Всички категории

14-те Най-Добри Картини за Хол

Добре стилизираният и приветлив дом е този, който е пълен с изкуство във всяка стая. Сред всички машинно направени артикули в къщите ни, пък, е хубаво да имаме и нещо, което е създадено по по-специален начин.

Изборът на правилната картина в декорацията на хола е много важна стъпка от цялостното обзавеждане…

Освен да допълни останалото пространство, тя успешно ще “разкаже” вашата история.

Независимо дали става въпрос за личността ви или за това, което цените в живота, точната картина може да бъде идеалният преводач.

Това всъщност ви позволява да изградите по-дълбоки връзки с тези, които идват в дома ви, или просто да сплотите семейството.

Цветовете на картината или липсата на такива, нейната текстура, дефиниция и индивидуалност добавят характер към стаята и я превръщат в цялостен пейзаж.

В зависимост от вида, който ще изберете, можете да придадете съвременен, класически или фюжън вид на хола. За щастие разполагате с безкрайно разнообразие от възможности за избор.

Наясно сме обаче, че понякога това може да бъде малко объркващо. В случай че изпитвате затруднения относно избора можете да разгледате нашата статия, в която ще откриете доста полезни съвети.

А за още по-голямо улеснение сме подготвили и списък с някои от най-добрите картини на българския онлайн пазар, с които несъмнено ще си създадете едно още по-вдъхновяващо пространство.

Защо картините са задължителен интериорен елемент в хола?


Често хората смятат, че картините са просто красиви предмети, закачени на стената, които служат за допълнителен декор на дома.

Всъщност зад тяхната приказност се крият още куп позитиви, които ще направят вашия хол едно много по-уютно и специално място.

Декорирането с картини е най-добрият начин да добавите доза индивидуалност и да създадете пространство, което вдъхва характер и чар.

Ето защо всички ние се нуждаем от няколко оригинални произведения на изкуството в нашите жилищни пространства.

Вдъхват живот


Вашият дом е „вашето място“ и затова е толкова важно да го декорирате по ваш вкус. А заобикалянето с картини, които ви носят истинско удоволствие от пръв поглед ще ви помогне да се насладите на мястото, където прекарвате по-голямата част от времето си.

Плюс това, от гледна точка на функционалния дизайн, изкуството действа като фокусна точка, прави стаята да изглежда завършена и незабавно показва вашите интереси и идеали на посетителите.

Избирайки да украсите дома си с повече картини, вие избирате да внесете повече живот, повече настроение и още повече положителни емоции.

Придават личен характер


Всички обичаме да изразяваме себе си, било то чрез дрехи, аксесоари и т.н.

Именно затова картините са перфектно средство да изразите своите артистични и естетически интереси по начин, различен от повечето, тъй като почти всички произведения на изкуството са уникални и ръчно изработени.

Наличието на подобен аксесоар в дома ви насърчава да поемате рискове и да прегръщате уязвимостта, защото резултатът често е нещо красиво.

Вдъхновяват и насърчават творчеството


Това е просто – в стаи без картини липсва артистично изразяване и следователно нуждата и желанието за творчество не са много изразени.

В противоположния край на спектъра, ръчно изработените картини насърчават креативността, изразяването и артистичното вдъхновение.

Това е особено важно в домове с деца, тъй като заобиколени от произведения на изкуството, малчуганите развиват много по-лесно творческото си мислене.

Носят уют и спокойствие

В един натоварен, забързан свят, който изисква бързина и производителност, домът трябва да бъде място за почивка.

Да се ​​прибереш вкъщи от натоварена среща на работа, за да седнеш на дивана си и да се взираш в телевизора или в празната стена, не е толкова презареждащо или релаксиращо, колкото да се насладиш на една ослепителна картина, избирана с много мисъл и любов.

Освен това, те предлагат уникален начин на децата да видят света по един по-красив начин, а възрастните да се вдъхновят.

Сплотяват


Картините винаги са били чудесно начало на всякакви разговори. Изкуството носи със себе си много възприятия и интерпретации, които го правят перфектен повод за размисли и интересни изводи.

Начинът, по който човек интерпретира картината, също говори много за неговите възгледи и идеологии за живота. Всъщност, темите за различните стилове са чудесен начин да разберете съвместимостта помежду си.

Кои са основните стилове картини за хол, сред които да избирате?


Независимо от стила, който предпочитате, изберете произведение, което показва вашите емоции и чувства. Това може да е прозорец към копнежите ви, вътрешните ви мотиви или просто нещо, което силно ви привлича.

Ето и две от най-основните направления картини, които ще срещнете на пазара…

Картини в реалистичен стил


Този вид картини обикновено представят реални субекти – това е най-старата форма на изкуство и най-често се категоризира на реализъм, импресионизъм и идеализъм.

При реализма човек обикновено създава правдив и реалистичен образ на обекта, докато импресионизмът е впечатлението на художника от обекта, изобразен с относително малки, тънки, но видими мазки с четка.

Фокусът тук е върху правилното улавяне на светлината и изкусното изобразяване на същността.

Идеализмът пък, е възпроизвеждане на идеалистичен или разкрасен образ на субекта, докато стилизацията е умело подобрена версия на действителния обект.

Картини в абстрактен стил


Абстрактното изкуство взема теми от реалността, но ги представя по начин, различен от този, по който ги виждаме в реалността.

Тук художниците обикновено използват линии, форми и цветове, за да трансформират обекта. Забавната част при абстрактното изкуство е, че то оставя много на въображението и позволява на зрителя да интерпретира собствената си версия на произведението или просто оставя човек да гадае какво има предвид художникът за темата.

Абстрактното изкуство включва подкатегориите минимализъм и кубизъм. В минимализма ненужните елементи на обекта се елиминират, за да се създадат минималистични форми, докато кубизмът е един от първите абстрактни стилове на модерното изкуство, където естествените форми на обекта са сведени до техните геометрични еквиваленти.

Как да изберете правилната картина за вашия хол?


За да сте сигурни, че ще получите картината на мечтите си, трябва да положите малко усилия и да се съобразите с няколко аспекта, които ще ви гарантират успешен резултат.

Важно е да обърнете специално внимание на всеки един от тях по време на избора, защото реално носят своето съществено значение.

Точен размер


Точно както твърде свободното или твърде стегнатото облекло може да ви накара да изглеждате нелепо, картината, която не е с правилния размер, също може да отнеме от красотата на стаята и да създаде обратен ефект.

Добра идея е да измерите предварително пространството, с което разполагате, за да знаете към какво точно да се насочите по време на търсенето.

Също така е важно да вземете размерите и на мебелите, които ще бъдат поставени над или около картината и се уверете, че размерът ѝ не надвишава 2/3 от размера на мебелите.

Правилна позиция

Правилната позиция на картината добавя стойност към стаята, прави я да изглежда по-завършена, по-уютна и по-цветна.

Именно затова е важно да осигурите достатъчна визуална достъпност и необходимото количество светлина, за да сте сигурни, че картината ще бъде в пълния си блясък.

Хубаво е да изберете напълно празна стена, за да засилите ефекта, като насочите вниманието само към дадения обект.

Цвят


Цветът е един от първите аспекти, за които хората се хващат, когато се опитват да изберат картина, често защото искат да намерят нещо, което съвпада с останалия интериор от стаята.

Понякога цветовете могат да бъдат директно противоположни на това, което вече имате в дома си, или в някои случаи може да искате нещо, което е само черно и бяло. Важното е да намерите “правилното парче”, което допълва пространството – понякога това е чрез цвят, но не винаги.

Потърсете картина, която ви привлича, и не се тревожете твърде много за идеално съвпадащите цветове.

Контраст или допълнение

Произведението трябва или да допълва вашия декор и неговата цветова схема и да се слива с него, или напълно да го контрастира, за да се откроява.

Например, в стая с преобладаващи бели стени може да има черно-бяла картина или с още по-ярки цветове като червено и оранжево.

А в пространства с по-цветни стени се прилага обратната техника, като се избират по-семпли шарки.

Подчертаване на личността


Вероятно най-важното решение е да изберете какъв вид картина искате да окачите в хола си. Както вече споменахме, потърсете модел, който отразява вашата личност.

Не следвайте тенденциите – опитайте се да намерите картина със смисъл. Например, ако сте сте приключенски настроен човек, който обича да пътува и да изследва нови неща, изберете нещо, което ви напомня, че сте били на това място.

Качество

При избора на картини е важно да обърнете внимание на платното, рамката и материалите, използвани за направата.

Обикновено за повечето картини се използват качествени материали, които трудно биват захабени или повредени по някакъв начин, а що се отнася до рамките, те винаги могат да бъдат освежени или заменени при нужда.

Все пак бъдете внимателни по време на избора и имайте предвид тези аспекти.

Цена


Още едно нещо, което трябва да имате предвид по време на избора е вашият бюджет.

Ако имате значителни средства, тогава можете да разгледате галерии или да отидете направо при художник, чиято работа харесвате, за да видите какво има за продажба.

В случай че търсите по-бюджетен вариант също можете да намерите невероятно изкуство, което е достъпно. За щастие има креативни хора от цял свят, които продават картините си в различни форми и на различни цени.

Просто определете вида изкуство, който търсите, изберете максималната сума, която сте готови да похарчите и готово!

Как най-добре да подчертаете картината във вашия хол?

След като се запознахте с най-важните особености при избора на картини за хол, идва ред да научите за още няколко хитринки, които ще направят вида ѝ още по-впечатляващ.

Те са по-скоро допълнителни аспекти, но със сигурност ще подобрят цялостната хармония на стаята, в която ще поставите вашата нова покупка.

Осветление

Най-добре е да избирате от плафониери, наземни светлини, стенни шайби и специални светлини за картини, за да подчертаете своето ценно произведение на изкуството.

Експертите предполагат, че монтираните на тавана светлини трябва да бъдат поставени така, че светлинният лъч да удря центъра на платното, когато осветителното тяло е регулирано под ъгъл от 30 градуса. Те обикновено са правилните светлини за картини, но не са най-подходящите за всекидневни.

Стенните шайби са по-непринуден начин за осветяване, но са по-подходящи, когато има няколко накачени картини на една стена.

Рамкиране


Най-често срещаните видове са дървени рамки, метални рамки и минималистични рамки. Дървените модели допълват добре дървени или кожени мебели, както и стоят чудесно на открити пространства.

Металните рамки позволяват по-голям избор на цвят, който да се съчетае по-добре с картината, докато минималистичната рамка позволява на произведението на изкуството да бъде главния герой.

Позициониране

Най-сигурният и често срещан начин за позициониране на картина е в центъра. Въпреки това, ако сте в настроение да експериментирате, опитайте да се отдалечите, но се уверете, че имате нещо, с което да балансирате от другата страна.

Ако искате да покажете няколко различни картини, изберете нечетен брой и започнете от центъра.

Допълване


Важно е картините, които сте избрали да допълват вашия декор по всички начини. Повтарянето на цветовете е честа техника, която увеличава хармонията в стаята.

За да постигнете това, изберете обзавеждане в допълващи се цветове. Или добавете цветя и растения, които да контрастират.

 

Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим и да направим избора ви една идея по-лесен.

А сега, както обещахме, можете да се насладите на чудесните предложения за картини, които селектирахме специално за вас.

1. Картина пано Dual View StartonightЧудесна картина отпечатана върху висококачествено платно с помощта на последна генерация печатна технология, в максимална резолюция. Това произведение на изкуството притежава осветителна технология Dual-View, която позволява до 8 часа осветяване в тъмнината. Платното абсорбира светлината през деня и излъчва топла и успокояваща светлина през нощта. Картината е с висококачествена дървена рамка, състои се от 7 части, в правоъгълна форма и компактни размери.
Купи сега

2. Картина “Утро в боровата гора” от Иван ШишкинКартина, изработена по технологията “дигитално масло”, което всъщност е репродуциране на класически или дигитални картини, като резултата е с релеф на текстурата близък до маслената боя. Моделите от този тип се изработват индивидуално и с много внимание към детайла, върху висококачествено платно, опънато върху натурална дървена рамка със специална система. Пейзажът изобразява красивата природа, съчетан със стилна рамка, в правоъгълна форма и чудесни цветове.
Купи сега

3. Картинa ArtfoyerЕлегантна лятна картина, изработена по технологията “дигитален печат” с висококачествени материали и стилна рамка. Моделът е подходящ за излагане както на външни така и на вътрешни пространства, а темата е “Градове и архитектура”. Тази картина е с чудесни размери, правоъгълна форма и пасва перфектно на всеки интериор.
Купи сега

4. Картина OEMПравоъгълна картина, изработена по технологията “дигитален печат” с включена рамка. Този многоцветен пейзаж е подходящ за всяко пространство от дома, благодарение на чудесното съчетание от цветовете. Картината е направена от висококачествени материали и е в компактни размери, за да бъде удобна за поставяне на всяка стена.
Купи сега

5. Картина DekorképВисококачествена картина отпечатана върху специално устойчиво платно и защитена с прозрачен филм, който предпазва от влага и драскотини. Платното се състои от ленен материал, изработен от висококачествен памук, смесен с полиестер. Благодарение на това продуктите за декоративно изображение поддържат дълго време чистотата на формите и интензивността на цветовете. Темата на картината е летен пейзаж, с правоъгълна форма и удобни размери.
Купи сега

6. Картина Grelys PrintКартината предлага най-висококачествения печат, направен върху памучно платно CANVAS и защитна опаковка, която предпазва от надрасквания и влага. Платното съдържа памук, смесен с полиестер и дървена рамка, която остава невидима зад платното. Картината е в правоъгълна форма, със система за захващане, семпли цветове и компактни размери.
Купи сега

7. 3D Art картина от скандинавски мъх “Вълшебно”Тази мини 3D Арт картина от истински скандинавски мъх е способна да дари дома ви с дълготрайна свежест и много приятни емоции. Мъхът, използван за направата се събира по време на своя пик в жизнения си цикъл и се съхранява чрез специално разработен стерилизиращ процес. Този тип картини стоят чудесно навсякъде и носят със себе си чудесни предимства, като релаксиращ ефект и намаляване шума. Най-хубавото е че не изискват никаква поддръжка и са в чудесна форма и размери.
Купи сега

8. Картина “Сини цветя”Невероятна ръчно изработена картина, съчетаваща красиви контрасти и нежни цветя. Подходяща е за хол, спалня, всекидневна и коридор, като пасва идеално на всеки цвят стена. За направата са използвани маслени бои и висококачествено платно, формата е стандартен квадрат, а размерите и теглото са изключително компактни.
Купи сега

9. Картина-пано IwidecorЕлегантна картина изработена чрез печат на висококачествено PVC фолио, каширано върху PVC плоскост с дебелина 5 мм. и защитено с ламинат. Съдържа 5 части, като придава чудесна завършеност на интериора и свежо настроение. Картината е в абстрактен стил и е подходяща за почти всички пространства, в зависимост от личните предпочитания. Включва система за захващане, правоъгълна форма и компактни размери.
Купи сега

10. Картина Arlata Word MagАбстрактна картина изработена по технологията “дигитален печат”, съчетаваща уникални цветове и елегантни фигури. Подходяща е за по-големи пространства и пасва чудесно на всеки интериор. Картината е в правоъгълна форма, изработена върху висококачествено платно и съчетана с чудесна дървена рамка.
Купи сега

11. Картина PrintlyВисококачествена картина в абстрактен стил с повишена устойчивост на влага, прах и други фактори. Съставена е от дървено шаси, сухо и химически необработено, върху което е опънато първокласното платно, отпечатано с екологично мастило, обработено срещу UV лъчи. Притежава система за захващане, компактни размери за всякакви пространства и правоъгълна форма.
Купи сега

12. Картина OEMНевероятно произведение на изкуството, изработено по технологията “дигитален печат”. Картината е в абстрактен стил, със стълбовидна диаграма и е подходяща за поставяне в хол или спалня. Платното е изработено от висококачествени материали, с дървена рамка и изчистени цветове. Формата на картината е правоъгълна а размерът ѝ е масивен 150×90 см.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

13. Картина Startonight DualViewДекоративна картина, изработена с последна генерация печатна технология, в максимална резолюция, която осветява до 8 часа в тъмното. Подходяща е както за вътрешно, така и за външно поставяне, благодарение на високата устойчивост на лошо време. Чудесна е за слабо осветените зони на дома, като осигурява достатъчно светлина за комфортно придвижване в тъмното. Картината е в правоъгълна форма, като съчетава красиви цветове и удобни размери.
Купи сега

14. Картина OEMМногоцветна картина изобразяваща чудесен пейзаж, изработена по технологията “дигитален печат”. Подходяща е за поставяне както в хол, така и в спалня, като съчетава интересни цветове и стилове. Изработена е от висококачествени материали, здраво платно и дървена рамка. Картината е в правоъгълна форма и в среден размер, подходящ за различни пространства.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!