Всички категории

9-те Най-Добри Геймърски Лаптопи

Със своите мощни компоненти, интересни дизайни и високи цени, лаптопите за игри са много по-различни от обикновените лаптопи.


Но така и трябва да бъде, особено ако искате да играете безпроблемно най-новите игри.  Лаптопите за игри са много по-различни откъм дизайн като обикновено предлагат шаси с много по-агресивни линии и цветни клавиатури.

В зависимост от бюджета ви, как прекарвате свободното си време и какви играете – може да похарчите от 1500 до 5000 лева за лаптоп в тази категория.

Ако искате да разберете как можете да намерите най-подходящия лаптоп за игри – просто прочетете нашето подробно ръководство по темата.

Трябва ли ви преносим лаптоп

Когато става въпрос за лаптопи за игри, нещата не са толкова леки и преносими както при обикновените модели.  Обикновено колкото по-мощен е един такъв лаптоп, толкова по-трудно преносим е.

Минимална преносимост (17-18 инчови модели)

Ако планирате да държите лаптопа си вкъщи на бюрото или най-много да го местите от една стая в друга – тогава 17 или 18 инчов модел би ви свършил добра работа.

Лаптопите с подобен размер обикновено са и най-мощни, тъй като има достатъчно място в шасито за събиране на компонентите и техните охладителни системи.

Имайте предвид, че лаптоп за игри с подобни размери ще е труден за пренасяне, едва ли ще влезе в повечето стандартни чанти за лаптопи и също така консумира много електроенергия и заради това ще трябва да се използва основно на зарядно.

Средна преносимост (15 инчови модели)

Ако искате да използвате лаптопа в скута си или да го разнасяте по-често – то тогава 15 инчов модел би бил по-удачен избор.

Тези лаптопи са по-леки от 17 и 18 инчовите варианти и съответно могат да издържат повече време работа на батерия.

Най-добра преносимост (13 и 14 инчови модели)

Ако постоянно сте в движение и имате нужда от лаптопа си – тогава обмислете покупката на 13 или 14 инчов модел.

Лаптопите за игри с подобни размери обикновено не тежат колкото по-големите варианти и издържат най-дълго на батерия, тъй като са направени именно за преносимост и работа без включено зарядно.

Имайте предвид, че в 13 и 14 инчовите модели лаптопи за игри обикновено не се намират най-мощните компоненти, особено откъм процесор и видео карта, просто защото няма как в шасито им да се побере адекватно охлаждане за тях.

Видео карта

Графичната карта (наричана още видео карта или накратко GPU) е един от основните компоненти що се отнася до игри. Тя обработва и предоставя изображението към екрана на лаптопа.

И тъй като подобен процес може да изисква доста ресурси особено по време на игра, трябва да се насочите към лаптоп с дискретна видео карта със собствена памет (наречена видео памет или накратко VRAM).

И въпреки че при настолните компютри видео картите се предлагат с все повече видео памет, при един лаптоп за игри видео памет в размер на 4 гигабайта би била достатъчна.

Повечето лаптопи за игри се предлагат с видео карти на Nvidia, но има и модели с карти на AMD.

Видео карти подходящи за средностатистически геймъри

Nvidia GeForce GTX 1060

Лаптопите с този модел видео карта могат спокойно да се справят с най-новите игри без излишни графични глезотии. Заглавия като Mass Effect: Andromeda или Witcher 3 ще вървят повече от добре с красиви графични настройки и резолюция от 1920х1080 пиксела (или т.нар. FullHD).

Ако искате да играете на 4К резолюция с подобна карта ще ви се наложи да свалите графичните настройки.

В случай, че харесвате виртуалната реалност, тази видео карта е напълно съвместима.

Nvidia GeForce GTX 1050/1050TI

Тези два модела са особено сходни и са стъпка надолу от гореспоменатия. Съответно не можете да очаквате същата производителност, но ако не целите възможно най-много кадри в игрите или да играете на най-високи графични настройки, тези карти са повече от адекватни.

Моделът 1050TI е малко по-мощен от 1050 и може да поддържа виртуална реалност. Въпреки това тези карти са по-компромисен вариант и сериозните играчи може да останат леко разочаровани от производителността им в някои игри.

Видео карти с висока производителност


Nvidia GeForce GTX 1070

Това е среден към висок клас видео карта, която поддържа виртуална реалност и може да се справи с всички игри дори на високи графични настройки като същевременно поддържа и високи кадри. 

Можете да очаквате подобна производителност при резолюция от 1080p, докато при резолюция от 4К може да ви се наложи да направите лек компромис с графичните настройки при някои по-тежки игри.

Видео карти за сериозни и отдадени играчи

Nvidia GeForce GTX 1080

Към момента това е една от най-добрите видео карти на пазара и е от висок клас. От нея можете да очаквате върхова производителност при всички игри на най-високи настройки при резолюция от 1080p и дори 4К (евентуално с минимални компромиси при най-тежките игри). 

Разбира се, моделът поддържа виртуална реалност.

Ако обаче искате лаптоп за игри със споменатата видео карта – пригответе се да платите сериозна сума за това.

SLI

Тъй като две е по-добре от едно, някои лаптопи предлагат две видео карти, които работят като една в SLI конфигурация. Технологията позволява до четири видео карти да работят заедно като една, като по този начин се увеличава значително графичната производителност в дадени приложения.

Дисплей


Какъв е смисълът да имате високи кадри и красива графика, ако дисплеят на лаптопа предлага ужасна картина. За да не се получава подобно нещо при вас – обърнете внимание на дисплея на избрания лаптоп.

Резолюция

Минималната резолюция при лаптоп за игри е 1920х1080 пиксела – всичко по-малко от това трябва да бъде избягвано. Лаптопи с QHD и дори 4K дисплеи също са добър вариант, дори напоследък стават все по-популярни заради детайлната и цветна картина.

Има някои играчи, които предпочитат по-ниските резолюции от типа на 1366х768 пиксела заради по-високите кадри, но подобен лаптоп се купува за дълго ползване и затова е по-добре да заложите на дисплей с по-висока резолюция.

Сензорен дисплей

Някои лаптопи за игри имат сензорни дисплеи, което може и да е полезно за някого. Ако беше лаптоп и таблет в едно подобен дисплей би бил от полза, но при лаптоп за игри едва ли ще се възползвате от него за каквото и да било.

Матиран или гланциран дисплейКак предпочитате да изглежда дисплея – матиран или гланциран? Тук всичко е по-скоро въпрос на лични предпочитания, отколкото на нещо друго. При гланцираните екрани има по-ярки и живи цветове, но лъскавата им повърхност ви носи много отблясъци.

При матовите екрани не трябва да се притеснявате за видимостта и отблясъците, но пък цветовете са по-размити и не толкова детайлни.

OLED дисплеи

OLED технологията се описва като бъдещето на дисплеите. При нея панелът се състои от филм от органични съединения, които произвеждат светлина при получаването на електрически сигнал.

Технологията позволява да се създават по-тънки и енергийно ефективни дисплеи с невероятно богат цвят и контраст. Към момента има един единствен лаптоп за игри с подобен дисплей и това е Alienware 13 R3 OLED.

G-Synx или FreeSync

Някои лаптопи за игри идват с дисплеи, които поддържат технологията на Nvidia наречена G-Sync или тази на конкурентите от AMD наречена FreeSync. И двете технологии са разработени да елиминират неприятните графични накъсвания и гоустинг ефекта на екрани с резолюция от 1080p до 4К.

Въпреки че 60 херца е минималната честота на опресняване, започват да се появяват все повече дисплеи, които предлагат 120 херца честота на опресняване – това означава още по-бърза графична обработка без накъсване.

Вградени високоговорители


Звукът не е по-маловажен когато става дума за игри. Да, вероятно през повечето време ще използвате геймърски слушалки, но все пак не подценявайте вградените в лаптопа високоговорители.

Понякога може да ви се прииска да оставите слушалките за малко или просто може да ги забравите някъде – тогава ще опрете до говорителите в лаптопа.

Ексклузивният за MSI аудио софтуер наречен Nahimic е един от най-добрите, тъй като предлага качествен съраунд звук на слушалки и говорители.

Освен това има и няколко предварително зададени настройки за усилване на басите и изчистване на гласовете.  Софтуерът на Dell при техните лаптопи Alienware също е доста добър, а този на Lenovo наречен Dolby Home Theater v4 можем да класиране на почетното трето място.

Клавиатура и тъчпад

Не се впечатлявайте толкова от останалите характеристики на лаптопа, че да забравите за клавиатурата и тъчпада. Все пак ще натискате тези клавиши постоянно при игра, работа и сърфиране из интернет – вероятно бихте искали те да са удобни и приятни.

Ход на клавишите

При натискане на клавиш трябва да получите добра обратна връзка от него, но без да изпитвате какъвто и да било дискомфорт при писане.

За ход на клавишите обикновено между 1.5 и 2 милиметра е идеално, но все пак всичко е въпрос на лични предпочитания, затова най-добре сами изпробвайте клавиатурата на избрания модел и преценете дали ви устройва.

Задействане на клавиша

За да се задейства един клавиш има минимална сила, с която трябва да се натисне. Обикновено 60 грама натиск са достатъчни – при тях получавате приятно отскачане на клавиша. 

Клавиши, които изискват по-малка или по-голяма сила на натиск вероятно ще ви забавят в писането и игрите или просто няма да ви бъдат достатъчно удобни.

Допълнителни настройкиДобрата клавиатура за игри би трябвало да има подсветка, която да може да се настройва и регулира.  Освен това е добре да има софтуер, който да ви позволи да си правите различни макрота и клавишни комбинации за различните игри.

Също така трябва да има анти-гоустинг ефект, което означава, че клавиатурата няма да блокира при едновременното натискане на няколко клавиша.

Процесор и оперативна памет

Ако видео картата е сърцето на един лаптоп за игри, то процесорът и оперативната памет са мозъкът и белия дроб. Процесорът обработва всичко, за което можете да си помислите и не е свързано с графиката.

Той се занимава изцяло с всякакви изчисления, разбира се – и в игрите. От него зависи и производителността в останалите приложения, които не са игри, включително операционна система, интернет браузър и друг по-тежък и специализиран софтуер.

Когато избирате процесор и оперативна памет имайте предвид няколко неща.

Повечето лаптопи за игри са с процесори на Intel. Въпреки това не е изключено да срещнете модели с процесори на конкуренцията от AMD. Въпреки това се счита, че процесорите на Intel са по-подходящи и производителни за игри.

Изберете процесор от поне шесто поколение на Intel.

Това е абсолютният минимум – по-стар процесор ще е напълно неоправдано.

Ако търсите добра производителност дори и за тежките игри – изберете процесор поне от I5 серията.  Това трябва да бъде отправната точка що се отнася за процесора.  Имайте предвид, че дори някои модели от I7 серията също може да бъдат двуядрени, така че гледайте внимателно.

Двуядрените варианти са по-компромисни и вероятно няма да останете доволни от производителността им.

За игри четириядрен процесор би бил идеален. Затова препоръчваме да се спрете на I5 или I7 процесор с поне четири физически ядра.

Тактовата честота на процесора също е от значениеВземете предвид и тактовата честота когато избирате процесор – не само ядрата. Процесор от серията I5 с тактова честота от 3.4 гигахерца ще бъде значително по-бърз от същия чип с тактова честота от 2.6 гигахерца.

Някои от процесорите на Intel могат да се овърклокват, което означава, че може и да имате възможността да увеличите базовата им тактова честота.

Оперативна памет

Не се задоволявайте с лаптоп с по-малко от 8 гигабайта оперативна памет – това е абсолютният минимум. Ако искате лаптопът да издържи повече време в бъдещето без да изпитате нужда за смяна – най-добре заложете на модел с поне 16 гигабайта оперативна памет.

Механичен диск или SSD

Когато става въпрос за лаптопи за игри – бързината винаги е за предпочитане и за това несъмнено спомагат SSD дисковете, особено новите на PCIe интерфейс.

Тази допълнителна скорост от SSD диск означава по-бързо време за зареждане на игрите и намаляване на накъсването когато по-бавният механичен твърд диск не може да навакса на играта.

Ако SSD диск е извън бюджета и ще търсите механичен диск, то нека тогава бъде с капацитет от поне 1 терабайт и скорост от 7200 оборота в минута.

Най-добрият вариант е да изберете лаптоп, който има както SSD, така и механичен твърд диск. По този начин можете да сложите операционната система и по-важните игри и файлове на SSD, а всичко останало на механичния диск.

Бюджет


Вероятно се питате колко добър лаптоп за игри можете да намерите според бюджета си. Въпреки че е важи правилото, че колкото платите – толкова ще получите, ще се учудите какво можете да получите за около 2000 лева и дори по-малко.

Лаптопи за игри под 2000 лева

Ако искате нещо съвсем бюджетно, то вероятно ще намерите лаптоп за игри с процесор I5, но дори за под 2000 лева има достатъчно богат избор и на модели с I7 и поне 8 гигабайта оперативна памет.

Откъм дисплей можете да очаквате резолюция от 1080p със сравнително добро качество на картината. С масовото навлизане на SSD дисковете, които вече се срещат и в лаптопи под 2000 лева, има голяма вероятност избраният от вас да разполага с такова.

Вероятно няма да е бързо колкото такова на PCIe интерфейс, но все пак ще забележите значителна разлика в бързината.

Лаптопът в този бюджет вероятно ще има и механичен твърд диск от 1 терабайт (обикновено по-бавен на 5400 оборота) и видео карта Nvidia GeForce 1050 или в най-добрия случай 1050TI с 2 или 4 гигабайта видео памет. Лаптоп с подобни характеристики може спокойно да подкара всяка игра с прилични кадри на средни настройки.

Лаптопи за игри от 2000 до 3500 лева

В този ценови диапазон може да срещнете някой-друг модел с процесор I5, но повечето би трябвало да са с четириядрени I7, както и 16 гигабайта оперативна памет и 1080p дисплей.

Повечето лаптопи в този сегмент ще имат както SSD, така и механичен твърд диск (от 5400 до 7200 оборота) и видео карта Nvidia GTX 1060 или 1070 с поне 6 гигабайта видео памет.

С подобна машина ще можете да играете всички игри на високи настройки и с 60 кадъра, но ако решите да опитате с 4К резолюция – кадрите може да паднат или да ви се наложи да понамалите графичните ефекти.

Лаптопи за игри от 3500 до 5000 лева

Срещу подобна сума пари бъдете сигурни, че ще получите четириядрен процесор I7 и поне 16 гигабайта оперативна памет. Лаптопите от този сегмент вече имат и SSD диск на PCIe интерфейс за светкавични скорости.

Дисплеите са с резолюции от 1080p през QHD чак до 4К. Откъм видео карта можете да очаквате една Nvidia GTX 1080 или две 1070 в SLI режим.

Както се предполага, с подобен лаптоп ще можете да играете всяка игра на най-високи настройки и с максимални кадри.

Лаптопи за игри над 5000 лева

В тази ценова категория нещата става наистина скандални. С подобен бюджет можете да намерите лаптоп за игри с невероятно добър дисплей с най-висока резолюция, нестандартен и уникален дизайн, с до четири SSD диска в RAID конфигурация и максималните 64 гигабайта оперативна памет.

В зависимост от модела на лаптопа може да има видео карта от типа на две Nvidia GTX 1080 в SLI режим, всяка с по 8 гигабайта видео памет. Не само, че можете да играете всичко на максимални настройки и с максимални кадри, но с подобен лаптоп ще имате запас от производителност за години напред.

Марки


След като вече знаете какво да очаквате според бюджета си, нека разгледаме и основните марки, които се занимават с производството на лаптопи за игри.

Имате ли предпочитания към определена марка или не? Няма да накланяме везните, просто ще ви представим основните марки и какво е характерно за всяка от тях, а вие сами можете да решите коя да бъде след това.

Alienware

Марката е известна със своите отличителни дизайни, които напомнят космически кораби от бъдещето. Срещу парите си марката предоставя наистина качествени продукти с отлични характеристики. Що се отнася до лаптопите им за игри, в повечето случаи няма опции за промени по желание на клиента.

Предлагат отлични гаранционни условия като при проблем лаптопът се тества дистанционно и при нужда се изпраща в сервиз.

Asus

Лаптопите за игри на Asus се подвизават под името Republic of Gamers (или накратко ROG). Те имат елегантен дизайн с агресивни елементи и впечатляващи характеристики.

Подобно на Alienware няма особено много опции за промени по желание на клиента.

Гаранционното обслужване отново е на ниво, както се очаква от подобен гигант.

Lenovo

Лаптопите на Lenovo, дори и тези за игри, са с малко по-скромен дизайн. Но под по-обикновеното шаси се крият изненадващо добри характеристики, а освен това лаптопите им са по-евтини от тези на конкурентите.

Можете да очаквате до 4-5 различни конфигурации от всеки модел и стандартна гаранция.

MSI

Това е една от най-иновативните компании що се отнася до лаптопи за игри. Моделите от този клас са с агресивен дизайн с червени нотки, обикновено 17 инчови, но има и 15 инчови.

От MSI не се притесняват да направят RAID от четири SSD диска и да сложат механична клавиатура с дигитален тъчпад в лаптопите си за игри. Компанията предлага удължена гаранция и отлично обслужване.

Origin PCДизайнът на тези лаптопи обикновено не е от най-отличаващите се, но за сметка на това имате ужасно много опции за промени по ваш избор. Можете да направите лаптопа си с дизайн и цветове по желание, да добавяте части и екстри и всичко друго, за което се сетите и имате парите.

Стандартната гаранция на марката предлага денонощна поддръжка и отлично обслужване при поява на дефекти.

Razer

Тази марка е като Macbook, но за геймъри. Лаптопите са с черен изчистен дизайн, най-леките и тънки в класа си. Единствените опции за промяна по желание на клиента са обема на твърдите дискове и резолюцията на дисплея.

Компанията предлага отлични гаранционни условия.

Gigabyte/Aorus 

Лаптопите за игри от серията Aorus са тънки, леки и мощни. Обикновено предлагат най-добрите и съвременни компоненти. Тези на Gigabyte пък са по-обемни и тежки, но и по-евтини.

Всички лаптопи Aorus и избрани на Gigabyte имат удължена гаранция.

HP

Едва ли веднага бихте свързали тази марка с лаптопи за игри, но има такива и те са от серията Omen. Откъм дизайн изглеждат прилично, а производителността и характеристиките им не отстъпват на конкурентните модели.

Гаранцията е стандартна и при дефект изпращането до сервиз е за сметка на производителя.

Acer

Марката има всякакви лаптопи – от най-бюджетни чак до такива за игри в Predator серията. Те имат атрактивни дизайни и върхови характеристики.

Гаранцията е стандартна.

Най-добрите лаптопи за игри

В случай, че не можете да изберете конкретен модел лаптоп за игри – нека ви представим някои от най-добрите модели на пазара.

Просто си харесайте един, който отговаря на вашия бюджет и изисквания.

1. Alienware M17 R2


Лаптопът има невероятна производителност за игри и голям 17 инчов дисплей. Дизайнът му е обновен и изглежда едновременно секси и космически. Въоръжен с процесор Core I9 с възможности за овърклок и видео карта на Nvidia от последно поколение серия RTX – играенето на игри просто няма как да бъде по-забавно.

Охладителната система на лаптопа е обновена за по-ефективно и тихо охлаждане на компонентите. Има интегрирана технология за следене на очите и дисплей с невероятно качество.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i5/Core i7/Core i9 | Видео карта: Nvidia GTX 1660 Ti/2060/2070/2080 Max-Q | Оперативна памет: 8GB/16GB/32GB | Съхранение на данни: 256GB/512GB/1TB SSD | Дисплей: 17.3 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 2.58 килограма
Купи сега

2. Alienware Area 51М


Запознайте се с най-мощният лаптоп за игри наличен на пазара към момент. Това е една зашеметяваща машина с уникален дизайн. Процесорът е Core I9, а видео картата е от най-висок клас – Nvidia RTX 2080.

С тези характеристики лаптопът може да се справи с всяка игра на максимални графични настройки, както и с бъдещите заглавия. Шасито е от магнезиева сплав и можете да заменяте ключови компоненти при нужда като например процесор и видео карта.

Добавете към всичко това и зашеметяващ 1080p дисплей с G-Sync, отлични вградени високоговорители и имате най-добрата машина за игри.

Предимства:  Невероятна естетика и уникален дизайн; Страхотни графични възможности и цялостна производителност; Невероятно бързи SSD дискове; Възможност за обновяване на ключови компоненти.

Недостатъци:  Прекалено скъп.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i7/Core i9 | Видео карта: Nvidia RTX 2070/2080 | Оперативна памет: 8GB/16GB/32GB/64GB | Съхранение на данни: 256GB/512GB SSD | Дисплей: 17.3 инчов дисплей (1080p, G-Sync) | Тегло: 3.85 килограма
Купи сега

3.Dell G7 15 Gaming


Кой е казал, че не можете да получите стилен и умерено мощен лаптоп за игри под 2000 лева? Този модел съчетава главозамайващи цветове със стилен и изискан дизайн. Смело може да се заяви, че не изглежда като типичен лаптоп за игри.

Снабден е с процесор Core I7 и видео карта Nvidia 1060 Max-Q, за да осигури достатъчно добра производителност за игри. Лаптопът често се представя по-добре от очакваното, особено за модел от този ценови диапазон.

Предимства:  Силна обща и игрова производителност; Страхотен дизайн; Издръжлива батерия.

Недостатъци:  По-тъмен дисплей; Плитка клавиатура.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i5/i7 | Видео карта: Nvidia GTX 1050/1060 | Оперативна памет: 8GB/16GB | Съхранение на данни: 1TB механичен твърд диск / Дисплей: 15.6 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 2.85 килограма
Купи сега

4. Lenovo Legion Y7000


Да получите качествено преживяване докато играете игри на достъпна цена не е невъзможно. Този модел е доказателството, че това всъщност е напълно възможно.

Дори срещу парите си ще получите доста екстри. Лаптопът е с мощен процесор Core I7 и видео карта GTX 1060. Всичко това е събрано в стилно шаси с удобна клавиатура и 15.6 инчов дисплей с невероятни цветове.

Батерията също издържа прилично дълго време.

Предимства:  Елегантен и спортен дизайн; Дисплей с хубави цветове; Удобна клавиатура; Отлична производителност; Прилична издръжливост на батерията.

Недостатъци:  Посредствен звук; Камера в долната част на корпуса.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i7-8750H | Видео карта: Nvidia GTX 1060 | Оперативна памет: 16GB | Съхранение на данни:  256GB SSD + 1TB 7200RPM механичен твърд диск | Дисплей: 15.6 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 2.4 килограма
Купи сега

5. Acer Predator Triton 500


Този модел впечатлява с тънкото и леко шаси. Освен това има сериозни компоненти, сред които процесор от осмо поколение на Intel и видео карта от висок клас RTX 2080 Max-Q.

С него получавате смесица от графична мощност за игрите и мощност за общо приложение от процесора. Благодарение на вградената турбо опция можете да извлечете дори повече от видео картата.

Ако искате сериозна производителност в тънко и леко шаси – това е вашият лаптоп.

Предимства:  Тънък и преносим дизайн; Отлична обща и графична производителност; Удобна клавиатура; Висока скорост при трансфер на данни.

Недостатъци:  По-тъмен дисплей; По-горещ с шумни вентилатори; Слаб звук от вградените високоговорители.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i7-8750H | Видео карта: Nvidia RTX 2060/2080 | Оперативна памет: 16/32GB | Място за съхранение на данни: 512GB/двоен 512GB NVMe PCIe SSD | Дисплей: 15.6 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 2.1 килограма
Купи сега

6. MSI GS65 Stealth Thin


Това е един от най-тънките лаптопи за игри. Всъщност това е най-тънкият лаптоп за игри на MSI и това се вижда от пръв поглед. Моделът разполага с процесор на Intel от осмо поколение с 6 ядра, който дава 20% повече производителност от същия модел от предходно поколение.

Тъй като е лаптоп за игри, от MSI са добавили и видео карта в лицето на GTX 1070 Max-Q в това иначе тънко шаси. Това е наистина тънък и преносим лаптоп, който е съвсем адекватен и за игри.

Предимства:  Отлична обща и графична производителност; Почти безрамков дизайн; Невероятно качество на звука; Тънък и красив дизайн; Впечатляващ живот на батерията.

Недостатъци:  Става по-горещ от обикновеното по време на игра.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i7-8750H | Видео карта: Nvidia GTX 1060 Max-Q/1070 Max-Q | Оперативна памет: 16GB | Съхранение на данни: 512GB SSD | Дисплей: 15.6 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 1.85 килограма
Купи сега

7. Acer Nitro 5 Spin


Можете да го въртите както си поискате. Лаптопът е изключително универсален и може да се трансформира само с едно движение. В допълнение към изключителната гъвкавост, моделът има компоненти, които му дават достатъчно добра производителност, удобна клавиатура и хубав дизайн. 

Видео картата в него е Nvidia GTX 1050, което означава, че е достатъчно адекватен и за средно игрово натоварване.

Предимства:  Стилен и с гъвкав дизайн; Удобна клавиатура; Ярък дисплей с живи цветове.

Недостатъци:  Видео картата можеше да е по-добра за цената; Загрява по време на игра.

Основни характеристики – Процесор:  Intel Core i5/i7 | Видео карта: Nvidia GTX 1050 | Оперативна памет: 8GB | Съхранение на данни: 256GB SSD + 1TB механичен твърд диск | Дисплей: 15.6 инчов дисплей (1080p) | Тегло: 2.2 килограма
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Alienware M15 OLED


Този модел доказва, че всеки лаптоп е по-добър с OLED дисплей. Вграденият 15.6 инча 4К панел е просто великолепен.

Той е изключително ярък без да пренасища цветовете и предлага богато черно и реален контраст. Ако успеете да откъснете поглед от екрана ще оцените и останалите компоненти, сред които процесор на Intel I7 от осмо поколение и видео карта на Nvidia от RTX серията.

Лаптопът е сериозен претендент за един от най-добрите модели за игри.

Предимства:  Невероятен OLED дисплей; Отлична обща и графична производителност; Удобна клавиатура; Елегантен дизайн в леко шаси.

Недостатъци:  OLED дисплеят се отразява негативно на издръжливостта на батерията; Долната част на лаптопа се загрява повече.

Основни характеристикиПроцесор:  Intel Core i5/i7 | Видео карта: Nvidia GTX 1660 / RTX 2070 Max-Q | Оперативна памет: 8GB/16GB/32GB/64GB | Съхранение на данни: 256GB SSD/1TB SSD + 1TB SSD| Дисплей: 15.6 инчов 1080p/4K display/4K OLED | Тегло: 2.1 килограма
Купи сега

9. MSI GT75VR Titan


Този модел на MSI е тук, за да докаже, че по-голямото е по-добро. Под масивното си шаси крие процесор Intel Core I9 и видео карта на Nvidia от RTX серията.

Това означава, че няма задача, с която този лаптоп да не може да се справи. Клавиатурата му е една от най-удобните срещани в лаптоп, а за някои безспорно и най-удобната.

Основни характеристики – Процесор:  Intel Core i7/Core i9 | Видео карта: Nvidia RTX 2070/2080 | Оперативна памет: 16GB/32GB/64GB | Съхранение на данни: 256GB SSD/ 512GB SSD + 1TB механичен твърд диск | Дисплей: 17.3 инчов1080p/4K дисплей | Тегло: 4.5 килограма
Купи сега

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!