Всички категории

6-те Най-Добри Смарт Тонколони

Все повече потребители предпочитат да се сдобиват с т.нар. “умни” домашни устройства, които да улесняват ежедневието им до голяма степен.

Всъщност в голяма част от случаите това се оказва една наистина добра инвестиция, която се отплаща във времето, независимо дали с цел работа или забавление…

Смарт тонколоните несъмнено превзеха домовете на мнозина през последните години и действително промениха живота им в положителна насока…

Сигурно се чудите какво толкова може да изпълнява една тонколона? Отговорът е наистина много неща!

Като започнем от това, че този тип устройства могат да отговарят на въпросите ви, до това, че са приспособени да управляват технологията в дома ви, само с помощта на вашия глас.

Може би за някои това е вълнуващо, а за други страшно или малко сложно – зависи от вашия поглед и настроение относно най-новите технологии.

Сигурно е едно, това е бъдещето и си струва да се отдадете на комфорта, който “умният” живот предлага.

Смарт тонколоните освен интелигентни, са и невероятно практични и ще ви е трудно да ги отречете след като ги използвате веднъж.

Независимо дали превключвате телевизионни канали или изключвате светлините у дома с гласа си, това е улеснение, което всеки би посрещнал с отворени обятия.

Ако се нуждаете от подобен личен асистент, то непременно разгледайте нашето ръководство…

Тук сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за смарт тонколоните, като дори сме ви представили и водещи модели на пазара, които гарантирано ще поискате!

Какво представляват смарт тонколоните?

Интелигентните високоговорители са сравнително нов, бързо развиващ се сегмент на пазара на аудио устройствата.

Всички сме имали поне по една тонколона вкъщи и добре знаем, че обикновените модели не могат да направят нищо друго, освен да възпроизвеждат звук. Е, при умните устройства това изобщо не е така.

Повечето функции на смарт тонколоните са обвързани с един или друг гласов асистент, който съответно е склонен да ви обслужи в наистина широка гама от ситуации…

Съответно, можете да попитате колоната си нещо (колкото и странно да звучи), да й зададете напомняне или дори да настроите будилник на нея, а нейната задача е кратка и ясна – да изпълни изискванията ви.

Най-интересното впрочем е, че може да управлявате и други умни джаджи с помощта на тонколоната си, а това я прави още по-надеждна и практична.

Повечето умни високоговорители се използват именно за контрол на къщата. Какво по-хубаво от това?

Можете да помолите вашия интелигентен магьосник да пусне любимата ви песен или, пък, безпроблемно да контролирате останалите умни устройства в дома ви, като ги включвате и изключвате.

Но как става това? Е, има различни асистенти, които можете да използвате, като Alexa, Siri, Google, които имат за задача да прилагат “умните” функции в действие.

Всички те са изключително способни и се отличават с различни качества, които са подходящи за нуждите различните потребители и съответно разнообразните търсения.

Накратко казано, умните тонколони могат да направят наистина много неща за вас, стига да се престрашите да се сдобиете с подобен продукт, който да ви го докаже.

Кои са основните предимства от закупуването на смарт тонколона?

Най-важното нещо, когато става въпрос за музика, е доброто качество на звука.

Смартфоните и таблетите са най-удобните устройства за възпроизвеждане на музика, когато си навън, но в повечето случаи качеството на звука не е на ниво.

Именно затова, както се досещате, са изобретени тонколоните, но по-старите модели са доста обемни, тежки и обвързани с десетки кабели, което ги прави непрактични в повечето случаи.

Е, технологията се подновява и подобрява до ниво, което да улесни потребителите до най-висока степен.

Тук идва ролята и на безжичните смарт тонколони, които несъмнено се открояват с множество предимства…

Практичност

Умните тонколони са удобно и ефективно решение, защото много лесно могат да се пренасят навсякъде.

През последните години на пазара се появиха много модели, което от една страна е страхотно, но от друга прави избора на подобно устройство доста по-труден.

Затова е наистина важно да сте особено внимателни с всеки един аспект, за да си гарантирате успешна покупка и да ѝ се наслаждавате дълги години.

Както вече се досещате, повечето модели са с изключително компактни размери, дотолкова, че можете да ги носите дори в дамската си чанта. Можете да ги взимате с вас навън, в офиса, на почивка, купони и където пожелаете, без да се притеснявате, че ще ви заемат много място или ще тежат в багажа ви.

Освен това, едно от най-хубавите им предимства е именно това, че нямат кабели, които да се оплитат и да търсите място, на което да ги свържете.

Вместо това просто се свързват с Bluetooth, Wi-fi, гласов асистент и други, за да сте напълно свободни и невъзпрепятствани от досадните кабели.

Функции


Функциите, които притежават тези устройства са многобройни и ще ви изненадат приятно с техните чудесни ползи, които могат да ви предоставят.

Всички потребители търсят възможно най-голяма функционалност в каквото и да купуват.

За щастие, тези устройства са точно от този тип и ще ви дадат всичко от което се нуждаете, само в една смарт тонколона.

Както подсказва и името им те не са предназначени само за музика, а напротив, могат да изпълняват куп други интересни и забавни команди.

За тях обаче ще научите малко по-късно в нашето ръководство.

Бюджетност

Смарт тонколоните са сравнително бюджетни устройства, в които инвестицията определено си струва и няма да сгрешите с покупката си.

В наши дни технологиите заеха огромна част от живота ни и в повечето случаи те ни носят само и единствено ползи.

Определено ще се почувствате по-улеснени, облекчени и спокойни, когато разполагате с помощник, който да е винаги с вас и да ви служи вярно на всяка команда, за която го помолите.

Каква по-хубава инвестиция от тази на домашен говорещ личен асистент, който е на разположение 24 часа в денонощието?

Какво трябва да вземете предвид при покупката на смарт тонколона?

С подобряването на различните марки на устройствата, изборът започна да става все по-труден.

Различните модели добавят акумулаторни батерии, устойчиви на атмосферни влияния дизайни и сензорни екрани, които ви позволяват да слушате всичко от прогнозата за времето до любимия ви музикален видеоклип.

В повечето отношения тази промяна в приоритетите е бонус за потребителите. Получавате повече възможности за избор на различни цени.

Уви, това прави избора на правилния интелигентен високоговорител по-сложен.

Умното пазаруване на “умни устройства” е задължително и ако искате да намерите перфектната смарт тонколона за вас, трябва да следите за няколко неща…

“Асистенти”

Мислете за интелигентния високоговорител като за център в по-голяма цифрова среда в цялото ви домакинство.

Всички опции работят съвместно с базиран в облак изкуствен интелект (AI).

Той контролира всичко – от поточно предаване на музика до способността на високоговорителя да взаимодейства с други интелигентни устройства, вариращи от интелигентни крушки до хладилници с интернет.

Но интелигентните високоговорители работят най-добре с други продукти от същия производител.

Така че, преди да изберете продукта, трябва да решите към кой цифров пакет принадлежите, а именно Alexa, Apple или Google.

Това са едни от най-използваните асистенти, от които може да избирате:

Alexa все още се радва на нещо като предимство на първия ход.

Това означава, че ще намерите сериозна селекция от задачи на трети страни – или “умения”, на език на Alexa.

Високоговорителят ви ще може да изпълнява и широк спектър от устройства, които работят с интелигентни високоговорители, захранвани от Alexa.

Устройствата, задвижвани от нея, също са добре интегрирани във вселената на Amazon Prime.

С функции като услугата Amazon Music и обширните инструменти за пазаруване на онлайн търговеца.

Google изостава от Amazon по отношение на размера на своята библиотека от „действия“ и броя на съвместими устройства за интелигентен дом.

Уви, някои потребители предпочитат цифровия асистент на Google, намирайки го за по-интуитивен за използване.

Огромните възможности за търсене на технологичния гигант и способността на Google Home да се интегрира лесно.

Имайте предвид, че устройствата на Google, като Chromecast стрийминг плеъри, са важни аспекти.

При Apple липсва пълното изживяване на Siri, налично в други продукти на iOS.

И ще намерите много по-малко интелигентни домашни устройства, които са съвместими с високоговорителя.

От друга страна, ако сте дълбоко вградени във вселената на Apple, с абонамент за Apple Music и местожителство, пълно с iPhone, MacBook и HomeKit устройства, може да нямате нищо против тези проблеми.

Функции

В по-голямата си част, функциите на интелигентните високоговорители са почти едни и същи и работят по сходен начин.

Потребителите, които държат на определена функция, която не е толкова често срещана, ще трябва да се запознаят много добре с характеристиките.

Накратко, повечето интелигентни високоговорители на пазара са наистина доста умни и ще се изненадат с това какво могат да ви предложат сами по себе си.

Ето само няколко от страхотните неща, които можете да помолите вашия интелигентен високоговорител да направи:

Взаимодействайте с интелигентни крушки или интелигентен термостат, за да направите стаята си по-светла или по-топла.

Действайте като най-интелигентния домофон в света – призовавайте приятели и семейство не само в дома си, но и навсякъде, където е свързано съвместимо устройство.

 • Направете телефонно обаждане.
 • Прочетете аудиокнига.
 • Задайте таймери, аларми и напомняния.
 • Задайте въпрос.
 • Попитайте за днешната прогноза.

Все още ли сте скептично настроени към умните технологии?

Както вече споменахме, възможно е не всички функции да присъстват в едно и също устройство, така че четете внимателно всяка една особеност.

Свързване

Тонколоните се делят на два вида по отношение на окабеляването – кабелни и безжични. И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Както вече ви намекнахме по-рано, повечето умни тонколони са безжични.

Тоест няма да са ви нужни кабели, с които да се свързват, за да гарантират максимално вашето удобство където и да се намирате.

Обикновено този така наречен “магьосник” се свързва с вашата WiFi мрежа и дава достъп на всички у дома.

Свързайки се чрез техните устройства – смартфони, таблети и компютри. Също така можете да се свързвате и чрез Bluetooth.

Това е въпрос на лични предпочитания и в зависимост от модела, който сте избрали.

Безжичните дават доста по-голяма свобода, без дефектни кабели влияещи на качеството на звука, лесни настройки и много по голяма функционалност.

Те пък от своя страна не са никак енергоспестяващи и е възможно да се получават смущения в зависимост от мястото на което се намирате.

За кабелните тонколони можем да кажем, че са доста по-енергоспестяващи, лесни за употреба, с удобен контрол на звука и трудно губят връзка, но за сметка на това никой не обича заплетените кабели.

Имайте предвид, че при всеки тип, свързването става бързо, лесно и е напълно елементарно за изпълняване, така че не е нужно да имате притеснения в това отношение.

Мощност

Капацитетът на мощността на тонколоните показва количеството енергия, което устройството може да поддържа.

Ако дадени тонколони имат ниска максимална мощност, няма нужда да се притеснявате, ако изберете или вече имате по-мощен усилвател.

Усилвателят е устройството, което превръща сигналите с ниско напрежение, предавани от източникът, в мощен сигнал, така че да ги захрани.

Тонколони с достатъчно голям капацитет на мощността увеличават и издръжливостта на устройството.

Дизайн

Дизайните на почти всички модели са изключително модерни, стилни и елегантни, подходящи за всеки потребител. Изключително разнообразие, от което по-скоро бихте се объркали.

Най-важното, което трябва да съобразите е практичността, всъщност точно това е първият избор за много ĸyпyвaчи.

Haли тaĸa нapичaмe ĸoлoнĸитe – пopтaтивни. Te тpябвa дa бъдaт мaлĸи и лeĸи зa пpeнacянe.

Повечето устройства са ултра-леки и ĸoмпaĸтни, за ce пoбepaт нaвcяĸъдe в бaгaжa ви. Moжeтe дa ги взeмeтe, бeз дa миcлитe зa тoвa, чe нямa дa имaтe мяcтo зa тяx.

Aĸo възнaмepявaтe дa имaтe пpeнocим виcoĸoгoвopитeл, ĸoйтo мoжeтe дa взимaтe cъc ceбe cи, ĸъдeтo и дa oтидeтe, избepeтe тaĸъв, ĸoйтo е не по-голям от 15 см.

Цвета и формата са въпрос на личен избор, който сами трябва да направите.

Хубаво е, ако ще използвате тонколоната у дома, да я съчетаете добре с останалия интериор, за да е в пълна хармония.

Има и дизайни с LED подсветки, които ги правят изключително красиви и интересни за окото.

Най-напредналите производители представиха и интелигентни високоговорители с екрани.

Те могат да бъдат от полза, ако искате, да речем, прочетете рецепта или да следвате готвач, който приготвя ястието, което готвите.

Ако пък не сте чак такива почитатели на иновациите, спокойно можете да се сдобиете с по-стандартен модел, който също би ви свършил отлична работа, само слушайки.

Цена

На първо място се съобразете с вашия личен бюджет и не се водете по максимата, че най-скъпите продукти несъмнено са най-добрият избор.

Когато става въпрос за подобен тип продукти, обърнете внимание на качеството и по-приемливата сума, защото, както знаете технологиите остаряват бързо и често се подменят с възможно най-новите модели.

Четете внимателно описанията и обмисляйте най-важните фактори, които ви споделяме в това ръководство, за да се сдобиете с възможно най-подходящия избор за вас и вашите нужди.

Как да използвате смарт тонколоната си по най-добрия начин?

Ето и някои бонус съвети от нас, за да сме сигурни, че ще използвате новото си устройство пълноценно и най-важното – безопасно.

Неправилното боравене с която и да в техника, може да доведе до инциденти. Затова за нас е важно да ви запознаем в най-характерните особености в това отношение…

 • Не излагайте смарт тонколоните на дъжд, влага или неблагоприятни за устройството условия.
 • Избягвате прякото излагане на слънчева светлина или източници на топлина.
 • Не използвайте почистващи продукти със съдържание на алкохол.
 • В никакъв случай не поставяйте малки предмети във вентилационните отвори на тонколоните.
 • Избягвайте статичното електричество и ги дръжте далеч от магнити.
 • Почистването трябва да се случва редовно, тъй като прахът може да причини проблеми.

 

Надяваме се, че това ръководство е било интересно и поне малко сме ви помогнали в избора на най-доброто умно устройство за вашия дом!

Ако е така, тук сме подготвили някои от най-добрите модели смарт тонколони на пазара в момента, с които може да се сдобиете още сега.

1. Google Nest Mini Smart HomeТази смарт тонколона е с изключителен дизайн и удобен размер, който я прави удобна за пренасяне. Използването ѝ е много лесно и се свързва чрез Bluetooth технология. С мрежово захранване и мощност 15 W. Операционната система е Android, Google асистент, стрийминг на съдържание и захранване DC 14v. Предлага се в стандартни цветове – черно и бяло, подходящи за всеки дом и офис.
Купи сега

2. Amazon Echo Dot 3Страхотно hands-free устройство, което може да се управлява с гласов контрол. Тази тонколона работи с гласовата услуга Alexa, която ви позволява да пускате музика, да осъществявате повиквания, да получавате съобщения, новини и др. С мрежово захранване, свързва се чрез Bluetooth и Wi-Fi. Предлага се в компактен размер и различни цветове, като – червен, сребрист и черен.
Купи сега

3. Amazon Echo Dot 4Ако обичате да слушате хубава музика с часове – доверете се на този изключителен модел, с който ще си гарантирате желаното. Той предлага ясни гласове и балансиран бас за пълен звук, на който можете да се насладите навсякъде. Само с гласа си можете да избирате песни чрез чрез Amazon Music, Apple Music, Spotify, Pandora и др. Освен това можете безпроблемно да контролирате и домашните си устройства, за да запазите къщата си в безопасност, благодарение на безплатна програма. Тонколоната е лесна както за настройване, така и за употреба.
Купи сега

4. Google Home HubТази тонколона отново предлага музика и гласови управление чрез Google асистент. Отличава се обаче с LCD екран, който показва важна информация за потребителя, като календар и напомняния за деня, идеи за рецепти или новини. Възпроизвеждане на ясен и мощен звук, осигурявайки на потребителя най-доброто аудио изживяване. С мрежово захранване, 7-инчов дисплей, функция touchscreen и свързване чрез Bluetooth и Wi-Fi.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Harman Kardon Citation One MKIIАко търсите многофункционално устройство с отлични характеристики – с този модел ще уцелите право в десетката. Тонколоната е със сложен дизайн, направена с премиум вълнен плат, произведен от Kvadrat, който е водоустойчив и огнеупорен. Ценителите на добрата музика определено ще оценят изтънчения звук, който издава. Разполага с гласов Google асистент, който контролира вашата безжична домашна озвучителна система. Можете да контролирате всичко с гласа си, като имате достъп до повече от 300 услуги за стрийминг. За ваше улеснение, актуализациите се извършват автоматично и разполагате с лесни настройки за Google Home, което ще ви донесе допълнително спокойствие и наслада.
Купи сега

6. HAMA SIRIUM1400ABTТази безжична смарт тонколона, също е едно чудесно решение за всеки потребител. Тя притежава гласов асистент Alexa, свързване с Bluetooth и USB, външно захранване и 3 микрофона. Има достъп до стрийминг услуги като Amazon Music и на любимата музика при поискване. Освен това има достъп и до разнообразни онлайн услуги, като Spotify, TuneIN Radio и др. Висококачествен звук и LED индикатори.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!