Всички категории

8-те Най-Добри Котлони

Тъй като котлоните се използват за приготвянето на множество  ястия в различни ситуации, избирането на подходящия модел може  да бъде трудна задача.


Може би търсите компактен котлон за кухненския плот?

Или пък може би искате плот с няколко котлона с различен размер и мощност, с които да обновите кухнята?

Вариантите са наистина много и затова е добре да знаете какво точно ви трябва, за какво ще ползвате котлона и какъв избор имате. В това кратко ръководство ще ви помогнем да се запознаете с тези и още други неща, за да направите възможно най-информираната и правилна покупка.

Има три основни вида котлони

Когато търсите котлони вероятно ще забележите, че те са три основни вида – електрически, газови и индукционни. Избирането на котлони е подобно на избирането на нова традиционна фурна – трябва да решите какъв тип котлони искате според личните си предпочитания.

Обикновено повечето хора се спират на класическите електрически котлони, просто защото са най-популярни.

Нека разгледаме по-подробно всеки вид котлони и да видим с какво са по-различни един от друг.

Електрически котлониКакто подсказва името, електрическите котлони са лесни за използване – просто ги включвате в електрическата мрежа и можете да започнете да ги използвате. Много хора предпочитат удобството им, а най-хубавото е, че в повечето случаи мощността им се регулира на степени.

Ако избирате електрически котлон трябва да знаете, че обикновено на дизайн те могат да бъдат три типа.

С видим нагревател

Нагревателят е видим и открит, съответно поставяте тенджерите и тиганите директно върху него и започвате да готвите. Този тип електрически котлони използват директно загряване.

Имайте предвид, че понякога при готвене на електрически котлон съдовете може да не бъдат равномерно загряти от всички страни.

С вграден и прикрит нагревател

При този тип електрически котлони нагревателят е вграден и скрит, обикновено под алуминии или керамика.  При тях загряването е малко по-бавно, но пък разпределянето на топлината е по-равномерно.

Стъклени

При тези електрически котлони нагревателят отново е видим, но над него има слой закалено термоустойчиво стъкло.

Газови котлониВъпреки че тези котлони изискват газификация, някои модели имат възможност за директно свързване към газова бутилка за домакинства, които нямат газоподаване.

Обикновено те използват пропан бутан, но има и други възможности.

Важно е да се отбележи, че газовите котлони са по-тежки от електрическите. Но пък предимството им е, че не изискват електричество и могат да бъдат изключително преносими (което ги прави отлични за къмпингуване) и загряват много равномерно.

Индукционни котлони

Индукционните котлони използват електромагнитно поле, за да загряват и готвят храната.

Те са по-ефективни и използват по-малко електроенергия.

Освен това имат много предимства, пред останалите видове котлони. Преди всичко те разпределят топлината най-равномерно и нагревателят не се загрява чак толкова, което ги прави по-безопасни.

Ако решите да вземете индукционни котлони, не забравяйте подробността, че те обикновено изискват специални съдове за гответе.

Какво да имате предвид при избора на котлони

След като решите дали ще бъдат газови, електрически или индукционни котлони идва време да вземете и други неща предвид. Така ще можете да направите възможно най-добрия избор.

Брой котлониТова е едно от най-очевидните неща, които вероятно няма как да пропуснете. Важно е да гледате не само размера на котлона, но и да прецените колко броя ще са ви нужни.

Едва ли би било практично да вземете два котлона, а в последствие често да се случва да ви трябват повече (особено ако готвите повече ястия наведнъж и за повече хора). Затова освен самия размер на котлоните, преценете внимателно и необходимия брой.

Да имате възможността да приготвяте няколко неща наведнъж без да чакате да се освободи котлон може да бъде много удобно и да ви спести време.

Настройки на температурата

Настройването на температурата е друга важна особеност, която не трябва да пропускате. Често котлоните, които не са вградени във фурната са по-адаптивни и имат повече настройки на температурата.

Средно един котлон може да има между 5 и 10 различни настройки, а някои модели дори ви позволяват сами да настроите градусите на загряване, подобни на фурните.

Мощност

Добре е да знаете какво може избраният котлон. Мощността на много котлони се определя в това колко бързо може да заври вода на тях, но някои указват и за колко време може да се приготви дадена храна.

Обърнете внимание на мощността (обикновено във ватове) на всеки котлон.

Мнозина смятат, че всички котлони са еднакви и имат мощността на тези, които се намират върху готварската печка, но това не винаги е така. Затова най-добре проверете каква мощност имат избраните котлони, за да сте сигурни, че ще отговарят на нуждите ви.

ДисплейВъпреки че котлоните са сравнително компактни, някои модели могат да бъдат доста напреднали и да имат различни настройки и екстри. Въпреки размерите е хубаво избраните котлони да имат дисплей, който се вижда и чете лесно, за да настройвате всичко бързо и без трудности.

И докато някои котлони имат базови дигитални дисплеи и дори два дисплея, други модели имат смарт екрани, които правят работата с тях още по-лесна.

Преносимост

Котлоните са предназначени за използване във всякакви условия – от кухнята до къмпинги и в общежития – затова те трябва да бъде преносими. В зависимост от котлона, може да има дръжка и дори калъф за пренасяне.

Въпреки всичко ако ви е важно котлонът да е преносим, уверете се, че ще изберете компактен и лек модел. Внимателно преценете размерите и нагряващата площ.

Заключение

С подходящите котлони под ръка – готвенето навсякъде и по всяко време е лесно и носи удоволствие. Независимо дали ви трябва котлон за къмпинг или искате нови котлони за кухнята – тези уреди за готвене могат да вършат чудесна работа, особено ако са подбрани правилно.

Просто отделете достатъчно време в избирането на котлон – така ще направите информирана покупка, която отговаря на нуждите и изискванията ви. Не всички котлони са направени еднакво – някои са по-мощни, други имат повече настройки – така че избирайте внимателно.

Най-добрите котлони на пазара

В случай, че изпитвате затруднения в избирането на подходящите котлони – готови сме да ви предложим някои от най-добрите модели, които към момента можете да откриете на пазара.

1. Единичен инфрачервен котлон FIRST AUSTRIA FA-5096-4


Този електрически котлон разполага с таймер и автоматично изключване. Има удобен дисплей за температура, мощност и таймера. С вградена защита от прегряване е. Има една нагревателна зона и е от енергиен клас А.

Мощността на нагревателя е 2000 вата.

Теглото му също е предимство – котлонът тежи само 2,8 килограма и е изключително лесно преносим. Осигурява лесно управление и защита.
Купи сега

2. Индукционен котлон SAPIR SP 1445 LG


Този контлон разполага с изключително полезната функция за отложен старт. Освен това има осем степени на температура, четири функции за готвене (печене, пържене, варене и за мляко), таймер (до 180 минути) и функция за автоматично изключване.

Разполага с удобен екран и лесно се управлява чрез предназначените за това бутони. Мощността му е 2000 вата. Разполага с индикатор за прегряване и звуков сигнал.
Купи сега

3. Керамичен котлон HOMA HP-1500CSI


Изработеният от керамика котлон на НОМА е с инфрачервен нагревател и здрава кристалинова повърхност. Осигурява ви лесно готвене, благодарение на бързото си и ефикасно загряване. Тялото му е от неръждаема стомана.

Разполага с гумиране крачета против хлъзгане. Има също и светлинен индикатор. Добавени са опция за настройка на температурата и термостат.

Котлонът е с мощност от 2000 вата. Теглото му е само 2,2 килограма.
Купи сега

4. Индукционен електрически котлон Jata VIN 145


Това е индукционен котлон с мощност от 2100 вата и стъклокерамичен плот, като осигурява възможност за работа със съдове с дъна 120-260 мм. Има осем програми (приготвяне на супа, варене, леко запържване, пържене, претопляне, задушаване, максимална температура, минимална температура), защита от прегряване и регулатор на температурата.

Има сензорни бутони, светлинен индикатор и дисплей.

Теглото му е само 2,60 килограма.

Температурата и мощността могат да се регулират.
Купи сега

5. Стъклокерамичен котлон с инфрачервен нагревател SAPIR SP 1445 AD


Това е стилен стъклокерамичен котлон, който работи чрез инфрачервен нагревател и се управлява с използването на термостат. Разполага със светлинен индикатор. Оборудван е с гумени крачета, за да не се подхлъзва.

Можете лесно да го използвате и почиствате. Освен това е лек, компактен и може лесно да се пренася. Има две нагревателни зони, като основният котлон е 190 мм. Нагревателят е 2400 вата.

Има защита против прегряване.
Купи сега

6. Газов котлон LAMARQUE LGS-3187


Този котлон е предназначен да се използва единствено на открито. Работи чрез газ и е с автоматично запалване. От енергиен клас А е и има четири степени на мощност. Разполага с две нагревателни зони.

Има легиран грил. Общата мощност на горелките е 7 киловата.

Лесен е за използване и почистване, а освен това е изключително практичен. Теглото му е само 4 килограма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Индукционен котлон Berlinger Haus


Този уред е индукционен котлон, който е с десет нива на температурата. Дизайнът му е компактен, лек и лесен за пренасяне. Има 180-минутен таймер. Разполага с голяма повърхност за готвене и може лесно да се използва и почиства.

Има сензорни бутони и възможност за настройка на мощността в диапазона 0-240 градуса.

Мощността на уреда е 1800 вата. Котлонът разполага със защита от прегряване.
Купи сега

8. Двоен електрически котлон FIRST FA-5083-3


Това е чугунен котлон, който развива до приблизително 500 градуса по Целзий температура на повърхността. Разполага с регулируем термостат и светлинен индикатор. Има две плочи, от които голямата е 165 мм, а малката е 130 мм.

Захранва се чрез електричество и е от електрически клас А. Мощността на големия нагревател е 1500 вата, а на малкия е 1000 вата.

Има индикатор за прегряване.
Купи сега

3/5 - (10 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
 1. РАДКА ГЕОРГИЕВА пише

  ВЪПРОС ЗА :Индукционен котлон Berlinger Haus
  Този уред е индукционен котлон, който е с десет нива на температурата.
  Дизайнът му е компактен, лек и лесен за пренасяне.
  Има 180-минутен таймер. Разполага с голяма повърхност за готвене и може лесно да се използва и почиства.
  Има сензорни бутони и възможност за настройка на мощността в диапазона 0-240 градуса.
  Мощността на уреда е 1800 вата. Котлонът разполага със защита от прегряване.
  ВЪПРОСА Е : Има сензорни бутони и възможност за настройка на таймера ? МОЖЕ ЛИ СНИМКА НА НА УРЕДА ОТГОРЕ ЗА ДА СЕ ВИЖДА И РАЗЧИТАТ ТЕКСТОВЕТЕ ПОД БУТОНИТЕ ?

 2. Райчо Костадинов пише

  Индукционен котлон jata vin 145 е с НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЯВАТА. Написано е „слайдер регулатор БЕЗ позиции“. НЕВЯРНО. Не мога да плъзна на 1270 вата или на 554 вата, или на която ми се е спрял пръста. С плъзгане(слайд) се избират последователно 8 ФИКСИРАНИ(позиции) степени на мощност. Но могат да се изберат и с пряко докосване на плота над конкретна мощност. Светват диодите на всички по ниски степени. Слайдер регулаторът е просто красива фикция. НЯМА РЕГУЛАТОР на ТЕМПЕРАТУРА. НЯМА превключване на режим управление на температура. Срещу всяка степен на мощността има изписана ПРЕДПОЛАГАЕМА температура. Цифровият индикатор последователно изписва само оставащо време и ПОДКЛЮЧЕНА мощност. НИКОГА ТЕМПЕРАТУРА! Няма информация за максималното време на таймера. За 4 от програмите е възможен режим „отложен старт“, но е наречен иначе. Към гаранцията е приложен превод на ръководството, но и той с грешки. Режимът VAPOR(буквално ПАРА,готвене на ПАРА) е преведен ПРЕТОПЛЯНЕ . Котлонът си е качествен.И красив. Но не е това, което обещават. И не е това което ми трябва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!