Всички категории

6-те Най-Добри Покривала за Кола

Внимание, шофьори! Грижете се внимателно за колите си!

Ако държите на автомобила си и искате да го поддържате добре, при всички обстоятелства трябва да помислите за неговото съхранение.

С подходящото покривало за кола вашият автомобил гарантирано ще се запази за дълго време във възможно най-добрия си вид.

Независимо дали паркирате колата си в гараж, на улицата, в подземен или открит паркинг, тази допълнителна защита е от ключово значение за пълноценното ѝ съхранение.

С нейна помощ ще предпазите превозното си средство от всички нежелани взаимодействия с околната среда.

Ако проявите доза търпение и покривате автомобила си всеки ден, той със сигурност ще продължава да изглежда като нов.

Покривалата за кола обаче са толкова различни, колкото са и самите коли. Изборът на най-подходящото покривало за вашите нужди наистина може да се превърне в една нелека задача.

Ние сме тук, за да ви помогнем с решаването ѝ. Подготвили сме това ръководство, за да ви бъде от максимална полза при избора на точното покривало за вашата кола!

В него ще откриете всичко необходимо, което трябва да знаете за тези приспособления, така че да изберете оптималния вариант.

А най-долу сме подбрали и някои от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента.

Какво представляват покривалата за кола и кои са основните ползи от употребата им?

Макар че се предлагат в много различни варианти, покривалата за кола имат преди всичко една основна функция – когато са подбрани правилно, те предпазват автомобила от всички нежелани взаимодействия с околната среда, които иначе биха му навредили.

От проста бариера срещу прах тези приспособления могат да се превърнат в защитници от дъжд, сняг, вятър, слънце, одрасквания и какво ли още не.

Макар и да изискват известна доза време, покривалата за кола обикновено не са особено сложни за поставяне.

Ако покривате колата си ежедневно, при всички обстоятелства ще ѝ осигурите дълготраен блестящ външен вид.

Впрочем дори и да съхранявате автомобила си в гараж, той продължава да бъде изложен на сума рискови ситуации. Би могъл да пострада от случайно паднали върху него предмети, одрасквания от дрехи и неизбежното постепенно напрашаване.

Това, че има покрив над себе си, със сигурност ще го предпази от атмосферните своеволия, но не и от всички тези останали потенциални рискове.

Тъкмо затова е необходимо да покривате дори и гаражния си автомобил – само така ще му осигурите оптимално съхранение.

Съществуват специални покривала за вътрешно съхранение на автомобили.

Те са по-леки и достъпни и в много случаи могат да се използват и за покриване навън. Уви обаче, много от тези покривала не са проектирани, за да се справят при по-сериозни климатични обстоятелства. Именно затова избирайте внимателно!

Обобщено казано – покривалата за кола разполагат с куп разнообразни характеристики, които да осигурят на автомобила ви максимално добро съхранение.

И все пак е важно да бъдете наясно точно от какво имате нужда. Само тогава ще имате възможност да изберете точния за себе си продукт

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате покривало за кола?

Покривалата за кола разполагат с множество разнообразни особености, така че да могат да изпълняват пълноценно функцията си при всякакви обстоятелства.

Както вече споменахме, автомобилът ви може да бъде подложен на най-различни атмосферни условия, които биха му навредили, ако не е съхраняван правилно.

Тъкмо затова подбирането на точния модел покривало за кола е толкова ключово положение, от което зависи неговата ефикасност.

Сега ще ви запознаем с всички ключови характеристики на тези приспособления. Така ще сме сигурни, че ще можете да прецените от какво имате нужда и знаете кое покривало да подберете за своята кола.

Размер

Разбира се, покривалото за кола трябва да покрива целия ви автомобил, за да ви свърши максимално добра работа.

Тези продукти се предлагат в различни размери, така че се уверете, че сте подбрали точния за своя автомобил. В противен случай може да се окаже, че превозното ви средство, макар и покрито, не е добре защитено.

Бихте могли да се снабдите с такова покривало за кола, което да бъде изработено специално за вашия автомобил.

Тогава със сигурност ще му осигурите възможно най-качественото съхранение.

Направата и доставянето на подобен продукт обаче при всички обстоятелства ще ви излезе по-скъпо, а и ще отнеме повече време.

Не трябва да пропускаме и факта, че биха могли да възникнат потенциални грешки, които трябва да се регулират допълнително. Това още повече усложнява целия процес.

Освен ако не целите да покривате автомобил с колекционерска стойност, надали имате нужда от поръчково покривало…

Съществуват универсални предложения за различните типове и размери автомобили.

Те няма да прилягат така плътно по формите на вашата кола, но със сигурност ще свършат работата си напълно изрядно.

В повечето случаи вероятно ще се обърнете именно към някой от тези универсални модели. Те са по-достъпни и можете да намерите подходящия за себе си с лекота.

Често са достатъчни само няколко кликвания в интернет и покривалото ще бъде върху колата ви само след ден или два.

Водоустойчивост

Дъждът е може би най-честата причина някой да реши да се снабди с покривало за кола.

Дъждовната вода често носи прахови частици със себе си, а постоянната влага със сигурност може да навреди на автомобила ви.

Вероятно и вие се стремите към водоустойчиво покривало за колата си. Тъкмо затова е ключово да знаете какво точно да търсите и да изисквате от един продукт.

На първо време, трябва да бъдете наясно, че някои материали изолират водата по-добре от други.

От друга страна обаче, в много ситуации това може да се превърне в проблем за съхранението на автомобила ви.

Това, че покривалото върху колата ви не пропуска дъждовната вода под себе си, в много случаи може да означава, че не допуска и влагата по автомобила ви да излезе навън.

А влагата е може би най-големият враг на един автомобил. Задържането ѝ гарантирано в един момент ще доведе до корозия, мухъл и плесен.

Тези вредители със сигурност ще повредят боята и много от компонентите на вашата кола.

Тъкмо затова ви препоръчваме да насочите вниманието си към така наречените “дишащи” материи.

Съществуват много добре изработени модели покривала, които позволяват на водата по автомобила да се изпарява, докато същевременно изолират външната вода.

С помощта на подобен продукт вашият автомобил гарантирано ще остане сух, а това ще съхрани доброто му състояние.

UV защита

Силното слънце може да бъде почти толкова агресивно и вредно за състоянието на един автомобил, колкото и влагата.

Постоянното излагане на слънце със сигурност постепенно ще увреди не само боята на автомобила ви, но и таблото, тапицерията и всички останали части от интериора, които са изложени на слънчева светлина.

Слънчевите лъчи ден след ден предизвикват избледняване, а в по-крайни случаи и нарушение на цялостта на екстериора и интериора ви.

Тъкмо затова е ключово да подберете такова покривало за колата си, което добре изолира нежеланото слънчево въздействие.

Всички модели покривала за кола ви осигуряват някаква UV защита. Не всички обаче се справят със слънцето еднакво ефективно.

Препоръчваме ви винаги да се стремите към продукти, които предлагат по-добра слънчева защита.

Тези покривала обикновено са направени от специални отблъскващи материали.

Тези модели не само пазят автомобила ви от слънчевата агресия, но ви гарантират и по-ниски температури вътре в купето.

Бихте могли дори да се снабдите със специално покривало, което отблъсква топлината достатъчно ефективно.

Подобни модели обикновено са достатъчно леки и удобни за употреба, така че да спасят автомобила ви от летните жеги.

Паркирате колата си някъде, отваряте багажника, вадите покривалото, “мятате” го върху автомобила и когато отново ви се наложи да се качите в него, температурата гарантирано ще бъде приятна и дори успокояваща.

Защита от прах

Всякакви видове прахови частици могат да бъдат също толкова зловредни за състоянието на автомобила ви с течение на времето.

Макар и малки и изглеждащи безвредно, тези твърди частици постепенно се натрупват и предизвикват микронаранявания по повърхността на автомобила ви. С течение на времето тези ситни одрасквания стават все по-видими и сериозни.

Една от основните функции на покривалата за кола е тъкмо да предпазват превозното ви средство от тези микрощети.

В общи линии всеки продукт би трябвало да се справи добре с тази задача, стига да е покрил автомобила ви.

Задължително се старайте да поддържате покривалото си за кола достатъчно чисто! Праховите частици от вътрешната му част със сигурност ще се прехвърлят по боята и ще бъдат също толкова опасни.

Една подходяща торба за съхранение на покривалото ви може да се окаже добро решение на този проблем.

Тя представлява вариант за пълноценна поддръжка, която със сигурност ще го запази в добро състояние… така, както то пази автомобила ви.

Аксесоари

В зависимост от нуждите си можете да си набавите още куп приспособления, които да оптимизират вашето покривало. Някои, разбира се, едва ли си заслужават, докато други се оказват почти задължителни.

Ако живеете в по-ветровита зона например със сигурност си струва да инвестирате в няколко допълнителни средства. Те ще гарантират, че вятърът няма да успее да издуха покривалото от автомобила ви.

Препоръчваме ви при всички обстоятелства да се стремите към покривало, снабдено с еластични подгъви и каиши с катарами. Благодарение на тях покривалото ви за кола със сигурност ще устои на леки и средно силни ветровити пориви.

В случай че искате да се подсигурите допълнително обаче, със сигурност си заслужава да инвестирате в щипки за покривалото си. Дори и да не ги използвате ежедневно, те със сигурност са препоръчителни в случаи на по-силна буря.

Захванете покривалото си зад предните гуми и пред задните с помощта на тези щипки. След това привържете щипките под автомобила от едната страна за тези от другата. Така със сигурност покривалото ще остане на колата ви дори по време на доста агресивни атаки от страна на ветровете.

За да си осигурите максимално надеждно покривало, можете да се снабдите и с още куп приспособления.

Някои от най-често срещаните и най-ефикасните са специални джобове за огледалата например. Тъй като това обикновено е най-широката част на един автомобил, огледалата се оказват определящи за прилягането на покривалото.

Ако искате покривалото ви да прилегне максимално плътно по автомобила ви (а това означава, че ще бъде по-стабилно), задължително трябва да изберете такова с джобове за огледалата.

От друга страна, е почти задължително да се уверите и че покривалото, което сте набелязали, ви дава добра възможност за привързване. Трябва да го привържете добре, за да не се изхлузи от колата ви при най-лекия полъх на вятъра.

Подсигуряващите шевове също са една от почти задължителните екстри, които е добре да имате предвид при покупката.

Качество и цена

Качеството и цената на един продукт често вървят ръка за ръка. Макар да се намират оптимални достъпни варианти, в повечето случаи по-високата цена означава повече вложени средства и по-качествена изработка.

Когато става въпрос за покривала за кола, качеството на определен продукт зависи от изработката и преди всичко от използваните материали. Именно те гарантират както ефикасността, така и издръжливостта на даден модел.

Затова и често използваните материали се оказват определящи за цената на определен продукт.

Както вече уточнихме, съществуват специални покривала от “дишащи” материи, които гарантирано да осигурят на автомобила ви максимална защита от влагата. Такива са полипропиленовите предложения.

Те са може би най-добрият избор за материал за едно покривало, тъй като в много от случаите полипропиленът успява да гарантира достатъчно ефикасни продукти на достъпни цени.

От друга страна, съществуват много значително по-евтини и леки покривала, които обаче нито така издръжливи, нито толкова ефективни.

В крайна сметка в повечето случаи си заслужава да отделите една идея повече средства, но така да осигурите на автомобила си наистина пълноценна защита.

Ако искате да си спечелите пълноценна слънчева и топлинна защита, вероятно ще ви се наложи да вложите малко повече.

В крайна сметка всичко опира до вашите собствени желания, потребности и бюджет. Съвременният пазар е достатъчно разнообразен, за да намерите точния продукт за себе си.

Препоръчваме ви да не правите компромис по отношение на качеството!

Ако наистина искате покривалото да ви върши добра работа, със сигурност си заслужава да отделите повече за по-качествен продукт.

По-добре е да се подсигурите с издръжливо покривало, отколкото след това да ви се налага да ремонтирате автомобила си. Поправката му със сигурност ще ви излезе по-скъпо.

Как да използвате покривалото си за кола най-добре?

Е, сега сме уверени, че знаете всичко необходимо за покривалата за кола. Ние обаче искаме да сме ви максимално полезни.

Тъкмо затова сме подготвили няколко основни насоки за това как да използвате покривалото си за кола възможно най-добре.

Почиствайте редовно колата и покривалото си!

Много хора се оплакват от надрасквания върху колите си след употребата на покривало. Това се случва, когато колата или покривалото не са добре почистени.

Ако по колата или покривалото ви има някакви по-твърди частици, при контакт и движение те със сигурност ще оставят следи по боята ви.

За да избегнете това, трябва да се уверите, че колата и покривалото ви са добре почистени, преди да покриете автомбила.

Ако покривалото е от “дишаща” материя, няма нужда да го сушите преди употреба. В случай че не е обаче, влагата под него няма да има къде да отиде и ще доведе до проблем.

Ориентирайте покривалото си правилно!

Когато започнете да поставяте покривалото върху колата си, уверете се, че го поставяте правилно.

Предната част на покривалото ви трябва да е маркирана по някакъв начин. След като я индикирате, поставете покривалото според предписанието и го разпънете върху колата си.

Маркирайте антената си!

В случай че използвате универсално покривало и антената на колата ви не се прибира, трябва по някакъв начин да маркирате мястото на покривалото, което ще се окаже в контакт с антената при покриване.

Повечето универсални покривала са снабдени със специална втулка. Тя ще осигури прецизна дупка за антената ви, предотвратявайки нежелани разкъсвания по покривалото ви.

Поставете джобовете за огледалата и покрийте колата си!

Ако покривалото ви разполага със специални джобове за страничните огледала, не пропускайте момента да ги поставите.

След като сте извършили всичко, което дотук изброихме, вече можете да покриете автомобила си и да осигурите допълнително покривалото.

Първо, трябва да подпъхнете покривалото изцяло под предната броня на колата си.

След като сте уверени, че покривалото е добре захванато за предната част на автомобила, издърпайте останалата част, така че да покриете цялото купе.

Подпъхнете покривалото и под задната броня и подсигурете внимателно.

Премахвайте покривалото правилно!

Когато решите, че имате нужда от автомобила си, трябва да се уверите че премахвате покривалото правилно. В противен случай може да се окаже, че сте наранили, без да искате, боята.

За целта, първо, трябва да премахнете покривалото от броните на автомобила.

След като вече сте направили това, сгънете покривалото от двете страни на автомобила си върху тавана.

Каквото и да правите, избягвайте да влачите покривалото по автомобила си! Тъкмо тогава може да се окаже, че неволно сте го наранили.

Щом двете страни на покривалото са сгънати върху тавана на колата, сгънете покривалото от предната към задната част на автомобила. Можете да сгъвате покривалото на по около 50 сантиметра. Тъкмо така ще успеете спокойно да предотвратите влаченето му по боята на автомобила.

Сгъвайте, докато стигнете задната част на автомобила. След това спокойно вземете вече компактното покривало и го премахнете.

Съхранявайте покривалото си правилно!

За да избегнете нежелани замърсявания, които могат да навредят не само на покривалото, но и на автомобила ви, постарайте се да съхранявате това приспособление правилно.

Както намекнахме по-горе, много от по-висококачествените покривала вървят заедно със специални торби, които да им осигурят максимално добри условия за съхранение. Подобни торби можете да си закупите и допълнително.

Дори да не разполагате с подобна торба обаче, всяко чисто и сухо място е достатъчно добро за съхранение на този автомобилен аксесоар.

А ако предпочитате да държите покривалото в багажника си, грижете се редовно това пространство да бъде достатъчно чисто.

В противен случай може да се окаже, че удобството на подобно съхранение се е превърнало в неудобно усложнение

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за покривалата за кола, ще споделим с вас няколко от най-добрите продукти в областта на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Покривало за кола AUTO


Това универсално покривало за кола е изработено от водоустойчив PEVA материал. С него можете да бъдете спокойни, че автомобилът ви е предпазен от дъжд и сняг. Покривалото е устойчиво на слънчева топлина, така че винаги когато го свалите от автомобила си, ще заварите купето в приятно температурни условия. Размерът на покривалото е 480 х 175 х 125 см (L), а то самото върви заедно с ластици в долната част, които му осигуряват система за сигурно и устойчиво на вятър покриване. За максимално удобно съхранение в комплекта се предлага и удобна чанта.
Купи сега

2. Покривало за кола RoGroup


Покривалото за кола RoGroup е сериозен конкурент, който доста прилича на предходното AUTO покривало. Това универсално покривало е със същите размери – 480 х 175 х 125 см (L), а освен това отново е изработено от PEVA материал, който му осигурява прекрасна водна и топлинна защита от околната среда. Удобно за употреба, то със сигурност ще предпазва вашия автомобил, независимо на какви атмосферни своеволия се оказва изложен.
Купи сега

3. Покривало за кола AUTOLIFE


Това универсално покривало за кола е подходящо за целогодишно използване. Предлага се в размер L (480 х 175 х 125 см), но за разлика от предходните два продукта, този е изработен от брезент. Непромокаема материя гарантира устойчивост на дъжд, мъгла, сняг и нежелани птичи попадения. Покривалото има добра UV защита, а освен това е оборудвано с ластици в долната част за допълнителна стабилност при ветровити условия. Продуктът се предлага в удобна чанта за транспортиране и съхранение, която ще улесни максимално употребата му.
Купи сега

4. Покривало за кола Automat


Това универсално покривало за кола е с размери 483 х 173 х 120 см и се предлага заедно с удобна и практична чанта за по-лесно транспортиране и съхранение. Двойно защитено е с полипропиленова материя, която му осигурява “дишаща” водоустойчивост. Това покривало със сигурност ще осигури на автомобила ви пълноценна защита от дъжд, сняг, вятър, прах, слънчеви лъчи и птици. Разполага със специално проектирани шефове и еластичен подгъв, който да му осигури по-здраво захващане. Моделът е изработен със специални джобове за страничните огледала и цип, благодарение на който поставянето и свалянето му се осъществяват лесно, удобно и безопасно за автомобила. Ако се спрете на този продукт, гарантирано ще останете доволни.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Покривало за кола Yavis Trade


Това XXL покривало за кола е с размери 572 х 183 х 122 см. Изработено е от 100% полиестер с мъхеста вътрешност, така че да бъде непромокаемо и да предотвратява надрасквания. Благодарение на това покривало осигурявате на своя автомобил идеална защита от UV лъчи, дъжд, сняг, птичи изпражнения, а и от вятър благодарение на закрепянето му с помощта на ластик. Този модел разполага със специални джобове за страничните огледала, така че няма да ви се налага да ги прибирате при покриването на автомобила си. Освен това обаче благодарение на цип от шофьорската страна можете да стигнете до вътрешността на автомобила си, без да ви се налага да сваляте и поставяте наново цялото покривало. Продуктът се предлага с удобна чанта за транспортиране и съхранение, така че да ви бъде максимално комфортно, когато не го използвате.
Купи сега


6. Покривало за кола Auto Drive


XL покривалото за кола Auto Drive е с размери 533 х 183 х 122 см и е подходящо за огромно количество автомобили. Този продукт е изработен специално за да предпазва вашия автомобил както от дъжд, сняг, UV лъчи и птици, но и от градушка, както и падащи клони. Успява да постигне идеална защита благодарение на комбинация от полиестер, полипропилен и 4 мм EVA пяна, която да защитава купето ви от удари. Не се притеснявайте за работата с него обаче, тъй като покривалото си остава изключително леко, дишащо и удобно за поставяне. Това покривало със сигурност ще прилегне плътно и стабилно на автомобила ви с помощта на еластичната си долна част. Този продукт ви гарантира удобна употреба и надеждна защита от всякакви природни своеволия.
Купи сега

3.7/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!