Всички категории

8-те Най-Добри Пръскачки

Намирането на добра градинска пръскачка може да бъде сложна задача.


Много хора я подценяват докато не се сблъскат с нея и не разберат, че има множество фактори, които трябва да се вземат предвид. 

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно относно градинските пръскачки – така в последствие ще можете да направите информиран избор. В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Видове пръскачки

Преди да започнете с избирането на конкретна пръскачка е добре да се запознаете с видовете, които се предлагат на пазара.Съответно преценете кой от тях би бил най-подходящ и удобен за вас.

Има няколко основни вида пръскачки като всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Моторни и електрически пръскачки

Тези пръскачки използват бензинов мотор или съответно акумулатор като захранващ източник, който да разпръсква разтвора. Те са изключително удобни и лесно може да им се поставят допълнителни дюзи и приставки с цел различни приложения.

Пръскачките от този вид обикновено могат да съберат по-голямо количество разтвори. Също така те са малко по-скъпи от останалите видове.

Пръскачки с компресияВ резервоара на тези пръскачки се създава компресия и разликата в налягането определя колко разтвор ще се разпръсква. Ако в резервоара е останал много въздух съответно разтворът ще излиза с по-малка сила.

За да се получи тази компресия обикновено въздухът трябва да се изкара с помпане. Този вид пръскачки обикновено е много евтин и достъпен, особено в сравнение с моторните модели. Препоръчва се използването на подобна пръскачка за бързи задачи в градината, за които се изисква повече маневреност.

Раменни пръскачки

Този вид пръскачки е идеален за хора с артрит или такива, които искат да имат възможността да носят по-големи количества разтвор докато пръскат.  Както подсказва името, тези пръскачки се носят на гърба като се захващат за тялото с презрамки през раменете. Обикновено пръскането става с ръчка, която освобождава разтвора от резервоара или с натискането на спусък.

Ако имате по-голяма градина – този вид пръскачки е доста удачен за нейното пръскане.

Ръчни пръскачки

Този вид пръскачки обикновено имат два отвора – един за маркуч и един за разтвора. Просто свържете резервоара с разтвора към единия отвор и маркуча към другия, както е указано в ръководството на определения модел. След като всичко е свързано остава единствено да натиснете спусъка и да започнете да пръскате.

Някои модели ръчни пръскачки дори ще ви позволят да следите съотношението на разтвора за пръскане и водата, което може да е доста удобно ако искате да пръскате смес с определена концентрация.

Пръскачки с колелцаПредимството на този вид пръскачки е, че се пренасят лесно благодарение на колелцата. Това ги прави идеални за хора с артрит и проблеми с кръста, които не могат да вдигат и носят тежко. Така просто пълните пръскачката с разтвор, бутате я до градината и започвате да пръскате. Разбира се, няма да имате голяма маневреност, но ако не ви и трябва – този вид е отличен избор.

Какво да вземем предвид при избора на пръскачка

Освен вида на пръскачката има още някои неща, които е добре да обмислите преди покупката.

Подобрител за разтвора

Някои модели пръскачки могат да изкарват разтвора прекалено агресивно и така той се стига повече, отколкото остава по растенията. Но това не трябва да ви притеснява и да влияе на избора, защото има подобрители за разтвори, които подобряват цялостната консистенция на разтвора и при пръскане той все едно залепва за растенията.

Така пръскането ви ще бъде много по-ефективно и няма да ви се налага да пръскате често.

Почистване

Препоръчително е да изберете пръскачка, която е лесна за почистване, особено като се има предвид летливостта на някои пестициди за унищожаване на плевели и вредители. За да почистите пръскачката след използване е достатъчно да напълните резервоара с хладка сапунена вода. След това просто започнете да пръскате както обикновено (но не и растенията).

Така ще почистите бързо и лесно пръскачката от остатъчния разтвор, съответно няма да има риск от смесването на различни разтвори впоследствие, както и от повреди. Капацитет на резервоара Това е важен фактор – по-големият резервоар означава по-дълго непрекъснато пръскане, но и по-тежка пръскачка.

Освен ако избраната пръскачка не е с колелца, едва ли бихте искали прекалено голям резервоар. Много малките като обем резервоари пък могат да не вършат достатъчно добра работа. Именно затова е важно да помислите как и за какво най-често ще използвате пръскачката и да подберете резервоар с правилния капацитет.

Възможност за регулиранеНякои пръскачки имат възможност за регулиране на струята, което може да направи някои задачи много по-лесни за изпълнение. Така ще имате възможността да регулирате силата и ъгъла на пръскане и ще достигате дори и труднодостъпни места бързо и лесно.

Ако искате да улесните пръскането на градината – то горещо препоръчваме да изберете пръскачка с възможност за регулиране.

Материали на изработка

Пръскачките се правят от три основни материала – неръждаема стомана, полиетиленова пластмаса или поцинкована стомана. Пластмасата е най-лека и евтина, но не е здрава колкото стоманата. Съответно стоманените пръскачки са изключително здрави, но много по-тежки.

В повечето случаи пластмасов модел е напълно достатъчен. Спокойно може да изкара няколко години при нормално ползване.

Най-добрите пръскачки

Дойде и частта, в която ще ви представим някои от най-добрите пръскачки на пазара. Просто изберете тази, която отговаря най-добре на вашите изисквания, нужди и бюджет.

1. Моторна пръскачка O-MAC 3WF-14BПръскачката разполага с двутактов бензинов мотор с електрическо запалване.

Работният обем на мотора е 50 кубически сантиметра, а мощността му е 3.4 конски сили.

Резервоарът за разтвор е с капацитет от 14 литра. При хоризонтално пръскане обсегът е 12 метра, а при вертикално 10 метра.
Купи сега

2. Моторна пръскачка Ruris A 102Този модел също разполага с двутактов бензинов мотор с ръчно запалване. Има възможност за пръскане под формата на мъгла, капки или струя.

Работният обем на мотора е 40 кубически сантиметра, а мощността му е 2.9 конски сили.

Резервоарът за разтвор има капацитет от 14 литра. Разходът на гориво е 1 литър за час. Максимално налягане от 2.5 бара. Обсегът при хоризонтално пръскане е 12 метра, а при вертикално – 7 метра.
Купи сега

3. Пръскачка моторна Raider RD-KMD02Пръскачката има двутактов бензинов мотор с работен обем от 40 кубически сантиметра.

Мощността му е 2.2 киловата и достига до 8000 оборота в минута.

Моделът има резервоар за разтвор с обем от 14 литра. При хоризонтално пръскане може да достигне височина до 12 метра, а при вертикално 10 метра.
Купи сега

4. Пръскачка моторна RTRMAX 0503RTM9610Моторна пръскачка с мощност от 1 конска сила. Двигателят е двутактов на бензин и има работен обем от 25 кубически сантиметра.

Достига до 6500 оборота в минута като прави налягане от 2.5 бара.

Самата пръскачка има резервоар с обем от 25 литра и разпръсквач с един или три регулируеми накрайника.
Купи сега

5. Моторна пръскачка Oleo-Mac MB80Моделът е с двутактов бензинов мотор с ръчно запалване и мощност от 5 конски сили. Работният му обем е 70 кубически сантиметра. Възможност за пръскане на капки, мъгла, прах или струя.

Пръскачката има лост за регулиране на газта, както и ергономична дръжка.

Резервоарът за разтвор е с капацитет от 14 литра. При хоризонтално пръскане максималното разстояние е 14 метра, а при вертикално – 12 метра.
Купи сега

6. Раменна пръскачка Kwazar OrionРаменна пръскачка, която работи с вакуум и е изключително удобна. Предлага отлична маневреност, което я прави идеална за труднодостъпни места.

Резервоар с капацитет от 7 литра.

При хоризонтално пръскане максималното разстояние е 6 метра, а при вертикално – 5 метра. Теглото й е едва 2.5 килограма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Пръскачка комбинирана ZIEL 3445091Комбинирана пръскачка, която дава възможност за ръчно или акумулаторно пръскане. Има вместимост от 16 литра и три различни накрайника.

Акумулаторната батерия е оловно-киселинна на 12 волта и с капацитет от 8 ампер/часа.

В комплекта е включено и зарядно устройство за нея. При хоризонтално пръскане максималният обсег е 5 метра, а при вертикално е 4 метра.
Купи сега

8. Пръскачка акумулаторна 16 L PREMIUMТази пръскачка се захранва изцяло от акумулаторна батерия. Разполага с метален удължител и три накрайника – единичен, двоен и тип душ.

Акумулаторът е оловно-киселинен на 12 волта и капацитет 8 ампер/часа.

Времето за работа с пълен заряд е от 3 до 4 часа. Обемът на резервоара за разтвор е 16 литра.
Купи сега

3.1/5 - (31 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!