Всички категории

7-те Най-Добри Хидромасажни Вани за Крака

Хидромасажните вани са най-добрият начин да се погрижите за своите крака след тежък работен ден или просто като начин за разкрасяване.


Най-добрите масажни вани се грижат за педикюра  и цялостното здраве на краката като понякога дори надминават резултатите от скъпи спа процедури.

Така получавате изключително полезни, приятни и отпускащи процедури, но без нуждата да плащате големи суми в спа центровете и дори не трябва да напускате своя дом.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно за хидромасажните вани за крака – така ще можете да направите по-информирана и правилна покупка.

А в края му дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Как да изберете хидромасажна вана за крака

Избирането на подходяща хидромасажна вана за крака може да бъде доста сложно.  На пазара има прекалено много марки и модели, а за обикновения и незапознат потребител този голям избор може да бъде още по-объркващ.

Има някои основни фактори, които трябва да се съобразят, както и разбира се бюджетът и личните предпочитания.

Нека разгледаме основните характеристики на хидромасажните вани и защо всяка от тях е важна.

Загряване

Едва ли бихте искали хидромасажна вана, която да загрява водата до точката на кипене, но вероятно ще искате когато потопите краката си, водата във ваната да бъде приятно затоплена и да си остане такава по време на цялата процедура.

Потапянето на краката в гореща вода е отпускащо поради редица причини, сред които подобряване на кръвообращението и отпускане на мускулите.

Ако имате артрит, то изберете хидромасажна вана, чиито нагревател за водата е в долната й част.

Все повече мъже започват да се възползват от спа процедури, но хидромасажните вани и до днес си остават особено предпочитани от жените, най-вече заради благоприятното действие върху краката след тежък ден на неудобни и високи обувки.

Но нека се върнем на това как да изберете хидромасажна вана с прилично загряване на водата. Всъщност това не е толкова сложно. Просто проверете дали избраният модел има достатъчно настройки за загряването и дали нагревателят е достатъчно силен да затопли водата до желаната от вас температура.

Колко гореща искате да бъде водата в хидромасажната вана зависи изцяло от личните ви предпочитания. Имайте предвид, че температури над 50 градуса са напълно ненужни и повечето хора не биха изтърпели. За щастие повечето хидромасажни вани имат адекватни нагреватели и без проблеми загряват водата дори до такива температури.

Безопасност

Проблемът е в това да намерите хидромасажна вана за крака, която да има възможност за свободно регулиране на температурата на водата.

Повечето модели идват с предварително зададени режими за температурата. Имайте това предвид и ако за вас е важно да имате абсолютна свобода в това отношение, оглеждайте предложенията на пазара по-внимателно.

Размери

Факторът с размерите на хидромасажната вана вероятно се подразбира – тя трябва да е достатъчно голяма, за да побере краката ви. Едва ли ще ви бъде особено удобно да натъпчете и свиете краката си само и само да се съберат в прекалено малка вана.

За щастие повечето хидромасажни вани са с адекватни размери и спокойно побират крака на възрастен човек с дължина до 43 сантиметра.

Ако обаче имате по-големи крака, определено ще трябва да потърсите вана с по-големи размери. Но като цяло опцията за по-голяма хидромасажна вана си струва да се обмисли дори и да имате нормални или малки крака – така ще имате повече място за тях.

Към размерите на хидромасажните вани се отнася пряко и тяхната дълбочина. Нещата в това отношение опират до лични предпочитания. Не всеки човек харесва да потапя краката си само до глезените, но има и такива, които пък не обичат водата да достига над глезените.

Просто обърнете достатъчно внимание на размерите на избраната хидромасажна вана и се уверете, че те отговарят на вашите изисквания.

Масажни ролки и дюзи


Това също е важен фактор, който в никакъв случай не бива да пренебрегвате. Все пак ако избраната хидромасажна вана не може да направи добър и отпускащ масаж на краката ви, защо ви е?

Масажните ролки и дюзи се грижат за масажа на краката и при най-добрите вани те работят в синхрон с цел да доставят възможно най-отпускащо преживяване.

Когато избирате хидромасажна вана за крака се стремете даденият модел да има както масажни ролки, така и дюзи.

Има няколко варианта що се отнася до това как масажните ролки и дюзи са поставени във ваната. При повечето модели ролките са на дъното на резервоара и краката се поставят на тях. Има вани, при които има допълнителни ролки в страните.

Но повече масажни дюзи или ролки не винаги е за предпочитане защото те заемат място в резервоара, което значи, че ще има по-малко свободно място за краката ви. Отново изберете хидромасажна вана с набор от масажни ролки и дюзи според личните си предпочитания.

Шум

И въпреки че е невъзможно хидромасажната вана за крака да не издава шум по време на работа, едва ли бихте искали той да е толкова силен, че да не можете да се отпуснете добре.

Слушането на музика на слушалки или използването на тапи за уши може да помогне при по-шумна вана, но ако искате просто да затворите очи и да се насладите на тишината, тогава обърнете внимание на този фактор. Също така имайте предвид, че дори и на вас шумът от хидромасажната вана да не ви пречи, то може и да не е така за някой друг, който е в същото помещение.

В такъв случай няма решение за неговия проблем освен едно. Просто ще трябва да инвестирате в по-тиха хидромасажна вана. Имайте предвид, че е невъзможно да намерите модел, който не издава никакви шумове по време на работа заради работата на масажните ролки и дюзи.

Шумът е недостатък, който трябва да приемете ако искате да имате поддържани, масажирани и отпочинали крака. Това обаче не означава, че не може да потърсите хидромасажна вана, която издава възможно най-малко шум по време на работа.

Мехурчета


Всеки човек има собствено мнение по въпроса дали харесва или не водните мехурчета. Ако сте използвали джакузи или друг уред за воден масаж, вероятно знаете дали мехурчетата са по вкуса ви или не. Но ако нямате подобен опит съответно няма да знаете дали подобна опция при хидромасажната вана за крака ще ви хареса.

Решението на подобна пречка е сравнително просто. По-скоро не рискувайте с покупката на хидромасажна вана с мехурчета, защото цената ще е значително по-висока. Рискът не е оправдан, защото шансът да не харесате усещането от мехурчетата е не по-малък от този те да се превърнат в любимото ви нещо, но това е за сметка на цената.

Затова ако сте пред дилема, то просто изберете вана без мехурчета. Ако пък цената не е проблем и имате по-висок или дори неограничен бюджет, то тогава потърсете модел, който има опцията за включване и изключване на мехурчетата.

В заключение – отново нещата се свеждат до личните ви предпочитания.

Допълнителни екстри

След като вече ви представихме важните неща, които трябва да вземете предвид при избора на хидромасажна вана за крака, дойде и моментът, в който ще разгледаме някои допълнителни екстри. Не е задължително те да са налични във всяка една хидромасажна вана, но ако бихте се възползвали от тях или поне от някоя, то тогава си заслужава да потърсите такъв модел.

Дистанционно управление

С него имате възможността да променяте температурата на водата, масажните функции и други настройки на хидромасажната вана.

Това може и да не е толкова важно за някои хора, но ако се замислите е доста полезна екстра. Реално няма да ви се налага да се сгъвате и да пипате по ваната всеки път когато искате да нагласите нещо. Просто продължавате да си седите или лежите отпуснати и с едно щракване на дистанционното правите желаните промени.

Вградени програми

Някои потребители предпочитат да имат пълен контрол върху настройките на хидромасажната си вана. Но пък други искат просто с едно щракване да изберат конкретна програма и да се отпуснат моментално без да му мислят много.

Като се замислите повече по въпроса, никой не знае по-добре как най-добре работи машината от производителя. Съответно предварително зададените програми понякога може да се окажат по-добри от това, което потребителят сам ще си нагласи.

Хидромасажните вани с предварително зададени програми сами избират температурата на водата, масажните функции и всички други параметри.

Аксесоари


Това са всички приставки, малки приспособления и механизми, които се добавят към една машина, за да подобрят нейната работа и да се извлече по-голяма полза от нея. При хидромасажните вани такава може да бъде приставката за педикюр, с която ще видите разликата между красиви крака и изящни крака.

Ако обичате да носите отворени обувки, подобен аксесоар е силно препоръчителен.

Приставките за педикюр обикновено идват под формата на пемзи и четки.

Соли за вана

Предимствата, които дават солите за вана не са преувеличени. Никой човек не се е оплакал от тях когато се използват в стандартна вана и едва ли някой ще се оплаче ако ги използва в хидромасажна вана. Освен ако нямате здравословни проблеми като диабет или сърдечни заболявания, солите за вана едва ли ще ви навредят.

Проблемът е, че не всяка хидромасажна вана е направена да се използва със соли и съответно може да има риск от повреда. Затова преди да добавите соли към водата, по-добре проверете с производителя, магазина или в интернет дали може да се слагат в конкретната хидромасажна вана.

Често задавани въпроси

Колко често мога да използвам хидромасажната вана?

Препоръчително е да потапяте краката си в хидромасажна вана поне два пъти седмично за период от 30 до 60 минути.

Каква е препоръчителната температура на водата?

Това зависи изцяло от личните ви предпочитания, но температура над 50 градуса може да бъде опасна.

Как се използва пемза?

Просто я намокряте и нежно триете загрубелите части по краката. Добре е преди това краката да са покиснали известно време в горещата вода.

Най-добрите хидромасажни вани за крака

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите хидромасажни вани за крака на пазара. Просто изберете тази, която най-добре отговаря на вашите изисквания и бюджет.

1. Хидромасажна вана за крака BEURER FB30


Електрическа вана за масаж и хидротерапия на краката. Има функции за затопляне на водата и масажиране чрез вибрации. Възможност за избор между три различни програми и три различни скорости.
Купи сега

2. Масажна вана за крака Adler AD 2167


Хидромасажна вана за крака, която има опции за мехурчета, вибрации и сух масаж. Обособена инфрачервена зона за топъл масаж. Четири вградени масажни ролки за рефлексната точка на краката. Три взаимно заменяеми приспособления за различни масажи.

Възможност за поддържане температурата на водата. Индикатор за нивото на водата.
Купи сега

3. Хидромасажна вана Beurer FB 35


Моделът има три функции – затопляне на вода, вибрационен масаж и масаж с мехурчета. Наличен е сменяем ароматен филтър, който позволява използването на добавки за вана. Инфрачервена светлина по успокояващи точки. Три сменяеми приставки за педикюр.

Интегрирани магнити за магнитно полет. Сменяеми приставки за масаж.
Купи сега

4. Масажна вана Joycare – JC-264


С тази хидромасажна вана можете да осигурите облекчение и комфорт за уморените си крака. Има възможност за вибриращ масаж, масаж с мехурчета, инфрачервено лечение и комбиниран масаж. Вградени магнити за магнитна терапия. Поддържа постоянна температура на водата.

Аксесоари за локализиран масаж. Комплект аксесоари за педикюр и отстраняване на мазоли и загрубяла кожа.
Купи сега

5. Масажор за крака AEG FM 5567


Хидромасажна вана за крака с интензивен ефект като на джакузи. Има масажиращи възглавници за стимулиране рефлексните зони на краката. Затопляща подложка за крака. Четири режима на работа – изключен, масаж, затопляне, затопляне и масаж.

Работи със и без вода. Индикатор за нивото на водата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Хидромасажна вана HOMEDICS FS-100DB-GB


Ваната има функция за подгряване и поддържане на водата, както и дюзи за хидромасаж. В комплекта й са включени приставки и аксесоари. Налични са ротационни ролки за масаж. Моделът има една скорост на работа и една програма.
Купи сега

7. Хидромасажна вана ECG MN 105


Хидромасажната вана е с четири режима – изключен, затопляне, масаж и мехурчета. Разполага с две масажни глави и четири подвижни глави.

Моделът се захранва от електрическата мрежа и има мощност от 90 вата, което го прави напълно достатъчен за поддържане комфорта и грижа за краката.
Купи сега

3.7/5 - (10 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!