Всички категории

9-те Най-Добри Капсули за Кафе

Ако сте истински кафе ентусиасти и вкусовите качества и аромата са важни за вас, то трябва да помислите за вариант, който да ви доставя това удоволствие ежедневно.

На вашето внимание сме ви представили точно такова предложение, което би могло да покрие и най-високите ви стандарти.

Все още ли се чудите? Става въпрос за така популярните днес кафе капсули, които носят наслада във всяка глътка.

Голяма част от хората не могат да започнат деня си без тази ободряваща напитка и обичат да експериментират с различни видове и начини на приготвяне.

Капсулите за кафе определено водят класацията и се превърнаха в основен продукт в домовете, офисите и заведенията през последните години.

Те имат богат, наситен аромат и неповторим вкус. И най-важното – не губят първоначалните си свойства за разлика от смляното кафе в пакетчета, което става все по-малко ароматно след отварянето му.

Ако искате да откриете най-изкусителния и точен вкус за вас, продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще се опитаме да ви представим основните неща, с които е нужно да се запознаете.

А за най-любопитните, по-долу ще оставим и най-добрите предложения, между които може да избирате.

Какво представляват капсулите за кафе и кои са основните ползи от употребата им?

Освен почитателите на истински хубавото кафе, смеем да твърдим, че дори въздържателите биха се влюбили в този неустоим и различен вкус.

Може би всеки от нас се е натъквал на несполучливи опити за кафе, дори и в заведения. С наличието на тези продукти вече няма да ви се случва и ще успявате да приготвяте най-вкусните кафе-вариации дори и у дома с лекота.

Но преди да се случи това, разбира се, ще трябва да научите малко повече за капсулите за кафе и техните невероятни ползи, които ще получите.

Същност

Ако досега не сте се замисляли, ние ще ви подскажем, че кафето е вторият най-продаваем продукт в света. Което показва, че огромна част от населението истински се нуждае от него.

Именно поради този факт, производителите измислят и експериментират с различни опити, докато не стигнат до най-добрия.

Удобството на кафе капсулата вече е познато на милиони хора по цял свят. Контейнерчето събира в себе си свежестта на току-що смляно кафе и е разпределено точното количество за перфектната чаша еспресо, така че не е необходимо да се измерва доза или грамаж.

За разлика от обикновеното пакетажно кафе, кафе капсулата пази прясно смляното кафе от изветряване в продължение на месеци ( в повечето случаи около цели 9 месеца). Като имате предвид и фактът, че всяка кафе капсула има предпазен филтър, който не позволява на утайката да попадне в чашата.

Освен гаранция за качество и отличен вкус, кафе капсулата е много удобна за използване, а предназначените за нея машини отнемат по-малко време за почистване. Всички машини, които работят с кафе капсула, са компактни и лесно преносими, което ги прави удобни за употреба навсякъде.

Вече сигурно се досещате защо са толкова широко разпространени и предпочитани във всяко домакинство и офиси по света.

Предимства

Ползите безспорно са много на брой, но ние ще ви споделим най-основните, за да не ви засипваме с безполезна информация. Вече намекнахме за някои, но нека обобщим..

На първо място са изключително удобен и бърз вариант, което ги прави подходящи за непрофесионалисти и хора със забързано ежедневие.

Машините, с които се изисква да ги приготвяте са много по-компактни от стандартните модели, почистват се лесно и ви доставят идеалната чаша кафе за не повече от 1 минута.

Качеството на вкуса също ще ви изненада доста приятно, с изтънчеността на бариста стил кафе, като едновременно нещата се запазват съвсем прости и лесни.

Ако ви е трудно и досадно всеки път да измервате точната доза, вече няма да ви се налага, защото както споменахме, в капсулите количеството е предварително премерено и удобно опаковано за използване.

Освен всичко, има огромно разнообразие от типове и вкусове, за да откриете възможно най-любимото решение. В това отношение няма да сте ограничени по никакъв начин и ще можете спокойно да експериментирате с нови и различни вариации.

Кои са основните марки кафе капсули, които са водещи на пазара?

В наши дни на пазара има огромно разнообразие от всякакъв вид капсули на различни марки и всеки един от тях има своите предимства. Ако обмисляте покупка на кафе машина и подходящите за нея капсули, то е важно да знаете разликите предварително.

За да сме най-конкретни, подбрахме за анализ трите най-добри избора в световен мащаб – Nespresso, Dolce Gusto и KCups.

Разбира се има много други марки, които също са отличен избор. Доверете се на вашия личен вкус и разбира се, се съобразете и с машината, която ще използвате за направата на кафето.

Преди да започнем да ги разглеждаме поотделно ще ви издадем една “тайна”. Всъщност Nespresso и Dolce Gusto се произвеждат от една и съща компания (Nestle), но въпреки това са различни капсулни системи. Капсулите от двете марки са напълно различни по отношение на размер, плътност, както и материали и е добре да правите разликите между тях.

Накратко казано – не можете да използвате капсулите Nespresso на машина Dolce Gusto и обратното. Можете обаче да намерите и адаптери, които позволяват това.

Преди да направите своя избор между различните брандове, обаче, ни позволете да оценим обективно всяка една марка поотделно.

Dolce GustoКапсулите на Dolce Gusto са сравнително бюджетен вариант, като едновременно доставят повече количество кафе в една капсула от сходните марки.

Това е идеалният избор за любителите на дългото кафе, а и не само. Получавате и възможности за приготвяне на други напитки, като горещ шоколад или чай.

NespressoВкусът на това кафе е изключително автентичен. Марката е известна с нейните две разновидности – OriginalLine и VertuoLine.

Голяма част от капсулите са в състояние да произвеждат пяна и страхотен каймак. Капсулите основно са само за кафе, но въпреки това, имате много вкусове, от които да избирате.

Разбира се, цената се отличава, но ако търсите висококачествено кафе – това е идеалният избор. Най-очаровани ще останат големите фенове на еспресото.

K-Cups

Състоят се от пластмасова чаша и алуминиев капак. Всяка K-Cups е затворена с азот, за да осигури оптимална свежест, както и по-дълъг срок на годност.

Освен с добро качество те се славят и с голямо разнообразие. Изберете тези, ако искате широка гама от напитки и вкусове, от които да избирате.

Какви видове и вкусове капсули за кафе разпознаваме?

Както вече споменахме, капсулите осигуряват постоянен и непроменлив вкус, като едновременно можете да се разнообразявате със всякакви видове, които ще ви носят различни усещания.

Но най-вероятно, за да направите вашето точно откритие, ще ви се наложи да преминете през различните типове. Тук сме събрали най-основните, между които можете да избирате свободно…

Видове

На пазара се откриват различни капсули и е важно да знаете особеностите на всеки един вид, преди да направите покупката. Най-основните са три и ще ви разясним по-подробно за тях, за да придобиете по-ясна представа.

Полимерни. Това са капсули, направени от полимер за хранителна степен. Такъв материал обаче е абсолютно безопасен за човешкото тяло и цената му е няколко пъти по-висока от другите материали, което прави такъв продукт не особено демократичен.

Алуминиеви. Това са тънки капсули от фолио. Такъв материал не се счита за най-екологичен и безопасен. Ако опаковката е повредена случайно и тя попадне в напитката, тогава алуминият може да влезе в тялото. Също така, под влияние на високата температура върху опаковката, алуминиевите йони могат да влязат в тялото. Вярно е, че учените уверяват, че когато използвате такива капсули, малко количество метал влиза в тялото, което след това просто се екскретира естествено. Днес именно такива капсули са в най-голямо търсене поради ниската си цена.

Комбинирани. Това са капсули, изработени от полимер, алуминиево фолио и пресована целулоза. Стените на капсулите са направени от най-простите полимери, като тези продукти съдържат и алуминий. Следователно, да ги наречем абсолютно безопасни също е доста трудно.

Вкусове

Всяка напитка се откроява с характерни вкусови качества, за да бъде подходяща за разнообразните потребители. За щастие, вече на пазара може да откриете капсули, с които да си приготвяте вариации от студени до топли напитки.

Производителите предлагат повече от 15 вида кафе капсули, които могат да се различават по силата на напитката, вида на кафето, съдържанието на кофеин и наличието на аромати.

Ще се почувствате като истински професионалисти, когато започнете да приготвяте сами у дома карамелено капучино, лате макиато, американо, бариста, ристрето и много други.

Капсулите са подходящи за малки и големи. Разбира се, ако не съдържат кофеин във тях. Спокойно можете да приготвяте горещ шоколад за вашето дете, а дори някои марки предлагат чаени капсули. Сами ще се изненадате от всички тези предложения на пазара (ние не бихме могли да изброим всички).

Днес производителите на капсулно кафе за машини предоставят на своите потребители възможност да изберат продукт, който ще отговаря напълно на всички изисквания и вкусове.

Широката гама от кафе капсули ви позволява да направите свой собствен информиран избор, в съответствие с личните изисквания за качеството и вкуса на любимата ви напитка.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на кафе капсули?

Преди да направите вашата покупка ще ви се наложи да се съобразите с няколко фактора. Обикновено това не е сложна задача, но все пак трябва да сте внимателни при избора.

В нашето ръководство ще ви споделим най-важните особености, които трябва да съобразите. Ако ги следвате стриктно няма как да не се сдобиете с перфектната покупка.

Съвместимост с вашата кафемашинаНа първо място, естествено, за да приготвите напитката, то трябва да имате и подходящата машина за това.

Капсулните кафемашини са красиви и бързи: натискате един бутон и получавате чаша кафе. Ако изобщо не искате или нямате време да се впускате в тънкостите на кафето, то тогава това е вашият вариант.

Просто трябва да изчакате няколко секунди максимум минута и неустоимото, ароматно кафе е в чашата ви. Вкусът на тази напитка е ярък, запомнящ се и свеж.

Единственото и най-важно правило е да разгледате добре ръководството на производителя и от там ще се ориентирате безпроблемно каква машина ще ви е нужна.

Ако пък вече имате машина, но търсите подходящи капсули – принципът е същият.

За да сме малко по-конкретни ще ви избоим някои от машините, с които са съвместими едни от най-известните капсули на марката Dolce Gusto.

Те са Circolo, Jovia, Mini Me, Genio, Esperta. Разбира се, възможно е да намерите и други машини, но това са най-популярните и добрите, според нас.

Така че, ако ще залагате на тази марка, доверете се на тези. И отново да припомним, следвайте основното правило, четете ръководството или се допитайте до консултант на място.

Качество и състав на кафетоНай-общо казано капсулите са запечатан пакет с кафе на прах вътре. Под въздействието на мощен горещ въздух капсулата се отваря и съдържанието й се смесва с вода, която устройството доставя под високо налягане.

Най-важният нюанс, който определя вкуса на готовата напитка, е съставът и качеството на кафето на прах.За да разберете какво се съдържа в капсулата, трябва поне малко разбирате за кафето, тъй като не всички продавачи знаят тънкостите на приготвянето на напитка и лесно могат да подведат купувача за качеството на капсулите за кафе.

Така например, кафената пяна на повърхността на напитката и скоростта на приготвянето й, мнозина се съмняват в качеството на капсулираното кафе.

Някои хора са сигурни, че кафето не може да бъде приготвено толкова бързо и наличието на пяна подсказва, че в него присъства мляко, което производителят не е посочил специално на опаковката.

Друг момент е овкусяването. Мнозина вярват, че само хранителните добавки могат да придадат такъв вкус и аромат на напитка, но всъщност в нея няма „химия“. Ако капсулите съдържат ароматизатори, то те са само натурални, под формата на какао, ванилия или канела.

Тези, които се грижат за фигурата си, разбира се, са загрижени за калоричната стойност на капсулното кафе.

Средното тегло на кафе на прах в една капсула варира от 6 до 9 грама и ако вземете предвид, че има 287 калории на 100 г продукт, то една порция съдържа 20 – 30 ккал (всичко зависи от сорта). Калорийното съдържание на напитката ще бъде значително по-високо, ако се приготвя с мляко.

БюджетЯсно е, че кафе капсулите са една идея по-скъп вариант от обикновеното кафе в пакетчета. Но за сметка на това, наистина получавате в пъти по-наситен и качествен вкус.

Съобразете се с личния си бюджет и с това дали ще можете да отделяте нужните средства, също така и с закупуването на самата машина за приготвянето на кафето.

Като полезен съвет от нас, бихме ви препоръчали да купувате по-малки пакети в началото, особено когато експериментирате с нови вкусове.

Все пак те се различават при всеки един от нас и е нормално да купите нещо, което може да ви хареса. За да избегнете разочарованието (и загубата), първо купувайте по-малки грамажи.

Освен това повечето сайтове и физически магазини често пускат страхотни оферти, от които можете да се възползвате ежедневно.

НасладаПо-рано в нашето ръководство изброихме различните видове, както и вкусове. Сигурно сте забелязали, че няма да сте ограничени по никакъв начин.

Изпробвайки нови вкусове, сами ще стигнете до най-съвършеното решение за вас. Всичко е въпрос на личен вкус.

Можете да се заредите с различни напитки, за да ги приготвяте на вашето дете или да посрещате гости, които не пият кафе, например.

Как най-добре да използваме и рециклираме кафе капсулите?

След като вече сте се сдобили с идеалния вариант за вас, идва ред и на самото приготвяне. Сами ще се убедите колко лесно и бързо е то.

Но за да сме сигурни, че всичко ще е на ниво ще ви дадем някои дребни насоки, които ще ви гарантират още по-невероятни резултати.

Начин на употребаКогато включите специално предназначената кафе машина тя сама ще измери точното количество вода и налягането за приготвянето на най-доброто кафе.

След това просто трябва да поставите капсулата в отделението и да натиснете копчето за избраната дължина или просто старт (в зависимост от машината, която използвате) – тези, които работят с капсули имат специална технология, чрез която правят перфектно кафе всеки път.

И уау….. Получавате ароматно печено еспресо, което ще ви държи енергични и позитивни през целия ден. Както знаете – всичко започва и завършва добре.

И най-важното не използвайте капсули, които не са подходящи, защото освен че няма да получите качествена напитка, може да навредите на вашата машина.

Още нещо… Почиствайте редовно, за да избегнете запушвания или други повреди и задължително изключвайте от контакта предварително!

РециклиранеХубавото на кафе капсулите е, че могат да се рециклират и по този начин определено ще допринесете за опазването на природата. Те имат различна система за рециклиране и ако не сте знаели досега ще разберете тук.

Всъщност това се случва много лесно и с минимални усилия. Просто трябва да го превърнете във ваша рутина. Повечето марки, които ви изброихме по-рано, предлагат специални торбички безплатно.

Всяка една от тях може да побере до 200 капсули. След като напълните торбичката, просто я оставяте в магазин на дадената марка, за да ги рециклират на даденото място.

Всъщност това е страхотна инициатива, тъй като капсулите могат да имат вредно въздействие върху околната среда, ако не се изхвърлят правилно. Някои компании дават на кафе капсулата втори живот, като я превръщат в тор, канцеларски материали или нови мебели.

 

Ще се радваме, ако нашето ръководство ви е било интересно и същевременно полезно.

В такъв случай, можете да разгледате и предложенията, които сме подбрали специално за вас.

1. Капсули Nescafe Dolce Gusto Flat WhiteТова кафе е известно с перфектната си текстура и изтънчения си вкус. Произходът му е от Великобритания и съдържа пълномаслено мляко на прах, разтворимо кафе, захар, стабилизатори (дикалиев фосфат и тринатриев цитрат), емулгатор (соев лецитин). Пакетът се състои от 16 капсули – 187.2 g, като успешно енергизира организма.
Купи сега

2. Капсули Starbucks CappuccinoЗа тези, които обичат балансирания и нежен вкус – това е точното решение. Капсулите са създадени за кафемашини NESCAFÉ DOLCE GUSTO. Имайте предвид, че Starbucks се ангажират за 100% етичен произход на кафето в партньорство със Conservation International. Произведени са във Великобритания и съдържат – печено мляно кафе и пълномаслено мляко на прах със захар, ( като бялата капсула се различава от кафявата). 12 броя капсули в пакет – 120 g.
Купи сега

3. Капсули Caffitaly Gold tasteИзтънчен аромат и отлично качество за приготвянето на късо и нормално кафе. Вкусът е комбинация от робуста и арабика от Южна Америка, което подсказва за наситен и леко горчив, шоколадов привкус. Страхотно решение за една ползотворна сутрин. Капсулите са произведени в Италия и са 48 на брой – 384 g.
Купи сега

4. Капсули Lavazza Espresso CremosoLavazza Espresso Cremoso е смес от кафе арабика от Централна и Южна Америка. Тези капсули придават уникален вкус на шоколад и сушени плодове. С тях ще усетите цялата кремообразност на истинското еспресо. Съвместими са със системата на Dolce Gusto и са 16 броя – 128 g.
Купи сега

5. Капсули REMACAFFE ForteКапсулите REMACAFFÉ Forte са изработени по най-модерна технология в Германия, която гарантира 100% запазване на вкуса на продукта. Той е смес от деликатни нотки на какао и горчив шоколад. Капсулите са съвместими с машини Nespresso и са опаковани в 100% рециклируеми трислойни капсули с кислородна бариера, които най-добре запазват аромата и вкуса на кафето. Свободни сте да избирате между пакети от 10 до 100 капсули. Имат тонизиращ ефект с приятен аромат на карамел.
Купи сега

6. Капсули illy IperespressoТези капсули въвеждат нов метод за приготвяне на двуфазно еспресо, като внимателно извличат перфектния аромат на кафето ( шоколад, карамел и цветя). Благодарение на клапан, по време на предварително вливане налягането на водата е по-високо и по-равномерно, което осигурява страхотно извличане на аромата и богат, дълготраен крем. Съвместими са с Iperespresso, 21 броя капсули – 140,7 g.
Купи сега

7. Капсули O’CCAFFE CioccolatoАко харесвате по-нежните какаови напитки, тези капсули ще ви донесат желаната доза енергия без да ви натоварват допълнително. Те са безкофеинови, с шоколадов аромат и италианско изпичане. Съвместими са със системата на Dolce Gusto и са 16 на брой – 80 g.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Капсули NespressoТези капсули са може би най-перфектната хармония между кафе и мляко. Рецептата е специално изработена от експерти на Nespresso, за да си приготвите сладко капучино с гладък крема вкус и изключително деликатни бисквитени нотки. Произведени в Колумбия, италианско изпичане и съвместими с Nespresso. Броят на капсулите е 10, а теглото 60 g.
Купи сега

9. Капсули Dallmayr Capsa Lungo AzzurroФино балансирана смес от арабика с леко докосване на робуста. За любителите на малца, това би било доста добро попадение. Плюс аромат на шоколад, кедър и лимон. Страхотна комбинация, която определено радва небцето. Съвместими са с Dallmayr, на брой са общо 10, а теглото е 56 g.
Купи сега

1.5/5 - (2 votes)
Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!