Всички категории

7-те Най-Добри Масички за Лаптоп

Често ли използвате лаптопа си?

Е, в такъв случай със сигурност ще оцените наличието на специална масичка, на която да го поставяте.

В днешно време достъпът до компютърно устройство е, ако не задължителен, то поне силно препоръчителен. След като голяма част от живота ни се пренесе в интернет пространството, а голяма част от бизнесите и институциите вече функционират и онлайн, не е изненада, че потребителите на подобен тип машини се увеличават.

В допълнение, тези устройства стават все по-леснопреносими. Докато преди години използването на компютъра е било възможно само на определени места и чрез обемни машини, днес почти всеки разполага с поне един лаптоп.

Но употребата на лаптопи крие и своите рискове. Мнозина се възползват от преносимия характер на лаптопа, за да го ползват в леглото, на дивана или на други нестандартни места, различни от бюрото в офиса.

Ако сте собственик на подобен тип устройство вероятно поне веднъж сте оставали схванати след часове, прекарани пред екрана в неудобна поза.

Е, за щастие на пазара вече се предлагат специални масички за лаптопи!

Те са предназначени както за ваше улеснение и комфорт, така и за защита на самото устройство.

Ако се чудите дали имате нужда от подобна придобивка или вече сте взели решение, но не знаете какъв продукт да подберете – имате късмет!

В този наръчник ще ви запознаем с най-важната информация за масичките за лаптопи, а накрая ще ви представим и някои от най-добрите продукти на българския пазар.

Какво представлява масата за лаптоп и какви са ползите от нея?

Както вероятно се досещате от името, масичките за лаптоп са специални съоръжения, на които да поставяте вашето компютърно устройство. В зависимост от размера и изработката си те могат да се използват на бюрото в офиса, в леглото, в колата и прочее.

Основната им цел е да оптимизират работата ви с лаптопа, да подобрят стойката ви и да се погрижат както за вашето здраве, така и за съхранението на устройството.

Те набират все повече популярност и вече можете да ги срещнете в голяма част от офисите и бизнес сградите.

Това се дължи на техните многобройни предимства, които ви препоръчваме да обмислите, ако все още се чудите дали имате нужда от подобен продукт.

Ергономичен дизайн

Ако често стоите пред екрана то със сигурност сте запознати с вредните последствия от подобна работа.

Часовете пред компютъра могат да окажат лош ефект върху вашето здраве. От изкривената стойка, която се получава от прегърбването по време на работа, до влошеното зрение, всичко това може да се предотврати с масичката за лаптоп.

Ако използвате подобно съоръжение лаптопът ще бъде на нивото на очите ви и няма да се налага да се прегърбвате, за да виждате екрана по-добре. Това ще спести огромното напрежение върху гърба, врата и очите ви.

В допълнение неудобната поза, която човек обикновено заема по време на работа с компютърно устройство, го кара да се изморява по-бързо.

За щастие масичката за лаптоп ще ви позволи да се настаните възможно най-удобно и да заемете поза, която да щади вашето тяло. Така вие ще сте по-издръжливи по време на работа, което ще окаже положителен ефект и върху вашата продуктивност.

Вентилация и защита

Повечето производители на лаптопи препоръчват да избягвате употребата му върху меки мебели като легла, дивани и прочее.

Причината е, че когато разположите компютърното устройство върху подобна мека основа, долната част се задушава и може да прегрее. С времето това оказва ефект и върху издръжливостта на лаптопа, който започва да работи по-бавно и да се изтощава по-бързо.

Когато го разполагате върху специална масичка, обаче, той е повдигнат, което позволява добра вентилация и предпазва от прегряване.

В допълнение, лаптопът ви ще бъде предпазен и от течности и замърсяване, което прави масичката удачна за тези от вас, които редовно разливат кафе или чай по време на работа.

Организираност

Ако използвате периферни устройства към лаптопа вероятно знаете колко досадни може да се окажат кабелите за захранване.

Освен кабелът за зареждане вероятно трябва да намирате място и за този на мишката, клавиатурата или слушалките. Често те се оплитат, навлизат в пространството ви за работа и създават излишни главоболия.

Е, с масичката за лаптоп такива проблеми не съществуват.

Тъй като лаптопът ще е повдигнат във въздуха можете да насочите кабелите в пространството под него или да ги скриете съвсем.

Освен, че ще предотврати евентуални опасности и наранявания заради оголени или опънати кабели, масичката ще придаде на работното ви място по-подреден и изряден вид.

Какво още трябва да знаете преди покупката на масичка за лаптоп?

Разбира се, така както всеки човек работи с различен лаптоп, така и масичките за тях трябва да са персонализирани.

Трябва да подберете масичката в зависимост от вида на работното ви място, характеристиките на компютърното ви устройство и вашите собствени предпочитания и нужди.

В следващите редове сме ви подготвили най-важните характеристики, на които да обърнете внимание при избора на съоръжението.

Вид

На първо място масичките за лаптоп се различават по своето предназначение.

Класическите масички обикновено са пригодени за употреба на няколко места.

Те разполагат с крачета и стабилна основа, на която да поставите лаптопа. Обикновено те са с изчистена визия, за да паснат добре на всяка обстановка, и са снабдени с достатъчно място за допълнителната периферия на устройството.

Масичките за легло са с по-ежедневна визия.

Те могат да се застопоряват върху меката постеля на леглото, затова често разполагат с допълнителна грапава повърхност или приспособления против хлъзгане. Те са изработени така, че да пъхнете краката си под основата и така лаптопът да се окаже върху скута ви.

Масичките, които са изработени специално за бюро, обикновено се застопоряват там за дълго време.

Те често разполагат с допълнителни отделения за книги и документи, поставка за чаши и прочее. Бъдете внимателни, тъй като тези масички често не са достатъчно стабилни, за да ги използвате върху меки мебели.

Разбира се, голяма част от тези съоръжения са преносими.

Те са изработени така, че да се сгъват лесно и да се побират в чантата на лаптопа. Така ще можете да ги транспортирате с вас и няма нужда да се лишавате от ползите им ако заминете на почивка или решите да работите от някое кафене например.

Размер

Една от най-важните характеристики на масичката за лаптоп е нейният размер.

Преди да закупите съоръжението задължително трябва да се уверите, че той е с подходящата големина и тежест, иначе рискувате покупката ви да остане неизползваема.

Ако масичката е прекалено малка тя няма да побере компютърното устройство или периферията, с която го използвате.

От друга страна ако е прекалено голяма боравенето с лаптопа ще е трудоемко и ще сте принудени да се протягате и да заставате в неудобни пози. Освен това ще срещнете трудности и с инсталирането и транспортирането на съоръжението.

Задължително измерете големината на вашия лаптоп и се уверете, че масичката може да издържи тежестта му.

Тя трябва да бъде достатъчно стабилна, че да не се срути върху вас по време на работа.

Въпреки това се уверете, че не е прекалено тежка, за да можете да я пренасяте лесно в чантата на лаптопа.

Дизайн

Когато подбирате своята нова масичка за лаптоп трябва да обърнете внимание и на нейното оформление.

Ако възнамерявате да я използвате често е удачно тя да бъде с визия, която се съчетава добре с останалата част от интериора на работното ви място.

В случай, че искате да я позиционирате в офиса с модернистична визия вероятно е най-добре да се насочите към метална масичка. Нейният стилен и изчистен външен вид ще се слее добре с останалото оборудване в офиса и няма да се набива на очи.

От друга страна ако искате масичка, която да използвате в леглото, може би е най-удачно да изберете такава с традиционна визия. Често тези съоръжения са от дървен материал, който да се съчетава с мебелите в спалнята.

Ако, пък, искате да купите масичка за вашето дете може да подберете такава с апликации и подходяща декорация.

Материал

Изработката на масичката е изключително важна за нейната стабилност. Тук голяма роля играе и самият материал, който е използван за направата на съоръжението.

Дървените масички за лаптоп са най-традиционно изглеждащите.

Те са доста стабилни, но за сметка на това са и тежки.

За пластмасовите важи точно обратното.

Те са леки и удобни за пренасяне. За сметка на това може да се окажат прекалено нестабилни за по-обемни лаптопи.

Масичките за лаптоп от алуминий помагат значително за охлаждането на лаптопа.

Въпреки това внимавайте, тъй като те могат да са доста хлъзгави и опасни ако не ги монтирате правилно.

Функционалност

Както вече стана ясно на пазара се предлага широко разнообразие от масички за лаптоп.

Те се различават значително по допълнителните функции, които предлагат.

Като за начало е удачно да изберете регулируема масичка, чиято височина и наклон може да нагласяте спрямо ситуацията. Така ще сте сигурни, че винаги ще можете да заемете най-удобната поза за работа, независимо къде се намирате.

Някои масички разполагат и с подплата в долната част, на която облягате ръцете си. Те предлагат допълнителен комфорт и ще ви помогнат да издържите по-дълго по време на работа.

Трябва да сте внимателни, тъй като подобна подплата може да окаже вредна за лаптопа, ако не го позиционирате добре. Тя може да попречи на вентилацията и да го накара да прегрее.

Освен тях, на пазара може да срещнете и масички за лаптоп с допълнителни разделения за телефон, документи, зарядно, малка лампа или закачалка за кабелите.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви е от полза при избора на вашата нова масичка за лаптоп.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения

1. Mаса за лаптоп Online MarketТази маса е от MDF дървесина, а краката са от стомана с черна гума против хлъзгане. Може да побере дори и най-големите лаптопи със 17 инчови екрани. Освен допълнителното отделение за канцеларски материали, от горната част ще откриете и поставка за таблет, както и чаша със защита против разливане.
Купи сега

2. Маса за лаптоп InfoTouch MytableСледващото ни предложение е регулируема маса за лаптоп, чиято височина и наклон може да нагласяте според ситуацията. С максимална съвместимост с компютърни устройства от 21 инча, и изработка от алуминий и MDF тя е перфектното решение за всеки, който прекарва голяма част от времето си пред лаптопа.
Разполага също с кутия за съхранение и отделение за допълнително устройство като таблет или телефон.
Купи сега

3. Маса за лаптоп Bamboo E-tableТози продукт е сгъваема масичка за лаптоп от бамбук, която може да се регулира на височина и наклон и да се заключва в едно положение. Освен допълнителното отделение, в което да събирате вещите си по време на работа, масичката разполага и с два вентилатора, които да охлаждат компютърното ви устройство.
Купи сега

4. Маса за лаптоп T8Още една охлаждаща маса за лаптоп с два вентилатора, която, обаче, е изработена от алуминий. Крачетата на съоръжението се въртят на 360 градуса, което я прави изключително гъвкава и подходяща за всяко работно място. Височината на масичката и нейният наклон също могат да се регулират.
Купи сега

5. Маса за лаптоп Ej-ProductsТази масичка за лаптоп е изработена от алуминий и е в приятен розов цвят. Разполага с регулируеми крачета, както и с два вентилатора за охлаждане, които да свързвате с USB порт. Освен тях ще откриете и специална повърхност за мишката, чиято височина също може да се наглася спрямо вашите лични предпочитания.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Маса за лаптоп AutomatСледващото ни предложение е алуминиева масичка за лаптоп с два вентилатора за охлаждане и подвижни крачета за допълнителна стабилност. Можете да регулирате височината и наклона на масата по всяко време, а в допълнение ще откриете и специална алуминиева поставка за мишка, която също може да се наглася.
Купи сега


7. Маса за лаптоп BigshotПоследното ни предложение е маса за лаптоп от алуминий с регулируема височина и вграден вентилатор за охлаждане. Пластмасовите крачета на масата се въртят на 180 градуса, което позволява гъвкавост и възможност за употреба на почти всяко работно място. Повърхността събира лаптопи до 17 инча, а за мишката има предвидена допълнителна повърхност, която също може да регулирате.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!