Всички категории

8-те Най-Добри Столчета за Хранене

Правилното детско столче може да ви помогне да направите храненето на бебето си по-приятно и за двама ви.


Но с толкова много налични характеристики, стилове и материали – да не споменаваме и че трябва да се вземе предвид и бюджет – избирането на правилното детско столче за хранене може да изглежда прекалено сложно.

Основната идея е че искате здрав, стабилен стол за хранене, който може да издържи редовна употреба, разливания и редовно почистване.

Също така ще искате да помислите дали предпочитате столче за хранене, създадено предимно за употреба у дома, или модел, пригоден за многофункционална употреба, който можете да вземете при пътуване. Вероятно предпочитате столче, което може да се адаптира, докато детето ви расте от бебе до ученическа възраст.

За да се уверите, че столчето за хранене посреща нуждите ви, проверете моделите в магазина.

Столчетата за хранене в средния ценови диапазон осигуряват добро качество за цената си и могат да предложат най-добрата комбинация от полезни характеристики.

За по-прилежно търсене, използвате ръководството ни за закупуване на столче за хранене, за да разберете характеристиките за безопасност, както и факторите на дизайна, които са важни за вас.

Фактите за столчетата за хранене

Столчетата за хранене обикновено се създават за употреба от бебешките години до тригодишна възраст и с горен лимит на теглото от около 20 килограма.

Ето някои важни фактори, които да вземете предвид, когато пазарувате:

Безопасност

Характеристиките за безопасност са начело на списъка с важни характеристики.

Търсете следните основни компоненти: подпора в областта на слабините, ограничителна система за безопасност с петточков колан; колела, които се заключват на място (или стол, който няма колела); и ако е сгъваемо столче, уверете се, че няма да притисне пръстите ви, когато го затваряте.

Стил и дизайнОт конвенционални до съвременни, столчетата за хранене идват в голям обхват от подобряващи интериора стилове. Някои са функционални – настройващи се табли с вложки, които ги правят подходящи за миялна машина за по-лесно миене; седалките, които се накланят на множество позиции, са удобни при хранене с биберон, а регулиращи се височини на столчето, които се настройват с растежа на бебето ви, са плюс.

Настройването на височината може да е също толкова удобно и за родителя; можете да свалите надолу седалката на столчето, така че да съвпада по височина с вашия стол, което ви позволява да седите, докато хранете бебето си.

Други са изцяло практични – като столчета, които се превръщат в бустерни столчета, когато детето ви е готово да седи на масата. Ако пространството ви е кът, помислете за стол, който се сгъва или има малка площ.

Сглобяване и връщане

Може да не знаете какво столче за хранене най-добре ще подхожда на детето ви, докато не го изпробвате.

Запазете касовата бележка или опаковъчния кашон.

Ако получите столче за хранене като подарък, поискайте да включат касовата бележка. Някои столчета за хранене изискват сглобяване и може да пристигнат с повече части, отколкото очаквате, или могат да бъдат сложни за сглобяване.

Ако не сте сръчни, може да искате да купите столче за хранене, което пристига напълно сглобено.

Видове столчета за хранене

Традиционни столчета за хранене

Тази категория включва основни модели до високотехнологични модели. Предвидени предимно за домашна употреба, традиционните столчета за хранене не са създадени да се сгъват за пътуване или да се превърнат в детски седалки за пътуване.

Основните модели могат да са добри втори столчета за хранене, които да оставите в дома на баба и дядо.

Плюсове:

Моделите от високия край на диапазона обикновено имат по-елегантен и изискан външен вид. Някои имат висококачествени платове или стилове и предлагат по-добри възможности за настройване. Има безкрайна селекция модели, материали и характеристики.

Минуси:

Моделите от високия край на диапазона не задължително ще ви доставят най-високо качество; по-евтини модели могат да бъдат също толкова издръжливи. Гледайте за изпъкналости или широко раздалечени крака, които могат да представляват опасност от преобръщане.

Прорези в излятата пластмаса на таблата или седалката могат да уловят храна и мръсотия. Искате двойни ключалки, които детето по-трудно може да разкопчае.

Мултифункционални/Модулни столчета за хранене

Тези столчета за хранене имат основа и седалка с поднос. При необходимост седалката може да бъде повдигната директно от рамката на стола (с или без таблата) и прикрепена към стол за възрастни, за да служи като бустер столче.

Докато детето ви расте, бустер таблата може да бъде премахната, а основата на столчето може да бъде преместена по-наблизо, така че детето ви да може да се храни на масата.

Плюсове:

Потенциално можете да настаните две деца с едно столче за хранене, като използвате основата за по-голямото дете и седалката-бустер за по-малкото.

Недостатъци:

Много модулни столчета имат несгъваема основа.

Столчета тип „Порасни с мен“Столче за хранене тип „Порасни с мен“ е столче, почти винаги построено от дърво, което се превръща в стол за малки деца (възраст – 3 до 5 години), като някои модели могат да издържат до юношеството (или до 80 килограма или повече).

Не всички дървени столове могат да послужат и за трите цели, но този стил набира популярност, поради естетиката на дизайна си и възможността си за адаптация.

Плюсове:

Това е столче, което може да побере деца от различни етапи на развитие. Стилът, предимно като този на мебел, а не като на друга бебешка екипировка, допада на много родители.

Недостатъци:

Височината на столчето се настройва със шестнадесетичен ключ/гаечен ключ, така че ще трябва да имате този инструмент под ръка. Комплектът за преобразуване на столчето за хранене или „бебешкият комплект“ може да бъде неудобен за използване.

С бебешкият комплект, когато платформата за седалката е в предвидената позиция (позиции), пространството може да е тясно.

Съвети за купуване и безопасност

Помнете – когато закупите стока онлайн, имате срок от 14 дни след датата на доставката да върнете поръчката.

Това е предвидено според Закона за защита на потребителите в съответствие с европейските закони в сферата.

Тоест една от най-добрите ви възможности за реално тестване на детско столче за хранене е да го купите онлайн, понеже така ще имате 14 дни да го изпробвате и да го върнете, ако не отговаря на потребностите ви.

Обаче не забравяйте, че в същото време е важно търговският вид на стоката да бъде запазен. Освен това в повечето случаи разходите за доставка и връщане на закупения продукт са за сметка на купувача.

Отворете и затворете закопчалката на колана за безопасностУверете се, че лесно можете да работите със закопчалката на колана, но детето ви не може. Ако ви е трудно да я използвате, може да ви се иска да не я използвате всеки път, когато детето ви е на столчето, което е грешка.

На някои столчета можете да превърнете петточковия колан в триточков такъв, но ние не го препоръчваме. Петточковите колани са по-безопасни, понеже не позволяват на детето да се изправя или да се накланя през високото столче и предотвратяват възможно падане или преобръщане на столчето.

Проверете таблата

Трябва да ви е лесно да я прикачите, настроите и свалите – но не и на бебето ви. Заключалките на таблата трябва да не са достъпни или видими за бебето ви.

Проверете за подпора в областта на слабините

Доброволният промишлен стандарт изисква столчетата за хранене с напълно оградени отвори да имат фиксирана подпора, свързана с табличката или седалката на стола.

Настройте височината на столчето

Възможността за настройване на височината на седалката позволява столчето за хранене да бъде използвано на нивото на вашата маса за хранене, така че бебето ви да може да се храни с останалите от семейството, или на височина, която позволява човекът, който храни бебето, да е седнал.

Помнете, че не е безопасно да настройвате височината, когато бебето ви седи на стола.

Проверете покривалото на седалката

Търсете издръжлива тапицерия.

Покривалото на седалката трябва да бъде здраво, а не крехко. Уверете се, че тапицерията няма да издраска краката на бебето ви. Покривалата на седалката трябва да са лесни за почистване или да могат да се перат в пералня. Ако има твърде много шевове, или декоративни шевове или ширити, това може допълнително да затрудни поддържането на чистотата на подложката на седалката.

Подложки на седалката от гума или от пяна са по-лесни за почистване и техният елегантен, модерен външен вид се харесва на много родители.

Уверете се, че колелцата могат да се заключват

Ако купувате модел с колелца, уверете се, че се заключват или имобилизират от тежестта на седящото ви бебе.

Внимавайте за остри ръбове

Проверете долната страна на таблата за хранене и ръбовете на областта за сядане, включително облегалките за ръцете и облегалката на седалката. Уверете се, че нищо не е остро.

Избягвайте столчета за хранене с малки дупки или панти, в които бебето ви може да заклещи малките си пръстчета.

Проверете за малки части

Преди да го използвате, и периодично по време на употреба на столчето, се уверете, че капачките, които покриват краищата на металните тръбички, са добре закрепени и че всички етикети или стикери са здраво прикрепени.

Проверете дали всички колани са стегнати. Всички части, които са достатъчно малки, че детето да може да ги глътне или вдиша, представляват опасност от задушаване.

Опитайте да го сгънете

Ако планирате да сгъвате столчето за хранене всеки ден, опитайте да направите това в магазина. Механизмите за сгъване на някои столчета може да са сковани или неудобни за употреба. Някои столчета може да заемат почти толкова място в сгънато състояние, колкото когато са разгънати.

Разклатете добре столчето

Поразклатете потенциалните си покупки, за да видите колко стабилни са, или ги повдигнете, ако така ще ги движите у дома си. Столът трябва да е стабилен и здрав, а не клатещ се.

Търсете столче за хранене с широка основа за стабилност.

Кои характеристики да имате предвид

Безопасността е главната характеристика, която трябва да вземете предвид, когато купувате столче за хранене, понеже не искате детето ви да се хлъзга, приплъзва, да излиза от столчето или потенциално да падне.

Лесната употреба на някои характеристики също може да засегне безопасността. Ако коланът е труден за употреба или не можете лесно да се работи с някоя закопчалка, на родителите или детегледачите може да им се иска да не ги използват.

Подпора в областта на слабините

За да не позволят бебето да се плъзне под подноса и да падне или да се заклещи между подноса и стола, модели, които имат напълно оградени отвори – често създадени от долната част на седалката, двете страни и подноса – трябва да имат фиксирана централна подпора в областта на слабините (също позната като пасивен ограничител в областта на слабините).

Подпората в областта на слабините обикновено се прикрепя към долната част на седалката, но при някои дизайни се прикрепя към таблата.

Табла (поднос)Регулатори за позицията на таблата, които позволяват тя да се движи по-наблизо или по-надалеч от детето, може да направи храненето по-удобно. Таблата за храна трябва да бъде лесна за прикрепяне и премахване и трябва да е такава, че детето ви да не може да я изрита или избута.

Когато настройвате таблата, внимавайте и се уверете, че ръцете на бебето са на безопасно място, за да избегнете прищипване на пръстите му. Един нов модел използва магнити за прикрепяне на таблата към основата на стола, което премахва нуждата за предварително подравняване.

Много столчета за хранене имат вложка на таблата с цел тя да може да се пуска в миялната машина – тази вложка се сваля и слага, позволявайки лесно почистване.

Висококачествените вложки на таблата могат да имат огромно значение за лесната употреба и лесното поддържане на чистотата.

Регулатори на седалката

Седалките могат да се движат нагоре надолу с цели 8 позиции на височината при някои столчета или, в случая с екипираните с пневматичен стълб столчета, с безброй позиции.

Други не позволяват регулиране на височината на седалката и са фиксирани на една височина. При подходящата височина, столчето (като бъде премахната таблата) може да се избута до масата на възрастните. Ако седите на стол наблизо, може също да откриете, че тази характеристика е полезна при хранене на бебето ви, понеже можете да настроите височината на седалката така, че да съвпада с тази на стола, в който седите.

Някои столчета имат номерирани позиции на височината, което също може да ви помогне да се уверите, че настройвате правилно седалката. Не е безопасно да настройвате височината на седалката, докато бебето седи на нея.

Някои столчета също могат да се накланят (в случай, че бебето ви заспи след хранене).

Но освен за хранене с биберон под надзор на възрастен, не използвайте седалката в наклонената позиция, докато храните бебето си, тъй като това може да създаде риск от задавяне.

СгъваемостНякои столчета за хранене могат да се сгъват за по-компактно съхраняване. Ако това е важна характеристика за вас, уверете се, че има сигурна система за заключване за предотвратяване на инцидентно сгъване, докато детето ви е в столчето или докато го слагате в столчето.

Заключващата система трябва да се включи автоматично, когато отворите столчето. Добра идея е да има заключалка за задържане в сгъната позиция – това прави столчето по-лесно за пренасяне и помага за предотвратяване на прищипване на пръстите.

Най-добрите столчета за хранене

За разлика от голяма част от бебешката екипировка, която бива бързо надраствана или излиза от мода (след като бебето ви може да „надвие“ бебешките вратички, краят им идва и т.н.), семейството ви ще използва качественото столче за хранене за много години и, потенциално, с много деца.

Затова избирайте внимателно – ще гледате столчето всеки път, когато седнете на вечеря със семейството си за много години напред.

Помнете също, че столчето за хранене вероятно ще е във всяка сладка снимка, която направите на детето си, когато то е покрито до уши в яденето си – така че не само ще искате столчето да е функционално, но вероятно и ще искате да е с приятен за вас външен вид.

По-долу накратко описваме някои от най-добрите детскистолчета за хранене, които можете да закупите още днес.

1. Стол за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta


Подходящ за деца на възраст 0 до 36 месеца (максимално тегло – 15 килограма).

Може да се ползва като шезлонг, стол за хранене, за спане и за игра или за хранене на масата за възрастните – съобразно възрастта на детето.

Има двойна регулируема табла, лесна за почистване тапицерия, регулиращи се седалка и облегалка, анатомичен ограничител между краката, система за лесно преместване и 5-точков колан.
Купи сега

2. Стол за хранене Mappy


Столчето е стабилно и здраво. Има удобна табла, която е с поставка за чаша. Текстилът на тапицерията е мек и удобен. Калъфът е лесен за почистване. Столът може да се сгъва. Ъглите му са заоблени за предпазване от нараняване.

Има здрави, устойчиви крачета (не се плъзгат), 5-точкови колани и кош за аксесоари. Препоръчително тегло – до 15 килограма.

Предвиден за деца на възраст 6 до 36 месеца.
Купи сега

3. Стол за хранене Juju Eat & Play


Предвиден е за деца на възраст от 6 месеца до 6 години. Основно се използва като стол за хранене (до 3-годишна възраст). До навършване на 6 години може да се ползва за рисуване, писане и други.

Има сваляща се табла, 5-точкови предпазни колани, регулируема облегалка, заоблени ъгли (за избягване на нараняване), стопер на таблата, регулируем колан (катарамата не може да се отваря от деца).
Купи сега

4. Стол за хранене Mappy SM-21


Предназначен за деца на възраст 6 до 36 месеца. Може да се регулира. Разполага с табла с поставка за чаша. Калъфът лесно се почиства. Столът може да се сгъва и е със заоблени ъгли (за предпазване от нараняване).

Има кош за аксесоари, устойчиви крачета (които не се плъзгат), 5-точкови предпазни колани, мека и удобна дамаска.

Препоръчително тегло – до 15 килограма. Височината и облегалката могат да се регулират.
Купи сега

5. Стол за хранене Quax Ultimo 3


Удобно и комфортно столче за хранене, което е предназначено за деца на възраст над 6 месеца, като поддържа максимално тегло от 15 килограма. Височината на седалката може да бъде регулирана на 3 различни позиции.

Разполага с колани за безопасност и комфортна за използване и лесна за почистване табла.
Купи сега

6. Столче за хранене LORELLI LOLLIPOPТова столче за хранене е предвидено за деца на възраст от 6 месеца до 3 години. Оборудвано е с предпазен колан за безопасност. Има и колелца за лесно придвижване.

Разполага с две табли, които са с място за чаши и шишета. Облегалката, седалката, плотът и степенката могат да се регулират.

Седалката и облегалката са с PVC покритие, което позволява лесно почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Стол за хранене Браво слонче бежов Chipolino


Този стол е за деца над 6 месеца. Максимално поддържано тегло – 15 килограма. Материята на седалката лесно може да се почисти. Облегалката и седалката могат да се регулират. Разполага с двойна настройваща се табла за хранене, която лесно се почиства.

Има 5-точков предпазен колан и мека подложка за детето.

Изработен е от безопасни материали съответно на европейски стандарт EN 14988.
Купи сега

8. Детски стол за хранене-люлка Cangaroo Niagara, TY818


Това е стол за хранене, който може да се използва и като люлка. Подходящ е за деца на възраст 6 месеца до 3 години (максимално тегло – 20 килограма). Седалката може да се регулира на височина.

Таблата и поставката за крачета също могат да се регулират. Таблата е двойна и лесна за почистване. В режим люлка е предвиден за деца на възраст 0-12 месеца (максимално тегло – 9 килограма).
Купи сега

3.8/5 - (13 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!