Всички категории

6-те Най-Добри Детски Фотоапарати

Искате ли да помогнете на вашето малко дете да се развива творчески?

Е, ако му подарите специален фотоапарат за деца със сигурност ще го насочите в правилната посока!

Знаете ли, че най-младият фотограф, чиито снимки са включени в природонаучното списание “National Geographic”, е бил само на 5 години? Днес Хоукай Хюи е на 11 години, но продължава да гради своята кариера като фотограф и вече е натрупал стабилен брой последователи в социалните мрежи.

Той е доказателство за това, че никога не е прекалено рано едно дете да започне да развива своите таланти и да се занимава сериозно с дадено изкуство или наука.

Разбира се, повечето деца не знаят как да боравят със сложни и професионални устройства. Освен това, опасността да ги счупят е много по-голяма, затова скъпите фотоапарати не са най-удачния вариант за начинаещ млад фотограф.

За да навлезе детето успешно в света на фотографията, то трябва да започне от най-простите устройства и концепции. Именно затова на пазара се предлагат специални детски фотоапарати.

Ако се чудите дали детето ви има нужда от подобна покупка или вече сте взели решение, но се затруднявате при избора – имате късмет!

В това ръководство сме подбрали най-важната информация, която трябва да знаете за детските фотоапарати. Накрая, пък, сме подготвили и някои предложения за най-добрите фотоапарати за деца на пазара у нас.

Какво представляват детските фотоапарати и какви са ползите от тях?

Както може би се досещате, детските фотоапарати са устройства за заснемане на снимки или видео материали, които са пригодени за най-малките любители на фотографията.

Някои от тях наподобяват повече играчки, отколкото традиционните фотоапарати, но въпреки атрактивната им визия, все пак могат да правят снимки.

Детските фотоапарати са изключително лесни за употреба и не разполагат с много функции, за да не затрудняват излишно малкото дете. Главната им цел е да породят интерес към фотографията у вашата рожба и да го задържат достатъчно дълго преди да им подарите по-сериозно устройство.

Това е възможно най-вече благодарение на бързата обратна връзка, която детските фотоапарати дават.

Независимо от вида и марката на продукта, тези устройства веднага показват снимката на детето, било то на дисплей или на хартиен носител. Няма нужда малкото да чака с дни, за да се проявяват снимките, тъй като по този начин бързо ще загуби интерес.

Ако се чудите какви ползи може да извлече вашето дете от подобно устройство, ви препоръчваме да обмислите следните предимства на детските фотоапарати.

Креативност

Когато детето ви се сдобие със своя първи апарат, трудно ще можете да го държите далеч от него.

Както вече споменахме детските фотоапарати често изглеждат като играчки, които привличат вниманието на детето. Желанието на малкото да използва тази “играчка” ще го стимулира да прекарва повече време в снимане и ще го накара да проявява креативност.

За всяко дете е от изключителна важност да се занимава с творческа дейност, в която да впряга както въображението си, така и знанията и уменията си. Дори и да не виждате в детето професионален фотограф, любителските занимания с фотоапарата несъмнено ще окажат благоприятен ефект върху развитието му.

Освен, че ще придобие нов поглед върху заобикалящия го свят, то ще се научи да търси красотата във всяка обстановка и ще развие око за детайлите. Чрез снимките детето може да изразява себе си посредством изкуството и да опознае както външния, така и вътрешния си свят.

Забавление

Разбира се, детският фотоапарат несъмнено ще се превърне в главно средство за забавление. Подобна придобивка значително се различава от обикновените играчки и кара детето да се чувства част от света на възрастните.

Фотоапаратът ще му даде възможност да се забавлява дори когато е само. Малко играчки успяват да задържат вниманието и интереса на малкото дете и да го накарат да се вглъби за дълго време в заниманието.

Снимането, обаче, предлага неограничен брой възможности и интересните гледки за фотографиране никога не се изчерпват. Независимо дали е вкъщи, в парка или на екскурзия, фотоапаратът винаги ще намери приложение и ще бъде средство за забавление.

Детето ви ще може да го използва дори когато е сред приятели и ще може да сподели с тях радостта от снимането. Благодарение на заснетите кадри то ще има възможността да се сближи с останалите деца, да намери общ език с тях и да създаде ценни и незабравими спомени.

Практичност и безопасност

Както вече стана ясно, главната цел на тези фотоапарати е да заменят професионалните и скъпи устройства, които не са подходящи за детските ръчички.

Детският фотоапарат има много повече шансове да задържи интереса на вашата рожба, докато по-сложните устроените технологии бързо ще я отегчат и откажат от фотографията.

С подобна покупка вие ще предоставите на детето си възможността да се развива, забавлява и да се упражнява в снимането, без да рискувате похабяването на по-скъпа вещ.

Фотоапаратите за деца са изключително практични.

За начало те ще отклонят вниманието на детето ви от телефона или таблета, които обикновено привличат интереса на малкото.

Ако рожбата ви вече използва вашето мобилно устройство, за да снима, значи със сигурност си струва да обмислите закупуването на фотоапарат, който да използват за целта. Така няма да се притеснявате, че детето ще счупи телефона ви, всеки път щом изяви желание да заснеме дадена сцена.

Какво трябва да съобразите при покупката на детски фотоапарат?

Вероятно сами се досещате, че детските фотоапарати на пазара значително се различават един от друг. Все пак, те трябва да привлекат вниманието на децата, чиито вкусове се променят всеки ден и понякога изненадват със своята екстравагантност и въображение.

Именно затова ви препоръчваме внимателно да обмислите следните характеристики на бъдещия ви фотоапарат, за да сте сигурни, че детето ви ще остане удовлетворено.

Вид

Когато става дума за фотоапарати, предназначени за деца, продуктите се разделят на два главни вида.

Дигиталните камери се отличават със своята практичност.

Те предоставят възможността за неограничен брой снимки. Това би било от голяма полза ако детето ви тепърва ще се учи как да снима и ще има нужда от доста упражнения. В допълнение, повечето дигитални фотоапарати разполагат с дисплей, на който детето ще може веднага да види резултата от усилията си.

Повечето подобни фотоапарати разполагат с вградена памет, която съхранява снимките. От там вие ще можете да прехвърляте заснетите кадри на друго устройство като компютър или телефон например.

За сметка на това, обаче, паметта не е неограничена. Тъй като дигиталните фотоапарати са модерни и атрактивни, детето ви може импулсивно да нащрака толкова кадри, че бързо да запълни наличната памет и да претовари устройството.

Затова когато купувате подобен продукт на детето си задължително трябва да го научите да не злоупотребява с устройството. В противен случай ще ви се налага редовно да чистите излишните кадри от фотоапарата и да освобождавате паметта за нови снимки.

Моментните фотоапарати, пък, предоставят на детето възможността веднага да хване творението си в ръце.

Тези устройства са снабдени с лента, на която принтират кадъра непосредствено след заснемането му. Тази функция е изключително интересна за децата, тъй като веднага получават материален продукт от усилията си, който да покажат на приятели или да закачат в стаята си.

Най-големият недостатък на този тип фотоапарати е скъпата лента. Филмите за тези устройства разполагат с ограничен брой кадри, а след изчерпването им трябва отново да плащате за нови.

От друга страна, този недостатък може да помогне да научите детето на отговорност. За да не хаби напразно ценните кадри, рожбата ви ще трябва да свикне внимателно да подбира моментите и да изпипва обстановката преди заснемането.

Тегло и размер

Тъй като детските фотоапарати са предназначени дори и за най-малките почитатели на фотографията, те са доста по-леки от традиционните камери. Обикновено се изработват от пластмаса, за да не тежат прекалено много за детските ръце.

Обикновено фотоапаратите за деца са между 700гр. и 1,5кг., но често може да срещнете по-леки или по-тежки модели.

Що се отнася до размера ви препоръчваме да го съобразите с възрастта и възможностите на вашето дете.

Макар отначало да ви се струва най-логично да купите малък апарат за по-малките деца и по-обемен за порасналите, това може да се окаже груба грешка.

Мнозина предпочитат да подарят на най-малките деца до 5-годишна възраст обемен фотоапарат с големи копчета. Малките детски ръчички, които все още не са свикнали да държат здраво предметите и нямат добра координация, ще захванат по-удобно голямото устройство.

Порасналите деца, пък, вече могат да боравят с дребни предмети и няма да се затруднят с управлението на малките бутони. Освен това, малките фотоапарати чудесно ще се поберат в джоба на якето, за да може детето ви да го носи със себе си когато излиза.

Батерия

Ако сте родител със сигурност знаете, че вниманието на децата трудно може да се прикове на едно място за дълго време. Дори и да са концентрирани в някакво занимание те лесно се разсейват от звуци или движения, а мислите им бързо се насочват в друга посока.

Именно затова те често оставят конструктора недовършен или рисунката недооцветена. Това неминуемо ще се случи и с детския фотоапарат.

Поради тази причина е добре да вложите средства в устройство, чиято батерия издържа дълго. Детето ви може да забрави фотоапарата включен или изобщо да не разбере, че батерията е нещо, което трябва да се пести.

Друг вариант е да се насочите към фотоапарат с автоматично изключване. Този тип продукти са проектирани така, че сами да спират работа след като не се използват за определен период от време.

Така ще си спестите доста главоболия и излишни зареждания на батерията. Ще предотвратите и недоволството на детето, когато се върне при апарата и открие, че не може да го включи.

Дизайн

Външният вид и изработката на детския фотоапарат е една от най-важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание.

Все пак от това зависи дали интересът на детето ще се задържи върху устройството, както и дали самият продукт ще оцелее достатъчно дълго.

На първо място трябва да обмислите цветa и формата на фотоапарата.

Както вече споменахме, голяма част от малките деца ще приемат устройството като играчка. Поради това е добре да изберете фотоапарат, който да пасва на вкуса на детето, за да остане то заинтригувано от продукта и да го използва дълго време.

На пазара се предлагат устройства във всевъзможни форми, декорации и нестандартни форми. Можете да изберете фотоапарат в любимия цвят на вашето дете или с апликации на любимия му анимационен герой например.

На следващо място е добре да помислите за здравината и изработката на устройството.

Голяма част от детските фотоапарати се изработват със специална повърхност, която прави захващането по-лесно.

Може покритието на мястото, където обикновено се държи устройството, да е грапаво и да не се изплъзва от ръцете. Възможно е и да срещнете продукти, които разполагат със специален силиконов слой. Неговото предназначение е да подсигури захвата и да предложи допълнителна защита за фотоапарата.

Удачно е да помислите и за водоустойчивостта на продукта.

Голяма част от детските фотоапарата се изработват със специална защита срещу намокряне или потапяне. Ако детето ви все още не е развило навика да се грижи за вещите си и смятате, че има опасност да залеят или потопят фотоапарата, водоустойчивото покритие е задължително.

Качество на снимките

Както може би се досещате детските фотоапарати не са приспособени за снимки с професионално качество.

Малките деца се впечатляват от далеч по-малки и наглед обикновени събития и гледки. Именно затова повечето производители решават да заложат на лесна употреба и просто устройство, за сметка на качеството на снимките. Все пак не нужно заснетите материали да са кристално ясни, за да останат малките удовлетворени.

Въпреки това много от модерните фотоапарати за деца предлагат доста добра картина. Някои даже могат да заснемат видео от 1080 пиксела.

Що се отнася до лесното устройство, повечето детски фотоапарати не разполагат с множество функции, чрез които да се влияе на кадъра.

Особено ако детето ви за пръв път хваща фотоапарат в ръце най-удачно ще бъде то да използва автофокуса и автоматичните настройки, с които разполагат повечето подобни продукти.

За съжаление, някои фотоапарати за деца не разполагат с опция за приближаване или светкавица.

От друга страна, често може да попаднете на устройства, които са снабдени с многобройни филтри и рамки за снимки, както и с игри, които да задържат интереса на детето.

Свързване

Не на последно място трябва да обмислите начина на свързване.

Той е важен ако решите да заложите на дигитален фотоапарат, тъй като свързването с други мобилни устройства е единственият начин за достъп до заснетите кадри.

За щастие на пазара почти не се срещат детски фотоапарати, които да нямат поне един от двата най-често срещани типа за свързване – USB и Bluetooth.

Повечето фотоапарати залагат на USB връзката посредством кабел, тъй като прехвърлянето на снимките на компютъра става бързо и не изисква допълнителна платформа.

Bluetooth свързването, обаче, е безжично и прехвърлянето на снимките може да стане от разстояние. Освен това, този тип връзка не се ограничава до компютъра – можете да прехвърлите снимките на всяко мобилно устройство с достъп до Bluetooth като таблет или телефон.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви бъде от полза при избора на фотоапарат за вашето дете.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните предложения, които в момента са сред най-добрите на пазара у нас…

1. Детски фотоапарат AutodiagТози дигитален фотоапарат може да прави както снимки, така и видео материали. Разполага със слот за SD карта за допълнителна памет, а прехвърлянето на снимките става чрез USB кабел, който в включен към продукта.
Фотоапаратът е в мек светлосин цвят и разполага с шест бутона за управление за максимално улеснение на децата. Устройството е снабдено със самоснимачка и функция за автоматично изключване след предвидено зададено време.
Освен това има вградени филтри, рамки, специални ефекти и игри, с които детето ви ще се забавлява часове наред.
Купи сега

2. Детски фотоапарат за деца от 3 до 10 годиниСледващото ни предложение е сладък фотоапарат в розово и бяло, декориран с котешки мотиви. Разполага с дигитален екран с големина от 2 инча и обектив с фиксиран фокус. Може да заснема снимкови и видео материали. Връзката става посредством USB кабел.
Устройството може да записва на самоснимачка и се изключва само след определено време, за да пести батерията. Изработено е със силиконово покритие, което го защитава при падане, и има кукички за закачане на връзка, за да го пренася детето по-лесно.
Фотоапаратът има също опция за приближаване, както и 4 игри за допълнително забавление за вашето дете.
Купи сега

3. Детски фотоапарат W301Този дигитален фотоапарат е в свеж ментов цвят с елементи в бяло и черно. Разполага с дигитален екран, както и шест бутона за управление. Може да прави снимки и видео, а самоснимачката предлага неограничен набор от възможности за вашето дете.
Устройството е снабдено с опцията за самоизключване след определен период от време и се свързва с компютъра чрез USB кабел. Разполага с няколко пъзелни игри, както и специални филтри за ефектни снимки. Има и вграден слой за допълнителна карта памет от 64GB.
Купи сега

4. Детски фотоапарат Yavis TradeСледващият продукт е светлосин детски фотоапарат, който също е украсен с котешки мотиви. Дигиталния дисплей е с размер от 2 инча, а вградената литиева батерия издържа между 3 и 6 часа. Освен функцията за самоснимачка на 5 секунди, устройството предлага и няколко пъзел игри.
За максимално улеснение при пренасянето има и кукички от двете страни, чрез които да закачите фотоапарата на шнура, който върви в комплект с продукта.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Детски фотоапарат MERLINAE gc0308Този фотоапарат също е с мек светлосин цвят и разполага с дигитален дисплей от 2 инча. Продуктът разполага с вграден часовник и календар. Освен да заснема снимки и видео, детето ще може да играе на него и няколко вградени пъзел игри.
Свързването става чрез USB кабел. Устройството е с фиксиран фокус и е снабдено с функции за самоснимачка и разпознаване на движение. Разполага и с кукички за закачане на ремък, с който лесно да пренасяте фотоапарата.
Купи сега


6. Детски фотоапарат EasypixПоследното ни предложение е дигитален син фотоапарат с жълти елементи и украса. Разполага с LCD дисплей от 2 инча, а качеството на заснетите кадри е от 720 пиксела. Прехвърлянето на снимките става чрез USB кабел. От двете страни на устройството има семпли кукички, за да закачите фотоапарата на специалния ремък за ръце и да улесните детето си в пренасянето и съхранението на продукта.
Купи сега

4.6/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!