Всички категории

14-те Най-Добри Дамски Часовници

Избирането на нов дамски часовник може да бъде трудно и объркващо, особено ако не знаете какво точно търсите.


Пазарът е залят с качествени и евтини имитации на маркови часовници.  Да знаете как да забелязвате разликите между тях и изобщо как да си изберете подходящ часовник може да бъде от съществено значение за това как ще похарчите парите си.

Независимо дали търсите в интернет дамски часовник за подарък за любим човек или просто искате да вземете за себе си – съветите и информацията в това кратко ръководство ще ви помогнат в начинанието.

Часовникът трябва прилича на собственика си

Един добре подбран дамски часовник трябва да пасва на стила на човекът, който ще го носи. Обичате ли разходките на открито? Или пък търсите часовник, който да носите на работа?

Има различни видове часовници, които да имате предвид според това какъв човек сте и за какво ви трябват.

Преди всичко трябва да вземете предвид начина си на живот и стила на облича.

Основните видове часовници включват следните:

Ежедневни дамски часовници

– те имат широко лице, чийто циферблат се чете лесно и най-често са с кожени каишки. Могат да се носят всеки ден с всякакво ежедневно облекло.

Официални дамски часовници

– предназначени са да се носят на официални събития или за допълване на официален тоалет.

Обикновено имат камъни или други детайли по себе си, които ги карат да изпъкват още повече. Каишките обикновено са от качествена кожа или метални.

Модни дамски часовници

– те се открояват със своите сложни детайли. Лицето на един такъв часовник обикновено е изпълнено с детайли и е интегрирано в каишката, която може да бъде и гривна.

Спортни дамски часовници

– това са часовници направени специално за употреба на открито и спорт.  Каишките им обикновено се изработват от силикон, а лицето е с дигитални цифри и често включва таймер.

Механизъм на часовника


Начинът по който един часовник следи времето е също толкова важен, колкото и външният му вид.

Има три основни вида часовникови механизми, всеки със своите предимства – механични, кварцови и автоматични.

Механични часовникови механизми

Тези механизми се срещат от дълги години. Работят чрез ръчно навиване на пружина в страни на часовника. Вътрешната част на часовника трябва да е проектирана много внимателно и точно, за да работи добре подобен механизъм.

Трябва да не забравяте да навивате часовника си, защото в противен случай той спира да работи.

Едно нещо, което да имате предвид с механичните часовникови механизми – те не са толкова точни. Може да има загуба от до 10 секунди всеки ден.

Кварцови часовникови механизми

Тези механизми са най-често срещаните в дамските часовници. Те работят с помощта на малко кварц в часовника, който вибрира когато електричеството от батерията го докосне.

Батерията в подобен часовник трябва да се заменя веднъж на година-две.

Кварцовите механизми са по-надеждни от механичните що се отнася до точност. Също така са по-евтини и изискват по-малко поддръжка.

Автоматични часовникови механизмиТе не са толкова често срещани колкото механичните и кварцовите. При тях часовникът сам се навива чрез движенията на ръката. Добре е да се нулират на всеки месец или два.

Подобно на механичните механизми, автоматичните могат да изостават или избързват с няколко секунди на ден. Ако ще си купувате автоматичен часовник, може да помислите за покупката и на уред за навиване, който да навива часовника вместо вас когато не го носите или спите.

Избиране на каишка или гривна

След като решите часовник с какъв механизъм искате, следващата стъпка е да прецените дали да е с каишка или гривна. Каишките обикновено могат да бъдат кожени и силиконови, докато гривните обикновено са метални.

Разбира се, може да срещнете и метални каишки и т.н.

Кожени каишки

Кожата изглежда елегантно и стилно. Можете да намерите подобни каишки в различни дизайни и цветове. Кожата често съвпада с лицето на часовника като го допълва в подобен цвят.

Традиционните черни часовници със златни и сребърни акценти винаги са на мода за една дама.

А черното си отива със всичко, без значение какво сте облекли.

ГривниМеталните гривни обикновено са тънки, което ги прави по-официални и класически. По този начин часовникът ви може да изглежда като бижу. Гривните обикновено се изработват от метални части, които се свързани една с друга.

Лицето на часовника и гривната обикновено се изработват от един и същ метал. Хубавото на гривните е, че имате възможността да промените размера им, така че да пасне идеално на китката ви.

Силиконови каишки

Спортните дамски часовници обикновено са със силиконови (или от друг подобен материал) каишки, които са достатъчно здрави, за да издържат дори и по време на спорт. Някои дамски часовници могат да имат взаимно заменяеми каишки и да идват с кожена и силиконова каишка в комплекта.

Смяната между тях обикновено става бързо и лесно. По този начин ще имате повече възможности за носене на часовника, например както на официално събитие, така и докато сте във фитнеса.

Лицево покритие

Става въпрос за покритието върху лицето на часовника, което защитава вътрешната му част. То може да бъде изработено от различен материал например пластмаса, стъкло или синтетичен прозрачен сапфир.

Размер на корпуса

Обикновено средната широчина на корпуса на един дамски часовник е 34 милиметра или по-малко. Въпреки това с настоящите модни тенденции, можете да срещнете часовници с корпус до 60 милиметра.

Както можете да предположите, това е един наистина голям и обемен корпус. Ако не се притеснявате да изпъкнете сред останалите – можете спокойно да заложите на часовник с по-голям корпус.

Ако пък сте по-консервативна и традиционна личност, придържайте се към часовник с по-малък корпус.

Вземете предвид и ръста си.

Ако сте по-високи от средното – можете спокойно да си вземете по-голям часовник с по-широка каишка. Ако пък сте по-дребни – по-малък часовник с по-тънка каишка или гривна.

Възраст на собственика

Възрастта ви също ще повлияе що се отнася до избиране на дизайна и цвета на часовника.

За по-възрастна дама малък часовник с красива кожена или метална каишка би бил добър избор. Сребърните и златни акценти също са подходящи.

За младо момиче пък по-добре е да се избере модерен часовник с камъни и други акценти, а защо не и гривна вместо каишка. Млад човек също така би могъл да заложи и на по-ярки и нетипични цветове.

Марки

Има множество различни марки, за които се знае, че произвеждат наистина качествени часовници. Те спадат към различни ценови сегменти на пазара. Предимството да си купите часовник от известна марка е, че знаете какво точно получавате срещу парите си.

Изберете часовник, който харесвате


Избирането на часовник е изцяло лично решение. Изберете кога и къде ще носите конкретния часовник и го съчетайте с личните си предпочитания и стил на обличане. Стоманени и кожени каишки са отличен избор за един по-класически и изискан цялостен вид.

Гривните пък могат да добавят повече женственост към тоалета ви. Часовник с кръгло, правоъгълно или овално лице – всичко е въпрос на личен избор.

Заключение

Независимо дали търсите дамски часовник за себе си или любим човек, има много неща, които трябва да вземете предвид. Освен ако не знаете какво точно търсите, може да ви бъде трудно да решите.

Дигитален или аналогов циферблат? По-дързък дизайн, за да изпъкнете? А може би по-класически за един елегантен и завършен тоалет?

Решенията ви трябва да се основават на личните ви предпочитания, начин на живот, стил на обличане и не на последно място – бюджет. Можете да похарчите много пари за популярен дамски часовник на известна марка. А можете и да си купите класически дамски часовник за много по-малко пари.

Отново, всичко зависи изцяло от вас, като трябва да знаете, че не е нужно да се охарчвате прекалено много, за да си купите хубав и подходящ за вас часовник.

Най-добрите дамски часовници

Ако след прочитането на това ръководство сте успели поне малко да се насочите към това какъв часовник искате – това е добре. Но вероятно все още сте крайно объркани от огромния избор от часовници на пазара. Ако е така – не се тревожете, защото ще ви помогнем още малко.

Нека ви представим някои от най-добрите дамски часовници, които към момента можете да намерите на пазара. Който и от тях да изберете, едва ли ще съжалявате след това.

1. Часовник Fossil Jaqueline


Часовникът е с кварцов механизъм на Сейко и аналогов дисплей. Подходящ за ежедневно носене. Показва час, минути, секунди и дата.

Водоустойчив е до 3 атмосфери. Циферблатът е защитен с минерално стъкло и е с тъмносин дизайн и обозначения от розово злато.

Цифрите са римски. Рамката на часовника е кръгла от инокс в розово-златист и сребрист цвят. Диаметърът на корпуса е 36 милиметра, а дебелината на рамката 8 милиметра. Каишката е от естествена кожа и кафяв цвят.

Ширината й е 14 милиметра, а закопчалката е класическа.
Купи сега

Дамски часовник Gino Ventura Logan Pink


Спонсориран
Часовникът е с кварцов механизъм и аналогов дисплей. Има стоманен гръб. Закопчаването на кожената каишка в розов цвят става посредством катарама.

Циферблатът е бял, а корпусът може да е златист или сребърен. Дебелината на каишката е 20 милиметра, а диаметърът на корпуса е 42 милиметра.

Моделът е устойчив на ежедневно намокряне и водоустойчив до 1 атмосфера, но все пак не е препоръчително обилно намокряне, къпане и плуване с него.
Купи сега

2. Часовник с кожена каишка Armani Exchange


Моделът е с кварцов механизъм и показва час, минути и секунди. Водоустойчив до 5 атмосфери. Подходящ за спортно-елегантен стил на обличане.

Има аналогов сребрист циферблат и овален корпус в розово-златист цвят. Каишката е кожена в бял цвят и се закопчава с тока.

Циферблатът е защитен от минерално стъкло, а корпусът е изработен от неръждаема стомана. Дебелината на корпуса е 38 милиметра, а ширината на каишката 16 милиметра.
Купи сега

3. Часовник TISSOT T101


Това е един елегантен дамски часовник подходящ за ежедневно носене. Материалите са неръждаема стомана за корпуса, стъкло от сапфир и каишка от естествена кожа.

Основно е в бял цвят с акценти върху златното покритие на корпуса. Стрелките са от фосфоресцентен материал за добра видимост и в тъмното.

Водоустойчив е до 10 атмосфери като може да се мокри, къпе с него и дори плува в басейни.

Корпусът е с кръгла форма и 33 милиметра диаметър. Циферблатът е аналогов.
Купи сега

4. Часовник SoHo с кристали от SO&CO New York


Часовникът е с кварцов механизъм на японската компания Миота. Циферблатът му е аналогов. Моделът е подходящ за носене с официално облекло. Показва час, минути и секунди.

Водоустойчив до 3 атмосфери. Покритие от минерално стъкло и циферблат в розово-златист цвят със сребристи обозначения.

Формата на рамката е правоъгълна в розово-златист цвят и размери от 24 на 45 милиметра. Верижката е изработена от инокс и има ширина от 20 милиметра със закопчаване тип бижу.
Купи сега

5. Часовник с кожена каишка и хронометър Tommy Hilfiger


Моделът е с кварцов механизъм на японските Кварц. Има аналогов циферблат и е подходящ за ежедневно носене. Показва час, минути, секунди и ден от седмицата.

Водоустойчив до 3 атмосфери. Корпус от неръждаема стомана. Защита на циферблата от минерално стъкло.

Самият циферблат е тъмносин с бели обозначения и арабски цифри. Формата на рамката е кръгла в розово-златист цвят и с диаметър от 38 милиметра.

Каишката е тъмносиня от естествена кожа с класическа закопчалка.
Купи сега

6. Дамски часовник Casio Baby-G BA-110-7A3ER


Часовникът е спортен с кварцов механизъм и смесен дисплей. Може да показва час, дата и ден от седмицата. Има хронометър и аларма.

Водоустойчив до 10 атмосфери. Циферблатът му е защитен от минерално стъкло.

Има кръгла рамка с цял цвят. Каишката също е бяла, изработена от пластмаса с класическа закопчалка.
Купи сега

7. Часовник с метална верижка DKNY


Моделът е аналогов с кварцов механизъм. Подходящ е за ежедневно носене. Показва час, минути и секунди.

Водоустойчив до 5 атмосфери. Циферблатът е златист и защитен от минерално стъкло.

Рамката е стоманена в златист цвят и кръгла форма. Диаметърът й е 24 милиметра. Верижката е стоманена в златист цвят и ширина от 10 милиметра. Закопчаването й е тип бижу.
Купи сега

8. Часовник с кожена каишка Ted Baker


Кварцов часовник с аналогов циферблат, който е подходящ за ежедневно носене. Показва час, минути и секунди.

Водоустойчив до 5 атмосфери. Циферблатът е черен и покрит с минерално стъкло.

Рамката е кръгла в розово-златист цвят и с диаметър от 38 милиметра. Каишката е от естествена кожа с класическо закопчаване.
Купи сега

9. Часовник VOSTOK EUROPE VK64


Часовникът е подходящ за активните съвременни дами и може да се носи всекидневно дори и по време на спорт.

Водоустойчив е до 20 атмосфери. Часовникът е хронограф и се задвижва от кварцов механизъм на Сейко.

Има два аналогови показателя – брояч за минути и индикатор за час. Корпусът му е изработен от неръждаема стомана и има диаметър от 39 милиметра. Моделът се предлага с три различни каишки – силиконова, гладка кожена и релефна кожена.
Купи сега

10. Мултифункционален часовник с кожена каишка Festina


Часовникът с е кварцов механизъм и аналогов циферблат. Подходящ е за ежедневно полазване. Показва час, минути, секунди, дата и деня от седмицата.

Водоустойчив до 5 атмосфери. Разполага със сребрист циферблат с римски цифри защитен от минерално стъкло.

Рамката му е кръгла с диаметър от 36.5 милиметра. Каишката му е изработена от естествена кожа и е широка 18 милиметра. Закопчаването й е класическо.
Купи сега

11. Часовник с кожена каишка JUST CAVALLI


Моделът е с кварцов механизъм, който показва час и минути. Водоустойчив е до 5 атмосфери. Подходящ за спортно-елегантен стил.

Има аналогов циферблат и овален корпус – и двете сребристи на цвят. Каишката е изработена от естествена кожа в син цвят.

Диаметърът на корпуса е 34 милиметра, а ширината на каишката 15 милиметра.
Купи сега

12. Дамски часовник Q&Q Q778J501Y


Кварцов часовник с японски механизъм и метален корпус. Каишката е изработена от полимерен материал. Циферблатът му е аналогов с три стрелки за час, минути и секунди.

Водоустойчив до 5 атмосфери. Подходящ е за ежедневно носене.

Циферблатът му е бял със златисти обозначения и арабски цифри. Защитен е от минерално стъкло. Рамката е кръгла и с диаметър от 42 милиметра. Каишката е изработена от полиуретан и се закопчава класически.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

13. Часовник Esprit Essential с метална мрежеста верижка


Часовникът е кварцов с аналогов циферблат. Подходящ е за ежедневно носене. Показва час, минути и секунди.

Водоустойчив до 3 атмосфери. Циферблатът му е тъмносин със сребристи обозначения и арабски цифри.

Защитен е от минерално стъкло. Рамката на часовника е кръгла в тъмносин цвят и с диаметър 34 милиметра. Верижката е метална и мрежеста с ширина от 18 милиметра. Закопчаването й е тип бижу.
Купи сега

14. Мултифункционален часовник Guess с метална верижка


Моделът е кварцов с механизъм на японската компания Кварц. Циферблатът му е аналогов и е подходящ за ежедневно ползване. Показва час, минути, секунди, дата и 24 часа.

Водоустойчив е до 5 атмосфери. Циферблатът му е в розово-златист цвят с римски и арабски цифри.

Рамката е кръгла с диаметър от 40 милиметра. Има стоманена верижка в златист цвят и с ширина от 20 милиметра. Закопчаването й е тип пеперуда.
Купи сега

4.2/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!