Всички категории

7-те Най-Добри Очила и Маски за Заваряване

Безопасността винаги трябва да бъде на първо място! Особено когато става въпрос за сериозни и небезопасни дейности като рязане на твърди материали, пробиване или заваряван.

Задължително е да пазите всяка част от тялото си, която може да пострада. Това в никакъв случай не включва само ръцете ви.

По време на заваряване нищо няма да предпази по-добре очите ви от добрите очила или стабилната маска!

Със здравето не бива да се правят компромиси. Именно затова много професионалисти предпочитат да инвестират една идея повече средства в подходящата екипировка.

Ако се занимавате със заваряване или ви се налага да сте покрай човек, който заварява, очилата или маската са просто задължителни. Тази екипировка се превръща във вашата сянка и най-вероятно е най-важният ви инструмент.

Един заварчик носи маската или очилата си в общи линии по време на целия работен ден. Именно защото те никога не се свалят, е от изключителна важност да се чувствате удобно с тях.

Добрата екипировка винаги е от значение за добре свършената работа. Подборът ѝ може би не ви се струва като особено сложна задача. Ще се изненадате обаче колко много варианти ви предлага съвременният пазар.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите със ситуацията. В него ще откриете цялата необходима информация за очилата и маските за заваряване. Когато се запознаете с нея, гарантирано ще можете да подберете точния за себе си продукт.

А за да сме ви максимално полезни, най-долу дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват очилата и маските за заваряване?

Подобно на всяка друга технология, през последните години очилата и маските за заваряване се развиха доста. В момента можете да откриете най-различни модели, всеки от които си има купища особености и екстри.

Основният принцип на работа на тази защитна екипировка обаче не се е изменил особено.

И очилата, и маските се стремят да запазят очите и лицето ви в безопасност с помощта на специализирани защитни лещи и серия от предпазни механизми. Тези предпазни средства със сигурност са покрили специални изисквания, така че да бъдат годни за употреба.

Те са задължителен компонент от оборудването за заваряване.

В процеса на работа те ще ви предпазят от облъчване, гореща шлака, искри, силна светлина, химически изгаряния и какво ли още не.

Разбира се, можете да се предпазвате както с очила, така и с маска. Имайте предвид обаче, че всеки от двата варианта си има както своите предимства, така и своите недостатъци.

Очилата със сигурност ще бъдат по-леки и няма да ви направят кой знае колко тромави. Имайте предвид обаче, че те ще осигурят защита само на очите ви.

Маските на свой ред ще предпазят не само очите ви, но и останалата част от лицето ви. За сметка на това обаче са значително по-обемисти и могат да създадат известни ограничения в процеса на работа.

И очилата, и маските ще ви осигурят достатъчно пълноценна очна защита.

Единственото, което трябва да прецените, е с кое ще ви бъде по-удобно да работите. Понякога очилата предлагат по-широко зрително поле от маските. В други ситуации обаче се налага задължително да пазите лицето си от хвърчащите към него искри.

Подбирайте разумно и при всички положения ще останете доволни!

Какви видове маски и очила за заваряване съществуват?

Ще се изненадате на какво многообразие от маски и очила за заваряване можете да попаднете по време на търсенето си. Всеки вид си има както своите предимства, така и своите недостатъци. В същото време някои модели са подходящи за един тип дейности, а други – не.

Важно е да познавате различните видове, ако искате да изберете възможно най-доброто. Имайте предвид, че разнообразието при маските е значително по-голямо, а и видовете очила в общи линии се припокриват с тях. Именно затова ще ви запознаем с различните видове маски за заваряване.

Пасивни маски за заваряване

Пасивните маски за заваряване са най-основният вид, на който можете да попаднете. Те не спадат към серията модернизирани маски с причудливи функции. Това обаче в никакъв случай не отнема то тяхната ефективност.

Подобни модели са изработени адекватно от наистина здрав материал. Техният дизайн се грижи за защитата на потребителя от летящи предмети, ултравиолетови лъчи и екстремната топлина, която бива излъчвана в процеса на заваряване.

Пасивните маски за заваряване дължат най-голямото си предимство на своята неусложненост. Именно защото се проектират и произвеждат сравнително лесно, в повечето случаи цените на тези модели са наистина достъпни.

Пасивните маски за заваряване са много по-евтини от моделите с автоматично затъмняване. В същото време остават леки и лесни за употреба, тъй като не са натоварени с излишни функции.

Не бива да пропускаме и факта, че лещите им също са изключително достъпни. В този ред на мисли, когато ви се наложи смяна, тя няма да натежи особено на бюджета ви.

В същото време обаче лещите на тези модели не са от най-надеждните, така че смените се налагат една идея по-често от обичайното.

Освен това имайте предвид, че самите те остават винаги тъмни. Именно затова по-често ще ви се налага да прекъсвате работата си и да сваляте маската, за да проверите как се движите.

Разбира се, пасивните маски за заваряване отговарят на потребностите на немалко потребители. Тези маски са идеални за всеки заварчик, който разполага с ограничен бюджет или просто предпочита по-опростеното и изчистено оборудване.

Маски за заваряване с автоматично затъмняване

Пасивните маски за заваряване при всички положения ще бъдат достатъчно ефективни в изпълнението на своето предназначение. Необходимостта от постоянно регулиране на лещите обаче ги прави доста тромави за употреба.

Маските с автоматично затъмняване на лещите компенсират този недостатък просто перфектно. Въпросното автоматично затъмняване е ключовата особеност и най-голямото предимство на подобни модели.

Сигурно се питате как точно се случва този феномен. Е, сега ще получите желания отговор.

Автоматизираните маски съумяват да разпознаят светлината, която се излъчва в процеса на заваряването. Те са проектирани така, че да регулират лещите си спрямо излъчваната светлина.

Подобни модели са се появили, понеже заварчиците смятат, че постоянното ръчно регулиране на лещите ги разсейва от процеса на работа. Въвеждането на подобна функция е било необходимо, за да се повиши значително производителността на майсторите, като им се спестят излишните усилия.

Маските за заваряване с автоматично затъмняване със сигурност са ефикасни и желани. Те обаче вървят заедно с една идея повече производствени претенции. Именно затова в повечето случаи цените им са една идея по-високи, в което се състои и основният им недостатък.

Въпреки това обаче, повярвайте ни, удобството и повишената производителност определено си заслужават.

Маски за заваряване със соларни лещи

Сред различните маски за заваряване с автоматично затъмняване можете да попаднете и на специални модели, които работят с помощта на соларна енергия.

В повечето случаи те използват фиксирана батерия, която не може да се подменя, тъй като е предназначена за зареждане директно от слънчевата енергия. Електрическата енергия от батерията участва в стартирането на захранването на маската. Слънчевата енергия обаче е тази, която съумява да го поддържа в действие.

Маските, които използват соларна енергия за своето захранване, могат да се окажат доста икономични. Това е така, понеже батерията им на практика не върши кой знае каква работа и съответно не изразходва излишна енергия.

Освен това в повечето случаи подобни модели автоматично изключват лещите си, когато не се използват. Това на свой ред допълнително увеличава икономичността им и ги прави доста желан избор.

Въпреки това обаче си има причини, поради които различни заварчици не предпочитат да работят с маски със соларно захранване. Една от най-ключовите причини се свежда до факта, че подобни модели не са готови за моментна употреба.

Винаги трябва да се помни, че маската трябва да се остави на слънце за известно време, за да се зареди преди проекта. Това обикновено се случва в рамките на предходния ден.

Да, маските със соларно захранване със сигурност могат да ви спестят немалко средства. Въпреки това обаче, ако забравите да ги заредите, със сигурност ще пропилеете ценно време за реализирането на проекта. Това на свой ред може да ви излезе дори по-скъпо от електрическата енергия.

Маска с батерийно захранване

Много по-предпочитани на фона на маските със соларно захранване са тези, които работят с помощта на батерии. В повечето случаи те използват акумулаторна или сменяема батерия, която обикновено е изработена от литий.

Голяма част от заварчиците в сферата често са много заети с изпълнението на различни сложни и времеемки проекти. Именно затова всяко улеснение е от ключово значение, тъй като подобрява производителността им.

Вече знаете, че немалко заварчици са се оплаквали от необходимостта ръчно да регулират лешите на маската си. Само си представете колко голямо затруднение ще се окаже необходимостта преди използването на маска със соларно захранване да се налага изнасянето ѝ навън и зареждането ѝ от слънчевата енергия.

Да, соларните маски със сигурност ще бъдат по-икономични от акумулаторните си конкуренти. Въпреки това обаче много от заварчиците предпочитат да похарчат малко повече за подмяна на батериите. В крайна сметка алтернативата би била ненужното затруднение на неготовите за използване точно преди проекта батерии.

Въпреки това обаче крайният избор си остава изцяло ваш и следва да се основава на личното ви предпочитание. И маските с батерийно захранване, и тези със соларно захранване си имат както своите предимства, така и своите недостатъци.

Маска за заваряване с фиксирано затъмняване

Съществуват маски за заваряване с фиксирано затъмняване. В повечето случаи подобни модели предлагат конвенционално ниво на затъмнение 10.

Тези маски не се приспособяват към различните яркости на дъгата.

Именно затова лещите с фиксирано затъмняване са идеални за вас, в случай че имате намерение да работите само по един вид проект, при който се използва само един определен вид материал. По този начин няма да ви се налага да регулирате лещата непрекъснато.

В същото време особеностите на маските с фиксирано затъмняване ги прави особено подходящи за направи-си-сам майсторите. Ако нямате опит като заварчик и просто искате да поправите нещо вкъщи сами, подобни модели са просто идеални за вас.

На жаргона на заварчиците този вид маски се наричат още “таткови” маски. Това е така, понеже именно такъв модел би избрал таткото, за да поправи рамката на велосипеда на детето си или пък желязната порта към двора.

Въпреки че, ако решите да извършвате различен заваръчен процес, ще ви се наложи да се снабдите с различни лещи, маските с фиксирано затъмняване всъщност си имат множество предимства.

В повечето случаи подобни модели се предлагат на наистина достъпна цена на фона на маските с автоматично затъмняване.

Да, те могат да се използват само за извършването на един и същи процес отново и отново. Въпреки това обаче имайте предвид, че за много стандартни заваръчни работи надали ще ви се наложи да променяте силата на затъмняването.

В този ред на мисли подобен модел всъщност може да ви свърши наистина добра работа в много от случаите.

Маска за заваряване с променливи сензорни лещи

Маските за заваряване с променливи сензорни лещи сериозно се отличават от тези с фиксирано затъмняване. За разлика от тях те разполагат с функция, която позволява на лещите да се адаптират към всички видове светлина и яркост, излъчвани от дъгата по време на заваряване.

В повечето ситуации тези модели се предпочитат от професионалните заварчици. Това е така, понеже на специалистите им се налага да работят по множество различни проекти, които включват взаимодействието с различни материали.

Както маските с променливо, така и маските с фиксирано затъмняване са еднакво защитени. Въпреки това обаче маските с променливо затъмняване имат възможността да регулират затъмняването, което лещата ви осигурява. По този начин полето на видимост на потребителя може да се увеличи десетократно.

Това може би не ви се струва особено важно. Представете си следната ситуация обаче.

Заварявате определен обект и излъчваната светлина е твърде ярка. В резултат на това не виждате особено добре и допускате грешка, която води до дефект на заварката.

Професионалните заварчици ще ви кажат, че дефектът е най-лошият им кошмар. В повечето случаи дефектът означава необходимост от задължително преработване на цялата заварка.

Да, маските за заваряване с променливо затъмняване са най-скъпите маски за заваряване. Освен това LCD дисплеят им изисква специално захранване, което на свой ред води до необходимостта от смяна на батериите или от допълнително време за зареждане със соларна енергия.

Въпреки това обаче подобни модели си заслужават. С тяхна помощ можете да избирате нивото на затъмняване в зависимост от вида на работата, с която сте се захванали.

Те ви осигуряват ясна видимост, което може да ви спаси от излишни грешки. И това се случва, без да ви се налага да ги сваляте, за да проверите работата си.

В същото време, когато ударите дъгата, лещата автоматично потъмнява и ви сигнализира за това.

Ако държите на максималната безопасност, това е маската за вас.

Маска за заваряване тип “палачинка”

Ако тепърва навлизате в света на заварките, може би никога не сте чували за маските за заваряване тип “палачинка”. Те получават това странно название заради особената си форма.

Основната характеристика, която ги прави просто задължителни за външно заваряване, е тяхната балсова кутия. Това е малка кутия, изработена от дърво, която обгръща очите ви и служи като държач за лещите.

Въпросната кутия действа като очила и може да запечата цялата светлина, която иначе може да се отрази от вътрешната страна на затъмнената леща. Тя ще допринесе сериозно за осигуряването на най-доброто зрение без излишни отблясъци.

Тази функция е особено полезна, в случай че заварявате на открито. Заварчиците на тръбопроводи се радват особено много на маската “палачинка”, когато позицията на слънцето е директно зад тях.

От едната страна на тези маски е позициониран специален щит. Той предпазва лицето ви от заваръчни искри и UV лъчи. Този щит се позиционира от дясната страна на лицето за заварчика десничар и от лявата за заварчика левичар.

Маските за заваряване тип “палачинка” са особено леки и могат да се носят наистина продължително време. В същото време палачинковата им форма предпазва всички страни на лицето ви.

Освен това очилата от балсовата кутия не само блокират светлината от всички ъгли и отзад, като по този начин ви осигуряват ясна видимост. В същото време тя е особено мека и лека и приляга удобно на лицето ви.

Единственият недостатък на маските “палачинка” се свежда до факта, че те са предназначени само за заварки на открито.

Кожена маска за заваряване

Да, представяте ли си? Съществуват дори и кожени маски за заваряване.

Те покриват изцяло лицето, врата, главата и дори раменете ви с допълнителен слой кожа. В същото време ви осигуряват видимост без отблясъци и са особено подходящи за заваряване на открито.

Специалният им дизайн прави тези модели изключително предпочитани при екстремно студено време и силен вятър. Изработени са от пожаро- и топлоустойчив материал и предпазват врата, главата и лицето ви от заваръчните изпарения, искри и топлинен стрес.

Кожените маски са снабдени с обръщащ се ръб на лещите. Така не се налага да сваляте маската си всеки път, за да проверите какво се случва със заваряването съединение.

Можете да комбинирате обръщащия се капак както с филтър с фиксирано затъмняване, така и с филтър с автоматично затъмняване.

Кожените маски са изработени от надеждна кожа, която ще ви осигури комфорт и здравина. В същото време ви покриват целите и са идеални за работа в ограничени пространства или заваряване над главата.

Недостатъците им обаче произтичат от факта, че не са толкова универсални, колкото други заваръчни маски. В същото време пък могат да станат особено горещи и неудобни за носене при продължителни периоди от време.

Въпреки това обаче намират приложения в множество различни ситуации.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на очила и маски за заваряване?

Вече сме спокойни, че познавате достатъчно добре различните видове очила и маски за заваряване. Проучването ви обаче в никакъв случай не е приключило, предстои ви да си отговорите на още въпроси.

Тези приспособления си имат куп характеристики и особености. Определено си заслужава да им отделите подобаваща доза от вниманието си, ако искате да се снабдите с възможно най-доброто.

В тази секция ще ви запознаем с всичко, което трябва да вземете предвид при покупката на очила и маски за заваряване.

Вашите нужди

Абсолютно всички очила и маски за заваряване са проектирани така, че да предпазват заварчиците от опасностите на ултравиолетовите и инфрачервените лъчения, които се излъчват от заваръчните дъги.

Въпреки това обаче някои потребители се чувстват по-добре с определен модел, а други не могат да работят с него. Колкото и да ни се иска да се снабдим с маска за заваряване от най-висок клас, ако тя не отговаря на нашите потребности, надали ще ни свърши работа.

Може би първото съображение, което трябва да направите, се отнася до следния въпрос. Имате намерение да използвате маската или очилата си за изпълнението на една конкретна задача или за справянето с много такива?

Вече знаете, че в първия случай имате възможност да се насочите към моделите, чието затъмняване е фиксирано. При втория обаче ще се окаже по-разумно да отделите малко повече средства за модел с променливо затъмняване.

Извън този въпрос има още купища фактори, които могат да направят едни очила или маска по-подходящи за вас от други. Бюджетът, теглото, лещите – всичко може да направи една маска по-удобна и предпочитана.

Преди всичко се погрижете да си изберете маска или очила, които са ви удобни. Заваряванията в някои ситуации могат да бъдат особено продължителни, затова е необходимо да можете да ги носите продължително време.

Отделете си малко повече време и подберете най-подходящата маска или най-подходящите очила. Това със сигурност ще ви се отплати по отношение на работната ви производителност и качеството на заварките.

Тегло

Може би се питате какво значение изобщо може да има теглото на една маска или едни очила за заваряване? Ще се изненадате, но всъщност влиянието на теглото на екипировката върху процеса на работа не е никак малко.

По-леките очила и по-леката маска ще сведат до минимум натоварването върху врата ви. Това на свой ред ще намали умората при по-продължителна употреба.

Разбира се, има много по-важни фактори, които да вземете предвид при избора на подходящата предпазна екипировка. Все пак е по-важно да сте адекватно защитени и работата ви да не бъде възпрепятствана, отколкото да се чувствате необременени.

Въпреки това обаче имайте предвид, че вашият собствен комфорт ще повлияе значително върху качеството на крайните резултати от работния процес.

Най-важният въпрос, на който трябва да си отговорите в случая е следният. Колко дълго имате намерение да носите маската или очилата си?

Ако ви се случва да заварявате нещо в дома си само от време на време и за кратко, надали ще ви направи впечатление разликата в теглото. В случай че си изкарвате хляба със заваряване обаче, ви съветваме да инвестирате във възможно най-лекия модел, който можете да си позволите.

Лещи

Вече знаете, че съществуват очила и маски както с фиксирано, така и с променливо затъмняване. Освен това сте запознати с особеностите и на двата модела, затова няма да ви занимаваме повторно с тях.

Искаме обаче да насочим вниманието ви към факта, че именно от лещите на вашите очила или маска зависи безопасността на очите ви. Именно затова е важно в никакъв случай да не правите компромис с качеството на избрания от вас продукт.

Всеки производител трябва да отговаря на определен стандарт. Ако моделът, към който сте се насочили, не покрива актуалния стандарт за безопасност, най-добре би било да се преориентирате.

Всеки чифт очила и всяка маска трябва да са валидирани вследствие на множество тестове. Само безотказната им работа ще гарантира вашата собствена безопасност.

Така или иначе знаете, че повечето модели с фиксирано затъмняване се проектират с ниво на затъмняване 10. То задължително ще филтрира ултравиолетовите и инфрачервените лъчения и ще ви предпази.

Припомняме ви също, че моделите с фиксирано затъмняване са подходящи, ако извършвате само един тип заваряване. Маските и очилата с променливо затъмняване пък са проектирани с автоматично затъмняващи се филтри и електронни филтърни лещи.

Когато обективът не е активиран, LCD филтърът обикновено има затъмнение 3 или 4, подобно на слънчеви очила. По време на работа обаче лещите потъмняват до 9-13.

В случая е важно да обърнете внимание на скоростта на превключване на лещите. Времето им за реакция се отнася до това колко бързо ще преминат от естественото си състояние към по-сериозно затъмняване, когато започне заваряването.

Това обикновено се случва за от 1/3600 до 1/25000 от секундата. Ако работите в продължение на няколко часа, по-бавното превключване вероятно ще доведе очите ви до по-сериозна умора в края на деня. В този случай ви препоръчваме да се насочите към средното или професионалното ниво на скорост на превключване.

Захранване

Вече знаете, че маските и очилата с променливо затъмняване имат нужда от електрическо захранване, за да работят пълноценно. Наясно сте също с плюсовете и минусите на различните възможности.

Необходимо е обаче да ви запознаем с малко повече подробности, за да направите най-добрия избор. Остава да изберете – батерия, слънчева енергия или и двете.

Някои модели разполагат с вътрешни несменяеми батерии и панели за соларна енергия. Други пък са проектирани със сменяеми батерии и соларни помощни панели.

В някои случаи става въпрос за литиеви батерии. Те със сигурност са чудесни за удължаване на живота на батерията. Въпреки това обаче все още не са чак толкова широко разпространени, колкото стандартните ААА батерии. В същото време литиевите батерии обикновено повишават цената на даден продукт.

Соларните панели определено са ефективно решение, но изискват грижа и съобразителност. Батериите си остават по-удобния и логичен, макар и не чак толкова икономичен вариант.

Разбира се, решението винаги си остава изцяло ваше. Ако искате достъпен вариант с ниски разходи за смяна на батериите, насочете се към ААА батериите. В случай че предпочитате да заложите на по-дългия живот, препоръчваме ви литиевите батерии.

Цена

Разбира се, защитата на очите, лицето и шията ви трябва да бъде приоритет, без значение на каква цена. Въпреки това обаче винаги искаме да направим възможно най-добрата сделка.

Именно затова, преди да закупите определени очила или маска за заваряване, ви съветваме да направите проучване на пазара. Вече сте наясно какво да очаквате и за какво да следите по време на търсенето си, така че сме спокойни, че можете да изберете най-доброто предложение.

Ако искате да получите повече подробности за определени модели, посещението на местната железария или задълбаването в онлайн магазини винаги са чудесен вариант.

Имайте предвид, че моделите с автоматично затъмняващи се лещи винаги ще струват повече в сравнение с пасивните. Ценовата разлика очевидно се дължи на техните отличителни характеристики – ефективността, удобството и пр., които ви предлагат.

Въпреки това обаче ограниченият бюджет не означава непременно да се задоволите с малкото. Конкурентността между различните производители води до сравнително широк ценови диапазон в зависимост от функциите на даден модел.

Именно затова си заслужава да изследвате възможностите си внимателно. Само така ще откриете точните за себе си очила или маска за заваряване с оптималното съотношение между цена и качество.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за очилата и маските за заваряване и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Заваръчни очила маска Profi


Представяме ви уникалните произведение на Profi, което представлява заваръчни очила и заваръчна маска в едно. Можете да носите цялата маска или да останете само с очилата за по-добро охлаждане. Този модел разполага с функция за автоматично затъмняване от 4 до 9-13 при време за реакция от 0,1 ms. Моделът автоматично регулира външната светлина и е подходящ както за заваряване, така и за шлайфане. Зрителната площ, която ви осигурява, възлиза на 120 х 35 мм. С този огнеупорен модел защитата ви е просто гарантирана.
Купи сега

2. Маска за заваряване Intensiv 53163 ARGUS


Маската за заваряване Intensiv 53163 ARGUS е един страхотен полипропиленов продукт с видима част от 100 х 65 мм и тегло от 0,5 кг. Моделът ви предлага функция за автоматично затъмняване до 9-13. Произведене е специално с течни кристали за оптимална защита и ви осигурява оптичен клас 1/1/1/1. Маската обхваща цялата ви глава, така че ще бъдете гарантирано предпазени от всички зловредни влияние при процеса на заваряване.
Купи сега

3. Очила за заваряване Profi 30730


Тези очила за заваряване с автоматично затъмняване са още едно страхотно произведение на Profi. Моделът е фотосоларен, така че можете да се възползвате от възможността и да го зареждате с помощта на слънчева енергия. Лещите са покрити със специални защитни PC стъкла и са резистентни към UV лъчите. Очилата са изключително здрави и гарантирано удароустойчиви. В същото време ви предлагат свобода и комфорт и са идеални за справянето с в общи линии всяка заварка.
Купи сега

4. Маска за заваряване Rhinoweld


Представяме ви една страхотна маска за заваряване от най-висок клас, подходяща за серия различни видове заварки. Моделът е фотосоларен и може да бъде захранван с помощта на слънчевите лъчи. Зрителното ви поле с него възлиза на 100 х 60 мм. В същото време маската може непрекъснато да регулира нивото на чувствителност. Автоматично настройва нивото на затъмняване със скорост от 1/25000 секунди, докато ви осигурява постоянна ултравиолетова и инфрачервена защита 16. Моделът се предлага с гаранция за безотказна работа от една година и със сигурност ще ви осигури възможност да реализирате всички желани заварки при максимална безопасност.
Купи сега

5. Очила за заваряване Profi 30729


Споделяме с вас още един разчупен модел очила за заваряване, произведени от Profi. Тези очила са изключително достъпни, разполагат с фотосоларна батерия и са предназначени за предпазване на очите ви от искри, пръски и вредни лъчения в процеса на заваряване. Филтърът на лещите им ви осигурява автоматично и безотказно затъмняване спрямо работния процес. С тези очила се работи изключително лесно, в същото време дизайнът им е ергономичен, а дължината на рамката им се регулира. Подходящи са за различни видове заварявания.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Очила за заваряване Vorel


Не че това има някакво значение, но ако искате да изглеждате ретро по време на заваряване, очилата Vorel са за вас. Те са проектирани с два реда филтри – външни ( със затъмняващ филтър) и вътрешни (със защитна леща). Благодарение на накланящата се рамка можете да получите затъмнен или естествен изглед по всяко време. Очилата са изработени от метал и са подходящи както за заваряване, така и за шлайфане. Осигуряват ви степен на затъмняване 5 и могат да ви свършат работа в множество различни ситуации.
Купи сега

7. Очила за заваряване Portwest


Очилата за заваряване Portwest са последният модел, който ще споделим с вас. Те са изключително елегантни, достъпни и в същото време могат да ви бъдат полезни в множество различни ситуации. Нивото им на затъмнение е 5. Моделът е проектиран специално със странична защита, за да предпазва очите ви максимално. В същото време регулируемите рамене на очилата са там, за да ви осигурят персонализиран комфорт. А както знаете, комфортът ви по време на работа може сериозно да повлияе на качеството на крайните резултати.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!