Всички категории

9-те Най-Добри Кремове Против Бръчки

Преди да изберете крем против бръчки е важно да знаете какви резултати искате да постигнете, какви съставки да има кремът и да вземете предвид някои други детайли…

Ние сме тук, за да ви помогнем в избора!

В това ръководство ще ви представим всичката необходима информация.

След прочитането му ще бъдете напълно готови да изберете самостоятелно подходящ крем против бръчки.

Защо да използвате крем против бръчки?

Като се абстрахираме от името, този тип кремове правят повече от това да намаляват бръчките и да изглаждат кожата.

Най-добрите от тях имат съставки, които спомагат за борбата със следите от остаряването и кожните увреждания от слънцето.

Дори и бръчките да не ви притесняват на този етап, съставките на кремовете против бръчки помагат в борбата с редица състояния като акне, розацея, белези и други кожни проблеми.

Хидратация

Тъй като кремовете против бръчки са силно хидратиращи, могат да се използват не само за бръчки, но и от хора, които просто имат суха кожа.

Добре хидратираната кожа изглежда по-блестяща и жизнена и се бели по-малко. Понякога хидратиращите кремове не са толкова ефективни заради натрупвания от мъртви клетки по стареещата кожа.

Добавянето на подмладяващи съставки в един крем прави така, че неговите хидратиращи свойства стават по-ефективни.

Бръчки

Ако се притеснявате от появата на бръчки или вече имате и искате да ги намалите – точно това е основното предназначение на кремовете против бръчки.

Съставки като ретинол и коензим Q10 доказано предотвратяват появата на бръчки и намаляват вече наличните.

Признаци на стареене

Кожните увреждания от слънцето и естествения процес на стареене могат до доведат до пигментни петна, груба кожа, увисване и други.

Чрез крем против бръчки кожата получава антиоксиданти и витамини, което спомага за намаляване признаците на стареене по кожата.

Акне и други кожни заболявания

Ретинолът е ретиноид, който е в основата на медикаменти против акне. Не всеки обаче може да понесе страничните ефекти на ретиноидните медикаменти, съответно крем против бръчки с ретинол е добър заместител за по-чиста кожа.

Други активни съставки в кремовете като коензим Q10, зелен чай и витамин Е успокояват кожа с розацея или екзема.

Белези

Ретинол, хидрокси киселините и витамин Е са трите най-силни съставки за лечение на белези.

Хидратираната и жизнена кожа притъпява видимостта на вдлъбнатите белези, докато подмладяващите кожата съставки в кремовете против бръчки намаляват видимостта на издигнати белези и келоиди.

Какви съставки да търсите в крема против бръчки?

След като вече знаете какво точно правят кремовете против бръчки, нека видим как те постигат тези резултати.

Разбира се, това става посредством активните съставки – нека ги разгледаме по-обстойно…

Ретинол

Описание:  Вид на витамин А, който се намира и в медикаменти. Повечето хора толерират нивата му в кремовете против бръчки, но тези с по-чувствителна кожа могат да усещат дразнене от него.

Ползи: Ретинолът се счита за най-ефективната съставка против бръчки.  Освен че стимулира производството на колаген, той намалява бръчките, фините бръчици, уврежданията от слънцето по кожата, пигментните петна и белезите. Кремовете против бръчки с ретинол са подходящи и за кожа склонна към акне.

Коензим Q10

Описание:  Това е антиоксидант, който се произвежда по естествен път и от кожата. Нивата му обаче намаляват с напредването на възрастта и по този начин кожата става по-податлива на увреждания.

Ползи: Като всички антиоксиданти коензим Q10 предпазва кожата и й помага да се възстанови от слънцето. Клинично проучване доказа, че също така намалява фините бръчици и по-големите бръчки ако се използва ежедневно, което го прави идеална съставка за превенция и лечения.

Хиалуронова киселина

Описание:  Молекула, която може да задържи и запази хиляди пъти теглото си под формата на вода.

Ползи: Нивата на хиалуронова киселина в кожата намаляват с напредването на възрастта. Добавянето на съставката в кремовете за лице позволява на кожата да остане хидратирана и по този начин да бъде жизнена и свежа. Добре хидратираната кожа също така има и по-малко фини бръчици.

Пептиди

Описание: Верига аминокиселини, която казва на кожата какви протеини да произведе, включително колаген.

Ползи: Пептидите, които увеличават производството на колаген се срещат често в козметиката за кожа. Остаряващата кожа губи колаген, но чрез стимулирането на неговото производство се намаляват и премахват фините бръчици, както и по-дълбоките бръчки.

Витамин C

Описание:  Този витамин е антиоксидант, който обикновено се намира под формата на аскорбинова киселина.

Ползи: Щетите от слънцето и от остаряването включват оксидация на кожата. Кремовете против бръчки използват антиоксиданти като витамин C, за да изгладят и освежат кожата, намалят бръчиците и пигментните петна.

Витаминът също така увеличава производството на еластин, който се грижи за това кожата да е по-стегната.

Витамин Е

Описание:О Още един витамин с антиоксидантни свойства.

Ползи: В комбинация с витамин C, витамин Е придава на кожата естествена защита от слънцето. Самостоятелно витаминът омекотява белезите и подобрява способностите на кожата да остане хидратирана. Като успокояващ антиоксидант, той често се съчетава с ретинол.

Хидрокси киселини

Описание: Алфа и бета хидрокси киселините се наричат плодови киселини и също така могат да бъдат намерени в млякото и захарната тръстика.

Ползи: Хидрокси киселините работят на две нива. На повърхността на кожата те ексфолират силно, но нежно като разрушават връзката между мъртвите кожни клетки и самата кожа. На по-дълбоко ниво те стимулират производството на колаген.

Така кожата остава еластична, гладка и жизнена.

Масло от гроздови семена

Описание:  Маслото се произвежда от студено пресоване на семена от грозде.

Ползи: Често се използва като основа за останалите съставки. Маслото съдържа витамин E и има противовъзпалителни свойства. Тъй като е по-леко от други масла, може да се използва за всеки вид кожа за да намали възпалението, да повиши нивата на витамин Е и да изглади кожата.

Зелен чай

Описание:  Използват се млади чаени листа. Обикновено са под формата на екстракт в кремовете против бръчки.

Ползи: Както екстрактът, така и самите листа са антибактериални и имат мощни антиоксиданти и хранителни вещества. Кремовете със зелен чай са идеални за кожа склонна към акне и розацея. Кремовете с ретинол имат и зелен чай, за да се предотврати дразненето по кожата.

Защо е важно да използвате слънцезащитен крем?

Много често използвани в кремовете против бръчки съставки като ретинол и хидрокси киселини могат да направят кожата още по-чувствителна към слънцето, което може да доведе до увреждания и изгаряне.

Ултравиолетовите лъчи също така правят съставките на кремовете по-малко ефикасни.

Заради това повечето кремове с ретинол и хидрокси киселини са предназначени за използване преди лягане.

Независимо дали кремът ви против бръчки има ретинол или не, най-добре е всяка сутрин преди да излезете на слънце да си сложите слънцезащитен крем. Според дерматолозите именно слънцезащитният крем е един от най-добрите начини да се предотвратят признаците на стареене по кожата.

Влиянието на слънцето ускорява остаряването на кожата и е една от основните причини за появата на пигментни петна.

Кои други съставки в кремовете против бръчки са добър избор?

Обикновено най-много внимание се обръща на активните съставки. Освен тях обаче в кремовете против бръчки има и други съставки, които също са полезни за кожата.

Различните продукти имат различни съставки, но обикновено те са за хидратиране, възстановяване и изглаждане на кожата.

Консервантите също са налични като повечето хора не разбират тяхната функция, но те са изключително важни. Много от съставките в хидратиращите кремове привличат бактерии и плесени.

Антибактериалните и противогъбичните съставки запазват кремовете безопасни и ефективни. Ако се притеснявате за парабени и други подобни, можете да намерите продукти с алтернативни естествени съставки като семена от дайкон и етерични масла.

Ако имате чувствителна кожа, потърсете крем против бръчки без аромати. Това не винаги означава, че той няма да мирише на нищо – просто няма да има съставки, които имат потенциал да дразнят кожата.

Този фактор също може да се вземе предвид и от хора, които искат нощен крем, но същевременно заспиват трудно от силни аромати.

Какво представляват естествените и органични кремове против бръчки?

По-лесно от всякога е да намерите естествен крем, ако държите да използвате подобен продукт. Имайте предвид, че много естествени съставки в кремовете против бръчки могат да изглеждат като синтетични когато четете списъка със съставките.

Тъй като в грижата за кожата се намесва все повече науката, вероятно ще срещнете повече научни имена при съставките. За хора, които са свикнали да виждат само сложните имена за съставките на определени продукти, това може да бъде объркващо и подвеждащо.

Производителите на естествена козметика обикновено обясняват сложните имена на техните съставки. Хиалуроновата киселина например може да се извлече от растения. Хидрокси киселините често се намират в млякото и захарната тръстика.

И въпреки че много производители използват “естествен” за кремове, които реално не са, ако искате да сте сигурни в това – потърсете продукти, на които пише “органичен”.

Така ще бъдете сигурни, че кремът не е направен от синтетични съставки.

Имайте предвид, че естествените и органични кремове не винаги са по-добри или безопасни за кожата. Често използваните естествени съставки като ланолин и екстрактите от растения също могат да предизвикат алергични реакции.

Ако имате чувствителна кожа или алергии, важно е да потърсите хипоалергенен крем против бръчки.

Какво трябва да знаете за нетестваните върху животни и веган кремове?

Веган кремове против бръчки

Те не съдържат никакви съставки, извлечени от животни.

Честите съставки, които не присъстват във веган кремовете са алфа хидрокси киселини от мляко, пчелен прополис, ланолин от овча вълна и желатинови стабилизатори.

Нетествани върху животни кремове против бръчки

Всичко е както и звучи – продуктите от тази категория не са изпробвани върху животни. Вместо това те се тестват за безопасност и ефективност в лабораторни условия и върху хора.

Въпреки това много от съставките, които се използват в тях в миналото са тествани върху животни.

Подобно на “естествените” кремове и тук надпис от типа на “веган” не означава напълно, че това е така. Много производители рекламират своите веган кремове, но ако няма подобно обозначение на етикета – вероятно продуктът не е веган.

Какво още трябва да имате предвид при избор на крем против бръчки?

Има още няколко малки детайли, които е добре да имате предвид…

Комфорт след нанасяне

Дори най-добрите кремове против бръчки могат да имат различна текстура – от тънка и лесна за нанасяне до гъста и по-тежка. Какъв крем ще предпочетете и ще ви бъде най-комфортно с него след нанасяне зависи изцяло от вас и кожата ви.

Тежките кремове не попиват бързо и лесно в кожата и при нанасяне преди сън могат да причинят дискомфорт.

В най-лошия случай лицето ви може да остане лепкаво и да цапа по спалното бельо (особено ако спите настрани или по корем).

Повечето хора обикновено знаят какъв тип крем предпочитат още преди да го купят. Ако предпочитате тежки кремове, които обаче не искате да запушват порите ви – тогава потърсете гъст лосион предназначен за кожа склонна към акне.

Ако тежките кремове не са за вас, особено преди лягане – тогава дори и да вземете такъв, просто го нанесете няколко часа преди лягане, а не непосредствено преди това. Използването на крем против бръчки на влажна кожа го прави по-лесен за нанасяне и попива по-бързо.

Дневен или нощен крем против бръчки

Обикновено дневните кремове имат по-лека текстура от нощните. Има две основни причини за това:

 • Дневните кремове обикновено се носят под грима;
 • През нощта по време на сън е идеалното време кожата да се възстанови от щетите, нанесени й през деня.

Кремовете против бръчки често са предназначени именно за през нощта.

Някои съставки като ретинол и хидрокси киселините могат да увеличат чувствителността на кожата към слънцето и да намалят ефективността на крема през деня.

Според избрания продукт нощните кремове против бръчки могат да бъдат леки като дневните или много тежки.

Повечето дневни кремове пък имат и слънцезащитен агент. Имайте предвид, че дневните кремове против бръчки, които се нанасят два или повече пъти обикновено нямат такъв агент. Ако продуктът на който сте се спрели няма слънцезащитен агент и ще го носите през деня – особено препоръчително е да нанасяте и слънцезащитен крем.

Тестерим гаранция и възможност за връщане

Козметиката за грижа за кожата и кремовете против бръчки по-конкретно могат да бъдат скъпо удоволствие. Именно затова ви препоръчваме първо да използваяте тестер на продукта, който искате да опитате…

Ако не сте сигурни какво купувате или дали бихте ползвали подобен продукт, погледнете има ли възможност за връщане. Някои производители дават и гаранция, която се изразява в това да върнете крема ако има непоносимост към кожата или дразнене.

Ако пазарувате онлайн и получите крем, който е отварян – не го приемайте и го върнете за рекламация.

Кои са най-добрите кремове против бръчки?

Кремовете против бръчки са много по-ефективни и предпочитани от всякога. Но тъй като на пазара има прекалено много от тях вероятно ще се затрудните в избора на конкретен продукт.

Покупката на неправилния крем ще е не само загуба на време, но и на пари. Много от кремовете против бръчки са нощни, но тежък и дразнещ кожата крем може да направи заспиването ви особено трудно. Мощните активни съставки също могат да дразнят кожата и да доведат до обриви и възпаления, ако не се изберат внимателно. Правилният крем против бръчки ще попие бързо в кожата при вечерното нанасяне, а на сутринта кожата на лицето ви ще е гладка и добре хидратирана.

След обстоен преглед и отсяване на множество продукти сме готови да ви представим някои от най-добрите кремове против бръчки на пазара.

1. Shiseido “Benefiance Wrinkle Smoothing Cream”


Интензивна хидратация и омекотяване на бръчките – този анти-ейдж крем на японската марка Shiseido е едно от най-надеждните решения в борбата с белезите на старостта и ще придаде на кожата ви свеж и сияен вид на мига!

Той е създаден по уникалната ReNeura Technology™, която увеличава способността на кожата да усвоява анти-ейдж вещества. Обогатен е с Нацуме, 3 вида японски водорасли, Ашитаба и екстракти от хлорела, куркума и сапунено дърво, които обещават хидратация и оксидация на кожата и пълноценна борба с белезите на стареене.

Продуктът е подходящ за всеки тип кожа и може да се използва като перфектно допълнение в рутината на жените на възраст над 35 години.
Купи сега

2. GUERLAIN “Abeille Royale Rich Day Cream”


Този анти-ейдж крем за лице подхранва кожата в дълбочина, елиминира бръчките и фините линии и видимо озарява вашето лице. Това го прави отлично решение в поддържането на млада и здрава кожа.

Продуктът има свеж аромат и полезен състав, включващ мед от остров Уесан, витамин Ц и Guelain Black Bee Repair Technology – уникална комбинация от мед и пчелно млечице, поддържаща кожата еластична.

Кремът е с нежна текстура, не оставя мазен отпечатък върху дермата и е подходяща за всеки тип зряла кожа.
Купи сега

3. FILORGA “TIME-FILLER 5XP”


Кремът за зряла кожа на Filorga обещава изглаждането на 5 типа бръчки и предотвратяването на образуването на нови. Продуктът хидратира кожата интензивно и й придава кадифен завършек и еластичност.

В състава му се включват трипептид , колаген, хиалуронова киселина, екстракт от морски кристали и комплекс NCEF, които пълноценно подхранват кожата и възстановяват жизнеността й.

Продуктът е подходящ за всеки тип зряла кожа като е най-препоръчителен за тези от вас, които са с по-суха и/или чувствителна дерма.
Купи сега

4. Lancôme “Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream”


Бърз регенериращ ефект, стегната кожа и озарен вид? Възможно е! Този анти-ейдж крем за лице възвръща еластичността в дермата, изпълва отпуснатите контури на лицето, намалява признаците на умора и изравнява тена на кожата.

Lancôme са създали уникална формула, включваща хиалуронова киселина, над 300 вида пептиди и ниацинамид. Предуктът е дерматологично тестват и обещава видими резултати още след първата седмица от употребата му.

Кремът е подходящ за всеки тип кожа и се препоръчва най-вече за дами на възраст над 35 години.
Купи сега

5. Elemis “Pro-Collagen Marine Cream”


Този крем за лице е абсолютен хит в борбата с бръчките през последните години и това изобщо не ни изненадва. Продуктът изглажда кожата, намалява дълбочината на бръчките и придава на кожата здрав и еластичен вид.

В състава му се включват средиземноморски водорасли, хлорела и гинко билоба, които интензивно хидратират и стягат дермата и видимо подобряват нейното цялостно състояние.

Продуктът е отличен избор за употреба през всеки сезон и от всеки тип кожа. Може идеално да допълни дневната ви рутина и да ви гарантира бързи и пълноценни резултати.
Купи сега

6. Vichy “Liftactiv Collagen Specialist”


Vichy винаги са се откроявали с високото качество на своите продукти. В тази връзка, анти-ейдж кремът им за лице определено няма да ви разочарова! Той доказано намалява видимите признаци на стареене, подсилва повехналата кожа и изглажда фините линии и бръчки.

Формулата му включва минерална вода Vichy, която посилва дермата с помощта на 15 минерала, биопептиди от грах, които стимулират производството на колаген в кожата, и витамин С за изравняване на тена.

Продуктът е подходящ за всеки тип кожа, не утежнява дермата и гарантира идеални резултати, защита и здраве.
Купи сега

7. Clarins “Extra-Firming Day”


Анти-ейдж кремът на Clarins ще повдигне и стегне кожата ви, ще минимизира бръчките и фините линии и ще възвърне сияйността й. Продуктът се откроява и с това, че създава защитна бариера на кожата, с което я предпазва от влиянието на замърсения въздух и й гарантира допълнителна превантивна грижа в борбата с несъвършенствата и стареенето.

Кремът съдържа екстракти от кенгурово цвете и митракарпус, овес, ацерола, пустинна фурма и Anti-Pollution Complex. Този на пръв поглед екзотичен състав ще придаде на кожата ви съвършен вид още след първото използване!

Кремът може да се нанася върху всякакъв вид кожа и гарантира фин завършек и неутежнена визия.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Lierac “Supra Radiance”


Този крем за лице изпълва и озарява кожата, минимизира бръчките, абсорбира излишния себум и придава на дермата фин и свеж вид. Подходящ е за рутинна употреба и отлично може да се използва като основа за грим.

Създаден е с помощта на антиоксидантна технология, включваща концентрат от хиалуронова киселина и ориз на прах. Благодарение на уникалната си формула, той запълва и изглажда лицето и допринася за регенративните процеси в кожата.

Кремът е идеален избор за дамите със зряла нормална или смесена кожа, които търсят интензивна, но неутежняваща грижа.
Купи сега

9. DIOR “Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Creme”


От Dior без съмнение вярват, че природата е най-добрия помощник в грижата за красивата и млада кожа, а този анти-ейдж крем категорично го доказва.

Продуктът е създаден на база на патентованата Bio-Cellular Technology™, която възстановява силата на клетките в кожата и реактивира нейните 6 основни функции. Тя отлично комбинира ревитализиращата сила на 4 изключителни цветя – лонгоза, божур, бяла лилия и жасмин и подсилва действието им чрез добавка от биоферментирали серамиди.

Луксозна грижа и идеален завършек – този крем е подходящ за всеки тип зряла кожа и определено ще надмине и най-смелите ви очаквания.
Купи сега

3.7/5 - (44 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Кремена пише

  За каква възраст са тези кремове?

 2. Мария пише

  Ще се радваме,ако по-професионално пишете за съставките в тях …,

 3. Harvey пише

  Аз искам да поръчам едно за голямата ми кака която се нуждае от това.

 4. Даниела пише

  Моля за вашето мнение за подмладяващ крем l’evranse.Пуснаха му някаква блестяща реклама,поръчах си но нито обаждане нито крем.Няма даден никакъв телефон или нещо за връзка.

 5. Дорис пише

  Кремове за лице струващи безбожни пари! Колко българки ще дадат над 600 лв за крем, който дори няма да им помогне?!?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!