Всички категории

6-те Най-Добри Ръчни Триони

Рязането на различни материали е основна част от подготовката на всяка по-голяма конструкция. Разбира се, използването на качествени инструменти ще доведе до наличието на качествени резултати.

Въпреки че на пазара вече има много ефективни електрически модели, в немалко ситуации ръчният трион се оказва незаменим!

Всеки иска да се справи със задачите си по възможно най-бързия и лесен начин. Това обаче не означава всеки път, когато ви се налага да срежете нещо, да вадите и подготвяте моторния си трион.

В много от ситуациите ръчните триони се справят не просто достатъчно добре, а се оказват по-добрия избор.

Ръчните модели продължават да се развиват и произвеждат. Технологията им на рязане се адаптира постоянно и става все по-добра. Те са изключително стабилни и издръжливи, режат бързо и твърде често захапват материала по-добре.

Така или иначе обаче, ако искате да се снабдите с възможно най-добрия ръчен трион, определено трябва да направите своето проучване.

Ужасно много фактори участват в определянето на добрия избор и именно затова има много въпроси, на които трябва да си отговорите. Сред тях са например: за какво ще използвате триона си, какви материали ще режете, колко често ще се случва това и т.н.

Е, в това ръководство ще откриете отговорите на всички тях. Подготвили сме го специално за да ви дадем цялата необходима информация за ръчните триони. Когато сте наясно с нея, гарантирано ще можете да изберете възможно най-доброто.

А най-долу дори ще откриете няколко от най-добрите актуални предложения в областта, които подбрахме специално…

Какво представлява ръчният трион и кои са основните му приложения?

Ръчният трион е онзи класически вариант на триона, който всички достатъчно добре познават.

Той се състои от удобна дръжка и тънко острие в различна форма, на което са наредени множество зъби. Благодарение на движение напред-назад по даден материал, зъбите на триона постепенно “изяждат” материала и ви осигуряват идеален разрез през него.

Естествено, ръчните триони имат много разновидности, всеки от които си има своите особености.

Въпреки това обаче според основното си приложение и начина, по който работят, различните модели не се различават особено.

Съвременните ръчни триони в много от случаите всъщност се оказват хибридни триони. Това означава, че те съчетават някои от най-добрите качества на различни видове триони в едно.

Вместо да режат само в една посока (както е било преди), съвременните модели режат и при бутане, и при дърпане. С тях извършването на всеки прорез е лесно, бързо и ефикасно.

Ръчните триони могат да се използват в много различни ситуации. Това включва грубо рязане на различни трупи и дървесни материали изобщо, извършване на сложни извити разрези в дърво и изобщо извършване на всякакви професионални или домашно-градински дейности.

Ръчният трион е верен другар на всеки майстор, независимо дали става въпрос за професионалистите, или за направи-си-сам ентусиастите.

В същото време обаче в съвременния свят тези инструменти далеч не се ограничават само до рязането на твърда и мека дървесина. Днес подходящият трион може да среже също ПДЧ, шперплат, МДФ и други.

Въпросът обаче опира до там да знаете как да подберете точния инструмент за конкретната задача. Само тогава ще можете да се справите с нея без излишни нерви и главоболия.

Какви видове ръчни триони съществуват?

Както вече ви споменахме, съвременните ръчни триони обикновено представляват хибрид, който съчетава силните страни на няколко модела. Въпреки това обаче на пазара в момента все още се открива страхотно разнообразие от предложения, следващи един конкретен дизайн.

В тази секция ще ви запознаем с различните видове ръчни триони. Всеки от тях си има своите особености и приложения. Когато сте наясно с тях, ще знаете точно за какво може да ви послужи определен модел и за какво не.

Трион бичкия

Така нареченият трион бичкия е един от най-универсалните видове ръчни триони. Поради особената си форма е познат още като “лък трион”. Идеален е за рязане на всичко от твърда и мека дървесина до пластмаса, керамика и цветни метали.

Подобни модели са оборудвани с тънки остриета, които се заменят изключително лесно. И това може да се случва толкова често, колкото ви е необходимо.

Именно по-малкият и тънък дизайн на тези тирони ги прави идеални за извършването на сложни извити разрези. С много от другите ръчни модели това се оказва просто невъзможно.

Трионите бичкия се справят особено добре в рязане на различни первази. Именно малкият размер на острието му позволява изключително ефективно да се справя с рязането на кръгли форми.

Трион злодейка

Трион, познат като “злодейка”, представлява нещо като умален вариант на конвенционалния тип ръчни триони. Проектиран е с дръжка тип пистолет и сравнително тънко острие.

Използва се преди всичко за криволинейно рязане на различни обекти, а поради особената форма на острието си и за изрязване на отвори в плоскости. Тясното му острие е изключително характерно.

С подобна форма разполагат и различните триони за гипсокартон. Те също са подходящи за рязане по крива линия и изрязване на различни отвори.

Естествено, съществуват още сума разновидности – за метал, за гипсокартон, за газобетон, с метална рамка и какво ли още не.

Пили за рязане в равнина

Пилите за равно рязане обикновено се използват за изрязването на дюбели, чепове и т.н. Това е така, защото пилите успяват да се адаптират и да режат към същата равнина, в която е положена околната повърхност.

Подобни модели не разполагат с класическата криволинейна дръжка и твърдо острие, с които се проектират трионите за фурнир и реверсните триони. Вместо това трионът за рязане в равнината разполага с права дръжка и гъвкаво острие.

Именно гъвкавостта на острието при подобни модели е това, което позволява на пилата да се огъне и да легне равномерно върху повърхността на изделието. А съвпадането на равнината на острието с равнината на повърхността означава, че разрезът на всичко извън повърхността ще бъде безупречен.

Обикновено пилите за равно рязане разполагат с около 20-ина зъба на инч. Самите зъби са без настройка (т.е. не излизат извън равнината на острието) и не драскат околната повърхност при движение.

Японски трион

Особено популярен сред ръчните триони е станал японският тип трион.

Това, което отличава подобни модели, е фактът, че при тях прорезът се осъществява не посредством бутане, а чрез дърпане.

Дърпането поначало коства на потребителя по-малко усилия и се реализира значително по-лесно. В същото време резултатите са безупречни.

Освен това японските триони се проектират с прави дръжки, които обикновено са обвити с ратан.

Така или иначе японският трион се среща в три основни разновидности. Това са дизайните риоба, дозуки и катаба.

Японският трион от типа риоба е проектиран с острие, което е оборудвано със зъби и от двете страни. Всъщност “риоба” означава тъкмо “двойно острие”.

От едната страна на острието обикновено има зъби за разкъсване, а от другата – за напречно рязане. Това на практика позволява на триона риоба да бъде два триона в един.

Когато се реже с издърпване, това води до напрежение върху острието. Именно затова остриетата на японските тирони могат да бъдат и са много по-тънки от тези на западните им аналози.

Резултатът е изключително тънък и прав разрез, дори когато зъбите на острието са настроени.

С триона дозуки, от друга страна, могат да се правят изключително фини и прецизни разрези. Неговото острие е толкова тънко, че се нуждае от подкрепата на укрепващ гръбнак, въпреки че реже при издърпване.

Този тип японски трион разполага със сериозно количество зъби, което води до чист и безчуплив срез. Именно затова дозуки трионите се използват за фини съединения, рязане на профили за рамки, картини и други подобни задачи.

Трионите катаба имат една идея по-дебели остриета от дозуки вариантите. Това ги прави по-здрави.

В същото време обаче нямат нужда от гръбначното подсилване и това позволява на острието да разрези без ограничения на дълбочината.

Комбинацията от фино, гъвкаво и здраво острие с голяма дълбочина на рязане прави катаба трионите в общи линии универсални.

Стандартен ръчен трион

Всеки ще разпознае веднага конвенционалният модел сред ръчните триони. Те са чудесни за рязане на дърво и имат в общи линии универсално предназначение. Въпреки това обаче остават най-популярни, когато става въпрос за рязане на дървени дъски, по-масивни греди или различни плоскости.

Те разполагат с голямо острие, благодарение на което успяват да извършват бързи и прави разрези в дърво. Именно масивното им острие обаче прави подобни модели не толкова добри, когато се налага изпълнението на по-фини, малки и прецизни задачи.

Подобни конвенционални модели са проектирани за рязане с натискане. Остриетата им са не само по-масивни, но в много от случаите и по-дебели. В същото време или се стесняват, или изкривяват към върха, за да се намали общото тегло на триона до минимум и да се улесни работата с него.

Освен това стандартните ръчни триони разполагат с голяма D-образна дръжка. Тя е проектирана така, че да осигури на потребителя си здрав и стабилен захват, който да доведе до максимален контрол върху процеса на рязане.

Приложението на стандартните ръчни триони си остава така или иначе до голяма степен универсално. Те се използват от множество майстори както на професионалната площадка, така и в домашни условия.

Тяхната многофункционалност определено им позволява да се справят със задачите си, без да ви създават излишни затруднения.

Трион пасвател

Трионът пасвател е проектиран така, че да извършва прави и прецизни по-малки разрези в твърди и меки дървесни материали. Те разполагат с голямо количество зъби на инч (TPI – tooth per inch). Това им позволява да осигурят на потребителя си максимално чист разрез.

Острието на подобни модели е създадено с идеята да не се огъва. Именно това ви позволява максимално добър контрол върху характера на разреза, който искате да осъществите.

В много от случаите те се представят изключително добре и в рязането на различни чепове. Те като цяло са доста по-малки от конвенционалните модели, а самото им острие е не само здраво и стабилно, но и доста тънко.

Именно защото с трионите пасвател се реже под натиск, острието е допълнително подсилено. Тъкмо с това се цели да се предотврати огъването му в процеса на рязане.

Това обикновено се случва посредством добавянето на специален месингов шип в задната част на инструмента. Той не само поддържа острието право, но освен това му придава и допълнителна тежест, която да допринесе за неговата ефективност.

Съответното подсилване възпрепятства триона от възможността да прави дълбоки разрези. В същото време обаче именно поддържането на острието в напрежение гарантира изключитлено фините разрези, които трионът пасвител мжое да постигне.

Тези модели разполагат с подобна на конвенционалните D-образна дръжка. Тя осигурява стабилен захват и ефективно рязане на самия потребител.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на ръчен трион?

Вече сме спокойни, че сте добре запознати с различните разновидности на ръчните триони. И сами виждате, че разнообразието от варианти е наистина сериозно.

Именно затова е важно да знаете точно от какво се нуждаете. Така ще можете да установите и към кой от моделите си заслужава да се насочите.

Имайте предвид обаче, че отвъд своя дизайн, различните ръчни триони си имат куп характеристики и особености. Ако искате да се сдобиете с възможно най-добрия инструмент, определено ще ви се наложи да ги проучите внимателно.

Конструкция

В повечето случаи, при които става въпрос за различни ръчни инструменти, тяхната конструкция играе ключова роля за правилния избор. Въпросът с ръчните триони нещата в никакъв случай не стоят по-различно.

Добрият ръчен трион ще бъде изработен от здрав материал. Много често това означава закалена стомана за по-голяма издръжливост и по-лесна употреба.

Всеки ръчен трион, независимо от своята разновидност, както сте забелязали, се състои от дръжка и острие.

Сериозно количество от моделите на пазара са проектирани с конусовидни остриета, които постепенно изтъняват от зъбите нагоре към задначата част. Това заостряне предотвратява затъпяването на острието при извършването на по-дълбоки разрези.

Някои триони, като например трионите за чепове, трионите дозуки и др., разполагат с острие, което е допълнително укрепено от шипове в задната част. Това дава допълнителна опора на тънкото острие, което в противен случай може да се огъне в процеса на рязане, да изкриви разреза и да затормози работата ви.

Зъбите на повечето триони са настроени. Както вече ви споделихме, това означава, че зъбите са огънати под сравнително малък ъгъл навън спрямо основната част на острието.

Зъбите се поставят последователно – един наляво, един надясно, следващият наляво и т.н. Тази настройка прави режещия ръб на острието значително по-широк от самото острие. Идеята е при по-дълбоко рязане трионът да се предпази от заклещване в прореза.

Конструкцията на един ръчен трион е важна и до голяма степен определя неговите приложения и качеството на получените резултати.

Размер

Когато става въпрос за размерът на един трион, иде реч за няколко негови характеристики. От една страна, това е дебелината на самото острие, а от друга – неговата дължина.

Когато ви представяхме различните видове ръчни триони, вероятно сте обърнали внимание на това, че остриетата на едни от тях са по-тънки, а на други – по-дебели. Е, в крайна сметка въпросната дебелина има значение за разрезите, които можете да правите с даден трион.

По-тесните остриета, както сами се досещате, означават по-тесни разрези. В много от случаите обаче теснотата прави подобни остриета по-податливи на изкривявания. Гъвкавостта на едно острие също си има своите приложения, но ако идеята на даден трион не е да бъде гъвкав, то той ще бъде допълнително подсилен.

По-широките остриета съответно предлагат на потребителите си по-широки разрези. В много от случаите това са и по-масивните и стабилни триони, които нямат нужда от допълнително подсилване. Подобни модели обикновено се използват за изпълнението на по-сериозни задачи.

Другият фактор, който определя размера на един ръчен трион обаче, е неговата дължина. Ако вече имате наблюдения над различните предложения на пазара, вероятно сте установили, че дължините им се различават значително.

Дължините на ръчните триони могат да варират от 6 до 12 инча и от 22 до 24 инча в зависимост от вида на триона. Съответно по-дългите триони са предназначени за дълги ходове, а по-късите – за къси ходове.

Дългите модели изискват от вас да използвате пълния диапазон на движение на ръката си. От друга страна, късите варианти ще изискват от вас по-къси и чести движения с ръка.

По-дългите триони в повечето случаи се оказват по-ефективни в прерязването на даден обект и извършват това по-бързо и по-лесно. Освен това обикновено разполагат с повече зъби.

Това обаче не означава, че са по-добрия избор във всяка ситуация. Всичко зависи от приложението на триона. Късите модели са чудесни за по-деликатните задачи.

Брой зъби

Ако целта ви е да правите по-фини и сложни разрези, ще се нуждаете от един вид ръчен трион. За груби разрези в дърво, разбира се, ще трябва да се оглеждате за съвсем различен модел.

Всеки отделен ръчен трион си има своето предназначение. А един от най-определящите фактори в случая с начина на рязане на различните модели се свежда до броя на техните зъби.

Накратко положението е следното. Повече зъби означават по-чист и прецизен разрез. По-малкият брой зъби ще ви осигури по-бързо рязане, но за сметка на това направеният разрез няма да бъде чак толкова точен и фин.

Броят на зъбите на един трион би трябвало да можете да откриете в описанието на всеки продукт. Той се измерва в TPI (зъби на инч) или в PPI (точки на инч). Колкото по-високо е числото, толкова повече са зъбите на определен модел.

Друг фактор, който следва да ви служи като ориентир в случая, е видът на обработваната дървесина. При рязането на иглолистна дървесина е силно вероятно трионите с по-голям брой зъби да се запушат. Това се дължи на голямото количество отпадъци, които се образуват при взаимодействие с подобна дървесина.

В случая би било препоръчително да се ориентирате към трион с малък брой зъби на инч. За разкъсващ трион това означава от 4 до 6 TPI, а при трион за напречно рязане – от 10 до 14 TPI.

При рязането на по-твърда дървесина се образуват по-дребни дървесни отпадъци. Тогава се препоръчват трионите с повече зъби на инч.

В случая с трионите за разкъсване това означава от 8 до 10 TPI, а при трионите за напречно рязане – над 15 TPI.

Имайте предвид, че колкото по-голям е броят на зъбите, толкова по-бавно ще реже трионът. В същото време обаче прецизността на разреза е гарантирана.

Материал

Материалът, който е използван за изработката на един трион, ще окаже ключово влияние върху неговото представяне. Така или иначе е важно вашият инструмент да бъде изработен от достатъчно здрав материал.

В много от случаите за изработката на острието с тази цели се използва специално закалена стомана. Тя е достатъчно издръжлива, стабилна и води до качествени и надеждни резултати.

Разбира се, самият материал има значение. Също толкова важно за работата на триона обаче е и неговото качество.

Особено популярни се оказват трионите с твърда точка, които са изключително здрави и издръжливи благодарение на закалените си зъби. Представянето на моделите, изработени от високовъглеродна стомана, пък говори само за себе си и дори не се нуждае от коментар.

Изработката на дръжката също има базово значение. Трионите от висок клас обикновено са изработени с висококачествени дръжки, които са не само издръжливи, но и изключително удобни.

Целта обикновено се свежда до редуциране на триенето и по-малко натоварване при продължителна употреба.

Определено си заслужава да обърнете внимание на материала, използван за изработката на бъдещия ви инструмент. И запомнете – качеството винаги си заслужава.

Острота

Не е нужно да ви обясняваме колко ключов фактор за представянето на вашия бъдещ ръчен тирон е остротата на неговото острие. В случая е важно да вземете едно определено решение и да си отговорите на един много конкретен въпрос. Трион с твърда точка или трион с възможност за заточване?

В предната секция ви обърнахме внимание на трионите с твърда точка. Сега обаче искаме да ви дадем малко повече подробности.

Зъбите на подобни модели са импулсно закалени. Именно това им позволява да се запазят остри за много дълъг период от време.

Това закаляване обаче има един ключов недостатък. В един момент зъбите на триона ви така или иначе ще се затъпят. При моделите с твърда точка повторното заточване е невъзможно и поради тази причина, веднъж затъпени, те се изхвърлят.

В същото време съществуват много модели, които ще ви дадат възможност да ги заточвате отново и отново. Проблемът при тях е, че те са значително по-скъпи от “еднократните” си конкуренти.

И все пак имайте предвид, че качественият трион с възможност за заточване ще ви служи цял живот. Стига, разбира се, да се грижите за него достатъчно пълноценно.

Опции

Когато си избирате ръчен трион, трябва да бъдете наясно с различните опции, които се разкриват пред вас.

Когато ви представяхме различните видове ръчни триони, ви обърнахме внимание на факта, че при някои модели се реже с избутване, а при други – с издърпване.

Западните триони в повечето случаи режат при избутващо движение. Това действие обаче поставя острието под сериозен натиск.

За да се компенсира това положение, се налага трионите или да бъдат с достатъчно дебело острие, или да бъдат допълнително подсилени. Вече знаете, че по-дебелото острие означава по-широк разрез, а укрепването с шип ограничава дълбочината на проникване на триона.

Трионите, които режат с издърпване, обикновено са от японския тип. Именно поради спецификата на движението остриетата на тези модели биват автоматично изправени. Затова могат да бъдат по-тънки и да ви осигурят по-прецизни разрези.

В същото време, когато си избирате ръчен трион, обърнете внимание на различните разрези, които можете да правите с него.

Напречното на дървесината рязане предявява едни претенции към триона, докато рязането по дължината на дървесината си има свои изисквания. Както броят, така и формата на зъбите упражняват ключово влияние върху ефективността на триона и в двата случая.

Трионът за напречно рязане разполага със зъби, които са скосени и оформени така, че да прекъсват дървесните влакна по време на рязане. В същото време подобни триони обикновено разполагат с голямо количество зъби на инч – в повечето случаи над 10 TPI.

Ръчният трион за рязане на парчета има по-малко зъби – обикновено между 4 и 10 TPI. В същото време зъбите му са оформени за разцепване и раздробяване на дървесината в процеса на рязане.

Някои ръчни триони се стремят да предложат универсално приложение на своите потребители. Те обикновено разполагат с между 8 и 12 TPI и с тях можете да реализирате както напречни, така и надлъжни прорези.

Качество и цена

Независимо за каква покупка става въпрос, добрият избор винаги се свежда до откриването на равновесната точка между качеството и цената. Ситуацията с ръчните триони в никакъв случай не е по-различна.

Цените на тези инструменти, разбира се, варират като всички други. Въпреки това обаче дори моделите от най-висок клас обикновено не надвишават стотина лева.

Необходимо е да бъдете наясно със собствените си нужди, за да направите възможно най-добрия избор. От една страна, това означава да знаете от трион с какви характеристики се нуждаете. В същото време трябва да бъдете наясно също колко често и за какви задачи ще използвате новата си придобивка.

Ако имате намерение да режете дъски само когато това се наложи (т.е. сравнително рядко), надали се нуждаете от първокласен трион. Въпреки това обаче имайте предвид, че дори и най-простите задачи могат да бъдат особено досадни, ако вашият инструмент не може да се справи с тях.

Именно затова си помислете внимателно дали малко по-сериозната инвестиция не си заслужава. В крайна сметка веднъж си купувате ръчен трион, който от своя страна ще ви служи, ако не цял живот, то поне години наред.

Тъкмо затова нашият съвет е да се стремите винаги към възможно най-качествения продукт. Той ще ви гарантира безупречни резултати и в крайна сметка ще си заслужава.

Естествено обаче, вашият собствен избор си остава единствено във вашите собствени ръце.

Как да използвате ръчния си трион възможно най-добре?

Вече знаете всичко за характеристиките и особеностите на различните ръчни триони. Покупката на подобен инструмент обаче е само първата стъпка към постигането на желаните резултати.

Въпреки че ръчните триони се използват доста интуитивно, в крайна сметка има някои трикове, които ще направят използването им по-пълноценно, а и по-приятно.

Ние искаме да ви гарантираме възможно най-качествените резултати при максималната ви безопасност. Именно затова сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки за работа с ръчен трион.

Как да държите триона?

Когато държите ръчен трион, палецът и показалецът ви трябва да сочат по посоката на рязане на триона. Дръжката се държи само със средния, безименния и малкия пръст.

Този захват е потвърден като възможно най-добрия от професионалистите. Ако го прилагате качествено, със сигурност ще си гарантирате максимално прав разрез.

Начертайте линията на разреза предварително!

Добра идея е, преди да осъществите даден разрез, предварително да начертаете линия върху обработвания обект. Това се постига с едно- или неколкоратно движение с триона.

Маркираната по този начин линия е по-добра от отбелязаната с химикал или молив. Това е така, защото, от една страна, е по-точна, а от друга, служи като водач на острието ви.

Как да се разположите?

Разположете се така, че линията на погледа ви да съвпада със задната част на острието. Това ще ви помогне да поддържате прав и квадратен разрез.

Когато режете…

Когато режете, най-добре би било да използвате цялата дължина на острието. Това ще ви позволи да се възползвате максимално от потенциалната ефективността на триона си.

Запомнете! Дългите и равномерни движения ще срежат дървото много по-бързо и качествено, отколкото кратките и бързи удари с триона.

Знайте кога е подходящият момент да приложите сила!

Прилагайте сила към хода на рязане само когато бутате или дърпате ръчния си трион. Съответно това зависи от особеностите на вашия трион.

Така или иначе по-лекият обратен ход ще позволи на инструмента ви да изчисти част от отпадъците от зъбите си. Това ще предотврати задръстването на триона и в същото време ще ви осигури по-прецизно рязане.

Грижете се за ръчния си трион!

За да използвате максимално дълго ръчния си трион, трябва да полагате известно количество грижи за него.

Трионите трябва да се поддържат сухи, за да не ръждясат. Именно затова, когато не използвате инструмента си, го съхранявайте на сухо и защитено място.

Препоръчваме ви да поставяте картонената или пласмасова обвивка, с която върви трионът, върху острието му, когато не го използвате. Това ще го съхрани сух, а и ще го предпази от взаимодействие с другите инструменти във вашия комплект.

Внимавайте какво режете! Разбира се, трябва да използвате ръчния си трион само за рязане на материалите, за които е предназначен.

Уверете се също, че в дървесината, през която прокарвате острието на триона си, няма пирони. Рязането на метал с неспециализирано острие ще го затъпи много бързо, а може и да го повреди. Това означава, че ще ви се наложи по-скоро да смените своя трион.

Не че повторното заостряне не е опция в много от случаите. То обаче се реализира толкова сложно и досадно, че в повечето случаи потребителите предпочитат директно да заменят изхабените и без друго не чак толкова скъпи ръчни триони.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко за особеностите на ръчните триони и тяхната употреба, както обещахме в началото на статията си, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Ръчен трион Dedra


Стандартният ръчен трион Dedra се предлага на изключително достъпна цена. Дръжката му е изработена от каучук, а острието от стомана. Режещата повърхност на този инструмент е с дължина от 45 см. Върху него са наредени множество фини зъби с размер 2. Всички тези особености правят този трион подходящ за рязане на дървесни материали.
Купи сега

2. Ръчен трион Wert


Този стандартен ръчен трион също е проектиран за рязане на дървесни материали. Пластмасовата му дръжка е изключително ергономична и ви позволява да си осигурите стабилен захват и контрол. 50-сантиметровото острие на този трион е изработено от висококачествена въглеродна стомана 65Mn. В същото време инструментът разполага със стабилни зъби – по 7 на всеки инч.
Купи сега

3. Ръчен трион Stanley Jetcut


Ръчният трион Stanley Jetcut е един страхотен висококачествен инструмент от стандартен вид. Дръжката му е изработена от два материала, изключително здрава е и е проектирана с водачи за вашите пръсти. Острието на този трион е дълго 50 см и широко 0,7 мм за максимална стабилност и точност. По 7 големи и дълбоки индукционно закалени зъби с удължен живот са наредени на всеки инч. В същото време са разположени в три разфасовки за рязане както при бутане, така и при издърпване. Тази особеност на острието на практика горе-долу удвоява скоростта ви на рязане.
Купи сега

4. Трион TOP TOOLS


Този стандартен ръчен трион ви предлага по-сериозна гъстота на зъбите спрямо предходните модели от 9 зъба на инч. В същото време острието му е изработено от стомана и е дълго 40 см. Комбинацията с пластмасовата ергономична дръжка на този инструмент го прави подходящ за различна полупрофесионална употреба. Този трион е готов да служи на всеки майстор вярно и достойно.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Ръчен трион INGCO


За разнообразие ви представяме и един страхотен ръчен трион тип злодейка. Острието му е изработено от стомана и е дълго цели 30 см. Цялото е опасано с фини зъби, готови да прережат всяко дърво по пътя си. Каучуковата му дръжка е удобна за хващане и стои изключително стабилна в ръката. Този ръчен трион може да ви свърши наистина добра работа при някои по-особени задачи като разчистване на клони например или нещо подобно, което изисква по-голяма свобода на движението.
Купи сега


6. Ръчен трион Mega


На вниманието на направи-си-сам ентусиастите предоставяме стандартния ръчен трион, произведен от Mega. Този модел се стреми да предложи на своите потребители универсално приложение във и извън бита. Острието му е изработено от стомана и е дълго цели 50 см, а по цялото си протежение разполага с остри и режещи различни дървета зъби. Дръжката е захваната към него с три щифта, изключително ергономична е и ще ви осигури както стабилен захват, така и прекрасен контрол върху целия инструмент.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!