Всички категории

6-те Най-Добри Смарт Контакти

Искате да промените ежедневието си и да използвате най-съвременните решения за умен дом?

За щастие вече това е лесно постижимо, но за да се случи ще са ви нужни някои устройства, които да ви помогнат за постигането на перфектната идилия във вашата къща.

Едни от най-впечатляващите устройства в интелигентната домашна среда са именно т.нар. “смарт контакти”.

Това са може би едни от най-полезните и лесни за употреба смарт продукти. Обикновено се управляват чрез WiFi и се използват, за да включвате и изключвате уредите си дистанционно.

Освен това бихте могли да им зададете график на включване и изключване, за да оптимизирате разходите си за електричество.

Имате възможност да управлявате повечето електроуреди, като предварително трябва да се уверите, че са съобразени с максималното натоварване на умния контакт. Лампи, кафе машини, вентилатори, напоителни системи и много други – управлявайте ги лесно и от разстояние с лекота!.

Контактът се настройва и свързва към вашата WiFi мрежа, а вие можете да го управлявате от вашия смартфон, компютър, таблет или ръчно чрез вграден бутон по всяко време и от всяка точка на света, за да сте спокойни където и да се намирате.

Ако сте решени да превърнете дома си в едно по-добро място за живеене, продължавайте да четете нашето ръководство, за да научите повече.

А ние ви обещаваме, че по-долу ще имате и възможността да разгледате някои от най-добрите предложения на пазара в момента.

Какво представляват смарт контактите и как работят?

Както може би сте забелязали, вече е трудно да открием тип уред, който не разполага и със „смарт“ вариант под една или друга форма.

Истината е, че електрическите продукти, от които са изградени домовете ни, ще продължават да развиват комуникацията помежду си и това е процес, който ние считаме по-скоро за позитивен, защото наистина е доста полезен за бита.

Същност

Интелигентните контакти се разглеждат като основа за създаване на така наречения умен дом. Най-общо казано, те помагат по-лесно да управлявате електрическите и електронните устройства в дома ви от всяка точка на света само с докосване на вашия смартфон.

Тези устройства извеждат кабелния дом на ново ниво. “Умните контакти” превръщат „глупаво“ устройство, като кафемашина, вентилатор за стая или настолна лампа, в смарт устройство за секунди.

Ако искате да подобрите потреблението на енергия и да добавите повече удобство към времето си у дома, това са точните устройства за вас.

Начин на работаИнтелигентни преходници и контакти превръщат обикновените уреди в смарт с възможност за отдалечено управление и мониторинг.

Чрез тях лесно може да свържете: бойлер, въздухопречиствател, вентилатор, електрическа печка, нощна лампа, осветление на аквариум, електрическо одеяло, поливна система, водна помпа, градинско осветление, кафеварка, коледни лампички и много други.

Умният контакт е изключително полезен, когато имате уреди, които трябва да включвате и изключвате всеки ден – например, електрическа печка. С приложението за телефон можете да настроите контактът да включи печката час преди да станете от леглото, за да ви е топло в стаята.

Интелигентният контакт е подходящ и за места, които са трудно достъпни. Така, вместо да правите сложни гимнастически упражнения, само с няколко клика ще управлявате уредите си.

А и нека бъдем честни – ако често отивате на работа с усещането, че сте оставили котлонът или пресата за коса включени, ще можете да ги изключите дори от работното си място – какво по-голямо успокоение от това?

Кои са основните предимства от закупуването на смарт контакт?

Днешните смарт устройства, независимо от техния тип, биха ви донесли само и единствено ползи, стига да се осмелите да се сдобиете с тях.

Все пак доста хора са скептично настроени именно към най-новите технологии, но щом ги изпробват веднъж – променят изцяло мнението си за тях. Несъмнено ще ви накарат да се чувствате много по-удовлетворени, спокойни и модерни в собствения си дом.

Икономия

Проучване доказва, че електроуредите, които са свързани с контакт, изразходват ток, дори да не са включени. За една година това ви струва доста над обичайната сметка за електричество.

Със смарт контакт бързо ще си възстановите тези суми, защото при изключване през тях не преминава ток. Някои от моделите дори имат и функции за проследяване на изхабеното електричество, което е допълнителен плюс.

Обезопасяване на уредите

Ако имате електроуреди, които са пожароопасни, например електрически печки, можете да настроите, вашия умен контакт да ги изключва при опасност от прегряване.

Това е нещо изключително полезно, което би спасило вас и вашия дом, дори и ако ви няма. Не би трябвало да се счита за удобство, а по скоро за жизнена нужда, която трябва да присъства във всяко домакинство.

Лесна употреба и инсталиранеВсичко се случва по елементарен начин, без да се изискват каквито и да е било специални умения. С две думи – всеки би могъл да се справи с това начинание безпроблемно.

Просто слагате смарт преходника директно в контакта на стената, а след това включвате към него уредът, който желаете да контролирате. Единственото, което е нужно е да синхронизирате смарт устройството с домашния си Интернет (WiFi мрежа).

Разнообразно приложение

Тези контакти не само са подходящи за вътрешно приложение и биха ви свършили работа, в която и стая да ги поставите, но и ще ви изненадаме с още нещо…

Някои от тях са подходящи и за външното осветление в градината или на алеята. Тези модели са малко по-скъпи от останалите, защото са проектирани да издържат на всякакви температурни условия, включително дъжд и сняг, но със сигурност си заслужават инвестицията.

Особено за хората, които отглеждат различни култури, това би било едно много полезно решение, с което ще се улеснят до голяма степен.

Отлична функционалност

При покупката на такова устройство, получавате многобройни функции, които ще ви изненадат много приятно. Ако трябва да ви дадем прост съвет, то търсете модел, който притежава повече възможности.

За да научите повече за тях – продължавайте да четете нашето ръководство.

Само ще ви загатнем, че можете да се възползвате от функция, с която настройвате таймер, който да включва вашата кафе машина или чайник, например, за да бъдат готови преди да станете от сън. Страхотно удобство, нали?

БюджетностВ сравнение с останалите смарт уреди от този тип, контактите се водят за най-разумната инвестиция сред тях. Освен, че са най-достъпни като цена, те в буквалния смисъл си “избиват парите” само за няколко месеца.

Една от функциите на тези модерни контакти е да ви показва разходът на енергия, който използва устройството, с което работят. Някои модели могат да правят графики и сравнения с предишни месеци, за да випокажат от къде идва по-голямото потребление на енергия и как можете да спестите в бъдеще.

В този случай обаче, освен да си спестите средства, можете да спестите и най-важното – време. Ако имате уред, който загрява бавно, можете да го включите през телефона си на път за дома и дори да настроите осветлението да се включи автоматично преди да се приберете. Това са само част от примерите, от които ще имате възможност да се възползвате при направата на такава покупка.

Пазарувайте разумно и знайте, че няма по-добра инвестиция от тази, която всъщност ви помага да спестявате време, пари и грижи.

Какво трябва да имате предвид при покупката на смарт контакт?

Има някои основни аспекти, с които е нужно да се запознаете, за да сте максимално доволни от покупката си (все пак това е вашата цел).

А нашата – да ви помогнем в това отношение, а за да се случи това, ще ви изброим най-важните точки, на които да обърнете внимание.

Не подценявайте нито една от тях, защото това би могло да ви изиграе лоша шега при крайния резултат. Мислете добре и определете възможно най-точно вашите лични нужди.

РазмерСтандартния умен контакт е средно голям и заема пространство. Имайте това предвид, когато избирате гнездо, в което да го включите.

Някои компании обаче са разрешили този проблем и са създали смарт контакти, които са достатъчно малки и икономични, за да бъдат поставени един до друг в разклонител.

Това не би трябвало да представлява проблем за вас, но ако все пак имате някакви по-специфични предпочитания, можете да потърсите по-нестандартен модел, който да отговаря на вашите лични нужди.

Дизайн

На пазара има различни дизайни, които да отговарят на търсенията на разнообразните купувачи. Някои модели се отличават значително и се забелязват отдалеч. Но ако не търсите този ефект, можете да намерите отново модерен вариант, но с по-изчистен дизайн.

За хората с най-семпъл вкус, бихме препоръчали такива, които напълно имитират обикновените стенни контакти. Разбира се, хубаво е да се съобразите и с вашия домашен интериор, за да си паснат взаимно.

Относно цветовете, както знаете повечето контакти се предлагат в бяло, но ако потърсите сериозно, ще откриете разнообразие от цветове – черно, синьо, розово, червено и др.

“Гнезда”

Повечето видове интелигентен контакт се предлагат само с едно гнездо за уред. Ако искате да използвате няколко, на пазара има модели с две до осем гнезда, включително USB портове. Така можете да зареждате телефона си и да работите на компютъра си.

Единственият недостатък на тези модели е, че не можете да следите с точност кое от устройствата вк изразходва най-много енергия. Колкото повече гнезда има смарт контакта, толкова бутони за управление са поставени – така всеки уред се управлява самостоятелно.

УправлениеИма различни варианти, с които можете да управлявате вашето устройство, без да сте ограничени по
никакъв начин.

Изберете най-удобния и най-подходящия начин за вас и мястото, на което ще го използвате, защото това също е от голямо значение.

С кабел – ако избирате смарт контакт за градината или гаража например, бихме ви препоръчали управление с кабел. Това е най-удачния и безопасен вариант, ако смятате да го използвате за външно приложение.

С дистанционно – ако управлението през телефон с Wi-fi ви се струва твърде трудно, компаниите са създали смарт контакт с дистанционно. Цената му е значително по-ниска от тази на безжичните модели. Ако често губите дистанционното си, някои от умните контакти имат бутони и дисплей, така че можете да ги управлявате ръчно.

С гласова команда – за хората, които държат да са в крак с най-актуалното, ви предлагаме точно този вариант. Само с помощта на гласа си ще можете да управлявате вашите устройства. Ще ви е нужен асистент, който да ви осигури това удобство. Има различни, в зависимост от модела, който сте избрали, например – Google, Alexa и други.

ФункцииКакто вече се досещате, има многобройни функции, от които да се възползвате. Разбира се различните модели, притежават разнообразни функции. Съобразете се с нуждите си.

Но имайте предвид, че колкото повече функции изберете, толкова повече възможности получавате. Ако смятате, че нямате нужда от определена функция, то за в бъдеще е възможно да ви бъде полезна и в никакъв случай няма да ви навреди.

Както вече споменахме, можете да изберете модел с функция, която да следи изконсумираното количество енергия на даден уред, включен в смарт контакта. Това е често предпочитано от купувачите и може би една от най-важните функции, с която трябва да се сдобиете.

Същестува и възможност за създаване на график за изключване на уреди, които не се използват за да спрете “огромната” консумация (много видове уреди се считат за „вампирска електроника“ и увеличават сметката ви за електроенергия, телевизор, пералня, климатик, зарядно за телефон и т.н.).

Функция-таймер – също е много полезна, в случаите, в които не сте си у дома и няма на кого да разчитате. Ако предварително въведете команда в телефона си след колко време вашият интелигентен контакт да се изключи или между кои часове да работи, той ще запомни това и ще го изпълни.

Имайте предвид, че дори и да имате притеснения, че интернетът ви е спрял, например, това по никакъв начин няма да спре устройството ви да извърши заданието си. Така че можете да останете спокойни и да му се доверите напълно, че ще свърши работата си качествено и навреме.

И това са само някои от функциите, които се предлагат на огромния пазар. Четете внимателно ръководствата на продуктите, за да разберете какво точно предлагат те. Ако търсите нещо конкретно, което мислите, че не присъства, попитайте производителите или консултантите, за да ви дадат най-добрите насоки.

 

Ще се радваме, ако сме ви били полезни с нашето ръководство…

А за да сме ви помогнем максимално, както ви обещахме по-рано, сме подбрали и едни от най-добрите предложения на пазара в момента.

1. Смарт контакт Xmart WSP20Многофункционален смарт контакт с дистанционно управление чрез смарт приложение. С него ще можете да управлявате дома си само с гласа си, с помощта на Amazon Alexa и Google Assistant. Съдържа полезни функции, като таймер, следене на електроенергия, автоматично изключване и други. Издържа на натоварване до цели 16A и е в пълна интеграция с всички Smart Home продукти Xmart. В стандартен бял цвят и компактни размери.
Купи сега

2. Смарт контакт D-LinkWi-fi смарт контакт с натоварване до 16А. Функционален, удобен и подходящ за всяко домакинство, заради семплия си дизайн и бял цвят. Съвместима операционна система – Android и iOS и безжично свързване. Изработен е от пластмаса и е с захранващо напрежение 240V.
Купи сега

3. Смарт контакт HP 04Огнеустойчив модел с дистанционно управление и интелигентно синхронизиране. Притежава функции, като – контрол на споделяне, защита от претоварване, защита от пренапрежение, енергиен мониторинг и други. Поддържа асистенти – Amazon alexa / echo, google home. Изработен е от пластмаса, в семпъл дизайн и бял цвят, за да е подходящ за всеки интериор.
Купи сега

4. Контакт TP-Link Wi-Fi Mini Smart Tapo P100Страхотен мини модел с дистанционно управление, за да управлявате дома си от всяка точка на света. С полезни функции, като – таймер, график, режим Away, контрол на ползване и други. С гаранции за безопасност – строг контрол на качеството от лабораторията на TP-Link и сертифициране от световно признати специалисти, огнеупорни материали, предпазен капак и други. Безжично свързване, операционна система – Android, iOS и изключително компактен размер.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Смарт контакт iHunt Smart Plug MeterФункционален модел, подходящ за всеки дом. Той се свързва чрез Wi-fi и е със съвместима операционна система – Android и iOS. С полезни функции, като – защита от прегряване, измерване, мониторинг на потреблението на енергия и други. В страхотен дизайн, бял цвят и компактни размери, за да се вмести навсякъде. Изработен е от пластмаса и е с ампераж 16A.
Купи сега

6. Смарт контакт PNI SmartHome WP850Това е програмируем интелигентен контакт, съвместим с Google Home, Alexa и TuyaSmart iOS / Android приложения. С двоен интелигентен превключвател за управление на светлината в интернет с приложението. С полезни функции, като защита от прегряване и заровен монтаж – за стена. Ампераж – 16A, стандартен дизайн и компактен размер.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!