Всички категории

9-те Най-Добри Гайковерти

Всеки майстор се нуждае от специализирани инструменти, за да извършва работата си пълноценно. Съвременният технологичен свят обаче отдавна не разчита на обикновените механични гаечни ключове, чукове и отвертки.

Ако искате да постигнете максимална ефективност, определено си заслужава да се насочите към електрическите инструменти.

А що се отнася до завиването и развиването на болтове и гайки, никой друг инструмент не се справя по-добре от гайковерта!

Това са изключително мощни устройства, които идват на помощ, когато никой друг инструмент не може да ви осигури необходимата мощност.

Именно затова гайковертите намират широко приложение къде ли не. Като се започне от автомобилната индустрия и поддръжката на тежки съоръжения, и се стигне до различни строителни проекти, изграждането и поддръжката на стоманени конструкции и скелета.

Изобщо навсякъде, където се налага взаимодействието с болтове и гайки, невероятната ефективност на тези инструменти ги прави толкова популярни.

Именно разпространението на гайковертите създава изключителното многообразие от предложения на съвременния пазар. Толкова много варианти, толкова много характеристики! Как тогава изобщо да подберете тъкмо онова, от което имате нужда?

Създали сме това ръководство именно за да ви отговорим на този въпрос. В него ще откриете цялата необходима информация за гайковертите, техните особености и тяхната употреба.

Когато сте наясно с нея, ще придобиете възможност с лекота да отсявате качествените от безстойностните предложения. Бързо ще откриете точния за себе си продукт с идеалното съотношение между цена и качество.

Ако искате да си спестите малко усилия обаче, можете да обърнете внимание на края на статията ни. Там ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

Какво представляват гайковертите?

Можете да срещнете гайковертите и под наименованията: ударни пистолети, пневматични пистолети, пневматични гаечни ключове, гърмящи пистолети и пистолети с въртящ момент. Всички тези имена на практика репрезентират един и същи инструмент.

Към тях се обръщате, когато обикновеният гаечен ключ не може да ви свърши работа. Понякога определен болт може да е прекалено затегнат или пък главата му да е толкова износена, че механичните инструменти да не успяват да ви осигурят добър захват.

Независимо от причината, гайковертът ще ви позволи да приложите допълнителни сила и захват върху трудно въртящия се болт.

Няма гайка, която гайковертът да не може да развие. Той разполага с електрически или пневматичен двигател, който прилага внезапно и интензивно усукващо движение към непокорната гайка. Това обикновено се случва на кратки серии (горе-долу на около пет секунди).

Тези непрекъснати кратки и мощни усуквания въздействат върху проблемната гайка или проблемния болт и в крайна сметка водят до разхлабване или затягане. Именно затова тези машини се използват както за сглобяване, така и за разглобяване на различни проекти.

Освен допълнителната сила за подобряване на въртящия момент обаче този ударен гаечен ключ прави още нещо. Натискът, който произвежда, избутва крепежния елемент напред.

Това позволява на гайковерта да се справя много по-добре с крепежните задачи, отколкото вие бихте могли да се справите с гола ръка.

Пневматичните ударни гайковерти осигуряват най-голям въртящ момент. Именно те обикновено биват считани за професионални инструменти. Те са по-леки, лесни за използване и в повечето ситуации значително по-ефективни в процеса на работа.

Електрическите машини, от друга страна, ще бъдат достатъчно полезни на средностатистическия домашен майстор.

Именно те са типът гайковерт, който да държите в колата си, за да ви помогне при смяната на гуми. По време на път така или иначе е малко вероятно да разполагате с достъп до въздушен компресор.

Кои са основните ползи от използването на гайковерт?

Гайковертът е такъв инструмент, който изглежда изключително практичен, но в крайна сметка има своите заместители. Може би тогава се питате защо би си заслужавало да се снабдите с нещо подобно?

Истината обаче е, че гайковертите могат да бъдат особено полезни в някои ситуации. Ползите от тяхната ефективност са толкова значително, че могат да ги направят просто незаменими.

Затягане и разхлабване на машинно затегнати гайки и болтове

Това може би се подразбира, но на практика е важно да се подчертае, че на ръка е просто невъзможно да затегнете гайка или болт толкова добре, колкото с един подобаващ гайковерт.

Здраво затегнатите гайки и болтове от своя страна винаги означават стабилна и устойчива конструкция независимо от ситуацията. В общи линии няма средства, които да изместят един гайковерт, що се отнася до затягането на гайки и болтове.

Имайте предвид обаче, че същите машинно затегнати гайки и болтове са невероятно трудни за разхлабване с ръчни и механични средства. Те просто са много по-здраво затегнати.

По принцип не е невъзможно да успеете да разхлабите подобна гайка или болт и с обикновен гаечен ключ. Ако изобщо успеете да се справите обаче, това ще ви струва много време и усилия. Прекомерното натоварване и липсата на контрол върху ситуацията дори има опасност да доведе до нежелани наранявания.

Гайковертът с лекота, много по-бързо и ефективно ще успее да развие тези машинно затегнати гайки и болтове. Това на свой ред значително ще ви улесни и ще ви помогне да приключите с проектите си значително по-бързо.

Подобни електрически или пневматични инструменти разполагат с много повече сила от вашите ръце. Това означава, че могат да ви помогнат да се справите със задачите си, без да се пренатоварвате и без да се излагате на риск от наранявания. (Разбира се, трябва да сте наясно точно какво правите!)

Обезопасяване на различни конструкции и тежки предмети

Спестените усилия и безопасността не са единствените ползи, които можете да извлечете от използването на един гайковерт.

Здраво затегнатите болтове и гайки на свой ред означават стабилна и устойчива конструкция. Именно затова си заслужава да се сдобиете с възможно най-подходящия работен инструмент. Той ще ви подсигури, че всичко, което е сглобено с негова помощ, ще бъде устойчиво и надеждно.

Ако искате да извлечете максимума от един инструмент, разбира се, е необходимо редовно да следите неговото състояние и да се грижите за неговата поддръжка. В същото време трябва да си дадете сметка, че някои гайковерти се справят по-добре в определени ситуации от други.

Също толкова важно е обаче да следите развитието на технологии и да бъдете винаги в крак с последните модели и техните приложения. Те със сигурност ще направят проектите ви много по-успешни.

Обезопасяването на определен рафт в гаража, на който ще съхранявате тежки инструменти или други предмети, на стойка за велосипед или на други сравнително тежки неща, е ключово. Един здраво затегнат допълнителен болт за максимална сигурност със сигурност ще допринесе за поддържането на теглото.

Разбира се, няма кой да се справи по-добре с неговото затягане от един гайковерт. Уверяваме ви, сигурността, която здраво затегнатите болтове и гайки ще ви осигурят, си заслужава при всички обстоятелства.

Работа по други машини

Научната фантастика неведнъж е разработвала сюжета, в който роботите произвеждат роботи. Е, в случая ситуацията се свежда до по-простия вариант, в който определена машина се използва за обслужването на други машини.

Независимо дали ви се налага да свършите нещо по автомобила си, по косачката си, по някой двигател, или по нещо друго, гайковертът може да се окаже не просто полезен, а направо незаменим.

Всеки знае, че при смяната на автомобилни гуми е задължително накрайниците на болтовете да бъдат максимално стегнати. Разхлабването им по време на движение може да има фатални последици.

Именно затова е задължително да направите закрепването на гумите си максимално сигурно. Така ще предотвратите разхлабването на болтовете по време на движение и съответно ще си спестите опасността от инциденти.

С помощта на подходящия гайковерт ще затегнете болтовете на автомобилните си гуми максимално здраво. Така ще предотвратите падането на колелото по време на процеса на шофиране и ще се уверите, че капачката на главината и колелото остават на местата си.

Страхотните вибрации по време на път всъщност са това, което оказва сериозен стрес върху болтовете и съответно създава опасността от тяхното разхлабване. Ситуацията с всички двигатели е в общи линии аналогична.

Надали ще се захванете с обслужването на автомобилния си двигател сами. От друга страна обаче, можете да използвате гайковерт при работа върху други двигатели като например двигателя на косачката си.

Както той, така и много други малки двигатели се нуждаят от максимално здраво затегнати болтове и гайки. Само така ще си гарантирате тяхната устойчивост.

Правилното затягане на болтовете и гайките с гайковерт означава, че те ще останат по местата си и няма да се разхвърчат във всички посоки, независимо колко мощни вибрации произвежда работата на двигателя.

Разбира се, много други компоненти от подобни сравнително мощно вибриращи машини също е желателно да бъдат затегнати с гайковерт.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате гайковерт?

При всички положения използването на един гайковерт може да ви осигури серия различни ползи. Това обаче ще се случи единствено ако сте се сдобили с възможно най-подходящия инструмент.

Гайковертите си имат куп характеристики и особености, на които определено си заслужава да обърнете внимание. Само когато сте добре запознати с тях, ще имате възможност да се снабдите с възможно най-доброто.

Тип

Вече ви обърнахме внимание на факта, че гайковертите могат да се разделят най-общо на два вида. Това разделение се основава на начина, по който различните инструменти работят.

Припомняме ви, че пневматични гайковерти работят при по-голям въртящ момент, по-леки са и по-удобни за работа. Това ги прави предпочитани от повечето професионалисти.

Електрическите машини обаче също са доста разпространени и намират серия приложения. Макар че не са чак толкова производителни, те са зависими единствено от електрическа енергия, която определено е по-лесно да си осигурите.

Ситуацията не се свежда просто до факта, че електрическите контакти се срещат много по-често от въздушните компресори. Повечето съвременни машини работят с помощта на все по-усъвършенствани батерии, което означава абсолютна независимост. (Към това обаче ще се върнем впоследствие.)

Сред различните гайковерти може да се направи още едно голямо разграничение – модели със стандартен патронник и модели с халка.

Под “стандартен патронник” при ударните гайковерти се разбира квадратен патронник. Той държи гнездата на място с помощта на сачмен лагер, който от своя страна стърчи от него. Това като цяло е по-често срещания тип патронник.

От друга страна обаче, съществуват и модели с халка. Те са проектирани със специален отвор и специална гумена халка, които задържат гнездото на мястото му.

Подобни гайковерти все още разполагат със стандартен фитинг. Това означава, че спокойно могат да се използват и заедно със стандартни муфи.

Как точно се извършва цялата магия при подобни гайковерти? При тях гнездото се поставя върху патронника, след което през гнездото и патронника се вкарва разклонителен щифт. Именно този разклонителен щифт ги държи на място.

За да се предотврати изваждането на щифта в процеса на работа, около гнездото се поставя специален гумен пръстен.

Виждате, че устройството на гайковерти с гумена халка е една идея по-сложно. Въпреки това обаче подобни модели също са много ефективни в процеса на работа.

Мощност

Мощността на един гайковерт е може би неговата най-ключова характеристика. Разбира се, това означава, че тя е едно от основните съображения, които трябва да направите при избора на подобен продукт.

Тя се отнася до въртящия момент на машината и се измерва в нютон-метри (Nm). Съответно се подразбира, че колкото по-голямо е числото, репрезентиращо нютон-метрите, с толкова повече сила ще разполага конкретния гайковерт.

Разликите между различните модели могат да бъдат значителни. Мощността на гайковертите може да се простира от около 100-тина Nm до около 1000 Nm.

Ударните гайковерти обаче не са точно като бормашините например или останалите подобни машини. Те се произвеждат с допълнителна функция при развъртането на болтове. Тя се нарича “въртящ момент на откъсване” или “чупене на гайки”.

Става въпрос за ситуацията, при която гайковертът използва първоначална допълнителна мощност, която да разхлаби упорит болт или инатлива гайка. Това може да се дължи на прекомерно затягане, на наслоена ръжда или други препятствия по пътя на разхлабването.

Когато болтът или гайката поддадат, гайковертът продължава да използва стандартния си въртящ момент, за да довърши задачата си. Машината прави всичко това напълно автоматично.

Въртящият момент на откъсване също се измерва в Nm и всъщност той обикновено надвишава стандартния въртящ момент на устройството.

Така например един гайковерт, който работи при стандартен въртящ момент от приблизително 1000 Nm, може да има въртящ момент на откъсване от порядъка на около 1700 Nm.

Гайковертите наистина са изключително мощни и ефективни машини. Към страхотните им възможности обаче задължително трябва да се подхожда внимателно.

Безотговорната им употреба може да доведе до срязването на болтове, повреждането на материали, опорочаването на цялата конструкция и дори потенциални наранявания.

Размер

Знаете, че съществуват множество различни гаечни ключове. Всички те зависят от размера на гайките, за чието завиване или развиване са подходящи.

Е, ситуацията с размерите на гайковертите не е по-различна. Те се определят главно в зависимост от специфичните размери на болтове и гайки, които съществуват. Т.е. за всеки болт и всяка гайка си има подходящ инструмент.

Но не разбирайте тези думи буквално. Естествено, няма как да разполагате с гайковерт за абсолютно всяка гайка. Различните модели ви предлагат възможност за завиване и развиване на гайки и болтове в определен диапазон.

Така например 1005-нютон-метровият инструмент, който е един от най-големите, ще ви позволи да работите с болтове от М12 до М30. (Числото след “М” в случая е еквивалентно на диаметъра на болта в милиметри. Например “М12” означава, че това е болт с диаметър от 12 мм.)

От друга страна, гайковертът със среден размер, който работи при около 280 Nm, ще ви осигури възможност да взаимодействате с болтове между М8 и М16. По-компактните модели с мощност от около 180 Nm на свой ред са предназначени за завиване и развиване на болтове от М8 до М16.

Имайте предвид, че тези закономерности са сравнително осреднени. На практика обаче всеки производител се грижи неговата машина да бъде съвместима с максимално голямо количество болтове. В този ред на мисли в много от случаите диапазоните са по-широки, отколкото ви ги представихме.

Така или иначе е важно да сте наясно с това точно за какви цели планувате да използвате бъдещия си гайковерт. Спрямо това ще можете да установите какви са обичайните размери на болтовете и гайките, които ви се налага да завивате и развивате.

Естествено, така ще можете да определите и конкретния размер на гайковерта, от който се нуждаете, за да си свършите работата.

Скорост

Като характеристика работната скорост малко или много се припокрива със силовите възможности на определен инструмент. Тя може да окаже ключово влияние върху резултатите от използването на гайковерт.

Колкото по-бързо работи определена машина, толкова по-ефективна ще бъде. Прекомерната сила обаче има шанс да окаже фатално въздействие върху гайка, болт или цялостна конструкция.

Именно затова много от моделите в наши дни ви предлагат възможност за избор между различни скорости. Силата, с която ще използвате своята машина, е пряко зависима от скоростта, на която работи тя.

В общи линии при всички гайковерти увеличаването на скоростта обикновено води до увеличаване и на мощността, т.е. въртящия момент.

Така или иначе ви препоръчваме да се насочите към моделите, които ви предлагат подобна възможност. Те са много по-гъвкави от едноскоростните варианти, които работят винаги при пълна мощност и максимален въртящ момент.

В крайна сметка възможността да контролирате силата на своя инструмент, може да окаже ключово въздействие върху крайните резултати. Настройвайки скоростта на гайковерта си спрямо всяка задача, ще си гарантирате максимално прецизното ѝ изпълнение.

Както вече ви обърнахме внимание, твърде голямата сила при работата на един гайковерт може да доведе до сериозни повреди. А извънредните ситуации от такъв тип много често вървят с неочаквани наранявания. Именно затова е особено важно да бъдете изключително внимателни!

Източник на захранване

Знаете, че пневматичните модели работят с помощта на въздушен компресор. Вече ви споменахме също, че в случая с електрическите модели обаче, източниците на електрическа енергия се разделят на два вида.

Някои модели работят с кабел, свързан директно в стандартен контакт. Други обаче разполагат с независима акумулаторна батерия, която в повечето ситуации се базира на литиево-йонната технология.

Естествено, двата източника на захранване си имат както определени предимства, така и ключови недостатъци.

Кабелът например ще ви осигури постоянна връзка с константен източник на захранване. Това означава, че вашият гайковерт ще има възможност да работи винаги на пълна мощност, без изтощаване.

В същото време обаче кабелното захранване може ви ограничава до необходимостта да работите само когато наоколо има подходящ контакт. Освен това самият кабел може да се превърне в ограничение при дадени ситуации от процеса на работа.

Така или иначе обаче неслучайно съвременните модели са масово акумулаторни. Неотдавнашното развитие на литиево-йонните батерии до голяма степен позволи на акумулаторните инструменти да компенсират своите недостатъци.

В момента повечето акумулаторни гайковерти дори са значително по-мощни от своите кабелни конкуренти.

Съществуват немалко 12-волтови модели, но най-разпространени в момента са 18-волтовите варианти. Това е така, тъй като те успяват да ви осигурят почти два пъти по-голям въртящ момент от кабелните машини.

В същото време другият ключов недостатък на батерията, който е свързан с ограничения работен период, също е превъзмогнат. Не само че самите литиево-йонни батерии вече са много по-издръжливи, в повечето случаи производителите доставят своите продукти с две батерии.

Така, докато едната се зарежда, вие напълно спокойно и свободно можете да разполагате с енергията, която другата ви доставя. Това определено разширява работните ви възможности, повярвайте ни.

Така или иначе е добра идея да помислите внимателно точно от какво се нуждаете, ако искате да направите най-добрия избор.

Аксесоари

Може би предполагате, че поради сравнително простото устройство и спецификата на функцията им надали ще откриете кой знае какви аксесоари за гайковерти. И все пак има няколко ключови неща, на които трябва да обърнете внимание.

Извън първоначалното закупуване на конкретен гайковерт можете да се снабдите с множество допълнителни и разнообразни накрайници за него. Внимавайте обаче, понеже определени накрайници могат да бъдат съвместими само с определени модели гайковерти с конкретен размер и специфична мощност.

Така или иначе повечето накрайници се свеждат до различни ударни муфи. Те са специално проектирани за съвместна дейност с тези устройства.

В никакъв случай не бива да използвате стандартни муфи, тъй като те са по-податливи на счупване и не са проектирани за високата мощност, при която повечето гайковерти работят. Накрайниците, проектирани специално за подобни машини, са много по-здрави и устойчиви на натоварване.

Съветваме ви да си потърсите единични ударни гнезда или ударни гнезда в комплекти. Съществуват множество различни видове, така че трябва да се уверите, че сте се снабдили с точните. Важно е да получите правилния монтаж спрямо размера на квадратното задвижване, с което вие самите разполагате.

Така или иначе се срещат само няколко размера патронници за ударни гайковерти, които са квадратни. Това са 9,5-, 12,7-, 19- и 24,4-милиметрови патронници.

Размерите на патронниците трябва да съответстват на ударните гнезда, с които разполагате или които искате да използвате. Разнообразието на пазара е налице, единствено от вас зависи да подбирате правилно.

Качество

Качественото изпълнение на конкретните задачи е есенциално. В крайна сметка не си заслужава да се снабдите с инструмент, който не ви върши никаква работа.

Вече и сами сте наясно, че разнообразието от модели на пазара не е за подценяване. Давате си сметка, че за изпълнението на всяка конкретна дейност определен гайковерт ще бъде по-подходящ от друг.

Така например всяка дейност, свързана със стоманени конструкции, ще изисква от гайковерта да бъде пригоден за наистина тежка работа. Това означава, че той трябва да бъде изключително здрав и да предлага достатъчно висок въртящ момент.

Да вземем автомобилната индустрия. В нея обикновено се използват акумулаторни 18-волтови гайковерти. Става ли въпрос за монтаж и демонтаж на гуми, е почти изключено да попаднете на нещо по-различно от това.

Разбира се, пневматичните модели също са доста популярни. И все пак не са чак толкова разпространени, колкото 18-волтовите електрически гайковерти.

От друга страна, някои инструменти ще бъдат специално проектирани за работа със скеле. Подобна дейност не изисква високия въртящ момент, който се среща в автомобилната индустрия например.

Така или иначе повечето производители посочват за какво са подходящи техните продукти. В този ред на мисли в описанието на даден гайковерт трябва да се появи информация за това дали е подходящ за използване върху скеле, или не.

Ако ли пък планирате да използвате гайковерта си у дома и не ви засягат нито автомобили, нито скелета, ви препоръчваме да се насочите към по-маломощен размер. Той ще ви свърши работа при пълноценното затягане и разхлабване на определени болтове и дори се препоръчва в подобни ситуации.

Имайте предвид, че прекалено мощният уред може да доведе по-крехките домашни мебели до сериозни повреди.

Подберете ли си подходящ модел, си гарантирате само качествени резултати. Стига, разбира се, да знаете как да го използвате…

Как да използвате гайковерт възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за гайковертите и техните особености. Сега сме уверени, че спокойно и с лекота ще можете да направите възможно най-добрия и правилен избор.

Покупката на гайковерт обаче е само първата стъпка. Ако не сте използвали подобна машина досега, определено се налага да проучите внимателно нейната употреба, преди да се заловите за работа.

Гайковертите са особено мощни машини, които могат да станат изключително опасни в неопитните ръце и да причинят множество щети. Подготвили сме ви няколко ключови съвета и насоки, които да направят използването на новата ви придобивка максимално ефективно и безопасно.

Прочетете ръководството за употреба!

Това е първото нещо, което трябва да направите, преди изобщо да се заловите за работа. Когато се запознаете с ръководството на конкретния инструмент, с който сте се снабдили, ще разберете точно как работи той и как е редно да бъде използван.

Дори и опитните майстори трябва задължително да започнат от ръководството, когато се снабдят с нов инструмент. В него е събрана цялата необходима на потребителя информация, засягаща конкретния гайковерт.

Така ще се запознаете с особеностите на машината, с конкретните ѝ режими на работа и функции. Това от своя страна ще ви гарантира, че ще получите максимална производителност от новата си придобивка.

Уверете се, че устройството е изключено, когато не се използва!

В никакъв случай не пренебрегвайте този съвет. Неволното включване на машината може да доведе до сериозни и много опасни ситуации.

За целта, когато нямате намерение да използвате даден гайковерт, извадете батерията му или съответно го изключете от електрическата мрежа. Задължително направете това и преди да смените битовете или да обслужите някой от другите компоненти на машината.

Дръжте машината здраво!

Гайковертите са изключително мощни уреди, които могат да създадат наистина голяма сила на усукване. Именно затова винаги трябва да държите машината си достатъчно здраво.

В противен случай рискувате усукващото движение да нарани китката ви. Възможно е не само китката ви да пострада, а и цялата конструкция, с която се занимавате.

Винаги бъдете максимално внимателни по време на работа! Концентрирайте се, дръжте здраво и действайте.

Носете подходящо облекло и защитни средства!

В случая с гайковертите защитното облекло в никакъв случай не е за пренебрегване. Изпълнението на дори най-простата задача може да произведе злощастни резултати, ако не сте екипирани подобаващо.

Защитните очила са задължително, в случай че нещо се счупи в процеса на работа и отхвръкне към очите ви. Специалните предпазни ръкавици също са ключови при взаимодействието с подобни инструменти.

Не ги подценявайте, отнасяйте се с тях отговорно и ще получите перфектните резултати.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за гайковертите и тяхната безопасна употреба, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Bosch Professional GDX 18V-200 C


Bosch са един от водещите производители в сферата на електроуредите изобщо и електрически инструменти в конкретика. Professional GDX 18V-200 C е страхотен високопроизводителен модел, който работи с безчетков мотор и е подходящ за болтове между М4 и М14. В същото време е достатъчно лек и удобен за работа. Захранва се с помощта на акумулаторна литиево-йонна батерия при напрежение от 18 V. Максималният въртящ момент, който машината може да постигне, възлиза на 200 Nm. Можете да регулирате работната скорост на този гайковерт, като изберете измежду 3 режима на работа.
Купи сега

2. Raider R20 RDP-SCIW20-5


Raider R20 RDP-SCIW20-5 е друг страхотен ударен гайковерт, който може да ви послужи в множество различни ситуации. Захранва се с помощта на акумулаторна батерия и работи при максимален въртящ момент от 400 Nm. За да се разпредели тази оперативна мощност възможно най-пълноценно, машината работи при 5 различни скорости. И безопасността на обработвания обект, и вашата са гарантирани от специално проектирана електронна спирачка. Гайковертът е компактен, ергономичен и изключително интуитивен за използване.
Купи сега

3. Heinner VMGA007


Този гайковерт е идеален хоби уред, който работи с помощта на литиево-йонна акумулаторна батерия, включена в комплекта. Капацитетът на батерията възлиза на 2000 mAh и прави машината доста издръжлива. Моделът е доста лек и компактен, което го прави особено гъвкав и удобен в множество различни ситуации. В същото време остава доста мощна и оперативна и може да достигне до 3400 оборота в процеса на работа. Този продукт ви обещава минимални усилия и безупречни резултати.
Купи сега

4. Dewalt DCF 899 P2


Dewalt DCF 899 P2 е една наистина сериозна машина от най-висок клас, чийто въртящ момент възлиза на цели 950 Nm. При стартовия момент на въртене нютон-метрите се покачват почти двойно и достигат до 1625 Nm. Тази невероятна мощност се балансира от стабилен охлаждащ вентилатор. Гайковертът ви предлага избор измежду три скорости, които разпределят подобаващо страхотните му оперативни възможности. LED осветление ви помага в процеса на работа, а удобното гумено покритие ви позволява да държите машината стабилно и ви осигурява максимална контрол. Гайковертът работи с помощта на литиево-йонна акумулаторна батерия, чийто капацитет възлиза на горе-долу 5 часа. Гайковертът пристига в пластмасов куфар с всичко необходимо – два броя батерии и универсално зарядно.
Купи сега

5. INGCO CIRLI2002


Този гайковерт работи с помощта на високопроизводителен безчетков мотор и може да ви осигури максимален въртящ момент от 170 Nm. Машината е сравнително компактна и е съвместима с по-малоразмерните болтове и гайки. Уредът ви предлага два режима на работа – при единия достига до 1300 оборота в минута без натоварване, а при другия – до 2100. Устройството е проектирано с вградена светлина, която да ви асистира в процеса на работа. Този гайковерт е удобен за употреба и напълно ефективен. Пристига със специална чанта, зарядно и две литиево-йонни акумулаторни батерии, чийто капацитет възлиза на 2 Ah.
Купи сега

6. Autoexpress TY-380B


Представяме ви гайковертът Autoexpress TY-380B. Машината е компактна, ергономична и ви предлага максимален въртящ момент от 450 Nm при мощност от 80 W. В същото време, докато работи, уредът може да достигне до 4500 оборота в минута. Подходящ е за употреба в серия различни ситуации – от инсталация на рафтове до смяна на гуми и обслужване на автомобили. Гайковертът работи благодарение на литиево-йонна батерия с капацитет от 1 Ah.
Купи сега

7. Einhell CC-HS 12


Този гайковерт е произведен от Einhell, разполага с 0,5-инчов квадратен патронник и ви предлага максимален въртящ момент от 260 Nm. Сравнително лек е и може идеално да се впише във вашия автомобил. Устройството работи с помощта на кабел, но в комплекта е включен и 12-волтов адаптер за връзка към запалката на автомобила или директно към неговия акумулатор. Продуктът се предлага заедно със специално куфарче и стандартни работни принадлежности, сред които 4 броя вложки – 17-, 19-, 21- и 22-милиметрова.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Top Master Professional


Top Master Professional е пневматичен ударен гайковерт, който работи при максимално налягане от 6,2 бара. По време на работа машината може да достигне до цели 8000 оборота в минута и ви предлага двоен функциите “двоен удар”, “реверс” и избор измежду четири степени на мощност. Максималния въртящ момент при завиване достига до 810 Nm, а при развиване – до 1054 Nm. Този продукт е създаден специално за употреба в автомобилни сервизи и гумаджийници, но въпреки това може да ви свърши страхотна работа и в множество други ситуации.
Купи сега


9. Daewoo DALI012


За десерт ви представяме Daewoo DALI012 – ударен гайковерт, чийто максимален въртящ момент възлиза на 150 Nm. На празен ход тази машина може да достигне до скорост от 2400 оборота в минута, които вървят заедно с 3000 удара в минута. Макар и да е малко тежък, този уред се използва изключително лесно и е много удобен за всякакви монтажни и демонтажни дейности. Работи с помощта на батерия, която се зарежда в рамките на 3 часа и издържа до 2 часа. Този гайковерт се доставя в специален куфар заедно с батерия и зарядно устройство.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!