Всички категории

6-те Най-Добри Колички с Дистанционно Управление

Нуждаете се от ново и интересно устройство, което да внесе радост като същевременно сплоти цялото семейство?

Е, количките с дистанционно ще се справят чудесно с тази задача, допълнително развивайки творческия потенциал на вашето дете.

Тези коли-играчки са широко популярни във всички краища на света, което ги прави едно от най-забавните детски преживявания.

Всеки от семейството може да се наслаждава на тези устройства, защото няма никакви възрастови ограничения за чистия блясък на тези страхотни моменти.

А ако изпитвате затруднения да насърчите детето ви да играе навън, може би това е идеалният начин да го стимулирате и да прекарвате качвствено време заедно на чист въздух.

Най-интересното точно при тези играчки е, че всъщност те биха могли да донесат изключително много ползи на вашето дете, които със сигурност ще ви изненадат.

От подобряване на техните двигателни умения до усъвършенстване на когнитивните способности, както и развиване на техните емоционални и социални аспекти. Невероятно, нали?

В случай, че сте нетърпеливи да научите още за тези страхотни играчки, продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще откриете всичко най-важно за тях.

Освен това, по-надолу сме ви подготвили и списък с някои от най-добрите колички с дистанционно на българския пазар днес.

Какво представляват количките с дистанционно управление?

Преди да предприемете подобна покупка, на първо място е важно да се запознаете с устройство, с което искате да се сдобиете.

Чак след това ще дойде време научите по-подробно и за самите качества, които притежават тези функционални колички.

Количките с дистанционно всъщност са интелигентни играчки за забавление и развиване на умения!

Те позволяват на потребителя да контролира скоростта и движението на автомобила чрез използване на ръчно устройство.

Очевидно един от най-важните аспекти на RC колата е ръчното управление или предавателя. Автомобилът с дистанционно управление обикновено изисква батерия, подобно на всяко друго такова устройство.

Количката притежава специални бутони, като тяхното натискане е методът, използван за захранване и управление на свързаното с него устройство, в този случай колата.

Всичко в количките е добре създадено и проектирано, така че за вас да остане само да вземете дистанционното и да се впуснете в едно вълшебно приключение.

Кои са основните предимства на количките с дистанционно управление?

Позитивите със сигурност са многобройни, но ние решихме да ви споделим най-важните – тези, които ще ви оставят наистина доволни.

Забавление и разнообразие

Първо и може би едно от любимите ни предимства на автомобилите с дистанционно управление е, че те насърчават децата и родителите да прекарват повече време в изследване на открито.

Времето за игра навън е много важно за формиращите преживявания на детето.

Всъщност това подобрява физическото и психическото здраве на децата, които се научават да стават по-самосъзнателни и отговорни в по-млада възраст.

Изследванията сочат, че броят на децата, които играят на открито, намалява, което вероятно се дължи на факта, че на закрито има твърде много технологии, за да бъдат заети всички.

Но фактът остава, че нищо не може да победи играта на открито, особено когато карате RC колата си през терена и научавате ограниченията и очакванията за боравене с тази машина.

Изграждане на добри взаимоотношения

Освен това автомобилът с дистанционно управление предлага на семействата уникална възможност да се обвържат в общите си интереси, със супер готина кола, която може да направи повече от просто да се движи.

Опитът доказа, че подхранва силни взаимоотношения между братя и сестри, родители и техните деца. Свободния паркинг, всекидневната или дори задния двор може да бъде идеалното място да тествате уменията си за RC кола.

Всеки се забавлява, като играе с това устройство, главно поради неговата скорост и мощност.

С толкова много вълнуващи опции на разположение, може да избирате от различни модели, които да отговарят на вашите умения и интереси.

Изграждане и утвърждаване на умения

Количките доказано подобряват значително координацията на вашите деца, още докато са в по-ранна възраст.

Управлението на подобна количка изисква силно внимание и още повече координация между ръцете и очите.

Реално не сте в превозното средство, но можете да видите как се движи, избягвайки препятствията и се справяйки се ефективно с него от разстояние.

Ето защо тези превозните средства са отлична играчка за подобряване на координацията между ръцете и очите.

Навикът да се борави с контролера дава на детето или родителя подобрено време за реакция и по-добър контрол.

С течение на времето вие дори ставате по-добри. В крайна сметка всичко е във вашите ръце!

Впрочем, бихме искали да ви споделим, че подобряването на двигателните умения също е възможно с малко повече практика.

Количките предлагат уникална представа за реалния свят за децата, където те могат да развият интерес и фините си двигателни умения в по-ранна възраст.

По същество – едно двегодишно дете може лесно да схване концепцията за управление на подобно устройство.

Техните фини двигателни умения, съчетани с отговорността да се грижат за играчката, прерастват в мощен метод за обучение.

Децата в крайна сметка използват знанията си за двигателни умения, за да демонтират която и да е част, ако е необходимо.

Също така да заредят колата, когато батерията е изтощена. Такива малки неща се превръщат в по-големи ползи в дългосрочен план.

Общо казано те генерират умения за разбиране на различните части, функции и характеристики на превозното средство, когато са все още млади.

Поощряване на някои положителни личностни качества

С правилната количка, децата ви дори могат да придобият по-силно чувство за отговорност, докато всъщност само си играят.

Точно като истинските автомобили, колата с дистанционно управление също се нуждае от определено ниво на дисциплина и поддръжка.

Малчуганите могат лесно да изучават елементите, които съставляват количките, а това действително подобрява тяхната психическа активност.

Те започват да разбират механиката на автомобила, особено в ранна възраст. Тогава увлечението лесно води до по-добро разбиране на техните умения.

Малките деца обикновено се научават да се грижат за играчките и да ги пазят, защото лесно се привързват към преживяването.

За какво трябва да помислите преди да закупите количка с дистанционно управление?

Преди да направите покупката е нужно да се уверите, че сте запознати с най-важните аспекти на тези устройства.

Всъщност, след като ги научите ще сте много по-уверени и сигурни в инвестицията, но за да се случи това ще се наложи да си изясните няколко основни въпроса.

Каква е възрастта на детето ви?

Най-общо казано това зависи от самото дете и неговото развитие. Но ако трябва да сме по-конкретни – най-ранната допустима възраст е около 18 месеца.

В случай че това ви се струва малко страшно има безопасни и лесни за използване коли с дистанционно управление на пазара, на които 18-месечно дете може да се наслади.

Това често са превозните средства с прости дистанционни, които предлагат един или два бутона.

А ако трябва да сме още по-точни, препоръчителната и най-добра възраст за започване на това занимание на детето е около 3 години.

В случай че за някои родители и това е твърде ранна възраст, всъщност малчуганите успешно ще се справят с натискането на бутоните и реагирането на действия или звуци.

Което както вече разбрахте ще им бъде доста полезно при самото им развитие.

Обикновено всички малки представители на мъжкия пол обичат да се забавляват с кола с дистанционно управление. Но имайте предвид, че може да не я използват толкова ефективно, колкото по-голямо дете, разбира се.

Децата на възраст от около 6-8 години ще разбират много по-добре взаимодействието между дистанционното и колата и ще се справят доста по-умело.

Какви са интересите на детето ви?

След като определите възрастта на хлапето и дали то ще може да я използва правилно, идва ред да помислите и за неговите интереси.

А по-точно дали подобно устройство с такива функции би го заинтригувало и дали подобни звуци и светлини ще привлекат неговото внимание, или по-скоро ще го изплашат.

Това може да се провери най-лесно на място във физически магазин.

Ако забелязвате, че вашият син или дъщеря изпитват притеснения и дискомфорт да боравят с такова устройство по-скоро отложете или изобщо не правете покупката. Все пак целта на тези колички е да забавляват децата.

Но в повечето случаи, дори възрастните остават впечатлени от функциите на количките. Ако смятате че вашето хлапе проявява интерес и е силно привлечено, то тогава не трябва да имате колебания за покупката.

Кое е най-доброто и безопасно място за използване на количката?

Като цяло няма точно определено място, което да е наложено за безопасната употреба на устройството. По-скоро има няколко прости правила, които е важно да спазвате.

Уверете се, че мястото е близо до вас и ще можете да наблюдавате процеса отблизо. Също така другото основно правило е теренът да бъде чист, далеч от неща, които биха могли да спънат малчугана или да повредят количката.

Все пак не забравяйте, че детето ви ще тича след количката, затова е хубаво да помислите за място, което не е толкова оживено и не е в близост до коли.

Ако пък вашият дечко е нетърпелив и е готов да започне играта още вкъщи, осигурете му пространство, в което няма опасност да счупи или да събори някоя ценна вещ.

И още един съвет, който би ви послужил доста добре. А именно да държите по-настрана домашните любимци от количката с дистанционно управление. Защото те също биха могли да попречат на играта или да се наранят неволно.

Какъв е вашият бюджет?

Не на последно място, важно е да помислите и за вашия бюджет. Той всъщност върви ръка за ръка с останалите аспекти, затова ще можете да си помогнете с тях.

Ако детето е на по-крехка възраст – 2, 3 или 4 години, бихте могли да го задоволите с по-прост и скромен модел. Той всъщност ще е идеален за неговите нужди и умения на този етап.

Хлапетата на по-голяма възраст, обаче, се изкушават от по-мощните и функционални модели, които естествено са с малко по-висока цена.

В такава инвестиция, всъщност няма нищо лошо. Защото с подобни модели ще успеят да придобият доста по-добри умения и ще са в пъти по-привлечени към това чудесно занимание на открито.

Всичко е въпрос на личен избор, хубавото е, че на пазара има голямо разнообразие и лесно ще успеете да се сдобиете с качествен модел на приемлива за вас цена.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на количка с дистанционно управление?

Сега, след като сте малко по-ориентирани в избора остана да научите и останалите подробности. Те ще ви изтласкат към финала на вашата покупка.

Всички са доста прости и ясни, единственото, което се изисква от вас е да ги съобразите вашите предпочитания и нуждите на детето, за да бъдете максимално удовлетворени от тях.

Тип

Въпреки че дизайните на RC превозните средства са много, те могат да бъдат разделени на превозни средства за движение по пътищата и офроуд.

Обикновено стандартните модели се движат бързо и са подходящи за плоски и твърди настилки. Докато офроуд превозните средства могат да преминават и през неравен терен.

Обмислете вашите лични предпочитания и пространството, с което разполагате, за да може детето ви да управлява безпроблемно колата и където и да се намира.

Скорост

Високата скорост добавя вълнение, докато малчугана използва играчката, тъй като децата обичат да я виждат как изпълнява каскади и разкъсва пистите. Но трябва да изберете по-бавен модел, ако го купувате за малко дете.

Най-бавните RC автомобили обикновено се движат със скорост от 25 мили в час,. Моделите от среден клас с около 40 мили в час, а най-бързите дори могат да се движат с около 60 мили в час.

Така че начинаещите трябва да избират превозни средства със скорости между 25 и 40 мили в час. След това, когато детето ви порасне и стане по-опитно, то може да избере бърза кола от висок клас.

Мащаб

За количките с дистанционно мащабният номер е жизненоважен, тъй като те са моделирани по модел на камиони и автомобили в пълен размер. Номерът на мащаба означава размера на модела в сравнение с неговия аналог в пълен размер.

Например, мащаб 1:20 означава, че RC превозното средство е 20 пъти по-малко от действителното превозно средство.

Изборът на везна отново зависи от вашите лични предпочитания и нужди. Повечето модели имат мащабно число 1:8 и 1:10 са най-популярни.

Мотор

Повечето модели обикновено се предлагат с матирани или безчеткови двигатели. Моторите с четка са по-малко мощни, но са по-надеждни и се считат за по-добри за начинаещи и по-малки деца.

От друга страна, безчетковите двигатели са мощни, ефективни и имат голямо ускорение.

Това е единственото, което трябва да знаете в това отношение, всичко останало зависи от вас и желанията на хлапето.

Задвижване на колелата

Както подсказва името, автомобилите с 2 колела се задвижват от 2 колела. Докато моделите с 4 колела задвижват автомобили с 4 колела.

Задвижването на 4 колела ви дава повече мощност и скорост, така че имайте го предвид. Моделите с 2 колела не са толкова мощни и са подходящи за най-малките представители, които нямат чак толкова опит.

Зареждане

Съвременните колички с дистанционно управление, които работят само със стандартни батерии, закупени в магазина са малко.

В повечето случаи или ще имате зарядна станция както за колата, така и за дистанционното, или ще имате дистанционно, което работи на батерии тип АА и вградена батерия за кола, която се зарежда в контакта.

Стандартната NiMH батерия може да ви издържи дълго, но ако се използва или се остави на слънце твърде дълго, батерията може да изсъхне. (Не забравяйте, че те основно седят в черна пластмасова кутия, която привлича топлината.)

Тези батерии също са податливи на повреди от вода. Те могат да издържат на малко вода, но не са водоустойчиви. Съветваме потребителите да запомнят това, преди да карат количка с дистанционно управление през гигантска локва след буря, макар и да е изкушаваща.

За да се възползвате максимално от живота на батерията, заредете колата, докато се напълни докрай. По време на дълги периоди на бездействие колата трябва да се зарежда веднъж седмично.

Допълнителни функции

В зависимост от количката с дистанционно управление, която купувате, дистанционното може да добави възможност за извършване на допълнителни неща. Има функции за подаване на клаксон, запалване или дори разговор с вас.

Това може да звучи привлекателно, но не се заблуждавайте от тези прости „допълнения“, които биха могли да изтощават батерията по-бързо.

Те са постоянно в режим на готовност. В много случаи те са маркетингови допълнения и нищо повече.

Ако проявявате интерес винаги сте свободни да се сдобиете с подобна функция, която допълнително ще разнообрази изживяването ви.

Качество

Винаги, когато изваждате вашата количка с дистанционно управление за кръгче, рискувате да се стигне до неприятен момент. А той със сигурност би могъл да навреди на вашето устройство.

Това е нормално да се случи и играчките понякога се счупват.

Повечето хора искат да си купят възможно най-издръжливия автомобил с дистанционно управление, за да минимизират този шанс, но това не винаги работи.

Ключът към намирането на идеалния модел е издръжливият корпус.

Ако избягвате да купувате колички с дистанционно управление с ненужни пластмасови добавки, които не допринасят за нищо ще успеете да си гарантирате по-добро качество.

 

Ето и някои от най-добрите предложения за колички с дистанционно управление на пазара в момента…

1. Джип с дистанционно управление Rock Crawler Monster TruckАко търсите мощна количка с дистанционно за деца над 8 годишна възраст, то това е правилното решение за вас. Този модел може да се изкачи по вертикално препятствие с височина 10 см, а специално проектираното окачване прави автомобила винаги да се приземява на 4 колела. Дистанционното управление работи до 60-100 метра, което при автомобилите с дистанционно управление със стойност, която задоволява и най-взискателните нужди и с честота 2,4 Ghz. Количката е изработена главно от пластмаса, в зелен цвят и мащаб 1:18. Времето нужно за зареждане е 120-180 мин, а за използване 20-25. Комплектът съдържа – скален робот, дистанционно, 4,8 V 700mAh батерия – 1 бр., 4,8 V 2400 mAh батерия – 1 бр, зарядно, инструкции и 3 х АА батерии.
Купи сега

2. Кола с дистанционно управление OksertaТази акумулаторна кола може да се завърта със страшна скорост на 360 градуса на 4 гуми, дрифтирайки бясно или да се изправи на 2 гуми в луд танц, комбиниран със светлини. С нея безпроблемно ще успявате да преминавате през всякакви препятствия, благодарение на функцията 180° Flip(превъртане на колата). Тя е с мощен двигател и еластични гуми, които ще ви осигурят перфектно сцепление, където и да се намирате. Има стандартно дистанционно управление и е с гравити сензор гривна за ръка, с която може интуитивно да управлявате и да правите всевъзможни трикове и каскади, като например офроуд движение в пясък, камъни или дори в гората. Обхватът на управление е около 20 метра, време за зареждане 40 минути и време на работа около 30 минути. С включени екстри – режим демонстрация, светлини и звук.
Купи сега

3. Кола с дистанционно управление Chippo Cobo Thunder Drift Jeep 220010Ако търсите количка за дрифт, този модел е идеален, благодарение на специално предназначените Меканум колела. Разполага с прецизен радио контрол за движение настрани и преодоляване на препятствията плюс офроуд окачване. С мащаб 1:20, в червен или син цвят. Количката е подходяща за деца на минимум 3 годишна възраст. С компактни размери, модерен дизайн и лесно управление, пригодено дори за най-неопитните. С нея сте готови за истински дрифт-приключения и въртене на място.
Купи сега

4. Кола с дистанционно управление M-Toys Double RemoteТози модел ще успее да осигури истинско автомобилно изживяване на вашия малчуган и ще му помогне да преоткрие качествената игра на открито. Количката е с мащаб 1:16 и може да се управлява с помощта на движението на ръката или чрез дистанционно управление. Към нея са включени светлини и звуци, които допълнително ще заинтригуват детето ви и ще допринесат за неговото забавление. С висока скорост, около 7 км/ч и прилепващи гуми, които са специално проектирани за дрифт, с повърхност с добро сцепление и под ъгъл. Дистанционното управление работи с батерии тип AA (не са включени в комплекта), а препоръчителното време за зареждане е около 3 часа. Количката е изработена от пластмаса и метал, за да бъде максимално здрава и е подходяща за деца на 6 годишна възраст.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Спортна кола с дистанционно управление АтласТази спортна кола би била чудесно решение за подарък на всяко дете. Благодарение на радиоуправлението, устройството се управлява изключително лесно и удобно, дори и от най-неопитните. Можете да налеете вода в специално предназначеното казанче и колата ще започне да пуши, което ще създаде допълнителен ефект към цялостното изживяване. Моделът е предназначен за малчугани над 6 години и е изработен от безвредна пластмаса и метал за по-добро качество и издръжливост. Включва със себе си и звукови и светлинни ефекти.
Купи сега

6. Джип с дистанционно управление Rock ThroughТози джип-катерач е с 4 колела и включва със себе си ярки светодиодни светлини, за да може да работи дори през нощта. Той е с най-новия 1:14 пълен мащаб, с висока мощност и въртящ двигател. С 2.4GHz радио технология, широкообхватно управление и голяма анти-интерференция. Системата за окачване е устойчива на удари и с добра защита на автомобила. За гумите се използват материали, които са устойчиви към абразия и подходящи за движение по пясък, камъни или трева. Времето за зареждане е около 120 минути, а за игра около 15 минути. Количката е изработена от пластмаса и е подходяща за деца над 6 годишна възраст – лесна и удобна за управление.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!