Всички категории

7-те Най-Добри Хладилници за Кола

Автоприключенци, искате ли да направите дългото си пътешествие максимално комфортно? Съвременните автомобили със сигурност могат да ви осигурят много удобства. В много от случаите им трябва съвсем малко, за да се превърнат в домове на колела.

Един от ключовите начини да се погрижите за удобството на своето пътуване, е да оборудвате автомобила си с хладилник за кола.

Тези мобилни хладилници са особено популярни сред любителите на дълготрайните автомобилни пътешествия. В общи линии всеки кемпер и всяка каравана разполагат с нещо подобно.

Благодарение на един хладилник, можете да доближите условията в превозното си средство до тези в дома си. Храната и напитките ви ще бъдат винаги свежи, независимо колко горещо е навън.

Естествено, винаги бихте могли да се справите окей и с обикновена хладилна чанта. Тя обаче ще ви свърши работа само за кратък период от време.

Ако искате да имате идеално охладени хранителни продукти и напитки на дълъг път, хладилниците за кола са тъкмо за вас.

Как обаче да подберете най-доброто измежду многообразието от продукти? На какво точно трябва да обърнете внимание по време на търсенето си? Как да използвате хладилника си за кола максимално ефикасно?

Отговорите на тези и много други въпроси ще откриете в това ръководство. В него сме се постарали да съберем цялата ключова информация за хладилниците за кола за ваше собствено удобство.

А за да ви улесним максимално, в края на статията дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения

Какво представляват хладилниците за кола?

Надали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че хладилниците за кола не се отличават кой знае колко от традиционните домашни устройства. С помощта на различни технологии тези уреди успяват да осигурят оптимална среда за дълготрайното съхранение на различни хранителни продукти и напитки.

Това, което ги отличава от обикновените хладилници, е, че са проектирани специално за инсталиране и употреба в различни превозни средства.

Достатъчно компактни са, за да намерят своето място в ограниченото автомобилно пространство. В същото време обикновено се свързват към стандартната 12-волтова автомобилна електрическа система.

Много от тези хладилни устройства могат не просто да охлаждат храната и напитките ви. С тяхна помощ бихте могли дори да ги замразите за неопределен период от време, стига да поискате, разбира се.

Някои модели разполагат само с хладилни функции, докато други могат да ви служат и като фризери.

В повечето случаи устройствата са проектирани с две отделни отделения, които да обслужват тези различни цели. Съществуват обаче и такива уреди, които извършват и охлаждането, и замразяването в една и съща камера.

Обикновено в долната част на камерата продуктите биват замразени, докато в горната единствено се охлаждат. По този начин успявате да си завоювате малко място, тъй като липсват разделителните стени между двете отделения.

Естествено, винаги можете да комбинирате хладилник за кола с обикновена хладилна чанта за път.

Бихте могли например да се оборудвате с малка фризерна камера, в която да замразявате охладителите през нощта, за да можете на следващия ден спокойно да използвате хладилната си чанта.

Хладилниците за кола са наистина страхотни устройства, които ви предлагат комфорт и широк набор от възможности. В много от случаите те се оказват просто задължителен спътник по време на всяко дълготрайно автопреживяване.

Кои са основните предимства и недостатъци на хладилниците за кола?

Подобно на всичко друго, на хладилниците за кола също могат да се открият множество ключови предимства и недостатъци. Разбира се, преди да направите своя избор, е важно да бъдете подготвени за това какво ви очаква.

Ние ще ви запознаем с основните предимства и недостатъци на тези устройства. Вие сами преценете дали инвестицията в подобно удобство си заслужава, или не.

Предимства

Ползите, които можете да извлечете от един хладилник за кола, са практически неизброими.

Естествено, наясно сте с основната функция на тези електрически уреди. Трябва да си дадете сметка, че от нея обаче произтичат купища възможности, които ще направят живота ви по-лесен и приятен.

Едно от немаловажните предимства, които в никакъв случай не бива да подценявате, е фактът, че освен хладна и свежа, храната ви ще бъде обезопасена от детско присъствие. Можете да забравите за цапащите разтопени шоколади и сладоледи.

Дори и да не разполагате с фризер, все още можете да използвате своя преносим хладилник за съхранение на замразени храни. В него те ще се разтопяват значително по-бавно, така че ще можете да транспортирате замразено месо и замразена риба безпроблемно.

Впрочем има нещо изключително ключово, което прави хладилниците за кола по-добри от обикновените хладилни чанти. С тях няма да ви се налага да използвате различни замразени охладители, които се превръщат в разкашкана бъркотия само след няколко часа.

В миналото съществуваха известни проблеми в това отношение. Много от съвременните модели обаче се зареждат изключително бързо, без да изтощават акумулаторната батерия на вашия автомобил излишно.

И в никакъв случай не подценявайте възможностите на тези компактни машини. Много от тях далеч не са подходящи само за поддържане на охладените напитки хладни. С тяхна помощ бихте могли съвсем спокойно да замразите множество топли продукти, ако имате нужда от това.

Хладилници за кола са просто страхотни. Далеч не са толкова тежки – практически и малко по-пораснало дете би могло да ги премести без проблем.

В същото време се свързват към автомобила ви изключително лесно. Повечето модели вървят със собствени зарядни и кабели, така че да се прикачат към 12-волтова електрическа система на вашия автомобил.

Впрочем с много от тях няма да имате никакви проблеми, дори да решите да ги свържете към стандартната си домашна електрическа система.

Недостатъци

Понякога е жалко, че монетата винаги има две страни… Колкото и да са страхотни, хладилниците за кола си имате някои ключови недостатъци. Определено си заслужава да сте запознати с тях, за да бъдете максимално критични по време на търсенето си.

Сигурни сме, че си давате сметка, но при постоянна връзка с вашия автомобил, хладилниците за кола в някакъв момент ще изтощят неговия акумулатор, ако автомобилът не е запален. Именно затова в общи линии всички хладилници за кола работят с помощта на батерия.

Тъжно е, но батериите на подобни устройства масово не са сред най-издръжливите. Дори най-добрите от тях имат този проблем.

Допълнителната изолация би могла да ви помогне за съхранението на батерията на вашия малък помощник по време на къмпинг. Трябва да бъдете готови обаче да използвате гнездото на запалката на своя автомобил за зареждането на хладилника на всеки 6-7 часа.

В най-лошия сценарий някои от по-нискокачествените модели ще издържат само до 3-4 часа. Естествено, след изтощаването на батерията на храната ви ще ѝ отнеме известно време, докато се затопли. В общи линии обаче веднага след като се събудите, ще се наложи да свържете устройството към автомобила си отново.

Не се притеснявайте обаче, дори и за тази ситуация си има решение. Вече се произвеждат немалко преносими хладилници, които работят с помощта на соларни панели. Те се зареждат директно от слънчевата енергия и през деня при безоблачно време могат да бъдат практически постоянно зареждани.

Освен това съществуват и други преносими хладилници, които могат да ви освободят от необходимостта да ги зареждате в автомобила си. Някои модели работят с помощта на газ.

Трябва да си дадете сметка обаче, че с тях ще ви се наложи да увеличите малко разходите си, тъй като ще се налага да ги снабдявате с гориво периодично.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате хладилник за кола?

Хладилниците за кола определено са едни от най-функционалните електрически уреди, с които можете да се оборудвате на път. Изборът на възможно най-доброто обаче далеч не е толкова прост и зависи от множество различни фактори.

Всички уреди от подобен път си имат купища характеристики и особености. Ако искате да направите правилния избор, определено си заслужава да се запознаете внимателно с тях.

В тази секция ще ви запознаем с всичко, което трябва да вземете предвид при избора на хладилник за кола.

Капацитет

Капацитетът на един хладилник за автомобил до голяма степен зависи от неговия размер. Имайте предвид обаче, че размерът на вашата бъдеща придобивка трябва да бъде съобразен с множество различни фактори.

По-големите хладилници със сигурност означават по-голям капацитет. В същото време обаче те означават още по-високо потребление на електрическа енергия и ще заемат повече място във вашия автомобил.

Когато избирате точния за себе си продукт, трябва предварително да измерите наличното пространство в превозното с средство. Вземете предвид и допълнителната височина на всички монтажни елементи и плъзгачи, ако искате хладилника ви да се побере в автомобила.

Съобразете се също с необходимото свободно пространство за вентилационните отвори и се уверете, че ще имате достатъчно място за отварянето на капака.

По-големите хладилници за кола могат да бъдат наистина тежки. В комплект с натовареното в автомобила семейство е възможно те да надвишат максималното тегло, което автомобилът понася.

Размерите на различните модели варират и се измерват в литри.

Така например най-малките уреди започват от около 25 литра (или по-малко). Подобни компактни модели са идеални за съхранението на няколко обяда в работен камион. Ако ви се налага да държите охладени лекарства под ръка, такива хладилници отново ще ви свършат идеална работа.

35-литровите варианти са идеални за уикенд за двама или пък за цяла седмица, ако става въпрос за един човек.

Хладилниците за кола с капацитет от 40 литра са може би най-разпространени. Те ще могат да осигурят на двама или трима души перфектен дълъг уикенд.

50-литровите модели пък ще осигурят седмично приключение на двама души или пък уикенд за цялото семейство.

Уредите с капацитет от 60-65 литра са достатъчни за нуждите на петчленно семейство и биха могли да съхранят храната на целия ви спортен отбор.

Най-големите модели надхвърлят 80 литра, но имайте предвид, че всичко над 60 литра вече става доста обемисто и тежко.

Функционалност

Функционалността на вашия бъдещ хладилник за кола може да зависи от множество различни фактори.

Определено си заслужава например да се оглеждате за модел с ниско потребление на ток, особено когато работите на 12 волта. Това е пряк показател за издръжливостта на батерията и съответно сигнализира колко дълго ще работи хладилникът ви.

Пет ампера са множко, един ампер обаче е прекалено ниско. Не забравяйте, че когато превозното средство е паркирано, температурата в него може значително да се повиши. Това на свой ред ще доведе до необходимостта от повече работа от страна на хладилното устройство.

Фризерите поначало изразходват повече електричество от хладилниците, имайте го предвид.

Когато става въпрос за батерията на един хладилник за кола, определено си заслужава да обърнете внимание на нейната защита. Хладилник, който се изключва автоматично при проблем с акумулатора, може да ви спаси от безизходици.

Особено когато захранвате хладилника си от стартовия акумулатор на автомобила, това е ключово. Търсете моделите с автоматично изключване при високо напрежение. Те ще предпазят акумулатора ви от изтощаване.

Някои модели са устроени така, че да се изключват, за да предпазят собствения си компресор при определено напрежение. Имайте предвид обаче, че това няма да запали автомобила ви на сутринта.

Може да помислите също за система с два акумулатора, ако използвате хладилника си редовно. И не забравяйте – хладилниците за автомобил са предназначени за работа при 12 волта. В домашни условия тези приятели за уикендите далеч не са толкова икономични, колкото би ни се искало.

Изключително важно е да проверите дали модела, към който сте се насочили, върви с конектор, съвместим с вашия собствен автомобил.

Повечето продукти вървят заедно с конектор, който да се свърже към гнездото на автомобилната ви запалка. Такъв тип конектори обаче не са проектирани за високата консумация на ток на хладилниците. Може да ви се наложи да се сдобиете с допълнителен конектор.

Дизайн

Измежду различните модели на пазара има няколко ключови вида, всеки от които си има своите предимства и своите недостатъци. Основното разделение е между два дизайна: двустранните хладилници, които работят с 12-волтова електрическа мрежа, и тристранните модели, които освен с електричество работят и на газ.

Двупосочните (или компресорни) хладилници за кола използват същата компресорна технология като обикновения домашен хладилник. Те обаче са специално проектирани за работа с 12- или 24-волтовата батерия на различните превозни средства.

Тяхната функционалност е най-широка, тъй като могат да работят заедно с автомобила ви, без да черпят прекалено много ток. В същото време обаче бихте могли да ги използвате и в домашни или къмпинг условия при 240-волтова електрическа мрежа.

Тъй като батерията на подобни модели трябва постоянно да бъде зареждана, те не са най-добрият избор за цял месец на едно място. Въпреки това обаче с малка помощна соларна инсталация могат да се справят и при подобни условия.

От друга страна, тристранните модели са идеални тъкмо в тази ситуация. Те обикновено се използват, когато ви се налага да прекарате повече време на едно място.

Една-единствена бутилка с втечнен газ би могла да поддържа замръзналото състояние на хладилника ви в продължение на седмици без затруднения. Това е доста по-високо от капацитета на обикновената акумулаторна инсталация.

Газовата бутилка обаче си представлява допълнителна необходимост, която усложнява инсталацията на подобни устройства. В същото време тя означава допълнителен разход, който двустранните модели могат да ви спестят.

Впрочем съществуват и специализирани термоелектрически преносими хладилници. Те обаче не охлаждат толкова добре, колкото останали видове, а в същото време харчат доста сериозно количество електрическа енергия.

Като цяло не ви препоръчваме подобен дизайн. Тези хладилници не успяват да поддържат необходимата температура за консервирането на храната в условия извън най-меките.

Въпреки това обаче подобни модели могат да ви свършат работа при запазването на температурата на предварително охладени напитки.

Материал

Определено е необходимо вашият хладилник да бъде достатъчно издръжлив, за да се справя с всички възможни условия, при които може да попадне. Именно затова е необходимо да търсите здравата конструкция, здравите панти и здравите корпуси.

Качественият хладилник трябва да може да се справи с теглото на човек, който стои върху него.

Материалите, които са използвани за производството на даден модел, могат да ви кажат много за неговата издръжливост. Корпусът на хладилниците за кола може да се произведе от множество различни материали. Тъкмо затова трябва да помислите точно от какво се нуждаете вие самите.

Металът е здрав и може да се справи добре при по-тежки приложения. Пластмасата от своя страна се огъва малко, което я превръща в добър избор за по-дълго време, прекарано на пътя. Фибростъклото пък е здраво и не се поддава на корозия, което го прави особено подходящо за лагеруване при морски условия.

Имайте предвид, че при движение е възможно вашият хладилник да се удря и блъска на задните седалки.

Ако естетиката е важна за вас, ви съветваме да се обърнете към материалите и покритията, които могат да ви спестят гледката на различните драскотини и вдлъбнатини. Полираният метал например не е особено добър избор в подобна ситуация.

Съобразете също, че хладилникът ви за кола ще бъде изложен на много по-сериозно влияние от слънчевите лъчи на фона на домашния ви хладилник. UV лъчите могат да направят пластмасата крехка и да предизвикат известни нежелани деформации. Това се отнася особено за пластмасовите капаци на различни модели.

Изолацията на един хладилник е ключова за неговата ефективност. По-стабилната изолация означава по-малко натоварване върху компресора и по-малък разход на енергия.

Материалите на външния корпус също определят за изолацията на вашия хладилник. Металът например може да бъде издръжлив, но провежда топлината по-лесно от пластмасата. Фибростъклото от своя страна е най-добрият изолатор.

Конструкция

Конструкцията на вашия бъдещ хладилник за кола е от ключово значение при избора на най-подходящия продукт. Определено си заслужава да обърнете внимание на няколко ключови фактора, които определят добрата конструкция.

От една страна, става въпрос за монтажния хардуер на модела. Стабилният монтаж означава стабилен хладилник.

Той може да предотврати преобръщането на уреда в някои по-остри завои или превръщането му в снаряд при рязко набиване на спирачките или злополука.

Важно е да се отнесете сериозно към въпроса по време на търсенето си. Някои хладилници е възможно да вървят със стабилни монтажни комплекти. Ако вашият фаворит обаче не е сред тях, погрижете се да се оборудвате с подходящите монтажни средства допълнително.

Единственото, за което трябва да се погрижите, е монтажният комплект да бъде съвместим с вашия хладилник. Така монтажът и демонтажът ще се реализират изключително лесно и бързо.

Съществуват специализирани плъзгачи за хладилници, които могат да улеснят достъпа до устройството. Падащите плъзгачи пък правят достъпа до хладилника изключително лесен, особено ако разполагате с повдигнат 4х4 автомобил.

Помислите за вариант, който минимизира уредите. За тази цел може да ви послужи например основата от пяна.

Много различни модели са снабдени с тапа в долната част на кутията. Оглеждайте се за тези продукти, тъй като с отпушването на тапата почистването на хладилника може да се реализира изключително лесно. С нещо подобно лесно ще можете да изплакнете хладилника си, без да ви се налага да го преобръщате.

Почти всички компоненти в един хладилник са важни. Компресорът обаче е може би най-важен. Именно затова ви съветваме да се насочите към моделите, които вървят в комплект с компресори от най-висок клас. Те ще ви осигурят безпроблемна работа за дълъг период от време.

Важно е също да проверите разположението на изпарителя, охлаждащите повърхности, вентилационните отвори и вентилаторите. Те се нуждаят от добър въздушен поток, за да функционират правилно.

Цена

Качествените хладилници за кола не са особено евтини. Цените на наистина сериозните двустранни уреди започват от около 1000 лв. при обем от 40-55 литра. Тристранните хладилници поначало са една идея по-евтини, но те също поддържат сравнително високи пазарни цени.

Освен това, ако искате да извлечете максимума от новата си придобивка, вероятно ще ви се наложи да направите допълнителни инвестиции.

Разходите по различни аксесоари като допълнителни капаци например могат значително да повишат цялостната цена на вашия хладилник.

От друга страна, монтажните елементи, системите с две батерии и други модификации на свой ред означават необходимостта от допълнителни средства.

Ако искате да направите възможно най-добрата сделка, определено си заслужава да обърнете внимание на всичко това. Съобразете внимателно точно от какво имате нужда и от какво бихте могли да се лишите.

Така разходите ви могат значително да се понижат и да станат по-целенасочени. Когато знаете точно какво търсите, добрият избор се реализира от само себе си.

Възможно е например да нямате нужда от кой знае колко специализиран и издръжлив хладилник за кола. В много от случаите по-ниско оперативните продукти се оказват много по-достъпни и изкушаващи предложения.

Ако искате просто да разполагате с нещо по-добро от хладилна чанта за еднодневен пикник извън града например, много достъпни модели ще ви свършат просто идеална работа.

Единственото, което трябва да имате предвид, е, че те просто не са подходящи за дълготрайни пътешествия извън цивилизования свят.

Всеки обаче си има своите предпочитания. Когато сте наясно със себе си и знаете точно за какво планувате да използвате бъдещия си хладилник за кола, изборът не би трябвало да ви затрудни особено.

Вече сте наясно с всичко, което трябва да знаете за тези уреди, така че сме сигурни, че ще направите възможно най-добрия избор.

Само не забравяйте – качеството е преди всичко! Някой-друг лев в повече може наистина да си заслужава, повярвайте ни.

Как да използвате хладилника си за кола възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за хладилниците за кола и сме сигурни, че добрият избор ви е в кърпа вързан. Важно е обаче не просто да закупите възможно най-добрия продукт, а и да знаете как точно да се възползвате от неговите възможности максимално добре.

След като сте извън електрическата мрежа, сте зависими единствено от милостта на капацитета на батерията си. Евентуално бихте могли да си помогнете със слънчеви панели или шумен и миризлив генератор, но това невинаги е достатъчно.

Именно затова е важно да намалите консумацията на ток възможно най-много. Ето ви няколко ключови съвета и насоки за това как да помогнете на хладилника си да работи възможно най-ефективно и да съхраните приключението си за максимално дълъг период от време.

Предварително охлаждане на храна и напитки…

Уверете се, че храната и напитките ви са охладени подобаващо, преди да ги поставите в хладилника си за кола. Така няма да ангажирате машината с понижаването на тяхната температура.

Охладете храната и напитките в домашния си хладилник. Ако пък купувате бира от магазина, погрижете се да я вземете от хладилната витрина.

Можете също да оставите замразеното месо постепенно да се размразява в хладилника ви за кола. Така неговата студенина ще помогне за по-бързото охлаждане на всичко останало.

Използвайте капак!

Термокапакът на един хладилник за кола е незадължителен, но понякога много полезен аксесоар. Той ще допринесе значително за изолацията на уреда и ще подобри неговата енергийна ефективност.

Бонус е, че капакът ще предпази хладилника ви от удари, драскотини и тем подобни.

Извадете хладилника си от колата!

Когато автомобилът ви е паркиран, температурата в него значително ще се повиши. Това е лоша новина за вашия хладилник, тъй като на него ще му се наложи да работи много по-усърдно, за да компенсира затоплянето.

Ако е възможно, при положение че няма да пътувате никъде за известно време, извадете хладилника си навън. В случай че това не е възможно, постарайте се да паркирате на сянка и да оставите прозорците отворени.

Дръжте хладилника си на сянка!

Ако държите хладилника си на сенчесто място, максимално далече от слънчевата светлина, ще намалите до минимум работата му. Хладилните чанти също ще останат студени за по-дълго по този начин.

Напълнете хладилника си до горе!

Пълният хладилник има по-голяма топлинна маса. Така на компресора му се налага да се включва и изключва по-рядко и съответно да изразходва по-малко енергия.

Използвайте тухли за замразяване или бутилки с вода, за да поддържате хладилника пълен, когато хранителните ви запаси понамалеят. Това важи особено в случаите, в които използвате хладилника си като фризер.

Изключвайте хладилника си през нощта!

Този съвет е по-скоро ситуативен. Ако къмпингувате на място, на което нощните температури падат значително, можете да си позволите да изключите хладилника си за през нощта, без това да се отрази особено на температурата в него.

Високата топлинна маса на заредения хладилник ще ви помогне да консервирате температурите максимално.

Намалете температурата на фризера!

За домашните хладилници е препоръчително да поддържате температурата на фризера си на около 18 градуса по Целзий. Така потреблението на енергия и дългосрочното съхранение на хранителните продукти са максимално балансирани.

Така или иначе обаче е малко вероятно да държите замразена храна в хладилник за кола месеци наред. Настройването на термостата на малко по-топло може да доведе до голяма разлика в потреблението на енергия, без да направи съхранението на храната ви небезопасно.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, както обещахме, след като вече знаете всичко необходимо за хладилниците за кола и тяхната ефективна употреба, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

1. WAECO COMPRESSOR COOLFREEZE CDF 46


С помощта на този компресорен хладилник за кола можете спокойно да охлаждате и замразявате различни продукти. Капацитетът му възлиза приблизително на 40 литра. Той самият от своя страна може да работи при температури от +10 до -15 градуса. Захранва се стандартно, може да се свърже и към домашната ви електрическа система, но ще ви се наложи да се снабдите с допълнителен адаптер за целта. Когато повдигнете подвижния капак, можете да проверите всичко вътре с помощта на специално LED осветление. Енергийната ефективност на този продукт е оценена с енергиен клас А++.
Купи сега

2. Orion EC- 987C


Orion EC- 987C е хладилник за кола, който предоставя на ваше разположение 24 литра за съхранение на храни и напитки. Неговата система работи с помощта на термоелектрическа помпа, която може да охлади или затопли храната според вашите необходимости. При охлаждане този уред може да поддържа температури до 10-15 градуса под околната температура. В същото време обаче може да се затопля до 50-60 градуса чрез зададен термостат. Комбинацията от пластмаса и полиуретанова изолационна пяна изграждат конструкцията на този продукт. Устройството разполага и със свръхикономичен AC ECO режим.
Купи сега

3. Amio Portable


Amio Portable е едно от най-изгодните предложения на пазара в момента. С капацитет от 7,5 литра този хладилник за кола е и един от най-компактните модели. Поддържа температури до 15-20 градуса по-ниски от тези на околна среда. В същото време може да загрява продукти до 60 градуса. Подходящ е за всякакви превозни средства, които разполагат със стандартен 12-волтов контакт. Захранващия кабел на устройството е с дължина от 180 см. Този уред е страхотен за по-динамични пътувания през уикенда. Компактният му размер и ниското му тегло улесняват пренасянето му навсякъде.
Купи сега

4. Decakila


Този хладилник за кола влиза в съвсем друга категория и е може би абсолютната противоположност на предходните две предложения. Уредът може да има много приложения, но е особено подходящ за дълготрайни къмпингувания. Разполага с функция фризер, така че освен за охлаждането на храната ви, би могъл да се погрижи и за нейното замразяване. Капацитетът му възлиза на 30 литра, а номиналната му мощност възлиза на 45 W. Температурите при охлаждане могат да варират между +22 и -20 градуса по Целзий. Хладилникът е проектиран с ECO режим и специална защита от ниско напрежение. Управлява се електронно с помощта на специализиран LED дисплей. Изключително удобен и функционален, този хладилник е едно от най-изкушаващите предложения на пазара в момента.
Купи сега

5. Dometic-Waeco CoolFreeze CDF 36DC


Този хладилник за кола също ви предлага работни условия от най-висок клас. Уредът работи с помощта на компресор и разполага с капацитет от 31 литра. Електрическата му консумация възлиза на 59 W, а ефективността му е просто завидна. Компресорът на този хладилник е изключително лек и в комбинация със свръхтънкия дизайн се грижи за охлаждането на любимите ви храни и напитки. Външната температура е без значение – CDF 36DC ще се погрижи за охлаждането при минимална консумация на електрическа енергия. Управлява се с помощта на елегантен цифров дисплей. Този продукт не е от най-тежките в своя клас, но въпреки това производителите са се погрижили да направят пренасянето му изключително лесно и удобно.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Alpicool nx41


Alpicool nx41 е един невероятен и изключително функционален хладилник за кола. Устройството ви осигурява 41 литра за съхранението на всякакви храни и напитки. Само с едно натискане на дисплея изстудява всичко до температура от -22 градуса. Уредът е проектиран с функция за фризер и работи само при 40 W, което го прави изключително икономичен. Разполага с функция Bluetooth, която ви позволява да следите и регулирате температурите в камерата с помощта на мобилно приложение. Тихият инверторен компресор LG се грижи за абсолютно всичко. Този хладилник се придвижва изключително лесно и без да създава излишни затруднения. Идеален е за сравнително големи компании. А за да ви осигури максимални удобства, горната му част представлява елегантна маса с 4 подложки за чаши и достатъчно пространство върху себе си.
Купи сега


7. Hcalory


Hcalory е последният хладилник за кола, който ще споделим с вас. Капацитетът на уреда възлиза на 15 литра, което прави това устройство подходящо по-скоро за сравнително кратки извънградски преживявания. Устройството може да поддържа до 26 градуса под температурата на околната среда и разполага с функция за затопляне до 65 градуса. Този хладилник е достатъчно икономичен, а в същото време върши работата си на изключително добро ниво. Пластмасовият му корпус осигурява достатъчно добра изолация и издръжливост. Моделът е компактен, лек и лесно преносим.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!