Всички категории

8-те Най-Добри Къмпинг Душове

Топлите дни винаги предразполагат към приключения и пътувания, които по един страхотен начин разнообразяват ежедневието ни.

Много хора обичат да прекарват свободното си време сред природата, където “презареждат батериите”, а къмпингът е една чудесна възможност за това.

В наши дни на пазара се предлагат различни продукти и аксесоари, чрез които да се чувствате максимално комфортно по време на вашето преживяване.

Такива са добре познатите палатки, спални чували, генератори на ток, а едно от най-големите удобства, които можете да си осигурите, е къмпинг душът.

Къмпинг душът е изключително необходим, особено ако ще къмпингувате за повече от едно денонощие.

Той ще ви бъде от полза, тъй като личната хигиена е изключително важна, а и ще ви помогне да се чувствате свежи. Също така през лятото човек се изпотява много повече и има нужда от по-често къпане.

Разбира се, това че е наречен къмпинг душ, не означава, че може да се използва единствено за къмпинг. Той може да се използва при планински преходи, катерене, както и за други най-различни дейности на открито.

Също така този душ може да се използва и за почистването на съдове, принадлежности, както и за дейности на двора (като къпане на домашни любимци).

Къмпинг душът не е нещо, което купувате често – ето защо е важно да изберете такъв, който е с доказано качество. В следващите няколко реда ще ви дадем няколко съвета, с чиято помощ да направите добър и информиран избор.

Какво представляват къмпинг душовете и как работят?

Има голямо разнообразие от къмпинг душове, но по-голямата част от тях представляват сакче, което се пълни с вода, и дюза за пръскане.

Можете предварително да напълните торбичката с топла водa или да я оставите да се нагрее естествено от слънчевите лъчи.

Също така някои къмпинг душове имат налягане, а други трябва да се закачат на високо, за да работят ефективно.

Някои къмпинг душове пък притежават дюзи за ръчно включване и изключване, като по този начин ефективно може да спестите вода. Други, пък, са акумулаторни и могат да създадат страхотно налягане и температура.

Разнообразието не е голямо, но има възможности за всеки. Именно това прави тези приспособления пълноценен избор за всеки къмпингуващ!

Кои са основните предимства на къмпинг душа?

Както вече разбрахте, къмпинг душът е изключително полезно приспособление, което може да се използва по различни начини и за различни цели.

Удобство

Разбира се, основното предимство на къмпинг душа е, че е супер удобен. Той е мобилен и може да се постави на различни места.

С негова помощ можете да вземете освежаващ душ или да почистите различни типове неща, когато близо до вас няма други източници на вода. Къмпинг душът се поставя и използва изключително лесно.

По-добра хигиена

Както вече споменахме, чрез къмпинг душа ще имате по-добра лична хигиена докато сте сред природата и в същото време с негова помощ лесно и ефективно ще можете да почиствате използвани прибори и съдове.

С негова помощ не се налага да пренасяте вода от по-далечен водоизточник – необходимо е просто да го напълните с вода и да действате.

Грижа за околната среда

За разлика от традиционните душове, които харчат големи количества вода, къмпинг душът е създаден да използва по-малки количества вода и енергия.

Обикновено къмпинг душовете се нагряват чрез слънчева светлина, газ или батерия.

По-добро преживяване

Факт е, че ходенето на къмпинг е начин човек да се откъсне от рутината и от начина си на живот, но това не значи да се лишим напълно от всички удобства.

След ден, изпълнен с различни дейности, един освежаващ душ би ви накарал да се чувствате по-свежи и ще ви помогне да се отпуснете.

По-добра рентабилност

Къмпинг душовете са доста по-евтини от традиционните и са страхотна инвестиция, ако често ходите на къмпинг или пък ако престоят ви сред природата е за по-дълъг период от време.

Гъвкавост

На пазара се предлагат различни видове къмпинг душове, които варират по своя размер и капацитет – сред тях ще намерите такъв, който да подхожда на вашите изисквания и нужди. Също така се предлагат и душове, които са с по-голям капацитет и са подходящи за семейства.

Какви видове къмпинг душове има?

Както вече споменахме, има различни видове къмпинг душове, които се предлагат на пазара.

В следващите няколко реда ще ви представим основните видове къмпинг душове, както и техните предимства и недостатъци.

Гравитационен

Този тип къмпинг душ се закача на високо, за да може водата естествено да потече (разбира се, благодарение на гравитацията).

Основните предимства на този вид къмпинг душ са, че той е евтин, лесен за използване, поставяне и ремонтиране, той е компактен и преносим, има възможност за поставяне на гореща вода вътре.

Сред недостатъците на този вид къмпинг душ са необходимостта душът да бъде поставен на високо, труден за пълнене, не е особено ефективен за пълноценен душ, не е подходящ за зимата и пр.

Под налягане

Къмпинг душът под налягане използва ръчна или крачна помпа, чрез която се херметизира резервоара за вода и чрез която се създава налягане, от което пък идва силната струя.

За този душ не е необходимо да бъде поставен на високо. Той е лесен за пълнене с вода. Крачната помпа спомага за регулиране на налягането (и съответно на струята).

Основните недостатъци на този вид къмпинг душ е, че е възможно да има загуба на въздух, от което пък може да спадне налягането. Също така този тип къмпинг душ трябва да се постави на слънчева светлина, за да се затопли водата, а това пък може да отнеме доста време.

Ръчен контейнер под налягане

Къмпинг душът с ръчнен контейнер под налягане разполага с по-голяма възможност за пълнене с вода, дълъг маркуч, лесно управление и ръчно освобождаване на налягането.

Този къмпинг душ може да се закрепи за по-стабилна конструкция и по този начин да бъде по-удобен за употреба.

Недостатък на този тип къмпинг душ е, че не е компактен и е сравнително труден за пренасяне. Той притежава малка душ глава, която забавя къпането.

Акумулаторни помпи

Акумулаторната помпа е идеален начин за създаване на импровизиран къмпинг душ. За да работи ефективно, помпата трябва да бъде поставена в кофа или контейнер за вода.

Акумулаторната помпа използва USB зареждане, чрез което си набавя необходимия ток. Тази помпа притежава ключ за включване/ изключване, изпомпване.

Недостатъците на акумулаторната помпа са че помпата е електрическа, което предполага по-лесно счупване, трябва да бъде напълно заредена, за да работи ефективно, нуждае се от достъп до електричество (а сред природата това невинаги е възможно) и др.

Също така е необходимо редовно почистване на филтрите, както и да бъде изключвана, ако не е във вода – в противен случай може да загрее и да се повреди.

Електрическа душ помпа

Електрическата душ помпа може да се зареди предварително с гореща вода. Единия от плюсовете на тази душ помпа е, че има различни настройки на потока.

Тя притежава специална поставка, чрез която душът може да се постави върху прозореца на микробус, фургон или автомобил.

Недостатък на електрическата душ помпа е, че е необходимо електричество, което да я захранва. Поради електрическата връзка душ помпата лесно може да се повреди.

Какво трябва да имате предвид при избора на къмпинг душ?

Има няколко базови точки, които могат да ви помогнат да направите добър и информиран избор…

Захранване

Както вече споменахме, някои видове къмпинг душ се захранват чрез електричество, а други не. Ако няма да разполагате с източник на електроенергия, то за вас е подходящ къмпинг душ, който работи с ръчна/крачна помпа или който може да се закачи на високо.

А ако имате източник на енергия, то тогава е добре да използвате къмпинг душ със захранване – този тип душ е много по-ефективен, особено ако сте с голяма компания.

Тегло, размери и капацитет

Обикновено къмпинг душът е лек и удобен за пренасяне, но имайте предвид, че след като резервоарът се напълни с вода, душът ще натежи и ще промени големината си.

За един 10-минутен душ човек използва средно 20 галона вода. По време на къмпингуване на човек са му необходими 2-3 минути, за да се измие набързо.

В случая е добре да включвате/изключвате водата между намокряне, сапунисване и измиване, за да спестите вода. При използването на душ по време на къмпинг се изразходват около 5-6 галона вода.

Ако ви е необходимо по-голямо количество вода, то трябва да потърсите къмпинг душ, който да събира повече вода и да бъде максимално ефективен за вас.

Бюджет

Бюджетът също не е за пренебрегване. Добре е да знаете, че по-достъпните къмпинг душове са т.нар. гравитационни или пък с ръчна/крачна помпа.

Електрическите помпи за душ са доста по-скъпи, заради технологията, която използват.

Цели

Добре е да изберете къмпинг душ, който може да се използва за различни цели.

Не забравяйте, че ходенето на къмпинг не е ежедневие и е добре, ако можете да използвате къмпинг душа и за други задачи – поливане на градина, къпане на домашен любимец и пр.

Как да използвате къмпинг душа по най-добрия начин?

На първо място е добре да се съобразите с инструкциите за употреба – все пак всеки тип къмпинг душ има своите особености.

Също така е добре да поставите къмпинг душа на подходящо място. Добре е местоположението на душа да е близо до водоизточник или електричество (ако има нужда от това).

Когато използвате акумулаторни или електрически помпи е добре да бъдете внимателни, за да не повредите уреда или да не се нараните.

 

Къмпинг душът е истинско удобство за любителите на къмпинга…

След като ви запознахме с основните характеристики на къмпинг душа, то е време да ви представим някои от най-добрите къмпинг душове, които се предлагат на българския пазар

1. Къмпинг душ MAXIMA


Соларният къмпинг душ има съвместимост 20 литра вода. Соларният душ притежава широк отвор за пълнене на вода, канелка за пускане и спиране на водата, маркуч с накрайник за разпръскване на водната струя и въже за окачване.

Душът е лек и компактен и е лесен за пренасяне. Препоръчва се преди всяка употреба мехът, където се съхранява водата, да се изплаква с гореща вода и една супена лъжица сода бикарбонат.
Купи сега

2. Къмпинг душ vidaXL


Този душ е изработен от здрав PVC материал, който е устойчив на всякакво време. Капацитетът на този душ е 40 литра, което е напълно достатъчно за един дълъг и релаксиращ душ на открито.

Душът има и здрава дръжка, чрез която можете да го окачите на дърво, тръба, клон и пр. Мехът, където се събира водата, е с черен цвят, който абсорбира соларната енергия от слънцето, която затопля водата.
Купи сега

3. Къмпинг душ Bestway Pavillo Solar-Pro 20L


Този преносим душ работи чрез гравитацията и соларната енергия на слънцето. За да работи ефективно, душът трябва да бъде поставен на високо, за да може водната струя да потече естествено надолу.

Водата в меха се нагрява чрез слънчевата светлина. Самият мех е изработен от устойчив PVC материал. Черният цвят на преносимия душ привлича слънцето и по този начин ефективно загрява водата.
Купи сега

4. Къмпинг душ Ridgemonkey


Този къмпинг душ е направен от здрави и издръжливи материали, които го правят годен за използване на открито.

Резервоарът на къмпинг душа представлява туба, в която водата може да се съхранява без проблем. Душът може да се използва както за топла, така и за студена вода. Душът притежава слушалка, която може да се закрепи за различни повърхности. Къмпинг душът може да се използва за различни дейности.
Купи сега

5. Къмпинг душ Navaris


Къмпинг душът е изключително компактен – той може да се сгъне до малък размер, като по този начин не заема много място по време на пътуването. Той разполага и с удобна дръжка, с чиято помощ може лесно да го пренасяте, дори когато е пълен.

Този душ е под налягане – той работи чрез крачна помпа, с която се създава достатъчно налягане в резервоара, че да започне да изпомпва вода.
Купи сега

6. Къмпинг душ Enders


Този соларен душ е компактен и екологичен. Изработен е от здрав плат, който подсигурява устойчивостта на душа. Душът използва слънчевата енергия, за да затопли водата и по този начин да ви предостави комфортна среда за душ.

Капацитетът на резервоара достига до 20 литра вода. Соларният душ върви в комплект с въже (2 метра), маркуч, спирателен кран и глава на душ.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Къмпинг душ Zola


Душът е оборудван с душ накрайник, изработен от гъвкав материал. Също така има възможност за регулиране на водата с помощта на червената душ розетка.

Душът е компактен и може лесно да се пренася. Капацитетът на резервоара е 20 литра. Той върви в комплект с маркуч, розетка и кран, за да се закача лесно.
Купи сега

8. Къмпинг душ MT MALATEC


Този соларен душ за къмпинг е лесно преносим, компактен и лесен за използване. Водата в резервоара се нагрява посредством слънчевата светлина. Вместимостта на резервоара е 20 литра.

Самият резервоар е направен от PVC материал, които гарантира устойчивост и издръжливост. Към соларния душ има маркуч и слушалка, както и мрежеста торба за съхранение, която позволява бързото изсушаване на душа.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!