Всички категории

11-те Най-Добри Шкафове за Пералня

Подходящите мебели винаги могат да превърнат едно хаотично пространство в подредено и уютно кътче от вашия дом.

Ако и вие сте решили да преобразите вашето перално помещение в едно по-приветливо и функционално място, то ние имаме перфектното решение за вас.

Шкафовете за перални могат да издигнат избраното от вас помещение на по-високо ниво на организация, съхранение и стил.

Оборудването на дома ви с подобни шкафове ще ви помогне да поддържате нещата по-подредени, като същевременно ще направите дори и най-малките пространства по-функционални.

Те не само осигуряват удобно място за съхранение на основни неща за пране като перилни препарати и омекотители, но също така придават естетически вид на стаята.

Изборът на правилния шкаф за вашата пералня ще зависи от размера и оформлението на вашето пространство и нуждите на вас и вашето семейство.

В случай че изпитвате колебания в това отношение сме ви подготвили ръководство, в което ще откриете всичко необходимо, за да направите най-добрия и информиран избор.

А за да ви улесним максимално, по-долу ще откриете селектиран списък с най-добрите продукти в тази категория, които не бива да пропускате.

Какво представляват шкафовете за пералня?


Тези мебелни попълнения са особено популярни днес, тъй като позволяват значително да се спести свободно пространство в стаята.

Шкафовете за пералня могат да бъдат различни по цвят, размер или дизайн, в зависимост от това какво търсите.

Обикновено изглеждат спретнати и естетически приятни, правейки интериора по-привлекателен и завършен.

Модерните шкафове за перални се характеризират с това, че с тяхна помощ можете да организирате всички предмети в помещението много по-добре

Те са чудесен вариант дори и за най-малките пространства, в които обикновено трудно се намира място за каквото и да е.

Най-важното, над което трябва да наблегнете, когато търсите подобен продукт е размерът, броя на рафтовете и материалът, от който е изработен шкафът.

Има много различни видове, които ще срещнете на пазара, в зависимост от свободното пространство и местоположение ще откриете най-добрия модел за вас.

Кои са основните предимства на шкафовете за пералня?


Има няколко чудесни плюса от покупката на такъв продукт, които определено си струва да чуете, за да се убедите в избора…

Спестяват максимално място

Като най-ключово положително качество, собствениците на такива шкафове най-често подчертават спестяването на пространство.

Шкафовете за перални спомагат за максимално използване на наличното пространство, особено в малки помещения.

Моделите, разпростиращи се от пода до тавана, например, се възползват от това често пренебрегвано пространство под тавана и позволяват неговото пълноценно оползотворяване.

Добра идея е да помислите и за допълнителни чекмеджета под пералнята не само защото ви дават още място за съхранение, но и повдигат машината ви така, че да се навеждате и натоварвате по-малко.

Подобряват организацията


Шкафовете за перални машини осигуряват определено място за съхранение на най-важните неща за пране, намалявайки бъркотията и улеснявайки намирането на това, от което се нуждаете.

Можете да персонализирате шкафовете с рафтове и чекмеджета, за да разграничите различните предмети.

Освен това, тези функционални мебели държат консумативите за пране далеч от обсега на деца и домашни любимци, като гарантират безопасност в дома.

Те също така предпазват консумативите от прах, влага и други замърсители, които потенциално биха могли да ги повредят.

Пасват чудесно към останалия интериор

Днешните модели могат бъдат проектирани така, че да съответстват на цялостния стил на вашия дом.

Те могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал или пластмаса, и могат да бъдат боядисани, за да паснат на вашия декор.

Поставянето на шкафове несъмнено ще прибави стил и уют във вашето перално помещение, като ще го направи да изглежда още по-привлекателно.

Какви видове шкафове за перални машини разпознаваме?


Щом вече сте предприели крачка за покупка на подобна мебел, вероятно сте забелязали, че производителите предлагат всякакви видове.

Това богато разнообразие е направено с цел удовлетворяване на нуждите на различните клиенти.

Има обаче няколко фактора, на които трябва да обърнете по-голямо внимание по време на избора…

Според материала

Преди да започнете с търсенето трябва да вземете предвид влажността на помещението, когато избирате материали за производство на мебели.

Материалите на шкафовете за вградени уреди трябва да отговарят на всички условия във вашия дом.

Влагоустойчивите варианти са подходящи за влажни помещения, а в помещения с нормална влажност и стабилни температурни условия могат да се монтират мебели от всякакви материали.

Ето и някои от най-основните видове, които ще срещнете на пазара:

МДФ (дървесновлакнести плоскости със средна плътност). Това е стандартно решение за кухнята и коридора, но в банята мебелните детайли на фугите са изложени на влага и няма да бъдат толкова устойчиви. Хубавото на шкафовете изработени от МДФ е, че могат да се намерят във всякаква форма, дизайн и цвят и да служат като чудесен декор към останалия интериор.

Естественото дърво се вписва перфектно в интериора и се отличава с екологична чистота. Мебелите от естествено дърво са стабилни и издръжливи, но ако трябва да сме напълно честни – не са много устойчиви на влага.

Стъкло, комбинирано с метал е интересно решение за монтаж на вградени шкафове. Пералнята зад стъклените врати изглежда необичайно, спретнато и скъпо. Съвременните технологии за обработка на стъкло придават на материала допълнителна здравина, втвърдяване и текстура.

Пластмасовите шкафове не са рядкост в домовете и апартаментите, поради ниската цена на продуктите. Те са сравнително устойчиви на влага, освен това можете да избирате от модели във всякакви дизайни и цветове. Значителен минус на пластмасовите мебели е крехкостта.

Според местоположението


Независимо дали сте в апартамент или в къща няма много възможности, където можете да инсталирате шкаф за пералня.

Разбира се, по прищявка на собственика, оборудването може дори да бъде разположено в хола, но такова решение е ирационално, естетически непривлекателно и непрактично.

За да получите максимално удовлетворение и удобство трябва да инсталирате продукта на най-удобното място.

Има само няколко приемливи варианта за поставяне на подобна мебел – в баня, кухня, коридор или тоалетна.

В допълнение, мебелите могат да бъдат разположени по различни начини, в зависимост от вашите предпочитания.

Според дизайна


Дизайнът на шкафовете се определя от размера на уредите и мястото за монтаж.

В същото време естетиката на модела трябва да съответства на общия стил и дизайн на стаята.

Готовите мебели за перални машини могат да бъдат удобно разположени само в големи помещения, а в проекти с индивидуални размери можете да внедрите разнообразни дизайнерски идеи.

Всичко това зависи от вас и възможностите, с които разполагате – те най-добре ще определят кой е най-подходящия дизайн за вашето перално помещение.

За какво трябва да помислите преди да закупите шкаф за пералня?


След като се запознахте с основното, идва ред да помислите и за по-специфичните особености, с които ще ви се наложи да се срещнете по време на избора.

Те ще послужат главно за вашето удобство и ще направят избора ви сравнително по-лесен и бърз.

Къде ще поставите шкафа с пералнята?

Ако погледнем реално, най-удобното решение е да поставите шкафа с пералнята в кухнята или в банята. Там наблизо има водопровод за водоснабдяване и канализация.

Ако пък сте решили да ги инсталирате в коридора, първо трябва да направите окабеляването на системата и след това да ги инсталирате.

Независимо от вашето решение, най-доброто място за поставяне на шкаф за пералня си остават банята или т.нар. мокро помещение. Освен че ще изглежда доста по-добре естетически, ще послужи и за по-голямо удобство.

Какви са вашите нужди?


Помислете за предметите, които трябва да съхранявате в шкафа за пералня и колко допълнително пространство ще ви е нужно.

Задайте си въпроса дали имате нужда от рафтове, чекмеджета, пространство за окачване или комбинация от трите.

Помислете и за материалите, които ще работят най-добре за вашето перално помещение.

Например, ако имате малко пространство, може да обмислите използването на по-леки материали, за да създадете по-отворено усещане.

Съобразявайки се с тези фактори, несъмнено ще откриете модел, който отговаря на всичките ви нужди за съхранение.

Каква е вашата пералня?


Подобен шкаф за вграждане на уреди се изработва специално според спецификите на пералнята или се намира вече готов, стига отговаря на размерите и формата на вашата пералня.

Всяка пералня може да бъде разположена във вътрешността на шкафа, ако правилно изчислите всички характеристики на дадения уред.

Независимо дали търсите готов модел или ще създавате такъв, размерите на шкафа трябва да съответстват на размерите на оборудването с допълнителна празнина между стените на мебелите и тялото на машината от 20-30 мм.

Важно е да съобразите и изходите към канализационната система и захранването на уреда и да си гарантирате максимална безопасност при експлоатация.

Какво трябва да имате предвид при закупуване на шкаф за пералня?


Остават само още няколко фактора до така желаната успешна покупка на шкаф за пералня.

Тези подробности също са от изключително значение и ще имат ключова роля, така че не бива да пренебрегвате нито една от тях.

Качество

Качеството на всички мебели зависи от материалите, използвани за направата. По-горе ви споделихме повече подробности в това отношение.

Най-добрият вариант е да се насочите към висококачествените материали, които ще ви струват по-скъпо, но със сигурност ще ви се отплатят в годините.

Те ще ви гарантират здравина, издръжливост, висока устойчивост към влага и други външни влияния, както и ще изглеждат доста по-добре естетически.

Капацитет


Капацитетът на шкафа ще зависи главно от вашите нужди. Пазарът предлага доста голямо разнообразие от варианти с различен капацитет.

Има модели, които съдържат повече от 3 рафта и няколко отделни чекмеджета, има и такива с по-ниска функционалност.

Помислете предварително какво искате да съхранявате в допълнителните пространства и колко капацитет ще ви е нужен.

Препоръчваме ви да изберете модел с повече отделения, за да си създадете по-голямо удобство, побирайки всичко необходимо.

Стил

Както вече разбрахте, пазарът предлага огромно разнообразие от стилове, цветове и форми.

Повечето модели, които ще срещнете ще са в класически, минималистичен или модерен стил.

Този фактор зависи единствено от вашите предпочитания, разбира се, не забравяйте да се съобразите и с останалия интериор.

Аксесоари


Най-често срещаните аксесоари при шкафовете за перални са вратичките, дръжките и рафтовете.

Както вече казахме, изберете модел с повече възможности и рафтове, но обърнете внимание и на дизайна им.

Добра идея е да съобразите стила на вратичките и дръжките с останалия интериор на стаята, защото са важен детайл от цялостния шкаф.

В това отношение също няма да срещнете трудности, защото производителите предлагат набор от всякакви цветове, материали и текстури.

Цена

Цената, разбира се зависи главно от материалите, използвани за направата на дадения шкаф.

Тя може да варира в широки граници, в зависимост от вида дърво или други материали, които избирате.

По-скъпите материали като твърда дървесина или бамбук могат значително да увеличат цената на вашите шкафове, докато по-евтините материали като МДФ могат да бъдат по-бюджетни.

Важно е да определите предварително колко сте готови да похарчите, за да се ориентирате по-лесно към какво да се насочите.

 

Надяваме се, че сме били достатъчно изчерпателни и сме успели да ви помогнем със съвети в този не чак толкова лесен избор.

А сега, както обещахме, можете да разгледате нашите предложения за най-добри шкафове за пералня, сред които сме подбрали страхотни предложения за всеки вкус.

1. Шкаф за пералня OEMТози чудесен шкаф за баня има общо 4 рафта, два от които отворени, а другите два затворени с 2 врати. Моделът се откроява със страхотен дизайн и с удобни и естетични метални дръжки. Шкафът за пералня е изработен от 16 мм ламинирано ПДЧ, устойчиво на влага и е в два цвята – класически бял и дъб сонома. Размерите са 64 х 180 х 30 х 16 см, а теглото 30 кг.
Купи сега

2. Шкаф за пералня vidaXL БялЕлегантният шкаф за пералня на vidaXL ще се впише перфектно във всяко помещение, благодарение на изчистения си и стилен дизайн. Той има достатъчно пространство за съхранение на вашите почистващи и перилни препарати, тоалетни принадлежности и други продукти, освен това се почиства изключително лесно. Изработен е от ПДЧ, с включени монтажни материали и общи размери 71 x 71,5 x 181,5 см.
Купи сега

3. Шкаф за пералня Kring CleanТози чудесен модел е идеален за съхранение и на всякакви почистващи продукти, като цели да ви спести възможно най-много пространство. Подходящ е за модели перални с предно зареждане и ширина 60 см, и се доставя с монтажна схема и аксесоари. Изработен е от ПДЧ, в бял цвят, с 3 рафта и 2 врати. Общите размери на модела са 190,5 х 65 х 30 х 30 см.
Купи сега

4. Шкаф за пералня vidaXL Опушен дъбМногофункционален шкаф за пералня, който предлага достатъчно място, където да съхранявате основните си принадлежности за пране, тоалетни принадлежности и други артикули добре организирани и на разположение. Рамката е изработена в отлично качество, с гладка повърхност и се отличава със здравина, стабилност и устойчивост на влага. Моделът е направен от инженерно дърво, в цвят опушен дъб и размери 64 x 25,5 x 190 см.
Купи сега

5. Шкаф за пералня ДеницаТози модел е предназначен за монтиране над свободно стояща пералня, има две вратички и рафт, където да съхранявате най-необходимите принадлежности. Шкафът е изработен от ПДЧ материал, в бял цвят и в класически стил, който ще пасне перфектно на всяко помещение. Вратичките са с плавно затваряне, а общите размери са 650/ 305/ 1910 мм.
Купи сега

6. Шкаф за пералня vidaXL Дъб сономаЕлегантния дизайн на този шкаф е подходящ за всяко помещение, освен това предлага достатъчно място са съхранение на перални принадлежности. Изработен е от инженерно дърво, което го прави изключително здрав и издръжлив във времето. Цветът на модела е тъмен дъб, с матово покритие и размери 71 x 71,5 x 91,5 см.
Купи сега

7. Шкаф за пералня HomsТози самостоящ бял шкаф ще пасне перфектно на всяко помещение, благодарение на чудесния си дизайн и компактните размери, които предлага. Изработен е от издръжливо ПДЧ, което ви гарантира здравина и устойчивост на влага и е с ламинирано покритие. Дизайна му съчетава цвят орех и бяло и е с размери 183 х 65 х 55 см.
Купи сега

8. Шкаф за пералня ECD GermanyМногофункционалния шкаф на ECD Germany съдържа 2 рафта, с 2 врати и 2 външни полици, за да съхранявате всичко необходимо, без да се притеснявате за мястото. Шкафът за пералня е изработен от издръжливо ПДЧ и е с висока устойчивост на надраскване, благодарение на меламиновия слой. Моделът е с минималистичен дизайн, подходящ за всеки интериор и е с лесна за поддръжка повърхност. Той е в бял цвят и е с размери 63 x 25 x 190 см.
Купи сега

9. Шкаф/гардероб за пералня Irim LaundryТози комплект включва чудесен гардероб за пералня, който е подходящ за различни помещения, благодарение на стандартния си дизайн. Той включва 3 рафта и две вратички за допълнително съхранение на всякакви принадлежности. Гардеробът е изработен от издръжлив ПДЧ материал, с матово покритие, в кафяв цвят и размери 70x70x190 cм.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

10. Шкаф за пералня BadenmobСтандартния шкаф за пералня на Badenmob е идеалното решение за всяка баня, благодарение на големия капацитет на съхранение, който предлага и изчистения дизайн. Той съдържа 2 броя врати и 3 рафта, изработен е от ПДЧ материал, в бял цвят, с матово покритие и размери 195 х 64 х 30 см.
Купи сега

11. Шкаф за пералня ArtoolЧудесен модел, подходящ както за големи, така и за малки пространства. Шкафът за пералня предлага 4 рафта и 2 броя вратички за съхранение на всякакви перални принадлежности. Изработен е от издръжлив ПДЧ материал, който е устойчив на надрасквания. Моделът е в изчистен бял цвят, с гланцово покритие и размери 180 х 64 х 30 см.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!