Всички категории

7-те Най-Добри MP3 и MP4 плеъри

Купуването на iPod може да изглежда като нещо, за което не се изискват усилия, но все пак има някои висококачествени MP3 и MP4 музикални плеъри, които не са на Apple.


Ето как да разберете кой вид плеър е правилният за вас.

Въпреки че много от нас са захвърлили MP3 плеърите за сметка на мобилните телефони или таблети, на които можем да слушаме дигиталната си музика, все още съществува пазар, посветен на преносимите медия плеъри (ПМП).

Но може да не изглежда така, след като Айпод на Епъл е еволюирал драстично в годините след създаването си и се наслаждава на лъвския пай от смаляващия се пазар. Но Айпод не е автоматичен избор за всекиго и все още има някои негови съперници, които си струва да се вземат предвид.

С това ръководство ще ви помогнем да изберете най-добрия музикален плеър за вашия стил на живот, бюджет и личност.

Защо MP3 (музикалните) плеъри все още са полезни?

Най-полезните музикални плеъри вероятно са тези, които не се опитват да бъдат смартфони. Ако искате да гледате видеа или да използвате приложения, по-добре да използвате смартфон.

Ето в какво музикалните плеъри надвиват смартфоните:

Те са по-малки, по-леки и по-евтини.

Много музикални плеъри все още са значително по-малки, по-леки и по-евтини от смартфоните. Това ги прави чудесни за ситуации, в които няма да искате да носите смартфон.

Някои са здрави и водоустойчиви

Искате да тичате, без някое тежко устройство да ви изморява, или просто да тренирате, без да се тревожите, че ще изпуснете вашия скъп смартфон? Един музикален плеър е чудесна опция, тъй като няма да ви разори, дори ако бъде повреден.

Също така можете да намерите водоустойчиви музикални плеъри, които можете да използвате по време на плуване, докато дори смартфони, за които се твърди, че са „водоустойчиви“ изискват да включите порта за слушалки, преди да ги използвате под вода.

По-малко изтощаване на батерията на телефонаМного хора откриват, че батерията на смартфона им вече е изтощена преди края на деня и това е без изтощаването на батерията от слушането на музика с часове. Ако срещате проблеми с продължителността на живота на батерията на смартфона си или избягвате да слушате музика, просто за да не изтощите батерията на телефона си, един музикален плеър със собствена вградена батерия може да ви спести притесненията.

Музикалните плеъри имат по-дълга продължителност на живота на батерията си

Музикалните плеъри вършат само едно нещо, така че няма да се изтощят толкова бързо, колкото смартфона ви. Някои включват изключително дълъг живот на батерията.

Ако искате да слушате музика по време на дълго пътуване, при което няма да можете да презаредите телефона си, едно такова устройство може да продължи да ви пуска музика дълго след като батерията на смартфона ви се е изтощила.

Музикалните плеъри имат физически бутони

Музикалните плеъри често идват с физически бутони за „Пусни“, „Пауза, „Следваща“ и „Предишна“, което ви позволява бързо да пропускате песни, без да се мъчите да извадите смартфона си от джоба си.

Можете да си вземете слушалки с вградени контролери за смартфона си, но може да е трудно да намерите такива, ако не използвате Айфон.

Видове музикални плеъри

Повечето съвременни музикални плеъри използват два вида памет в зависимост от вида съхранение на памет: флаш памет или хард диск.

Музикални плеъри с флаш памет (флаш плеъри)Плеърите с този вид памет имат достатъчно малък размер и ниска консумация на батерия. Подобни устройства са по-устойчиви на различни външни влияния като удари, блъскания и т.н.

Но флаш паметта има сравнително малко място за съхранение, в повечето случаи до 32 гигабайта.

Музикални плеъри с хард диск памет

Плеърите, които съхраняват информация на хард диск, са малко по-големи от музикалните плеъри с флаш памет. Те също така консумират повече енергия.

Тези плеъри трябва да бъдат използвани с повече внимание, понеже дискът може да е сравнително чувствителен на външно влияние. Основното преимущество на тези устройства е обемът информация, който можете да запишете на тях.

Един музикален плеър с висок капацитет има памет от до 160 гигабайта (към настоящия момент).

В много музикални плеъри имат слот за допълнителна памет. Това е специален слот, в който можете да вкарате карти памет и чрез това да увеличите паметта на плеъра.

Колко песни може да съхранява средностатистическия плеър?

Ако ще сте доволни с компресирана MP3 музика, тогава дори скромна 8-гигабайтова памет ще е достатъчна за 60 часа музика при най-високото възможно аудио качество. Но ако искате да слушате аудио с висока резолюция, тогава 8 гигабайта ще са достатъчни само за около час и половина висококачествено DSD аудио.

За щастие повечето музикални плеъри имат микро слот за карта памет, което ви позволява да увеличите паметта им – освен семейството на Айпод, естествено – а микро картите памет са евтини.

Размер на екрана и резолюция на музикалните плеъри


Докато размерът на екрана и резолюцията не трябва да са най-важните нещо, когато става въпрос за купуването на най-добрия музикален плеър, определено трябва да вземете предвид вида и качеството на екрана на устройството, преди да го купите. Размерът на екрана и резолюцията ще са много по-важни, ако планирате да използвате своя плеър за гледане на видеа.

Музикалните плеъри, които могат да се използват и като видео плеъри, могат да имат резолюция от 480р или повече.

Това не е много в сравнение с възможностите на повечето смартфони и таблети, но има малко налични възможности за музикални плеъри с по-висока резолюция. Размерът на екрана по принцип варира между 6 сантиметра и 10 сантиметра, като някои екрани са дори по-малки от 5 сантиметра.

По-малък екран може да означава по-голяма мобилност, но винаги помнете, че трябва да помислите за цялостния дизайн на устройството, включително местата на бутоните и потребителския интерфейс. Реалният размер на екрана може да не е толкова важен, колкото това колко лесно можете да навигирате между контролерите.

Поддържани файлове

Видовете файлове в музикалната библиотека могат да играят голяма роля в това какъв вид музикален плеър ще изберете да купите. Ако вече сте изтеглили музиката си в определен вид файл, тогава ще искате да се уверите, че новият ви музикален плеър може да разчете тези файлове.

Най-често срещаните видове файлове са WM), MP3, M4A, FLAC и AAC. Ако имате предимно FLAC файлове, тогава ще искате музикален плеър, който може да отваря файлове използващи компресия без загуба на качество.

Останалите, с изключението на WMA, са файлове с компресия със загуба на качество, с които повечето плеъри могат да се справят. WMA могат да са или формати с компресия без загуба на качество, или такива с компресия със загуба на качество.

Ръководствата на почти всички музикални плеъри описват кои видове файлове устройствата могат да поддържат и разчитат.

Мобилност на музикалния плеър


Най-добрият музикален плеър трябва да е достатъчно мобилен, че да можете да го вземете със себе си в джоба си, чантата или колата си, без то да ви тежи. Трябва да е достатъчно тънък и лек, че да можете лесно да го носите, но не толкова лек, че да може да се счупи на две, ако го изпуснете.

За музикални плеъри с най-добра мобилност търсете устройства с размер на екрана от 7 сантиметра (или по-малки) и избягвайте устройства с остри ръбове и странни форми.

Гладък, компактен и здрав музикален плеър е най-доброто решение, ако искате нещо, което можете да носите в джоба си през деня. Помнете, че много музикални плеъри идват със собствени калъфи, които могат да добавят както защита, така и допълнително тегло. Ако сте особено активни, търсете музикални плеъри, които включват клипс за облеклото.

Живот на батерията на музикалните плеъри

Когато пътувате, тичате или пътувате до работа искате да можете да слушате музиката си без да се притеснявате за изтощаването на батерията. За много хора носенето на преносима батерия не е практично решение.

Най-добрият музикален плеър ще има дълъг живот на батерията и способността да пуска музика с часове без да има нужда от презареждане. Животът на батерията при музикалните плеъри може да варира в зависимост от това какви свойства има плеърът ви и от начина, по който използвате тези свойства.

Ако използвате безжична блутут технология на музикалния си плеър, тогава ще изразходвате повече батерия.

Ако искате да спестите батерия, изберете да слушате музикалния си плеър с качествен чифт свързващи се с кабел слушалки.

Като странична бележка, важно е да помните, че нивото на звука има ефект върху изразходването на батерията.

Ако слушате музика при по-високо ниво на звука, това може да изтощи батерията ви по-бързо. Яркостта на музикалния ви плеър и това колко дълго е включен екранът също могат по-бързо да изтощят батерията. Поради тази причина много производители включват таймер за автоматично влизане в режим на сън или заключване на устройството.

Ако искате да запазите живота на батерията на музикалния си плеър, настройте настройките на екрана и намалете до минимум пропускането на песни.

Допълнителни функции

Освен основните функции за пускане на музика, плеърът може да има, измежду други, следните допълнителни функции:

 • Записване на глас, което ви позволява да използвате устройството като записвачка на глас
 • Блутут, който създава възможност за безжичен трансфер на файловете между различни устройства
 • Радио – музикален плеър с FM ви позволява да слушате радио
 • Безжичен интернет, който ви помага да свържете плеъра с интернет
 • Допълнителните свойства правят използването на плеъра по-удобно и разнообразно, но наличието им е въпрос на вкус и зависи от финансовите ви възможности.

  Най-добрите музикални плеъри, които можете да си купите

  Ако търсите най-добрият музикален плеър, който можете да си купите, попаднали сте на перфектното място.

  Ето кои са някои от най-добрите музикални плеъри и ще ви кажем всичко, което трябва да знаете за тях, за да вземете добро решение за покупка.

  1. MP4 плеър Sony NWE393B


  Този чудесен плеър разполага с 1,77-инчов екран, чиято резолюция е 128х160. Изключително лек е – с тегло само 39 грама.

  Има капацитет от 4 гигабайта.

  Плеърът е тип ЕмПе4 и поддържа AAC, MP3, PCM, WMA и линеен файлов формат. Изисква Майкрософт Уиндоус 7, 8 или Виста. Може да ви осигури до 35 часа работа в аудио режим. Интерфейсът му е тип USB. Има елегантен външен вид, FM радио и лесни за навигация контролери.
  Купи сега

  2. Apple iPod Touch


  Това е Айпод Тъч 6-та генерация с елегантен външен вид и лесна навигация. Екранът му е 4 инча с резолюция от 1136х640 пиксела и контраст 800:1.

  Тежи само 88 грама.

  Захранва се чрез литиево-йонна батерия. Разполага с блутут, две камери (една от 5 мегапиксела и една от 1,2 мегапиксела), безжичен интернет, акселерометър, жироскоп, микрофон, местоположение. Капацитетът му е 32 гигабайта.

  В режим видео издържа до 8 часа, а в режим аудио издържа 40 часа.
  Купи сега

  3. MP3 плеър Sony NWZB183B


  Този малък и компактен плеър има елегантен дизайн и е с алуминиево покритие. Разполага с функция Бас бууст за увеличаване на ниските честоти. Капацитетът му е 4 гигабайта, което означава, че може да побере около 900 аудио файла.

  С него можете да слушате песни в продължение на до 20 часа без необходимост от зареждане на батерията.

  Плеърът се зарежда за изключително кратко време – само 3 минути.

  Има LCD екран, USB порт и един жак 1х3,5 милиметра. Поддържа MP3 и WMA файлове.
  Купи сега

  4. MP4 плеър Energy


  Това е плеър с тъч контролери и красив дизайн. Има 8 гигабайта вградена памет и поддържа микро карта памет от до 64 гигабайта. Разполага с приложение за запис на аудио и с вградено FM радио.

  Работи с акумулаторна литиева батерия. Дисплеят му е LCD от 1,8 инча, като резолюцията е 160х128 пиксела. Поддържа MP3, FLAC, WMA, WAV и APE аудио файлове и AMV видео файлове.

  Работи до 8 часа в режим радио и до 20 часа при слушане на аудио файлове.
  Купи сега

  5. Mp3 Player Sport Sony Walkman NWWS413B


  Плеърът Спорт на Сони е водоустойчив (трябва да се използват вложки за плуване) и прахоустойчив, като издържа дори на екстремни температури в диапазона -5 до 45 градуса по Целзий. Има режим околен звук, при който можете да слушате музика и в същото време да чувате звуците около вас.

  Зарежда се бързо, а след пълно зареждане издържа до 12 часа.

  Има увиващи се слушалки за свободно движение. Капацитет – 4 гигабайта. Интерфейсът му е тип USB. Поддържа MP3, PCM, AAC, WMA и линеен файлов формат.
  Купи сега

  🔒 Този продукт е заключен! 🔒

  Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

  Loading...

  6. MP3 Плейър Energy Sistem Clip


  С този плеър можете да слушате музика без слушалки.

  Има малък размер, но е с капацитет от 8 гигабайта вградена памет и възможност за използване на допълнителна памет до 64 гигабайта. Има удобен клипс за закачане по дрехите.

  Разполага с блутут, LCD екран, вградено радио, еквалайзер със 7 режима, вграден дигитален диктофон. Работи с акумулаторни литиева батерия. Поддържа MP3, WMA, WAV и FLAC файлови формати.
  Купи сега

  7. MP3 плеър Wink Speed


  Този удобен и комфортен музикален плеър е елегантен и лесен за употреба. Разполага с капацитет от 4 гигабайта. Поддържа USB 2.0.

  Има ниско тегло от само 15 грама, което позволява голяма мобилност.

  С малките си размери (49х37х20) ви позволява лесно да го носите със себе си, където и да отидете. Има лесни за използване контролери.
  Купи сега

  4.5/5 - (17 votes)
  АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

  Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

  Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

  Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

  Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

  Подобни

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!