Всички категории

7-те Най-Добри Ръчни Циркуляри

Рязането и пробиването са двете основни дейности за превръщането на няколко парчета дърво в маса, стол, скрин, гардероб, библиотека и какво ли още не. Занимавате ли се с дървени материали, естествено, просто няма как да минете без подходящите инструменти.

Традиционните уреди вече са доста остарели и съвременните дърводелници са превзети от електрическите инструменти.

Става ли въпрос за рязане обаче, тъкмо ръчният циркуляр е един от най-универсалните инструменти, с които можете да се снабдите!

В наши дни е просто немислимо някой дърводелец да мине без мощен електрически инструмент за право рязане. Циркулярният трион е тъкмо това, което ще ви предостави възможностите и работната лекота, от които се нуждаете.

Уникалността, мобилността, минималното пространство, от което се нуждаете, и лесното съхранение. Всичко това прави циркуляра инструмент, от който не можете да си позволите да се лишите.

Не само начинаещите, но и много от професионалистите с известен опит обаче могат да се почувстват пренаситени от предложенията на пазара в момента. Има толкова много модели, толкова различни помежду си, че изборът понякога се оказва просто немислим.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите с тази ситуация. В него ще откриете цялата необходима информация за ръчните циркуляри, след което с лекота ще можете да направите възможно най-добрия избор.

А за да сме ви максимално полезни в края на статията си ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват ръчните циркуляри?

Ръчните циркуляри са електрически (в някои редки случаи и бензинови) триони, които могат безпроблемно да прережат много материали.

Подобни машини отдавна са изместили старите ръчни триони, работата с които е не само изтощителна, но и далеч не така ефективна.

Тези триони се използват най-вече за направата на надлъжни, напречни и смесени разрези, във всички случаи – прави.

Машината разполага с мощен мотор, който задвижва назъбен или абразивен диск или пък острие. Дискът се завърта с огромна скорост около оста си и така ви осигурява невъобразими възможности за прерязване на почти всичко.

Различните модели, разбира се, могат да ви предложат най-разнообразни възможности.

Повечето от тях обаче (в съчетание с подходящия диск) така или иначе ще успеят да се справят не само с дърво, но също и с пластмаса, зидария, дори метал.

Въпреки че циркулярните триони могат да се срещнат и в монтиран настолен вариант, повечето майстори предпочитат да работят с ръчен циркуляр. Това е така, понеже тази машина може да им осигури известна свобода на движението и значително разширява техните работни възможности.

Ръчните циркуляри са главозамайващо мощни и могат да послужат в най-разнообразни дърводелски ситуации.

Ако подбирате разумно и знаете точно от какво се нуждаете, със сигурност ще останете доволни от новата си придобивка.

Кои са основните предимства на ръчните циркуляри?

Само като си представите какви зверове са тези машини, със сигурност си давате сметка колко добре се представят в множество различни ситуации. Значителната мощност и режещи възможности обаче не са единственото, което изкушават различните майстори дърводелци.

Ръчните циркуляри си имат серия предимства на фона на останалите режещи инструменти. В тази секция ще ви запознаем, макар и с най-важните, само с част от тях.

Преносимост

Едно от най-големите предимства на ръчните циркуляри определено е тяхната преносимост. Те не са ограничени завинаги на едно и също място като настолните си братовчеди.

Не просто, че не са приковани към определен работен плот – ръчните циркуляри са доста леки и компактни машини, които на практика бихте могли да вземете със себе си почти навсякъде.

Освен това в много от случаите различни модели се предлагат в безжичен вариант. Това на свой ред може да ви донесе още серия ползи, но ще се върнем на въпроса малко по-надолу.

Възможности за рязане

Друго ключово предимство на ръчните циркуляри определено се свежда до възможностите за рязане, които тези машини могат да ви предоставят.

И в случая далеч не става въпрос просто за това какви материали можете да срежете с даден инструмент. Не, говорим за огромното разнообразие от срезове, които можете да получите с един добре подбран ръчен циркуляр.

Ръчните циркуляри при всички положения са най-добри в правенето на прави срезове. При внимателна и обмислена употреба обаче те биха могли със значителна ефективност да направят и множество декоративни срезове.

Бихте могли да направите доста добри ъглови и напречни срезове, даже бихте могли да дооформите даден обект, без дори да ви се налага да сменяте режещия диск на машината си.

Много малко режещи инструменти могат да ви предложат чак такова разнообразие от приложения по отношение на разрезите, които правят.

Широко многообразие от допълнителни приспособления

Към всеки инструмент бихте могли да се снабдите с какви ли не допълнителни приспособления. Разнообразието сред приспособленията за ръчни циркуляри обаче е наистина значително.

С помощта на добре подбраните екстри при всички положения ще улесните процеса си на рязане.

Можете например да се снабдите с LED осветление, което да ви позволява да работите пълноценно дори и при по-затруднена видимост. Бихте могли също да си потърсите и бързо зарядно, за да гарантирате максимално бързото зареждане на своята машина.

Всичко това не само ще ви спести време, но и ще допринесе наистина сериозно за процеса ви на работа.

Удобство

Ръчните циркуляри се поддържат изключително лесно и в крайна сметка вършат работата си изключително надеждно. Тъкмо това ги превръща в един от най-добрите и в известен смисъл задължителни инструменти за всякакъв тип дърводелска дейност.

Производителите на ръчни циркуляри обаче не се задоволяват просто с ефективни машини. Те са се погрижили максимално за своите потенциални потребители, като са им осигурили както модели за използване с дясна, така и модели за използване с лява ръка.

Само трябва да подберете подходящата машина за себе си и след това просто няма какво да застане на пътя ви.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате ръчен циркуляр?

Е, и сами виждате колко много предимства имат ръчните циркуляри на фона на много от трионните си конкуренти в областта. Имайте предвид, че техните възможности и потенциал далеч не се изчерпват с всичко, което ви споделихме.

Така или иначе обаче, колкото и да сте запалени вече по ръчните циркуляри, тепърва ви предстои тежката работа. За да изберете възможно най-добрата машина за себе си, има куп неща, за които трябва внимателно да помислите преди това.

Ръчните циркуляри си имат сума особености и характеристики, на които трябва да отделните подобаващо внимание, преди да се снабдите с точната за себе си машина. Не се тревожете – в тази секция ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете, когато си избирате ръчен циркуляр.

Дизайн

На пазара в момента можете да попаднете на какви ли не разнообразни модели ръчни циркуляри. Те обаче могат да бъдат разделени най-общо на два вида спрямо своя дизайн в зависимост от това къде е позициониран двигателят им.

От почти век насам се използват ръчни циркуляри с двигател, монтиран в задната част на инструмента. Той използва специализирана спираловидна предавка, която е позиционирана под ъгъл от 90 градуса и му позволява да завърти режещия диск.

Не е случайно, че този дизайн се е задържал толкова дълго на дърводелската работна сцена. Позиционирането на двигателя и начинът, по който работи, осигуряват на ръчните циркуляри от такъв тип значително количество предимства.

Благодарение на своето проектиране тялото на машината става значително по-тясно. Това пък ѝ позволява безпроблемно да преминава през по-тесни пространства.

От друга страна, специализираната спираловидна предавка на тези модели им осигурява значително по-голям въртящ момент. Задното разположение на двигателя пък успява равномерно да разпредели тежестта на машината и да я направи удобна и стабилна.

За жалост, заедно с предимствата винаги вървят и определени недостатъци. Допълнителните предавки например увеличават теглото на тези модели. В същото време заради задпоставения двигател позиционирането на ръцете бива затруднено и в много от случаите това затормозява начинаещите дърводелци.

Алтернативата на моделите с позициониран отзад двигател са моделите с двигател, позициониран отстрани на машината. Те се наричат още циркуляри с директно задвижване, тъй като циркулярно зъбно колело завърта директно режещия диск на инструмента.

Подобни модели са по-удобни за хващане и освен това са значително по-леки. Тъкмо това ги прави и по-лесни за управление.

Освен това ръчните циркуляри със страничен двигател в повечето случаи успяват да генерират по-високи обороти в минута спрямо своите конкуренти.

За жалост обаче, странично позиционираният мотор измества тежестта в едната страна на машината. В същото време тези модели генерират по-малък въртящ момент.

Източник на захранване

За каквито и електрически инструменти от подобно естество да става въпрос, нещата винаги опират до източника на захранване. Ръчните циркуляри не са по-различни.

Когато търсите своята бъдеща машина ще трябва да прецените дали искате модел, който се захранва с помощта на кабел, или такъв, който черпи мощността си от батерия.

В днешно време хората все повече клонят към безжичните модели. Това е разбираемо, тъй като технологиите се развиват и тези инструменти определено ви предлагат доста удобства. В никакъв случай обаче не бива да изключвате и кабелния вариант от сметките си!

Машините, които се захранват с помощта на кабел все още удържат сериозна част от своите предимства. Те се свързват към стандартен 120-волтов контакт и черпят мощността си от него.

В много от случаите подобни модели ще ви предоставят значително по-голямо количество мощност. Това е така, тъй като постоянната връзка с източника на захранване им дава възможност да работят с по-големи електрически двигатели.

Освен това постоянното захранване ви гарантира, че циркулярът ще работи безотказно, докато не го изключите. Тези модели не са зависими от живота на батерията и това означава, че работят винаги на пълна мощност.

За жалост обаче, най-голямото предимство често се оказва и най-сериозният недостатък. Захранващият кабел може да се окаже особено неприятна пречка в процеса ви на работа. Постоянно трябва да се съобразявате не само с неговата позиция, а и с наличието на подходящ източник на захранване в работната зона.

Акумулаторните модели, от друга страна, са доста по-съвременни и предлагат на своите потребители доста повече технологичност.

Тези преносими циркуляри се усъвършенстват все повече и повече. Освен това съвременните литиево-йонни батерии могат да се разменят между електрически инструменти от различен порядък.

Да, с подобен модел оставате зависими от живота на батерията. Въпреки това обаче недостигът на мощност при безжичните циркуляри вече до голяма степен е преодолян.

Мощност

Различните производители използват няколко основни средства, за да опишат мощността на циркулярите си. За много от тепърва навлизащите в дървообработката те могат да се окажат неособено ясни.

Оценките на мощността би трябвало да откриете в описанието на всеки продукт. Те са съобразени с кабелно конструираните модели, но могат да варират и при акумулаторните циркуляри в зависимост от състоянието на батерията.

Единият вариант е да се информирате за мощността на дадена машина спрямо амперите ѝ. Това определя количеството на тока, който дадена машина може да пренесе, без да прегрее или да се повреди.

Тази оценка показва способността на инструмента да абсорбира и разсейва топлината. За по-бързо охлаждане трябва да се насочите към циркулярите, които работят при по-високи обороти в минута.

Съветваме ви да си търсите циркуляри, работещи при поне 15 ампера за оптимална ефективност. Двигателите с по-малко от 13 ампера са подходящи най-вече за леки задачи и не така редовна употреба.

Капацитетът на безжичните модели обаче се измерва в ампер часове. Този рейтинг индикира нивото на амперите, което батерията на даден модел може да подава за един час.

Разбира се, тази оценка се определя при идеални условия и напълно заредена батерия. И все пак не забравяйте, че повечето ампер часове означават по-издръжлива машина и по-спорна работа.

Когато става въпрос за акумулаторни циркуляри, друга характеристика, на която трябва да обърнете внимание, са волтовете им. Те индикират потенциала за зареждане на вашата батерия.

Повечето отделни батерии в пакет доставят по 3,6 волта. Когато се съберат, на практика осигуряват на батерията по-значителна мощност.

Така или иначе в описанието на повечето продукти ще намерите оценката за мощността им във ватове. Ситуацията е проста – колкото повече са ватовете, толкова по-мощна е машината.

Размер

Когато става въпрос за режещия диск на бъдещия ви ръчен циркуляр, има две основни неща, на които трябва да обърнете подобаващо внимание. От една страна, това са размерите на острието, а от друга – неговият вид.

Повечето професионални дърводелци определят размера на циркуляра си спрямо размера на острието, с което той работи. Срещат се различни модели, но сега ще обърнем внимание на най-основните.

Въпреки че има и по-малки триони, 6-5 инчовите са минимумът, под който не бива да слизате за целите на дървообработката. Дълбочината на рязане с подобен модел достига до около 2,25 инча.

Повечето продукти с такъв размер няма да ви предложат кой знае какви аксесоари. Рядко ще попаднете и на накланящо се острие при тези модели.

От друга страна, 7,25-инчовите ръчни циркуляри са може би най-често срещаните. Тъкмо затова и тези модели обикновено могат да ви предложат най-много допълнителни функции.

В процеса на рязане с повечето от тях ще имате възможност да достигнете до дълбочина от 2,5 инча. В същото време обаче тези циркуляри стават по-тежки и аналогично по-скъпи от своите 6,5-инчови конкуренти.

Ако отделите още малко средства и си търсите нещо по-мощно – трябва да се насочите към циркулярите с острие от 8,25 инча. Дълбочината на рязане с подобен модел няма да бъде кой знае колко по-различна, но под ъгъл тези машини могат да проникнат по-дълбоко.

Подобен инструмент обаче при всички положения ще бъде една идея по-тежък. В същото време няма да имате възможност да го снабдите с кой знае какво разнообразие от остриета.

10,25-инчовите циркуляри вече са специализирани за професионални употреби. Те са наистина сериозни модели, които проникват на дълбочина от цели 3,75 инча. В същото време обаче са доста по-скъпи и значително по-тежки.

Острие

Както вече сте наясно, второто нещо, което трябва да знаете за остриетата на ръчните циркуляри, се свежда до особеностите на техните видове.

На първо време, трябва да подберете такова острие, което да съответства по размер на вашата машина. След това ви остава да изберете и вида на режещия диск в зависимост от целите, за които имате намерение да го използвате.

Остриета на ръчните циркуляри могат да се разделят най-общо на няколко вида в зависимост от своите особености.

Съществуват специализирани остриета за напречно рязане. Те разполагат с повече зъби, които им позволяват да направят качествен разрез през дървесното зърно.

Остриетата за разкъсване пък разполагат с по-малко зъби, разположени на по-голямо разстояние един от друг. Те са проектирани специално за разкъсване със зърното на дървото.

Естествено, съществуват и комбинирани модели, които са нещо между остриета за напречно рязане и остриета за разкъсване. Те се справят прилично с повечето задачи, но така или иначе не могат да достигнат до нивото на специализираните алтернативи в собствените им области.

Можете да откриете също и специално проектирани остриета, които са един вид универсална категория. Те могат да се справят блестящо с рязането на фини ръбове или различни облицовки.

Разбира се, вие трябва да подберете вида на острието спрямо собствените си цели. Имайте предвид обаче, че винаги е добра идея да имате няколко вида остриета под ръка. В крайна сметка никога не знаете какво може да ви потрябва в дадена ситуация.

Комфорт

Собственият ви комфорт е нещо, което задължително трябва да вземете предвид, когато си избирате определен ръчен циркуляр. Работата с бъдещата ви машина трябва да се чувства естествено и да не създава излишно напрежение у вас.

Ако си осигурите комфортна ежедневна работа при всички обстоятелства ще станете свидетели на значително по-добре изпълнени задачи.

За да допринесете за собствения си комфорт, ви препоръчваме да се оглеждате за дръжките, покрити с гумени материали. Те абсорбират вибрациите и правят работата ви по-лека. Освен това устойчивата на хлъзгане текстура със сигурност ще направи машината в ръката в по-стабилна и съответно по-контролирана.

Погрижете се също да прецените доколко добре е балансиран даден модел, преди да се решите да се сдобиете с него. Особено внимание на това трябва на обърнете при моделите със странично позициониран двигател. Имайте предвид също, че поставянето на батерията също не бива да прави машината в ръката ви нестабилна.

Ергономичните контроли на бъдещия ви циркуляр са още нещо, към което ви препоръчваме да се стремите. Лесният достъп до управлението на машината, както и разчитането на самите контроли при всички обстоятелства ще направят работата ви много по-естествена, по-ефективна, а и по-приятна.

Не забравяйте – тъкмо вашето собствено удобство е онова, което ще ви гарантира по-пълноценно свършена работа!

Приспособления и функционалност

Вашият собствен комфорт е само едно от нещата, които ще направят работата ви значително по-приятна. За да постигнете възможно най-добрите резултати обаче, определено си заслужава да помислите и за цялостната функционалност на бъдещата си машина.

Вече сте наясно с основните особености на ръчните циркуляри. Сега обаче искаме да насочим вниманието ви към онези допълнителни приспособления, които могат да облагородят процеса ви на работа.

Имайте предвид, че много от моделите, на които вероятно ще попаднете, могат да ви предложат опция за скосяване на ъгъла на рязане. Тя е особено полезна, в случай че искате да реализирате не само прави, но и скосени разрези.

Освен това е важно да си подберете такава машина, която ви дава възможност да сменяте дисковете си бързо и лесно. Това със сигурност ще ви спести време, усилия, а и нерви.

Имайте предвид, че много от циркулярите, на които ще попаднете, ще ви предложат различни опции за настройка. Те могат да включват регулиране на скоростта и какво ли още не.

Погрижете се, когато използвате бъдещата си машина, да се възползвате максимално от възможностите, които тя ви предоставя. Настройте я така, че да свърши работата си възможно най-ефикасно и в същото време с минимални усилия от ваша страна.

Важно е също да помислите за системите за безопасност на вашия бъдещ циркуляр. Електрическата спирачка, която спира въртящото се колело веднага след прекъсване на захранването, е почти задължителна.

Тя не само ще опитоми разбеснелите се зъби на звяра в ръцете ви, но в същото време ще ви даде възможност както да прекъснете работата си по-бързо, така и да я започнете по-скоро.

При много от ръчните циркуляри водещите релси са просто задължително приспособление. Те прилепват плътно към обработваната повърхност и осигуряват на острието плавно движение.

Ако искате да се придържате идеално към набелязаната линия обаче, ще се нуждаете и от лазерен водач.

Как да използвате ръчния си циркуляр възможно най-добре?

Е, вече знаете абсолютно всичко необходимо за ръчните циркуляри. Сега сме сигурни, че ще направите възможно най-добрия избор съвсем спокойно.

Покупката на подобна машина обаче е само началото. Съвместната ви работа по различни проекти тепърва предстои.

Имайте предвид обаче, че използването на мощните ръчни циркуляри може да бъде особено опасно. За да ви предпазим от потенциалните зловредни ситуации, в тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета за безопасност при използването на ръчен циркуляр.

Запознайте се внимателно с ръководството за употребата!

Преди въобще да започнете да използвате новата си придобивка, е просто задължително да се запознаете с ръководство ѝ за употреба.

То ще ви даде информация как точно да се отнасяте към циркуляра си, как да го използвате и как да постъпите в определени потенциални ситуации.

Всеки производител се грижи да създаде такова ръководство специално за своите инструменти. Тъкмо затова му се доверете и се запознайте подробно с него.

Винаги носете предпазни средства!

Носенето на предпазни средства при подобен тип дърводелска работа е просто задължително. Ако не сте оборудвани добре, може сериозно да навредите на собственото си здраве дори като извършвате най-прости работни операции.

Задължителните компоненти в случая са два – това са предпазни наушници и очила. Наушниците ще предпазят ушите ви не само от силния шум, но и от потенциално хвърчащите наоколо трески. Очилата пък ще се погрижат за безопасността на очите ви.

Треските и прахът, които се отделят в процеса на рязане, могат да бъдат особено зловредни, така че се пазете добре!

Грижете се за циркуляра си!

Добрата грижа за вашия ръчен циркуляр ще гарантира не само неговото, но и вашето собствено здраве. Тъкмо затова, преди да използвате машината си, трябва задължително внимателно да я инспектирате.

Всяка нередност по нея може да се окаже фатална както за нея, така и за вас. Съветваме ви да обърнете специално внимание на долния водач, тъй като от него до голяма степен зависи поведението на режещия диск.

Освен това, ако използвате безжичен модел, задължително отстранете батерията му, преди да направите инспекцията си.

Дръжте циркуляра си правилно!

С какъвто и ръчен циркуляр да разполагате, погрижете се да го държите правилно, докато работите. Това ще ви осигури не само пълноценна, но и безопасна работна дейност.

Вече знаете, че съществуват както модели за използване с лява, така и модели за използване с дясна ръка. Основното в случая обаче не се свежда толкова до това с коя ръка държите главната и с коя спомагателната дръжка.

Важно е да запомните, че каквото и да правите, не бива да кръстосвате ръцете си. Няма особено значение дали разполагате с ляво или дясно ориентиран циркуляр. Ако не кръстосвате ръцете си, управлението му би трябвало да бъде сравнително лесно и интуитивно.

Бъдете особено внимателни в началото и със сигурност ще му хванете цаката с течение на времето!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за ръчните циркуляри и тяхната безопасна употреба, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

1. Ръчен циркуляр Steinhaus PRO-CS1200


Този ръчен циркуляр е една доста стабилна 1200-ватова машина, която може без проблеми да се справи не само с дърво, но и също с ПДЧ и пластмаса. Режещият диск на инструмента е с размер от 185 мм и може да достигне до 63 милиметра дълбоичина при рязане. Освен това при въртене острието на циркуляра може да достигне до 5500 оборота в минута. Това е един изключително удобен за използване инструмент, който ви позволява да режете под ъгъл с помощта на специална настройка. Машината е ефективна и надеждна.
Купи сега

2. Ръчен циркуляр Einhell TH-CS 1200/1


Ръчният циркуляр Einhell TH-CS 1200/1 е една идея по-мощен от предходния с капацитет от 1230 W. Той се захранва с помощта на кабел и може да реже под ъгъл от 45 градуса. Дискът му достига до максимална скорост на въртене от 5000 оборота в минута. В същото време максималната дълбочина на разреза, която той може да ви осигури, е от порядъка на 5,5 см. Острието на инструмента е изработено от неръждаема стомана, дръжката му е ергономична и го прави наистина удобен за употреба.
Купи сега

3. Ръчен циркуляр Raider RD-CS28


Raider RD-CS28 е ръчен циркуляр, специално проектиран за рязане на камък и плочки. Мрежовото му захранване ви гарантира, че машината ще оперира винаги на пълна мощност. Моторът на циркуляра разполага с номинална мощност от близо 1500 W. Максималната дълбочина на рязане със 110-милиметровия специализирани диск при ъгъл от 90 градуса може да достигне до 3,5 см. В същото време обаче с този циркуляр имате възможност и за рязане под ъгъл при диапазон от 0 до 45 градуса.
Купи сега

4. Ръчен циркуляр GUDE KS 18-0


Представяме ви и един изключително технологичен и усъвършенстван ръчен циркуляр. Този модел черпи мощността си от акумулаторн литиево-йонна батерия, но не отстъпва на кабелно захранваните си конкуренти по своите възможности. 15-сантиметровият режещ диск може да достигне до скорост от 4200 оборота в минута и да проникне до почти 5 см дълбочина при рязане под прав ъгъл. Дискът се сменя изключително лесно, в същото време машината ви предлага ергономична ръкохватка, възпрепятстваща изплъзването, лазерен маркер за следване на линията на рязане, както и специален накрайник за прахоулавяне.
Купи сега

5. Ръчен циркуляр Black&Decker CS1250LA


Ръчният циркуляр Black&Decker CS1250LA е един доста стабилен инструмент, разполагащ с 1250-ватов мотор. Машината се захранва с кабел и е подходяща за ряането на най-разнообразни материали. В комплекта са включени два режещи диска с диаметър от цели 19 см. Именно благодарение на тях при употребата на този циркуляр можете да достигнете до дълбочина на рязане от 6,6 см. При ъгъл от 45 градуса тази дълбочина слиза на 5 см. Можете да използвате лазерно насочване, за да се движите плътно по линията си на рязане, както и да регулирате височината на режещия диск.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Ръчен циркуляр Green Tools RD-CS16


Този ръчен циркуляр е едно доста обикновено предложение, което обаче ви гарантира добре свършена работа, а междувременно поддържа цената си сравнително ниска. Машината се захранва с помощта на кабел, благодарение на който 1200-ватовият мотор може постоянно да работи на пълна мощност. 185-милиметровият режещ диск може да достигне до максимална скорост на въртене от 5000 оборота в минута. В същото време успява съвсем спокойно да достигне до дълбочина на рязане от 6,5 см при ъгъл от 90 градуса, както и 4,4 см при ъгъл от 45 градуса. Машината може да няма кой знае какви екстри, но със сигурност ще ви изпълни напълно изрядно възложената ѝ работа.
Купи сега


7. Ръчен циркуляр Makita n5900b


За десерт ви представяме една наистина мощна, солидна и тежка машина, на чиито път не може да се изпречи почти нищо. Makita n5900b разполага с изключително мощен 2000-ватов мотор, който се захранва мрежово. Максималните обороти в минута, до които работният диск може да достигне при въртенето си, възлизат на 4100. Огромният размер на работния диск от цели 235 мм обаче му гарантира дълбоичина на рязане при дърво под прав ъгъл от цели 85 мм. Под ъгъл от 50 градуса острието на машината прониква на цели 6 см. Силовите възможности на този звяр са наистина сериозни, а той самият е произведен, за да интригува най-вече професионалистите, които знаят какво се нуждаят.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!