Всички категории

8-те Най-Добри Такери

Организацията на документите е ключова за работното място. Всеки знае, че един порядъчен офис не може да мине без сносен телбод.

Е, в същото време един порядъчен строител, мебелист или декоратор не може да се справя отлично без качествен такер!

Ако вашата специализация е в сферата на мебелната индустрия или просто искате да се погрижите за някой от мебелите в дома си, със сигурност сте попаднали на правилното място.

Такерите ви предлагат такова многообразие от възможности, че не е истина. В същото време има множество дейности, които просто няма как да свършите без помощта на подобен специализиран инструмент.

Те са изключително популярни в сферата на производството, строителството и монтажа. Използват се за закрепване на разнородни материали, фиксиране на покрития и какво ли още не.

В днешно време можете да попаднете на толкова голямо многообразие от модели, че може да ви се завие свят. Някои са подходящи за едно, а други за друго. В същото време множество просто няма да ви свършат, ако не са подбрани правилно.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите със ситуацията. В него ще откриете цялата необходима информация за такерите и техните особености.

След като внимателно се запознаете с всичко, което предстои да ви споделим, при всички положения ще имате възможност да изберете точния инструмент за собствените си цели.

За да ви улесним максимално, най-долу дори ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента…

Какво представляват такерите?

Всеки знае как работи класическият канцеларски телбод. С помощта на пружина и мощен удар предварително заредената в устройството метална скоба се изстрелва навън. Острите ѝ върхове пробиват повърхността на обекта, който искаме, след което се подгъват и фиксират.

Е, такерите не работят кой знае колко по-различно. Въпреки че различните видове такери извършват операцията по различни начини, тя си остава една и съща. Различни видове скоби (в зависимост от вида на дадения инструмент) биват изстреляни от устройството с огромна мощност.

Разликата между класическият канцеларски телбод и такерът се основава на простия факт, че такерът е в пъти по-мощен.

Основната употреба на такерите не се различава особено от тази на телбодите. Те също са проектирани така, че с помощта на специализирани метални скоби да фиксират определени обекти.

Строителните такери са в пъти по-мощни просто защото се използват при различни условия. В повечето случаи от тях се очаква да фиксират различни видове материали върху твърда повърхност.

Това биха могли да бъдат някакъв дървен материал, мазилка, пластмаса и какво ли още не.

Именно това прави такерите толкова популярни в сферата на строителството и декорацията. Много от майсторите днес се възползват от фиксационните способности на тези инструменти в най-различни ситуации.

Такерите са станали просто безценни в сферата на меката мебелистика.

Фиксирането с помощта на различни видове пирони отдавна е отживелица. Всеки съвременен професионалист се обръща към специализираните такерни устройства.

Освен това такерите са просто идеални за фиксирането на определено външно окабеляване, закрепяне на текстил към текстил и какво ли още не.

С помощта на подобно устройство можете да обслужите и освежите голяма част от мебелите в дома си и да свършите купища други домашни задачи. Имайте предвид обаче, че изброеното дотук далеч не изчерпва обхвата на възможностите, които един такер може да ви предложи.

Какви видове такери съществуват?

Да, основната цел на различните видове такер не се различава особено. Както вече ви намекнахме обаче, не всички устройства от този тип работят по абсолютно един и същи начин.

На пазара в момента можете да попаднете на три ключови разновидности на такерите. Това са механичния, електрическия и пневматичния такер.

Всеки от тези видове си има своите особености и обикновено е по-подходящ за употреба в определени ситуации спрямо своите конкуренти. Ако искате да направите правилния избор, определено е желателно да сте наясно с всичко това.

Механичен такер

Механичният такер определено разполага с най-простата конструкция измежду всички останали видове. Той всъщност най-много се доближава до това, което представлява класическият канцеларски телбод.

При механичните такери металната скоба се забива с помощта на пружина, която се свива вследствие на ръчно задействане. Това е сравнително прост механизъм, който обаче изисква известна доза усилия от страна на потребителя.

Механичните такери може би не са най-производителните и лесни за употреба устройства, но определено си имат редица преимущества пред останалите.

Техните цени например са най-достъпни. В същото време механичните такери не изискват кой знае колко специална поддръжка. В тяхното устройство почти липсват износващи се части. В общи линии всичко, което трябва да направите, за да оперира вашето устройство пълноценно, е да се погрижите за неговото редовно смазване.

Този вид такери са изключително леки, компактни и лесни за употреба. В същото време ще си спестите оплитането в различни кабели, маркучи и какво ли още не.

Механичните такери всъщност са най-популярни сред непрофесионалистите, които имат намерение да използват подобен инструмент само от време на време. С тяхна помощ бихте могли лесно да фиксирате тапицерията на кухненските си столове например.

Естествено, дизайнът на различните механични такери може да варира. Различни модели са подходящи за използване при различни условия.

Една от основните разновидност на механичния такер обаче е така нареченият “ударен такер”. Това е много по-малко устройство, чиято скоба отново се забива с помощта на мощен удар.

Единствената разлика е, че при него ударът извършвате вие, и то посредством самото устройство. Цялото действие не е кой знае колко по-различно от обикновено удар с чук.

Силата и скоростта на забиване с подобен ударен такер обаче са значително по-високи спрямо тези с обикновено механичен инструмент.

Вие сами преценете точно от какво имате нужда. Подберете си онова устройство, което отговаря на собствените ви потребности и ще ви свърши най-добра работа.

Електрически такер

Такерите, задвижвани с помощта на електрическа енергия, са значително по-функционални от своите механични конкуренти. Основното предимство на тези устройства произтича от факта, че техният мотор върши цялата “мръсна” работа вместо вас.

Различното в устройството на тези модели не е кой знае колко голямо на фона на механичните варианти. Наличието на мотор обаче води до множество ключови предимства.

При електрическите такери например могат да се използват значително по-обтегнати и здрави пружини. Това на свой ред означава в пъти по-висока производителност, мощ, скорост и капацитет на ударите.

От ваша страна не се изискват никакви допълнителни усилия с изключение на периодичното, но решаващо натискане на бутона за забиване. Моторът задвижва цялото устройство и съответно се грижи за всичко останало.

Именно затова механичният такер ви дава възможност да работите със значително по-плътни и упорити материали. В същото време обаче той ви осигурява много по-стабилно закрепване, тъй като ви гарантира максимална ефективност при всяко заскобяване.

Въпросът в случая при избора на подобен инструмент опира до едно ключово противопоставяне – със или без кабел.

Електрическите такери, които работят с помощта на кабел, обикновено успяват да ви осигурят една идея повече мощност. Това е така, тъй като кабелът означава постоянна връзка с постоянен източник на възможно най-голямо захранване.

Постоянната връзка с външен източник на захранване обаче е колкото разширяваща, толкова и ограничаваща за вашите възможности. Не само че ще ви се наложи да съобразявате работната си зона с наличието на контакт, но и ще трябва постоянно да се грижите за позицията на кабела си.

Съвременната алтернатива на кабелните такери са акумулаторните модели. Те определено са по-компактни, преносими и разширяват вашите работни възможности. Тяхната оперативност произтича от акумулаторна батерия, която се грижи за пълноценното им енергийно захранване.

Батерията обаче прави модела по-тежък. Освен това батерията не е вечна – пространственото ограничение се оказва заменено от времевото.

Пневматичен такер

Пневматичните такери са третата основна разновидност на тези инструменти. Те определено печелят по отношение на оперативната мощност, която могат да осигурят на своите потребители.

Подобни модели се различават по работния си механизъм от всички останали такери. Вместо пружина тези инструменти използват въздух под налягане за изстрелването на металните скоби.

Към пневматичен цилиндър се подава въздух от специализиран пневматичен вентил. Това обикновено се случва с помощта на педал при стационарните модели или посредством спусък при ръчните инструменти.

Пневматичните такери са конструирани изключително просто. В същото време са страхотни за употреба и изключително продуктивни.

В повечето случаи обаче те се използват от специалисти в специални мебелни фабрики или други подобни работни зони.

Това е така, понеже при подобна употреба работници се стремят да се възползват от възможно най-високата производителност, която пазарът може да им предложи. В същото време необходимостта инструментът да бъде местен и подготвян за работа многократно, просто липсва.

Пневматичните такери далеч не се предпочитат при периодичната домашна употреба. Недостатъците им произтичат от начина, по който работят.

За да функционира пълноценно подобен инструмент, има нужда от контейнер със сгъстен въздух, който вие самите трябва да му осигурите. В същото време връзката с този контейнер е по необходимост непрекъсната и ограничителна. Ситуацията е подобна на тази при електрическите модели, които работят с помощта на кабел.

Всичко това означава по-обстойна подготовка преди самия процес на работа. В същото време, докато използвате пневматичния си такер, се оказвате много по-ограничени и трудно маневриращи.

Колкото и да са мощни пневматичните такери, внимателно си помислете дали реално имате нужда от нещо подобно. Да, такива модели със сигурност ще свършат работата си изключително ефективно. В същото време обаче бихте могли да си спестите сложностите и ограниченията.

Каква трябва да вземете предвид, когато си избирате такер?

Е, вече сте наясно с всичко необходимо за основните видове такери. Сигурни сме, че сте се насочили към определена разновидност на тези инструменти и нямате търпение да се сдобиете с нея.

Имайте предвид обаче, че независимо от модела всеки отделен такер си има купища характеристики и особености. Ако искате да изберете възможно най-добрия продукт на пазара, при всички положения първо трябва да се запознаете с тях.

Да, много от характеристиките на тези устройства са важни. Много други обаче се оказват просто излишна и затормозяваща подробност.

Вие обаче не бива да се тревожите. В тази секция ще ви обърнем внимание на всичко ключово, което трябва да вземете предвид, когато избирате бъдещия си такер.

Размер и скоби

Изборът на подходящия размер такер при всички положения зависи от това за какво искате да го използвате.

Размерът на тези устройства се определя от самите скоби, с които работят. На свой ред особеностите на различните скоби ги превръщат в подходящи за употреба в определени ситуации.

Самите скоби обаче могат да се различават не само по своя размер, а също по вида си, както и по материалите, от които са изработени.

Съществуват множество видове скоби. Алуминиевите например са подходящи за работа с меки материали, медните пък се използват при взаимодействие с мека дървесина.

Стоманените скоби обаче са подходящи за всякакви по-твърди материали. При тях можете да изберете между обикновена, неръждаема и поцинкована стомана.

Що се отнася до вида на скобите, можете да попаднете както на U-образни, така и на T-образни модели. U-образните скоби са стандартни и се използват за какво ли не. T-образните са специализирани за употреба, когато скобата се налага да се скрие.

Така или иначе сред огромното разнообразие от скоби за такери съществуват множество различни модели. Различните такери работят с различни размери скоби, затова е от основно значение да подберете инструмента и консумативите си съгласувано.

Механичните такери например работят само с 1,3-сантиметрови скоби, които се считат за стандартни. Електрическите и пневматичните модели обаче ви предлагат значително по-широки възможности.

В повечето случаи съвременните инструменти от такива типове са проектирани със специален циферблат. Те ви позволяват да регулирате размера в зависимост от скобите, които искате да използвате в съответната ситуация.

Възможностите обикновено са достатъчно широки, така че няма защо да се тревожите. Единствено се погрижете, когато се снабдявате със скоби, да ги съгласувате с възможностите на собствения си такер.

Мощност

Разбира се, колкото по-мощен е даден такер, толкова по-добре.

Така или иначе обаче не е задължително да се нуждаете от възможно най-мощното устройство, което можете да си позволите. В много от случаите и значително по-обикновен модел ще се справи с поставената задача достатъчно пълноценно.

Тъкмо затова е от ключово значение да обърнете внимание на мощността на даден такер, преди да се спрете на него.

Величината, за която говорим във връзка с мощността на различните такери, се нарича “сила на удара”. Естествено, най-висока сила на удара ще ви осигури един пневматичен такер. След него идват съответно електрическите и механичните модели.

Определящият фактор в случая обаче отново се оказват скобите. Ключово е да си дадете сметка, че силата на удара на един такер зависи пряко от дължината на скобите, с които искате да го използвате. Накратко – колкото по-дълги са скобите, толкова повече сила на удара ви е нужна, за да ги забиете пълноценно.

Не се тревожете прекалено за това обаче. Така или иначе повечето съвременни устройства ще ви дадат възможност да използвате скоби с различна дължина.

Едно устройство би могло да работи например със скоби между 4 и 12 мм. Силата на удара на подобен такер обаче ще бъде по-ниска от тази на инструмент, който работи с над 14-милиметрови скоби.

Така или иначе максималната сила на удара, както и дължината на използваните скоби са пряко свързани и с материалите, с които даден такер може да взаимодейства. Колкото по-голяма е силата на удара, в толкова по-твърди материали ще могат да се забият вашите скоби.

Качество

Разбира се, естествено е да търсите от своя бъдещ такер максимално високото качество, което той може да ви осигури. Колкото по-качествен е даден продукт, толкова по-добре ще си върши работата.

Тъкмо затова нашият съвет е да си спестите компромисите по отношение на качеството. Стига да можете да си го позволите, разбира се.

Естествено, ако нямате намерение да използвате бъдещата си придобивка кой знае колко често, надали се нуждаете от първокласен пневматичен такер. Ако имате намерение да взаимодействате с много твърди материали обаче, висококачественият уред може да се окаже неизбежен.

Нашият съвет е да прецените внимателно точно от какво имате нужда и съответно да си спестите онова, което е излишно. Каквото и да правите обаче, определено си заслужава да се снабдите с издръжлив такер. Най-издръжливите модели ще ви предложат най-сериозен набор от предимства.

Различните устройства са изработени от различни материали, всеки от които издържа при различни типове натоварване. За направата на един такер обикновено се използват пластмаса, стомана и различни метали.

Добре е да подберете бъдещия си инструмент в зависимост от това, за което имате намерение да го използвате. Разбира се, някои материали и модели са по-издръжливи и съответно ще ви служат по-дълго при по-сурови условия.

Дори и да нямате намерение да експлоатирате бъдещия си такер прекалено обаче, запомнете едно: добрият такер ще бъде напълно оперативен дори и след множество години на злоупотреба.

Дизайн

Когато става въпрос за дизайна на определен такер, е от ключово значение да отидем няколко крачки отвъд естетиката.

Разбира се, това вашият инструмент да изглежда елегантно, в никакъв случай не е за пренебрегване. Не бива да забравяме обаче, че това са преди всичко работни устройства, чиято основна функция се свежда до техния работен капацитет.

Именно затова, когато разсъждавате върху дизайна на даден модел, да обърнете внимание на няколко ключови неща.

На първо място, от основно значение е такерът, с който се снабдите, да се използва лесно. Колкото по-лесен за употреба е вашият инструемнт, толкова по-ефективно ще постигате желаните резултати.

В много случаи е силно вероятно да използвате такера си за сравнително продължителен период от време. В този ред на мисли, колкото по-малко ви изтощава употребата на устройството, толкова по-добре. Имайте предвид, че уморените ръце са гаранция за некачествени резултати.

Лекотата и формата се оказват много по-важни от цветовете и детайлите.

Разбира се, на пазара в момента можете да откриете сериозно разнообразие от форми и модели. Ключовият фактор, на който трябва да обърнете внимание в случая, е дръжката на бъдещия си такер.

Удобството при използването на инструмента зависи преди всичко от нея. Сред многообразието от предложения най-добрите такери обикновено се предлагат заедно със специални ергономични прорези на самата дръжка. Те със сигурност ще направят процеса на работа максимално удобен и ефективен.

Материалът на самата дръжка е другата ключова характеристика, на която си заслужава да отделите подобаваща доза от вниманието си.

Повечето такери се предлагат със специализирани гумени дръжки. Те са особено подходящи за хора, чиито ръце се потят по време на работа. (Имайте предвид обаче, че това включва кажи-речи всички хора, тъй като работният процес сам по себе си предполага изпотяване.)

Важно е ръцете ви да не се пързалят по дръжката на такера. Стабилните ръце означават точно поставени скоби.

Приспособления и функционалност

Що се отнася до функционалността на даден такер, тя, на първо място, зависи от скобите, с които устройството може да работи. Многообразието от скоби предполага многообразие от възможности.

Разбира се, трябва да подберете скобите си в зависимост от задачата, която искате да изпълните с тяхна помощ. Ние вече ви обърнахме внимание на ключовите особености на самите скоби за такери.

Сега обаче ще ви насочим към няколко други ключови особености, засягащи функционалността на един подобен инструмент.

Разбира се, може би най-важният фактор по време на работа, е безопасността. Именно затова ви препоръчваме да се насочите към онези такери, които са защитени от неправомерно изхвърляне на скобите.

Тези устройства функционират единствено в режим на готовност. По този начин биха могли да предпазят ръцете или други части от вашето или нечие чуждо тяло от нежелани инциденти.

Освен това обаче някои от най-усъвършенстваните такери са проектирани с функция за разпознаване на некачествено забити скоби. Ако дадена скоба не се забие достатъчно плътно, инструментът ще се изключи и ще откаже да продължи работата си. (Ах, какви перфекционисти!)

Разбира се, сред разнообразието от модели на пазара в момента можете да откриете и сериозно разнообразие от приспособления и екстри. Такова е например специализираното прозорче за проверка на пълнителя, с което множество модели разполагат.

Изборът на екстри обаче оставяме изцяло във ваши ръце. Вие трябва да прецените кои функции си заслужават и кои ще натоварят покупката ви с излишни разходи.

Знайте от какво се нуждаете, подбирайте разумно и при всички положения ще останете доволни от направения избор.

Как да използвате такера си възможно най-добре?

Сега сме спокойни, че сте наясно с всичко, което трябва да знаете, преди да се сдобиете с бъдещия си такер. Имайте предвид обаче, че покупката на подобно устройство е само началото.

Употребата на такерите, колкото и да е проста, си има своите особености. Ние искаме да ви бъдем максимално полезни и тъкмо затова в тази секция ще ви дадем няколко ключови света и насоки, свързани с безопасната и ефективна употреба на подобен инструмент.

Заредете такера си!

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете работа, е да заредите собствения си такер.

Системата за зареждане, както и методите, които ще ви се наложи да използвате, вероятно ще варират в зависимост от модела. Така или иначе обаче това е сравнително проста и интуитивна операция, така че няма защо да се тревожите.

Бъдете изключително внимателни!

Колкото и да е близо до ума да е, искаме да ви припомним, че трябва да бъдете изключително внимателно в процеса на работа. Ако не пазите деликатната си тъкан, може сериозно да се нараните, използвайки такер.

При всички положения дръжте пръстите и останалите части на тялото си далече от инструмента при изстрелването на скобите. В никакъв случай не забравяйте също да пазите хората около себе си!

Бъдете особено внимателни при употребата на електрически такер!

Когато използвате електрически такер, трябва да бъдете особено внимателни. Погрижете се да се съобразите с всички правила за безопасната употреба на електрически уреди.

Това означава специална грижа за захранващия кабел. В процеса на работа пазете самия кабел, а когато не използвате устройството, го изключвайте от контакта.

Бъдете особено внимателни с вода и други видове течности около устройството си, освен ако не искате да рискувате неговото здраве.

Грижете се за батерията на акумулаторния си такер!

Ако използвате такер, който работи благодарение на акумулаторна батерия, трябва да се грижите добре за нея. Зареждайте я съобразно инструкциите за употреба и се погрижете да не претоварвате инструмента си.

Освен това, ако искате процесът ви на работа да не бъде възпрепятстван от загуба на мощност, уверете се, че батерията ви е изцяло заредена преди това.

Погрижете се за забиването на скобите!

За да бъде дейността, с която сте се захванали, ефективно извършена, се изискват няколко неща.

От една страна, трябва да се грижите всяка от скобите ви да бъде пълноценно забита “право в мишената”. От друга страна обаче, е също толкова важно да премахвате неправилно забитите скоби.

Те самите биха могли да се превърнат в потенциална пречка пред машината ви и да възпрепятстват забиването на нови скоби. Освен това могат да се окажат рисково стърчащи, което ще ги направи опасни за вас самите.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за такерите и тяхната безопасна употреба, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

1. Такер SPARTA


Такерът SPARTA се захранва с помощта на акумулатор и е подходящ за използване от “направи-си-сам” майстори и полупрофесионалисти. Устройството е изключително достъпно и проектирано с ергономична и елегантна дръжка. Препоръчва се използването му най-вече при сглобяване на мебели и тапициране на мебели. Силата на удара на този такер може да се регулира в зависимост от вашите собствени нужди. Инструментът работи със скоби тип 53, чиято дължина може да варира между 6 и 14 мм. В комплекта са включени 200 8-милиметрови скоби от такъв тип, които правят инструмента готов за употреба.
Купи сега

2. Такер Raider RD-ES16


Raider са произвели този страхотен електрически такер, който се захранва с помощта на кабел. Устройството е предназначено за професионалисти, които могат да се насладят на неговите възможности. Инструментът ви предлага усъвършенствана дръжка с мека и неплъзгаща се повърхност, която да го направи стабилен в ръцете ви. В същото време такерът може да изстреля до 30 скоби в минута. Препоръчителните размери се поместват в рамките между 8 и 16 мм. Това е едно универсално устройство, което може да ви свърши работа в множество различни ситуации.
Купи сега

3. Такер PREMIUM TOOLS


Представяме ви такер 3 в 1 PREMIUM TOOLS. Това е изключително достъпен ръчен механичен инструмент, подходящ за най-различна употреба. Устройството може да работи с телчета между 4 и 14 мм, с 10- до 12-милиметрови скоби, с 14-милиметрови пирони без глава, както и с 10- до 14-милиметрови стандартни пирони. Този такер е предвиден за взаимодействие с дърво и ще ви свърши страхотна работа в това отношение. Продуктът е интуитивен и удобен за употреба и върви заедно със 100 телчета.
Купи сега

4. Такер Bosch PTK 14 EDT


С този такер отиваме в секцията на професионалните инструменти. Bosch PTK 14 EDT е страхотен уред, който може да ви свърши работа в множество различни ситуации. Подходящ е за взаимодействие с текстил, дърво и дори някои метали. Максималната работна скорост на този такер достига до 30 удара в минута. Машината работи благодарение на кабелно захранване, сравнително лека е и в същото време пасва удобно на ръката ви. В комплекта са включени цели 1000 скоби, които превръщат покупката ви в един пълноценен и готов за употреба такер.
Купи сега

5. Такер FERM ATM1051


FERM ATM1051 пък е един страхотен пневматичен такер, подходящ за индустриална употреба. Инструментът е проектиран за използване със скоби и пирони и е идеален за мебелната промишленост. Работното налягане на такера варира между 4 и 7 бара. Капацитетът на пълнителя му възлиза на 100 елемента, които могат да бъдат или 15- до 50-милиметрови пирони, или 16- до 40-милиметрови скоби. В комплекта е включено всичко необходимо, за да започнете работа – различни видове скоби и пирони, масло и др. В същото време инструментът върви заедно със специализиран куфар за съхранение, когато е извън употреба.
Купи сега

6. Такер Total


Представяме ви още един 3 в 1 такер, този път произведен от Total. Инструментът е достъпен и подходящ както за професионална, така и за хоби употреба. Проектиран е със здрав метален корпус и ви осигурява възможност за регулиране на силата на удара. В същото време устройството работи с П-образни и U-образни скоби с размери между 10 и 12 мм, както и с пирони, чиято дебелина възлиза на 1,2 мм, а дължината им е между 4 и 14 мм. Такерът е подходящ за фиксиране на определени обекти към различни дървени материали.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Такер Bosch HT 8


Bosch са създали този невероятен ръчен такер от най-високо качество. HT 8 е подходящ за фиксирането на различни тъкани, фолио, изолационни и други материали. Устройството се използва изключително лесно и ефикасно. Проектирано е с изцяло стоманена конструкция. В същото време освен дръжката такерът разполага и с ергономична вдлъбнатина за хващане с омекотено покритие. Инструментът работи със стандартни скоби тип 53, дълги между 4 и 8 мм.
Купи сега


8. Такер Top Master Pro


Top Master Pro е ергономичен акумулаторен такер, изработен от висококачествена алуминиева сплав. Проектиран е със специална ергономична дръжка с функция за блокиране за по-голяма безопасност. Инструментът е подходящ за използване както от професионалисти, така и от “направи-си-сам” ентусиасти. Може да бъде използван върху текстил, пластмаса, дърво и дори някои метали. Приложенията на устройството се завъртат най-вече около мебелната обработка, но далеч не се ограничават с нея. Този такер може да работи с широко разнообразие от скоби и пирони в различни размери и от различни серии.
Купи сега

5/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Валентин Лазаров пише

    какви са различните видове скоби? как са оразмерени скобите? различните такери с какви размери скоби работят? какво означават размерите върху такерите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!