Всички категории

6-те Най-Добри Тенис Маси

Спортните натури винаги ще намерят начин да се поддържат във форма.

Въпреки това спортовете, които можете да практикувате в домашни условия, далеч не са толкова много…

Е, за щастие тенисът на маса е един от тях!

Ако сте запалени по тениса на маса и разполагате с двор или достатъчно голямо помещение, със сигурност ще ви заинтригуваме.

Тенис масите са достатъчно достъпни, за да можете да се сдобиете с една, стига да имате пространството за това.

Всъщност не е нужно да сте някой от най-големите фенове на този спорт, за да се снабдите с тенис маса. Необходими са ви само желание за спорт, подходящите условия и известно количество средства.

И все пак, ако не знаете какво точно търсите и с какво трябва да се съобразите, може да се окаже, че нямате възможност да се насладите на играта на тенис на маса пълноценно.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да вземете предвид при избора на тенис маса. В него ще откриете всичко, което трябва да знаете за тези спортни принадлежности, така че да се снабдите с най-доброто.

В допълнение, по-долу сме подбрали и някои от най-добрите предложения за тенис маси на пазара в момента.

Кои са основните плюсове на това да имате тенис маса у дома?

Както вече уточнихме, със сигурност не ви трябва твърде много, за да се сдобиете с една тенис маса. Може би обаче си задавате въпроса “защо ми е, след като мога да играя и другаде”.

Е, това да разполагате със собствена тенис маса със сигурност има много предимства…

На първо време, ако разполагате с тенис маса в дома си, ще можете да играете на нея винаги когато решите. Не е нужно да се съобразявате с никого, просто отивате при масата си и започвате игра.

Тя ви предлага страхотни възможности за активна почивка и прекарване на свободното време.

В някои ситуации дори можете да практикувате играта сами, опонирайки си с отсрещната половина на масата или някоя стена.

Играта обаче винаги е по-забавна, когато я играят двама. Ако разполагате с тенис маса в домашни условия, ще видите как със сигурност тя ще се окаже мястото, край което събирате приятелите си и прекарвате времето си с тях.

Тенис масата неусетно ще се превърне в любимото ви мястo, което ще ви поддържа свежи, мотивирани и здрави!

В случай че се чудите как да заинтригувате децата си в спортуването, тенис масата отново е идеалното решение на въпроса.

Ако разполагате с една, няма да се налага да водите децата си за раздвижване навън, което ще ви спести много време и енергия.

Просто отивате заедно край тенис масата и се потапяте в играта един срещу друг.

Не бива обаче да забравяме най-важното – независимо дали сте се снабдили с тенис маса заради себе си, или за децата си, тя при всички обстоятелства ще ви гарантира неограничено забавление.

Постепенно ще видите с какво веселие, без да се усетите, сте повишили уменията си и сте натренирали мускулатурата си

Тенис маса вътре или тенис маса навън да изберете?

Само желанието, в случая с тенис масите, се оказва недостатъчно. Преди всичко, трябва да имате достатъчно място, тъй като тенис масата и играта на нея го изискват.

Ако не разполагате с достатъчно пространство у дома, може би трябва да преосмислите закупуването на подобна спортна принадлежност.

В случай обаче, че разполагате с двор, склад, гараж или друго достатъчно голямо помещение, спокойно можете да си закупите една.

Съображенията обаче се променят в зависимост от това дали искате тенис маса на закрито, или на открито. Но как да изберете?

Тенис маса вътре

Ако разполагате с достатъчно голямо помещение, тенис масата на закрито е страхотна идея. Така няма да бъдете зависими от атмосферните условия и ще можете да играете спокойно винаги, когато поискате.

Размерът обаче (който в повечето случаи е стандартен), не е единственото съображение, което трябва да направите.

Ако искате да поставите тенис маса в определено помещение, при всички обстоятелства трябва да се съобразите с мястото, което зоната за игра изисква.

Този спорт е свързан с много движение около самата маса. Тъкмо затова трябва да вземете предвид колко пространство ще остане около нея.

Препоръчваме ви да имате поне по метър и половина аванс от четирите страни, за да играете спокойно. Колкото повече можете да си осигурите, толкова по-добре.

Освен това в никакъв случай не бива да има чупливи предмети в района около самата маса. В противен случай те вероятно ще пострадат.

Играта на тенис на маса все пак произвежда известно количество шум. Ако не искате да тревожите съседите си, трябва да вземете предвид и това при подбора на пространството за домашен тенис.

Не бива да пропускаме и че различните тенис маси се монтират по различен начин. Ако въпросното помещение не е предвидено единствено за игра на тенис, вероятно ще се наложи да помислите за сгъваема маса.

Ако настройката на масата изисква специални инструменти и повечко време обаче, може би не си заслужава да я държите вътре. Ще загубите твърде много, ако всеки път, когато искате да играете, първо сглобявате масата в продължение на няколко часа.

За щастие, повечето тенис маси вървят с подробни инструкции и се сглобяват доста бързо и лесно. Следвайте ги и бъдете внимателни, за да не повредите тенис масата.

Така или иначе тенис масата на закрито си остава страхотно приспособление за разпускане за дома или офиса.

Тенис маса навън

Тенис масите навън също са страхотно решение. В много от случаите хората разполагат с достатъчно пространство за игра на тенис на маса само на открито.

Освен това не бива да забравяме, че само навън можете да се наслаждавате на свежия въздух и приятното слънце.

Въпросът с времето, необходимо за сглобяване, обаче остава и навън, освен ако нямате намерение да оставите тенис масата си на открито за по-дълъг период.

В повечето случаи така или иначе е добра идея да прибирате масата си, когато нямате намерение да я използвате. Така ще я съхраните по-добре, а и няма да ви се пречка, ако имате работа в градинката си.

Това обаче далеч не е най-важното съображение, което трябва да направите, ако искате да играете тенис на маса на открито.

На първо място, трябва да бъдете наясно, че така ще сте зависими от атмосферните условия. Колкото и приятни да са свежият въздух и топлото слънце, ярката светлина и вятърът със сигурност ще пречат на играта.

Ако живеете на ветровито място, със сигурност трябва да позиционирате тенис масата си на завет. Стените, оградите и дърветата са добро решение на проблема.

Трябва да се съобразите и с терена, на който поставяте тенис масата си, така че да бъде тя идеално нивелирана. Не е само това, но някои видове терен като трева или пръст със сигурност ще затруднят движенията ви.

Тенис масите, направени специално за игра на открито, обикновено са изработени от по-здрави и издръжливи метални или синтетични материали. Те трябва да са устойчиви на атмосферните условия и все пак да издържат достатъчно дълго. А това, разбира се, обикновено ги прави по-скъпи.

И все пак масите за открито могат да се окажат по-подходящи за някои помещения като гаражите, в които влажността е по-висока, а температурните амплитуди по-големи.

Направете избора си внимателно и тенис масата ще ви служи добре…

Какво друго трябва да вземете предвид при избора на тенис маса?

Да прецените пространството, с което разполагате, далеч не е достатъчно, за да изберете най-добрата тенис маса.

Има още куп неща, които трябва да съобразите, така че да се сдобиете с най-подходящия за себе си продукт.

В тази секция ще ви запознаем с основните характеристики и особености на тенис масите, които трябва да вземете предвид при закупуването на една от тях.

Размер

Тенис масите, на които ще попаднете на пазара, могат да бъдат в множество различни размери. И все пак има един официално регулиран размер.

По време на търсенето вероятно ще попадате на различни тенис маси със стандартен и с нестандартен размер.

Стандартният или състезателният размер тенис маси се произвеждат според регламента на Интернационалната федерация по тенис на маса (ITTF). Така или иначе повечето тенис маси се произвеждат спрямо този регламент.

Стандартният размер на една тенис маса е 108 х 60 х 30 инча.

От друга страна останалите нерегламентирани тенис маси обикновено се произвеждат в различни по-малки размери.

По отношение на по-малките от регламентираните тенис маси няма определен стандарт, така че можете да попаднете на най-различни вариации. Най-популярният размер сред вариациите обаче е 72 х 36 х 30 инча.

Въпреки че ви препоръчваме да се снабдите със стандартизирана тенис маса, ако нямате професионални намерения, това далеч не е задължително. Всъщност може да се окаже, че по-малката тенис маса е по-подходяща за вас, ако не разполагате с достатъчно голямо помещение.

Ако искате да запалите децата си по спорта обаче, най-добре би било малките спортисти да свикват със стандартните размери.

Плот

Може би най-важният фактор за качеството на една тенис маса е дебелината на нейния плот.

Колкото по-голяма е дебелината на плота, толкова по-равномерно и добро ще бъде отскачането на топчето от масата. По-тънките плотове често предизвикват неравномерни отскоци, което в крайна сметка прави самата игра по-неприятна и разваля хубавото преживяване.

Интернационалната федерация по тенис маса изисква топчето да отскача поне на 23 см от масата, когато е пуснато от 30 см височина.

Разбира се, ако сте любители и спортисти в домашни и офис условия, вашата маса не е задължително да отговаря на този стандарт.

За да се покрива такова качество обаче, тенис масите, на които се срещат професионалистите, обикновено са с дебелина 25 мм. Плотовете на нерегулираните тенис маси обаче се произвеждат с най-разнообразна дебелина.

Имайте предвид обаче, че дебелината при масите за открито и тези за закрито може да се различава драстично.

Масите, произведени за игра на открито обикновено са по-тънки, тъй като се произвеждат от различни по-издръжливи материали.

По-малко от 14 мм дебелина на плота не се препоръчва. Отскачането на топчето при подобни маси почти със сигурност ще бъде доста непостоянно.

15-милиметровите маси за начинаещи ви препоръчваме единствено ако не разполагате с толкова много средства или искате наистина лека маса.

18- или 19-милиметровите маси вече предлагат по-добри отскоци и са доста надеждни. Ако сте любители, които искат да играят качествен тенис на масата си, ви препоръчваме да си набавите именно нещо подобно.

Масите, чиито плотове са с дебелина над 22 мм, са от доста висок клас. Именно такива ще откриете в различните клубове, понеже предлагат изключително добри условия за игра.

От друга страна, не бива да пропускаме и стилистичния фактор при избора на плот за тенис маса.

Синьото означава традиционен спортен вид, но зелената алтернатива постепенно набира популярност.

Ако търсите нещо по-неутрално обаче, ви препоръчваме черно или сиво.

Материал

Тенис масите се произвеждат от различни материали в зависимост от начина, по който се използват.

Както вече ви споделихме, масите, които се използват за игра на открито, се произвеждат от метал и различни синтетични материали. Те все пак трябва да бъдат достатъчно устойчиви на атмосферните условия.

От друга страна, тъкмо това ги прави по-здрави и надеждни.

Надали ще намерите нещо подобно в интернет, но както е в случая с парковете, вероятно можете да намерите вариант и да си направите каменна маса за тенис. Те се правят веднъж и остават, където сте ги проектирали, докато сами решите да ги премахнете.

В повечето случаи обаче тенис масите се правят от дърво. Както вече знаете, от дебелината на плота им до голяма степен зависи качеството на играта.

Имайте предвид обаче и че колкото по-дебел е плотът, толкова по-тежка и здрава ще бъде масата ви. Преценете от какво имате нужда и избирайте внимателно.

Рамка

Рамката на тенис масата е в основата на нейната структура. Тя е онова, което крепи цялата маса, и от нея зависи нейният баланс и нейната стабилност.

Тъкмо затова е ключово да обърнете достатъчно внимание на рамката, с която сте решили да се снабдите. Внимавайте и си подберете тенис маса със стабилна основа.

Понякога се случва по време на игра между непрофесионалисти някой от играчите разпалено да се облегне на масата. Със сигурност не искате тя да се разпадне под вашата тежест или тази на опонента ви.

Колкото по-здрава е рамката на вашата маса за тенис, толкова по-добре. Оглеждайте се за издръжлива рамка, изработена от материали с високо качество като алуминий или неръждаема стомана.

Освен това ви препоръчваме да следите за маса с повече свързващи части. Това означава по-здраво държаща рамка.

Мрежа

Мрежата е един от другите основни компоненти на една тенис маса, което я прави ключова за качеството на играта. Като оставим настрана материала и конструкцията ѝ, видът на мрежата, прикрепена към масата, също е изключително важен.

Някои маси вървят заедно с нестандартни фиксирани мрежи. При тях постовете за мрежата са фиксирани към едната половина на масата или в нейния център.

Този тип мрежова инсталация не може да бъде премахната или заменена със стандартна мрежа.

Най-големият плюс на тези мрежи е, че благодарение на тях не ви се налага да инсталирате мрежата си, преди да се захванете с играта, а можете безпроблемно и директно да започнете.

От друга страна обаче, този тип мрежи са по-трудно заменими. Те биват произведени специално за определена маса и са уникални. Това означава, че след неизбежното износване на мрежата, ще се наложи да се поразтърсите сериозно, за да ѝ намерите заместник.

Съществуват обаче и такива мрежи, които се прикрепят към масата за тенис с помощта на скоба.

Макар че отнемат известно време за инсталиране, тези мрежи са изключително удобни и ви позволяват наистина фина настройка за игра. Обикновено при тях можете да регулирате както височината, така и опъването им.

Това ви дава възможност да настроите мрежата си, така че да ви бъде максимално удобна за игра.

Идеалният вариант, който комбинира бърза инсталация и фина настройка обаче, представляват мрежите, прикрепящи се с щипки.

С помощта на специални щипки можете бързо да позиционирате такава мрежа средата на тенис масата.

След това ще ви трябва малко време за настройка и сте готови да се потопите в играта.

Преносимост

Ако не искате да си създавате излишни главоболия, със сигурност ви препоръчваме да помислите за преносимостта на тенис масата си.

Много хора си мислят, че ще държат тенис масата си на определено място, чието основно приложение ще бъде за игра. Имайте предвид обаче, че в много от случаите те се оборудват с несгъваема тенис маса и след това се чудят как да се справят с преместването ѝ.

Освен ако нямате действително намерение да отделите определено помещение или част от двора си само за игра на тенис на маса, в никакъв случай не ви препоръчваме подобен вариант.

Производителите на тенис маси са се погрижили да предложат на потребителите голямо разнообразие от сгъваеми и лесно преносими продукти.

Тенис масите са доста масивни и тежки предмети, така че се оглеждайте за модел, за чието местене е помислено добре. В общи линии е задължително тенис масата ви да разполага с колелца на краката, за да я местите сравнително лесно.

Имайте предвид, че колкото по-големи са колелцата, толкова по-лесно ще се справят с различни повърхности. Ако планувате да позиционирате тенис масата си някъде навън, големите колелца със сигурност са за предпочитане.

Тенис масите от по-висок клас обикновено идват с възможно най-големите и издръжливи колелца, така че местенето им не създава проблеми.

Освен това, ако имате намерение да използвате тенис масата си само от време на време, определено би било добре да помислите и за нейното съхранение. Много модели са сгъваеми, независимо дали се състоят от една или от две части.

Едносъставните сгъваеми тенис маси обикновено са от по-висок клас, по-бързи за настройка са и по-удобни за игра. Те обикновено са оборудвани с фиксирана мрежа.

Двусъставните сгъваеми тенис маси пък могат да бъдат по-леки и удобни за транспортиране. Те обикновено вървят заедно с прикрепими мрежи, но подготовката им за игра отнема малко повече време.

Качество

Всички характеристики на тенис масата, с които досега ви запознахме, се оказват фактори, определящи за нейното качество. В зависимост от нивото и ентусиазма ви, препоръчваме да съобразите внимателно по отношение на какво бихте могли да направите компромис.

За да си гарантирате качествена игра обаче, със сигурност не бива да се задоволявате с калпав плот и цялостна конструкция. Мрежата на една тенис маса, от друга страна, обикновено не участва пряко в играта. В този ред на мисли дори и по-некачествен вариант също може да бъде задоволителен.

В зависимост от това доколко имате намерение да местите тенис масата си, определено трябва да помислите и за нейната преносимост. И все пак, макар и по-тромави за настройка, движение или съхранение, повечето тенис маси ще ви осигурят пълноценна игра.

Със сигурност множество тенис маси ще се окажат задоволителни. В крайна сметка основната цел на всеки продукт е да обслужва всички потребности на потенциалните си потребители.

И все пак, ако имате намерение да се отдадете на играта, определено си заслужава да си набавите качествена тенис маса.

В много от случаите това може да се окаже една идея по-скъп продукт. В края на краищата обаче тенис масите не са нещо, което купувате редовно. Тъкмо затова в много от случаите определено си заслужава да отделите малко повече средства, стига те да ви гарантират наистина по-качествена тенис маса.

Преценете внимателно и със сигурност ще изберете най-доброто.

Бюджет

В много от случаите именно бюджетът се оказва онзи ключов фактор, който наклонява везните при избора на определен продукт.

Имайте предвид, че на пазара се предлагат разнообразни тенис маси, чиито цени варират между няколко стотин и няколко хиляди лева. В повечето случаи обаче за домашни и офис спортисти не е необходима тенис маса от възможно най-висок клас.

Много достъпни варианти също предлагат условия за наистина качествена игра. Освен ако нямате професионални намерения към спорта, надали имате нужда от тенис маса, одобрена от Интернационалната федерация.

Най-евтините варианти обикновено са с нестандартизирани размери, тънки плотове и не особено здрави конструкции. Въпреки това те са достъпни и подходящи за деца или за тепърва навлизащи в тениса на маса възрастни.

Ако искате да се сдобиете с наистина качествена тенис маса обаче, препоръчваме да се насочите към продуктите от среден клас. Обикновено можете да си намерите добра тенис маса в ценовия диапазон между 700-800 и 1500 лева.

В повечето случаи, колкото повече се повишава цената, толкова повече екстри, удобства и надеждност ви предлага определен продукт. Вече знаем, че сте наясно за какво трябва да следите, така че със сигурност можете да отсеете добрите предложения.

Ако все пак искате по-достъпен вариант, такива са налични. Само се подгответе, че вероятно ще ви се наложи да направите компромис по отношение на определен компонент от тенис масата.

В крайна сметка подбирайте разумно и не забравяйте да се наслаждавате на употребата, независимо с каква тенис маса се снабдите.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за тенис масите, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения в областта на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Тенис маса Schildkrot Joker


Тази интериорна тенис маса е идеална както за начинаещите, така и за по-напредналите играчи. Плотът ѝ е изработен от ПДЧ, а рамката ѝ е стоманена и здрава. С тази тенис маса можете спокойно да се насладите на играта, както с приятели, така и сами. Продуктът се сгъва удобно и става достатъчно компактен, за да го позиционирате, където решите. Благодарение на колелцата масата се мести с лекота, а и разполага със специална защита срещу разгъване, така че не трябва да се притеснявате от случайното ѝ своеволно отваряне.
Купи сега

2. Тенис маса Butterfly Timo Ball


Тази тенис маса е подходяща за игра както на закрито, така и на открито, независимо на какво ниво се намирате. Доста лека и компактна е, а и се придвижва изключително лесно с помощта на 4-те си колела. Оборудвана е с интелигентна система за улеснено ръчно сгъване, така че нито подготовката ѝ за игра, нито прибирането ѝ след нея ще ви създадат някакви неудобства. Размерите на масата не се отличават особено от стандартните, а самата тя е изключително стабилна и надеждна. Мрежата ѝ е включена в комплекта.
Купи сега

3. Тенис маса World Cup Indoor Joola


Тенис масата World Cup Indoor Joola е одобрена от Френската федерация по тенис на маса и е проектирана за игра на закрито. Краката и носещата ѝ конструкция са от масивна стомана, което прави масата изключително стабилна, но сравнително тежка. Въпреки това тя остава лесна за преместване благодарение на специална колесна конструкция. Плотът ѝ е с размер от 22 мм, което ви гарантира оптимален и постоянен отскок на топчете по време на играта. Продуктът се предлага с 3 години гаранция.
Купи сега

4. Тенис маса PPT 100 Small Indoor Pongori


Тази тенис маса не е шега, а представлява едно страхотно решение, ако искате да се забавлявате от време на време, без да имате нужда от специално пространство. За игра са ви необходими само 4 квадратни метра, а когато не я използвате, можете да приберете тази маса в шкаф или гардероб. Конструкцията ѝ се основава на подсилен крафт картон, а двата 8-милиметрови MDF плота в никакъв случай не възпрепятстват качеството на играта. Да, това далеч не е стандартна тенис маса, но представлява едно страхотно решение за онези от вас, които държат повече на забавлението, отколкото на професионализма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Тенис маса andro OUTSIDE


Тенис масата andro OUTSIDE е подходяща както за игра на открито, така и на закрито. 5-милиметровият ѝ меламинов плот е устойчив на атмосферни условия и ви гарантира добро качество на играта. Рамката ѝ е изключително стабилна и надеждна. Самата маса се мести наистина удобно благодарение на колелцата си, а и се сгъва лесно и става достатъчно компактна, така че да я приберете, където решите. Този продукт е един добър избор за всички тенис играчи, които искат да се насладят на играта на открито, като същевременно съхранят нейното качество.
Купи сега


6. Тенис маса 700 X Outdoor Cornilleu


Можете спокойно да оставите тази тенис маса на открито за цялата година, без да се притеснявате за нея и производителите ви гарантират това за 10 години напред. Въпреки че е доста масивна, тенис масата 700 X Outdoor Cornilleu е изключително удобна за преместване благодарение на масивните си колелца, без значение какъв е теренът отдолу. Масивната конструкция я прави стабилна, а специалният 8-милиметров плот от напластена смола ѝ гарантира устойчивост и добро качество на играта. Дори един човек лесно ще се справи с подготовката на тази тенис маса за игра, така че можете да се насладите на преживяването максимално.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!