Всички категории

8-те Най-Добри Детски Конструктори

Може би търсите подарък за дете, но не искате да е просто поредната играчка?


Може би искате нещо, което да спомогне развитието на умствените способности, логическото мислене и пространствените разбирания? В такъв случай няма защо да го мислите повече – конструкторът е правилният избор!

Детските конструктори от всякакъв вид спомагат за сдобиването и надграждането на умения като двигателни, за решаване на проблеми и т.н.

Факт е, че децата имат много играчки и повечето от тях им омръзват бързо. Но конструкторът не е просто играчка, а много повече. Той дава невероятно много възможности за игра и няма как да омръзне, защото детското въображение е изключително богато и винаги ще има какво още да сътвори с неговите части.

Проблемът е, че пазарът е залят с прекалено голям избор на конструктори, което може да затрудни още повече обикновения потребител.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко по-важно около конструкторите като неговата цел е да ви помогне с избирането на най-подходящия.

Защо да подарите точно конструктор


Добрите конструктори стимулират развитието на децата. Ако не вярвате или просто имате нужда от малко повече убеждаване, нека изложим няколко факта.

Моторикa

Търсенето на части с очи, пресягането за техното взимане, разглобяването им, събирането им в различни форми – всичко това развива моториката. Така детето ви ще развие и доразвие основните и фините двигателни умения.

Решаване на проблеми

Изграждането на всякакви форми от блокчета и части може да бъде напрягащо – в добрия смисъл. Така благодарение на “проба-грешка” детето ще се научи бързо да се справя с проблемите. Също така ще има възможността да разбере как точно работи всичко свързано с конструирането.

Социални и езикови умения

Създаването на нови неща обикновено вдъхновява децата да работят в екип и да играят заедно. Това подпомага социалните умения. Когато те разговарят помежду си как да се случват с това, което конструират също така развиват и езиковите си умения.

Какво да търсите в един конструктор

Има няколко неща, които да съобразите когато избирате конструктор.

ЗдравинаМного вероятно е частите от конструктора да бъдат разпилявани на всякъде и съответно настъпвани, хвърляни и т.н. Уверете се, че избраният конструктор е достатъчно качествен и здрав, че частите му да не се чупят лесно. Също така като родител е добре периодично да разглеждате частите с цел да се уверите, че няма счупени или такива с остри ръбове – така ще сте сигурни, че детето ви ще бъде в безопасност докато играе.

Материали

Обикновено конструкторите са изработени от пластмаса или дърво. Въпреки че са предназначени основно за деца, за допълнително успокоение можете да проверите дали избраният конструктор е изработен от безопасни за деца материали.

Признание

Ако искате да намерите възможно най-добрия конструктор, може би трябва да потърсите такъв, който е получил някакъв вид признание. Дали било то от педиатри или пък от дадена организация, а защо не и такъв получил награда.

Най-добрите детски конструктори

След като имате поне малка представа какво да търсите в един конструктор – можете спокойно да преминете към избирането на конкретен. Можете да определите и бюджет с цел да стесните допълнително търсенето.

Ако пък нямате възможност, време или желание да търсите, а просто искате да пристъпите към покупка – нека ви предложим някои от най-добрите конструктори на пазара към момента.

1. LEGO® DUPLO® Парен влак 10874


Тематичен конструктор – парен влак от Duplo серията на Lego, която е по-лесна за управление и взаимодействие. Благодарение на този комплект всяко дете може да стане локомотивен механик.

Освен парния влак са включени гара, депо за въглища, коловози и фигурки на хора и животинки.

Конструкторът е подходящ за деца в предучилищна възраст от 2 до 5 години. Изработен е от пластмаса и се състои от 59 части.
Купи сега

2. LEGO Classic Голяма креативна кутия 10698


Класически конструктор на най-голямата марка Lego, който е подходящ за момчета и момичета.

Съвместим с всички останали части от серията. Изработен е от пластмаса и се състои от завидните 790 части.
Купи сега

3. SIMBA Голяма дървена ферма с домашни животни


Конструкторът включва 25 дървени елемента, които образуват ферма, стопански двор и домашни любимци.

Може да се използва от деца над 3 години.

Подходящ както за момчета, така и за момичета.
Купи сега

4. QUERCETTI Мозайка едри части PIXEL JUNIOR 4206


Този мозаечен конструктор дава безброй вариации за подредба, която се вдъхновява единствено от въображението на децата.

Състои се от многоцветни „кабърчета“, които са с достатъчно големи размери за да не представляват опасност за малките деца и дъска за реденето им.

Общо частите на конструктора са 40 на брой. Подходящ е за деца над 2-годишна възраст.
Купи сега

5. Конструктор Brick City кметство – 742 части


Конструкторът е от градската серия и представлява кметство. Състои се от завидните 742 части, след чието подреждане се получава триетажното кметство и околностите му.

В комплекта има и фигури за един напълно завършен вид. Може да се използва от момчета и момичета на възраст между 6 и 12 години.

Изработен е от здрава пластмаса.
Купи сега

6. EICHHORN Дървена низанка с формички


Този комплект представлява класическа дървена низанка, чието предназначение са най-малките, които тепърва се запознават с формите и цветовете.

Включва 21 елемента, сред които петоъгълна основа и цветни геометрични форми за нанизване.

Подходящ е за деца над 1 година.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. CLEMENTONI СТРОИТЕЛНИ МАШИНИ SCIENCE PLAY MECHANICS 75027


Този конструктор дава възможност за направата на голяма строителна машина. Има всички необходими части за нейното получаване, включително лостове и зъбни колела.

Състои се от над 250 части и е подходящ за деца над 8-годишна възраст.
Купи сега

8. LEGO® DUPLO® My First Влакът на числата 10847


Конструкторът е от Duplo серията на най-популярната марка в бранша Lego, което означава, че е предназначен за най-малките.

Може да се използва от деца на възраст от 1 до 5 години. Изработен е от пластмаса и се състои от 23 части.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!