Всички категории

10-те Най-Добри Евтини/Бюджетни Телефони

Търсите евтин и качествен смартфон?

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да имате предвид при избора на мобилен телефон, и сме ви представили някои от най-добрите и изгодни предложения в областта, които със сигурност ще ви впечатлят!

Задачата на мобилните телефони отдавна не е просто да ни свързват на чисто комуникационно ниво.

Те вече са нашия начин да се разнообразяваме, да опознаваме света и хората с лекота, да споделяме публично ценните за нас моменти, да запечатваме спомените си и дори да организираме ежедневието си по по-прецизен и специален начин…и всичко това, само на един клик разстояние!

Смартфоните несъмнено са необходимост и удоволствие за съвременния човек, но това определено не означава, че трябва да предизвикват хаос в семейния бюджет.

На пазара има наистина страхотни предложения, отличаващи се със стил и практичност, и то на много достъпни цени…

Ние сме тук, за да ви го докажем!

Как да изберете смартфон?

В днешно време изборът на смартфон определено е доста сложен, тъй като на пазара се предлага широко разнообразие от предложения.

От голямо значение е телефонът ви да бъде с добри, съвременни технически характеристики, удобен дизайн и практични функции.

Запомнете, че цената не винаги определя качеството!

Именно затова, за да направите най-добрия избор за вас, ви съветваме да оставите марките и етикетите настрана, и да се съобразите най-вече с няколко основни неща…

Телефон с какъв дисплей да подберете?

Дисплеят несъмнено е „лицето на телефона“ и е най-основното нещо, което първо ще ви направи впечатление при избора.

Размер

Малките дисплеи (3-3.9 инча) не са особено популярни. Те са удобен избор, ако ще използвате телефона най-вече за разговори, но определено не са практични при активно водене на текстова кореспонденция или управление на социални профили.

Средните по размер дисплеи (4-5.3 инча) са най-комфортният за човешкото око избор. Те комбинират в себе си удобство и добър дизайн и са универсално решение.

Големите дисплеи (над 5.5 инча) несъмнено са доста предпочитани през последните години, тъй като за удобни както за телефонни разговори, така и за видеокореспонденции, чатове, игри и т.н.  За сметка на това, обаче, не са особено полезни за вашето здраве, тъй като натоварват очите значително.

Резолюция

Все по-често моделите се предлагат с висока HD резолюция (1280:720). Тя е оптимален вариант дори и при телефони с по-големи дисплеи и определено ще ви осигури спокойствие по време на употреба на смартфона.

Ако, обаче, ще използвате телефона като своеобразно устройство за гледане на телевизия или филми, ви съветваме да подберете продукт с Full HD резолюция (1920:1080). Тя се отличава с много високо качество, значително намаляващо риска от раздразнение на очите.

Вид

Според матрицата си, дисплеите биват IPS, Super Amoled и Retina.

IPS дисплеите са най-широко разпространени. Те са качествени и удобни при употреба, но ако търсите вариант с „кристално“ изображение, те определено не са най-подходящия избор за вас.

В това отношение, дисплеите Super Amoled и Retina са доста по-висококачествени. Те осигуряват много добра картина, но най-често с тях са оборудвани телефони в по-високия ценови клас.

Телефон с каква операционна система да подберете?

Съществуват три основни операционни системи за мобилни телефони –  Android, iOS, Windows Phone.

Android

Тя е най-популярната операционна система за мобилни телефони в света и се отличава с достъпност, практичност и функционалност.

Повечето телефони разполагат именно с тази система и определено, използвайки нея, вие няма да срещате абсолютно никакви граници и трудности в употребата на телефона си.

iOS

Това е доказано най-сигурната и прецизна операционна система за смартфони.

Тя е патент на устройствата на Apple и определено е доста отличителна в дейността си, което обаче, аналогично я прави значително по-скъпа.

Windows Phone

Това е сравнително нова, но перспективна мобилна операционна система.

Към момента тя е една идея по-недостъпна откъм поток на данни, а интерфейса й е значително по-сложен от този на предходните две системи.

Въпреки това, тя е с доста добра функционалност, с което набира все повече популярност в страните от Западна Европа.

Какво трябва да знаете за процесора и батерията на телефона?

Важно е да отбележим, че работата на процесора на телефона е пряко обвързана с продуктивността на неговата батерия, така че запомнете:

Повече ядра = повече мощност = по-бързо разреждане на батерията

Така, че ако имате нужда от телефон, който да използвате за най-обикновени разговори, ви съветваме да подберете по-нискоядрено предложение (до 4 ядра). То ще е трайно, практично и много икономично допълнение към ежедневието ви.

Ако, обаче, планирате да използвате смартфона си и за игри, работа с програми и съхранение на голяма база файлове, ви препоръчваме да подберете по-мощно предложение (най-добре с 8 ядра), дори и с риск батерията ви да пада по-бързо.

Запомнете, че най-добрите процесори за телефони на пазара са MediaTek, Intel, Qualcomm Snapdragon и Exynos. Всички те са с доста добра производителност и се различават в чисто технически характеристики спрямо спецификите на всеки модел телефон.

Какво трябва да знаете за паметта на телефона?

Тя също е много важна характеристика при избора…

RAM памет

Оперативната памет е ключова за качеството на работа на телефона. Тя определя неговата скорост на действие и възможността му за организация на вътрешните му процеси.

Повечето телефони през последните години са с 2, 3 и 4 GB оперативна памет, което ги прави практичен, удобен и функционален избор.

RAM памет до 1 GB е препоръчителна за тези от вас, които не планират да използват телефона за мултитаскинг дейности, игри или висока активност в социалните мрежи. Тези дейности, поставени на базата на толкова малка памет, създават предпоставки за претоварване на системата.

Вътрешна памет

Тя е свързана със съхранението на потребителска информация, програми, приложения и т.н. в паметта на телефона.

За да си осигурите спокойствие, сигурност, свобода и пространство при употреба на устройството, ви съветваме да подберете продукт с над 16 GB вградена памет.

Телефон с каква камера да подберете?

Както вече споменахме, от съвременните телефони се очаква да бъдат многофункционални.

Добрата камера е може би сред най-често срещаните изисквания към всеки смартфон напоследък.

Но какво означава добра камера?

Това е камера с висока разделителна способност, разполагаща с множество допълнителни функции (автофокус,светкавица,стабилизатор).

Повече мегапиксели = по-висококачествени снимки и видеа!

Вече повечето телефони разполагат както с предна, така и със задна камера (все по-често повече от една).

Най-оптималният и класически вариант за резолюция на предната камера е 8 MP, а на задната 13 MP.

Ако, обаче, желаете да правите наистина много близки до професионалните изображения, ви съветваме да заложите на продукт с предна камера над 20 MP и задна с над 40 MP.

Какъв телефон е най-подходящ за вас?

Когато сте в търсене на перфектния телефон, ви съветваме първо да си зададете въпрос „Защо ви е и каква роля ще има той във вашето ежедневие?“.

За разговори и използване на социални мрежи

Нямате нужда от устройство с твърде много екстри и усложнена система. Вие, почти сигурно, няма да използвате пълния му потенциал и покупката на такъв телефон не би била рентабилна.

Препоръчваме ви да подберете продукт с компактен дизайн, 4/6-ядрен процесор, обикновена камера и скромна продуктивност.

За бизнес и натоварено ежедневие

Несъмнено се нуждаете от устройство, което ефективно да ви помага в изпълнението на работните задачи и да ви осигурява максимален комфорт в това.

Препоръчваме ви да се насочите към продукт с по-иновативен дизайн, голям екран и 6/8-ядрен процесор.

За снимки и видеозаснемане

В такъв случай, се нуждаете от телефон, специализирал в областта, който разполага с по-голяма по обем вътрешна памет.

Предлагаме ви да подберете продукт с фин, лек дизайн, удобен за употреба и пренасяне, отличаващ се с много добри характеристики на камерата.

За игри и забавление

Ако, пък, планирате да използвате множество приложения на телефона, да гледате филми и да играете най-разнообразни игри на него, несъмнено трябва да подберете подходящ за това модел.

Съветваме ви се насочите към предложенията с по-големи екрани и високоефективни процесори, които да могат да ви осигурят комфорт и лекота по всяко време.

 

А сега нека ви представим и някой най-добрите, висококачествени и изгодни предложения за смартфони на пазара в момента…

1. Apple iPhone SE 3


Това е най-добрият евтин iOS смартфон.

Ако сте почитатели на Apple, вероятно отдавна сте се примирили с високите цени. iPhone SE 3 обаче ви предлага невероятният потребителски комфорт и страхотното качество на бранда на повече от достъпна цена.

Моделът е стилизиран в класическия iPhone дизайн и е създаден, за да издържи. Устройството тежи едва 144 грама, с размери от 67.3 x 7.3 x 138.4 мм и невероятен компактен 4,7-инчов LCD дисплей.

Операционната система, с която този iPhone се предлага, е iOS 15. На ваше разположение са предоставени цели 64 GB вътрешна памет и 4 GB работна памет. Процесорът на устройството е Apple A15 Bionic, който се грижи за невероятната скорост на различните операции. Моделът е оборудван с чудесна предна и задна камера и редица допълнителни функции.

Благодарение на него разполагате с лицево разпознаване и опции за снимане на забавен каданс. Смартфонът е здрав, поддържа 4K резолюция и в същото време е водоустойчив.

Стил и класа – този iPhone ще пъхне името на Apple в малкия ви джоб. Ако си търсите нещо естетско, това е устройството за вас.
Купи сега

2. Samsung Galaxy A13


Това е най-добрият евтин Android смартфон.

A13 е един от от най-добрите и достъпни смартфони от серията на Samsung Galaxy, с които можете да се снабдите. Устройството е готово да ви предложи страхотна оперативност на абсурдно ниска цена.

Моделът се предлага в изчистен бял, черен и син дизайн. 6,6-инчовият му LCD дисплей поддържа страхотна резолюция и цели 16 милиона цвята. Смартфонът тежи 195 грама, а размерите му възлизат на 76.4 x 8.8 x 165.1 мм.

Това далеч не е най-мощното предложение на Samsung. Въпреки това обаче A13 ви предлага 32 GB вътрешна памет и 3 GB работна памет. 8-ядреният процесор на устройството работи при честота от 2 GHz и е готов да ви послужи в най-различни ситуации. Благодарение на него получавате два SIM слота, 3 невероятни задни камери, една предна камера и редица допълнителни сензори и функции.

Моделът се предлага с операционна система Android 12. А за да работи безотказно, на ваше разположение е предоставена литиево-йонната му батерия с капацитет от цели 5000 mAh.

Този продукт комбинира производителността и невероятнияа дизайн на един Samsung Galaxy смартфон, и то на просто комично ниска цена.
Купи сега

3. Huawei nova Y70


Това е най-добрият луксозен евтин смартфон.

Nova Y70 е един от най-достъпните и все пак висококачествени телефони на Huawei. Той комбинира класа, елегантност и естетика, и то на повече от страхотна цена.

Моделът е сравнително голям. Разполага с 6,75-инчов LCD екран и тежи 199 грама, а размерите му възлизат на 77.7 x 8.98 x 168.3 мм.

Този продукт ви предлага невероятните 128 GB вътрешна памет и цели 4 GB работна памет. В същото време устройството разполага с място за две SIM карти, операционна система EMUI 12 и редица допълнителни сензори и функции.

Три невероятни камери се грижат за високото качество на кадрите, които можете да заснемете с това устройство. Впоследствие може да се насладите на пълната им прелест върху висококачествения Full HD дисплей. На всичкото отгоре получавате и батерия с живот от цели 6000 mAh, така че практически никога да не останете без смартфона си.

Това е едно от най-достъпните и високо оперативни предложения на пазара в момента. Трудно се откриват по-изкушаващи оферти…
Купи сега

4. Realme C31


Това е най-добрият евтин смартфон по отношение на качеството на батерията.

Този страхотен смартфон ще бъде винаги в готовност в джоба ви. Освен надеждност обаче той ще ви осигури още усещане за стил и необятни възможности.

Realme C31 е проектиран с невероятен 8,1-милиметров Ultra Slim дизайн. Неговото тяло разполага с фини и елегантни извивки и иновативна конструкция. Устройството тежи 197 грама, а размерите му възлизат на 76.19 x 8.43 x 167.74 мм.

Този миналогодишен модел ви предлага операционна система Android 11 и страхотен 8-ядрен Unisoc Tiger T612 процесор. Той работи при честота от 1,8 GHz и е готов да се справи с всяка задача, която му поставите. За високата оперативност на смартфона се грижат още 4 GB работна памет и 64 GB вътрешна памет.

Устройството разполага още с три невероятни висококачествени задни камери, опция за лицево разпознаване, пръстов отпечатък, два слота за SIM карти и какво ли още не. Батерията му е литиево-йонна и разполага с капацитет от 5000 mAh. Това, което кара този модел да се отличава със своята издръжливост обаче, е неговият страхотен Ultra Saving работен режим.

Елегантен дизайн, оперативен софтуер, надеждност и издръжливост – с този смартфон можете да получите всичко това наведнъж.
Купи сега

5. Google Pixel 6A


Това е най-добрият евтин универсален смартфон.

Ако си търсите устройство, което да комбинира висока оперативност, потребителски комфорт и елегантност, Google Pixel 6A е вашият смартфон.

Моделът се предлага с изключително фин и стилен дизайн, особено иновативен по отношение на задния панел. 6,1-инчов OLED дисплей и тегло от 178 грама и размери от помагат на този телефон просто да заспи в ръката на своя собственик.

На невероятно достъпна цена получавате 128 GB вътрешна памет и цели 6 GB работна памет. Устройството поддържа 5G мрежата, а 8-ядреният му Google Tensor процесор се справя с всички задачи просто безотказно.

На ваше разположение са предоставени още редица функции, две стабилни задни камери и поддръжка на 4K резолюция. Освен това обаче, за да бъде максимално издръжлив, този смартфон е проектиран с прахо- и водоустойчиви характеристики.

Това е един от телефоните в своя ценови диапазон, който предлага на своите потребители едни от най-разнообразните и стабилни характеристики.
Купи сега

6. Xiaomi Poco M3 Pro


Това е най-добрият евтин смартфон по отношение на практичността.

Продуктите на Xiaomi са си спечелили слава с комбинацията от високо качество и ниска цена. Poco M3 Pro е модел, който в никакъв случай не е изключение от правилото. Тъкмо напротив това е един от най-достъпните и високо оперативни модели на бранда.

Устройството е проектирано с изключително различен и елегантен дизайн. Задният панел е интригуващ, елегантен и иновативно разпределен. А 6,5-инчовият IPS дисплей може спокойно да се прибере в джоба ви, като в същото време запазва значителни размери на картината.

Този смартфон предлага на своите потребители два слота за SIM карти и операционна система Android 11. 8-ядреният му MediaTek Dimensity 700 процесор се справя повече от чудесно с всички задачи. А комбиниран с 4 GB работна памет и 64 GB вътрешна памет той прави устройството едно от най-продуктивните в своя клас.

Това обаче далеч не е всичко. Благодарение на страхотния капацитет на батерията от 5000 mAh можете да се наслаждавате на всички възможности, които Poco M3 Pro ви предлага, без да се тревожите излишно.

Достъпен, различен и продуктивен. Този смартфон само чака да зарадва своя бъдещ потребител.
Купи сега

7. Nokia G21


Това е най-добрият евтин смартфон по отношение на здравината.

Легендите за устройствата на Nokia са напълно истинни. Това са едни от най-здравите телефони, които можете да откриете на съвременния пазар.

Nokia G21 в никакъв случай не е изключение от правилото. Моделът е проектиран с 6,5-инчов IPS дисплей и тежи точно 190 грама. А невероятният му иновативен Nordic Blue панел го превръща в повече то изкушаващо предложение.

Той предлага на своите потребители цели 128 GB вътрешна памет и 4 GB работна памет. Устройството разполага с два слота за SIM карти и редица класически смарт функции. Освен това е оборудвано с различни сензори, които да го направят максимално оперативно.

Този смартфон върви заедно с три висококачествени задни камери и Full HD резолюция, благодарение на която да можете да се насладите на заснетите кадри. Литиево-йонната му батерия с капацитет от 5050 mAh пък ви спестява всички тревоги, че ще останете без телефона си.

Благодарение на Nokia G21 получавате високо качество, устойчивост, стил и оперативност на невероятно ниска цена.
Купи сега

8. OnePlus Nord N20 SE


Това е най-добрият евтин смартфон в дизайнерски план.

Само го погледнете – One Plus Nord N20 SE е един изключително иновативно проектиран смартфон. Поставен в ръката на своя потребител, той излъчва лукс и артистизъм едновременно.

Задният панел на този смартфон е като отломък от друга планета. Невъобразим цвят и прецизно подредени форми. LCD екранът на модела е с размери от 6,56 инча, така че да ви предложи оптимизирана картина и усещане.

Устройството се предлага с операционна система Android 12 и 8-ядрен процесор, който работи при честота от 2,3 GHz. В същото време този смартфон е готов да ви осигури 64 GB вътрешна памет и 4 GB работна памет.

С него ще си спечелите и две страхотни задни камери, които са готови да заснемат вашите незабравими приключения. В същото време, за да не се тревожите за живота на литиево-йонната си батерия, нейният капацитет възлиза на 5000 mAh.

Ако си търсите нещо различно, но в същото време стилно и оперативно – това е смартфонът за вас.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Samsung Galaxy A23


Това е най-добрият евтин смартфон за фотография.

Смартфоните на Samsung отдавна са си спечелили славата на един от най-добрите “снимачи”. Galaxy A23 ви предлага висококачествените кадри на Samsung на невероятно достъпна цена.

Устройството тежи 197 грама, а размерите му възлизат на 76.9 x 8.4 x 165.4 мм. Можете да се насладите на страхотните кадри, които ще уловите с него, върху страхотния 6,6-инчов LCD Full HD дисплей. Дизайнът на модела излъчва стил благодарение на своя изчистен и класически вид.

Този телефон се предлага с два слота за SIM карти и страхотен 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 695 процесор, който работи при честота от 2,2 GHz. Устройството е оборудвано с 4 GB работна памет и цели 128 GB вътрешна памет.

Тя ще ви бъде необходима, за да съхраните всички кадри, които ви предстои да заснемете. На ваше разположение е предоставена широката функционалност на цели четири чудесно допълващи се задни камери на смартфона. Към тях вървят редица допълнителни опции, които да направят фотографските ви преживявания наистина уникални.

Благодарение на Samsung Galaxy A23 можете да получите в общи линии най-доброто от Samsung, и то при изключително изгодни условия.
Купи сега

10. Motorola Moto G22


Това е най-добрият евтин многофункционален смартфон.

Motorola Moto G22 е устройство, което е създадено, за да пасва буквално на всеки. Този телефон е готов да направи целия потенциален свят на смартфоните напълно реален за своите потребители.

Моделът е тънък и изключително елегантен. Перленобелият му свят го прави различен и му вдъхва луксозна душа. 6,5-инчовият LCD дисплей на устройството ще легне чудесно както в ръката, така и в джоба ви. То самото тежи 185 грама и се предлага с размери от 163.95 x 74.94 x 8.49 мм.

Благодарение на този смартфон получавате два слота за SIM карти и операционна система Android 12. На вашите услуги са предоставени още 8-ядрен MediaTek Helio G37 процесор, който работи при скорост от цели 2,3 GHz. В комплект с всичко това вървят също така 128 GB вътрешна памет и 4 GB работна памет, които се грижат за високата оперативност на устройството.

Четири задни камери ще ви помогнат да заснемете някои наистина невероятни кадри. Впоследствие ще можете да им се насладите при страхотната Full HD резолюция на дисплея. А за да не ви тревожи животът на батерията излишно, тя е проектирана с капацитет от 5000 mAh.

С този смартфон наистина получавате от всичко. Ако си търсите универсален, но в същото време изключително стилен и оперативен телефон – това е моделът за вас.
Купи сега

4.4/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Пешко пише

    Наркотици ли продавате че това да е евтино: 3. Samsung Galaxy S20 FE?????

  2. Дамян пише

    Стига де хора, какво за вас е евтино? Нокията не става за нищо и не е с чист андроид, бавна и с вадеща се батерия и е евтина да-100лв. Къде сравнявате това със Самсунг за 600-700лв и му викате и на него евтин! Аре стига глупости!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!