Всички категории

7-те Най-Добри Телескопични Стълби

Градовете растат, а домовете се смаляват. Всички ние сме свидетели на тази тенденция. Жилищата ни стават все по-компактни и именно затова искаме да усвоим вертикалното пространство в тях по възможно най-добрия начин.

Как обаче да достигнете до високите точки в дома си? Отговорът – телескопична стълба.

Сигурно се питате защо именно телескопична? Отговорът всъщност може да ви се стори доста ироничен.

За да усвоите вертикалното пространство в дома си, често се нуждаете от стълба. Конвенционалните стълби обаче се оказват дяволски трудни за съхранение. И това би означавало, че мястото, което се усвоили в компактното си жилище, всъщност се използва за съхранението на средството, с което да достигнете до вещите си.

Телескопичните стълби обаче решават този проблем. Можете буквално да ги съхранявате под леглото си, в багажника на колата си, в някой подходящ шкаф или където и да е другаде. В същото време обаче, когато се разтегнат, те стават достатъчно дълги, за да достигнат до най-високите точки на повечето домашни стени.

Ако вече сте решили, че се нуждаете от подобен инструмент, тепърва ви предстои проучване. Вероятно ще се изненадате, но дори тези прости устройства си имат купища характеристики и особености. Именно те налагат специфичните съображения, които трябва да направите, преди да си закупите подобен продукт.

Не се тревожете прекалено обаче – попаднали сте на правилното място. В това ръководство сме събрали цялата необходима информация за телескопичните стълби и техните особености. Когато се запознаете с нея, гарантирано ще успеете да откриете точния продукт за себе си.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват телескопичните стълби и кои са основните им предимства?

Вече научихте, че телескопичните стълби могат да бъдат изключително компактни. Как обаче се постига това?

Всъщност тези инструменти печелят името си от основния механизъм, по който се реализира тяхното смаляване. Те са конструирани от определено брой кухи почти цилиндрични тръби, които могат да влязат една в друга.

Всички си представяте сгъваемия монокуляр от пиратските филми, нали? Е, сега си представете два много дълги монокуляра, свързани от стъпала помежду си. Горе-долу така изглежда една телескопична стълба.

Именно иновативната конструкция на тези устройства, изобретена през 1989 г., води до основните им предимства спрямо алтернативните решения.

Удобното съхранение е на първо място. Телескопичните стълби са може би най-ефективни по отношение на усвояване на пространството. Те могат да се сгъват до изключително малки размери и да бъдат високи под метър и широки само няколко сантиметра. Всичко зависи от конкретния модел.

Тъкмо тази им компактност обаче позволява да ги приберете практически почти навсякъде. Благодарение на нея обаче можете също да транспортирате телескопичните стълби с невероятна лекота.

Да, именно “лекота”! Тъй като тръбите им са кухи, тези стълби се оказват и изключително леки. Спокойно можете да ги приберете в багажника на автомобила си, но освен това няма да имате никакъв проблем да ги пренасяте и без чужда помощ.

Още нещо. Уникалната конструкция на телескопичните стълби позволява изключително лесно регулиране на височината.

Много стълби ще ви позволят да настройвате различни височини, съобразени с вашите нужди. Телескопичните модели обаче са може би най-точните. С тях имате възможност да изберете абсолютно точни брой стъпала, от които се нуждаете. Без излишъци.

Не се тревожете, няма да паднете.

Телескопичните стълби си имат редица функции за безопасност, които ги правят изключително сигурни за употреба.

В повечето случаи можете да очаквате някакъв заключващ механизъм, който фиксира стъпалата на място. Ръкохватките на стъпалата също често са снабдени със специални нехлъзгащо се покритие.

За какво трябва да помислите преди покупката на телескопична стълба?

И сами виждате колко много предимства имат телескопичните стълби на фона на останалите модели. Имайте предвид, че ние не успяваме да изчерпим всички тях.

Тези стълби са практически универсални и могат да се използват за какво ли не. Именно това обаче налага да бъдете особено внимателни в избора си – имате нужда от точния модел за себе си.

За да ви помогнем да достигнете до него, искаме да ви насочим към няколко ключови съображения, които си заслужава да направите, преди изобщо да се насочите към магазина. Те ще ви помогнат да прецизирате търсенето си много по-внимателно и ще ви спестят редица главоболия.

Вашите нужди

Разбира се, какъвто и продукт да си избирате, винаги трябва да поставяте собствените си нужди на първо място. Едва след като вземете това предвид, идва ред на останалите съображения.

Когато си избирате телескопична стълба, помислете си внимателно точно за какво имате намерение да я използвате. Дали искате да свалите някаква посуда от по-висок шкаф? Или пък искате да извадите зимните си дрехи и завивки от пространството над гардероба си?

Изкачването по стълбата е някак си ясно. Помислете си обаче дали ще ще имате възможност спокойно и безопасност да слезете по нея, когато държите в ръцете си нещо обемно, чупливо или изобщо претенциозно за носене.

Освен това, трябва внимателно да прецените на каква височина се намира точката, до която имате намерение да достигнете. Това ще ви помогне да съобразите предварително дължината на стълбата си.

Не че е проблем да си вземете по-дълга стълба (по-къса надали ще си осигурите). Дори ви съветваме да винаги да имате няколко стъпала в аванс.

Никога не знаете за какво може да ви се наложи да използвате стълбата си. И все пак, ако имате представа какви са потенциалните възможности, това ще ви помогне да се насочите към по-подходящия продукт.

Помислете си също дали изобщо се нуждаете от телескопична стълба. В някои от случаите алтернативните модели могат да се окажат по-подходящи. Въпреки че… стига да има къде да я подпрете, в общи линии няма по-добра стълба от телескопичната.

Както вече знаете, тези модели са действително универсални. Всички тези съображения обаче са необходими и ще ви помогнат да канализирате избора си по-внимателно. Именно затова е важно да бъдете наясно със собствените си нужди, преди да се насочите към магазина.

Вашето пространство

Как мислите? Защо е важно да съобразите особеностите на пространството си преди покупката на една телескопична стълба?

Да, прави сте, от една страна става въпрос за съхранението на новата ви придобивка. Колкото и компактни да са, телескопичните стълби все пак заемат определено място.

Винаги можете да ги подпрете зад някоя врата или на стената в коридора си. Те няма да ви се пречкат, но все пак по този начин рискувате случайно да ги бутнете (вие или някой друг).

Не че това ще бъде краят на света, но шумът определено не е приятен. Още повече, че падането на една стълба, колкото и да е лека, все пак може да бъде опасно. Тя може да доведе до наранявания или пък просто да счупи някой предмет.

Именно затова е добре да разполагате с подходящо пространство за съхранението на новата си придобивка. Добре е предварително да помислите точно къде бихте държали телескопичната си стълба, така че да не ви се пречка.

Мазе, таван, шкаф, под леглото, на закачалка, в багажник. Възможностите са практически безкрайни. Стига да разполагате с тях, разбира се…

Сега обаче оставяме съхранението на страна. Когато си подбирате телескопична стълба, е важно да се съобразите и с особеностите на пространството, в което имате намерение да я използвате.

Основната особеност, която може да ограничи употребата на една телескопична стълба, може да се сведе до необходимостта тя да бъде подпряна някъде. Внимателно си помислете точно къде и за какво имате намерение да използвате стълбата си. Има ли изобщо възможност да подпрете някъде инструмента?

Ако сте си осигурили по-високи шкафове, силно вероятно е да трябва да използвате стълбата си в кухнята. Ако нямате свободна стена обаче, може би закаченият на стената шкаф не е най-добрата опора, на която да подпрете инструмента.

Тогава трябва да помислите за някой от по-обемните, но все пак свободно стоящи модели.

Вашият бюджет

Въпреки че в своите статии обикновено оставяме въпроса за бюджета последно място, той в никакъв случай не е последен по важност. Тъкмо напротив – собствените ви финансови възможности винаги трябва да бъдат една от първите отправни точки в търсенето на даден продукт.

Добре е предварително да сте наясно как точно вървят цените на телескопичните стълби. Така ще имате адекватен поглед на пазара и неговите предложения. По този начин обаче ще имате възможност също предварително да установите адекватни рамки на бюджета си.

Имайте предвид, че телескопичните стълби не са от най-скъпите инструменти. И все пак цените на някои от моделите могат да бъдат сравнителни високи.

Дайте си сметка за още нещо обаче. Колко пъти в живота ще ви се наложи да си купите телескопична стълба? Ако сте открили точния модел за себе си, вероятностите клонят към единица.

Стига да използвате новата си придобивка достатъчно внимателно и да я съхранявате подобаващо, тя ще ви бъде вярна цял живот. Именно затова често си заслужава да отделите малко повече средства за по-качествен продукт.

Възможностите на всички ни все пак са различни. Именно затова обаче пазарът се е погрижил да предложи достатъчно разнообразие от продукти на всевъзможни цени. Ако търсите достатъчно внимателно, със сигурност ще откриете тъкмо онова, което отговаря на вашите изисквания.

Погрижете се обаче бюджетът да не бъде единственото ви изискване. Важно е да мислите реалистично. Ако искате висока и стабилна телескопична стълба, може би ще ви се наложи да отделите малко повече средства, отколкото ви се иска.

Някъде в срещата на бюджет, необходимост и желания обаче се намира и вашата бъдеща покупка. Само трябва да я потърсите достатъчно внимателно.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на телескопична стълба?

Е, вече направихте основните си съображения. Сега обаче тепърва започва истинското търсене.

Ще се изненадате колко различни могат да бъдат телескопичните стълби. Разнообразието от характеристики и особености на пазара в момента наистина е доста сериозно. Именно затова искаме да ви насочим към ключовите точки, за които си заслужава да помислите при покупката на една телескопична стълба.

Размер

Когато става въпрос за размерът на една телескопична стълба, винаги трябва да имате предвид поне две положения. Тези устройства имат един размер, когато са разгънати, и съвсем друг, когато са сгънати.

Когато мислите за сгънатия вариант, винаги си заслужава да го мислите заедно с потенциалното пространство за съхранение. Вече ви обърнахме внимание колко важен е този въпрос, затова тук ще ви насочим по-скоро към първия случай.

Когато трябва да съобразите дължината на една стълба в разгънат вариант обаче, отново трябва да ви водят две съображения. От една страна, важно е да сте наясно коя е точката, до която искате да достигнете с помощта на инструмента. Разбира се, това ще ви ориентира от колко точно дълга стълба се нуждаете.

От друга страна обаче, важно е да знаете какви са рамките на безопасността в употребата на една стълба, телескопична или не. Правилата за безопасност налагат някои ограничения, които трябва да вземете предвид при определянето на необходимата дължина.

По правило горната част на конвенционалната стълба трябва да е с поне един метър по-дълга от горната част на повърхността, върху която ще се подпира. За телескопичните модели е необходимо тя да бъде с поне два метра по-дълга от носещата конструкция на горната част на основната стълба.

В допълнение към това трябва да запомните, че е прието при правите стълби за най-високо безопасно стъпало да се смята третото от горе надолу. С други думи, горните две стъпала трябва да се считат за “забранени” от съображения за сигурност.

Когато става въпрос за телескопична стълба, най-високото безопасно стъпало става не третото, а петото от върха надолу. Горните четири стъпала служат единствено за ръцете ви. Това означава, че със сигурност ще се нуждаете от малко по-висока стълба спрямо точката, която искате да достигнете с нея. Запомнете това!

Тегло

Въпросът за теглото на една телескопична стълба отново трябва да се разбира двояко.

От една страна, става въпрос за теглото на самия инструмент. От него ще зависят преносимостта и лекотата на употребата. В същото време обаче теглото на една телескопична стълба се оказва пряко свързано и с нейната издръжливост.

Проблемът не опира точно до строителни стандарти. Става дума по-скоро за строителни приоритети.

Различните производители залагат на различни особености. По принцип можете да си осигурите максимално лека и лесно преносима телескопична стълба. Алтернативата ви ще бъде максимална способност за понасяне на тегло. Разбира се, в този случай трябва просто да приемете, че цената за това е по-тежка (и обикновено по-скъпа) телескопична стълба.

И ето че неусетно се пренасяме към втората точка от въпроса за теглото на тези продукти. Важно е да бъдете наясно какво е теглото, което конструкцията може да понесе, докато гарантира собствената ви безопасност.

Разбира се, границите винаги са малко по-широки от посочените. Най-добре е обаче да не прекрачвате (и преносно, и буквално) препоръките на производителя. Само по този начин можете да бъдете сигурни, че инструментът няма да се срути под краката ви.

Трябва да сте наясно, че телескопичните стълби са склонни да се огъват малко, когато ги използвате. В началото е възможно това да ви се стори една идея изнервящо.

Ако сте настроили телескопичната си стълба правилно обаче, можете да бъдете спокойни. Естествено обаче, ако се съмнявате, най-доброто решение е да слезете и да прецените ситуацията.

Възможно е самото ви безпокойство да ви събори на земята, дори и стълбата да е абсолютно стабилна. При взаимодействието си с телескопични стълби трябва да действате с увереност, но и със съобразителност, разбира се.

Дизайн

В наши дни най-добрите телескопични стълби в повечето случаи се изработват от алуминий. Това е така, понеже този материал е едновременно достатъчно лек и достатъчно здрав. Неговата устойчивост на ръжда обаче също не бива да се пренебрегва.

Качествената телескопична стълба трябва да е сглобена подобаващо. Само така можете да бъдете уверени, докато стоите на високо и единственото, което ви разделя от земята, са те.

Здравата конструкция се разпознава по минималното движение между отделните елементи.

Една телескопична стълба все пак се състои от множество отделни компоненти, скрепени помежду си. Именно затова някакво движение и триене все пак си остава неизбежно. Тъкмо на това се дължи и специфичното огъване в по-високите части на инструмента.

Колкото по-минимално е това движение обаче, като толкова по-стабилна трябва да възприемате собствената си стълба. Не правете компромис с качеството на конструкцията – все пак вашата безопасност зависи от него.

Нещо друго, което трябва да имате предвид, е, че стъпалата на телескопичните стълби обикновено са една идея по-тънки от тези на конвенционалните стълби. Казваме ви това, за да не се изненадате в магазина.

Няма нищо странно, това е напълно в реда на нещата. Дори и да ви е трудно да го възприемете в началото, постепенно ще свикнете. Доверете ни се, вашата безопасност в никакъв случай не е застрашена.

Употреба

Когато става въпрос за употребата на една телескопична стълба, трябва да си дадете сметка колко широки и гъвкави са различните възможности.

Повечето телескопични стълби могат да се използват като стандартни или като стъпаловидни стълби. Всичко зависи единствено от вашите предпочитания и нужди. Именно затова е добре да бъдете достатъчно съобразителни в покупката си предварително.

Имате възможност да си осигурите и телескопични стълби, които да ви осгируят множество варианти за конфиргурация. Тези модели са известни като многопозиционни стълби.

Като цяло са много по-разпространени в работна среда, отколкото в домашна, но това в никакъв случай не трябва да ви спира. Ако сте от любителите на направи-си-сам майсторлъка, със сигурност предпочитате да имате по-широки възможности.

В крайна сметка никога не знаете точно за какво може да ви послужи една стълба. И точно от каква стълба ще се нуждаете в определения момент…

Един от най-често задаваните въпроси по отношение на телескопичните стълби е дали тези инструменти трябва да бъдат напълно разгънати, за да се използват. Отговорът ни ще бъде доста уклончив, но истината е, че наистина зависи.

Най-добрите телескопични стълби по принцип могат да се използват дори само частично разгънати. Някои модели обаче са предназначени само за пълно разгъване.

Най-опасни обаче си остават онези продукти, които се рекламират като подходящи за използване в частично разгънато положение, но всъщност не са. Те не са просто разочарование за потребителя, който е бил излъган. Ако се доверявате единствено на рекламата, можете да се окажете в рискува ситуация.

Внимателно проучете възможностите на модела, към който сте се насочили. Експериментите в никакъв случай не се препоръчват.

Ако дадена конструкция е проектирана за определена употреба, молим да я използвате само в подходяща ситуация. Едно падане, дори и от ниско, може да доведе до доста неприятни последствия…

Безопасност

Безопасността винаги трябва да бъде на първо място. Именно затова се погрижете да се снабдите с такъв модел, чиито характеристики за безопасност са подобаващи.

Съветът ни е да търсите поне единия или и двата стандарт EN131 или CE. Тези букви и цифри означават сертификат за безопасност. Когато проучвате различните модели, оглеждайте се за тях.

Стандартите обаче не са единствената възможност за проверка. На практика основният момент, който трябва да проверите, е дали сте сигурни, че можете лесно да отваряте и затваряте телескопичната стълба, без да си схванете пръстите.

За максимална стабилност е добре да имате и опорен крак или греда, когато телескопичната стълба е напълно разгъната. Те при всички положения носят бонус точки по отношение на безопасността, тъй като се оказват много сериозна стабилизация.

Вече ви споделихме, че телескопичните стълби обикновено се изработват от алуминий. Това, разбира се, си има своите плюсове, но не трябва да пренебрегваме един малък недостатък на този материал.

Той не осигурява защита от електрически удари. Съмняваме се, че това ще е от голямо значение за обикновения купувач. Ако все пак този въпрос ви тревожи обаче (а той трябва да ви тревожи, ако работите в опасна “електрическа” среда), имате две опции.

Едната е да си купите телескопична стълба, изработена от друг материал, например от фибростъкло. Другият (по-достъпен) вариант е просто да си купите гумена предпазна постелка и да я поставите между телескопичната стълба и земята. И в двата случая ще решите проблема си с електрическата сигурност.

Още няколко съвета от нас. Винаги проверявайте телескопичната стълба, преди да я използвате.

Уверете се, че няма видими повреди и че заключващите механизми работят правилно. Ако се предполага, че краката са покрити с противохлъзгащ се материал, уверете се, че той е непокътнат. Ако откриете някакви неизправности, сменете го, преди да използвате стълбата.

Качество

По няколко линии вече ви обърнахме внимание на въпроса за качеството на телескопичните стълби. Знаем, че тази точка винаги е вълнуваща, затова ще ѝ отделим още малко внимание.

Разбира се, всеки иска да си осигури възможно най-качественият продукт. Вие вече имате критерии, според които да координирате търсенето си. Винаги можете обаче да се обърнете към специалист, който да ви помогне да направите своя избор.

Тъй като става въпрос за вашата собствена безопасност, компромисите в никакъв случай не се препоръчват. Постарайте се да си осигурите възможно най-стабилния продукт. Само това ще гарантира сигурността ви.

Как да го направите? Проучете конструкцията на модела. Уверете се, че захващащите механизми са стабилни. Уверете се, че телескопичната стълба стои здраво на земята и не се плъзга, когато се качите върху нея.

Проверете също самата конструкция. Както вече си казахме, по нея не бива да има прекалено свободно движение. Тя трябва да стои относително стабилно и монолитно, за да се приеме, че дадена телескопична стълба е стабилна.

Имайте предвид също, че името на производителя може да ви послужи като гаранция. Колкото и повърхностно да е подобно съображение, то в никакъв случай не трябва да се възприема като безкритично.

Големите производители на пазара неслучайно са си завоювали име. Техните продукти са достатъчно качествени и ефективни. Да, обикновено идват на по-висока цена, но тя при всички положения си заслужава.

Разбира се, трябва да вземете предвид и собствения си бюджет. Съветът ни обаче е сериозно да помислите дали не можете да отделите малко повечко средства. Когато качеството на даден продукт гарантира собствената ви безопасност, цената му определено си заслужава.

Когато прецените тончо от какво се нуждаете, всичко ще бъде наред. Ще си спестите някой излишен метър, но на същата цена ще получите стабилна и висококачествена телескопична стълба.

Търсете критично! Това ще ви отведе до продукта, който търсите.

Как да използвате телескопичната си стълба възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за телескопичните стълби и техните особености. Ако вече знаете тъкмо от какво се нуждаете, това не означава, че знаете точно как да го използвате.

Когато се приберете у дома и решите да се качите на новата си придобивка за първи път, има няколко ключови неща, които трябва да знаете. Подготвили сме ви няколко основни съвета и насоки, за да извършвате всяка дейност необезпокоявано и в пълна безопасност.

Подготовка за използване

Разбирането как да използвате телескопичната стълба, е предпоставка за успешния проект. Като се имат предвид рисковете, свързани с изкачването по стълби, е абсолютно необходимо да знаете как да се справяте с телескопичната стълба.

Запознайте се с всички функции за безопасност на стълбата, преди да се качите на нея. Именно затова трябва да започнете от инструкциите за употреба на производителя.

В тях ще откриете цялата информация, която ви е необходима. Още повече – това ще бъде информацията, свързана тъкмо с вашата телескопична стълба. Това се превръща в автоматичен гарант за прецизност.

И все пак няколко точки са ключови. Уверете се, че заключващият механизъм работи адекватно. Проверете изправността на стълбата си – прегледайте всички движещи се части и уплътнения. Уверете се, че противоплъзгащите покрития са изправни и стабилни.

Настройка на телескопичната стълба

Когато разгъвате телескопичната си стълба, има няколко ключови стъпки, които да следвате.

Започнете с освобождаване на ремъка, с който е закрепена стълбата в сгънат вариант. След това поставете стълбата в изправено положение, готова за използване.

Стъпете на долното стъпало, за да задържите стълбата здраво на място. Извадете конектора на горното стъпало, като използвате двете си ръце. След това издърпайте всяко стъпало до пълното му разтягане.

Още веднъж ви напомняме да се уверите, че заключващият механизъм е задействан, преди да се опитате да разтегнете следващото стъпало!

Повторете този процес толкова пъти, колкото е необходимо, докато достигнете желаната височина. Съветът ни е да избягвате да стъпвате върху най-горното стъпало, докато осъществявате тази операция. То няма да бъде най-стабилната точка от вашата телескопична стълба.

Употреба

Има някои неща, които трябва да избягвате по време на самото използване на телескопичната стълба.

Първо, никога не се опитвайте да регулирате стъпалата, докато използвате стълбата. Това би нарушило заключващия механизъм на инструмента, което означава, че безопасността ви си заминава.

Второ, уверете се, че стълбата лежи на чист под. Само това ще гарантира стабилната ѝ основа и статичното ѝ положение.

Накрая, никога не увеличавайте височината, като поставяте предмети под самата стълба. Това ще я направи нестабилна, което може да ви постави в някои наистина рискови ситуации.

Спазването на тези предпазни мерки при използването на стълбата ще ви помогне да избегнете много рискове. Нещо повече – така ще имате възможност да се насладите на безпроблемното използване на телескопичната си стълба.

Прибиране на телескопичната стълба

След като приключите с използването на стълбата, ще трябва да я сгънете, за да я приберете. Това е още една задача, при която трябва да сте особено внимателни, за да избегнете наранявания.

Най-честата предпазна мярка тук е да не поставяте ръцете си между стъпалата, когато прибирате телескопичната стълба. В противен случай рискувате пръстите ви да се окажат между две (или повече) от стъпалата, което може да бъде не просто особено болезнено, но и опасно за целостта на пръстите ви.

Има няколко стъпки, които е добре да спазвате, когато сгъвате телескопичната стълба, след като сте приключили с нейното използване.

Първо, дръжте стълбата за съединителите под стъпалото и се уверете, че ключалките са активни. Поставете палеца си върху бутоните на ключалките, които искате да изключите, а останалата част от ръката си поставете под съединителя.

Бъдете особено внимателни! Поставянето на останалата част от ръката ви върху заключващия механизъм може да доведе до заклещването ѝ!

Натиснете едновременно бутоните за заключване вътре (един в друг), докато горната степен се спуска.

Тази операция трябва да се повтаря за всяко стъпало, докато всички стъпала се сгънат.

След като сте прибрали стълбата, закрепете я с ремък, като се уверите, че той е здраво захванат. Също така, ръката ви трябва да бъде разположена от външната страна на стълбата, за да се избегне случайно отваряне. То може да доведе или до повреждането на стълбата, или до вашето собствено нараняване.

Внимавайте! Следвайте съветите ни за безопасност и всичко ще бъде наред.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за телескопичните стълби, техните особености и употреба, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Soundvox™


Представяме ви тази телескопична стълба, произведена от Soundvox™. Този елегантен модел е произведен от алуминий и тежи под 7 кг. За сметка на това обаче е напълно способено да издържи върху себе си тегло от цели 150 кг. 9 стабилни стъпала с ширина от около половин метър ви позволяват да достигнете до работна височина от 2,6 метра. Когато сгънете инструмента обаче, той става висок едва 75 сантиметра, което го прави изключително компактен и удобен за съхранение и транспорт.
Купи сега

2. Bigshot


Bigshot пък предлагат на своите потребители тази чудесна двойна телескопична стълба. В разгънато положение тя може да стои напълно самостоятелно и е достатъчно стабилна. Въпреки това съвсем спокойно можете да използвате този модел и като наклонена стълба. Той отново е изработен от алуминий и разполага с 8 стабилни стъпала. Тази стълба поддържа тегло до 150 кг, а в същото време с двете си половини тежи общо 15 кг. Когато ги сложите една върху друга обаче, можете да си спечелите работна височина не от 2,5 м, а от цели 5 м. Моделът е подсигурен с двойна безопасност на всяко стъпало и неплъзгащи се крачета.
Купи сега

3. Bisonte


Тази телескопична стълба, произведена от Bisonte е създадена за по-сериозна височинна работа. Моделът разполага с цели 13 стъпала, благодарение на които можете да си осигурите работна височина от близо 4 м. Стълбата тежи едва 10-ина кг, но за сметка на това съвсем спокойно може да издържи тегло от 150 кг. Изработена е от висококачествен алуминий и за максимална безопасност е проектирана с неплъзгащи се крака. Този продукт е за онези от вас, които разполагат или с наистина високи тавани, или с покрив, който трябва да обслужват.
Купи сега

4. Soundvox


Представяме ви още едно произведение на Soundvox™. Този път става въпрос за двойна телескопична стълба. Тя може да се използва или като свободностояща стълба с работна височина от около 2 м, или като наклонена стълба с височина от 4,4 м. Моделът разполага с общо 15 стъпала и в сгънато положение е висок под метър. Изработен е от алуминий с повишена якост и намалено тегло от едва 14 кг. В същото време тази телескопична стълба спокойно може да издържа тегло до 150 кг. Заключването се осъществява изключително бързо и удобно. Освен това за максимална безопасност моделът е подсигурен и с нехлъзгаща се гумена система.
Купи сега

5. Vorel


Vorel са произвели една изключително стабилна и сериозна телескопична стълба. Моделът може да се използва във всевъзможни ситуации и това го прави действително универсален. Цялата стълба тежи едва 11,5 кг, но в същото време разполага с цели 13 стъпала, които могат да ви осигурят работна височина от близо 4 м. Товароносимостта на модела възлиза на 150 кг. Той е изработен от стабилен висококачествен алуминий и е подсигурен с гумено нехлъзгащо се покритие, където е необходимо. Крепежните елементи са здрави и устойчиви. Всички елементи на комплексната структура гарантират сигурност и именно затова продуктът отговаря на стандарта EN131-6.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. VONROC


Това е още една невероятна телескопична стълба, произведена този път от VONROC. Този модел отговаря на същия европейски стандарт за безопасност EN131-6, подобно на предходния, който ви споделихме. Той предлага на своите потребители работна височина от малко над 3 м, благодарение на 11-те си стабилни стъпала. Изработен е от висококачествен алуминий и гарантира на своите потребители товароносимост от 150 кг. В същото време цялата конструкция тежи малко повече от 11 кг. Стъпалата се заключват автоматично при отваряне и са снабдени с чудесно противоплъзгащо се покритие. Тази телескопична стълба се използва изключително лесно и в същото време е невероятно ефективна. Освен това обаче се транспортира много бързо и неусетно.
Купи сега

7. Zilan 3179


Последната телескопична стълба, която ще споделим с вас, е едно произведение на Zilan. Този алуминиев модел е изключително семпъл, но за сметка на това стабилен и ефективен. В сгънат вариант той е висок едва 80 см, а в разгънат достига до 3,2 м. Изработен е от стабилен и висококачествен алуминий. Цялата конструкция спокойно издрържа до 150 кг, така че няма защо да се тревожите. Това, което не бива да се пропуска обаче, е, че този модел е един от най-достъпните, на които можете да попаднете. Такава височина на такава цена в никакъв случай не се среща често.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!