от цветове, сенки и контраст е толкова всеобхватно, че ще съживи всяка игра направо пред очите ви.
Купи сега

4. ASUS VG279Q


ASUS в никакъв случай не изостават и ви предлагат един страхотен гейминг монитор на изключително достъпна цена. 27 инча с IPS технология превръщат този екран в оптималното устройство за гейминг преживявания. Ултра бързото време за реакция на монитора от 1 ms в комбинация със страхотната честота на опресняване от 144 Hz ще ви осигурят страхотен геймплей. Технологията FreeSync се грижи за забързаните визуални ефекти, а технологията ASUS Shadow Boost ще се погрижи за изясняването на тъмните области от света на играта. Можете да настроите екрана така, че да ви бъде максимално удобен и да се потопите в избрания от вас самите свят за нула време.
Купи сега

5. HP 3WL50AA


HP 3WL50AA е страхотен гейминг монитор със стандартни размери от 24,5 инча, който може да ви осигури прекрасни преживявания във виртуалните пространства. При 1080 p резолюция, честота на опресняване от 144 Hz и време за реакция от порядъка на 1 ms той ще създаде оптималните условия за покоряването на всяка игра. Технологията AMD FreeSync допълнително допринася за плавното протичане на геймплея, синхронизирайки честотата на опресняване с графичния ви процесор. Можете да регулирате височината на екрана посредством идеалната стойка. В същото време мониторът се грижи за вашите очи, като разсейва осветлението от околната среда и намалява умората по време на продължителни игри.
Купи сега

6. DELL S2721DGFA


Представяме ви още един гейминг монитор, произведен от DELL. S2721DGFA представлява 27-инчов монитор с прекрасна Nano IPS технология, който може да ви осигури страхотна скорост и невероятно наситени цветове от всеки ъгъл. Устройството работи при честота на опресняване от 165 Hz и изключително бързо време за реакция от 1 ms. Специалните технологии, интегрирани в монитора, ще накарат всяка игра да се движи максимално плавно и безпроблемно. QHD 1440 p резолюцията в комбинация с невероятната гама от цветове ще съживят всеки детайл пред очите ви. А на гърба на монитора ви очакват серия входове, които да ви осигурят необходимата връзка безпроблемно.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. AOC G2 24G2U/BK


Този гейминг монитор е едно от най-достъпните предложения, на които можете да попаднете по време на търсенето си. В същото време той в никакъв случай не изостава от своите конкуренти и ще ви предложи страхотни преживявания в гейминг световете. Размерът на екрана му е от порядъка на 24 инча, а самият той върви заедно с IPS технология. Това устройство ще ви предложи Full HD резолюция и опреснителна честота от порядъка на 144 Hz за оптимизираното представяне на всяка игра. Технологиите се грижат за синхронизирането на картината, а цветовете и опциите за контраст и сенки – за нейната невероятна детайлност.
Купи сега


8. Lenovo G27q-20


Lenovo G27q-20 е последният гейминг монитор, който ще споделим с вас. Той е не само елегантен, но и изключително функционален. IPS технологията на 27-инчовия му екран ще ви осигури страхотна WQHD резолюция от порядъка на 1440 пиксела. Честота на опресняване на устройството възлиза на 165 Hz, а времето му за реакция е от порядъка на 1 ms. Мигновено можете да актуализирате настройките на монитора така, че да го адаптирате спрямо конкретните си нужди по време на игра. Цветовете на картината са наситени, а контрастът и сенките подчертават допълнително всеки детайл.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!