Всички категории

9-те Най-Добри Резачки за Дърва

Това ръководство е за вас независимо дали сте дърводелец, правите скулптури от дърво или просто сте човек, който трябва да среже няколко дървета в задния си двор.

В тази статия ще ви дадем цялата информация, от която имате нужда, за да направите информирано решение за покупка.

Както може да сте разбрали от проучванията си дотук, има множество информация онлайн, свързана с резачките и наличните опции. Но как можете да пресеете всички тези детайли и да стесните вариантите си до продуктите, които добре подхождат на изискванията ви?

Добрите новини са, че сте попаднали на правилното място!

Това пълно ръководство за купуване на резачка ще ви даде в детайли всичко, което трябва да знаете за избирането на правилния продукт за нуждите си.

Преди да започнете

Преди да купите резачка е важно да разбирате как ще я използвате. Това може да помогне да определите кой от многото налични вида е най-добър за вас.

За какво ще използвате резачката?Запитайте се какъв материал ще режете. Това влияе на мощността, от която ще имате нужда, за да свършите работата ефикасно и ефективно.

Колкото по-малка е работата, или колкото по-мек е материалът за рязане – толкова по-малко мощност е необходима.

Например ако режете дървета с твърда дървесина в градината си ще търсите по-мощна резачка, отколкото ако ще режете дърво с мека дървесина за печката.

Колко надалеч от източник на електричество ще бъде резачката?

Никога няма да сте твърде далеч от електрически контакт, ако имате малка градина, което ви дава повече опции, отколкото ако искате да използвате резачката си в по-голямо пространство.

Колко опит имате с използването на резачка?

Ако никога не сте използвали подобен инструмент преди, изберете резачка с минималната необходима мощност, която ще ви позволи да свършите работата си. Няма нужда да взимате най-мощната налична резачка, ако никога няма да имате нужда от тази допълнителна мощност.

Купуването ѝ просто ще означава, че ще използвате по-тежък уред, но никога няма да получите преимуществата от допълнителната мощност. Но ако сте по-опитни, избирайте от целия наличен диапазон.

Видове резачки


Както много уреди и инструменти днес, резачките също се намират в три основни налични разновидности – бензинова, кабелна или безкабелна.

Бензинова

Бензиновите резачки предлагат най-голямата мощност и свършват работата по-бързо от други модели. Със своя двутактов двигател, тяхното високо представяне означава, че са най-подходящи за по-големи дейности, свързани с рязане, редовна употреба и по-опитни потребители.

Те са преносими и са чудесни, ако работите надалеч от източник на електричество, но са тежки, шумни и изискват редовна поддръжка.

Също ще има необходимост от допълнителни разходи – самият бензин, масло за двигател (за да може той да работи гладко), бензинова туба за транспортиране и, вероятно, фуния за лесно пълнене.

Мощността на бензиновата резачка се измерва според размера на двигателя, често наричан кубичен капацитет, в кубични сантиметри (cc). Колкото по-голям е двигателят, толкова повече мощност се прехвърля към механизма на рязане, предоставяйки повече въртящ момент и, като цяло, по-добро представяне.

БезжичниКато бензиновите модели, безжичните, или захранвани с акумулатор, резачки са идеални за използване на определено разстояние от източник на електричество.

Няма кабел, който да ограничи движенията, и те са по-леки от бензиновите модели, което ги прави по-лесни за пренасяне. Обикновно те съвпадат по мощност с кабелните резачки, въпреки че не са толкова мощни колкото бензиновите, следователно са подходящи за по-малки проекти.

Те са тихи, така че са добри за използване в населена области, и изискват малко поддръжка – идеално, ако ги използвате само веднъж или два пъти годишно. Тъй като работят с акумулатор, те имат само определен период на зареждане и може да си струва да инвестирате в резервен акумулатор, за да си спестите нежелани повреди.

Мощността на безжичната резачка се измерва във волтове (V).

Колкото повече мощност може да достави акумулаторът, толкова по-добро е представянето на уреда.

Повечето модели идват с премахваем 36V литиево-йонен (Li-ion) акумулатор.

Амперчасовете на акумулатора (Ah), или амперите, вървят ръка за ръка с напрежението му. Това измерва електрическия заряд и определя капацитета на дадения акумулатор.

Колкото по-висок е капацитетът, толкова по-дълго ще работи акумулаторът.

КабелниКабелните резачки, също познати като електрически резачки, споделят много прилики с безжичните модели – като например това че са леки, изискват по-малка поддръжка и са тихи.

Но докато те може и да са по-мощни от акумулаторните резачки, често не са толкова мощни колкото бензиновите и, следователно, са подходящи за по-малки дейности и по-неопитни потребители.

Тъй като се включват в електрически контакт, те предлагат само ограничено движение и потребителите трябва да внимават за кабела постоянно, заради безопасността. Но проблемите с мобилността могат да бъдат намалени, ако резачката се използва близо до източник на електричество или с разклонител и RCD протектор за безопасност.

Мощността на кабелната резачка се измерва във ватове (W).

Характеристики

Има няколко допълнителни технически спецификации и ключови характеристики, предлагани от резачките, които са важни за обмисляне.

Дължина на остриетоИзмерва се в сантиметри (см). Дължината на острието се отнася за дължината на режещото острие на резачката, което определя размера на площта на рязане.

По същество, колкото по-голямо е острието, толкова по-голям е размерът на дървото, което можете да отрежете наведнъж.

Бензиновите модели имат по-дълги остриета от кабелните или безкабелните видове, като резачките за домашна употреба варират до 40 сантиметра.

Скорост на веригата

Измерва се в метри в секунда (м/с). Скоростта на веригата определя колко бързо можете да срежете материала. Колкото по-голямо е това число, толкова по-бързо е представянето на уреда.

Кабелните и безкабелните видове често предлагат около 9м/с, докато бензиновите модели често са по-близо до 20м/с.

Тегло

Измерва се в килограми (кг). Теглото на една резачка е ключово, тъй като влияе на удобството ви при употреба.

По-леките модели, като кабелни и акумулаторни, предлагат по-голяма лекота на движението и увеличена възможност за маневриране, отколкото по-тежките бензинови резачки.

Вид дръжкаКакто и теглото, видът на дръжката също е свързан с използваемостта и има няколко различни характеристики, които да обмислите. Изберете модели с антивибрационна и ергономична дръжка, за да минимизирате дискомфорта, или обгръщащи дръжки за по-добра точност, когато режете под странни ъгли.

Опъване на веригата

Също познато като настройване на веригата, опъването на веригата поддържа нужното напрежение във веригата, за да я направи безопасна за употреба. Някои модели идват с устройства за опъване, което ви позволява да затегнете веригата и да премахнете всяка нежелана и опасна отпуснатост.

Търсете такива, които предлагат опъване без допълнителни устройства, а просто чрез завъртане на бутона отстрани на резачката и готово.

Спирачка при откат

Откатът описва случая, когато върхът на резачката удари друг обект и бива отхвърлен нагоре и към потребителя. Много модели опитват да минимизират риска от това чрез спирачка против откат или инерционна спирачка на веригата.

Ако се случи откат, тази характеристика за безопасност автоматично принуждава резачката да спре.

Независимо дали сте човек, който иска да пооправи градината си и да отреже няколко дръвчета за камината, или професионалист в индустрията, търсещ чудесно устройство за работата си, ние сме се погрижили!

Представяме ви някои от най-добрите резачки, които можете да откриете на пазара.

1. Моторен трион Husqvarna 236


Тази резачка е перфектна за домашна употреба, използва се лесно и има ергономичен дизайн. Създадена е с двигател Ексторг за ниски емисии и ниска консумация.

Има система Еър инджекшън за центробежно почистване на въздуха, повишена продължителност на експлоатация и понижено износване. Разполага също с комбиниран стоп/шоков прекъсвач, което помага за стартиране на веригата и намалява риска от задавяне на двигателя.

Горивната помпа е проектирана така, че да стартира лесно. Има инерционно активирана верижна спирачка.

Скоростта на веригата при пълна скорост е 16,3 метра в секунда.
Купи сега

2. Бензинов трион Stihl MS 180 (2-MIX)


Това е бензинова резачка, предназначена за рязане на дърва за огрев.

Има по-висока мощност, както и странично опъване на веригата, което осигурява лесно и сигурно обтягане на веригата. Работи с икономичния двутактов двигател 2-MIX.
Окомплектована е с шина, чиято дължина е 35 сантиметра.

31,8 кубика е. Запалва се с връв. Има дължина на рязане от 35 сантиметра.
Купи сега

3. Моторен трион Solo by AL-KO 665


Този моторен трион е предназначен за професионална употреба, за голямо натоварване.

За двигателя е използвана най-нова технология, като той е с отлично съотношение между мощност и тегло. Възможност за контрол на нивото в масления резервоар, странично обтягане на веригата. Наличие на декомпресионен вентил и система за лесно запалване (запалва се чрез връв).

Захранва се на бензин и е с двутактов двигател. 65,9-кубикова резачка с дължина на рязане 45 сантиметра.
Купи сега

4. Ел. верижен трион Steinhaus PRO-ECS20


Тази електрическа резачка може да бъде използвана за рязане на парчета дърво, дървени трупи и дори цели дървета. Има мощен двигател от 2000 вата, който осигурява висока ефективност.

Веригата може лесно да се сменя и се настройва без инструменти. Машината е с бързо спиране.

Скоростта на веригата е 13 метра в секунда.
Купи сега

5. Ел. верижен трион Bosch AKE 40 S


Резачката е с мощен мотор от 1800 вата и има висококачествена верига.

Силно маневрена е и има система SDS за лесна смяна и разтягане на веригата. Предназначена е за рязане на дърво, дъски, дървени трупи, клони, дървени греди и дървесни разфасовки. Може да прави и напречни и надлъжни разрези.

Постига скорост от 9 метра в секунда.

Има бърза реакционна спирачка, ергономична дръжка и стоманени зъби, които осигуряват сигурно и здраво закрепване.
Купи сега

6. Резачка бензинова RAIDER RD-GCS15


Това е бензинова резачка, която е предназначена за любители. Запалва се чрез система с връв. Използва мощен термичен мотор с мощност от 220 вата. Работният ѝ обем е 58 кубика.

На празен ход извършва 3200 оборота в минута. Веригата е със 72 на брой зъби и с ход от 0,325 инча.
Купи сега

7. Моторен трион Stiga SP 386


Това е лесна за маневриране резачка, която има отлично съотношение тегло-мощност. Разполага с метален картер, както и с регулируема маслена помпа.

Има двутактов двигател от 38,5 кубика и мощност 1600 вата. Дължината на шината е 35 сантиметра, а на веригата е 3/8’’.

Запалва се чрез система с връв. Резервоарът е с капацитет от 0,490 литра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Електрически верижен трион Einhell GH-EC 2040


Това е електрическа резачка, предназначена за любители. Тя осигурява висока производителност и се използва както за надлъжни, така и за напречни разрези. Дръжката е с ергономичен дизайн.

Има оптимизиран център за разпределяне на тежестта за безопасна и безпроблемна работа. Лесно обтягане на веригата, без инструменти. Мигновена спирачка за веригата.

Мощност на мотора – 2000 вата; скорост на веригата – 13,5 метра в секунда.
Купи сега

9. Моторен трион Ruris 367


Това е професионална резачка, която е с работен обем на двигателя от 45 кубика.

Обемът на картера е 0,260 литра. Има дължина на рязане от 40 сантиметра.

Моторът е двутактов и работи на бензин, като запалването е чрез система с връв. Има верига с 32 на брой зъби и дължина на рязане от 40 сантиметра.
Купи сега

Този материал е подготвен с помощта на експертите от ToolsHaven.

3/5 - (57 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Никола Ликов пише

    Здравейте !

    Не видях коментар за акумулаторни резачки !

  2. катя китанова пише

    не разбирам от резачки за да оставя коментар ,но имам молба търся резачка за внука си който е на 17 години за рязане на клони и дървета в градината но ако има клиенти за рязане на дърва но не всеки ден,досега не сме живяли на село и сега се запознаваме с тази техника моля помогнете ни да избереме точната машина цена около 300-400 лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!