Всички категории

9-те Най-Добри Кремове Против Бръчки

Преди да изберете крем против бръчки е важно да знаете какви резултати искате да постигнете, какви съставки да има кремът и да вземете предвид някои детайли.


В това ръководство ще ви представим всичката необходима информация.

След прочитането му ще бъдете напълно готови да изберете самостоятелно подходящ крем против бръчки.

Защо да използвате крем против бръчки?

Като се абстрахираме от името, този тип кремове правят повече от това да намаляват бръчките и да изглаждат кожата. Най-добрите от тях имат съставки, които спомагат за борбата със следите от остаряването и кожните увреждания от слънцето.

Дори и бръчките да не ви притесняват на този етап, съставките на кремовете против бръчки помагат за акне, розацея, белези и други кожни проблеми.

Хидратиране

Тъй като кремовете против бръчки са силно хидратиращи, могат да се използват не само за бръчки, но и от хора, които просто имат суха кожа.

Добре хидратираната кожа изглежда по-блестяща и жизнена и се бели по-малко. Понякога хидратиращите кремове не са толкова ефективни заради натрупвания от мъртви клетки по стареещата кожа.

добавянето на подмладяващи съставки в един крем, неговите хидратиращи свойства стават по-ефективни.

БръчкиАко се притеснявате от появата на бръчки или вече имате и искате да ги намалите – точно това е основното предназначение на кремовете против бръчки.

Съставки като ретинол и коензим Q10 доказано предотвратяват появата на бръчки и намаляват вече наличните.

Признаци на стареене

Кожните увреждания от слънцето и естествения процес на стареене могат до доведат до пигментни петна, груба кожа, увисване и други.

Чрез крем против бръчки кожата получава антиоксиданти и витамини, което спомага за намаляване признаците на стареене по кожата.

Акне и други кожни заболявания

Ретинолът е ретиноид, който е в основата на медикаменти против акне. Не всеки обаче може да понесе страничните ефекти на ретиноидните медикаменти, съответно крем против бръчки с ретинол е добър заместител за по-чиста кожа.

Други активни съставки в кремовете като коензим Q10, зелен чай и витамин Е успокояват кожа с розацея или екзема.

БелезиРетинол, хидрокси киселините и витамин Е са трите най-силни съставки за лечение на белези.

Хидратираната и жизнена кожа притъпява видимостта на вдлъбнатите белези, докато подмладяващите кожата съставки в кремовете против бръчки намаляват видимостта на издигнати белези и келоиди.

Какво да търсите в един крем против бръчки

След като вече знаете какво точно правят кремовете против бръчки, нека видим как те постигат тези резултати. Разбира се, това става посредством активните съставки – нека ги разгледаме по-

Ретинол

Описание:  Вид на витамин А, който се намира и в медикаменти. Повечето хора толерират нивата му в кремовете против бръчки, но тези с по-чувствителна кожа могат да усещат дразнене от него.

Ползи: Ретинолът се счита за най-ефективната съставка против бръчки.  Освен че стимулира производството на колаген, той намалява бръчките, фините бръчици, уврежданията от слънцето по кожата, пигментните петна и белезите. Кремовете против бръчки с ретинол са подходящи и за кожа склонна към акне.

Коензим Q10Описание:  Това е антиоксидант, който се произвежда по естествен път и от кожата. Нивата му обаче намаляват с напредването на възрастта и по този начин кожата става по-податлива на увреждания.

Ползи: Като всички антиоксиданти коензим Q10 предпазва кожата и й помага да се възстанови от слънцето. Клинично проучване доказа, че също така намалява фините бръчици и по-големите бръчки ако се използва ежедневно, което го прави идеална съставка за превенция и лечения.

Хиалуронова киселина

Описание:  Молекула, която може да задържи и запази хиляди пъти теглото си под формата на вода.

Ползи: Нивата на хиалуронова киселина в кожата намаляват с напредването на възрастта. Добавянето на съставката в кремовете за лице позволява на кожата да остане хидратирана и по този начин да бъде жизнена и свежа.

Добре хидратираната кожа също така има и по-малко фини бръчици.

ПептидиОписание: Верига аминокиселини, която казва на кожата какви протеини да произведе, включително колаген.

Ползи: Пептидите, които увеличават производството на колаген се срещат често в козметиката за кожа. Остаряващата кожа губи колаген, но чрез стимулирането на неговото производство се намаляват и премахват фините бръчици, както и по-дълбоките бръчки.

Витамин C

Описание:  Този витамин е антиоксидант, който обикновено се намира под формата на аскорбинова киселина.

Ползи: Щетите от слънцето и от остаряването включват оксидация на кожата. Кремовете против бръчки използват антиоксиданти като витамин C, за да изгладят и освежат кожата, намалят бръчиците и пигментните петна.

Витаминът също така увеличава производството на еластин, който се грижи за това кожата да е по-стегната.

Витамин Е

Описание:О Още един витамин с антиоксидантни свойства.

Ползи: В комбинация с витамин C, витамин Е придава на кожата естествена защита от слънцето. Самостоятелно витаминът омекотява белезите и подобрява способностите на кожата да остане хидратирана. Като успокояващ антиоксидант, той често се съчетава с ретинол.

Хидрокси киселиниОписание: Алфа и бета хидрокси киселините се наричат плодови киселини и също така могат да бъдат намерени в млякото и захарната тръстика.

Ползи: Хидрокси киселините работят на две нива. На повърхността на кожата те ексфолират силно, но нежно като разрушават връзката между мъртвите кожни клетки и самата кожа. На по-дълбоко ниво те стимулират производството на колаген.

Така кожата остава еластична, гладка и жизнена.

Масло от гроздови семена

Описание:  Маслото се произвежда от студено пресоване на семена от грозде.

Ползи: Често се използва като основа за останалите съставки. Маслото съдържа витамин E и има противовъзпалителни свойства. Тъй като е по-леко от други масла, може да се използва за всеки вид кожа за да намали възпалението, да повиши нивата на витамин Е и да изглади кожата.

Зелен чай

Описание:  Използват се млади чаени листа. Обикновено са под формата на екстракт в кремовете против бръчки.

Ползи: Както екстрактът, така и самите листа са антибактериални и имат мощни антиоксиданти и хранителни вещества. Кремовете със зелен чай са идеални за кожа склонна към акне и розацея. Кремовете с ретинол имат и зелен чай, за да се предотврати дразненето по кожата.

Защо е важно да използвате слънцезащитен крем


Много често използвани в кремовете против бръчки съставки като ретинол и хидрокси киселини могат да направят кожата още по-чувствителна към слънцето, което може да доведе до увреждания и изгаряне.

Ултравиолетовите лъчи също така правят съставките на кремовете по-малко ефикасни.

Заради това повечето кремове с ретинол и хидрокси киселини са предназначени за използване преди лягане.

Независимо дали кремът ви против бръчки има ретинол или не, най-добре е всяка сутрин преди да излезете на слънце да си сложите слънцезащитен крем. Според дерматолозите именно слънцезащитният крем е един от най-добрите начини да се предотвратят признаците на стареене по кожата.

Влиянието на слънцето ускорява остаряването на кожата и е една от основните причини за появата на пигментни петна.

Други съставки в кремовете против бръчки

Обикновено най-много внимание се обръща на активните съставки. Освен тях обаче в кремовете против бръчки има и други съставки, които също са полезни за кожата. 

Различните продукти имат различни съставки, но обикновено те са за хидратиране, възстановяване и изглаждане на кожата.

Консервантите също са налични като повечето хора не разбират тяхната функция, но те са изключително важни. Много от съставките в хидратиращите кремове привличат бактерии и плесени.

Антибактериалните и противогъбичните съставки запазват кремовете безопасни и ефективни. Ако се притеснявате за парабени и други подобни, можете да намерите продукти с алтернативни естествени съставки като семена от дайкон и етерични масла.

Ако имате чувствителна кожа, потърсете крем против бръчки без аромати. Това не винаги означава, че той няма да мирише на нищо – просто няма да има съставки, които имат потенциал да дразнят кожата.

Този фактор също може да се вземе предвид и от хора, които искат нощен крем, но същевременно заспиват трудно от силни аромати.

Естествени и органични кремове против бръчки


По-лесно от всякога е да намерите естествен крем, ако държите да използвате подобен продукт. Имайте предвид, че много естествени съставки в кремовете против бръчки могат да изглеждат като синтетични когато четете списъка със съставките.

Тъй като в грижата за кожата се намесва все повече науката, вероятно ще срещнете повече научни имена при съставките. За хора, които са свикнали да виждат само сложните имена за съставките на определени продукти, това може да бъде объркващо и подвеждащо.

Производителите на естествена козметика обикновено обясняват сложните имена на техните съставки. Хиалуроновата киселина например може да се извлече от растения. Хидрокси киселините често се намират в млякото и захарната тръстика.

И въпреки че много производители използват “естествен” за кремове, които реално не са, ако искате да сте сигурни в това – потърсете продукти, на които пише “органичен”.

Така ще бъдете сигурни, че кремът не е направен от синтетични съставки.

Имайте предвид, че естествените и органични кремове не винаги са по-добри или безопасни за кожата. Често използваните естествени съставки като ланолин и екстрактите от растения също могат да предизвикат алергични реакции.

Ако имате чувствителна кожа или алергии, важно е да потърсите хипоалергенен крем против бръчки.

Нетествани върху животни и веган кремове

Веган кремове против бръчкиНе съдържат никакви съставки извлечени от животни. Честите съставки, които не присъстват във веган кремовете са алфа хидрокси киселини от мляко, пчелен прополис, ланолин от овча вълна и желатинови стабилизатори.

Нетествани върху животни кремове против бръчки

Всичко е както и звучи – продуктите от тази категория не са изпробвани върху животни. Вместо това те се тестват за безопасност и ефективност в лабораторни условия и върху хора.

Въпреки това много от съставките, които се използват в тях в миналото са тествани върху животни.

Подобно на “естествените” кремове и тук надпис от типа на “веган” не означава напълно, че това е така. Много производители рекламират своите веган кремове, но ако няма подобно обозначение на етикета – вероятно продуктът не е веган.

Комфорт след нанасяне

Дори най-добрите кремове против бръчки могат да имат различна текстура – от тънка и лесна за нанасяне до гъста и по-тежка. Какъв крем ще предпочетете и ще ви бъде най-комфортно с него след нанасяне зависи изцяло от вас и кожата ви.

Тежките кремове не попиват бързо и лесно в кожата и при нанасяне преди сън могат да причинят дискомфорт.

В най-лошия случай лицето ви може да остане лепкаво и да цапа по спалното бельо (особено ако спите настрани или по корем).

Повечето хора обикновено знаят какъв тип крем предпочитат още преди да го купят. Ако предпочитате тежки кремове, които обаче не искате да запушват порите ви – тогава потърсете гъст лосион предназначен за кожа склонна към акне.

Ако тежките кремове не са за вас, особено преди лягане – тогава дори и да вземете такъв, просто го нанесете няколко часа преди лягане, а не непосредствено преди това. Използването на крем против бръчки на влажна кожа го прави по-лесен за нанасяне и попива по-бързо.

Дневен или нощен крем против бръчки


Обикновено дневните кремове имат по-лека текстура от нощните. Има две основни причини за това:

 • Дневните кремове обикновено се носят под грима;
 • През нощта по време на сън е идеалното време кожата да се възстанови от щетите, нанесени й през деня.

Кремовете против бръчки често са предназначени именно за през нощта.

Някои съставки като ретинол и хидрокси киселините могат да увеличат чувствителността на кожата към слънцето и да намалят ефективността на крема през деня.

Според избрания продукт нощните кремове против бръчки могат да бъдат леки като дневните или много тежки.

Повечето дневни кремове пък имат и слънцезащитен агент. Имайте предвид, че дневните кремове против бръчки, които се нанасят два или повече пъти обикновено нямат такъв агент. Ако продуктът на който сте се спрели няма слънцезащитен агент и ще го носите през деня – особено препоръчително е да нанасяте и слънцезащитен крем.

Гаранция и възможност за връщане

Козметиката за грижа за кожата и кремовете против бръчки по-конкретно могат да бъдат скъпо удоволствие. Ако не сте сигурни какво купувате или дали бихте ползвали подобен продукт, погледнете има ли възможност за връщане. Някои производители дават и гаранция, която се изразява в това да върнете крема ако има непоносимост към кожата или дразнене.

Ако пък получите крем, който е отварян – не го приемайте и го върнете за рекламация.

Най-добрите кремове против бръчки

Кремовете против бръчки са много по-ефективни и предпочитани от всякога. Но тъй като на пазара има прекалено много от тях вероятно ще се затрудните в избора на конкретен продукт.

Покупката на неправилния крем ще е не само загуба на време, но и на пари. Много от кремовете против бръчки са нощни, но тежък и дразнещ кожата крем може да направи заспиването ви особено трудно. Мощните активни съставки също могат да дразнят кожата и да доведат до обриви и възпаления, ако не се изберат внимателно. Правилният крем против бръчки ще попие бързо в кожата при вечерното нанасяне, а на сутринта кожата на лицето ви ще е гладка и добре хидратирана.

След обстоен преглед и отсяване на множество продукти сме готови да ви представим някои от най-добрите кремове против бръчки на пазара.

1. Крем против бръчки Vichy Liftactiv Supreme


Кремът предоставя моментална видима корекция на кожата, особено на фините линии и несъвършенствата по повърхността – всичко е видимо по-загладено. До вечерта кожата и тенът й остават свежи и сияйни, а чертите на лицето изглеждат все така отпочинали.

Още през първия месец на използване може да очаквате цялостен лифтинг ефект като дълбоките бръчки също са видимо коригирани.

Продуктът е подходящ за дневна употреба и е най-вече за суха кожа.

Нанася се сутрин върху почистената кожа на лицето. При нужда или желание може да се нанася два пъти дневно – сутрин и вечер.
Купи сега

2. Интензивен хидратиращ крем против бръчки Lancôme Visionnaire


Този крем за лице предоставя на кожата всичко от което се нуждае всеки ден. Той хидратира интензивно, подхранва в дълбочина, възстановява здравината на кожата и я изпъва, уеднаквява тоновете на тена.

Нанася се сутрин върху почистена кожа с масажни кръгови движения.

Може да се прилага по лицето, шията и деколтето. Подходящ основно за суха кожа.
Купи сега

3. Дневен крем за корекция на бръчки Vichy Slow Age


Иновативен дневен крем за лице, който е подходящ за всички типове кожа. Грижи се за кожата през целия ден и същевременно коригира признаците на стареене дори и в процес на формиране.

Кремът има и слънцезащитен агент, който предпазва кожата на лицето от вредните въздействия на слънцето. Текстурата му е флуидна и осигурява незабавен освежаващ ефект още с нанасянето. Без омазняване или лъщене – кремът попива незабавно.

Още с първото нанасяне ще забележите, че кожата ви е хидратирана, а освен това ще остане защитена през целия ден.

Кремът е дерматологично тестван и може да се използва и от хора с чувствителна кожа.
Купи сега

4. Нощен ревитализиращ и регенериращ крем Helena Rubinstein Re-Plasty Age Recovery


Този крем ще ви помогне да извървите тежкия път до красива и изпъната кожа без бръчки.

Той действа като премахва бръчките, хидратира и подхранва кожата, предотвратява образуването на нови бръчки, изпъва горния слой на кожата и я подсилва. Ежедневно нанасяйте тънък слой от крема върху лицето си и изчакайте да се абсорбира от кожата.

Продуктът е подходящ за всеки тип кожа.
Купи сега

5. Крем за лице против бръчки Sensai Cellular Performance Wrinkle Repair


Кремът хидратира и подхранва кожата на лицето като същевременно помага за премахването на вече съществуващите бръчки и предотвратява появата на нови.

Той е идеалното средство в борбата със стареенето. Лесен за използване – просто нанесете тънък слой от крема по лицето си и изчакайте до пълното му абсорбиране.
Купи сега

6. Хидратиращ крем за подмладяване на кожата на лицето La Mer Moisturizers


Кремът предлага невероятно възстановяване и гъвкавост на кожата на лицето. Хидратиращите му съставки проникват в дълбочина и същевременно подсилват кожата – така тя изглежда свежа и по-млада.

Основният ефект на продукта е дълбочинна хидратация, но освен това той предпазва кожата от външни фактори, стимулира клетъчната активност и възстановява сияйния и младежки вид на кожата.

Използва се като се нанася малко количество върху почистената кожа на лицето и шията като се потупва леко с върха на пръстите.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Крем за цялостна грижа против бръчки Filorga Time


Кремът е подходящ за цялостна грижа против бръчки и действа на три нива – успокоява кожата, запълва бръчките и предотвратява повторната им поява.

Ако използвате продукта можете да очаквате изглаждане на малките и по-дълбоки бръчки, намаляване пукнатините по кожата, възстановяване еластичността на кожата, отпускане напрежението в малките лицеви мускули, избавяне от мъртви кожни клетки и стимулиране образуването на колаген.

Използва се като малко количество от крема се нанася всяка сутрин и вечер на чистата кожа на лицето, шията и деколтето.

Добре е нанасянето да става с леки масажиращи движения.
Купи сега

8. Лифтинг крем против бръчки Mizon Intensive Firming Solution Collagen Power


Този крем предоставя на кожата ежедневната грижа, която заслужава.

От него можете да очаквате възстановяване здравината на кожата и нейното изпъване в горния слой, интензивна хидратация, регенерация и витализиране, намаляване на бръчките и предотвратяване повторната им поява, по-свежа и младежка кожа. Нанася се върху почистена кожа и се масажира с кръгови движения.

Може да се използва за кожата на лицето, шията и деколтето.
Купи сега

9. Серум за стягане на околоочния контур против бръчки, отоци и черни кръгове Clarins Super Restorative


Този серум се грижи за стягането кожата на околоочния контур. Той предотвратява появата на бръчки, отоци и черни кръгове. Ако искате да възвърнете младежката искра във вашия поглед – това е точният продукт. С първото нанасяне ще почувствате подобрение и очите ви ще изглеждат по-свежи и разкрасени. Подпухналост, фини бръчици и тъмни кръгове – кажете им сбогом.

Серумът е офталмологично и дерматологично тестван. Нанася се сутрин и/или вечер върху чиста кожа с леко потупване с пръсти около очите.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Кремена пише

  За каква възраст са тези кремове?

 2. Мария пише

  Ще се радваме,ако по-професионално пишете за съставките в тях …,

 3. Harvey пише

  Аз искам да поръчам едно за голямата ми кака която се нуждае от това.

 4. Даниела пише

  Моля за вашето мнение за подмладяващ крем l’evranse.Пуснаха му някаква блестяща реклама,поръчах си но нито обаждане нито крем.Няма даден никакъв телефон или нещо за връзка.

 5. Дорис пише

  Кремове за лице струващи безбожни пари! Колко българки ще дадат над 600 лв за крем, който дори няма да им помогне?!?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!