Всички категории

5-те Най-Добри Отварачки за Консерви

Много хора съхраняват консервирани храни в домовете си, които могат да бъдат наистина полезни в моменти, когато няма време или възможност за обстойно готвене.

Консервирането е отличен начин да предпазите нетрайните хранителни продукти от разваляне. И въпреки това самото отваряне често може да бъде сложно и досадно преживяване.

Сега можете да направите този процес по-бърз и по-лесен – отварачките за консерви са необходимост в кухнята!

Те са безопасни и удобни за използване и са must-have във всеки дом.

За ваш късмет, с най-новите технологични постижения, вече не е нужно да се борите с острия капак на кутията и да оставяте поредната драскотина върху ръцете си.

На ваше разположение има множество различни видове отварачки за консерви, от които можете да изберете моделът, който най-добре отговаря на вашите нужди.

В случай че проявявате повече интерес относно тези продукти, продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще ви представим всичко най-важно за тях, плюс няколко полезни съвета за използването им.

А за да бъдем максимално изчерпателни, сме подготвили и списък с някои от най-добрите отварачки на българския пазар, който може да откриете по-надолу…

Какво представляват отварачките за консерви?


Просто казано, отварачките за консерви са едни от най-често използваните кухненски инструменти или устройства, които ви помагат в ежедневните ви кулинарни задачи.

Тези продукти работят по доста прост начин, при който пробиват металната кутия и отрязват горната й част с едно-единствено бързо движение.

Тъй като има толкова голямо разнообразие, трябва да имате най-доброто предложение, за да спестите време и енергия.

Ръчните отварачки са най-популярният вариант, защото са лесни за използване и пестят място. Въпреки това, електрическият вариант може да ви подхожда най-добре, ако не харесвате процеса на усукване.

В крайна сметка, това е по-скоро въпрос на лични предпочитания, отколкото на нещо друго.

Накратко – този кухненски инструмент може да изглежда елементарен в сравнение с други джаджи, но някои от тях имат изключително полезни функции, които ви помагат да отваряте кутии и да изхвърляте безпроблемно капаците.

Как работят отварачките за консерви?


Повечето отварачки притискат режещо колело в ръба на капака докато грубо поддържащо колело се притиска нагоре под ръба на консервата.

Механичните модели с тази функция могат да бъдат идентифицирани по набор от зъбни колела зад режещите и опорните такива.

Някои по-необичайни уреди от тази категория, пък, се врязват отстрани на консервата, често в областта на шева, така че да се образува хубав капак.

Той не е много остър и не попада в храната. В този случай опорното (и вероятно задвижващото) колело се движи около вътрешния ръб на капака, когато консервата се отваря.

Кои са основните предимства от употребата на отварачки за консерви?


Сигурни сме, че търсите подобно устройство именно за да улесните ежедневните си домакински задължения.

Е, тези продукти са готови да ви подпомогнат в кухнята като ви предложат няколко чудесни предимства, които никак не са за изпускане.

Издръжливост

Това е първата точка към ръчните продукти. Тъй като имат по-малко сложни части, те са склонни да издържат по-дълго.

Техните материали също са по-здрави, тъй като са само с твърди метални части.

Те са склонни да ръждясват по-често от електрическите модели, но трябва да мине известно време, преди това да стане забележимо.

И двата вида ще ви гарантират здравина за дълъг период и ще трябва да мине много време, преди да се наложи да поправите дадения продукт.

Бърза и лесна употреба


Можете да отворите множество консерви с помощта на отварачка с по-малко усилия и за кратък период от време.

Въпреки че както електрическите, така и механичните варианти са предназначени за отваряне на хранителни кутии, трябва да положите двойно повече усилия, когато използвате механичния метод.

Докато от друга страна, когато използвате електрическо устройство, всичко, което трябва да направите, е да включите дадения модел в електрическия контакт и да стартирате машината, като държите консервата в правилна позиция.

Преносимост

Има няколко дизайна, които могат да се монтират на плота или да се закачат на определена позиция, което ще бъде удобно за потребителя.

Това е мястото, където повечето хора очакват, ръчният продукт да бъде единствената опция, но това не е така.

Поради напредъка на технологиите, вече има електрически отварачки, които могат да се захранват от батерии.

През повечето време те все още могат да работят и от мрежата. Така че, когато става въпрос за използване на тези продукти навсякъде, е равнопоставено, ако купувате правилния за вас инструмент.

Безопасност


Механичният нож за консерви може да причини различни видове наранявания, ако не се използва правилно.

Това обаче няма как да се случи с подходящите за това начинание продукти, тъй като има различни мерки за безопасност, взети от производителя на дадения кухненски помощник.

Функционалност

Различните модели са склонни да предоставят няколко допълнителни удобства.

За всеки, който иска да добави малко модерна технология към своята кухня, електрическият продукт е този, който трябва да избере.

Най-добрият кухненски инструмент за вас е този, за който сте отбелязали най-много тикчета в списъка.

Ако искате да се придържате към традиционна ръчна отварачка, която прорязва консервата отгоре през капака, добре е да изберете приспособление с магнит за повдигане.

Магнитът може да вземе капака от горната част на кутията, без да създава излишна бъркотия.

В случай че отварачката има бутон за освобождаване – няма да е необходимо да докосвате капака с ръка и можете да го изпратите направо в контейнера за боклук

Какво трябва да имате предвид, когато купувате отварачка за консерви?


След като се запознахте със същността на тези чудесни продукти, идва време да научите и за техните специфични фактори, които трябва задължително да имате предвид по време на покупката.

Те ще ви помогнат да се ориентирате по-лесно в избора си и ще ви подскажат от какво точно имате нужда, за да не сте разочаровани при крайния резултат.

Размер

Повечето ръчни отварачки са достатъчно малки, за да се поберат в основно чекмедже за прибори, което ги прави безпроблемно допълнение към всяка домашна кухня.

Електрическите варианти са малко по-големи, така че се уверете, че имате достатъчно пространство, за да държите устройството.

Това, което е страхотно предимство както при ръчните, така и при електрическите модели е, че независимо от размера, все още е доста лесно да отворите консерва от всякакъв размер.

Ако искате малко, компактно устройство, което можете да използвате за къмпинг или риболов, винаги можете да изберете малък механичен нож.

Въпреки че тези отварачки нямат функцията за усукване, която имат ръчните, те имат остър ръб, който лесно може да пробие консерва, и използват леко люлеещо движение, което ще прореже останалата част от капака.

Ако отваряте голяма метална кутия, това ще отнеме повече време с компактна отварачка.

Не са идеални за домашна кухня, но са чудесни малки артикули за ситуации, в които нямате много място.

Лесна употреба


Лесното използване на отварачката за консерви се свежда най-вече до това дали е ръчна или електрическа.

Ако е ръчна, ще трябва да завъртите около обиколката на кутията, за да освободите капака.

Ако е електрическа, можете просто да поставите кутията си близо до острието и да гледате как се случва магията.

Едно нещо, което трябва да отбележим, преди да направите покупката, е, че повечето ръчни отварачки са предназначени за хора с дясна ръка. Ако сте левичар, помислете за закупуване на модел, който е предназначен точно за вас.

Качество

Без съмнение, огромна част от тези чудесни продукти са оборудвани с отлично качество.

Но ако трябва да сме конкретни, най-добрият избор що се отнася до качеството е да подберете модел, който е устойчив на ръжда.

Перфектно режещия механизъм е изработен от неръждаема стомана, а и едва ли искате да имате частици ръжда в храната си, нали?

Поддръжка


Обикновено няма нищо сложно в поддръжката на тези кухненски помощници, но в това отношение за предпочитане са ръчните модели.

Повечето от тях са подходящи за миене в съдомиялна машина, което допълнително улеснява процеса на цялостната ви работа

Електрическите също не представляват трудност, просто трябва да сте по-внимателни в това отношение.

Материал

Повечето отварачки са направени от метал с някои пластмасови елементи като дръжки, основи или лостове.

Някои от тях, обаче, могат да имат дървени или бамбукови компоненти, в зависимост от модела.

Както вече разбрахте, най-добрият материал, използван за направата им е неръждаемата стомана, така че се придържайте главно към нея.

Форма

В случай че искате вашият домакински помощник да може да отваря консерви с необичайна форма, потърсете модел, който ще може да ви предложи това удобство.

За щастие, на пазара има огромно разнообразие, така че лесно ще успеете да се сдобиете с подобно устройство.

Дизайн


Както вече разбрахте, повечето отварачки за консерви са предназначени за използване с дясна ръка.

Ако някои от членовете на вашето семейство са левичари, потърсете модел който може да се използва с всяка ръка, (това най-често са универсалните варианти).

Имайте предвид, че някои от тях са предназначени само за левичари, но те могат да бъдат по-трудни за намиране и по-скъпи от моделите за дясна ръка.

Цена

За начало, ръчните отварачки за консерви обикновено са много по-евтини от електрическите.

Но това не трябва да ви заблуждава, защото именно те са склонни да издържат десетилетия.

Въпреки това, ако искате електрически модел, който премахва неудобството от усукване и потенциално излагане на остри ламаринени остриета, тогава плащането малко повече за тези допълнителни функции може да си струва.

Тъй като тази кухненска джаджа е толкова достъпна стока, повечето модели не се предлагат с гаранция, но всъщност това по никакъв начин не трябва да ви притеснява.

Как да използвате най-добре вашата отварачка за консерви?


Поддръжката е много важна част за всяко едно устройство, включително и за това, тъй като по този начин позволявате на отварачката да издържи по-дълго и също така да не съдържа никакви хранителни бактерии и микроби.

Какъв е правилният начин за използване? Е, всъщност е доста прост, стига да сте внимателни и стриктни към даденото ръководство за употреба на определения модел.

Ето и няколко начина, по които да използвате най-добре вашият нов кухненски продукт и полезни съвети, които ще са ви в плюс при бъдеща употреба.

Безопасна употреба


По принцип, вместо да захванете ръчния инструмент отстрани на консервата, така че копчето, което въртите, да е подравнено към заоблената страна, вие просто трябва да поставяте отварачката хоризонтално върху неотворената консерва.

Затегнете кръглите механични ножове върху горната част (или капака) на кутията, така че инструментът да е плосък отгоре и колелата да са подравнени с краищата на капака.

Завъртете копчето, за да отворите горната част, и ще откриете, че цялата горна част се отделя чисто (без остатъчен капак) с един замах.

По този начин ще си гарантирате здрави пръсти и няма да се налага да вадите мръсния капак от храната си.

Много потребители в секциите за прегледи и коментари отбелязват, че тази техника за отваряне на консерви намалява потенциалната опасност, повече от старомодния начин.

Важно е обаче да се отбележи, че този метод не е включен за всички отварачки и все пак трябва да внимавате за остри ръбове по всяко време, защото въпреки че вече няма капак, изрязаните ръбове на кутията може да са опасни.

Почистване


Независимо от метода, който предпочитате, уверете се, че отварачката, която използвате е чиста.

Мръсното острие може да въведе бактерии като салмонела или Е. coli в храната ви!

Някои модели не могат да се поставят в съдомиялна машина, така че се придържайте към механичната техника.

За да ги почистите добре, ги измивайте със сапун и топла вода след всяка употреба и използвайте малка четка, за да изтъркате труднодостъпните места, като зъбни колела и острие, или залепнала храна.

Изсушете напълно преди съхранение, за да предотвратите ръжда. Почистете електрическите отварачки за консерви с влажна кърпа и подсушете старателно.

За ръжда и остатъчна мръсотия, накиснете ръчната отварачка за консерви или подвижното режещо колело на електрическото устройство в оцет за няколко минути.

След това внимателно използвайте четка, за да изтъркате с топла вода и сапун и подсушете добре.

Можете също така да добавите няколко капки минерално масло, за да смажете зъбните колела и да поддържате отварачката си, за да работи като нова и най-вече да предотвратите ръждата.

 

Надяваме се, че сме били достатъчно изчерпателни и сме успели да ви помогнем с нашите техники и полезни съвети.

А сега идва време да разгледате продуктите от тази категория, като сме сигурни, че вече сте напълно готови да изберете най-подходящия продукт за вас и вашите нужди.

1. Отварачка за консерви HendiКомпактна отварачка за консерви с дължина 190 мм и безопасно отваряне без оставяне на остър ръб. Моделът е изработен от висококачествен инокс, в черен цвят и в подходящ дизайн за пренасяне, където и да се намирате.
Купи сега

2. Отварачка за консерви Fackelmann MonacoУдобен и издръжлив модел, подходящ за отваряне на всякакви консерви лесно и удобно за отрицателно време. Отварачката е изработена от инокс, в сребрист и черен цвят и с компактен размер от 21,2 см.
Купи сега

3. Автоматична отварачка за консерви One TouchС този автоматичен модел ще успявате да отваряте консерви само с натискането на един бутон, без да се налага да използвате каквито и да е било усилия. Този революционен продукт е подходящ, както за хора със слаби, артритни ръце, така и за хора, които просто искат да направят отварянето на консерви едно по-приятно занимание. Отварачката е подходяща за отваряне на почти всички размери консерви и е оборудвана с автоматично спиране, след приключване на работата. Моделът е изработен от пластмаса, в бял цвят и включва със себе си приставка и транспортна кутия.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

4. Отварачка за консерви ShikКласическа отварачка, изработена от висококачествена неръждаема стомана, която ще ви осигури здравина и по-високо ниво на хигиена. Моделът има вградена с корпуса отварачка за бутилки и “ухо’ за окачване и съхранение. Отварачката е подходяща за миене в съдомиялна и е с компактни размери за удобно пренасяне 22 см.
Купи сега

5. Отварачка за консерви BrabantiaБезопасна и лесна за употреба отварачка, подходяща за всички видове стандартни консерви. Моделът е разработен да не оставя никакви назъбени ръбове, за да предпази максимално потребителя и е с утвърден принцип на работа. Подходящ е за съдомиялни машини и е снабден със специална халка за окачване.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!