Всички категории

9-те Най-Добри Хранителни Добавки с Витамини за Кучета

Ако имате домашен любимец, със сигурност искате да му осигурите най-доброто, но за да се случи това ще ви е нужен един основен елемент, който ще послужи именно за тази цел.

Тук на помощ идват хранителните добавки, които са предназначени да поддържат всичко – от цялостното здраве на вашето куче до доброто му зрение и блестяща козина.

Добавките за кучета се предлагат в широка гама от формули и могат да включват витамини, минерали и други естествени или синтетични вещества.

Витамините са способни да подпомогнат за укрепването на нервната система, подобряване на физиологичното състояние и подобряване на цялостната обмяна на веществата.

Освен това, вашето кученце ще има много повече енергия за дълги разходки и игри, като същевременно ще изглежда още по-привлекателно и поддържано.

Всички породи, особено тези с по-специфични грижи за здравето и уелнеса, могат да се възползват от употребата на добавки. Ако сте любопитни да научите още за тях, продължавайте да четете нашето ръководство.

А ние ви обещаваме, че освен ценни съвети, по-долу ще можете да откриете и списък с някои от най-добрите продукти в тази категория.

От какви витамини се нуждаят кучетата за добро здраве?


Всички живи организми се нуждаят от витамини и други органични съединения, за да останат здрави и да поддържат нормален растеж.

Тъй като витамините не се синтезират естествено от тялото, животните (и хората) ги получават от храните, които ядат. Специално за кучетата тези специфични хранителни нужди включват:

Витамин А

Витамин А е известен с благоприятното си въздействие върху зрението.

Освен това, витамин А също е жизненоважен за клетъчната функция, имунната функция, развитието на плода и растежа.

Витамин В


Витамин B включва група от различни витамини, които са от съществено значение за здравето на кучето.

Рибофлавинът е полезен за ензимните функции. Витамин В6 пък помага за червените кръвни клетки, функцията на нервната система, регулирането на хормоните, генерирането на глюкоза и имунния отговор на организма.

Витамин В1

Той е още разпознават под названието “тиамин”.

Този витамин е жизненоважен, тъй като обикновено помага за въглехидратния метаболизъм и активирането на йонните канали в нервната тъкан.

Витамин С


Витамин С е основен антиоксидант, което означава, че помага за намаляване на възпалението и ранните симптоми на стареене.

Приложим е върху кучета във всяка възраст и здравословно състояние.

Витамин D

Витамин D е от съществено значение за защитата и укрепването на костите на вашия домашен любимец.

Помага на тялото му да балансира нивата на калций и фосфор за здравословен растеж на костите.

Витамин К


Този витамин служи за активиране на факторите на кръвосъсирването, костните протеини и други протеини, които допринасят за доброто физическо състояние.

Особено важен е за по-големите породи кучета и кучетата, които са много активни.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина е от ключово значение за цялостното здраве на вашия любимец.

Тя подпомага за метаболизма и протеиновия синтез, които са жизнено важни за всяко същество още повече за пухкавите приятели.

Какви са ползите от използването на витамини за вашето куче?


Витамините са неразделна част от балансираното здраве на нашето семейство и това не трябва да е по-различно с нашите приятели кучета.

Самата храна, която им давате може да не отговаря на всички здравословни изисквания, а добавките могат да коригират всички недостатъци в ежедневната им диета.

Ето и някои от основните предимства, които ще получат вашите пухкави приятели от употребата на витамини.

Осигуряване на основни хранителни вещества


Диетата на вашия четирикрак спътник може да се нуждае от „подсилване“, за да му осигури основните витамини в био налични количества.

Докато мазнините и въглехидратите обикновено са част от кучешката храна, някои витамини, минерали и мастни киселини могат да бъдат изложени по време на процеса на нагряване или готвене.

Допълнете с жизнено важни съставки, за да увеличите ефективността на храната и заменете всички липсващи хранителни вещества.

Най-добрите витамини ще запълнят и поддържат организма с максимална ефективност, дори и в най-малките дози.

Укрепване на имунната система


Балансираната, здрава имунна система намалява риска от сърдечни заболявания, възпаления, рак, остеоартрит и диабет.

Тялото на животното автоматично ще регулира клетките, за да се увери, че работят правилно, като същевременно елиминира потенциално вредни патогени, преди те да се превърнат в проблем.

Но дори и незначително прекъсване на този естествен процес може да отвори вратата към множество здравословни проблеми.

Добавките могат да гарантират, че имунната система е некомпрометирана и готова за атака.

Заедно с балансирана диета и редовни упражнения, витамините с висококачествени съставки с проверена чистота ще увеличат способността на вашето куче да се бори с болести през целия живот.

Висока степен на усвояване


Докато много кучешки храни са предназначени да осигурят градивните елементи на богата на хранителни вещества диета, някои не осигуряват пътищата, необходими за подобряване на хронично ниските нива на усвояване на жизненоважни съединения.

Фокусираните, базирани на протеини системи за доставяне в диетичните добавки, обаче оптимизират приема на основни съединения като хондроитин, който възстановява хрущяла и укрепва ставите с напредване на възрастта.

Това гарантира, че всички хранителни вещества са бионалични за максимално усвояване в тялото, вместо просто да „преминават“ по пътя си.

По-добро състояние на кожата и козината


Докато различни външни стимули могат да бъдат причина за основното раздразнение, специфичната за козината добавка може да предотврати появата или разпространението на проблем.

Въвеждането на витамини, които включват рибено масло, биотин и аминокиселини, могат да възстановят жизненоважните системи, които се борят с общи проблеми като суха/сърбяща кожа, прекомерно отделяне на козина, екологични алергии и горещи точки.

Здравословно храносмилане


Пробиотиците, например са полезни бактерии, които живеят в храносмилателния тракт на всички живи същества.

Бактериите внимателно следят растежа на вредните молекули и балансират всичко – от настроението на нашите кучета до движенията на червата им.

Въпреки че пробиотиците са популярни добавки, тяхната ефикасност се подобрява значително, когато се комбинира с разтворими фибри и пребиотици.

Пробиотиците селективно стимулират растежа на съществуващите добри бактерии на вашия домашен любимец и увеличават вероятността за успех.

Добавка, която комбинира и двете, се счита за „симбиотична“, като се има предвид полезното взаимодействие между двете.

Палетата, хранени със синбиотични добавки с разтворими фибри, са по-малко склонни да страдат от диария или разстроен стомах, причинени от свръхрастеж на лоши бактерии.

Те дори могат да подобрят лошия дъх, абсорбцията на вода и да коригират раздразнените черва.

Какви видове хранителни добавки за кучета разпознаваме?


На пазара ще се натъкнете на огромно разнообразие от продукти с различен състав, вкус и вид.

Някои от тях са предназначени за общо здраве, а други са специално формулирани за справяне с един или повече специфични проблеми.

Обмислете внимателно предназначението и съставките на всяка добавка и, разбира се, говорете с вашия ветеринарен лекар, преди да вземете окончателно решение.

А сега нека да преминем към някои от най-основните витамини за кучета, на които предстои да се натъкнете в зоомагазините или онлайн мрежата.

Хранителни добавки с глюкозамин


Най-популярната добавка за четирикраките бозайници е именно глюкозаминът.

Той е аминозахар, който се намира естествено в течността около ставите, за да помогне за изграждането на хрущяла.

Взема се главно от черупките на миди и може да се направи и в лаборатория.

Много собственици и ветеринарни лекари смятат, че глюкозаминът е много ефективен при лечението на артрит.

При по-възрастните представители може да облекчи болките в ставите и да подобри подвижността.

Някои проучвания показват, че добавката с глюкозамин намалява болката и увеличава подвижността след 70 дни лечение.

Предлага се в много форми, включително хапчета, прахове и като лакомства, добавките с глюкозамин обикновено се формулират с хондроитин сулфат, който се среща естествено в съединителната тъкан на костите и хрущялите.

Хранителни добавки с рибено масло


Втората най-разпространена добавка, давана на кучета, е рибеното масло.

Рибеното масло съдържа омега-3 мастни киселини, за които се смята, че подобряват качеството на козината и блясъка, и облекчават кожните алергии.

Има някои изследвания дали рибеното масло е полезно при лечение на артрит, сърдечно здраве и здраве на ставите, но резултатите са смесени.

То също така намалява възпалението и много собственици на домашни любимци го използват за тази цел.

Хранителни добавки с антиоксиданти


Смята се, че антиоксидантните добавки за кучета противодействат на някои от ефектите на стареенето, като загуба на памет и когнитивна дисфункция.

Те се използват и като лечение на сърдечни заболявания, и за намаляване на възпалението.

Намерени във вещества като витамини С и Е, антиоксидантите предпазват тялото от свободни радикали, потенциално вредни молекули, които могат да увредят клетъчните мембрани и дори да причинят клетъчна смърт.

Коензим Q10 за кучета е друг естествен и мощен антиоксидант, който помага за превръщането на храната в енергия, както и за борбата със свободните радикали.

Обикновено се използва като антиоксидантна добавка.

Пробиотици


Като се има предвид увеличаването на употребата на пробиотици при хората, не е изненадващо, че пробиотиците за кучета също са станали популярни добавки.

Пробиотиците живеят естествено в тялото под формата на дрожди и живи бактерии, които подпомагат храносмилането и здравето на червата.

Като добавки, те се използват за лечение на диария и други храносмилателни проблеми.

Пробиотиците се предлагат в няколко форми, включително някои кисели млека, капсули, дъвки, прахове и в някои формулировки за кучешка храна.

Как да изберете най-добрите хранителни добавки за вашето куче?


Добавките по дефиниция не са лекарства и като такива, те не се тестват и регулират по същия начин.

Собствениците на домашни любимци трябва винаги да говорят със своя ветеринарен лекар за това какви добавки са необходими, ако има такива.

Имайте предвид, че ветеринарите често препоръчват специфични продукти, на които имат доверие въз основа на опит.

Така че е хубаво да поискате изследвания, които да покажат нивата на витамините в организма на вашия любимец, които са в дефицит.

А ето и още няколко основни съвета, които ще ви послужат за успешния избор.

Потърсете марки, които са поръчали клинични проучвания на своите продукти.

Четете внимателно етикетите, за да сте сигурни в качеството и безопасността.

Потърсете партиден номер на продукта. Това е знак, че компанията използва проверки за контрол на качеството.

Изберете марки с потвърдена експертиза.

Внимавайте с твърдения, които звучат твърде добре, за да са истина (витаминните добавки не са лек или лекарства).

Не давайте човешки добавки на кучета, тъй като те могат да съдържат съставки, които са вредни.

Най-важното относно витаминните добавки за кучета е, че винаги първо трябва да говорите с вашия ветеринарен лекар.

И независимо от това как избирате вашите продукти, не забравяйте да наблюдавате кучето си по време на употреба.

Ако забележите, че здравето му се влошава или се появяват нови проблеми, незабавно посетете вашия ветеринарен лекар.

Съставките на витаминните добавки могат да варират в широки граници и не винаги са изброени точно на опаковката.

Някои съставки могат да взаимодействат с лекарства или други добавки, което води до неблагоприятни резултати.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ще ви е от полза за бъдещия избор на най-добрата кучешка хранителна добавка.

А сега, както обещахме по-рано, можете да се насладите на списъка с продукти от тази категория, който съставихме специално за вас и вашия малък приятел.

1. Витамини за кучета и котки с бирена мая BeapharВитамини за кучета с бирена мая и широка гама витамини и минерали. Подходяща е както за поддържане на добро общо състояние, така и за възстановяване след заболяване или като съпътстващо лечение. Тази хранителна добавка е много любима на животните, благодарение на страхотния ѝ вкус. Таблетките са подходящи за кучета и котки след 6 седмична възраст и според определената дозировка.
Купи сега

2. Витамини за кучета с биотин, дроб и шунка BeapharВкусни таблетки съставени от натурални съставки, обогатени с витамини,минерали и микроелементи. Витамините са с форма на сърца и страхотни вкусове като шунка и дроб, за да улеснят приемането им. Съдържат таурин и биотин, които подпомагат за облекчаване на мускулни болки, потискат появата на екземи и дерматит, като същевременно намаляват косопада.
Купи сега

3. Хранителна добавка за кучета CHEMICAL IBÉRICA PRODUCTOS VETERINARIOS Tranqui ChemТази невероятна хранителна добавка е естествено успокоително, при състояния на стрес, тахикардия, свръхвъзбудимост, гастрит на нервна почва и чревни спазми. Подпомага в случаи на припадъци и повръщане. Освен това е полезна при болезнени процеси с цел намаляване на нервната свръхвъзбудимост, като по
този начин предизвиква облекчение. Таблетките съдържат магнезий, изсушени листа от пасифлора, изсушен цвят от лайка и др.
Купи сега

4. Витамини за кучета Game Dog AniFlexiДобавки за кучета, които подпомагат прогресирането на дегенерацията в ставите и гръбначния стълб, като същевременно намаляват болката. Тези витамини подхранват хрущялните тъкани в тялото и облекчават симптомите на трахеален колапс. Силно препоръчителни за животни със заболявания, причинени от дегенеративни нарушения на опорно-двигателния апарат и за млади кучета в периода на интензивен растеж, който може да доведе до аномалии в развитието на ставния хрущял. Таблетките съдържат хидролизиран колаген, хиалуронова киселина, глюкозамин и др.
Купи сега

5. Хранителна добавка за кучета и котки Orion Pharma Apto-FlexНова хондропротективна хранителна добавка за кучета и котки, която е в разтворима форма и е в идеална комбинация от от традиционни субстанции за поддържане здравината на хрущяли и сухожилия. Подпомага двигателната активност, като подобрява подвижността, издръжливостта и предпазва от артрит. Съдържа полезни съставки като хиалуронова киселина, колаген, хондроитин сулфат, глюкозамин сулфат и др.
Купи сега

6. Хранителна добавка Vetfood VitactivЧудесната хранителна добавка на Vetfood е внимателно балансиран набор от витамини и минерали за кучета и котки. Тези витамини са подходящи за кучета и котки във всякаква възраст, като подпомагат за правилното функциониране, растеж и развитие на тялото. С тях животните успяват да допълват диетата си с хранителни вещества, необходими за здравето, включително витамини, минерали и антиоксиданти.
Купи сега

7. Добавка за кучета и котки DermoscentХранителна добавка, поддържаща пикочните пътища на животните с високо и ефикасно съдържание на 100 % натурални ProAnthoCyanidins (PAC) от червена боровинка. Тези витамини са подходящи за кучета и котки с предразположеност към инфекции на пикочните пътища (възрастни животни, животни с диабет, кучета с чувствителна имунна система от перорален прием на стероиди или циклоспорин, свързани с дерматологични нарушения. Препоръчителни са за всички възрасти кучета, като ще им осигурят здрава уринарна система.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Витамини за козина PetnilХранителна добавка за кожа и козина, която е с изключително качество, вкус и специфично действие. Използва се като добавка в храната при метаболитни нарушения на кожата от храносмилателен произход, по време и след боледуване за по-бързо възстановяване. Гарантирано, козината на животните се сгъстява и удължава. Витамините подобряват защитната функция на кожата, а приложението им при лечение на микотични инфекции и демодекоза засилва ефекта на специфичната терапия.
Купи сега

9. Хранителна добавка за кучета Promedivet Calci-Bio-VitМногофункционална хранителна добавка със съдържание на калций и телешко месо, подпомагащи за развитието на скелета при кученца и балансирането на скелетната система при бременни и кърмещи женски. Поради съдържанието си на морски зърнастец и шипка, продуктът е източник на натурален витаминен комплекс (съдържа витамини c, a, b1, b2, b6, b9, e, k, p, f, бета-каротин). Витамините са с минерализиращи, храносмилателни, тонизиращи, стимулиращи и имуностимулиращи свойства, които укрепват организма и предотвратяват образуването на камъни в жлъчката и бъбреците.
Купи сега

3.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!