Всички категории

8-те Най-Добри Градински Маркучи

Добре дошли в сезона на градините! Ако искате цветята, плодовете и зеленчуците ви да растат, разбира се, трябва добре да се погрижите за тях. А за целта, естествено, се нуждаете от подходящите инструменти.

Градинските маркучи са едно от ключовите приспособления, жизнено важни за живота на вашите растения!

За жалост или за добро обаче, нищо не е вечно. Маркучите в никакъв случай не са изключение. Времето неизбежно оставя следите от своите пръсти по тях като по всяка друга вещ.

Според повечето производители добрият градински маркуч трябва да издържи от пет до десет години. Стига, разбира се, да се поддържа правилно.

Лошият градински маркуч, както повечето от нас вече са разбрали, просто не си върши работат като хората. Той ще разхищава вода, ще функционира лошо и т.н. А това в крайна сметка се превръщат в предпоставки за криза в градината.

Когато започнете да получавате сигнали от градинското си оборудване, не се ослушвайте. Вашите домати няма да ви чакат да се наканите. Тъкмо затова трябва да сте готови предварително.

При все че градинските маркучи не представляват кой знае колко комплексно съоръжение, и те си имат своите особености. Ако искате да зарадвате зеленчуците в градината си, трябва да сте наясно с тях.

Как обаче да канализирате избора си, когато на пазара има толкова сериозно многообразие от различни предложения? Подготвили сме тази статия тъкмо за да ви помогнем да се справите със ситуацията.

В нея ще откриете цялата необходима информация за градинските маркучи. Когато се запознаете с нея, със сигурност ще успеете да откриете точния продукт за себе си.

А за да ви улесним максимално, в края дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какви видове маркучи съществуват?

Представяте ли си? Градинският маркуч не е едно обикновено поливно съоръжение. Когато се поразровите малко, всъщност ще откриете, че градинските маркучи на свой ред се разделят на множество различни видове. И всеки от тях си има своите особености.

Леки или тежки? Стандартни или навити? Плоски или разширяеми? Кой знаеше, че има толкова много видове градински маркучи?

В тази секция ще се погрижим да ви запознаем с положителните и отрицателните страни на различните видове градински маркучи. Когато опознаете разновидностите по-добре, със сигурност ще успеете да прецизирате избора си по-внимателно.

Универсален маркуч

Разбира се, започваме от общото към частното. Как няма да има универсални градински маркучи?

Имайте предвид, че подобно определение ще срещнете под или над много от артикулите в магазините. Именно затова трябва да бъдете критични и внимателно да преценявате точно за какво бихте могли да използвате конкретният маркуч.

Всички маркучи се предлагат в различни размери и материали. Те могат да бъдат както изключително леки, така и обезпокоително тежки.

И всеки от различните видове градински маркучи, разбира се, е подходящ за употреба в различни ситуации. Всичко зависи от обстановката във вашата градина и целите, които искате да постигнете в нея.

Обмислете внимателно точно от какво се нуждаете и бъдете критични към продуктите, които различните производители ви предлагат. При достатъчно внимателно проучване със сигурност ще откриете тъкмо онова, което търсите.

Плосък маркуч

Плоските маркучи вече са нещо по-специфично. Това, което ги отличава, е фактът, че са по-компактни и лесни за навиване маркучи.

И това положение трае, докато все още не са пълни с вода. Започне ли движението на потока през тях обаче, те се разширяват и осигуряват мощна и напоителна струя.

Тъй като трябва да са гъвкави, за да могат да се свият, когато са празни, плоските маркучи обикновено са изработени от по-лек материал. Оттук идва и един от ключовите минуси на тези модели – не са чак толкова издръжливи, колкото своите конкуренти.

За сметка на това обаче са изключително удобни за употреба в по-динамична ситуация. Съхраняват се и се транспортират, без да причиняват излишни неудобства на своите потребители.

И това в крайна сметка ги прави предпочитани от немалко хора.

Навити маркучи

Много от проблемите, които хората срещат при взаимодействието си с маркучите, е свързано с тяхното съхранение. Ако искате поливното ви приспособление да оцелее за максимално дълъг период от време, трябва да го съхранявате подобаващо.

Само си представете ежедневните лъчи на лятното слънце върху кожата на маркуча. Нито човешките същества, нито градинските маркучи могат да оцелеят особено дълго под подобен бич.

Ако разполагате с по-ограничено пространство или просто мразите да се борите с маркуча си, когато дойде време да го прибирате, със сигурност ще се зарадвате на по-компактните маркучи. Навитите маркучи са продукт от подобен тип.

Те се прибират в спретната намотка и след това успяват да се напъхат в значително по-тесни пространства.

Имайте предвид, че навитите маркучи обикновено се предлагат в по-къси дължини. Това означава, че те ще бъдат значително по-подходящи за поливане на малки площи. За това се и препоръчват от специалистите.

Разширяващ се маркуч

Надали ще ви изненадаме, като ви споделим, че пазарът предлага продукти в диаметрално противоположния край на спектъра. Абсолютният контрапункт на навитите маркучи са разширяващите се маркучи.

Те са чудесен избор за малки дворове или тераси. Изглеждат дребни, но дължината им практически се удвоява или утроява, когато се напълнят с вода.

В това отношение тези модели доста приличат на плоските си събратя. Механизмът на увеличаване на размера обаче в случая е различен.

Така или иначе обаче разширяващите се маркучи обикновено се произвеждат от по-леки и неиздръжливи материали. Именно това ги прави подходящи за употреба при по-леки и незатормозяващи задачи.

За какви особености, приспособления и аксесоари си струва да следите?

Изненадите за вас (вероятно) продължават. Градинските маркучи всъщност не са чак толкова просто устроени предмети. Това означава, че си имат купища особености, приспособления и аксесоари, за които си заслужава да следите.

В тази секция ще се постараем да ви насочим към най-ключовите от тях. Когато сте добре информирани, това ще ви помогне да ориентирате избора си по-пълноценно.

Специфични функции

Знаете, че поливните потребности на различните растения могат да варират. Много често целите на операцията определят нейните елементи. Именно затова на пазара в момента се откриват множество различни маркучи със специфични функции.

Има например специални маркучи за разпръскване. Те са плоски по цялата си дължина и са проектирани с малки отвори в горната си част.

Когато водата потече по маркуча, тя се разпръсква по дупките като пръскачка. Това позволява поливане с по-нисък и равномерно разпределен дебит в определена зона наведнъж. Подобни маркучи са особено подходящи за обгрижване на тревни площи, цветя и някои специфични подправки и зеленчуци.

Съществуват също специализирани маркучи, създадени за поливане на лехи със зеленчуци. Те са покрити с дупчици, от които водата бавно капе, така че растенията да бъдат поливани бавно и методично.

Много от нас са пили от градинския маркуч като деца и са оцелели. Със сигурност и на вас ви се е случвало. Това обаче не означава автоматично, че идеята е добра.

Повечето маркучи съдържат токсични пластификатори, които могат да бъдат особено опасни. Продуктите, които носят надпис “безопасен за питейна вода” не съдържат ВРА, фталати и олова. Това са модели, от които спокойно можете да пиете вода.

Биха могли да се обособят също различни видове градински маркучи въз основа на дебита си. Някои са проектирани за по-сериозни поливни задачи, докато други са специализирани в по-леки операции.

Характеристики

Градинските маркучи си имат множество различни характеристики. На някои от тях обаче определено си заслужава да отделите повече внимание.

Дължината на маркучите например е ключова. Разбира се, те се предлагат в различни размери. Най-популярни са дължините от 7, 14, 21 и 30-ина метра.

Когато подбирате дължината на градинския си маркуч, вземете предвид размера на площта, която имате намерение да обслужвате с него. Важно е също да съобразите на какво разстояние от водоизточника се намира точката, която искате да поддържате с маркуча си.

(Имайте предвид, че един градински маркуч не е задължително да се използва само в градината. С него спокойно можете да почиствате на животните в двора си или пък да се грижите за козметичното състояние на автомобила си.)

Диаметърът на маркучите е другият ключов фактор, който определя размера на един продукт. Той, разбира се, може да варира. При по-леките варианти обаче той се върти около 2 см.

Естествено, колкото по-голям е диаметърът, толкова повече вода може да пренася маркучът. Имайте предвид обаче, че с повишаването на диаметъра ще се повишава и теглото на приспособлението.

Добре е също да обърнете внимание на дебита или скоростта на водата и налягането в маркуча. Те се измерват в килограми на квадратен см (или инч – PSI). На опаковката на маркуча ще бъде отбелязано максималното количество PSI, което маркучът може да издържи. Колкото по-здрав е маркучът, толкова по-висок ще бъде и неговият дебит.

Гъвкавостта на един градински маркуч също е определяща. Колкото по-гъвкав е маркучът, толкова по-лесно се навива и размотава. Но ако маркучът е твърде гъвкав, той ще се прегъва прекалено лесно, което може да доведе до по-бързото му разцепване и разрушаване.

Естествено, важно е да съобразите избора си и с оглед на различните материали, от които могат да се изработват маркучи. Сред най-популярните решения са гумата, винилът и комбинацията между двете.

Аксесоари и екстри

Съществува огромно разнообразие от аксесоари за градински маркучи, приставки и съединители. Също толкова голямо е и разнообразие от цени, особености и качество. Както и при самите маркучи, ако даден артикул е твърде евтин, той вероятно няма да издържи дълго.

Съединители например се използват изключително често. Те се наричат още фитинги.

Съединителите са това, което прикрепя маркуча ви към различните водоизточници – кранове, помпи и други приспособления. В повечето случаи различните съединители са изработени от месинг, алуминий и пластмаса.

Месингът е най-скъпият вариант, но за сметка на това се счита за най-добрия по отношение на ефективността и дълготрайността. Пластмасата пък тъкмо наопаки е най-евтиният и най-малко издръжлив избор.

Дюзите също са важни. Те могат да ви осигурят подобна на пистолет водна струя за почистване или да се регулират до широка нежна струя. Тя на свой ред е добра за поливане на голяма площ от деликатни растения.

Подобно на съединителите, дюзите са изработени от пластмаса, метал или комбинация от двете. Металните дюзи тежат повече, издържат по-дълго и са по-малко склонни към счупване, ако бъдат изпуснати върху твърда повърхност.

Макарата за градински маркуч пък може да бъде прикрепена към стената на конструкцията. Тя е създадена, за да осигури място за навиване и съхранение на маркуча. Би могла да бъде и свободностояща, разбира се.

Багажникът за маркуч практически служи за същата цел. Това, което го отличава обаче, е, че е преносим и снабден с манивела за лесно навиване на маркуча.

Разпръсквателните глави пък се прикрепят към градинския маркуч. Те служат за поливането на голяма площ от тревата или градината, често с осцилираща струя.

Към маркучите за напояване, разпръскващите маркучи и маркучите с приставки за разпръскващи глави могат да се прикрепят и таймери. Благодарение на тях можете да поливате за определен период от време, включително когато сте в отпуск.

Какво друго трябва да вземете предвид при избора на градински маркуч?

Отвъд това многообразие от характеристики и приспособления има още няколко ключови фактора, които трябва да вземете предвид при избора си на градински маркуч.

Те ще ви помогнат да отличите читавите от долнопробните предложения и определено ще ви ориентират по-добре точно към кои продукти да се насочите.

Приложение

Разбира се, първото ви съображение, когато става въпрос за градински маркучи, трябва да бъде приложението на новата ви придобивка. Необходимо е внимателно да обмислите точно за какви цели имате намерение да използвате подобен инструмент. Това ще ви помогне да определите много от особеностите на нужния артикул.

От една страна, важно е да сте наясно какво имате намерение да поливате с новия си маркуч. За различните си поливателни цели ще се нуждаете от маркучи с различни особености. Неслучайно на пазара се предлага такова многообразие от продукти. В крайна сметка потребностите на всеки потребител трябва да бъдат задоволени.

На първо време, трябва да прецените дали се нуждаете от маркуч за поливане на зеленчукова градина, на овошки или пък на цветна градина. От това ще зависят както необходимия дебит, така също и типа разпръскване на водата.

Важно е също да сте наясно от какъв източник ще си набавяте вода за поливане. Това ще определи типа накрайник, от който се нуждаете.

Местоположението на вашия водоизточник спрямо поливателната зона пък е определящо за дължината на необходимия ви маркуч. С този въпрос обаче ще ви занимаем по-детайлно след малко.

Помислете си също колко често имате намерение да използвате маркуча си. Ако става въпрос за периодично поливане, вероятно няма да е проблем да си осигурите маркуч за по-леки натоварвания. В този случай ще можете да си позволите и да отделите по-малко средства за подобна покупка.

За редовно поливане или обслужване на голяма тревна площ обаче се препоръчват по-издръжливи маркучи. Те, разбира се, често се предлагат на по-висока цена.

Обърнете внимание също на типа маркуч. Обемът на пространството за съхранение, с което разполагате, ще бъде особено определящ. До голяма степен от него ще зависи дали ще предпочетете навит или разгъваем маркуч, или пък се нуждаете от стандартен тип инструмент.

Издръжливост

В предходната подсекция частично засегнахме издръжливостта на градинските маркучи. Тук обаче искаме да ви дадем малко повече подробности.

Вече сте наясно, че въпроса за издръжливостта на един маркуч, трябва да се сведе преди всичко до честота на неговата употреба. Разбира се, колкото повече използвате един маркуч, толкова по-стабилен трябва да бъде той. Естествено, стига да искате той да ви върши работа максимално дълго.

Условията, при които използвате градинския си маркуч обаче, също са определящи. Ако не натоварвате инструмента прекомерно, бихте могли да се справите и с по-семпъл продукт. Налага ли ви се да тормозите маркуча си обаче, няма как да си спестите по-стабилния инструмент.

На първо време, важно е да съобразите гъвкавостта на своя маркуч. Колкото по-гъвкав е той, толкова по-лесно ще бъде да го манипулирате.

Ако разполагате с прекалено гъвкав маркуч обаче, той ще се прегъва твърде лесно. Това на свой ред вероятно ще доведе до по-бързото му износване.

Като изключим гъвкавостта, другото ключово съображение в случая се свежда до материала, от който е изработен вашият градински маркуч. Разнообразието не е чак толкова голямо, но въпреки това различните материали ще ви осигурят продукти с различна здравина. Именно затова е важно да сте запознати с възможностите.

С малки изключения градинските маркучи са изработени от гума, винил или комбинация от двете. Виниловите маркучи струват и тежат по-малко, но като цяло не са толкова издръжливи, колкото гумените маркучи.

Каучуковите маркучи на свой ред са по-тежки и по-скъпи, но са по-издръжливи и по-малко склонни към прегъване от виниловите си конкуренти.

Маркучите, изработени от комбинация от винил и гума, са добро решение от среден клас. Те струват по-малко от гумените маркучи, но издържат по-дълго от виниловите.

Ще се наложи сами да прецените точно от какво се нуждаете. Ако се чудите обаче, съветът ни е да заложите на по-надеждните маркучи. Повече издръжливост не е излишна.

Дължина

Множество различни фактори могат да се окажат определящи, когато става въпрос за дължината на един градински маркуч. Ако искате да се сдобиете с инструмент, който ще ви върши работа, трябва да сте особено съобразителни в това отношение.

Разбира се, на първо място, трябва да вземете предвид разстоянието между точката на водоизточника и зоната за поливане. Внимателно преценете на какво разстояние се намира чешмата, кладенеца или помпата спрямо вашата зеленчукова леха, цветна градина, овощна градина или пък тревна площ.

Не се подвеждайте обаче и в никакъв случай не спирайте до началната точка на поливане. Необходимо е да вземете предвид размерите на цялата площ, която планувате да поливате.

Съветът ни е за отправна точка да вземете възможно най-далечната точка на поливане. Добра идея е обаче да си купите продукт, който е малко по-дълъг от най-далечната точка, до която трябва да достигне маркучът ви.

Няколко допълнителни метра никога няма да ви бъдат излишни. Още повече, че поливателните ситуации понякога, при все че са до голяма степен систематични, изискват импровизации.

Още нещо. Внимателно преценете дали имате намерение да разширявате градината си. Ако подобен проект влиза в плановете ви, редно е да го приобщите към съображенията си относно дължината на бъдещия ви градински маркуч.

Не се тревожете прекалено. При повечето градински маркучи така или иначе имате възможност за различни разширения. Рядкост са продуктите, които няма да ви позволят да ги удължите, ако това ви се наложи.

Мислете в перспектива. Това със сигурност ще ви позволи да откриете точно онова, от което се нуждаете. Или пък което ще ви дотрябва в бъдеще…

Бюджет

Подобно на всички други артикули, градинските маркучи също могат да се степенуват спрямо своята цена. Съвременният пазар е богато снабден и това позволява на различните потребители да открият продукти на всевъзможни цени.

Що се отнася до градинските маркучи обаче, дори и при продуктите от най-висок клас рядко говорим за кой знае колко високи цени. Това, което трябва да имате предвид, е, че цената нерядко е пряко свързана с качеството на артикула.

Правопропорционалното съотношение между цена и качество не е някакъв пазарен мит. В повечето случаи, колкото по-висока е цената на даден продукт, толкова по-високо се оказва и неговото качество.

И това в никакъв случай не е случайно. По-високата цена се получава заради по-скъпите материали, по-качествената изработка и т.н.

Тъкмо затова нашите съвети по отношение на бюджета за един градински маркуч се свеждат до няколко ключови точки.

От една страна, важно е да прецените от точно колко качествен маркуч се нуждаете. Ако искате продуктът да ви върши работа дълго време, няма как да си позволите да пестите в това отношение.

Въпреки това обаче в много от случаите маркучите се използват сравнително рядко. Ако съхранявате инструментите си добре, това допълнително ще увеличи техния живот.

Именно затова в много от случаите за по-леки градински задачи можете да си позволите да работите и с по-нискокачествен маркуч. Когато не го натоварвате прекомерно, той отново ще ви служи години наред.

От друга страна, разбира се, възможностите на всички потребители са различни. Внимателно помислете точно колко средства сте готови да отделите за бъдещата си покупка.

Когато съотнесете минимума от изисквания, които имате, към максималния си бюджет, това ще ви ориентира към групата от продукти, подходящи за вас.

Бъдете достатъчно хитри и гарантирано ще останете доволни от направения избор. Подберете градинския си маркуч с оглед на своите потребности и си спестете излишните екстри и характеристики.

Как да се грижите за градинския си маркуч възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за градинските маркучи. Сега сме сигурни, че гарантирано ще направите възможно най-добрия избор.

Ако искате новата ви придобивка да оцелее за възможно най-дълъг период от време обаче, високото качество няма да е достатъчно. Трябва да знаете точно как да се грижите за своя градински маркуч. Само така ще му осигурите максимално дълъг живот.

В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки в тази посока. Следвайте ги и ви обещаваме, че ще останете доволни.

Съхранявайте маркуча си подобаващо!

Едно от основните условия за дълголетията на един градински маркуч (и не само) е неговото подобаващо съхранение. Когато не използвате маркуча си, е най-добре да го прибирате на подходящото за целта място.

Оставеният на земята маркуч може сериозно да пострада по различни начин. От една страна, той би могъл да бъде прегазен от автомобил, което да доведе до неговата повреда.

Най-сериозният враг на градинския маркуч обаче са ултравиолетовите лъчи на слънцето. Постоянното лъчение постепенно износва всеки материал, което постепенно редуцира неговите свойства и издръжливост.

Навивайте маркуча си, както е редно!

Тази препоръка вероятно ви изглежда близка до ума. Много хора обаче я пренебрегват просто за да си спестят няколко минути в края на работния ден.

Градинските маркучи трябва да се навиват по подходящ начин. В никакъв случай не оставяйте маркуча си на купчина. Отделете му малко повече време и го навийте, както е редно.

Обикновено е най-подходящо да навиете градинския си маркуч така, както сте го заварили в опаковката му. В повечето случаи това включва спирала или зигзаг.

Каквото и да правите, постарайте се да избягвате странните прегъвания. Колкото по-малко напрежение оказвате върху маркуча си, толкова по-малко вреда ще му причините.

Прибирайте маркуча си през зимата!

Това е може би най-простият съвет. Когато поливният сезон приключи, приберете градинския си маркуч на подходящо място и по подходящия начин.

Цяла зима той няма да ви трябва. Междувременно обаче ниските температури и ледът могат сериозно да му навредят.

Стъпките са изключително прости. Разкачате маркуча си в края на поливния сезон. Източвате го добре. Прибирате го на сухо място с нормална температура до следващата година.

Когато отново дойде летният сезон, на ваше разположение ще бъде същият маркуч, който сте прибрали миналата година.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за градинските маркучи, техните особености и поддръжка, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Karcher PrimoFlex


Нашата откриваща препоръка е Karcher PrimoFlex. Този градински маркуч е дълъг 20 м, а диаметърът му възлиза на точно 13 мм. Продуктът е трислоен и това е основното условие за неговата издръжливост. В цялата си дължина той тежи малко повече от 2 кг и може да ви осигури водно налягане до 24 бара. Този градински маркуч има изключително широка употреба. Неговата универсалност ви позволява да го използвате както за малки, така и за големи поливни площи от различен порядък. Освен това обаче продуктът се предлага на изключително ниска цена, което го прави едно страхотно изкушаващо предложение.
Купи сега

2. Gardena High Flex Comfort


Gardena High Flex Comfort е градински маркуч от по-висок клас. Този стандартен продукт се предлага в дължина от 25 м при диаметър на тръбата от почти 2 см. Изработен е от висококачествен текстил, който се превръща в гарант за дългогодишната му употреба. С него можете да си осигурите воден поток с налягане до 30 бара. Можете да използвате този градински маркуч за всичко, което се сетите. Стига инструментът да се намира над земята, той със сигурност ще свърши роботата си подобаващо.
Купи сега

3. Evotools


Градинският маркуч на Evotools е още едно до голяма степен универсално поливно приспособление. Можете да го използвате за поливане в общи линии на всичко, за което се сетите. Дължината му възлиза на 20 м, а диаметърът му е от порядъка на почти 2 см. Това, което отличава продукта от повечето му конкуренти, се свежда до комбинацията от гъвкавост и издръжливост. Специалната изработка на маркуча, която включва гъвкав PVC, спирално тъкан текстил и други, образува неговата трислойна структура. Моделът издържа на температури от -10 до 60 градуса по Целзий. В същото време доста добре понася и негативното влияние на слънчевите лъчи. Именно това гарантира значително по-бавното му износване на фона на множество други продукти.
Купи сега

4. Palisad


Palisad са произвели чудесен 4-слоен маркуч, изработен от PVC и други материи, допринасящи за неговата гъвкавост. В същото време продуктът е отделно подсилен и с текстилна обработка. Маркучът е проектиран за разпръскване на вода с налягане до 10 бара при температури от -10 до 60 градуса по Целзий. Дизайнът на този модел го превръща в един от особено стабилните градински маркучи, които се предлагат на пазара в момента. Диаметърът му възлиза на около 13 мм, а дължината му – на 30 м. Само сега в комплект с този градински маркуч получавате и промоционална ролетка с размери от 2 м на 13 мм. С нейна помощ бихте могли съвсем да прецезирате поливната си дейност.
Купи сега

5. СИБРТЕХ


Този градински маркуч на СИБРТЕХ пък се предлага в комплект с няколко допълнителни адаптера. Промоционалният пакет включва струйник, PALISAD, адаптер и 2 съединителя за допълнително удължаване. Особеностите на самия маркуч пък се свеждат до дължина от цели 50 м, диаметър от около 2 см и 9 бара работно налягане. Продуктът е изработен от специален PVC материал с допълнителна арматура. Той е чудесен за всевъзможни поливни дейности. Допълнителните адаптери пък създават условия работният му обхват съвсем да се разшири. Ако разполагате с по-голяма градина или пък планувате разширения, това определено е продуктът за вас.
Купи сега

6. CARBON Plus


CARBON Plus е сериозен градински маркуч, проектиран за истински широка употреба. Неговата четирипластова структура с допълнително подсилване го прави един от най-устойчивите и същевременно гъвкави продукти на пазара. В същото време неговите размери и работни особености се оказват до голяма степен универсални. Маркучът е дълъг 25 м, а диаметърът му възлиза на около 2 см. Всичко това позволява на модела да поддържа работно налягане от до 30 бара. Тъй като в производството на CARBON Plus са спестени много от зловредните материали, това превръща продукта в екологично чист. А като бонус зажаднелите работници могат съвсем свободно да пият от неговата абсолютно чиста и безвредна вода.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Cellfast HOBBY


Представяме ви и градинския маркуч Cellfast Hobby. Този продукт отново е дълъг 25 метра и е проектиран с диаметър от около 2 см. Това позволява сериозното му работно налягане от 30 бара. Моделът е изключително стабилен, надежден и подходящ за употреба във всевъзможни градински ситуации. Това, което го отличава то неговите конкуренти обаче, е неговата шестслойна композиция. Тя гарантира комбинацията от гъвкавост, ефективност и устойчивост на всевъзможни натоварвания на продукта. Подходящите накрайници могат съвсем да разширят употребата на този градински маркуч. Той дава условия за всевъзможни надстройки.
Купи сега

8. Magic Hose


За десерт ви представяме и един чудесен разтегателен градински маркуч. Magic Hose е продукт, чиято дължина надвишава тази на повечето му конкуренти. Моделът е дълъг цели 60 м. Специалният му дизайн пък му позволява да не се заплита и да увеличава дължината си до 3 пъти от налягането на водата. Това го прави един от най-компактните и същевременно устойчиви на удари и износване продукти на пазара в момента. В комплекта освен самият маркуч са включени още специална транспортна кутия, приставка за захващане към кранче на чешма и чудесна дръжка със 7 функции за разпръскване на водата. Този модел е подходящ за по-леки поливни задачи и изисква малко по-специални грижи. При всички положения обаче е едно от най-чудесните приспособления за поливане на градина, на които можете да попаднете.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!