Всички категории

8-те Най-Добри Миксери

Надеждния миксер е кухненски уред, от който се нуждаят както начинаещи, така и напреднали готвачи. Той може да улесни и помогне за приготвянето на много неща.


Ръчните миксери са идеални за разбиване и разбъркване на по-малки количества. С тях например разбиването на яйчните белтъци ще стане много по-бързо и лесно, отколкото на ръка.

Миксерите на стойка с купа пък са перфектният помощник при разбиване и разбъркване на по-големи количества – например за омесване на тесто за бисквити или хляб.

В това ръководство ще ви представим всичко, което трябва да знаете, за да можете да изберете подходящ мискер за своите нужди и изисквания.

Ръчен или на стойка?

Изборът се свежда до това кой от двата вида миксери е по-подходящ за начина ви на живот и стил на готвене. Спрете се на миксер, с който ще ви е по-удобно да подготвяте нещата, които най-често приготвяте. 

Ръчните миксери могат да се справят с всяка по-лека задача, докато тези на стойка са направени за по-тежка работа.

Ръчни миксери

Както споменахме вече тези миксери са идеални за по-леки задачи като разбиване на яйчни белтъци, смесване на съставки за печива и дори мачкане на варени картофи.

Но имайте предвид, че не са толкова издръжливи за смесване на тесто, както например са миксерите на стойка.

Повечето от най-добрите ръчни миксери имат комплект бъркалки, които са с по-голяма бъркаща площ и съответно се справят по-добре от тези на по-евтините ръчни миксери.

Тези бъркалки разбиват много по-добре и бързо, а освен това се почистват по-лесно.

Миксери на стойкаТези миксери правят всичко, което и ръчните, но могат да смесват продукти за тесто, например за бисквити и хляб.

Недостатъци: По-тежки са и заемат повече място. Освен това имате и купа за почистване.

Някои модели са с една бъркалка, а други използват две, които се въртят една срещу друга. Миксерите с една въртяща бъркалка имат и въртяща се купа, която се върти наобратно на посоката на бъркалката.

При моделите за по-лека работа обикновено бъркалката не се върти – само купата.

Какво да имате предвид при избора на миксер

За да намерите най-добрия миксер за вас трябва да обмислите някои от основните си нужди и предпочитания в кухнята преди да продължите търсенето.

Нека ви представим девет основни фактора, които трябва да вземете предвид.

Нужди при готвене

Седнете за малко и помислете за какво най-вече ще използвате миксера – както откъм неща за гответе, така и откъм количество.

Ако обичате да правите печива за семейството и приятелите или пък просто ви доставя удоволствие често да хапвате домашни биксвити – най-добре вземете миксер, който ще ви позволи да бъркате голямо количество тесто.

Миксерите на стойка могат да се използват за повече неща от типичното бъркане на съставки за тесто и сладкиши.

С правилните приставки можете да ги използвате за правене на паста, равиоли, кюфтета, тамале, масло и всичко друго, което преди ви се е струвало прекалено сложно. Затова помислете добре колко често ще използвате миксера, за какво точно и в какви количества.

Така ще добиете по-ясна представа какъв миксер да изберете – от вида до размера и мощността.

Ценови диапазон

Ако се придържате към ръчните миксери можете да намерите хубави модели и под 70 лева (има и такива около 30 лева).

Ако пък сте решили да инвестирате в миксер на стойка – повечето хубави модели струват между 200 и 500 лева. Моделите за наистина сериозна употреба могат да достигнат над 1000 лева, но подобен ще ви трябва ако правите постоянно огромни количества печива – например ако имате пекарна.

За повечето домашни готвачи миксер между 70 и 200 лева би свършил добра работа.

Разбира се има и хай енд миксери, които струват повече, но те са подходящи за:

  • Често приготвяне на рецепти, които включват много и тежко бъркане (например тесто за хляб).
  • Искат достатъчно голяма купа, в която да могат да смесват много големи количества съставки.
  • Имат нужда от различни настройки и опции за прецизно смесване и бъркане на съставките.

ТеглоАко сте се спрели на ръчен миксер вероятно ще искате нещо леко и лесно за държане в ръка докато бъркате. Имайте предвид, че колкото повече съставки бъркате – толкова повече ще държите миксера в ръката си.

За някои хора това само по себе си може да бъде недостатък, който да ги насочи към миксер на стойка.

При миксерите на стойка трябва да се насочите към точно обратното.

Колкото по-тежък е миксерът – толкова по-добре ще се справя със смесването на съставките дори и в по-големи количества. Все пак не бихте искали да си вземете миксер на стойка, който да подскача и да се движи по кухненския плот при бъркане.

Но пък от друга страна вероятно ще ви трябва миксер, който все пак да можете да местите при нужда.

Ако ще държите миксера за постоянно на плота – теглото може да не е проблем, но ако ще го прибирате едва ли искате той да бъде прекалено тежък.

В случай, че наистина ще го вадите и прибирате в шкафа всеки път – уверете се, че избраният модел не е прекалено голям и тежък за целта. В противен случай вероятно ще спрете да използвате миксера или ще го вадите от шкафа само в крайни случаи, а това не е оправдана инвестиция.

Обикновено миксери с тегло от около 9 килограма ще свършат отлична работа – те стоят стабилно и смесват без затруднения. С по-лек модел на стойка рискувате да има излишно движение по плота, което означава, че ще трябва да наглеждате миксера докато бърка съставките.

Регулиране на скоросттаРазличните съставки ще изискват смесване на различна скорост. Повечето модели миксери – както ръчни, така и на стойка – предлагат няколко скорости на бъркане.

Обикновено опциите са между три и дванадесет.

Всички миксери трябва да имат бавна скорост, която бърка и същевременно позволява да добавяте останалите съставки без да става бъркотия. Повечето модели трябва да имат и опция за много бързо бъркане, което позволява на белтъците да се разбиват на сняг за целувки.

Според изискванията всеки потребител трябва да бъде доволен от миксер с поне три настройки за скоростта, но по-взискателните може би ще предпочетат модел с повече.

Размери

Има две основни неща, които трябва да обмислите когато става дума за размери:

  • С колко свободно място разполагате в кухнята?
  • Какво количество храна възнамерявате да приготвяте с миксера?

Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да изберете миксер, с който няма да ви се налага да жертвате нещо важно.

На пазара се предлагат миксери в различни размери и както можете да предположите – цените стават по-високи колкото по-големи са миксерите. Ако ще правите често големи количества печива и имате достатъчно място в кухнята – по-голям миксер ще улесни живота ви и ще бъде добра инвестиция.

Ако ще готвите по-рядко и по-малко количество или пък нямате място – ръчен миксер с компактни размери може би е по-подходящ.

ПриставкиКакво може да правите с един миксер на стойка зависи изцяло от приставките. Колкото повече инвестирате в тях – толкова повече разширявате възможносите на миксера.

Ако искате просто миксер, който да се справя с всяка задача, която средностатистическия домашен готвач може да постави, не ви трябват повече приставки от стандартните.

Повечето миксери имат следните три стандартни приставки в комплекта:

Кука за тесто:

Това е приставка, която обикновено има с-образна или спираловидна форма и се използва за месене на тесто.

Метална бъркалка за разбиване:

Тази бъркалка ви позволява да разбивате белтъци на сняг, да правите бита сметана, глазури и други, които изискват биене.

Плоска бъркалка:

Тази приставка е най-често употребяваната от пекарите. С нея можете да разбивате съставки за тесто за кексчета, бисквити и дори да мачкате варени картофи за пюре.

Много миксери имат в комплекта и предпазен капак, който позволява да добавяте съставки към сместа без да спирате миксера и съответно без излишна бъркотия.

Почистване

Ръчните миксери печелят в тази категория, защото се почистват много по-бързо и лесно от тези на стойка.

Миксерите на стойка имат повече компоненти за миене и освен това са по-обемни и тежки, което може да затрудни допълнително почистването. Някои приставки могат да се слагат в съдомиялна машина, но други трябва да се мият на ръка.

Според вида на миксера може да ви се наложи да миете и купата за смесване на ръка. Самият миксер можете да забърствате и с влажна кърпа след използване.

Според самия модел на миксера на стойка – той може да бъде една идея по-лесен или труден за цялостно почистване.

Ако се притеснявате за това – можете да прочетете мненията на потребители в интернет за конкретните модели, които ви интересуват.

Ниво на шум

Миксерите са шумни уреди откъдето и да го погледнем. Все пак имате електромотор, който няма как да не издава никакъв шум.

Някои миксери обаче са по-шумни от други, затова ако не искате да готвите в шумна среда – потърсете някой по-тих.

Най-добрите миксери на пазара

При миксерите обикновено важи правилото за това, че колкото плащаме – толкова получаваме. Ако ви трябва малък ръчен миксер за елементарни задачи – можете да заложите на нещо евтино.

Ако обаче възнамерявате да използвате миксера често и то за всякакви неща, включително и по-тежки задачи – по-скъп и качествен ръчен миксер или направо миксер на стойка са по-добрите варианти.

В случай, че не можете да се спрете на конкретни модели, представяме ви някои от най-добрите миксери на пазара към момента.

1. Миксер с купа Heinner Master Collection HPM-1500XMC


Този миксер е с мощност от 1500 вата и има шест различни скорости. Разполага с LED индикатор. С красив и елегантен дизайн е, като осигурява компактност и удобство при използване. Издръжлив е, благодарение на алуминиевия си корпус. Купата му е с капацитет от 5,5 литра и с предпазител против разливане.

Включени са различни аксесоари – бъркалки за тесто.

Има мобилна ос, функция месене, бъркалки, мерителна кана, система против хлъзгане. Може да се мие в съдомиялна машина.
Купи сега

2. Миксер Bosch MFQ4030


Миксерът осигурява отлично удобство при работа. Той работи тихо и леко, но е изключително мощен.

Работи с две иновативни и ефикасни бъркалки, които са изработени от неръждаема стомана и лесно разбиват и/или смесват продукти. Моторът е с мощност от 500 вата. Има модерен дизайн, като същевременно е компактен и лесен за използване и почистване.

Разполага с пет различни скорости.
Купи сега

3. Миксер с купа Star-Light SMM-1000W


Уредът е с мощност от 1000 вата, като така ви предоставя бързо смесване на продуктите за кратко време.

Има шест различни скорости, както и турбо режим. Неговата купа от неръждаема стомана разполага с капацитет от 5 литра. Има също различни аксесоари. Може, освен да смесва, и да меси продуктите.

Разполага с капак против пръскане.
Купи сега

4. Миксер Philips Viva Collection HR3740/00


Миксерът предоставя мощност от 450 вата за бързо и лесно използване. Разполага с пет различни скорости плюс функция турбо. С конусовидна бъркалка е, което позволява максимално подаване на въздух за пухкави текстури и гладки смеси.

Има бутон, чрез който лесно вадите бъркалките. Осигурява и възможност за месене.

С компактен и елегантен дизайн е, като същевременно прави работата с него, както и почистването му, изключително лесни.
Купи сега

5. Миксер с купа Daewoo DHM100B


Със своята мощност от 300 вата, миксерът осигурява лесна и удобна работа за бързо смесване или разбинаве на продукти, като осигурява също и възможност за месене.

Разполага с купа, която е с капацитет от 2 литра. Има пет на брой скорости и допълнителна функция турбо. Може да се мие в миялна машина. Компактен е, като същевременно е лесен за почистване и използване.

Има различни аксесоари: тел, бъркалки и аксесоари за месене.
Купи сега

6. Ръчен миксер Braun HM3000WH


Ръчният миксер на Браун предоставя мощен мотор от 450 вата, който бързо ще смеси или разбие вашите продукти.

Уредът ви осигурява пет на брой скорости, като, в допълнение, е и с включена турбо функция. Има мобилна ос, както и четири на брой аксесоари (бъркалки, приставки за месене). Компактен и удобен е.

Позволява ви лесно да го използвате и почиствате, като така работата ви в кухнята става по-лека.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Миксер с купа Electrolux ESM 3300


Този ръчен миксер ви позволява лесно да смесвате различни продукти, както и да месите тесто или да разбивате белтък. Има въртяща се купа, чийто капацитет е 3,5 литра.

Мощността на уреда е 450 вата, което позволява бърза и комфортна работа.

Разполага с пет на брой скорости, както и с функция турбо. Може да се мие в съдомиялна машина. Компактен и удобен е за употреба.
Купи сега

8. Миксер с купа Tefal Prepline HT413


Миксерът разполага с автоматично въртяща се купа, която е с капацитет от 2,5 литра. Уредът осигурява пет различни скорости, както и турбо бутон.

Мощността на мотора му е 450 вата, като това ви позволява лесно да смесвате и разбивате различни продукти.

Разполага с накрайник за ръчен блендер, който може да се сваля и слага, когато пожелаете. С включена мерителна купа е. Може да се мие в миялна машина.
Купи сега

3.6/5 - (25 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!