Всички категории

4-те Най-Добри Дизелови Генератори

Сигурни сме, че никой не обича прекъсванията на тока. Понякога обаче едно прекъсване се оказва неизбежно, затова винаги е добра идея да имате резервен план.

Наличието на дизелов генератор се оказва едно от най-добрите решения в подобни ситуации!

Градовете обикновено разполагат с механизми за противодействие на прекъсванията на тока. В някои извънградски райони обаче загубата на електрозахранването се превръща в неприятно често явление.

Светът, в който живеем, е в общи линии изцяло зависим от електрическата енергия. Именно затова в немалко количество ситуации прекъсването на тока може да ви коства много. Това важи особено за случаите, в които работата ви е свързана с виртуалното пространство.

Ако живеете в район, който е зависим от редовните токови прекъсвания, генераторът е в общи линии задължителен. В случай че искате да си осигурите добро решение на ситуацията обаче, сте попаднали на правилното място.

В това ръководство ще ви запознаем с основната информация, свързана с дизеловите генератори. Като всеки друг продукт, и те си имат своите особености, с които е добре да сте наясно. Когато ги познавате, гарантирано ще направите стойностен избор и ще се спрете на продукт, който реално ще ви върши работа.

Доверете ни се. Ще се погрижим да ви помогнем да се сдобиете с правилния дизелов генератор.

За да ви улесним максимално, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват дизеловите генератори?

Каква е функцията на един генератор? Най-просто казано – това е машина, която използва определен механизъм, благодарение на който се произвежда електрическа енергия.

В повечето случаи става въпрос за трансформацията на механичната енергия в електрическа с помощта на ротор. Така или иначе обаче, за да се задейства първоначално и за да започне да произвежда енергия, генераторът се нуждае на свой ред от своеобразен източник на енергия.

Вариантите са разнообразни и всички те ще ви свършат повече от чудесна работа в различни ситуации. Един от най-добрите обаче се оказва генераторът, задвижван с помощта на дизелово гориво.

Това е машина, която използва комбинация от електрически генератор и дизелов двигател, за да произвежда електрическа енергия.

Посредством изгаряне генератори преобразуват част от химическата енергия, съдържаща се в дизеловото гориво, в механична енергия. Механичната енергия на свой ред след това завърта колянов механизъм и така започва да произвежда електричество.

За да се индуцират електрическите заряди в проводника, е необходимо той да бъде преместен през магнитно поле. В електрическите генератори то обикновено се създава от два поляризирани магнита.

Около коляновия вал на дизеловия генератор многократно се навива проводник, който се поставя между магнитите и по този начин в магнитното поле. Когато дизеловият двигател върти коляновия вал, проводниците се преместват в магнитното поле, което може да индуцира електрически заряди във веригата.

Използваният в генераторите от този тип дизелов двигател е по същество двигател с вътрешно горене. За разлика от бензиновия двигател, дизеловият използва топлината на компресията, за да възпламени и изгори горивото, впръскано в инжекционната камера.

Поначало дизеловите двигатели имат най-високия коефициент на полезно действие от всички двигатели с вътрешно горене.

Обикновено един дизелов генератор изразходва по около 0,4 л дизелово гориво, за да произведе 1 kWh.

Горивата, които дизеловият двигател може да използва за горене, включват природен газ, алкохоли, бензин, дървесен газ и дизелово гориво.

Кои са най-сериозните предимства на дизеловия генератор?

Абсолютно всички разновидности на генераторите на пазара ще ви осигури електричество. Въпреки това обаче дизеловият модел има някои съществени предимства на фона на останалите си конкуренти. Ние ще ви запознаем само с част от тях.

Започвамe оттам, че генераторите, задвижвани от дизелов двигател, могат да генерират много повече мощност от двигател на друго гориво със същия размер.

Дизеловото гориво поначало има по-висока енергийна стойност на фона на повечето алтернативни горива.

При съпоставка с аналогичните бензинови двигатели се оказва, че дизеловите двигатели постигат приблизително 30-35% по-висока ефективност. На фона на употребата на природен газ, процентите скачат на около 50%.

Това е може би най-сериозният плюс на тези модели. В крайна сметка, когато токът ви прекъсне, искате да издържите възможно най-дълго, нали?

Дизеловите генератори обаче също така имат двигатели с по-различна структура спрямо останалите модели. Те са конструирани по-просто и това ги прави както по-издръжливи, така и по-лесни за поддръжка.

Те са конструирани така, че да осигуряват значителни количества енергия за дълъг период от време. Не само поради свойствата на дизеловото изгаряне – дизеловите генератори могат да работят много по-дълго на фона на голяма част от своите конкуренти и благодарение на своята ефективна конструкция.

Освен това обаче дизеловите генератори се оказват не само по-икономични и издръжливи, но и по-безопасни.

От една страна, те изискват по-редки зареждания (които, при положение че се работи с горива, винаги представляват опасност). От друга страна обаче, дизелът поначало е много по-трудно запалим от бензина, което допълнително редуцира риска от инциденти.

Още нещо. Благодарение на своята съвременна конструкция дизеловите генератори работят много по-безшумно на фона на голяма част от своите алтернативи. Генераторите като цяло поначало са сравнително шумни, така че, колкото по-тих модел изберете, толкова по-добре.

Накратко – дизеловите генератори ще ви осигурят по-висока енергийна ефективност, по-лесна поддръжка, по-безопасна и по-безшумна работа.

Какво трябва да вземете предвид преди покупката на един дизелов генератор?

Е, убедихте ли се вече колко страхотни са дизеловите генератори? Не се и съмняваме!

Ако искате да се сдобиете с една от тези чудесни машини обаче, проучването ви тепърва започва. Всяка покупка се реализира по-пълноценно, когато е внимателно обмислена предварително.

Когато става въпрос за генератори, има няколко ключови неща, за които си струва да помислите своевременно. Стига да направите необходимите съображения, ориентирането ви в пазарните лабиринти ще започне да се осъществява значително по-лесно.

Вашите нужди

Когато става въпрос за генератори, всичко опира до предвидливостта.

Всяко домакинство употребява определено количество електрическа енергия ежедневно. Потреблението на ток във вашия дом зависи от множество различни фактори. Въпросът обаче опира преди всичко до това с какви електроуреди разполагате и как ги използвате.

Необходимо е да сте наясно с това колко електрическа енергия изразходвате, за да установите от какъв генератор точно се нуждаете. В крайна сметка машината трябва да задоволява всичките ви нужди. За да го прави обаче, трябва да бъде подбрана вниматлено.

Съветваме ви да си направите списък с всички уреди, които планирате да използвате едновременно, в случай че токът прекъсне. Така ще можете да прецените общия им разход и ще знаете точно към кои генератори да се насочите.

Хладилникът и фризерът трябва да са приоритет. Ако тези уреди не работят продължително време, храната ви почти със сигурност ще се развали.

След това преминавате към отоплителните средства. Ако се случи електрозахранването да прекъсне през зимата, ще имате в общи линии жизнена необходимост от тях.

Дори и най-икономичните климатици консумират значително количество енергия на фона на останалите електроуреди в дома ви. Тъкмо затова трябва да внимавате със сметките.

В същото време обаче, ако токовото прекъсване е сравнително продължително, вероятно ще ви се наложи да използвате и кухненски електроуреди. Става въпрос за уреди от рода на печката, микровълновата, съдомиялната машина и др.

Мощността на подобни устройства може да варира, така че ще се наложи да проверите конкретните модели, с които разполагате. Проверете данните им внимателно.

Едва накрая включете и захранването на осветлението, вентилаторите, телевизорите, радиоприемниците, компютрите и т.н. Това са устройства, които обикновено не консумират особено много електрическа енергия. Въпреки това обаче, когато се натрупат, разходите могат да станат значителни.

Едва след като сте наясно с електроенергията, която консумирате, ще можете да прецените точно колко мощен генератор да си осигурите.

Вашето пространство

Когато си избирате подходящ генератор, консумацията на електрическа енергия ще бъде само един от факторите, свързани с особеностите на вашето домакинство, които трябва да вземете предвид. Също толкова важни обаче са и пространствените условия, при които имате намерение да използвате новата си придобивка.

Разбира се, на първо време, е необходимо да разполагате с достатъчно пространство, на което да можете да позиционирате генератора си. В зависимост от модела тези машини могат да станат доста обемисти, затова трябва да бъдете достатъчно съобразителни навреме.

В повечето случаи дизелови генератори се осигуряват при наличието на достатъчно дворно пространство. Така или иначе обаче дори тогава има няколко фактора, на които си заслужава да обърнете внимание.

Естествено, ключово е машината да бъде позиционирана на достатъчно удобно място, за да бъде обслужвана спокойно. Това означава да оставите достатъчно пространство за движение около нея.

В същото време обаче не бива да я позиционирате прекалено далеч от дома си. По време на токовия удар все пак трябва да успеете да стигнете до нея и в тъмното.

Освен това обаче е необходимо вашият генератор да бъде позициониран в достатъчно защитена от атмосферните влияния зона. Обикновено условията, при които се прекъсва електрическото ви захранване, са така да се каже, от по-бедствения регистър.

Вашата машина трябва да бъде достатъчно добре съхранена, за да си свърши работата. В крайна сметка няма кой знае какво значение, че разполагате с нея, ако тя е в неизправност, нали?

Не на последно място, добра идея е да позиционирате генератора си далече от зоните, в които има по-сериозно движение на деца или животни. Ако някой се опита да взаимодейства с машината не по предназначение, това може да доведе до повреда или инциденти.

Наличието на всички тези фактори предполага да помислите внимателно за пространството, с което разполагате, преди да се насочите към определен генератор окончателно.

Вашият бюджет

Без значение е за каква покупка става въпрос – нещата винаги опират до нейната цена. Естествено, всеки иска да направи възможно най-добрата сделка и да се снабди с възможно най-производителния продукт на възможно най-ниска цена.

За да успеете да постигнете това обаче, трябва да вземете множество различни фактори предвид. Разнообразието от продукти на пазара е наистина значително и тъкмо затова трябва да разполагате с критерии, които ви насочват.

Един от най-добрите механизми за отсяване се свежда до предварителното определяне на бюджетните ви граници. Внимателно си помислете каква е максималната сума, която сте готови да инвестирате в един генератор.

Дизеловите генератори поначало не са никак евтини машини. Въпреки това обаче можете да намерите модели катко за 2-3 хиляди, така и за 20-ина хиляди лева.

Това означава, че по време на търсенето си със сигурност ще откриете множество машини, които се вписват във вашия бюджет. Почти гарантирано е, че вашият бъдещ генератор ще бъде именно сред тях.

Тепърва ви предстои да вземете серия определящи особености предвид, ако искате да се сдобиете с възможно най-доброто. Отсега обаче ще ви дадем един конкретен съвет. Винаги избирайте потвърдено високото качество пред изкушаващите ниски цени.

Често по-високата цена говори за по-сериозна инвестиция от страна на производителя. Именно това може да ви гарантира както производителността, така и издръжливостта на даден модел.

Да, на първо време ще отделите една идея повече средства. Те обаче ще ви се изплатят във времето, тъй като по-качественият дизелов генератор често е равнозначен на по-икономичния дизелов генератор.

Мислете в перспектива и със сигурност ще сключите изгодна сделка.

Как да си изберете дизелов генератор?

Предварителните съображения са само първата необходима стъпка по пътя към възможно най-добрия избор. Ако искате да се снабдите с подходящия за себе си дизелов генератор, проучването ви тепърва предстои.

Тези машини си имат серия характеристики и особености, които определено си заслужава да вземете предвид по време на търсенето си. В статията ни за Най-Добрите Електрически Генератори можете да научите още за всичко, което засяга подобни машини като цяло.

В тази секция ще се постараем да ви дадем по-конкретна информация, свързана с особеностите в частност на дизеловите генератори.

Размер

Когато става въпрос за размера на един дизелов генератор, има няколко основни неща, за които трябва да помислите.

От една страна, необходимо е да можете да придвижите новата си придобивка до предвиденото място. Именно затова определено си заслужава да проверите предварително дали устройството, към което сте се насочили, може да бъде теглено или товарено на камион.

Добра идея е също да следите за модели, които са снабдени с уши за повдигане или слотове за мотокари. Те определено ще ви помогнат при придвижването на устройството.

Ако искате да използвате няколко генератора, си струва също да прецените дали машините могат да се подреждат една върху друга. Всичко това ще окаже влияние върху общите експлоатационни разходи.

Гореизброените фактори при всички положения ще окажат влияние върху избора на подходящия размер генератор.

Ако не сте наясно как точно да действате, можете да приложите следното правило за оценка на двигателя. 1 kW от номиналната мощност на генератор отговаря на ¾ до 1 к.с.

Запомнете, че всички генератори поначало са създадени, за да работят усилено. Именно затова колкото по-точно е оразмеряването на модела спрямо приложението му, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

А в твърде много от случаите дизеловите генератори с по-голям размер се оказват и онези, които разполагат с повече мощност.

Мощност

Мощността на един дизелов генератор обикновено се определя от броя и общите особеностите на цялостното електрическо оборудване на вашето домакинство.

Но не ни разбирайте погрешно. Не става въпрос просто за сумата от общото потребление на ток на всички електроуреди в дома ви. Трябва да се вземат предвид множество фактори като например начинът на стартиране на електрическите уреди.

В общия случай стартирането се разделя на директно стартиране, стартиране с понижаване на мощността или плавно стартиране.

Погрижете се внимателно да прецените каква е стартовата мощност на всеки електрически уред, който използвате редовно. Това ще ви насочи към необходимата мощност на бъдещия ви генератор.

Ситуацията с дизеловите генератори е малко по-особена. Когато си избираме подобна машина, невинаги можем да разграничим ясно нейната мощност.

В някои случаи мощността на модела ще бъде посочена в kW, а в други – в KVA. Накратко: 8 kW се равняват на 10 KVA, което означава, че 1 KVA се равняват на 0,8 kW.

Трябва да имате предвид още нещо много важно! “Номиналната мощност” и “резервната мощност” на дизеловите генератори не са едно и също нещо! Трябва да бъдете особено внимателни, когато проучвате различните продукти и да не бъркате двете.

Нека вземе за пример дизелов генератор с мощност от 100 kW. Номиналната мощност на машината ще бъде 100 kW, а резервната ѝ мощност 110 kW. Номиналната работна норма се отнася до мощността при непрекъсната работа. Резервната мощност на свой ред се отнася само до 1 час работа.

Бъдете нащрек, когато проучвате мощността на различните продукти. В крайна сметка това е може би най-важната характеристика на един дизелов генератор. Подобни машини обикновено се купуват именно заради мощността, с която разполагат.

Направете необходимите изчисления предварително и всичко ще бъде наред.

Тип

Когато си избирате генератор, е ключово предварително да определите точната роля, която трябва да изпълнява вашата машина.

Искате ли да го използвате като резервно устройство в случай на извънредни ситуации? Или може би като основен източник на енергия? От мобилен или фиксиран генератор се нуждаете?

Отговорите на тези въпроси ще ви доведат до три основни типа дизелови генератори: резервен, стационарен и преносим. Ще ви запознаем по-подробно с всеки от тях.

Резервният генератор, или генератора в режим на готовност се използва единствено когато вече съществува електрическа мрежа. Тогава устройството действа само като резервен вариант за електрозахранване, в случай на прекъсване на основната система.

Подобна машина обикновено не работи повече от няколко часа годишно. (Ако изобщо работи, разбира се!)

Как да си изберете резервен генератор? Доверете се на марката, цената, наличието на резервни части и достъп до местен сервиз за обслужване.

Стационарният генератор, от друг страна, се използва като основен източник на енергия. Той остава на едно и също място през по-голямата част от живота си и работи непрекъснато.

В подобна ситуация вашите разходи няма да бъдат свързани толкова с покупката на самия продукт. Те ще произтекат от горивото, с което вашата машина работи. Именно затова е важно при покупката на стационарен генератор освен гореизброените фактори да вземете предвид и енергийната ефективност на модела.

Ако искате да направите наистина добра сделка, определено си заслужава да се консултирате със специалист. В много от случаите той може да успее да ви спести някой излишен лев.

Положението при преносимите генератори е може би най-особено. Тези машини обикновено се използват като единствен източник на захранване. Освен това обаче са създадени, за да се местят от обект на обект.

В повечето случаи подобни модели се използват от строителните фирми или пък фирми, които отдават генератори под наем.

Здравата конструкция, дизайнът на сенника и улесненото пренасяне са ключови.

Разход

Абсолютно всеки иска от своя генератор да бъде максимално икономичен и това е напълно естествено. Благодарение на редица нововъведения в конструкцията и други подобрения енергийната ефективност на днешните дизелови генератори се е подобрила значително.

Съвременните модели изразходват много по-малко гориво на фона на машините от преди пет години например. Фактът, че най-новото оборудване може да работи по-икономично за по-дълги периоди от време, е основната причина пазарът на дизелови генератори да расте все по-настоятелно.

Въпреки това обаче, разбира се, не всички генератори са еднакви. Понякога и цената на самото гориво може да варира значително. Затова ви съветваме, преди да се спрете на конкретен модел, да поискате от двама-трима производители прогноза за разхода на гориво.

Имайте предвид, че модулността също ще допринесе за ефективната експлоатация на горивото. Ще ви илюстрираме това са малко по-сложни примерни съпоставки.

Нека вземем за ориентир генераторите, които се използват в типичната промишлена ситуация. Използването на генератор с мощност 1 MVA като основен източник на енергия може да означава потребление на до 1677 литра гориво всеки ден.

За сравнение – ако три генератора с мощност 325 kVA вършат същата работа, те изразходват приблизително 1558 литра гориво. В този случай очакваните годишни икономии на гориво в значителни размери са просто гарантирани.

Да не говорим за огромното количество вредни емисии, които ще бъдат спестени на света в рамките на една година.

Дизеловите генератори, за щастие, са едни от най-икономичните на пазара в момента. Имайте предвид обаче, че пазарът постоянно се развива, и то с доста интензивни темпове. Добра идея е да проучите не само различните модели, но и различните прогнози, ако искате да се снабдите с наистина перспективен генератор.

Дизайн

Когато става въпрос за дизайнът на дизеловите генератори, въпросът опира до следния казус: превключвател с твърдо окабеляване срещу Plug-and-Play.

Почти всички съвременни генератори имат възможност за стартиране. Те са снабдени с различни изходи, към които можете да свържете различни видове кабели, благодарение на които да захраните всичко.

Ключовата дума тук е “кабел”. Ще ви бъде необходим достатъчно дълъг кабел, за да достигне от генератора ви до захранвания уред.

Това не е кой знае какъв проблем при повечето електроуреди. Ако те се включват в контакта на стената ви, обикновеният удължител ще работи. При по-големите търговски обекти обаче това далеч не е идеалното решение.

Имайте предвид, че някои електроуреди като фурните и сушилните използват специални кабели. Именно затова е необходимо да проверите предварително дали набелязаният от вас генератор разполага с контакт за тези уреди.

Обърнете внимание на факта, че някои специализирани кабели струват доста повече от обикновените кабели. Разбира се, колкото по-дълги са кабелите, толкова по-солено ще ви излязат.

Освен това кабелите могат да пречат. Те създават опасности от спъване, а ако са и повредени – дори от токов удар. Ако се нуждаете от захранване само за един или два уреда обаче, които не изискват дълъг кабел, можете спокойно да се справите с инсталация тип “plug-and-play”, стига да сте достатъчно внимателни.

Трансферният превключвател определено предлага най-лесното разпределение на енергия от генератора до уредите ви. Това е така, защото той насочва генерираната електроенергия през кутията с предпазители в сграда ви.

Трансферните превключватели се монтират от външната страна на сградата, от другата страна на стената спрямо таблото с предпазители. Тези устройства имат вградена функция за безопасност.

За да включите захранването, отиващо от генератора в кутията с предпазители обаче, първо, трябва да изключите захранването от електрическия снабдител. Ръчен плъзгач физически блокира включването на превключвателя от генератора, докато е включен и превключвателят на електрическата компания.

Употреба

Разбира се, вашият дизелов генератор трябва да се използва максимално лесно и удобно. Много от съвременните модели разполагат със страхотни системи за управление. Въпреки това обаче, със сигурност ще попаднете на всякакви продукти, затова подбирайте внимателно.

От идеалната система за управление се очаква да предлага достатъчно разнообразни функции. Това може да включва какво ли не.

Възможност за дистанционно стартиране и програмиране на машината, сигнализиране за ниско ниво на гориво или други проблеми с производителността, предоставянето на широк набор от данни за анализ – всички тези опции могат да наклонят везните ви към един или друг модел.

Многообразието от функции определено си заслужава. То ще ви помогне да се възползвате максимално от ефективността на новата дизеловия си генератор. Освен това обаче ще ви осигури ценна информация, свързана с процеса, което още веднъж означава повече контрол върху него.

Много генератори вече са оборудвани с различни системи за управление на захранването (PMS). Вече ви споменахме за дизайна “plug-and-play”. Е, той прави много от моделите идеални за различни приложения, тъй като позволява бързо и лесно конфигуриране.

PMS предоставя различни средства за оптимизиране на горивния разход, производителността на генераторите успоредно с търсенето на товар. Това се случва посредством пускането и спирането на агрегаите при съответно увеличаване или намаляване на товара.

Системите за управление на захранването освен това ше ви помогнат да избегнете повреди по двигателя. По този начин не просто ще си спестите излишни разходи, но освен това ще увеличите работния живот на своята машина.

Колкото по-лесно и ефективно използвате своя дизелов генератор, толкова по-добре. Това ще означава по-малко разходи и излишни нерви и на практика удовлетворителни резултати.

Поддръжка

Навлизането на цифровизацията доведе до бърза трансформация на поддръжката на дизеловите електроцентрали. Сегашните генератори разполагат с различни електронни системи за контрол. Чрез многобройни сензори те са в състояние да определят състоянието на генератора във всеки един момент.

Благодарение на тях можете да получите експресна информация колко часа е работила машината, и то при какви условия. Освен това, разбира се, системите могат да ви съобщят за състоянието на генератора в реално време.

В случай на повреда това може да ви позволи незабавно да уведомите екипа за техническо обслужване. Освен това благодарение на технологиите той ще получи възможност за коригиращи действия веднага.

Благодарение на VR и AR технологиите техническите екипи могат да извършат техническото обслужване много по-лесно. Те могат с точност да идентифицират конкретния проблем и да го решат за нула време.

Освен това обаче благодарение на VR и AR се оказва, че чрез директна комуникация техническият екип може да ви насочи към извършването на необходимите операции, за да възстановите генератора си незабавно.

Достъпът до огромни количества информация в различни бази данни освен това позволява на производителите да прецизират своите модели още по-добре. В много ситуации потенциалните проблеми се засичат своевременно и биват отстранени, така че генераторът ви практически да не прекъсва работа.

Превенциите всъщност не само ви спестяват излишните главоболия. Благодарение на тях на практика жизненият цикъл на оборудването се увеличава значително.

Съвременните технологии със сигурност са направили настоящите дизелови генератори много по-надеждни и оперативни.

Въпреки това обаче, за да се извърши правилната поддръжка, е необходим висококвалифициран екип от специалисти. Обслужването на подобна машина в крайна сметка рядко е нещо, с което можете да се справите сами. В много от ситуациите се налага също да осигурите определени резервни части.

Колкото по-лесно откриете решението на проблема, толкова по-добре. Именно затова ви съветваме да се насочите към съвременните лесни за поддръжка дизелови генератори.

Как да настроите и как да използвате дизеловия си генератор възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за дизеловите генератори. Сигурни сме, че сега без никакви затруднения ще успеете да откриете точния за себе си модел.

Покупката на подобно устройство обаче е едва първата стъпка. Ако искате да се използвате новата си придобивка по възможно най-добрия начин, тепърва ви предстои изцяло ново проучване.

В тази секция сме подготвили за вас няколко основни съвети и насоки, които да направят настройките, използването и поддържането на един дизелов генератор възможно най-ефективни.

Проверявайте маслото на двигателя редовно и доливайте при нужда!

Маслото е от първа необходимост за един двигател. Когато двигателят на вашия генератор разполага с достатъчно количество масло, това спомага за намаляването на триенето между движещите се компоненти. Без него отделните части ще се износват много по-интензивно.

Задължително е винаги да проверявате нивото на маслото в генератора си. Това се случва с помощта на специална мерителна пръчка при изключен двигател.

Оставете маслото в горната част да изтече обратно в картера. Правете редовни проверки и доливайте масло винаги когато се наложи.

Разбира се, необходимо е периодично да сменяте маслото и масления филтър. В ръководството за употреба от производителя задължително ще бъде упоменато колко точно често да се случва това.

Разбира се, трябва да изберете такова масло, което да отговаря на производителните спецификации на продукта.

Проверявайте акумулаторите и ги почиствайте редовно!

Един генератор със слаб акумулатор не може да произвежда достатъчно енергия, за да отговаря на вашите изисквания. Батериите на машината трябва да се поддържат напълно заредени и добре обслужени.

Възможно е вашият генератор да не извършва ориентировъчен тест за измерване на напрежението на клемите при натоварване. В такъв случай ще се наложи да използвате ръчен тестер за батерии.

Почиствайте батериите с влажна кърпа. Ако забележите признаци на корозия около клемите, почистете ги с разтвор от хлябна сода и вода.

При оловно-киселинните акумулатори с отворени клетки ще се наложи да проверявате специфичното тегло и нивото на електролита във всяка клетка на всеки 200 часа работа.

Проверявайте нивото на охлаждащата течност!

От време на време е необходимо също да проверяват нивото на охлаждащата течност. Добавяйте охлаждащ течност, докато нивото не достигне необходимото количество.

Ако разполагате с дизелов генератор, предвиден за работа при по-екстремни условия, добра идея е да добавяте балансирана смес от добавка, охлаждаща течност, вода и антифриз.

Проверявайте и почиствайте външната част на радиатора с мека четка. Разбира се, трябва да внимавате да не повредите ребрата на машината.

Добра идея е да използвате сгъстен въздух с ниско налягане. С него можете да почистите радиатора достатъчно ефективно и в същото време безопасно.

Проверявайте различните системи!

Трябва да имате предвид, че дизеловото гориво може да се замърси с времето. За да предпазите машината от корозия и други проблеми, е необходимо достатъчно редовно да източвате горивните филтри.

Проверявайте достатъчно често различните системи. Това включва преди всичко горивната система и системата за стартиране.

Проверявайте също тръбите и маркучите на охладителя за течове, пукнатини и дупки. Отстранявайте всички течове около изпускателната тръба своевременно, ако откриете такива. Слаби точки обикновено са уплътненията, точките на свързване и заварките.

Бъдете нащрек на време и ще си спестите излишните главоболия впоследствие.

Почиствайте своя генератор редовно!

Колкото по-чист е вашият генератор, толкова по-лесно ще ви бъде да го поддържате.

Поправете повредените маркучи и ремъци. Вземете мерки, за да предотвратите гнезденето на оси. Поддържайте двигателя чист.

Грижете се за своя дизелов генератор подобаващо и той ще се погрижи за вас.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за дизеловите генератори, техните особености и тяхната поддръжка, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Дизелов генератор Total


Представяме ви този страхотен монофазен дизелов генератор, произведен от Total. Машината работи при максимална мощност от цели 5000 W (или 9 к.с.), като поддържа постоянна мощност от 4500 W. 4-тактовият двигател на устройството разполага с обем от около 400 кубични сантиметра. Прогнозираният разход на гориво при регулярна употреба възлиза на не повече от 280 g/kWh. Генераторът разполага със 17-литров резервоар и се охлажда по въздушен път. Продуктът работи изключително безшумно, проектиран е чудесно и е снабден с различни сензори, които да направят употребата му максимално ефективна.
Купи сега

2. Дизелов генератор KÖNNER & SÖHNEN KS 8100HDE


Споделяме с вас още един чудесен дизелов генератор за универсална употреба. Този преносим модел разполага с невероятната мощност от цели 6500 W и е подходящ както за жилищна, така и за индустриална и търговска употреба. Устройството работи при монофазен ток, изключително елегантно и лесно за употреба е. Запалва се ръчно и работи просто безотказно. А за да бъде максимално ефективен, този генератор е проектиран и със серия системи за защита. Сред тях са включени: защита от късо съединение, защита от претоварване, защита от липса на налягане на маслото и др.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

3. Дизелов генератор Teksan TJ50SD5C


Дизеловият генератор Teksan TJ50SD5C е машина от изцяло различен клас. Това устройство е проектирано с двигател SDEC, тежи близо тон и разполага с невероятната мощност от 36000 W (или 45 kVA). Машината се стартира автоматично и работи по възможно най-ефективния начин. Капацитетът на резервоара ѝ възлиза на цели 160 л. Горивото обаче се харчи изключително икономично, като при максимално натоварване разходът в общи линии не надвишава 13 литра на час. Този модел е проектиран изключително прецизно, разполага със защита от претоварване и е подходящ както за индустриална и търговска, така също и за жилищна употреба.
Купи сега

4. Дизелов генератор ARMATEH АТ-9411


Последният дизелов генератор, който ще споделим с вас, е ARMATEH AT-9411. Тази подвижна машина работи с помощта на 4-тактов двигател, който разполага с максимална мощност от порядъка на 6500 W. Постоянната мощност на модела възлиза на около 6000 W. Устройството е проектирано с 15-литров резервоар. Този дизелов генератор може да ви свърши страхотна работа в множество различни ситуации. Да, моделът тежи малко повече от 200 кг, но е проектиран така, че да може да се пренесе от точка А до точка Б с лекота. Устройството работи с монофазен ток и е проектирано със специална термозащита.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!