Всички категории

9-те Най-Добри Протектори за Зъби

Привърженици ли сте на контактните спортове? В такъв случай вероятно сте свикнали с различните синини и охлузвания. Ако поредната драскотина ще зарастне вдругиден обаче, някои щети могат да бъдат безвъзвратни.

Ако действително харесвате усмивката си и държите на вида ѝ, няма как да си спестите протектора за зъби.

Удивително е колко много спортисти си спестяват тази ключова част от екипировката и приемат зъбите си за даденост. А в крайна сметка този малък детайл от предпазната екипировка няма да ви струва кой знае какво.

Предпазителите за уста се предлагат във всякакви форми, материали и размери. Именно затова може да бъде изключително трудно да намерите онзи, който е подходящ за вас.

Протекторът за зъби е един от най-важните фактори, които всички спортисти трябва да вземат предвид, преди да се потопят в действието. Травмите, свързани с тренировките и игрите, отдавна са причина за сериозни стоматологични проблеми.

Правилната протекция за уста трябва да предлага едновременно комфорт и защита. Не искате да носите нещо, което ви кара да се чувствате неудобно и податливо на наранявания.

Добре поставения протектор за уста не трябва да изисква стискане със зъби, за да остане на мястото си. В същото време обаче не бива да се разплага свободно в устата ви, докато се вихрите в своята зона.

Макар и да не изисква кой знае какво, изборът на подходящия протектор за зъби може да се окаже относително сложна задача. Тази екипировка, като всички други, си има своите особености. Ние сме подготвили това ръководство именно за да ви помогнем да се справите с тях.

В него ще откриете цялата необходима информация за протекторите за зъби. Когато се запознаете с нея, със сигурност ще откриете точния модел за себе си.

А за да ви улесним максимално, накрая ще споделим с вас и няколко от най-горещите предложения към момента

Какво представляват протекторите за зъби и защо са ви необходими?

Протекторите за зъби се носят от спортисти от почти сто години. Първоначално са били използвани от боксьорите.

Изработвани са от парче естествен каучук, което е било изрязвано и дълбано. Целта е била в крайна сметка то да приляга върху горната челюст, за да предотврати преди всичко счупванията при удари в главата.

Тъй като не е била пригодена към зъбите, челюстта е трябвало да бъде стисната, за да се задържи предпазителя на мястото му. Това на свой ред е затруднявало дишането и ограничавало представянето на спортиста.

Днес все още могат да се открият редица непригодни протектори за зъби от подобен порядък. Материалите обаче са се променили и технологиите са се усъвършенствали.

Именно затова днес можете да откриете по-съвременни протектори за зъби.

Те представляват меко пластмасово или ламинирано устройство за устата. То покрива зъбите и венците, за да предотврати и намали нараняванията в устната кухина.

Без използването на предпазител за уста може да се стигне до стоматологични наранявания. Сред тях са не просто счупените или избитите зъби.

Проблемите включват още счупени коронки или мостове, наранявания на устните и бузите, увреждане на корените на зъбите и счупени челюсти.

Всеки спортист, който практикува някакъв вид контактен спорт, може да бъде изложен на риск от устни наранявания.

А всички те биха могли да бъдат предотвратени изключително лесно с помощта на този малък детайл от защитната ви екипировка.

В бокса предпазителите за уста могат да предотвратят нокаути и повтарящи се сътресения. В други спортове предпазителят за зъби спасява от редица други сериозни контузии.

Информацията и спортните регламентите са се усъвършенствали. Днес редица класификационни системи регулират употребата на протектори за зъби. Именно затова спортистите са все по-наясно точно от какво се нуждаят и защо.

Бъдете в крак с времето и пазете зъбите си здрави. А и си спестете излишните пари за зъболекар…

Какви видове протектори за зъби съществуват?

В момента можете да откриете редица видове протектори за зъби. Всички те, разбира се, си имат своите предимства и недостатъци.

Тъй като добрият избор е информиран избор, в тази секция ще ви запознаем с основните видове протектори за зъби и техните особености.

Стокови протектори за зъби

Стоковите протектори за уста се предлагат в различни размери. Всички те са готови за моментална употреба.

Подобни модели най-често са изработени от поливинилхлорид, полиуретан или съполимер на винилацетат или етилен. Въпреки това използването на PVC за предпазители за уста вече е забранено от Европейския съюз.

По принцип се смята, че стоковите протектори за зъби са най-неблагоприятни. Това е така, тъй като предлагат минимална защита и дори могат да се смятат за опасни. Въпреки това понякога различни спортисти (като ръгбистите например) си осигуряват нещо подобно, тъй като то им дава фалшиво чувство за сигурност.

При стоковите протектори за зъби не се изисква никакво форматиране. Те са проектирани така, че да пасват на устата ви директно от опаковката.

Тези протектори за зъби обикновено са обемисти и неудобни. Въпреки това те си остават добро решение, когато се нуждаете от бърза реакция преди игра.

Така или иначе не ви препоръчваме подобни модели, тъй като те са най-малко благоприятните от наличните разновидности.

Адаптирани протектори за зъби

Адаптираните предпазители на устата са най-популярните видове протектори за уста.

Те са проектирани така, че крайният потребител да може да персонализира прилягането им собственоръчно у дома. Това се постига чрез оформяне по собствените зъби след потапяне в гореща вода.

Именно затова тези протектори за зъби са известни още като “свари и захапи”.

Тази функция спомага за повишаване на нивото на защита и комфорт. В същото време подобни протектори за зъби поддържат доста достъпна цена.

Това, което прави тези модели предпочитан избор сред аматьорите и професионалните спортисти, е тяхната достъпност. Със сигурност допринасяи лесният процес на персонализиране.

Едно от големите имена в областта е Nxtrnd Rush. Rush е изключително универсална предпазна маска, проектирана така, че да не възпрепятства говоренето и дишането.

Нейната универсалност ѝ е позволила да си създаде име и извън футболния спорт. Всъщност този предпазител се носи в повечето контактни спортове, изискващи висок клас защитна екипировка. Това включва още баскетбол, бокс, ММА, хокей и лакрос.

На пазара обаче можете да откриете още редица подобни модели. Въпреки че не са така популярни, голяма част от брандовете всъщност произвеждат страхотни продукти.

Трябва да имате предвид, че тези протектори невинаги са най-добрия избор. Ключовете им минуси са свързани с това, че понякога не прилягат особено добре. Трябва да имате предвид също, че покритието им около по-изпъкналите зъби в крайна сметка се оказва относително тънко. А това излага самите зъби на по-голям риск.

Помислете внимателно дали подобен модел е подходящ за вас. Той е достъпен и ефективен, но ако практикувате по-тежък контактен спорт, може би не е най-доброто решение.

Протектори за устни

Ако гледате американски футбол или ръгби, може би сте виждали подобни проектори за устни. Те приличат на голям биберон, който някои атлети са пъхнали в устата си.

Това, което всъщност носят тези спортисти, е протектор за устни.

Ръгбито и американският футбол са спортове със сериозен контакт. Именно затова защитата на устата отвътре и отвън е изключително важна.

Летящите пръсти и ръце са много често срещани, когато различните играчи се опитват да се преборят или да се задържат един друг. Достатъчна е само лека промяна в движението, за да може протегнатата ръка, която се е стремяла към рамото, да премине през каската и вместо това да удари спортиста в лицето.

Ако въпросният нарушител има дълги или неподдържани нокти, това може да представлява сериозна опасност за нежните тъкани.

Тези инциденти обикновено водят до порязвания, разкъсвания. Често пъти се налагат дори пълни козметични операции за отстраняване на нараняването.

Защитата на устните обаче помага да се обгради цялата уста и да се предотвратят подобни злощастни събития.

Независимо дали играете в младежка, гимназиална, колежанска или професионална футболна лига, предпазителят за устни е разумен избор.

Протектори за зъби с брекети

Съществуват и специални предпазители за уста за брекети. Те предпазват брекетите, както и зъбите, челюстта и устата ви от силни удари.

Добре проектираният протектор то подобен тип осигурява канал в предната част на предпазителя. Той побира брекетите и в същото време предлага допълнителна ширина, за да покрие брекетите, зъбите и венците.

Протекторът за брекети трябва да предлага същото ниво на защита като обикновения предпазител за уста. Той трябва да приляга удобно, без да намалява способността ви да дишате.

Брекетите променят положението на зъбите. Именно затова конвенционалните модели или пък онези, които се адаптират по зъбите ви, може да се окажат неефективни, неудобни или недостатъчно защитни.

За най-добра защита и удобство препоръчваме необходимия протектор, проектиран специално за брекетните зъби. Той ще ви осигури незабавен комфорт и предотвратяване на разкъсвания на устните.

Този вид предпазители за уста са изработени от медицински силикон. Това им позволява да се адаптират към промените в структурата на устата с приспособяването на зъбите.

Доверете ни се. Ако носите брекети, подобни модели определено си заслужават.

Двойни протектори за зъби

Двойните протектори за зъби покриват горните и долните зъби. Те са идеални за хора, занимаващи се с бойни спортове, при които повечето удари са върху лицето.

Двойните предпазители за зъби могат да бъдат полезни и за спортисти с горни и долни ортодонтски брекети.

Повечето двойни протектори за зъби не могат да се варят, за да паснат. Те обикновено изискват стискане, за да останат в устата на спортистите. В същото време са проектирани с малък отвор за дишане в материала между горните и долните зъби.

Тези видове протектори за уста са най-популярни в боксовите зали и мма арените. Въпреки това по-голямата част от професионалните боксьори и мма спортисти не носят двойни протектори за уста.

Персонализирани протектори за зъби

Разбира се, съществуват и индивидуално изработено протектори за зъби. Те се проектират в зъботехническа лаборатория по отливка, направена по отпечатък, предоставен от зъболекар.

Термопластичен материал се нагрява в машина за оформяне под налягане или вакуум. Когато е достатъчно мек, материалът се поставя върху отливката и се прилага въздушно налягане или вакуум, който плътно приспособява мекия материал към отливката.

Смята се, че този тип протектори за зъби обикновено са най-ефективни. Разбира се, те ще ви излязат и най-солено.

Освен ако не сте професионален атлет, който често понася сериозни удари в главата, подобен вариант надали си заслужава. Повечето спортисти ще бъдат достатъчно добре защитени и с някой от по-конвенционалните протектори за зъби, които се предлагат на пазара.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате протектор за зъби?

Е, вече познавате основните разновидности протектори за зъби. Имайте предвид обаче, че още нищо не сте видели.

Да си изберете подходящия вид протектор за зъби, далеч не е всичко. Едва тогава ви предстои да се задълбочите в подробностите. Когато се запознаете по-детайлно с особеностите на тези защитни средства, ще имате възможност да изберете най-доброто измежду най-добрите.

Размер

Kогато си купувате протектор за зъби, размерът е един от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид. Недобре прилягащият протектор не само ще бъде неудобен, но и ще предлага минимална защита срещу наранявания.

Първо трябва да помислите дали се нуждаете от размер за възрастни или за деца. За деца на възраст под десет години изберете предпазител, специално създаден за деца.

Детските протектори за уста обикновено са с по-малки размери и се предлагат в различни цветове. Предпазителите за уста за възрастни са направени за лица, които са на десет и повече години.

След това трябва да прецените дали да си осигурите персонализиран модел, или да се ориентирате към някой от стандартните модели. Универсалните предпазители за уста се намират лесно в спортните магазини. Те обикновено са по-евтини от протекторите, пригодени по поръчка.

Въпреки това те може да не паснат правилно на устата ви, което може да доведе до дискомфорт и редуцирана защита.

Разбира се, индивидуално изработените модели ще ви предложат по-добра защита и комфорт. В крайна сметка обаче това си върви с по-високата цена. Именно затова сами трябва да прецените на кой от вариантите да се спрете.

Вземете предвид дебелината и размера. Дебелината на протектора за зъби зависи от нивото на защита, от което се нуждаете. Тя варира между 3-4 мм за отделните спортисти. Ако имате брекети, е добре да се насочите към протекторите, които ви предлагат защита от поне 5-6 мм.

От решаващо значение е да изберете предпазител за уста, който приляга плътно в устата ви. Твърде голяма или твърде малка протекция за уста ще бъде неудобна и няма да осигури подходяща защита. Ако не сте сигурни в размера, съветваме ви да опитате различни размери, преди да направите своята покупка.

Материал

Има няколко различни материала, от които можете да избирате, когато става въпрос за протектори за зъби. Разбира се, всеки от тях си има своите уникални предимства и недостатъци.

Полиетиленът е най-популярният материал за протектори за зъби. Той е достъпен, удобен и лесен за оформяне. Освен това е изключително издръжлив и може да издържи няколко спортни сезона.

Някои хора обаче смятат, че полиетиленът не осигурява достатъчно абсорбиране на ударите. А това в крайна сметка може да доведе до наранявания на зъбите и челюстта, което не е за подценяване.

Етиленвинилацетатът (EVA) също е един от популярните варианти. Това е мек и гъвкав материал, който предлага отлична защита срещу удари.

Той е удобен за носене и може лесно да бъде оформен, за да пасне на зъбите ви. EVA предпазителите за уста също така са изключително издръжливи и могат да издържат няколко сезона. Те обаче могат да бъдат по-скъпи от полиетилена и може да се усещат обемисти в устата ви.

Напоследък силиконът става все по-популярен поради уникалните си свойства. Той е изключително гъвкав и може да издържа на високи температури. Това означава лесно адаптиране и го прави идеален за спортисти, които носят брекети или имат зъбни импланти.

Освен това силиконът е и хипоалергенен, което е полезно, ако имате чувствителна кожа. Той обаче е по-скъп от другите материали и може да не осигурява толкова голяма защита срещу удари.

Латексът също е вариант. Това е естествен каучуков материал, който се използва в областта от много години. Той е достъпен и удобен за носене, но е по-малко издръжлив от другите материали и може да се влоши с течение на времето. Имайте предвид, че латексът има силна миризма, която някои хора намират за неприятна.

Материалът, на който се спирате, в крайна сметка трябва да заивиси от два водещи фактора. Това са вашето собствено предпочитание и вашите собствени нужди.

Качество

Има редица фактори, които трябва да вземете предвид, за да си осигурите качествен протектор за зъби. А в крайна сметка, когато става въпрос за устната ви кухина, не искате нищо долнопробно в нея, нали?

Обърнете внимание на материалите. Най-качествените протектори са тези, които са изработени от медицински силиконов материал. Те са издръжливи, нетоксични и неалеренни за устата.

Правилно прилягащия протектор за зъби трябва да покрива равномерно всички зъби, включително моларите, и да позволява лесно дишане. Качествените продукти ще ви осигурят всичко това и ще ви се предложат в различни разновидности.

С подходящия протектор в устата си трябва да можете да прекарате много време. В крайна сметка един ръгби мач не е никак кратък. Приспособлението не бива да ви създава никакъв дискомфорт.

Освен това обаче пълноценният протектор за зъби трябва да ви служи многократно. Ако протекторът се износи след първото ползване, нещо с него не е наред.

Идеята е, след като веднъж направите тази инвестиция, да има кой да се грижи за зъбите ви тренировки и мачове наред.

Обърнете внимание на това, че в сферата има различни нива на безопасност. Това вероятно ще фигурира в описанието на продуктите, на които ще попаднете.

Разбира се, колкото по-високо е нивото на безопасност, толкова по-добре. Ако цените зъбите си, стремете се към най-високото възможно ниво.

Разбира се, ако искате най-високото качество, ще се насочите към специализираните персонализирани протектори за зъби. Ако обаче просто искате да имате някаква сигурност, докато се забавлявате с приятели през уикенда, нещо по-леко вероятно също ще ви свърши добра работа.

Подбирайте разумно и със сигурност ще останете доволни.

Употреба

Употребата на един протектор за зъби не бива да създава излишен дискомфорт. Това приспособление трябва да се ползва с лекота и да ви служи вярно.

Колкото по-комфортно се чувствате с протектора си, толкова по-вероятно е да си го сложите, нали? Именно затова повечето производители в крайна сметка създават продукти, чиято употреба е същинско удоволствие.

Уверете се, че избрания от вас продукт не се усеща твърде обемист или неудобен в устата ви. Протекторът не трябва да ограничава дишането или говора ви. Уверете се, че можете да дишате и говорите свободно, докато носите протектора си за зъби.

Търсете протектор за уста, изработен от трайни материали. Те ще могат да устоят на разкъсване и да запазят формата си дори след продължителна употреба.

За да се предотврати натрупването на бактерии, предпазителите за уста трябва да се почистват редовно. Уверете се, че избраната от вас протекция за уста е лесна за почистване и поддръжка.

Това допълнително ще улесни цялостната употреба на продукта.

Комфорт

Не е достатъчно просто да си купите каквато и да е протекция за зъби. Удобството и дишането са от решаващо значение, когато решавате коя да използвате.

Комфортът е от ключово значение, когато става въпрос за протектори за зъби. Както вече ви казахме, ако предпазителят ви не приляга правилно или не е удобен, вероятността да го носите по време на физическите дейности, които го изискват, е по-малка. Това ви прави уязвими към нараняване.

Най-добре е да изберете предпазител за уста, който е пригоден за вашата уста. Ако обаче това не е възможно, потърсете такъв, който лесно се приспособява към зъбите и венците ви. Освен това помислете дали имате нужда от протектор за зъби с каишка или без, в зависимост от интензивността на вашата дейност.

Дишането е също толкова важно. Някои протектори за зъби могат да затруднят правилното дишане. Това може да е проблем по време на физически дейности, изискващи издръжливост или кардио.

Търсете протектор за уста, който има перфорации или вентилационни отвори. Подобни модели ще улесняват дишането особено когато ги носите по време на интензивни тренировки или спорт.

Добра идея е да изпробвате няколко различни протектора за зъби. Така ще видите кой от тях е най-удобен за устата ви и ви позволява да дишате лесно.

Като цяло удобството и дишането трябва да се считат за основни фактори при избора на протектор за уста. Перфектният протектор е този, с който се чувствате добре за дълги периоди от време.

Как да изберете най-добрия протектор за зъби за себе си?

Протекторите за зъби действително имате редица особености. Онова, което трябва да ви води в собствения ви избор обаче си оставате вие самите.

Именно затова в тази секция искаме да ви насочим към няколко ключови точки, на които си заслужава да обърнете внимание. Когато ги вземете предвид, ви гарантираме, че ще успеете да прецизирате избора си значително по-добре.

Съобразете нуждите си!

Разбира се, собствените ви нужди могат да бъдат многопластови. Основното съображение тук обаче трябва да се сведе до спорта, който практикувате.

Както ви казахме още в началото, протекторите за зъби са добра идея при всички контактни спортове. И все пак в определени случаи те са по-необходими, отколкото в други.

При кои спортове са протекторът е задължителен?

Традиционно се смяташе, че предпазителите за уста са необходими само в бойни спортове като бокс и ММА. Там където контактът с лицето е постоянен и повтарящ се.

Нови проучвания обаче показаха, че спортовете за развлечение като планинско колоездене и каране на ски, както и безконтактните спортове като футбол и баскетбол, имат същия риск от увреждане на зъбите.Това се дължи преди всичко на физическите и състезателните изисквания на самия спорт.

Именно затова в крайна сметка се оказва добра идея да носите протектор за зъби дори само при възможността от удар в лицето. Надяваме се, не ви се е случвало. Да счупиш зъб обаче, никак не е приятно. Да останеш без зъб, още по-малко…

Нещо друго, за което си заслужава да помислите, е дали носите предпазен шлем за лице, или не. Както добре знаете, някои спортове като американския футбол, го изискват.

В подобни случаи ви препоръчваме протекторите за уста с подвижна каишка. За спортове с пълен контакт с тялото, като футбол и лакрос, препоръчваме нископрофилна протекция за уста с щит за устните. Тя ще предпазва от разкъсвания на устните и сблъсъци с горната и долната челюст.

Ако вашият спорт не изисква шлем, препоръчваме предпазители за уста, които имат по-предна защита. Те се справят добре с предпазването на зъбите ви от удари с ръка и лакът.

Добре поставената предпазител за уста ще сведе до минимум риска от счупване на зъби и наранявания в областта на устата. Също така ще омекоти ударите в лицето.

Съобразете спецификата на зъбите си!

Когато решите, че вече се нуждаете от протектор за зъби, следващата стъпка е да намерите подходящия продукт. В случая онова, което трябва да ви води, са особеностите на собствените ви зъби.

Трябва да си дадете сметка, че не всеки модел ще бъде подходящ за вашия случай. Вече обаче знаете колко е важно проекторът да пасва добре в устната ви кухина.

Ако приспособлението не е адаптирано подобаващо, това ще създаде повече проблеми, отколкото ползи. Недобре интегрираният протектор ще ви разсейва, ще ви пречи и в крайна сметка може дори да предизвика инциденти.

Именно затова се погрижете вашият протектор за зъби да отговаря на спецификата на собствените ви зъби.

Както ви обърнахме внимание, съществуват специални модели, проектирани спеицални за онези от вас, които носят брекети. Ако вашият случай е такъв, при никакви обстоятелства не се пестете. Погрижете се да предпазите и зъбите си, и брекетите си подобаващо.

Имайте предвид също, че ако имате относително едри зъби, онези протектори от типа “свари и захапи” няма да ви свършат работа. Около по-стърчащите зъбни части техните свойства наистина се редуцират до минимум. А това в крайна сметка обезсмисля протектора.

В случай че искате наистина добре да се погрижите за зъбите си (и можете да си го позволите, разбира се), ви препоръчваме да си осигурите персонализиран модел. Посетете зъболекаря си, обяснете му ситуацията и му се доверете. Гарантираме ви, че той ще ви осигури всичко необходимо.

Съобразете бюджета си!

Последното (но не и по важност) съображение, когато си избирате протектор за зъби, трябва да бъде свързано с вашия бюджет. Не всеки може да си позволи частните услуги на зъботехника. Почти всеки обаче може да отиде до магазина и да си купи най-простия протектор за зъби.

В крайна сметка понякога е по-добре да имате нещо в устата си, което да ви пази, отколкото да излезете на ринга с оголени зъби. Именно затова ви съветваме внимателно да прецените какво можете да си позволите и на какво държите.

Да, здравето няма цена. И все пак бюджетът ни понякога е ограничен. Днес на пазара можете да откриете множество достатъчно достъпни модели, които да ви осигурят прилична защита. Въпреки това нашият съвет е да не се пестите.

Ако можете да си позволите наистина качествен и специализиран протектор за зъби, няма място за колебание. Този продукт ще пази устната ви кухина за дълги периоди от време.

Повярвайте ни, всеки лев си заслужава. Това обаче не означава да бъдете безразсъдно разхитителни.

Проучете пазара внимателно. Вече знаете достатъчно за протекторите за зъби, така че да отберете стойностните предложения от маркетинговите капани. Сигурни сме, че ще се ориентирате добре и ще сключите най-добрата сделка.

 

Надяваме се, че сме ви били от полза!

А ако все още изпитвате колебания по отношение на това кой е най-добрият протектор за зъби, някои от нашите специално подбрани предложения може да ви се сторят любопитни…

1. Протектор за уста Challenger


Venum са произвели страхотен черен протектор за уста challenger. Този протектор е изключително достъпен, а в същото време ви предлага повече от страхотна защита. Моделът е проектиран така, че да позволява на онзи, който го носи, да диша свободно. Това означава, че с него ще можете да разгърнете пълния си боен потенциал, без да се тревожите от недостиг на кислород. Конструкцията със епциалния гел позволява плътно прилягане и оптимален комфорт. Моделът е проектиран и с вътрешен слой от пяна, който абсорбира ударите повече от чудесно.
Купи сега

2. Протектор за уста Viper pro


Протекторът за уста viper pro е едно невероятно произведение на GILBETRT. Този модел е снабден с допълнителна дебелина на стените, която обира ударите и минимизира травмите на челюстта максимално. В конструкцията са използвани три различни материала, които позволяват на протектора да ви предпази както от удари, така и от ухапвания. С този протектор в устата си ще дишате лесно и без никакви затруднения. С говоренето също няма да имате абсолютно никакви проблеми. Така ще можете да се разберете с треньора си дори и при най-успорвания мач.
Купи сега

3. Протектор за уста 100


OUTSHOCK са произвели един страхотен семпъл и невероятно достъпен протектор за зъби. Той е подходящ както за бокс, така и за други бойни изкуства, в които сте застрашени от удари в главата. Не се подвеждайте по невзрачния вид на продукта – защитата, която той ви осигурява е подобаваща. Дизайнът е от термоформиращия тип “свари и захапи”, който се адаптира специално по зъбите ви. Разполагате също с двумилиметрови отвори за оптмизиране на дишането. Дебелината на протектора възлиза на 5 мм.
Купи сега

4. Протектор за уста r100


OFFLOAD са произвели сходен протектор за уста. r100 е безцветен модел, който отговаря на стандарта за противоударна защита XP S72-427. Този протектор също променя формата си след термична обработка, така че да пасне перфектно в устната ви кухина. Моделът разполага със зона за вентилация. Дебелината му възлиза на 5 мм. Протекторът е устойчив на пробиване.
Купи сега

5. Протектор за уста v1.5


Представяме ви един протектор за зъби, специално проектиран за игра на хокей на трева. SHOCK DOCTOR са произвели този стилен черно-бял продукт, който е готов да плаши вашите противници. Структурата му е пълна с EVA пяна. Това създава усещане за комфорт и сигурност. Самият модел се формира след термична обработка, така че да легне идеално в устната ви кухина. Той ви осигурява пълно покритие на зъбите и частично покритие на венците. Не се тревожете за дишането – под венците ви е оставено достатъчно вентилационно пространство.
Купи сега

6. Протектор за уста fh500


Споделяме с вас още един протектор за уста, проектиран за хокей на трева. Този път произведението е на KOROK. Моделът е в размер S и е подходящ за по-малките челюсти. Прозрачният дизайн на протектора се адаптира по собствената ви захапка след термична обработка. В конструкцията е включена мека EVA пяна, която да допринесе за комфорта и безопасността ви. Ако поставите правилно този протектор, не би трябвало да имате никакви проблеми нито с вентилацията, нито с говора. Вентилационното прстранстов при венците възлиза на 2 мм.
Купи сега

7. Zащита за зъби Evolution


За разнообразие ви представяме и една страхотна кутия за зъби, произведена от Evolution. Това е един чудесен бял пластмасов протектор за зъби. Той ще ви осигури зъбна защита чрез специалнатa си ударопоглъщаща изработка. Моделът ще ви предложи достатъчно добра защита в устната кухина, като същевременно ще се погрижи да ви остави достатъчно пространство за спокойно дишане. Продуктът е подходящ за различни бойни изкуства от бокс и кик-бокс чак до мма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Протектор за уста Iron Inside Bulgarian Hero


Този протектор е за онези от вас, които са истински патриоти. Произведен е в цветовете на българското внимание, така че вашият опонент веднага да разбере откъде сте, когато види доволната ви усмивка от победата. Моделът е силиконов и е подходящ за всевъзможни бойни спортове. Разбира се, можете да го използвате и във всички други случаи, които застрашават здравеот на устната ви кухина. Материалът е висококачествен каучук, който се справя доста добре със защитата на зъби.
Купи сега

9. Протектор за уста Knockout


Ако искате да отправите еднозначно послание на противника си, това е протекторът за вашите зъби. Уникалният дизайн на този модел комбинира жълтия цвят с безапелационния надпис “Knockout”. Моделът е изработен от каучук и е в общи линии универсален. Този продукт при всички положения ще предпази устната ви кухина здрава и цялостна. В същото време ще ви остави достатъчно пространство за дишане, така че да разгърнете уменията си докрай.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!